Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky
Liga majstrov - Štvrťfinále

13.04.2021 o 21:00

Paríž Saint-Germain
0 : 1
(0:1)
Bayern Mníchov
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.

Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 46 % : 54 %.
Strely na bránu: 3:5.
Strely mimo: 6:8.
Rohy: 6:7.
Ofsajdy: 8:3.
Fauly: 9:21.

Druhý polčas už nebol tak atraktívny ako prvé dejstvo zápasu. Domáci sa omnoho viac zamerali na obranu a postupom času Bayern ovládol stred poľa. Napriek územnej prevahe sa Mníchovčania do vyložených gólových príležitostí príliš nedostávajú a naopak, sami sa museli brániť neustále hroziacim rýchlym protiútokom Parížanov. Ani záverečný tlak Bayernu k výraznejšiemu ohrozeniu Navasovej brány neviedol, hosťom tak na konte zostal len jeden gól Choupo-Motinga z prvého polčasu a ten po výhre PSG v prvom zápase v Mníchove 3:2 na postup stačiť nemohol. Obhajca titulu tak končí vo štvrťfinále, PSG bude hrať v semifinále proti postupujúcemu tímu z dvojice Manchester City – Borussia Dortmund (prvý zápas 2:1).

90+5

Koniec zápasu.

90+4

Brankár PSG Navas získal niekoľko desiatok sekúnd pre svoj tím tým, že ukazoval, že má zdravotné problémy. Napokon rozohral na útočnú polovicu na Neymara, ktorý loptu potiahol do rohu ihriska.

90+3

Sané si spracoval výborný nákop na pravú stranu šestnástky, zasekol si Bakkera a prihrával loptu do bránkoviska. Gólman Navas ale skvele zareahgoval a loptu chytil na prednej tyči.

90+2

Neymar sa až prekvapivo ľahko dostal na ľavej strane cez Pavarda do šestnástky Bayernu. Skvelým obranným zákrokom zasiahol Lucas Hernández, ktorý Neymara o loptu obral.

90

Nastavený čas sú štyri minúty.

90

Žltú kartu za podrazenie rozohrávajúceho protihráča dostáva Ander Herrera (Paríž Saint-Germain).

90

Mbappé dobehol veľmi ťažkú prihrávku na útočnú polovicu a prihrávkou cez posledného obrancu Bayernu posunul loptu na rozbehnutého Neymara. Manuel Neuer ale opäť skvele vybehol pred vlastnú šestnástku a loptu na poslednú chvíľu v sklze odkopol.

89

Domácim Bayernu úplne prenechali stred poľa. Hostia sa tak sú schopní veľmi rýchlo dostať k šestnástke PSG a zatlačiť domácich do obrany.

88

Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Ángel Di María, prichádza Ander Herrera.

87

Neymar zrazil vo vzdušnom súboji na trávnik Lucasa Hernándeza. Hostia už nemajú čas na ošetrovanie a Hernández napriek bolesti pokračuje hneď v hre.

86

Javi Martínez sa hneď po príchode na hraciu plochu postavil na hrot útoku Bayernu. Müller si nabehol na oblúčik do šestnástky na zadnú tyč, odkiaľ loptu ešte prihrával do druhej vlny. V momente prihrávky však stál v ofsajde.

85

Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Eric Choupo-Moting, prichádza Javi Martínez.

84

Coman si z ľavej strany navádzal loptu na os ihriska, Dagba mu ale loptu odkopol na rohový kop.

83

PSG vyrazilo do otvorenej obrany Bayernu a za obranou hostí sa k odrazenej lopte dostal Neymar. Brazílčan však bol v jasnom ofsajde.

82

Sané si na pravej strane šestnástky PSG zasekol Bakkera a strieľanou prihrávkou po zemi posielal loptu pred bránu. Navas na ňu nedosiahol a lopta napokon skončila tesne mimo vzdialenejšej tyče domácej brány.

80

Kimmichov center z priameho kopu z ľavej strany útočnej polovice domáci nadvihli do výšky a Navas sa potom zrazil s Paredesom. Hlavný rozhodca nezmyselne odpískal faul hostí…

79

Domáci opäť získali loptu v strede poľa a opäť prišiel pas za obranu Bayernu. Neymar sa však tentokrát z krídla k strele nedostal a o loptu prišiel.

78

Neymar sa dostal v strede poľa k lopte po súboji dvoch ďalších hráčov a hneď vysunul do samostatného úniku Mbappého. Ten tvrdou strelou pod brvno prekonal vybiehajúceho brankára Neuera, jeho gól ale nemohol byť uznaný kvôli ofsajdu.

77

Neymar preniesol hru na ľavé krídlo na striedajúceho Keana, ktorý si loptu potiahol do šestnástky. Tvrdou strelou chcel zamestnať brankára Neuera, lopta ale po jeho nevydarenej strele preletela vysoko ponad brvno brány Bayernu.

75

Bayernu sa však i tak podarilo prekombinovať sa k pokutovému územiu, z tejto svojej útočnej akcie ale vyťažil len jeden nepresný center Comana. V strede poľa potom ukončil možný rýchly protiútok PSG Lucas Hernández.

74

Domáci sa s pribúdajúcimi minútami logicky zameriavajú čoraz viac na obranu. Hostia síce majú loptu na kopačkách, musia ale útočiť „do plných“.

73

Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Julian Draxler, prichádza Moise Kean.

72

Musiala sa hneď zapojil do hry, avšak asi nie spôsobom, aký si predstavoval. V strede poľa podrazil Neymara.

71

Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Alphonso Davies, prichádza Jamal Musiala.

70

PSG preto získalo možnosť založiť svoj postupný útok, tú ale vôbec nevyužilo. Nepresný nákop na Mbappého skončil u Pavarda.

69

Hra sa v týchto chvíľach trochu kúskuje faulami pri napádaní rozohrávky súpera a v strede poľa. Di María bol posledným faulovaným hráčom.

68

Žltú kartu dostáva Thomas Müller (Bayern Mníchov), ktorým ostrým sklzom doslova zostrelil v strede poľa Paredesa.

67

Obrana PSG si poradila s dvomi centrami Comana z ľavého krídla a domáci po zisku odrazenej lopty vyrazili do rýchleho protiútoku. Hostia rýchlo cúvajú na vlastnú polovicu do obrany.

66

Bayern musí zvyšovať svoju aktivitu smrerom dopredu. Hostia bleskurýchlo prešli stredom poľa a zatlačili svojou postupnou kombináciou domácich do obrany.

65

Di María sa elegantnou kľučkou zbavil svojho strážcu na pravom krídle a presným prenesením hry na opačnú stranu našiel Draxlera. Jeho nepresný center chytil gólman hostí Neuer.

64

Nepresný pas Danila Pereiru na pravé krídlo skončil u futbalistov Bayernu. Tí na nič nečakali a podobne nepresným nákopom z kopačky Kimmicha vrátili loptu domácim.

62

Sané výbornou a hlavne nečakanou kolmicou za obranu PSG z pravej strany našiel Müllera, proti nemu ale dobre vybehol brankár Navas, od ktorého sa lopta odrazila naspäť do Nemca a od neho mimo domácej brány.

61

Bayern sa naďalej tlačí dopredu a vysokým presingom obral domácich o loptu. PSG sa okamžite zoradilo do obranného postavenia pred vlastnou šestnástkou.

60

Bayern kombinoval na útočnej polovici, jeho útok ale skončil po strate lopty a následnom faule Saného na Draxlera. Domáci sa s rozohrávkou po faule nijak neponáhľajú.

58

Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Abdou Diallo, prichádza Mitchel Bakker.

58

Diallo odchádza pomaly v sprievode lekárov z ihriska. Domáci budú prvýkrát striedať.

57

Kapitán PSG Diallo zostal ležať v šestnástke svojho tímu na trávniku a zdá sa, že má nejaký svalový problém. Už sú pri ňom lekári parížskeho klubu.

55

Žltú kartu dostáva za podkopnutie Comana zozadu pri spracovávaní lopty Colin Dagba (Paríž Saint-Germain).

55

Center z rohu PSG letel na hranicu šestnástky na Di Maríu, ktorý z voleja minul Neuerovu bránu.

54

Di María sa na zadnej tyči dostal k centru Mbappého z ľavej strany, elegantne sa obtočil okolo obrancu a posunul loptu tesne pred brankárom Neuerom pred odkrytú svätyňu Bayernu. Neymar v sklze loptu pred prázdnou bránou loptu tesne minul.

52

Prvú žltú kartu zápasu dostáva za držanie Neymara David Alaba (Bayern Mníchov).

52

Domáci hneď nakopli loptu za obranu Bayernu na Mbappého, proti nemu ale včas vybehol pred vlastnú šestnástku Neuer, ktorý mu loptu v sklze odkopol do bezpečia.

51

Hosťom sa ale podarilo rýchlo získať loptu naspäť pod svoju kontrolu. Nákop na Saného na pravé krídlo musel hlavou zraziť k svojmu brankárovi Navasovi Diallo.

50

Bayern získal ďalší rohoý kop. Pri nábehu na center Kimmicha z neho fauloval Paredesa v šestnástke PSG Choupo-Moting.

49

Hostia center z rohu vyriešila, loptu ale potom vrátil oblúčikom do šestnástky Di María a Neymar z otočky z voleja vypálil vysoko nad Neuerovu bránu.

48

Parížania odpovedajú svojím útokom. Neymar sa snažil prejsť individuálne cez dvojicu protihráčov, Boateng mu však hrací predmet vypichol na rohový kop.

47

Saného center z pravého krídla odkopol Danilo Pereira pred Choupo-Motingom, lopta sa ale odrazila na hranicu šestnástky k Alabovi, ktorý vystrelil tesne mimo Navasovej brány.

46

Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.

46

Začal sa druhý polčas.

Druhý polčas sa začne približne o 22:02.

Prvý polčas ponúkol tak, ako prvý zápas, výborný futbal a i zápletku pred druhým dejstvom. Hra bola viac-menej vyrovnaná, o niečo aktívnejšími ale boli domáci, ktorí mali i viac gólových príležitostí. Ich hlavnou postavou bol predovšetkým Neymar, ktorý sám v priebehu cca šiestich minút trafil trikrát bránkovú konštrukciu svätyne Manuela Neuera. Ani raz sa však po strele Brazílčana lopta neodrazila do siete a keďže futbalové zákony platia, tak hneď z protiútoku gólman PSG Navas inkasoval po hlavičke Choupo-Motinga. Pred druhým polčasom je tak postupujúcim tímom stále PSG, pri aktuálnom skóre by ale Bayernu stačil na postup už len jeden strelený gól.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 47 % : 53 %
Strely na bránu: 3:4
Strely mimo: 3:4
Rohy: 2:4
Ofsajdy: 6:2
Fauly: 1:11

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Sanému sa podarilo po zisku lopty prejsť do rýchleho protiútoku do otvorenej obrany PSG, spolu s ním sa ale vrátila dvojica obrancov a jeho slabú strelu po zemi nakoniec chytil brankár Navas.

45+1

Mbappé dostal ďalšiu výbornú kolmicu na ľavé krídlo, opäť bol ale príliš rýchly a ocitol sa v ofsajdovom postavení.

45

Bude sa hrať ešte dve minúty.

44

Kimmichov center z rohu obrana PSG a vyriešila a lopta sa postupne dostala dozadu až ku gólmanovi hostí Neuerovi. Jeho nepresný nákop na hrot útoku skončil v rukách konkurenta na opačnej strane Navasa.

43

Alaba napriahol ku krásnej strele spoza šestnástky, jeho tvrdú ranu k pravej tyči ale skvelým zákrokom vyrazil domáci brankár Navas.

42

Neymar mohol hneď odpovedať, keď zakončoval z pravej strany šestnástky po kolmej prihrávke za obranu Bayernu. Jeho strela ale skončila mimo a navyše mu bol odmávaný ofsajd.

40

Bayern dal gól!
Hostia otvárajú skóre a vracajú sa do hry o postup! Nepokrytý Alaba sa dostal po Müllerovej prihrávke zľava k strele zvnútra šestnástky, ktorú brankár Navas ešte reflexívne vyrazil. Lopta sa ale po zákroku domáceho brankára odrazila do výšky, odkiaľ ju napriek ďalšiemu zásahu Navasa nasmeroval hlavou zblízka do siete ERIC CHOUPO-MOTING.

39

Neymarovi dnes jednoducho nepraje šťastie! Mbappé našiel prihrávkou zľava do šestnástky v otvorenej obrane Bayernu Neymara, ktorý z prvej okolo vybiehajúceho brankára Neuera trafil ľavú tyč Neuerovej brány. Neymar tak v priebehu cca šiestich minút trafil tretíkrát bránkovú konštrukciu brány Bavorov.

38

Domáci prebrali iniciatívu a teraz sú aktívnejším tímom oni. Hostia majú obrovský problém po zisku lopty rozohrať cez vysoko napádajúcich Parížanov.

37

Di Maríov center na prednú tyč hostia vyriešili, lopta sa ale dostala za šestnástkou k Neymarovi. Brazílčan si zasekol Comana a technickou strelou z hranice šestnástky trafil brvno Neuerovej brány.

36

Mbappé na nič nečakal a po tom, čo dostal loptu, sa rozbehol po ľavom krídle k šestnástke Bayernu. Boateng ho pri nej stiahol na trávnik a PSG tak získava priamy kop.

35

Kimmichov center z rohu ihriska tentokrát chytil brankár Neves. Ten loptu hneď vyhodil na spoluhráčov do stredu poľa.

34

Bayern rýchlo otočil hru na opačnú stranu. Po ľavom krídle sa hostia dostali k šestnástke PSG a zablokovaným centrom získali ďalší rohový kop.

33

Neymar si naviedol z pravej strany loptu do šestnástky a cez Lucasa Hernándeza vystrelil k bližšej tyči, gólman Bayernu Neuer ale výborne zasiahol a strelu vyrazil i s pomocou odrazu od tyče.

32

Diallov center odhlavičkoval Boateng. Odrazenä loptu získali domáci, ktorí po dlhšej dobe zatlačili hostí do obrany.

31

Hostia sa vrátili na útočnú polovicu, ich kombinácia ale skončila pomerne rýchlou stratou lopty a následným faulom Müllera na Paredesa.

30

Mbappé sa snažil vycúvať z ofsajdu, aby si mohol nabehnúť na Di Maríovu kolmicu za obranu Bayernu. Nepodarilo sa mu to a čiarový rozhodca mu odmával ofsajd.

29

Bayern sa po týchto momentoch PSG vrátil na útočnú polovicu, znovu ale musí útočiť proti sformovanej obrane súpera. V tejto chvíli kombinuje len v úctivej vzdialenosti od Navasovej brány.

28

Neymar sa tlačil z ľavého krídla do šestnástky okolo Lucasa Hernándeza, v súboji s ním ale spadol a navyše ešte držal protihráča za dres.

27

Mbappé sa dostal po ľavom krídle za obrancov Bayernu a prihrávkou cez dvojicu protihráčov posunul loptu do stredu šestnástky na dobiehajúceho Neymara. Ten trafil vybiehajúceho brankára Neuera, ktorý proti nemu včas vyrazil z brány.

26

Paredes prišiel o loptu na útočnej polovici a Kimmich pohotovo vystrelil spoza pokutového územia, Navasovu bránu ale strelou po zemi tesneminul.

24

Bayern následne získal ďalší rohový kop, ani tentokrát ale Kimmichov center z rohu nebezpečenstvo nepriniesol.

23

Bayern postupne prebral iniciatívu a v posledných minútach sa tlačí viac dopredu. Coman sa dostal k ďalšiemu centru zľava, ten ale cez obrancov PSG na Choupo-Motinga neprešiel.

21

Kimmich od rohovej zástavky nacentroval na prednú tyč, tam sa ale hrou v obrane predviedol Mbappé, ktorý loptu odhlavičkoval z nebezpečného priestoru.

20

Comanov center z ľavej strany bol zablokovaný na prvý rohový kop Bayernu v zápase.

19

Parížania túto akciu Bayernu ubránili a vyrazili do rýchleho protiútoku. Ten ale vôbec nezvládli, keď pas do šestnástky na Mbappého od Di Maríu skončil v rukách gólmana FCB Neuera.

18

Hra pokračovala útokom Bayernu. Davies si na ľavej strane narazil loptu s Comanom a prenikol do šestnástky, jeho spätnú prihrávku na hranicu šestnástky si ale Kimmich spracovať nedokázal.

17

Lekári PSG ošetrujú za autovou čiarou pravé koleno Di Maríu. Na opačnej strane ihriska sa už začal rozcvičovať Moise Kean.

16

Di María zostáva ležať po predošlom zákroku Daviesa na trávniku a zdá sa, že jeho zranenie bude vážnejšie, ako na prvý pohľad vypadalo.

15

Bayernu nepraje zatiaľ ani šťastie. Davies si viedol loptu po ľavom krídle, pri kľučke proti Di Maríovi sa ale pošmykol a následne v súboji o loptu podrazil Argentínčana.

14

Choupo-Moting si nespracoval prihrávku do šestnástky a po strate lopty fauloval Dagbu. Brankár PSG Navas sa s rozohrávkou neponáhľa.

13

Úvod zápasu je zatiaľ pomerne opatrný. Hostia sa nesmelo snažia tlačiť viac do útoku, domáca obrana je ale veľmi disciplinovaná a k svojej šestnástke ich príliš nepúšťa.

11

Mníchovčania sa chceli dostať na útočnú polovicu, v strede poľa ale o loptu prišli a Alaba musel podraziť Neymara, ktorý sa už rozbiehal do otvorenej obrany Bayernu.

10

Mbappé prenikol zľava okolo Pavarda do šestnástky a prihrával do jej stredu na Neymara. Ten sa k lopte nemal vôbec dostať, Lucas Hernández sa ale pošmykol a Neymar zblízka zakončil do brankára Neuera. Vzrušenie bolo napokon zbytočné, Neymar totiž vybiehal z ofsajdu.

9

Müller si nabehol do šestnástky na center Daviesa z ľavej strany, chrbtom k bráne ale loptu len predĺžil pri jej lete do rúk brankára Navasa.

8

Sané si naviedol loptu z pravého krídla pred šestnástkou na os ihriska, obrancovia PSG ho ale k strele nepustili. Bayern má loptu naďalej pod kontrolou.

7

Coman si výborne nabehol na pas na ľavé krídlo a loptu dokázal spracovať na hracej ploche. Prihrávkou do druhej vlny potom našiel Choupo-Motinga, ktorý mu nedokázal loptu vrátiť naspäť do šestnástky.

6

Dagba zastavil prienik Comana po ľavej strane, lopta sa ale odrazila naspäť k hráčom Bayernu. Saného následný center potom chytil pripravený domáci brankár Navas.

5

Bayern sa prvýkrát od úvodného hvizdu zápasu nasťahoval s loptou na útočnú polovicu. Postupnou kombináciou zatlačil Parížanov k ich šestnástke.

4

PSG rýchlo získalo loptu naspäť pod svoju kontrolu a pokúsilo sa o rýchly protiútok. Za obranu si znovu nabiehal Mbappé, tentokrát ale vybiehal z ofsajdovej pozície.

3

Prvá gólová príležitosť PSG! Neymar vysunul kolmicou na pravú stranu šestnástky za obrancov Bayernu Mbappého, ktorý krížnou strelou po zemi tesne minul vzdialenejšiu tyč Neuerovej brány.

2

PSG tak má možnosť založiť svoj prvý postupný útok od obrancov. Tých vysoko napádajú futbalisti Bayernu, ktorí sa k lopte zatiaľ nedostali.

1

Výkop zápasu mali hostia, ktorí sa hneď posunuli na útočnú polovicu. Kimmich po strate lopty musel podraziť Paredesa.

1

Stretnutie sa práve začalo.

PSG bude hrať v modrých dresoch, Bayern v červených.

Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu po hymne Ligy majstrov začne.

Úvodné zostavy:

Paríž Saint-Germain: Navas – Dagba, Danilo Pereira, Kimpembe ©, A. Diallo – Gueye, Paredes – Di María, Neymar, Draxler – Mbappé.

Náhradníci: Saidani, S. Rico – Kehrer, Verratti, Rafinha Alcântara, Kean, Sarabia, A. Herrera, Florenzi, Bakker, Pembele, Nagera.

Bayern Mníchov: Neuer © – Pavard, J. Boateng, Lucas Hernández, A. Davies – Kimmich, Alaba – Sané, T. Müller, Coman – Choupo-Moting.

Náhradníci: Nübel – Javi Martínez, B. Sarr, Kouassi, Musiala, Zaiser, Stanišić.

Rozhodca: Orsato – Giallatini, Preti (ITA).

Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.

Prvý zápas:

Bayern Mníchov – Paríž Saint-Germain 2:3 (1:2)

Góly: 37. Choupo-Moting, 60. T. Müller – 4. Mbappé, 28. Marquinhos, 68. Mbappé

Žlté karty: 35. Lucas Hernández (BAY), 70. Kimmich (BAY), 72. J. Boateng (BAY), 89. Choupo-Moting (BAY) – 62. Draxler (PSG)

Bayern Mníchov: Neuer © – Pavard, Süle (42. J. Boateng), Alaba, Lucas Hernández – Goretzka (33. A. Davies), Kimmich – Sané, T. Müller, Coman – Choupo-Moting.

Náhradníci: Nübel – J. Boateng, A. Davies, Javi Martínez, Musiala, B. Sarr, Kouassi.

Paríž Saint-Germain: Navas – Dagba, Marquinhos © (30. A. Herrera), Kimpembe, A. Diallo (46. Bakker) – Danilo Pereira, Gueye – Di María (71. Kean), Neymar (90. Rafinha Alcântara), Draxler – Mbappé.

Náhradníci: Letellier, S. Rico – Rafinha Alcântara, Bakker, A. Herrera, Kean, Kehrer, Pembele, Sarabia, Gharbi, Kamara, Nagera.



Vzájomné zápasy

Oba kluby sa v Lige majstrov proti sebe doteraz postavili desaťkrát a vzájomná bilancia hovorí mierne v prospech Parížanov, ktorí vyhrali nad Bayernom šesťkrát a prehrali s ním štyrikrát. Zaujímavosťou je, že PSG doma Bayern vždy porazilo. Najdôležitejším vzájomným zápasom PSG a Bayernu bolo vlaňajšie finále, ktoré v auguste 2020 vyhral v Lisabone Bayern 1:0.



Bayern Mníchov

Rovnako ako PSG, ani Bavori nie sú vo svojej domácej súťaži tak suverénni ako v minulých ročníkoch, na rozdiel od nich ju však vedú o päť bodov. V aktuálnej sezóne nemeckej Bundesligy prehrali len trikrát, naposledy na konci februára vo Frankfurte 1:2, a aktuálne tak ťahajú sériu šiestich ligových zápasov za sebou bez prehry. Bayern má jasne najproduktívnejší útok ligy (80 strelených gólov), vedený suverénnym kráľom strelcov Robertom Lewandowskim (35 gólov).

Bayern bez vážnejších komplikácií vyhral na jeseň svoju základnú skupinu pred Atléticom Madrid, Salzburgom a Lokomotivom Moskva a zo šiestich zápasov nevyhral len jeden, keď remizoval 1:1 v Madride. V osemfinále si poľahky poradil s Laziom Rím, pričom rozhodol už v prvom zápase, ktorý v Ríme vyhral 4:1. Odveta, ktorú Mníchovčania tiež vyhrali (2:1), tak bola už len formalitou. Tou ale nebol prvý zápas štvrťfinále, v ktorom doma podľahli PSG 2:3, čím sa skončila ich 19-zápasová séria zápasov bez prehry v Lige majstrov a dnes tak musia na postup vyhrať buď o dva a viac gólov alebo, ak strelia viac gólov ako tri, im môže stačiť i výhra o jeden gól. Problémom pre Bayern pred odvetou však je obrovská maródka, na ktorej sú niektorí extrémne dôležití hráči ako Lewandowski, Boateng, Gnabry alebo Goretzka…

Zápasy Bayernu v Lige majstrov:

Skupina A:
Bayern – Atlético Madrid 4:0
Lokomotiv Moskva – Bayern 1:2
Salzburg – Bayern 2:6
Bayern – Salzburg 3:1
Atlético Madrid – Bayern 1:1
Bayern – Lokomotiv Moskva 2:0

Osemfinále:
Lazio Rím – Bayern 1:4
Bayern – Lazio Rím 2:1

Štvrťfinále:
Bayern – PSG 2:3

Nebudú hrať:

  • Douglas Costa (zlomený členok)
  • Serge Gnabry (COVID-19)
  • Leon Goretzka (svalové zranenie)
  • Ron-Thorben Hoffmann (zranenie kolena)
  • Robert Lewandowski (zranenie kolena)
  • Marc Roca (nešpecifikované zranenie)
  • Niklas Süle (svalové zranenie)
  • Corentin Tolisso (zranenie šľachy)


Otázny štart:

  • Lucas Hernández (pomliaždené rebro)



Paríž Saint-Germain

PSG musí po dlhšej dobe v domácej súťaži skutočne bojovať o titul, šesť kôl pred koncom francúzskej Ligue 1 totiž stráca na prvé Lille tri body a na začiatku apríla mu vo vzájomnom zápase doma podľahlo 0:1. Dôvodom je, že v tejto sezóne prehrali Parížania až osem ligových zápasov, čo je najviac zo všetkých tímov na prvých štyroch miestach ligovej tabuľky. Napriek tomu má PSG jasne najproduktívnejší útok (71 strelených gólov) a druhú najlepšiu obranu ligy (23 inkasovaných gólov).

Parížania sa do osemfinále prebojovali z vyrovnanej skupiny H, ktorú sa im podarilo vyhrať pred Lipskom, Manchesterom United a tureckým Başakşehirom napriek tomu, že po troch odohraných zápasoch mali na konte len tri body. Odvety však zvládli skvele, všetky totiž vyhrali a vďaka lepším vzájomným zápasom sa nakoniec dostali i pred Lipsko do čela skupiny. V osemfinále potom skvele zvládli prvý zápas v Barcelone, keď domácich Kataláncov porazili jasne 4:1 a po domácej remíze 1:1 v odvete postúpili do štvrťfinále. Žreb Parížanom neprial a prisúdil im obhajcu titulu Bayern Mníchov, na jeho ihrisku ale vyhrali 3:2 a výrazne vykročili za postupom. PSG si dnes na postup môže vďaka trom gólom streleným vonku dovoliť i prehru o jeden gól s maximálne dvomi inkasovanými gólmi.

Zápasy PSG v Lige majstrov:

Skupina H:
PSG – Manchester United 1:2
Başakşehir – PSG 0:2
RB Lipsko – PSG 2:1
PSG – RB Lipsko 1:0
Manchester United – PSG 1:3
PSG – Başakşehir 5:1

Osemfinále:
Barcelona – PSG 1:4
PSG – Barcelona 1:1

Štvrťfinále:
Bayern – PSG 2:3

Nebudú hrať:

  • Juan Bernat (zranenie kolena)
  • Mauro Icardi (svalové zranenie)
  • Layvin Kurzawa (zranenie lýtka)
  • Alexandre Letellier (zranenie stehna)
  • Marquinhos (zranenie triesiel)

Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Paríž Saint-Germain – Bayern Mníchov. Odveta štvrťfinále Ligy majstrov sa začne o 21:00.

Paríž Saint-Germain

Paríž Saint-Germain

  • Navas
  • Dagba
  • Danilo Pereira
  • Kimpembe (C)
  • A. Diallo (58. Bakker)
  • Gueye
  • Paredes
  • Di María (88. A. Herrera)
  • Neymar
  • Draxler (73. Kean)
  • Mbappé
Bayern Mníchov

Bayern Mníchov

  • Neuer (C)
  • Pavard
  • J. Boateng
  • Lucas Hernández
  • A. Davies (71. Musiala)
  • Kimmich
  • Alaba
  • Sané
  • T. Müller
  • Coman
  • Choupo-Moting (85. Javi Martínez)