Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Európska liga - Osemfinále

18.03.2021 o 21:00

Rangers FC
0 : 2
(0:1)
SK Slavia Praha
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.

Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 49 % : 51 %.
Strely na bránu: 1:4.
Strely mimo: 5:2.
Rohy: 3:6.
Ofsajdy: 1:0.
Fauly: 21:18.

Ak prvý polčas pripomínal futbalovú vojnu, tak druhý polčas bol čistý masaker. Domáci nepredviedli smerom dopredu cez skvele fungujúcu obranu Slavie absolútne nič, namiesto toho akoby sa zamerali na to, ako zraniť čo najviac slávistov. Z hromady faulov, ktoré už samy o sebe mali byť na niekoľko kariet, vybočoval kriminálny zákrok Roofea, ktorý kopom ako z karate zasiahol vybiehajúceho brankára hostí Kolářa priamo do hlavy. Ani po vylúčení Roofea sa zápas neupokojil, práve naopak. Hlavný rozhodca Grinfeeld najprv nepochopiteľne neodpískal penaltu po zjavnom faule Pattersona na unikajúceho Baha a Balogun potom ako druhý domáci hráč oslabil svoj tím tvrdým zákrokom na Masopusta. Toto vylúčenie sa však slávistom už podarilo potrestať, keď Stanciu krásnou strelou z priameho kopu prekonal domáceho brankára McGregora. Záver priniesol ďalšiu sériu tvrdých faulov hráčov Rangers a niekoľko šarvátok, je teda možné, že tento zápas ešte bude mať discplinárnu dohru. Je ale nutné priznať, že hlavný rozhodca zápas vôbec nezvládol a tým, že v prvom polčase pustil veľmi tvrdú hru bez trestania zjavných faulov, vyslovene podporil hlavne hráčov domáceho tímu v ešte tvrdšej hre i v druhom dejstve.

Slávisti ale vyhrali úplne zaslúžene a druhýkrát za sebou vyhrali vo vyraďovacej fáze na ihrisku tímu z Britských ostrovov 2:0. Môžu sa tak tešiť na zajtrajší los štvrťfinále Európskej ligy.

90+8

Koniec zápasu.

90+7

Lingr sa pretlačil na pravom krídle cez Barišića, ktorý ho fauloval. Sám faulovaný Lingr rozohral štandardku prihrávkou na spoluhráčov dozadu.

90+6

Ondřej Kolář už sedí na striedačke Slavie s prelepenými ranami na tvári. Vypadá to teda tak, že zrejme neutrpel žiadne zlomeniny a jeho prevoz do nemocnice asi nebol nutný. Na hracej ploche sa zápas už len dohráva na polovici Rangers.

90+5

Roh sa Slavii nevydaril a domáci loptu získali. Pražania však vysokým presingom bránia domácim v rozohrávke a nepúšťajú ich ani len do stredu poľa.

90+4

Bahov center z rohu na prednú tyč domáca obrana vyriešila, lopta sa ale vrátila na kopačky hostí, ktorí v tejto chvíli obliehajú pokutové územie Rangers.

90+3

Bahov center zablokoval na roh Kamara. Do šestnástky idú i stopéri Slavie.

90+2

Barišićov center z rohu Rangers odhlavičkoval na prednej tyči stojaci Deli. Hostia potom loptu získali a snažia sa od obrancov založiť svoj útok.

90+1

Itten si spracoval na pravom krídle dlhý nákop z vlastnej polovice a jeho center zrazil obranca Slavie do bočnej siete vlastnej brány.

90

Nadstavený čas je sedem minút.

90

Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Nicolae Stanciu, prichádza Ondřej Lingr.

89

Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Ondřej Kúdela (SK Slavia Praha).

89

Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Connor Goldson (Rangers FC).

88

Hlavný rozhodca upokojuje hráčov na trávniku. Domáci sa zamerali už len na fauly a tvrdú hru.

87

Goldson najprv zrazil zozadu na trávnik Kuchtu a potom do ležiaceho útočníka Slavie kopol loptu. Kuchta je ošetrovaný a medzitým prebieha na trávniku výmena názorov medzi Kúdelom a Kamarom.

87

Žltú kartu za zásah do členka Bořila pri rozohrávke dostáva Joe Aribo (Rangers FC). Tento zákrok už zjavne vyplynul z frustrácie domácich hráčov.

84

Slávisti majú zápas už pevne pod kontrolou. Prihrávajú si po celej hracej ploche, čím nútia oslabených domácich, aby za nimi neustále behali.

83

Striedanie v tíme Rangers FC: z ihriska odchádza Ryan Kent, prichádza Scott Wright.

83

Striedanie v tíme Rangers FC: z ihriska odchádza Steven Davis, prichádza Cédric Itten.

82

Striedanie v tíme Rangers FC: z ihriska odchádza Alfredo Morelos, prichádza Bongani Zungu.

82

Provodov center z rohu si spracoval na zadnej tyči Masopust, ktorý pripravil pozíciu na strelu Bahovi. Ten vystrelil nad McGregorovu bránu.

81

Domáci vyrazili napádať obrancov Slavie, čím im otvorili priestor na útok. Kuchta si nabehol na prihrávku na pravé krídlo, jeho prihrávku pred bránku ale pred Simom odkopol na roh Kamara.

80

Barišićov center zo štandardky chytil pripravený striedajúci brankár Slavie Vágner. Ten rozohral na svojich obrancov, ktorý sa so založením útoku pražského tímu nikam neponáhľajú.

79

Morelos podržal v súboji na pravej strane útočnej polovice loptu a doslova si vypýtal faul v súboji s obrancom Slavie. Priamy kop pre Rangers.

78

Striedanie v tíme Rangers FC: z ihriska odchádza Nathan Patterson, prichádza Jack Simpson.

77

Stanciuov nákop odhlavičkoval Barišić k Provodovi. Ten nepresnou kolmicou na Kuchtu daroval loptu domácim obrancom.

76

Hostia sa snažia využívať priestor, ktorý sa im presilovkou o dvoch hráčov otvára a okamžite sa nasťahovali na polovicu Rangers. Domáci sa snažia hostí napádať.

74

Tím Slavia práve strelil gól!
Hostia hrajúci v dvojnásobnej presilovke nádherným gólom odskakujú na rozdiel dvoch gólov a okamžite trestajú vylúčenie Baloguna! NICOLAE STANCIU sa postavil k rozohrávke priameho kopu a krásnou technickou strelou namieril tak, že lopta spadla priamo do pravého horného rohu McGregorovej brány.

73

Domáci zápas vôbec nezvládajú! Leonovi Balogunovi (Rangers FC) odskočila pri spracovávaní lopta a hneď v následnom súboji o ňu zasiahol v sklze Masopusta do členka.

71

Bah si nabehol za nákopom za obranu Rangers a mohol bežať do samostatného úniku, už v šestnástke ho ale zasiahol zozadu v sklze do členka Patterson. Napriek tomu, že sa jednalo o zjavný faul, hra pokračuje ďalej.

70

Provod nacentroval na prednú tyč, kde bol úplne voľný Kuchta, ten ale loptu nasmeroval priamo do rúk brankára Rangers McGregora a navyše stál v ofsajde.

69

Útok Rangers prerušil Provod, ktorý hneď založil protiakciu Slavie. Na jej konci fauloval Balogun rozbehnutého Kuchtu, Pražania tak získavajú priamy kop z ľavej strany útočnej polovice.

69

Strely: 7:3
Strely na bránu: 1:2

68

Patterson si naviedol na pravej strane loptu do šestnástky a z pomerne ostrého uhla vystrelil, jeho pokus ale skončil na tribúne za Vágnerovou bránou.

67

Striedajúci gólman Slavie Vágner vybehol zo svojej brány, aby chytil nákop na Kenta. Jeho prvý zákrok bol ocenený veľkým potleskom zo striedačky Slavie.

66

Hra pokračovala útokom Slavie. Kombinácia hostí na útočnej polovici skončila neúspechom a Kúdela potom taktickým faulom zastavil možný rýchly protiútok Rangers.

65

Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Ondřej Kolář, prichádza Matyáš Vágner.

64

Kolářa odvážajú z hracej plochy s obviazanou hlavou a pravdepodobne pôjde priamo do nemocnice. Na jeho miesto nastúpi mladík Matyáš Vágner, ktorý sa pri svojej striedačke rozcvičuje.

62

Ondřej Kolář je naďalej v opatere lekárov Slavie a na trávniku vidieť aj nosidlá. S gólmanom Slavie to nevypadá vôbec dobre…

62

Kemar Roofe (Rangers FC) pri nábehu na nákop zo stredu poľa zasiahol vysokou nohou priamo do hlavy vybiehajúceho brankára Kolářa. Ten zostáva ležať na trávniku a spoluhráči k nemu okamžite volajú lekárov Slavie. Roofe medzitým dostal od hlavného rozhodcu okamžitú a úplne zaslúženú červenú kartu.

60

Balogunovu rozohrávku vystihol Bořil, ktorý však ďalšou nepresnou rozohrávkou daroval loptu Rangers. Kamara potom veľmi nepresnou strelou po zemi minul Kolářovu bránu.

59

Bah sa rozbehol smerom do šestnástky Rangers cez trojicu protihráčov, tesne pred ňou ale spadol. Hlavný rozhodca necháva hru pokračovať ďalej.

58

Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Oscar, prichádza Jan Kuchta.

58

Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Jakub Hromada, prichádza Tomáš Holeš.

58

Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Peter Olayinka, prichádza Lukáš Masopust.

56

Žltú kartu za šliapnutie na nohu Morelosa v strede poľa dostáva Simon Deli (SK Slavia Praha).

55

Striedanie v tíme Rangers FC: z ihriska odchádza Scott Arfield, prichádza Kemar Roofe.

54

Oscar pri kľučke zasiahol Barišića, s ktorým sa navzájom zasiahli kolenami. Obaja hráči zostávajú ležať na trávniku a musia byť ošetrení.

53

Hromada a Kúdela sa nedohodli tesne pred vlastnou šestnástkou a Hromada loptu na poslednú chvíľu odkopol pred dobiehajúcim Morelosom. Domáci kombinujú na útočnej polovici.

52

Kamara vysunul na ľavom krídle Kenta, ktorého ale o loptu pripravil Bah. Dánsky hráč Slavie si následne hrací predmet výborne pokryl a Kent ho musel faulovať.

51

Patterson zasiahol pri autovej čiare do členku Provoda. Ani tentokrát nedostáva domáci pravý obranca kartu…

50

Deli pokazil ďalšiu rozohrávku Slavie. Hostia zatiaľ robia v druhom polčase pomerne veľa chýb pri zakladaní svojich útočných akcií.

49

Balogun zaviezol loptu na útočnú polovicu, kde mu ju zobral Provod. Hneď ju však nepresnou rozohrávkou vrátil domácim a Deli musel odhlavičkovať z vlastnej šestnástky Davisov nákop.

48

Rangers kombinujú na vlastnej polovici, kde ich napádajúci hostia držia. Domácim sa nedarí prejsť na dlhšiu dobu na polovicu Slavie.

47

Sima získal na vlastnej polovici loptu a hneď ju nakopol na pravé krídlo na Olayinku. Toho od nej odtlačil Goldson, ktorého Olayinka následne fauloval.

46

Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.

46

Začal sa druhý polčas.

Druhý polčas sa začne približne o 22:03.

Prvý polčas priniesol skôr futbalovú vojnu ako atraktívny zápas, bližšie k postupu sú však po ňom hráči pražskej Slavie. Skóre otvoril hneď z prvej a zároveň jedinej veľkej gólovej príležitosti hostí presnou hlavičkou Peter Olayinka a hostia potom predviedli veľmi disciplinovanú hru v obranu, vďaka ktorej nepustili domácich prakticky k ničomu nebezpečnému. Namiesto zaujímavých gólových príležitostí sme preto videli hromadu faulov, tvrdých súbojov a zákrokov na hranici faulu a uvidíme, ako zareagujú hlavne domáci na tento vývoj v druhom polčase.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 52 % : 48 %
Strely na bránu: 1:2
Strely mimo: 3:1
Rohy: 2:3
Ofsajdy: 1:0
Fauly: 12:12

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Aribo trafil v hlavičkovom súboji lakťom do tváre Kúdelu. Ten musí na chvíľu opustiť hraciu plochu, pretože na jeho tvári vidieť i krv.

45+1

Arfieldova nepresná kolmica na Morelosa za obranu Slavie skončila u gólmana Kolářa. Ten hneď rozohral na spoluhráčov na útočnú polovicu a Sima sa z pravého krídla natlačil do šestnástky Rangers, kde ho v čistom, súčasne ale poriadne tvrdom súboji, obral o loptu Balogun.

45

Bude sa hrať ešte dve minúty.

44

Slávisti teraz bez váhania odkopli loptu na polovicu Rangers. Domáci získavajú v závere prvého dejstva územnú prevahu.

43

Morelos sa odhodlal k strele spoza šestnástky a technickým pokusom minul pravú tyč Kolářovej brány.

42

Postupné útoky oboch tímov sa v posledných minútach pomerne pravidelne striedajú. Teraz sledujeme ďalšiu útočnú akciu Rangers.

41

Slávisti sa preto mohli rýchlo vrátiť na útočnú polovicu. Ani ich útok však k ničomu neviedol, pretože Stanciu nedobehol pas na ľavé krídlo.

40

Domáci od obrancov rozohrali svoj postupný útok, ktorým sa dostali na útočnú polovicu. Morelos si na konci tohto útoku pomohol v súboji s Provodom nedovoleným zákrokom.

39

Bah sa po ošetrení vrátil do hry. Stanciuovi sa rozohrávka po faule na jeho spoluhráča vôbec nevydarila a nepresným pasom na ľavé krídlo daroval hrací predmet Rangers.

39

Žltú kartu za zásah rukou do Baha po odohraní lopty dostáva Glen Kamara (Rangers FC). Tento zákrok poriadne rozzúril trénera Slavie Jindřicha Trpišovského, ktorého upokojujú členovia jeho realizačného tímu.

37

Arfield v strede poľa trafil Stanciua. Za normálnych okolností by tento zákrok bol zrejme za žltú kartu, v tomto zápase je ale hranica pre kartu zjavne veľmi vysoko.

36

Barišićov center znovu chytil brankár Slavie. Goldson pri nábehu na center zasiahol Olayinku lakťom a následnú šarvátku týchto dvoch hráčov museli riešiť spoluhráči Olayinku.

35

Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Kenta pred vlastnou šestnástkou dostáva Oscar (SK Slavia Praha). Domáci získavajú ďalšiu zaujímavú štandardku.

34

Domácim sa prechod do útoku nevydaril a nepresnou rozohrávkou darovali loptu Slavii. Provod ju hneď chcel potiahnuť k šestnástke Rangers, pred ňou však o loptu prišiel.

33

Stanciu napriahol po rýchlej kombinácii Slavie zo strednej vzdialenosti, tvrdou strelou ale namieril vysoko nad McGregorovu bránu.

32

Barišićov center zľava odhlavičkoval Deli a Kentovi následne odkopol Bah loptu do autu. Kamara napokon pripravil prihrávkou z ľavej strany šestnástky strelu Davisovi, ktorý z prvej výrazne minul bránu Slavie.

31

Kombinácia pražského tímu napokon k ničomu nebezpečnému pre domácu bránu neviedla. Domáci odpovedajú svojím útokom, ktorým sa dostali k šestnástke Slavie.

30

Postupný útok Slavie už prebieha zhruba minútu na útočnej polovici. Domáci sa zatiahli k vlastnej šestnástke a nedávajú hosťom priestor na center alebo strelu.

29

Barišićov prienik ukončil vypichnutím lopty na roh Olayinka. Práve chorvátsky ľavý obranca Rangers nacentroval od rohovej zástavky, jeho nákop do bránkoviska ale chytil pripravený brankár Kolář.

28

Barišić veľmi nepresným centrom prekopol celú šestnástku Slavie. Bořil potom i trochu so šťastím rozohral cez napádajúceho Morelosa, jeho spoluhráči sa ale predsa len na útočnú polovicu dostali.

27

Morelosa na dvakrát obral pri šestnástke Slavie o loptu Deli, jeho spoluhráčom sa ale rozohrať nevydarila a hrací predmet sa vrátil na kopačky domácich hráčov. Tí postupne zatláčajú hostí do obrany.

26

Bořil poslal z ľavej strany nebezpečný center na zadnú tyč do šestnástky, tam sa však k lopte nedostali nabiehajúci Sima ani Bah. Lopta končí za bránkovou čiarou.

25

Kúdela hľadal krížnym pasom na ľavé krídlo Bořila, pred ním však odhlavičkoval guľatý nezmysel do autu Patterson. Slávisti sa následne usadili na útočnej polovici k svojej kombinácii.

24

Goldson pri nábehu na center Kenta zasiahol vybiehajúceho brankára Kolářa. Ten zostáva po tomto súboji ležať na trávniku, bude ale zrejme v poriadku.

23

Prenikajúceho Kenta fauloval pred vlastnou šestnástkou Kúdela. Priamy kop pre Rangers.

22

Balogun hľadal dlhým nákopom na ľavé krídlo Kenta, tesne pred ním však odhlavičkoval loptu do autu Hromada. Následný Kentov center potom odvrátil z vlastnej šestnástky Deli.

21

Provod rozohral roh Slavie centrom do stredu pokutového územia Rangers, pri nábehu na jeho nákop však fauloval Pattersona kapitán hostí Bořil.

20

Patterson veľmi tvrdým spôsobom podkopol v strede poľa Olayinku. Domáci dávajú slávistom cítiť, že ich tento zápas bude poriadne bolieť…

19

Domáci prebrali po inkasovanom góle iniciatívu a znovu sa vrátili na útočnú polovicu. Barišić našiel centrom z ľavej strany v strede šestnástky Slavie Morelosa, ktorý však hlavou nasmeroval loptu nad Kolářovu bránu.

18

Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie rozbehnutého Provoda v strede poľa Leon Balogun (Rangers FC).

17

Olayinka nedokázal odhlavičkovač Barišićov center z rohu a v súboji oň v pokutovom území Slavie fauloval Morelos Stanciua.

16

Domáci hneď odpovedali svojím útokom a zo strednej vzdialenosti vystrelil presne k pravej tyči Kent. Gólman Slavie Kolář loptu vyrazil na roh.

14

Tím Slavia práve strelil gól!
Hostia otvárajú skóre! Bořil dostal hromadu času a priestoru na ľavom krídle na center a nakopol loptu na prednú tyč. Tam si nabehol PETER OLAYINKA, ktorý loptu prudkou hlavičkou nasmeroval k zemi k pravej tyči a aj keď si brankár Rangers McGregor na loptu siahol, tak túto strelu vyraziť už nedokázal.

14

Provod nakopol loptu pred šestnástku na Simu, ktorý elegantne obišiel Goldsona. Hrací predmet mu ale odskočil a v súboji oň potom fauloval Baloguna.

13

Glasgowský tím sa už tentokrát dokázal usadiť na polovici Slavie, jeho kombinácia ale k ničomu neviedla a loptu získali hostia.

12

Domáci vystihli rozohrávku hostí, prakticky okamžite im ale loptu zobral Hromada. Ten ju ale tiež „športovo“ vrátil protihráčom nepresnou prihrávkou na hrot útoku.

11

Slávisti sa usadili k šestnástke Rangers, narážačku hostí ale ukončil Davis. Ten hneď nakopol loptu do stredu poľa na Morelosa, ktorého stiahol na trávnik nedovoleným spôsobom Deli.

10

Patterson zbytočne odhlavičkoval nepresný nákop Slavie na rohový kop. Ten rozohral Stanciu, ktorý však zakrútil loptu tak, že za vzdialenejšou tyčou sa zakrútila za bránkovú čiaru.

9

Stanciu nacentroval z ľavej strany na zadnú tyč na Oscara, ktorý však zabránil v zakončení z lepšej pozície Bahovi. Vysokú loptu si potom stiahol do rukavíc brankár McGregor.

8

Rozohrávku brankára Kolářa v strede poľa získali domáci a Morelos hneď hľadal peknou kolmicou Kenta. Ten si túto prihrávku spracovať nedokázal.

7

Patterson prenikol po pravom krídle až takmer k rohovej zástavke, jeho center ale odkopol z vlastnej šestnástky Deli. Provod sa potom rozbehol na polovicu Rangers, pri stredovej čiare ho však podrazil Patterson.

6

Po faule na pravej strane útočnej polovice získali domáci štandardnú situáciu. Tú rozohral centrom do šestnástky Davis, jeho nákop však odhlavičkoval Bo­řil.

5

Provodov center z rohu obrana Rangers vyriešila a loptu po malej domov odkopol do stredu poľa domáci brankár McGregor. Morelos bol následne v súboji faulovaný Bořilom.

4

Stanciu sa na ľavom krídle pekne uvoľnil a Balogun jeho center z bránkoviska v sklze odkopol na prvý rohový kop Slavie.

3

Kent sa dostal k centru z ľavej strany, ktorý odkopol Kúdela. Hromada, ku ktorému sa lopta dostala, bol potom faulovaný napádajúcim Arfieldom. Slávisti sa následne dostali na útočnú polovicu.

2

Morelosov prienik z pravej strany bol ukončený. Domáci fanúšikovia medzitým odpálili pri štadióne ohňostroj, takže zápas má na chvíľu aspoň takúto atmosféru.

1

Výkop zápasu mali hostia. Deli hneď nakopol loptu na hrot útoku, prvý útok Slavie však skončil nepresným pasom na Olayinku.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Rangers bude hrať v modrých dresoch, Slavia v červenobielych.

Oba tímy už sú na hracej ploche, odveta osemfinále Európskej ligy sa tak o chvíľu začne.

Úvodné zostavy:

Rangers FC: McGregor – Patterson, Balogun, Goldson ©, Barišić – Arfield, S. Davis, Kamara – Aribo, Morelos, Kent.

Náhradníci: McLaughlin – Helander, Hagi, Itten, Stewart, Wright, Zungu, King, Simpson, Roofe, Bassey.

SK Slavia Praha: O. Kolář – Kúdela, Deli, Bořil © – Bah, Stanciu, Hromada, Oscar, Sima – Olayinka, Provod.

Náhradníci: Kovář, Vágner – Holeš, Tecl, Kuchta, Masopust, Lingr, Višinský.

Rozhodca: Grinfeeld – Hassan, Yarkoni (ISR).

Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.



Vzájomné zápasy

Prvý zápas tohto osemfinále, ktorý sa skončil v Prahe remízou 1:1, bol súčasne vôbec prvým vzájomným súbojom týchto dvoch klubov v európskych pohároch.



SK Slavia Praha

Aj Slavia kráča istým krokom za titulom vo svojej najvyššej súťaži, na rozdiel od Rangers ho ale ešte nemá istý. Na prvom mieste českej FORTUNA:LIGY má pred druhou Spartou náskok 14 bodov, Sparta má ale o dva odohrané zápasy menej (kvôli karanténe po pozitívnych testoch na ochorenie COVID-19). Rovnako, ako v prípade Rangers, je však Slavia jasne najproduktívnejším tímom najvyššej českej súťaže (66 strelených gólov) a má najlepšiu obranu (15 inkasovaných gólov).

Slávisti spadli do Európskej ligy po vypadnutí v predkole Ligy majstrov s dánskym Midtjyllandom (doma 0:0, vonku 1:4). V ťažkej skupine C si potom v konkurencii nemeckého Leverkusenu, izraelskej Beer Ševy a francúzskeho Nice zaistili postup do play-off z druhého miesta. V 1/16-finále sa Slavia postarala o možno najväčšie prekvapenie tejto fázy súťaže, keď vyradila favorizovaný Leicester bez toho, aby od neho inkasovala gól (doma 0:0, vonku 2:0). Prvý zápas osemfinále jej však na domácej pôde proti Rangers nevyšiel a do odvety v Škótsku ide s nerozhodným výsledkom 1:1.



Rangers FC

Rangers sa po 10 rokoch stalo vo výraznom predstihu škótskym majstrom a po 32 odohraných kolách má vo svojej domácej súťaži nedostihnuteľný 20-bodový náskok. V škótskej Premiership neprehral tento tím v aktuálnej sezóne ani raz a len štyrikrát stratil body za štyri remízy. Okrem toho má suverénne najproduktívnejší útok ligy (77 strelených gólov) i najlepšiu obranu súťaže (len 9 inkasovaných gólov).

Výbornú formu potvrdil glasgowský klub i v Európskej lige, kde vyhral bez prehry skupinu D pred portugalskou Benficou, belgickým Liège a poľským Lechom Poznaň. Vo 1/16-finále vyradil po dvoch prestrelkách belgické Antverpy (vonku 4:3, doma 5:2) a prvýkrát v play-off nezvíťazil až v prvom zápase tohto osemfinále, keď v Prahe uhral so Slaviou remízu 1:1.

Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Rangers FC – SK Slavia Praha. Odveta osemfinále Európskej ligy sa začne o 21:00.

Rangers FC

Rangers FC

  • McGregor
  • Patterson (78. Simpson)
  • Balogun
  • Goldson (C)
  • Barišić
  • Arfield (55. Roofe)
  • S. Davis (83. Itten)
  • Kamara
  • Aribo
  • Morelos (82. Zungu)
  • Kent (83. Wright)
SK Slavia Praha

SK Slavia Praha

  • O. Kolář (65. Vágner)
  • Kúdela
  • Deli
  • Bořil (C)
  • Bah
  • Stanciu (90. Lingr)
  • Hromada (58. Holeš)
  • Oscar (58. Kuchta)
  • Sima
  • Olayinka (58. Masopust)
  • Provod