Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Španielska LaLiga

20.03.2022 o 21:00

Real Madrid CF
0 : 4
(0:2)
FC Barcelona
Naposledy zmenené pred 2 rokmi
obnoviť
Filter

Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer alebo dobrú noc.

Barcelona dnes vyhrala El Clásico zaslúžene, bolo to navyše až príliš jednoznačné. Defenzíva Realu kopila chybu a smerom dopredu to bolo tiež slabé. „Blaugranas“ sa dotiahli bodovo na tretie Atlético, na druhú Sevillu strácajú už iba tri body. Každopádne, „Los Blancos“ sú stále na čele tabuľky s deväťbodovým náskokom.

90+3

Koniec zápasu.

90+2

Mariano sa cez Piquého k lopte nepredral, následne strieľal z diaľky Luka Modrić. Jeho pokus zablokoval Gerard Piqué.

90+1

Držanie lopty: 43% – 57%

90

Nadstavujú sa 3 minúty.

89

Dani Alves prvýkrát v akcii, ušiel mu Marco Asensio a musel ho faulovať. Real však po rozohrávke na krátko nevymyslel nič.

88

Žltú kartu dostáva Lucas Vázquez (Real Madrid CF).
Žltú kartu dostáva Nico González (FC Barcelona).

87

Eduardo Camavinga faulovaný v strede ihriska, Real Madrid ale pri lopte dlho neohrial a získala ju Barcelona.

86

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Pedri, prichádza Nico González.
Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Jordi Alba, prichádza Dani Alves.

85

David Alaba poslal zľava dobrý center do päťky, ale Mariano cez obrancu nezakončil ideálne. Neujala sa ani následná strela Lucasa Vázqueza z voleja. Vo výbornej pozícii mieril vysoko nad.

84

Federico Valverde strieľal spred pokutového územia, mieril tesne nad bránku ter Stegena. Ten nemusel zasahovať a môže obstarať päťku.

83

Vinícius Júnior potiahol loptu k šestnástke súpera, nepodarilo sa mu však prihrať presne. Dobre sa vrátil aj novic Adama Traoré.

82

Žltú kartu dostáva Eduardo Camavinga (Real Madrid CF).

80

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ousmane Dembèlé, prichádza Adama Traoré.

79

David Alaba strieľal z ľavej strany pokutového územia, jeho prudký pokus musel riešiť brankár Marc-André ter Stegen. Dokázal loptu vytlačiť do bezpečia.

78

Memphis Depay strieľal cez Militaa, jeho pokus volejom išiel medzi tri žrde. Thibaut Courtois s ďalším úspešným zákrokom.

76

David Alaba sa na ľavom krídle dostal k prihrávke do pokutového územia, kde strieľal vysoko nad bránku cez obrancu Marco Asensio.

75

Luka Modrić centroval z priameho kopu, defenzíva Barcelony sa ubránila. Realu dnes proste nie je dopriate.

74

Žltú kartu dostáva Jordi Alba (FC Barcelona).

73

Ousmane Dembèlé dostal kolmicu za obranu. Presadil sa cez Édera Militaa a zblízka zakončoval tesne vedľa bránky Courtoisa.

72

Real Madrid síce napáda rozohrávku súpera, nedarí sa mu získať loptu. Posledné minúty sú už každopádne dosť „nudné“.

71

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Frenkie de Jong, prichádza Gavi.
Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Pierre-Emerick Aubameyang, prichádza Memphis Depay.

70

Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času a nedá sa očakávať, že by Barcelona mala prísť o tri body. Dnes to bola nanajvýš nečakaná jednostranná záležitosť.

68

Pierre-Emerick Aubameyang sa znova snažil niečo vymyslieť v šestnástke, tentoraz si na neho dal Éder Militao pozor.

67

Z diaľky to vyskúšal aj Casemiro, jeho pravačka nemierila presne. Marc-André ter Stegen sa tak s rozohrávkou nebude ponáhľať.

66

Vinícius Júnior strieľal spred šestnástky, trafil iba hráčov pred ním. Odrazenú loptu poslal sprava pred bránku Lucas Vázquez, nenašiel spoluhráčov.

65

Ferrán Torres za obranou Realu Madrid. Síce z uhlu, ale dobre strieľal na zadnú žrď. Thibaut Courtois musel vytiahnuť ďalší zákrok.

64

Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Nacho Fernández, prichádza Lucas Vázquez.
Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Rodrygo, prichádza Marco Asensio.

63

Žltú kartu dostáva Luka Modrić (Real Madrid CF).

62

Pierre-Emerick Aubameyang zakončoval spred päťky cez dvoch obrancov. Nedal tomu razanciu, takže Thibaut Courtois mal ľahkú robotu.

61

Vinícius Júnior sa uvoľnil v šestnástke, prihral vedľa seba a Rodrygo strieľal z nie zlej pozície. Našiel ale iba priamo ter Stegena.

60

Federico Valverde strieľal spred šestnástky, padol mu do toho Frenkie de Jong. Gólman Marc-André ter Stegen tak tentoraz preverený nebol.

59

Luka Modrić sa chcel presadiť individuálne, zastavil ho Sergio Busquets. Vzápätí sa ešte prebíjal aj Mariano, cez Garcíu získal roh.

58

Po narážačke na ľavom krídle poslal Ferrán Torres veľmi dobrú loptu na zadnú žrď, Pierre-Emerick Aubameyang osamotený v páde mieril vedľa bránky Courtoisa.

57

Ronald Araújo sa na krídle síce nepredral k ničomu, ale David Alaba ho zastavil aj za cenu autového vhadzovania. Barcelona pokračuje v aktivite.

56

Federico Valverde sa snažil individuálne prejsť pred šestnástku súpera, zastavil ho obranca Eric García.

55

Thibaut Courtois poslal nákop do stredu ihriska, kde získal loptu Luka Modrić, zakrátko o ňu prišiel. Real Madrid sa proste nevie dostať do zápasu.

54

Strely: 4 – 11

53

Dlhšie sa nehralo, pretože gól riešil VAR. Po konzultácii s ním je gól uznaný a na Santiago Bernábeu sa rysuje poriadne debakel.

51

Barcelona dala gól!
Toto už je na uterák pre Real Madrid. Nákop na hrot ofenzívy si prebral Ferrán Torres, prihral pred seba a PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG bol sám pred šestnástkou. Vychutnal si Courtoisa.

50

Luka Modrić centroval z rohového kopu, Marc-André ter Stegen loptu vyboxoval. Navyše ho fauloval Casemiro.

49

Dnešné stretnutie sleduje 60 017 divákov.

48

Toto je pre Real Madrid už naozaj katastrofický scenár. Barcelone je na koni a zatiaľ jej „všetko vychádza“.

47

Barcelona dala gól!
Ďalšie veľké prepadnutie v defenzíve Realu a znova prichádza trest. Pierre-Emerick Aubameyang krásne pätičkou prihral do rozhodnej defenzívy a FERRÁN TORRES to namieril z prvej do rohu bránky.

46

Hneď po rozohrávke dostal Ferrán Torres loptu za obranu, išiel sám na kasu, ale v obrovskej možnosti netrafil bránku Courtoisa.

46

Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Toni Kroos, prichádza Eduardo Camavinga.
Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Dani Carvajal, prichádza Mariano Díaz.

46

Začal sa druhý polčas.

Barcelona bola počas prvého polčasu lepším tímom, mala niekoľko dobrých šancí, z toho sa ujali dve. Real Madrid mal problém v defenzíve a takisto mu chýba Benzema, čo bolo cítiť.

45+0

Prvý polčas sa skončil.

44

Jordi Alba si zbehol na ľavú stranu šestnástky, kde dostal loptu. Hlavou ju okamžite posúval pred bránku. Obrovskú možnosť mohol mať Pierre-Emerick Aubameyang, na výzvu spoluhráča vo výskoku nedočiahol.

43

Ousmane Dembèlé sa na krídle nepresadil, Nacho Fernández mu loptu vypichol. Bude z toho však iba aut pre Barcelonu.

42

Držanie lopty: 38% – 62%

41

Hostia sú sformovaní na svojej polovici ihriska, momentálne je pri lopte Real Madrid, ktorý kombinuje. Nedostáva sa ale bližšie k bránke ter Stegena.

39

Real Madrid nutne potrebuje niečo spraviť so zápasom, pretože už prehráva o dva góly. Barcelona je naďalej lepším tímom.

38

Barcelona dala gól!
Real Madrid dnes v defenzíve úplne nezvládla, toto sa mu v aktuálnej sezóne ešte nestalo. Hostia to využívajú druhýkrát, tentoraz po centri z rohového kopu predviedol presnú hlavičku obranca RONALD ARAÚJO.

37

Ousmane Dembèlé si sprava potiahol loptu do šestnástky, kde si chcel zaseknúť Nacha a zakončiť. Ten jeho pokus zablokoval a odvrátil do bezpečia.

37

Real získal loptu na svojej polovici a Luka Modrić potiahol rýchly brejk. Síce bol faulovaný, ale Federico Valverde využil výhodu na skvelú kolmicu za obranu. Vinícius Júnior razom šiel sám na kasu, pred ter Stegenom mu nevyšla kľučka a nezakončil podľa predstáv.

36

Defenzíva Realu Madrid už niekoľkýkrát výrazne prepadla. Frenkie de Jong prihral na hranicu šestnástky a Pierre-Emerick Aubameyang mal gólovú šancu. Strieľal do stredu bránky, kde zasiahol Thibaut Courtois.

35

Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky ešte nejaký gólový moment?

34

Pedri sa snažil niečo vymyslieť na ľavom krídle, jeho prihrávka bola tečovaná, našiel si ju Éder Militao. Od neho to chcel Real skúsiť presunúť k ter Stegenovi.

33

Pierre-Emerick Aubameyang poslal loptu do krídla, Ferrán Torres sa k nej nedostal. Skôr tam pribehol obranca Dani Carvajal.

31

Žltú kartu dostáva Sergio Busquets (FC Barcelona).

30

Úvodná polhodina stretnutia patrila Barcelone, takže gólovú vyústenie je v podstate logické. Real Madrid hrá dnes bez útočníka a je to jasne vidieť, vpredu to „Los Blancos“ zatiaľ viazne.

29

Barcelona dala gól!
Ousmane Dembèlé sa uvoľnil cez Nacha a poslal sprava veľmi dobrý center na hranicu päťky, kde sa presadil PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG. Zblízka nedal hlavičkou Courtoisovi žiadnu šancu.

29

Luka Modrić športovo vrátil loptu z vlastnej polovice na ter Stegena, no ten ako keby nesledoval poriadne hru, pretože lopta sa odrazila od trávnika iba tesne vedľa bránky. Mohla z toho byť poriadne kuriózna situácia.

28

Jordi Alba prihral na krídlo a chytil sa za tvár, faul sa nepískal. Podľa všetkého ho pohladil Federico Valverde.

27

Éder Militao vymyslel peknú prihrávku medzi obrancov, pred Rodrygom sa otváral priestor. Mladý ofenzívny hráč si však neprebral loptu ideálne.

26

Žltú kartu dostáva Frenkie de Jong (FC Barcelona).

25

Pedri vymyslel fantastický oblúčik ponad obrancov do šestnástky, razom bol Ferrán Torres prakticky sám pred Courtoisom, ale z ničoho-nič priletel Casemiro a predviedol skvostný sklz, ktorým šancu zmaril.

24

Jordi Alba centroval do šestnástky z priameho kopu, Ronald Araújo loptu predĺžil iba k hráčom Realu Madrid. Domáci sa tejto situácii ubránili.

23

Žltú kartu dostáva Toni Kroos (Real Madrid CF).

22

Eric García opäť skúsil dlhý pas za obranu, Ferrán Torres sa k lopte nedostal, keďže veľmi dobre čítal hru obranca Éder Militao.

21

Rodrygo strieľal spred pokutového územia, trafil Piquého. Hostia znova získali loptu a zakladajú akciu od svojich obrancov.

20

Vinícius Júnior sa na krídle nedokázal presadiť, zastavil ho Ronald Araújo. Barcelona sa postupne snaží prejsť smerom dopredu.

19

Ousmane Dembèlé sa sprava dostal do šestnástky, prihrával pred bránku. Tam bol pripravený David Alaba, odvrátil snahu Barcelony odkopom.

18

Ferrán Torres vystrelil spred šestnástky a a takmer otvoril skóre. Jeho technický pokus na zadnú žrď iba o milimetre minul bránku Courtoisa.

17

Ousmane Dembèlé sa zamotal a prišiel o loptu. Dopredu chcel ísť po jej zisku Vinícius Júnior, bol však zastavený čistým spôsobom.

16

Barcelone sa zatiaľ darí vyvíjať tlak na rozohrávku súpera, čo už viedlo k nejakému tomu zaváhaniu od Realu Madrid. Na gól stále čakáme.

15

Strely: 3 – 3

14

Vinícius Júnior si z krídla stiahol loptu do šestnástky, z jej osi zakončil k žrdi. Na to bol brankár Marc-André ter Stegen pripravený.

13

Real Madrid pri rozohrávke stratil loptu, takmer to prinieslo ďalšiu šancu Barcelony, no všetko ukončil faul od Piquého.

12

Ferrán Torres dostal výborný pas na ľavé krídlo, nestíhal mu Carvajal. Okamžite prihral pred päťku a voľný Pierre-Emerick Aubameyang v stopercentnej možnosti mieril do stredu bránky. Thibaut Courtois predviedol prvý zákrok a predviedol sa aj pri následnej dorážke od Dembélého.

11

Toni Kroos končí na trávniku a drží si nohu. Dostal tam poriadne naložené od Aubameyanga. Obaja do súboja išli sklzom, fauloval Gabončan.

10

Nacho Fernández trochu podcenil prihrávku od Viníciusa, čo využil na jej zisk Pierre-Emerick Aubameyang. Vyzeralo to nádejne, lenže akciu prerušil Toni Kroos.

9

Pressing Realu Madrid priniesol zisk lopty, na ľavej strane ihriska sa k nej dostal Nacho Fernández a prihral na stopérov, odkiaľ začína aktivita domácich.

8

Ronald Araújo podcenil kolmicu na krídlo, k lopte sa tak dostal Vinícius Júnior. Síce musel čakať na nábeh spoluhráčov, no objavil sa Federico Valverde a mieril na zadnú žrď. Marc-André ter Stegen mal čo robiť, aby zasiahol.

7

Pierre-Emerick Aubameyang pätičkou posúval loptu k šestnástke na Ferrána Torresa, dobre čítal hru obranca David Alaba.

6

Ferrán Torres centroval na zadnú žrď, loptu si nenašiel Eric García. Zasiahol pred ním obranca a dnes kapitán Nacho Fernández.

5

Federico Valverde získal loptu na vlastnej polovici ihriska, vyviezol ju dopredu a prihral pred šestnástku na Rodryga. Cez strieľal cez Albu tesne vedľa bránky ter Stegena.

4

Ferrán Torres si zľava zbehol do pokutového územia Realu Madrid, kde poslal loptu Ronald Araújo. Nebolo to presné, Thibaut Courtois rozohráva od vlastnej bránky.

3

Zaujímavé je sledovať rozostavenie Realu Madrid. Teraz pri napádaní rozohrávky súpera boli najvyššie Luka Modrić a Toni Kroos, na krídlach brazílski mladíci a pod nimi Casemiro s Valverdem.

2

Ferrán Torres hneď na úvod chcel prejsť po krídle, fauloval ho Éder Militao. Hostia tak získali priamy kop. Po centri zakončoval práve spomínaný mladík, mieril vysoko nad.

1

Začína slávne El Clásico. Real Madrid netradične doma v čiernych dresoch, ide však o špeciálnu edíciu. Barcelona má dnes takisto netypické vonkajšie oranžové prevedenie.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Militao, Alaba, Nacho Fernández © – Kroos, Modrić, Casemiro – Valverde, Vinícius Júnior, Rodrygo.
Náhradníci: Lunin, Piňeiro – Asensio, J. Vallejo, E. Hazard, Marcelo, Jović, L. Vázquez, M. Díaz, D. Ceballos, Isco, Camavinga.

FC Barcelona: ter Stegen – García, Piqué, R. Araújo, J. Alba – Pedri, S. Busquets ©, F. de Jong – O. Dembèlé, Aubameyang, F. Torres.
Náhradníci: Neto, Tenas – Puig, Depay, Traoré, Braithwaite, González, L. de Jong, Lenglet, Mingueza, Gavi, Dani Alves..

Druhé ligové a tretie sezónne El Clásico sa odohrá prvýkrát od roku 2020 na Santiago Bernábeu. V doterajšom priebehu ročníka sa vždy tešil Real Madrid. Najskôr v La Lige vyhral 2:1, následne uspel aj v Superpohári (3:2pp).

Real Madrid je v najslávnejšom derby sveta neporazený už od začiatku roku 2019, kedy prehral v lige. Odvtedy vyhral päť zápasov a jeden remizoval. Navyše, momentálne majú zverenci trénera Carla Ancelottiho na prvej priečke tabuľky náskok desiatich bodov pred druhou Sevillou a sú na najlepšej ceste k titulu. Taliansky stratég by sa tak stal prvým trénerom histórie, ktorý vyhral titul v TOP 5 európskych ligách. Okrem toho len pár dní dozadu postúpil cez PSG v osemfinále Ligy majstrov po už teraz ikonickej odvete. Karim Benzema sa vo všetkých súťažiach postaral už o 32 gólov, z toho 22 strelil v La Lige, kráča za cenou pre najlepšieho strelca.

FC Barcelona po ťažkom úvode sezóny zlepšila výkony aj výsledky a posunula sa tabuľkou už na tretie miesto so ziskom 51 bodov. Vedúci Real ich má stále o 15 viac, druhá Sevilla o päť. Účasť v Lige majstrov na nadchádzajúci ročník už je každopádne reálna. „Blaugranas“ naposledy prehrali ešte začiatkom decembra proti Betisu, odvtedy vyhrali osem ligových zápasov, vrátane aktuálnej série štyroch výhier v rade a štyrikrát remizovali. Najlepší ligový strelec Memphis Depay strelil desať gólov, Pierre-Emerick Aubameyang a Luuk de Jong ich majú na konte po päť.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Real Madrid CF

Real Madrid CF

  • Courtois
  • Carvajal (46. M. Díaz)
  • Militao
  • Alaba
  • Nacho Fernández (C) (64. L. Vázquez)
  • Kroos (46. Camavinga)
  • Modrić
  • Casemiro
  • Valverde
  • Vinícius Júnior
  • Rodrygo (64. Asensio)
FC Barcelona

FC Barcelona

  • ter Stegen
  • García
  • Piqué
  • R. Araújo
  • J. Alba (86. Dani Alves)
  • Pedri (86. González)
  • S. Busquets (C)
  • F. de Jong (71. Gavi)
  • O. Dembèlé (80. Traoré)
  • Aubameyang (71. Depay)
  • F. Torres