Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Kvalifikácia MS (Európa) - Skupina E

27.03.2021 o 20:45

Česká republika
1 : 1
(0:0)
Belgicko
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.

Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 41 % : 59 %.
Strely na bránu: 5:4.
Strely mimo: 5:4.
Rohy: 7:3.
Ofsajdy: 7:4.
Fauly: 12:12.

V druhom dnešnom zápase tejto skupiny vyhralo Bielorusko doma nad Estónskom 4:2. Na čele je dvojica Česko – Belgicko, ktorá má po dvoch zápasoch na konte po 4 body, tretie Bielorusko má tri body. Štvrtý Wales, ktorý odohral jeden zápas, a piate Estónsko, ktoré odohralo dva súboje, sú bez bodu. Kvalifikačná skupina E bude pokračovať v utorok 30. 3. zápasmi Wales – Česko a Belgicko – Bielorusko.

Českí a belgickí futbalisti nám ponúkli výborný zápas plný zaujímavých momentov, body si však medzi sebou rozdelili. Čechov dostal do vedenia v úvode druhého polčasu krásnou strelou Lukáš Provod, zhruba o 10 minút neskôr sa však po De Bruyneho prihrávky prekľučkoval k strele Romelu Lukaku a napriek zákroku českého gólmana Vaclíka lopta prešla do siete. Ďalší gól sme už nevideli napriek tomu, že De Bruyne a Bořil trafili bránkovú konštrukciu súperovej svätyne. V závere nadstaveného času bol ešte veľmi blízko k rozhodnutiu Souček, jeho hlavičku ale doslova vyhlavičkoval z brány Alderweireld. Po priebehu zápasu je tak remíza zaslúženým výsledkom, oba tímy však môžu mať oprávnene pocit, že dnes mohli vyhrať.

90+5

Koniec zápasu.

90+4

Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Lukáš Provod, prichádza Tomáš Pekhart.

90+4

Česi mohli v úplnom závere rozhodnúť! Provodov center zľava na zadnú tyč zasiahol Souček tak, že hlavou loptu nasmeroval vysokým oblúkom k vzdialenejšej tyči. Loptu padajúcu do brány odhlavičkoval na rohový kop Alderweireld.

90+3

Brankár Vaclík nepresným odkopom vrátil loptu belgickým obrancom. Tí ju rozohrali rovnakým spôsobom a hrací predmet skončil u Bořila.

90+2

Napriek tomu, že už prebieha nadstavený čas, sa oba tímy stále snažia strhnúť víťazstvo na svoju stranu. Lukaku si naviedol tesne pred českou šestnástkou loptu na strelu, trafil však len Kúdelu.

90+1

Provod prenikol do šestnástky a z pravej strany loptu posunul dozadu na dobiehajúceho Masopusta. Ten pohotovou strelou nasmeroval loptu do protipohybu brankára Courtoisa, gólman Realu Madrid ale dokázal výborným zákrokom loptu zasiahnuč.

90

Bude sa hrať ešte štyri minúty.

89

Kúdela odkopol nákop na Lukakua, jeho okamžitý pas na opačnú stranu ale pred Vydrom odvrátil Vertonghen. Česi potom loptu vybojovali naspäť na svoje kopačky.

88

Pavelka bol faulovaný na vlastnej polovici napádajúcim Tielemansom. Domáci gólman Vaclík nakopol guľatý nezmysel na útočnú polovicu, kde sa však k lopte dostali Belgičania.

87

Belgičania sa snažia prechádzať po zisku lopty do rýchlych protiútokov, ich nábehy však už v strede poľa zachytávajú českí obrancovia. Tí teraz nakopli loptu na Vydru, ktorý však v hlavičkovom súboji fauloval.

86

Česi dostali Belgičanov pod tlak, hostia však dokázali dva centre z ľavého krídla za sebou vyriešiť. Coufalova kolmica na Vydru za belgickú obranu potom šla do ofsajdu.

85

Součkov nákop na ľavé krídlo sklepol hlavou Bořil na rozbehnutého Masopusta, ktorého center odkopol do autu Denayer.

84

Provod opäť nacentroval z roho do šestnástky a opäť jeho nákop odhlavičkoval Lukaku. Lopta sa ale odrazila na hranicu šestnástky k Bořilovi, ktorý si loptu spracoval a technickou strelou nakoniec opečiatkoval brvno Courtoisovej brány.

83

Lukaku je zatiaľ najlepším belgickým obrancom pri defenzívnych štandardkách. I teraz odhlavičkoval Provodov center z rohu.

82

De Bruyne sa rozbehol do otvorenej obrany Česka a vypálil zo zhruba 25 metrov. Jeho krásna strela skončila tesne mimo ľavej tyče Vaclíkovej brány.

81

Provod vystihol rozohrávku Belgičanov v ich šestnástke a potiahol si loptu okolo Denayera doprava. Namiesto strely však tentokrát chcel prihrať Vydrovi do ľavej strany, loptu mu ale nakoniec hostia zobrali.

80

Ofsajd bol vzápätí odmávaný i na druhej strane, keď sa v nepovolenom postavení v momente prihrávky ocitol Leandro Trossard.

79

Provod vybojoval loptu na útočnej polovici a hneď posunul loptu na striedajúceho Vydru, ktorý však vybiehal z ofsajdového postavenia.

78

Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Antonín Barák, prichádza David Pavelka.

78

Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Michael Krmenčík, prichádza Matěj Vydra.

76

Trossard dostal výborný pas na ľavé krídlo, spolu s ním sa ale vrátil Coufal, ktorý jeho center zablokoval. Belgičania potom posunuli loptu do stredu poľa, odkiaľ začne ďalšia „vlna“ ich postupného útoku.

75

Tielamansov center zľava potom zrazil do autu Kúdela. Belgičania sa opäť nasťahovali na útočnú polovicu a snažia sa nájsť priestor v obrannom postavení domáceho mužstva.

74

Foket využil voľný priestor na pravej strane a potiahol hrací predmet k českej šestnástke. Jeho center Česi odkopli, Masopust ale začal zbytočne kľučkovať a o guľatý nezmysel tak prišiel.

72

Žltú kartu za následné dosť hlasné protesty proti odpískanému faulu dostáva Jan Vertonghen (Belgicko).

72

Vertonghenovi trochu odskočila lopta a Krmenčík sa za ňou rozbehol. Vertonghen mu ju čisto vypichol, pri tom, ako bol v sklze však cez neho Krmenčík spadol a hlavný rozhodca nariadil štandardku v prospech Česka.

71

Belgičania prevzali iniciatívu a kombinujú na českej polovici. Domáca obrana ich teraz drží v úctivej vzdialenosti od svojej šestnástky.

70

De Bruyne si nabehol na prihrávku Castagneho z pravého krídla za českú obranu, naviedol si loptu na pravačku okolo Holeša a už zvnútra šestnástky trafil ľavú tyč Vaclíkovej brány.

69

Bořil si potom pripravil loptu na strelu spoza šestnástky, jeho tvrdú ranu po zemi ale brankár Courtois vyrazil.

68

Česi sa začali po inkasovanom góle tlačiť výrazne viac dopredu. Masopust si nabehol na pravé krídlo na Součkovu kolmicu, jeho prihrávka takmer z bránkovej čiary ale prešla belgickým bránkoviskom bez toho, aby ju niekto zasiahol.

67

Provodov center od rohovej zástavky znovu odhlavičkoval Lukaku a Denayer potom odvrátil z pokutového územia ďalší český nákop.

66

Lukaku sa predviedol i v obrane, keď odhlavičkoval center domácich z rohu. Následný nákop Masopusta na Krmenčíka na ľavú stranu šestnástky odvrátil na ďalší roh Foket.

64

Hostia sa so svojou kombináciou posunuli do stredu poľa a pas na De Bruyneho musel odkopnúť spred vlastného pokutového územia Bořil. Práve obranca Slavie sa potom rozbehol dopredu, v strede poľa ho však podrazil Foket.

63

Belgičania sa s rozohrávkou svojho postupného útoku vôbec neponáhľajú a loptu si trpezlivo napriek vysokému presingu Čechov prihrávajú na vlastnej polovici ihriska.

62

Česi sa po inkasovanom góle natlačili na útočnú polovicu a Masopust s Krmenčíkom sa hneď tlačili po pravej strane dopredu. Krmenčík sa nakoniec pri nábehu na Barákovu prihrávku do šestnástky ocitol v ofsajde.

61

Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Jakub Jankto, prichádza Lukáš Masopust.

60

Belgicko dalo gól!
Je vyrovnané! De Bruyne vysunul kolmicou pomedzi českých stopérov ROMELUA LUKAKUA, ktorý doslova vytancoval Čelůstku. Jeho zakončenie potom vybiehajúci brankár Vaclík nohou tečoval, lopta ale napriek zákroku českého brankára prešla pod Vaclíkovou nohou do siete.

59

Domáci si však loptu dlho neužili a okamžite sa museli vrátiť dozadu. De Bruyneho výborne vytlačil mimo streleckej pozície Kúdela, lopta ale zostala na kopačkách Belgičanov.

58

Česi ale výborným pohybom vytlačili hostí na ich polovicu a nakoniec Alderweireldovi ešte vypichol loptu i napádajúci Barák. Po presingu Součka potom rozohral nepresne Foket.

57

Striedajúci Trossard sa prvýkrát zapojil do hry, keď zaviezol loptu na útočnú polovicu. Belgičania potom prešli k postupnému útoku.

56

Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Dries Mertens, prichádza Leandro Trossard.

56

Striedanie v tíme Belgicko: z ihriska odchádza Nacer Chadli, prichádza Thomas Foket.

55

Mertens si zrejme zranil rameno, na ktoré po súboji s Provodom spadol. Hráč Neapola odchádza pomaly z trávnika v sprievode belgických lekárov.

54

Mertens sa zrejme zranil v súboji o loptu s Provodom, ktorého potom fauloval Dendoncker. Na striedačke Belgicka sa už pripravuje na príchod na trávnik Leandro Trossard.

53

Práve faulovaný Coufal nacentroval do šestnástky na Kúdelu, ten však hlavičkou chrbtom k bráne loptu len nadvihol do výšky. Zo vzduchu si ju potom do rukavíc stiahol brankár Courtois.

52

Belgičania sú inkasovaným gólom zjavne trochu zaskočení a hneď po výkope prišli o loptu. Dendoncker navyše fauloval na pravej strane vlastnej polovice Coufala.

50

Česko dalo gól!
Česi otvárajú skóre! LUKÁŠ PROVOD si prebral zhruba v strede útočnej polovice loptu, potiahol si ju k šestnástke a vypálil spoza nej. Loptu poslal po zemi, čím využil mokrý trávnik, presne k ľavej tyči a brankár Courtois na takto umiestnenú strelu nemal žiadnu šancu dosiahnuť.

49

Denayer vo vlastnej šestnástke poriadne zariskoval rozohrávkou okolo Baráka, ktorému chýbal možno krok na to, aby loptu zasiahol. Česi ju po odkope Vertonghena získali.

48

Vertonghen vypichol tvrdým zákrokom loptu Provodovi a po zásahu do nohy zostal Provod ležať na trávniku. Ošetrenie našťastie nebude potrebovať a bude pokračovať v zápase.

47

De Bruyneho obral o loptu Holeš, ktorý založil český postupný útok. Na jeho konci sa odhodlal k strele zo zhruba 25 metrov Provod, záložník Slavie Praha ale vypálil nad Courtoisovu bránu.

46

Výkop druhého polčasu mali Belgičania. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.

46

Začal sa druhý polčas.

Druhý polčas sa začne približne o 21:46.

Prvý polčas ponúkol veľa zaujímavých momentov, jediné, čo mu však chýbalo, bol presný zásah. Miernu územnú prevahu mali Belgičania, ich zakončenia vo veľkých gólových príležitostiach ale zlikvidoval domáci brankár Vaclík. Ani Česi sa však nezamerali len na obranu a i oni mali gólové možnosti. Najväčšiu zahodil Michael Krmenčík, ktorý po peknej zasekávačke trafil ľavú tyč Courtoisovej brány. Nerozhodný stav je tak po tomto priebehu spravodlivým výsledkom a uvidíme, či sa niektorému z tímov podarí zlomiť v druhom polčase priebeh zápasu na svoju stranu.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 41 % : 59 %
Strely na bránu: 2:3
Strely mimo: 3:2
Rohy: 1:3
Ofsajdy: 5:2
Fauly: 8:4

45

Prvý polčas sa skončil.

44

Oba tímy si nepresnými nákopmi v strede poľa vymenili kontrolu nad loptou a tá napokon skončila na kopačkách českých hráčov. Coufal potom našiel na ľavej strane šestnástky Jankta, ktorý sa ale kvôli odskoku lopty nedostal k strele.

43

Žltú kartu dostáva Tomáš Souček (Česká republika), ktorému odskočila lopta pri spracovávaní a v následnom súboji o ňu sklzom podrazil Belgičana.

42

Coufalov center odhlavičkoval Denayer tesne pred nabiehajúcim si Krmenčíkom. K odrazenej lopte sa potom dostal Holeš, ktorý technickou strelou zakrútil hrací predmet mimo ľavej tyče Courtoisovej brány.

41

Center z rohu odhlavičkoval z vlastnej šestnástky Souček a následný Chadliho pokus o strelu zo strednej vzdialenosti skončil na tribúne za Vaclíkovou bránou.

40

Mertensovi sa v súbojoch s Coufalom príliš nedarilo, preto sa teraz posunul na pravú stranu, kde prešprintoval Bořila. Jeho center odkopol na prednej tyči na roh Kúdela.

39

Česi sa však neustále pripomínajú belgickej obrany a i hostia sa museli vrátiť do obrany. Tentoraz im domáci pomohli, keď bol v hlavičkovom súboji faulovaný Chadli.

38

Vertonghen pekným oblúčikom do šestnásky poslal loptu na Castagneho, ktorý predskočil Bořila. Castagneho hlavička skončila mimo Vaclíkovej brány.

37

Belgičania odpovedali svojím postupným útokom. Česi sa opäť zatiahli dozadu k vlastnému pokutovému územiu a zatiaľ držia Belgičanov na dištanc od svojej brány.

36

Tlak Belgicka skončil bez výraznejšieho úspechu a zaútočiť mohli Česi. Barák našiel centrom na zadnú tyč Krmenčíka, ktorý hlavičkoval tesne mimo Courtoisovej brány. Prípadný gól by však kvôli ofsajdu českého útočníka neplatil.

35

Belgičania sa tlačia viac dopredu a český tím sa musel zatiahnuť k vlastnému pokutovému územiu. Všetky centre hostí z krídel ale dokáže obrana domáceho celku vyriešiť.

33

Janktovi sa ale nákop do pokutového územia príliš nevydaril a jeho vysokoletiaci center nakoniec skryl do rukavíc brankár Belgicka Courtois.

32

Vertonghen podrazil pred svojou šestnástkou Krmenčíka, ktorý si spracovával prihrávku. Štandardná situácia z pravej strany pre český tím.

31

Hosťom sa však podarilo prejsť na útočnú polovicu a Lukaku sa na pravom krídle dostal cez Čelůstku. Presným centorm potom našiel pred bránkoviskom voľného De Bruyneho, ktorého pomalú hlavičku zo záklonu k zemi však chytil brankár Vaclík.

30

Chadli potom pokazil rozohrávku a loptu znovu získali pod svoju kontrolu českí reprezentanti. Tí robia svojím presingom Belgičanom obrovské problémy.

29

Barák dostal prihrávku od Provoda na ľavú stranu šestnástky, svojou prihrávkou do druhej vlny ale trafil hneď prvého brániaceho Belgičana, ktorým bol Tielemans.

27

Jankto hľadal nákopom z pravej strany v belgickom pokutovom území Součka, ktorý loptu nedokázal zasiahnuť v súboji s Tielemansom. Belgičanom hrací predmet získali a hneď otáčajú hru na opačnú stranu.

26

Coufal si nedokázal spracovať prihrávku Vaclíka a lopta mu odskočila za autovú čiaru. Hneď ju však obranca West Hamu United dokázal vybojovať na kopačky Čechov naspäť.

25

Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Provoda ostrým sklzom v strede poľa Timothy Castagne (Belgicko).

24

Holešovi sa nepodarilo odkopnúť prihrávku Chadliho z ľavej strany a loptu zobral Barákovi na hranici českej šestnástky Dendoncker. Belgický záložník hneď tvrdo vypálil do ľavej strany, jeho strelu však výborným zákrokom vyrazil český gólman Vaclík.

23

Barák sa pri strele zo strednej vzdialenosti pošmykol a jeho slabý pokus sa pomaly dokotúľal do rúk belgického gólmana Courtoisa.

22

Hra je zatiaľ viac-menej vyrovnaná. Loptu majú teraz na kopačkách Belgičania, ktorí sa snažia o ďalšie založenie svojej útočnej akcie.

21

Center z rohu domácich spadol trochu prekvapivo cez všetkých hráčov do stredu belgickej šestnástky k Barákovi, ten ale zareagoval pomalšie, ako by bolo treba a hostia mu loptu odkopli.

20

Česi sa usadili pri belgickej šestnástke a Holeš našiel prihrávkou na jej hranicu Součka. Tomu odtiahol obrancov Krmenčík, Součkovu tvrdú strelu ale napokon dokázal Denayer zablokovať na roh.

19

De Bryuneho center z rohu nebol vôbec vydarený a česká obrana ho bez problémov vyriešila. Odrazenú loptu získali Belgičania, ktorým sa nevydaril ani ďalší pas na Lukakua.

18

Mertens si po ľavej strane útočnej polovice naviedol loptu do českej šestnástky, jeho kľučku do streleckej pozície ale vystihol Coufal, ktorý mu loptu zrazil na rohový kop.

17

Belgická obranná trojica si prihráva loptu na vlastnej polovici a rozohrávku jej výrazne komplikujú napádajúci českí hráči. Tí nakoniec loptu i získali, Krmenčík ale dostal prihrávku do ofsajdovej pozície.

16

Coufal vysunul výborným pasom na pravé krídlo Krmenčíka, ktorý si už v šestnástke zasekol Denayera a následnou strelou po zemi trafil ľavú tyč Courtoisovej brány.

14

Součkovu prihrávku v strede poľa vystihol De Bruyne a záložník Manchesteru City hneď hľadal svojím pasom za obranu Lukakua. Ten sa k hraciemu predmetu nedostal.

13

Provodov center z pravej strany odhlavičkoval nie príliš vydarenou hlavičkou Alderweireld na ľavú stranu šestnástky, odkiaľ vystrelil priamo na pripraveného brankára Courtoisa Jakub Jankto.

12

Janktov center hostia odhlavičkovali z vlastnej šestnástky a rodiaci sa rýchly protiútok Belgicka ukončil taktickým faulom v strede poľa na De Bruyneho Holeš.

11

Česi chvíľu kombinovali v strede poľa a po prechode na útočnú polovicu podrazil Jankta Castagne. I domáci tím tak bude mať štandardku z ľavej strany útočnej polovice.

10

Center z belgického rohu česká obrana vyriešila. Domáci potom vytlačili hostí na ich polovicu a donútili ich i k malej domov na brankára Courtoisa, ktorý loptu nepresným odkopom poslal priamo do autu.

9

Po odkope Vaclíka od svojej brány sa lopta v strede poľa opäť dostala na kopačky Belgičanov. Chadli ju potiahol po ľavom krídle k šestnástke a posunul ju pred ňu na Mertensa. Ten sa pri náprahu pošmykol, jeho strelu k ľavej tyči ale brankár Vaclík i tak dokázal vyraziť.

8

Mertens si spracoval nákop na hranicu českého pokutového územia na hrudi a posunul loptu do druhej vlny na dobiehajúceho Lukakua. Ten z prvej vystrelil nad Vaclíkovu bránu.

7

De Bruyneho center odhlavičkoval Barák. Hostia potom zacúvali na vlastnú polovicu ihriska a do svojej ďalšej rozohrávky zapojili i brankára Courtoisa.

6

Provod podrazil na ľavej strane vlastnej polovice prenikajúceho Dendonckera. Priamy kop pre Belgicko.

5

Napádajúci Belgičania však Čechov vytlačili až k ich šestnástke a brankár Vaclík nepresnou rozohrávkou na Čelůstku poslal loptu do autu.

4

Lukaku prehral hlavičkový súboj s Čelůstkom a po malej domov odkopol loptu z vlastnej šestnástky brankár domáceho tímu Vaclík. V strede poľa ju pootm jeho spoluhráči vybojovali.

3

Belgičania tentokrát zakladajú svoj postupný útok od obrancov a dopredu sa príliš neženú. Český tím je zoradený v obrannom postavení na vlastnej polovici.

2

Denayerov nepresný nákop skončil v aute. Bořil hneď chcel vrátiť loptu na ľavé krídlo, jeho pas si ale Jankto spracovať nedokázal.

1

Výkop zápasu mali domáci, ktorí však po prvom nepresnom nákope o loptu rýchlo prišli. Práve po výkope začalo husto pršať a uvidíme, komu to bude vyhovovať.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Česi budú hrať v červených dresoch, Belgičania v bielych.

Oba tímy už sú na hracej ploche a o malú chvíľu sa po hymnách Belgicka a Česka zápas začne.

Úvodné zostavy:

Česká republika: Vaclík – Coufal, O. Čelůstka, Kúdela, Bořil – Holeš – Provod, Souček ©, Barák, Jankto – Krmenčík.

Náhradníci: Mandous, Nguyen – Malínský, Masopust, Matějů, Pavelka, Pekhart, Pešek, Vydra, Zima, Stronati.

Belgicko: Courtois – Alderweireld, Denayer, Vertonghen © – Castagne, De Bruyne, Dendoncker, Tielemans – D. Mertens, R. Lukaku, Chadli.

Náhradníci: Kaminski, Mignolet – Batshuayi, Ch. Benteke, Doku, Foket, Januzaj, Mechele, Praet, Saelemaekers, Trossard, Vanaken.

Rozhodca: Collum – Connor, McGeachie (SCO).

Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.



Vzájomné zápasy

České a belgická futbalová reprezentácia sa doteraz stretli sedemkrát, až päťkrát sa ale jednalo len o priateľské zápasy. Vzájomná bilancia je vyrovnaná, keď Česi i Belgičania vyhrali po tri zápasy a jeden súboj sa skončil remízou. Jediné súťažné zápasy medzi Českom a Belgickom sa odohrali v novembri 2001, keď v baráži MS 2002 uspeli Belgičania po výhrach 1:0 doma i vonku.



Belgicko

Belgičania sú aktuálnymi jednotkami rebríčka FIFA a budú určite i jedným z hlavných favoritov letného európskeho šampionátu. Za posledné dva roky vyhrali všetky zápasy okrem dvoch – prehry v Lige národov v Anglicku 1:2 a remízy 1:1 v prípravnom zápase s Pobrežím Slonoviny (oba zápasy sa hrali v októbri 2020). Belgičania doslova zvalcovali svoju kvalifikačnú skupinu, keď vyhrali všetkých 10 zápasov a nechali za sebou Rusko, Škótsko, Cyprus, Kazachstan a San Maríno. Podobne dopadla v podaní Belgičanov i Liga národov, v ktorej jediné body stratili kvôli vyššie spomínanej prehre v Anglicku a svoju skupinu napokon vyhrali s päťbodovým náskokom pred dvojicou Dánsko – Anglicko.

Belgičania vstúpili do kvalifikácie MS 2022 stredajšou domácou výhrou nad Walesom 3:1. Okrem Walesu a Česka sa v tejto skupine nachádza ešte Bielorusko a Estónsko a v tejto spoločnosti je Belgicko favoritom na výhru v skupine. K tomu mu môže výrazne pomôcť prípadná dnešná výhra v Prahe, aj Belgičanom však v tomto zápase bude chýbať kvôli karanténnym opatreniam v niektorých krajinách niekoľko dôležitých hráčov – obranca Thomas Meunier, záložník Thorgan Hazard (obaja Dortmund), náhradný brankár Koen Casteels (Wolfsburg) a obranca Thomas Vermaelen (Kóbe).



Česká republika

Český národný tím má za sebou veľmi úspešné obdobie. Česi uspeli v kvalifikácii na EURO 2020, keď postúpili z druhého miesta kvalifikačnej skupiny A. Za prvým Anglickom zaostali až o šesť bodov, súčasne ho však ako jediní porazili a v konečnom hodnotení tejto skupiny nechali za sebou Kosovo, Bulharsko a Čiernu Horu. Česi potom vyhrali i svoju skupinu Ligy národov UEFA, keď vyhrali všetky zápasy proti Izraelu a Slovensku. Oba zápasy proti Škótsku tesne prehrali (1:2 doma, 0:1 vonku), je ale nutné priznať, že kvôli karanténe A-tímu v nich nastúpili vo veľmi improvizovaných zostavách.

Česko uspelo i na úvod tejto kvalifikácie, keď na neutrálnej pôde v poľskom Lubline jasne zdolalo outsidera skupiny Estónsko 6:2. Kvôli karanténnym opatreniam však nebudú Čechom v tomto zápase k dispozícii hráči z nemeckej Bundesligy, čo bude pre našich západných susedov veľké oslabenie. V porovnaní so zápasom s Estónskom budú Čechom chýbať záložník Vladimír Darida (Hertha Berlín), obranca Pavel Kadeřábek (Hoffenheim), brankár Jiří Pavlenka (Werder Brémy) a útočník Patrik Schick (Leverkusen).

Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Česká republika – Belgicko. Stretnutie skupiny E európskej časti kvalifikácie na MS vo futbale 2022 sa začne o 20:45.

Česká republika

Česká republika

  • Vaclík
  • Coufal
  • O. Čelůstka
  • Kúdela
  • Bořil
  • Holeš
  • Provod (90+4. Pekhart)
  • Souček (C)
  • Barák (78. Pavelka)
  • Jankto (61. Masopust)
  • Krmenčík (78. Vydra)
Belgicko

Belgicko

  • Courtois
  • Alderweireld
  • Denayer
  • Vertonghen (C)
  • Castagne
  • De Bruyne
  • Dendoncker
  • Tielemans
  • D. Mertens (56. Trossard)
  • R. Lukaku
  • Chadli (56. Foket)