Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Liga majstrov - Osemfinále

08.03.2022 o 21:00

Liverpool FC
0 : 1
(0:0)
Inter Miláno
Naposledy zmenené pred 2 rokmi
obnoviť
Filter

Inter Miláno síce po krásnom góle Lautara Martíneza vyhral na Anfielde, ale nič mu to nie je platné, keďže v súčte dvojzápasu je na tom lepšie Liverpool a po Bayerne sa stáva druhým štvrťfinalistom Ligy majstrov 2021/22. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer.

90+5

Koniec zápasu.

90+4

Žltú kartu dostáva Roberto Gagliardini (Inter Miláno).

90+3

Roberto Gagliardini získal na krídle loptu a chcel pokračovať do rýchleho brejku. Hlavný arbiter píska jeho faul, čo sa nepáči nikomu na strane hostí.

90+2

Rýchly brejk Liverpoolu mohol definitívne rozhodnúť. Trent Alexander-Arnold poslal loptu pred päťku, kde sa zorientoval Luis Díaz a gól mal na kopačke. Fantastický sklz záchrany predviedol Arturo Vidal.

90+1

Nadstavuje sa 5 minút.

90

Center z rohu smeroval na van Dijka, nakoniec sa lopta od Vecina odrazila tesne vedľa bránky Handanoviča. Ten ju tlačil očami preč.

89

Inter prepadol v defenzíve. Virgil van Dijk poslal pas doľava, Andrew Robertson centroval do šestnástky, kde bola presila červených dresov. V poslednej chvíli zasiahol a zrazil loptu na roh Milan Škriniar.

88

Liverpool oblieha pokutové územie Interu. Kontroluje hru a robí všetko pre to, aby si záver už nekomplikoval. Napriek prípadnej prehre sa môže na Anfielde oslavovať.

86

So štandardkou nenaložili domáci ideálne, po centrovanej lopte zakončenie neprišlo. Každopádne, toto Liverpoolu stačí, keďže Inter musí útočiť a presadiť sa ešte aspoň raz.

85

Žltú kartu dostáva Alessandro Bastoni (Inter Miláno).

84

Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Diogo Jota, prichádza Luis Díaz.

83

Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Hakan Çalhanoğlu, prichádza Matías Vecino.

82

Držanie lopty: 59% – 41%

81

Jordan Henderson hľadal na pravom krídle Salaha, s ním sa vrátil Ivan Perišić a loptu mu spred nohy ukradol.

80

Joël Matip a aj Virgil van Dijk sa snažili zakončiť center z priameho kopu, minuli loptu. Nepodarilo sa im ohroziť bránku Handanoviča.

79

Sadio Mané sa chcel uvoľniť na útočnej polovici ihriska, fauloval ho Danilo D'Ambrosio. Domáci získali priamy kop vhodný na center.

78

Arturo Vidal dobre vystúpil a odkopol loptu pred Salahom. Liverpool ju získal späť a pokračuje v kombinácii na útočnej polovici.

76

Mohamed Salah obdržal fantastickú loptu za obranu do šestnástky, mal stopercentnú šancu. Z prvej trafil žrď! Podarilo sa mu to druhýkrát v stretnutí, Liverpool už opečiatkoval obe žrde a aj brvno.

75

Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Marcelo Brozović, prichádza Roberto Gagliardini.
Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Denzel Dumfries, prichádza Matteo Darmian.
Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Lautaro Martínez, prichádza Joaquín Correa.

74

Hakan Çalhanoğlu sa chcel otočiť v strede ihriska, Naby Keïta ho jemne fauloval. Inter okamžite rozohral dlhou loptou, iba k Alissonovi.

73

Dobrý center pred päťku si hľadal Virgil van Dijk, náročný súboj s ním vo vzduchu zvládol Samir Handanovič.

72

Marcelo Brozović po jednom zo súbojov potrebuje ošetrenie. Momentálne sa čas trochu naťahuje a nehralo sa. Keď sa začalo, tak Samir Handanovič dostal zlú malú domov a je z toho roh zadarmo pre Liverpool.

71

Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Oslabený Inter potrebuje ešte jeden gól na predĺženie. Dokáže túto náročnú úlohu zvládnuť, alebo si to Liverpool postráži.

70

Žltú kartu dostáva Sadio Mané (Liverpool FC).

68

Jordan Henderson sa ocitol na pravom krídle, odkiaľ poslal prudký center. Pred hráčmi Liverpoolu loptu zastavil Marcelo Brozović.

67

Sadio Mané si prebral loptu pri šestnástke a bol faulovaný. Lenže, píska sa jeho ofsajd, ktorý prišiel skôr ako zákrok.

66

Liverpool začína presilovku a snaží sa ju hrať s rozvahou. Drží loptu v strede ihriska a jeho hráči si ju posúvajú z kopačky na kopačku.

65

Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Thiago Alcântara, prichádza Jordan Henderson.

65

Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Curtis Jones, prichádza Naby Keïta.

64

Protesty Interu nepomôžu. Navyše, jeden z asistentov trénera Inzaghiho je taktiež vylúčený a musí opustiť lavičku.

63

Inter strelil gól a bol vo švungu, lenže Alexis Sánchez mal aj veľkú smolu. Išiel do súboja o loptu sklzom, minul ju a podrážkou jasne zasiahol do členku Fabinha. Keďže Čilan už jednu žltú mal, je vylúčený, čo je poriadny škrt cez rozpočet milánskeho celku.

61

Inter dal gól!
Prihrávku Matipa pri postrannej čiare hostia prečítali, okamžite si prihrali pred šestnástku a z jej hranice poslal LAUTARO MARTÍNEZ krásnu strelu pravačkou okolo van Dijka do rohu bránky. Na parádny zásah Argentínčana nemal Alisson nárok.

60

Danilo D'Ambrosio si skvele zbehol za obranu na dlhú loptu a aj si ju prebral, avšak vyhodil sa zo streleckej pozície. Z diaľky potom mieril vysoko nad.

60

Lautaro Martínez dostal na hranicu pokutového územia prihrávku od Perišiča, pripravil si strelu a aj kvôli teču Robertsona tesne minul bránku Alissona.

59

Držanie lopty: 57% – 43%

59

Ivan Perišić dostal pas na ľavé krídlo, prihral do druhej vlny a voľný Hakan Çalhanoğlu strieľal z prvej. Joël Matip predviedol dôležitý blok.

58

Domáci sa postupnou kombináciou dostali pred šestnástku, kde to chcel skúsiť Trent Alexander-Arnold. Protihráči ho vytlačili zo streleckej pozície.

56

Thiago Alcântara síce zaváhal a v strede ihriska stratil loptu, ale Fabinho ju okamžite získal pre svoj tím.

55

Milan Škriniar zvládol defenzívny súboj, pri lopte bol skôr ako Mohamed Salah a odohral ju na Samira Handanoviča.

54

Trent Alexander-Arnold sprava prihrával cez os ihriska na hranicu šestnástky, nenašiel spoluhráčov a Denzel Dumfries prepustil loptu do autu.

53

Mohamed Salah sa prebíjal cez dvoch súperov do šestnástky, odzbrojil ho Marcelo Brozović a Arturo Vidal loptu odkopol. Liverpool teraz zviera súpera v okolí jeho vápna.

52

Diogo Jota obdržal prihrávku do pokutového územia, pri lopte bol skôr Samir Handanovič. Avšak, loptu len posunul pred seba a voľný Mohamed Salah v obrovskej šanci trafil žrď.

51

Sledovali sme niekoľko tvrdých súbojov vedľa šestnástky Interu. Hostia loptu dostali do bezpečia. Aspoň na chvíľu.

50

Mohamed Salah sa individuálne dostal cez Bastoniho do šestnástky, kde jasle inkasoval Marcelo Brozović. Tam akcia Egypťana skončila.

49

Trent Alexander-Arnold strieľal spred šestnástky. Nepríjemný pokus bol navyše tečovaný, no išiel práve tam, kde sa nachádzal Samir Handanovič.

48

Inter získal priamy kop na pravom krídle. Veľmi dobrý center zakončil nebezpečnou hlavičkou Alexis Sánchez, avšak nachádzal sa v ofsajde.

47

Žltú kartu dostáva Andrew Robertson (Liverpool FC).

46

Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Stefan de Vrij, prichádza Danilo D'Ambrosio.

46

Začal sa druhý polčas.

Inter vstúpil do zápasu veľmi odhodlane, ale nevypracoval si šance. Naopak, postupom času bol Liverpool nebezpečné a nejaké tri situácie volali po góle. Napriek všetkému sa skóre zatiaľ nemenilo ani raz.

45+7

Prvý polčas sa skončil.

45+7

Keďže v závere nadstaveného času fauloval Vidal, tak hlavný arbiter nechal domácich zahrať priamy kop. Zobral to na seba Trent Alexander-Arnold a pravačkou o milimetre minul roh bránky Handanoviča.

45+5

Žltú kartu dostáva Arturo Vidal (Inter Miláno).

45+4

Žltú kartu dostáva Alexis Sánchez (Inter Miláno).

45+4

Thiago Alcântara dostal poriadne nebezpečný zásah kolíkmi pod koleno, postaral sa o to Alexis Sánchez. Záložník Liverpoolu následne svojho kamaráta z Barcelony pobúchal po hlave, ale tak kamarátsky, no zároveň vyčítavo.

45+3

Ivan Perišić sa znova rozbiehal po krídle, nachádzal sa ale v postavení mimo hry, a preto nemohol pokračovať.

45+1

Nadstavuje sa 5 minút.

45

Curtis Jones je po ošetrení v poriadku, môže pokračovať v stretnutí bez väčších problémov.

44

Domáci rýchlo prešli k šestnástke súpera, kde Mohamed Salah z prvej posielal loptu dnu. Curtis Jones sa k nej nedostal a navyše ostal ležať na trávniku, potrebuje ošetrenie.

43

Schyľuje sa k polčasu, zápas však má grády. Oba tímy chcú hrať ofenzívny futbal, čo divákov musí baviť.

41

Inter po faule Jotu získal priamy kop z miesta vedľa šestnástky. Hakan Çalhanoğlu namiesto centru poslal strelu na zadnú žrď, čo Alisson reflexívnym zákrokom vyriešil.

40

Žltú kartu dostáva Diogo Jota (Liverpool FC).

39

Liverpool drží loptu na svojich kopačkách. Momentálne sa nikde neponáhľa.

37

Inter získal rohový kop. Centrovanú loptu si chcel nájsť Milan Škriniar, pred ním zasiahol Virgil van Dijk.

36

Diogo Jota prihrával pred šestnástku súpera, lopta sa od hráčov odrazila tak, že ju získal priamo Samir Handanovič.

35

Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky nejaký gólový moment?

34

Lautaro Martínez si nabiehal za obranu na peknú kolmicu, takmer šiel sám na kasu. Výborne pred ním čítal hru Joël Matip.

33

Po niekoľkých súbojoch v strede ihriska získal loptu Curtis Jones a Liverpool môže pokračovať vo svojej aktivite z posledných minút.

32

Znova obrovská šanca. Opäť centroval Trent Alexander-Arnold, tentoraz z rohu a Virgil van Dijk si skvele nabehol. Hlavičkou trafil Škriniara, od neho ide lopta mimo bránku.

31

Trent Alexander-Arnold poslal z priameho kopu veľmi dobrý center. Loptu si našiel pred päťkou nepokrytý Joël Matip a opečiatkoval brvno!

30

Sadio Mané si dal na krídle loptu ďaleko od nohy, prakticky o ňu prišiel. Pomohol mu faul, nešikovne ho zrazil na zem Denzel Dumfries.

29

Anfieldom sa ozval potlesk, situácia evidentne dopadla dobre a stretnutie sa rozbieha opäť autovým vhadzovaním Interu.

28

Nehrá sa už takmer tri minúty. Nevieme, čo presne sa na tribúne deje, ale musí to byť niečo vážnejšie.

25

Jurgen Klopp zalarmoval rozhodcov, aby prerušili hru, pretože niekto z fanúšikov má na tribúne zdravotné problémy. Už k nemu bežali zdravotníci. Chvíľu sa nebude hrať.

24

Kombinácia Liverpoolu pred šestnástkou hostí skončila neúspechom. Rovnako pochodil aj Lautaro Martínez, proti van Dijkovi vo vzduchu nemal šancu.

23

Marcelo Brozović získal loptu pred vlastnou šestnástkou a samostatne chcel prejsť dopredu. Proti presile protihráčov nakoniec stroskotal.

22

Denzel Dumfries si prebral loptu na pravom krídle, center mu nevyšiel. Napriek tomu Lautaro Martínez takmer prešiel do vápna, zastavil ho Trent Alexander-Arnold.

21

Fabinho znova fauloval, za tvár sa držal Lautaro Martínez, ktorého Brazílčan zasiahol rukou. Opäť to bolo pri poliacej čiare.

20

Arturo Vidal končí na trávniku, zozadu si na neho vyšliapol Fabinho. Bolo to na polovici Liverpoolu, no ďaleko od Alissona.

19

Mohamed Salah sa chcel rozbehnúť od poliacej čiary dopredu, rukou ho zatiahol Ivan Perišić.

18

Alexis Sánchez vyslal zaujímavú kolmicu do vápna a Ivan Perišić takmer šiel sám na Alissona. V poslednej chvíli zasiahol sklzom Trent Alexander-Arnold.

17

Sadio Mané sa nedostal k nákopu za obranu, nakoľko ho telom odtlačil Milan Škriniar a nechal loptu prejsť za čiaru.

16

Stefan de Vrij zastavil vedľa šestnástky Jotu. Liverpool získal roh, po ktorom síce hlavičkoval Virgil van Dijk, avšak netrafil to ideálne a našiel Handanoviča.

15

Curtis Jones chcel poslať kolmicu do šestnástky, bolo to dosť čitateľné, defenzíva Interu si dala pozor.

14

Alexis Sánchez v prvom ofsajde zápasu. Zatiaľ, čo všetci prestali hrať, tak Arturo Vidal strelil gól po odpískaní. Vyhol sa žltej karte.

13

Ivan Perišić aktívne brázdi ľavé krídlo. Aktuálne dostal ťažký pas a preto jeho center nebol adresný.

12

Denzel Dumfries na pravom krídle neprešiel okolo dvojice hráčov Liverpoolu, hostia vrátili loptu až k stopérom.

11

Trent Alexander-Arnold síce „dovolil“, aby Ivan Perišić okolo neho centroval, no Alisson si vo vzduchu poradil.

10

Dobrý center na zadnú žrď takmer zakončoval z výhodnej pozície Sadio Mané. V poslednej chvíli pred ním rybičkou loptu odvrátil Arturo Vidal.

9

Andrew Robertson na svojom prvom útočnom výlete, zrazeným centrom získal pre svoj tím rohový kop.

8

Inter vstúpil do stretnutia aktívne, v podstate aj musel, keďže potrebuje streliť aspoň dva góly. Liverpool je vzadu pozorný.

7

Ivan Perišić mal voľno na krídle, center na zadnú žrď odvrátil Andrew Robertson. Síce si ešte loptu našiel Denzel Dumfries, lenže z hranice vápna strieľal priamo do Alissona.

6

Virgil van Dijk a Alisson si neporozumeli najlepšie, avšak Lautaro Martínez to nedokázal využiť. Brazílsky gólman bol predsa len pri lopte ako prvý.

5

Milan Škriniar centroval do pokutového územia, jeho pas odvrátil Joël Matip a tento obranca si poradil aj s ďalším nákopom.

4

Mohamed Salah sa síce sprava dostal cez dvojicu hráčov súpera do šestnástky, tam mu loptu okamžite zobral Marcelo Brozović.

3

Trent Alexander-Arnold zablokoval ďalší center z ľavého krídla, nebude to roh ako si hráči Interu žiadali.

2

Virgil van Dijk síce zastavil nákop za obranu, ale Inter sa dostal k lopte a prišiel aj center pred bránku. To si Liverpool postrážil.

1

Domáci Liverpool nastupuje v tradičnom červenom a má skvelú pozíciu vzhľadom na prvý zápas. Hostia sú v čiernom a pokúsia sa prekvapiť Anfield.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, V. van Dijk ©, Robertson – Jones, Fabinho, Th. Alcântara – M. Salah, Diogo Jota, Mané.
Náhradníci: Adrián, Kelleher – Milner, Keïta, Joe Gomez, J. Henderson, Oxlade-Chamberlain, Minamino, Tsimikas, L. Díaz, Origi, Elliott.

Inter Miláno: Handanovič © – Škriniar, de Vrij, Bastoni – Dumfries, Arturo Vidal, Brozović, Çalhanoğlu, Perišić – Lautaro Martínez, Alexis Sánchez.
Náhradníci: Cordaz, I. Radu – Gagliardini, Vecino, Džeko, Ranocchia, Gosens, Correa, Dimarco, D'Ambrosio, Darmian, F. Caicedo..

Liverpool FC

LFC si vytvoril výbornú pozíciu do odvety, v úvodnom zápase vyhral v Miláne 2:0 po zásahoch Firmina a Salaha. Cez víkend navyše porazil 1:0 West Ham a predĺžil sériu výhier v rámci Premier League na sedem. V tabuľke Liverpool patrí na druhé miesto, kde má stratu iba troch bodov na vedúci Manchester City. Aby toho nebolo málo, tak zhruba týždeň a pol dozadu sa Kloppovci tešili z víťazstva v Ligovom pohári. Najlepší strelec Mohamed Salah vsietil celkovo už 27 gólov, Diogo Jota ich má na konte 17.

Inter Miláno

Taliansky tím síce nevstupoval do dvojzápasu s Liverpoolom ako favorit, ale určite chcel doma uhrať lepší výsledok ako prehru 0:2. Teraz bude mať na Anfield nesmierne náročnú pozíciu. Tešiť môže aspoň fakt, že Inter cez víkend porazil doma jasne 5:0 posledný tím tabuľky Serii A, ktorým je Salernitana. „Nerrazuri“ sú mimochodom na prvom mieste súťaže so ziskom 58 bodov a tesným náskokom pred Neapolom s AC. Edin Džeko strelil celkovo 16 gólov, Lautaro Martínez o jeden menej.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Liverpool FC

Liverpool FC

  • Alisson
  • Alexander-Arnold
  • Matip
  • V. van Dijk (C)
  • Robertson
  • Jones (65. Keïta)
  • Fabinho
  • Th. Alcântara (65. J. Henderson)
  • M. Salah
  • Diogo Jota (84. L. Díaz)
  • Mané
Inter Miláno

Inter Miláno

  • Handanovič (C)
  • Škriniar
  • de Vrij (46. D'Ambrosio)
  • Bastoni
  • Dumfries (75. Darmian)
  • Arturo Vidal
  • Brozović (75. Gagliardini)
  • Çalhanoğlu (83. Vecino)
  • Perišić
  • Lautaro Martínez (75. Correa)
  • Alexis Sánchez