Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Európska liga - Štvrťfinále

08.04.2021 o 21:00

Arsenal FC
1 : 1
(0:0)
SK Slavia Praha
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.

Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 54 % : 46 %.
Strely na bránu: 2:4.
Strely mimo: 8:3.
Rohy: 5:3.
Ofsajdy: 0:0.
Fauly: 10:16.

V druhom polčase sa hra otvorila a videli sme viac zaujímavých momentov, územnú prevahu a väčšiu aktivitu mal i tak domáci Arsenal. Domáci svoje gólové príležitosti dlho zahadzovali, hlavne Lacazette mal alebo pripravil niekoľko šancí na gól Arsenalu, ani jedna z nich ale loptou za chrbtom brankára Kolářa neskončila. „Kanonieri“ sa dočkali až v 86. minúte, keď sa po Aubameyangovej kolmici presadil Nicolas Pépé. Slavia toho dnes smerom dopredu veľa nepredviedla, po inkasovanom góle sa ale natlačila k šestnástke Arsenalu a nakoniec dokázala v úplnom závere zápasu vyrovnať. Už Provodovi sa takmer podarilo vyrovnať, jeho tvrdú strelu ale ešte brankár Leno vyrazil na tyč. Center z následného rohu potom doletel i so šťastím až na zadnú tyč, kde bol Holeš a ten prudkou hlavičkou vyrovnal na konečných 1:1.Po priebehu zápasu je pre Slaviu konečná remíza veľkým úspechom a hlavne jej dáva veľmi dobrú pozíciu do odvety, ktorá sa bude hrať v Prahe o týždeň.

90+5

Koniec zápasu.

90+4

Tím Slavia práve strelil gól!
Hostia v úplnom závere zápasu vyrovnávajú! Provodov center z rohu nechtiac predĺžil Pépé stehnom na zadnú tyč k dobiehajúcemu TOMÁŠOVI HOLEŠOVI, ktorý hlavou nasmeroval loptu na bránu. Gólman Leno si síce na loptu siahol, už ju ale vyraziť nedokázal.

90+3

Hosťom sa ale podarilo predsa len ešte zaútočiť. Masopust posunul loptu do šestnástky na Provoda, ktorý pohotovo vystrelil. Jeho tvrdú strelu vyrazil brankár Leno do tyče vlastnej brány.

90+2

„Kanonieri“ držia loptu na útočnej polovici. Je vidieť, že niektorí slávisti už nemajú skoro žiadne sily a asi sa tešia na koniec zápasu…

90+1

Bořil nacentroval z ľavého krídla na zadnú tyč na nabiehajúceho Baha, ktorý chcel loptu ešte vrátiť pred bránu Arsenalu. Z ťažkej pozície sa mu ale loptu podarilo poslať len nad svätyňu domáceho tímu.

90

Bude sa hrať ešte štyri minúty.

89

Arsenal dobrým pohybom drží slávistov na ich polovici a vôbec ich nepúšťajú ani len do stredu poľa. Slavii sa čas na vyrovnanie v dnešnom zápase začína rýchlo krátiť.

88

Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Emile Smith-Rowe, prichádza Dani Ceballos.

86

Arsenal FC dal gól!
Domáci sa dočkali odmeny za svoju aktivitu a otvárajú skóre! Zima nedokázal odkopnúť nákop z polovice Arsenalu, lopta sa tak dostala k Aubameyangovi, ktorý hneď vysunul kolmicou do šestnástky za obranu Slavie NICOLASA PÉPÉHO. Ten prešprintoval vracajúceho sa Zimu a z pravej strany šestnástky jemným oblúčikom ponad pravú nohu brankára Kolářa poslal loptu k vzdialenejšej ty­či.

85

Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Peter Olayinka, prichádza Ibrahim Benjamin Traoré.

85

Bah sa chcel po zisku lopty rozbehnúť do otvorenej obrany Arsenalu, v strede poľa ho ale fauloval Martinelli. Slávisti budú opäť striedať.

85

Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Nicolae Stanciu, prichádza Lukáš Masopust.

83

Aj tento roh obrana Slavie vyriešila. Kolmicu na Martinelliho z ľavej strany následne chytil pripravený gólman hosťujúceho celku Kolář.

82

I tentoraz ale domáci loptu odvrátili zo svojej šestnástky. Martinelli sa potom po prihrávke Saku dostal k strele zhruba z hranice šestnástky a jeho strelu tečoval Ševčík nad Kolářovu bránu.

81

Aubameyang sa pokúsil o sólový prienik po pravom krídle, loptu mu ale Holeš odkopol na ďalší roh.

80

Arsenal získal rohový kop, center z neho na zadnú tyč ale obrana Slavie dokázala vyriešiť. Lopta sa potom prihrávkami dozadu dostala až k brankárovi Lenovi.

79

Aubameyang je na trávniku len dve minúty, už ale robí obrovský prievan v obrane Slavie. Loptu získal a potom i založil ďalší útok Arsenalu.

78

Striedanie Mikela Artetu sa mohlo hneď ukázať ako gólové! Aubameyang rozohral útok Arsenalu a na jeho konci si nabehol na prednú tyč na prihrávku Martinelliho. Loptu však usmernil tesne mimo Kolářovej brány.

78

Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexandre Lacazette, prichádza Pierre-Emerick Aubameyang.

78

Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Thomas Partey, prichádza Muhammad Alnaní.

78

Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Bukayo Saka, prichádza Nicolas Pépé.

76

Kuchta na ľavom krídle prešprintoval Holdinga a prenikol do šestnástky. Jeho center odkopol Soares, lopta sa ale odrazila priamo pred dobiehajúceho Ševčíka, ktorý z výbornej streleckej pozície minul Lenovu bránu.

75

Lacazette sa na ľavom krídle prekľučkoval cez Holeša a prihrával loptu do šestnástky do druhej vlny na Saku. Ten ešte pripravil pozíciu na strelu Parteymu, ktorý z prvej strelou po zemi tesne minul ľavú tyč Kolářovej brány.

74

Bořil vysunul do nábehu Olayinku, ktorý ešte posúval loptu do šestnástky na Stanciuho. Ten loptu dobehol až tesne za bránkovou čiarou.

73

Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Willian, prichádza Gabriel Martinelli.

71

Kuchta sa z pravej strany dostal k lopte cez Gabriela a naviedol si loptu na strelu. K tej sa ale nedostal, pretože mu domáci obrancovia hrací predmet odkopli.

70

Bah si robil priestor na to, aby si mohol spracovať vysoký nákop, pri tom ho však zrazil nedovolene na trávnik Soares. Hostia sa po zisku lopty snažia založiť svoj postupný útok.

70

Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Abdallah Sima, prichádza Jan Kuchta.

70

Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Oscar, prichádza Ondřej Lingr.

68

Bellerín vysunul na pravé krídlo do nábehu Smith-Rowea, ktorý sa ale tentokrát nedostal cez Zimu. Ten potom spadol nepríjemne na trávnik, zdá sa však, že bude v poriadku.

67

Slávisti sa snažia napádať domácich obrancov, tí si ale s týmto presingom dokážu poradiť. Domáci postupne opäť získavajú územnú prevahu.

65

Saka sa rýchlo kľučkou na pravej strane šestnástky dostal okolo Holeša a nacentroval na zadnú tyč, kde v sklze Lacazette poslal loptu nad odkrytú bránu Slavie.

64

Willianov ďalší center z ľavej strany znovu odkopol Zima. I tentokrát sa ale hrací predmet vrátil na kopačky hráčov Arsenalu.

63

Arsenal sa následne dostal opäť k lopte a Soaresov nebezpečný center z ľavého krídla musel odhlavičkovať Zima. I tak sa však lopta vrátila k domácim.

62

Oscarovi, ktorý bol posledným obrancom, začal nepochopiteľne kľučkovať a tak mu zobral v strede poľa loptu Lacazette, ktorý sa dostal do samostatného úniku. Technickou strelou potom obstrelil vybiehajúceho brankára Kolářa a lopta sa nakoniec zakrútila do spojnice brány Slavie.

61

Na rozdiel od prvého dejstva sa slávistom darí loptu podržať pod svojou kontrolou a teraz sa navyše opäť usadili na útočnej polovici. Domáci zacúvali do obranného postavenia.

59

Xhaka potom zaviezol loptu na útočnú polovicu a chcel prihrávkou vysunúť na ľavé krídlo za obranu Saku. Slávisti tento úmysel prečítali a loptu zastavili.

58

Hostí táto gólová príležitosť povzbudila a hneď obrali domácich o loptu. Olayinka ale nedobehol nákop do šestnástky a v súboji o ňu potom fauloval Xhaku.

57

Bořil dostal na konci rýchleho protiútoku Slavie prihrávku na ľavú stranu šestnástky Arsenalu, jeho tečovanú strelu cez Bellerína v sklze ale dokázal brankár Leno vyraziť.

56

Sima obral o loptu posledného obrancu Arsenalu, tá sa ale odrazila priamo pred brankára Lena, ktorý bol ďaleko pred svojou šestnástkou. Našťastie pre Arsenal tak z tohto žiadne nebezpečenstvo pre jeho bránu nebolo.

55

Willian dobehol na ľavom krídle nepresný center svojho spoluhráča z opačnej strane a sám nakopol loptu do šestnástky. Tú odhlavičkoval do bezpečnej vzdialenosti Zima.

54

Bah si predĺžil hlavou nákop z vlastnej polovice okolo Soaresa, loptu ale nedobehol na hracej ploche. Arsenal rýchlo rozohral na opačnú stranu.

52

Gabriel zostal sedieť na trávniku a musel byť ošetrený. V sprievode lekára Arsenalu pomaly odišiel za autovú čiaru.

51

Slávisti donútili vysokým presingom Soaresa k odkopu do stredu poľa. Tam v súboji o loptu vo vzduchu zasiahol Gabriela do nohy Sima.

50

Ševčík nakopol z rohu loptu na hranicu šestnástky Arsenalu na Stanciua, rumunský záložník ale trafil len jedného z hráčov Arsenalu v šestnástke.

49

Brankár Kolář rozohral nepresne na Bellerína, ten ale o loptu hneď prišiel. Stanciu potom hľadal kolmicou za obranu Olayinku, pred ním ale odkopol Gabriel loptu na roh Slavie.

48

Willian z priameho kopu opečiatkoval ľavú tyč Kolářovej brány.

47

Prvú žltú kartu zápasu dostáva za držanie Saku, ktorý sa tlačil do šestnástky, David Zima (SK Slavia Praha). Arsenal získava priamy kop z priestoru tesne pred pokutovým územím Slavie.

46

Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Jakub Hromada, prichádza Petr Ševčík.

46

Začal sa druhý polčas.

Druhý polčas sa začne približne o 22:01.

Prvý polčas je za nami a dlho sa naň asi spomínať nebude, veľa zaujímavých momentov totiž neponúkol. Po vyrovnanom úvode zápasu prevzal iniciatívu Arsenal, ktorý mal v prvom dejstve územnú prevahu, jeho aktivita ale viedla k minimum gólových príležitostí. „Kanonieri“ si vypracovali len dve, v prvej ale po kolmici za obranu Saka minul bránu Slavie a zhruba o 10 minút vyrazil Holdingovu hlavičku brankár hostí Ondřej Kolář. Slavia sa cez prehustený stred poľa príliš nedostávala a hostia tak brankára Lena vôbec neohrozili. S výsledkom po prvom polčase tak sú zrejme po tomto priebehu spokojnejší slávisti.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 56 % : 44 %
Strely na bránu: 1:1
Strely mimo: 3:1
Rohy: 2:1
Ofsajdy: 0:0
Fauly: 6:9

45

Prvý polčas sa skončil.

44

Roh Arsenalu rozohral sám Saka, jeho center ale obrana Slavie bez väčších problémov vyriešila. Odrazenú loptu tentokrát získali hostia.

43

Lacazette výbornou kolmicou vysunul na pravú stranu šestnástky Saku, ktorému sa otvoril priestor na center. Ten zrazil kapitán Slavie Bořil na rohový kop.

42

„Kanonieri“ majú naďalej územnú prevahu. Hostia ich nateraz vytlačili aspoň do stredu poľa, kde im však nie sú schopní zobrať loptu.

41

Slávisti boli opäť vytlačení pred vlastnú šestnástku a prišli o loptu. Partey potom hosťom pomohol faulom na Hromadu.

40

Arsenal opäť donútil vysokým presingom hostí k chybe v rozohrávke. „Kanonieri“ po odkope brankára Kolářa získali v strede poľa loptu.

39

Smith-Rowe centrom takmer z bránkovej čiary našiel v šestnástke Holdinga, ktorého hlavičku pod brvno musel vyraziť výborným zákrokom brankár Kolář.

38

Lacazette z priameho kopu trafil niektorého z hráčov Slavie v múre. Lopta sa potom odrazila na pravé krídlo k Sakovi, ktorého center preletel šestnástkou hostí na opačnú stranu.

37

Domáci po zisku lopty vyrazili do rýchleho protiútoku. Saka si navádzal loptu na ľavačku pred šestnástkou Slavie, Bořil ho ale vytlačil mimo streleckej pozície a nakoniec ho zhruba pred oblúkom pred šestnástkou fauloval Provod.

35

Po dlhšej dobe sa Slavia so svojou postupnou kombináciou dostala na útočnú polovicu a nakoniec spoza šestnástky vystrelil Olayinka. Lopta mu ale príliš nesadla a jeho slabú strelu bez problémov chytil domáci gólman Leno.

34

Hostia sa snažia hru trochu upokojiť a podržať na svojich kopačkách. V posledných minútach sa im to totiž príliš nedarilo.

33

V hlavičkovom súboji v strede poľa sa zrazili hlavami Xhaka a Bah. Bah je v poriadku, Xhaka ale zostáva sedieť na trávniku. Zdá sa však, že ani on nebude potrebovať ošetrenie.

32

Saka si z pravého krídla naviedol loptu pred šestnástku, technickou strelou ale zakrútil loptu priamo do rúk pripraveného brankára Kolářa.

31

Arsenal už má výraznú územnú prevahu. Hosťom sa nedarí podržať loptu na svojich kopačkách a pri snahe o prechod stredom poľa ju pravidelne strácajú.

30

Strely: 3:2

29

Saka dostal výbornú kolmú prihrávku za obranu Slavie a sprava sa dostal do samostatného úniku do šestnástky. Vybiehajúceho brankára Kolářa potom obstrelil, súčasne ale minul i vzdialenejšiu tyč svätyne hostí.

28

Partey našiel na pravej strane šestnástky neobsadeného Lacazettea, ktorému sa otvorila možnosť vystreliť. Strela mu ale veľmi nesadla a namieril ňou nad Kolářovu bránu.

27

Arsenal je v posledných minútach iniciatívnejším tímom a i teraz kombinuje na útočnej polovici. Slávisti sa opäť zatiahli pred vlastnú šestnástku.

26

Sima predĺžil pas z vlastnej polovice na ľavé krídlo na Olayinku, ktorému sa center vôbec nevydaril. Domáci zastavili túto prihrávku a potom Hromada taktickým faulom podrazil v strede poľa Gabriela.

25

Bořil potom nedobehol rozohrávku Kolářa a Holding hneď vyrazil na pravé krídlo. Odtiaľ poslal pred bránu výborný center a nechýbalo veľa, aby Lacazette alebo Willian loptu zasiahli.

24

Na center zo štandardky si od obrancu odskočila Gabriel, z dobrej pozície ale hlavičkoval tak, že lopta pomaly doskákala do rúk brankára Kolářa.

23

Lacazette si na ľavom krídle vymenil loptu so Smith-Roweom a ten potom posunul hrací predmet na Williana. Toho pri rohovej zástavke podrazil Bah, nasledovať tak bude „skrátený“ rohový kop Arsenalu.

22

Slavia získala loptu, napádajúci domáci ju ale vytlačili k jej šestnástke. Smith-Rowe potom vo vzdušnom súboji po nákope gólmana hostí Kolářa zasiahol rukou do tváre Stanciua.

21

Saka si nabehol na Bellerínovu kolmicu na pravé krídlo a potiahol si loptu do šestnástky. Okolo Bořila sa dostal k centru, ktorý odhlavičkoval Bah.

20

Xhaka výborne napádal rozohrávku Slavie a napokon sa mu podarilo donútiť hostí k chybe. Arsenal v strede poľa získal loptu a môže zaútočiť.

19

Smith-Rowe si naviedol loptu na ľavé krídlo a prihrávkou do druhej vlny našiel Gabriela. Jeho polostrelu – polocenter chytil brankár Slavie Praha Kolář.

18

Kolář trochu zariskoval pri rozohrávke, keď po prihrávke od Holeša odkopol loptu na poslednú chvíľu pred napádajúcim Lacazetteom. Nakoniec našiel presným odkopom do stredu poľa spoluhráči.

17

Holding nakopol loptu na pravé krídlo na Saku. Ten síce predbehol Bořila, k lopte sa ale na hracej ploche nedostal.

16

Smith-Rowe prešprtintoval na ľavej strane Holeša a takmer od rohovej zástavky nacentroval do šestnástky. Zima loptu nadvihol do výšky, odkiaľ loptu stiahol do rukavíc gólman Kolář.

14

Provod našiel presným pasom na pravé krídlo Baha, ktorý nacentroval na zadnú tyč na Simu. Obranca Arsenalu pred ním loptu odhlavičkoval za šestnástku, odkiaľ vystrelil z prvej nad Lenovu bránu dobiehajúci Provod.

13

K odrazenej lopte sa dostali hráči Arsenalu, ktorí majú v tejto chvíli iniciatívu. Hostia sú zatiahnutí pomerne hlboko v obrane.

12

Bellerínovi sa otvoril priestor na pravej strane, odkiaľ nacentroval do šestnástky. Jeho nákop odkopol do bezpečia Zima.

11

Na opačnej strane si potiahol Saka loptu na útočnú polovicu a prihrávkou za obranu chcel vysunúť Lacazettea. Brankár Kolář včas vybehol a bol pri lopte ako prvý.

10

Stanciu si narazil od rohovej zástavke loptu nakrátko s Bořilom a potom ju posunul pred šestnástku Arsenalu na Oscara. Ten z prvej trafil Hromadu.

9

Stanciu sa pokúsil o sólový prienik zľava do šestnástky, Bellerín mu ale loptu odkopol na prvý rohový kop. Ten ide rozohrať práve Stanciu.

8

Gabriel hľadal prudkým pasom na ľavú stranu rozbehnutého Williana, ten ale tento nákop na hracej ploche nedobehol. Domáci hneď zacúvali na vlastnú polovicu ihriska do obrany.

7

Po nepresnej malej domov musel brankár Kolář odkopnúť loptu znovu do autu. Úvod zápasu je zatiaľ veľmi opatrný z oboch strán.

6

Brankár Slavie Ondřej Kolář, ktorý dnes chytá v maske a s prilbou, rozohral nepresne na Bořila. Arsenal sa následne prekombinoval na útočnú polovicu.

5

Lacazette pred šestnástkou Slavie posunul loptu do behu Sakovi, tomu ale loptu na poslednú chvíľu i trochu so šťastím odkopol pätou Holeš. Slávisti sa následne dostali k hraciemu predmetu.

4

Prvýkrát v zápase mali domáci možnosť založiť svoj postupný útok, ten ale skončil nepresnou prihrávkou Gabriela na Lacazettea. Hostia otáčajú hru na opačnú stranu.

3

Slavia sa opäť vrátila na polovicu Arsenalu a domácim zatiaľ loptu príliš nepožičala. „Kanonieri“ sú zatiahnutí pred vlastnou šestnástkou.

2

Slávisti o loptu prišli, rýchlo ju ale získali naspäť a v súboji o ňu v strede poľa fauloval Hromadu Xhaka. Slavia má čas a priestor na rozohrávku.

1

Výkop zápasu mala Slavia. Hostia hneď nakopli loptu na útočnú polovicu a prvýkrát majú možnosť kombinovať na polovici súpera.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Arsenal bude hrať v červených dresoch, Slavia v čiernych.

Oba tímy práve vychádzajú na hraciu plochu, o malú chvíľu sa tak zápas začne.

Úvodné zostavy:

Arsenal FC: Leno – Soares, Holding, Gabriel, Bellerín © – Willian, Smith-Rowe, Xhaka, Partey, Saka – A. Lacazette.

Náhradníci: Hein, Ryan – D. Ceballos, Aubameyang, Pépé, Marí, Nelson, Alnaní, Nketiah, Martinelli, Azeez, López.

SK Slavia Praha: O. Kolář – Bah, Holeš, Zima, Bořil © – Hromada – Oscar, Stanciu, Provod, Olayinka – Sima.


Náhradníci: Kovář, Stejskal – Tecl, Kuchta, Ševčík, Masopust, Lingr, Višinský, Traoré.

Rozhodca: Ekberg – Culum, Hallberg (SWE).

Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.



Vzájomné zápasy

Oba kluby sa v európskych pohároch doteraz stretli len v jednom ročníku, a to v základnej skupine Ligy majstrov 2007/2008. Arsenal vtedy uštedril Slavii debakel 7:0, ktorý je dodnes jednou z najväčších výhier v histórii tejto súťaže. Odveta v Prahe skončila bezgólovou remízou. Okrem toho má Arsenal proti českým tímom skvelú bilanciu, keď z ôsmich zápasov vyhral sedem a len jeden, skôr uvedenú odvetu so Slaviou, remizoval.



SK Slavia Praha

Slavia kráča istým krokom za titulom vo svojej najvyššej súťaži a už v nedeľu, kedy hrá pražské derby so Spartou, sa k nemu môže ešte viac priblížiť. Pred Spartou má na čele tabuľky 14-bodový náskok, jej rival má ale o dva odohrané zápasy menej. Slavia má v tejto ligovej sezóne neuveriteľnú bilanciu 20 výhier – 5 remíz a 0 prehier a po 25 odohraných zápasoch skóre 70:15. V lige naposledy prehrala ešte v marci 2020 so Slováckom a odvtedy tak ťahá už rekordnú sériu 37 ligových zápasov bez prehry.

Slávisti spadli do Európskej ligy po vypadnutí v predkole Ligy majstrov s dánskym Midtjyllandom (doma 0:0, vonku 1:4). V ťažkej skupine C si potom v konkurencii nemeckého Leverkusenu, izraelskej Beer Ševy a francúzskeho Nice zaistili postup do play-off z druhého miesta. V 1/16-finále sa Slavia postarala o možno najväčšie prekvapenie tejto fázy súťaže, keď vyradila favorizovaný Leicester bez toho, aby od neho inkasovala gól (doma 0:0, vonku 2:0). Na osemfinále Slavie do škótskym Rangers sa bude ešte dlho spomínať v negatívnom zmysle slova. V prvom zápase Pražania remizovali doma 1:1, v brutálnej odvete sme ale v podaní domáceho škótskeho tímu videli skôr MMA ako futbal. „Bitka o Glasgow“ skončila dvomi červenými kartami pre domácich, pričom jednu dostal Kemar Roofe za kung-fu kop do hlavy brankára Slavie Kolářa, hromadou tvrdých zákrokov na „sešívaných“, údajnou rasistickou urážkou domáceho Kamaru od obrancu Slavie Ondřeja Kúdelu a nakoniec i napadnutím spomínaného slávistu v útrobách štadióna. Slavia nakoniec ale i tak doslova vybojovala výhru 2:0 a postup do tohto štvrťfinále.

Na strane Slavie do dnešného zápasu nenastúpi Ondřej Kúdela, ktorý má zdravotné problémy po návrate z reprezentačného zrazu a navyše dostal disciplinárny trest od UEFA. Určite jemu ani Slavii nepridalo ani to, že ho Gareth Bale zasiahol lakťom do tváre v kvalifikačnom zápase Wales – Česko. Štart brankára Ondřeja Kolářa, ktorý utrpel po zákroku Roofea fraktúru čelnej kosti, je otázny. Ak však nastúpi, bude chytať v maske a v prilbe na štýl Petra Čecha.

Zápasy Slavie Praha v Európskej lige:

Skupina C:
Hapoel Beer Ševa – Slavia Praha 3:1
Slavia Praha – Leverkusen 1:0
Slavia Praha – Nice 3:2
Nice – Slavia Praha 1:3
Slavia Praha – Hapoel Beer Ševa 3:0
Leverkusen – Slavia Praha 4:0

1/16-finále:
Slavia Praha – Leicester 0:0
Leicester – Slavia Praha 0:2

Osemfinále:
Slavia Praha – Rangers 1:1
Rangers – Slavia Praha 0:2



Arsenal FC

Táto sezóna anglickej Premier League je pre „kanonierov“ už zrejme stratená. Arsenal stráca 8 kôl pred koncom súťaže na štvrtý West Ham 10 bodov a do európskych pohárov by mu cez najvyššiu anglickú súťaž pomohol asi už len malý zázrak. Ten ale neprišiel cez víkend, Arsenal totiž po katastrofálnom výkone prehral doma s Liverpoolom jasne 0:3 a z posledných štyroch ligových zápasov vyhral len severolondýnske derby proti Tottenhamu.

V Európskej lige sa Arsenalu zatiaľ naopak veľmi darilo. V základnej skupine, ktorá však bola papierovo veľmi ľahká, vyhral proti Rapidu Viedeň, írskemu Dundalku a nórskemu Molde všetkých šesť zápasov a do vyraďovacej časti tak postúpil z prvého miesta. V nej sa poriadne netrápil proti Benfice a Olympiakosu, s ktorým dokonca doma utrpel prvú porážku v tejto sezóne Európskej ligy, v celkovom súčte ale oboch súperov porazil o jeden gól.

Zápasy Arsenalu v Európskej lige:

Skupina B:
Rapid Viedeň – Arsenal 1:2
Arsenal – Dundalk 3:0
Arsenal – Molde 4:1
Molde – Arsenal 0:3
Arsenal – Rapid Viedeň 4:1
Dundalk – Arsenal 2:4

1/16-finále:
Benfica – Arsenal 1:1
Arsenal – Benfica 3:2

Osemfinále:
Olympiakos – Arsenal 1:3
Arsenal – Olympiakos 0:1

Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Arsenal FC – SK Slavia Praha. Prvý zápas štvrťfinále Európskej ligy sa začne o 21:00.

Arsenal FC

Arsenal FC

  • Leno
  • Soares
  • Holding
  • Gabriel
  • Bellerín (C)
  • Willian (73. Martinelli)
  • Smith-Rowe (88. D. Ceballos)
  • Xhaka
  • Partey (78. Alnaní)
  • Saka (78. Pépé)
  • A. Lacazette (78. Aubameyang)
SK Slavia Praha

SK Slavia Praha

  • O. Kolář
  • Bah
  • Holeš
  • Zima
  • Bořil (C)
  • Hromada (46. Ševčík)
  • Oscar (70. Lingr)
  • Stanciu (85. Masopust)
  • Provod
  • Olayinka (85. Traoré)
  • Sima (70. Kuchta)