Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Liga majstrov - Osemfinále

09.03.2021 o 21:00

Juventus Turín
3 : 2
(0:1)
FC Porto
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

To je odo mňa z tohto dramatického zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.

Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 63 % : 37 %.
Strely na bránu: 13:7.
Strely mimo: 6:5.
Rohy: 18:2.
Ofsajdy: 7:1.
Fauly: 20:12.

Tí, ktorí nevideli tento zápas, môžu ľutovať, futbalisti Juventusu Turín a FC Porto nám totiž ponúkli možno najdramatickejší súboj tejto sezóny Ligy majstrov. Porto v prvom polčase vylepšilo svoj jednogólový náskok z prvého zápasu gólom Oliveiru z penalty, po prestávke sa však domáci nadýchli k veľkému náporu, ktorý ešte viac „podporil“ svojou veľmi zbytočnou červenou kartou Taremí. Juventus sa i vďaka útočníkovi Portovi dokázal vrátiť do hry a dvomi gólmi Chiesu vyrovnal skóre z prvého polčasu. Okrem toho však mal dostatok príležitostí na to, aby definitívne rozhodol, hostí však držal gólman Marchesín alebo im pomohla bránková konštrukcia.

Napriek oslabeniu boli hostia v predĺžení domácim viac-menej vyrovnaným súperom a dokonca to boli oni, kto mal výraznejšiu gólovú príležitosť v prvej polovici predĺženia, Marega ju ale zakončil mizernou hlavičkou do rúk brankára Szczęsného. Za svoju sympatickú hru sa však portugalský klub napokon úspechu dočkal, keď Oliveira strelou z priameho kopu popod múr z domácich hráčov strelil druhý a napokon postupový gól Porta. Juventus sa potom vrhol už úplne do útoku, dokázal však streliť už len jeden gól zásluhou Rabiota a v úplnom závere sa nervózni domáci už nedostali k ničomu nebezpečnému. Porto tak napriek tomu, že viac ako hodinu hralo v oslabení, dokázalo vďaka gólom streleným vonku vyradiť favorizovaný Juventus Turín a po dvoch rokoch postúpilo do štvrťfinále Ligy majstrov. Turínčania naopak druhýkrát za sebou vypadli už v osemfinále najprestížnejšej európskej klubovej súťaže.

120+5

Koniec zápasu.

120+5

Ďalší zákrok si ale pri Cuadradovom centri pripísal brankár Marchesín, ktorý týmto zrejme definitívne ukončil šance domácich na postup.

120+4

Demiralov pas do šestnástky odkopol akrobaticky Pepe, na pravej strane ale fauloval Sarr. Zrejme posledná štandardka pre Juventus Turín v dnešnom zápase.

120+3

Kulusevski podrazil v súboji o loptu na útočnej polovici Díaza. Hráčovi Porta sa z trávnika veľmi dvíhať nechce…

120+2

Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Chancel Mbemba (FC Porto).

120+2

Bernardeschiho ďalší nákop z rohu odhlavičkoval Toni Martínez. Lopta sa potom vrátila na ľavé krídlo k Bernardeschimu, ktorý ju posunul na Sandra a ten ešte na Rabiota. Francúz túto akciu ukončil strelou z prvej nad Marchesínovu bránu.

120+1

Leite zasiahol pri odkope lopty z vlastnej šestnástky de Ligta do nohy. Situáciu preskúmal VAR, napriek protestom domácich ale penaltu Juventus kopať nebude.

120

Bude sa hrať ešte tri minúty.

120

Práve Grujić si potom na zadnej tyči nabehol na center zo štandardky, hlavou ale loptu len nadvihol pri jej lete za bránkovú čiaru. Domáci okamžite otáčajú hru na opačnú stranu, zostáva im totiž čas na jeden, maximálne dva útoky.

119

Grujić sa z pravého krídla tlačil k šestnástke Juventusu, jeho prienik však nedovoleným zákrokom ukončil Rabiot. Priamy kop pre Porto.

118

Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza Sérgio Oliveira, prichádza Mamadou N'Diaye.

118

Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza Jesús Manuel Corona, prichádza Diogo Leite.

117

Juventus Turín dal gól!
Juventus je späť v hre! Bernardeschi tentoraz nacentroval loptu zhruba do stredu šestnástky Porta, kde si najvyššie vyskočil ADRIEN RABIOT a ten prudkou hlavičkou nasmeroval loptu nechytateľne do pravého horného rohu Marchesínovej brá­ny.

116

Ronaldo si nabehol na prednú tyč na center Bernardeschiho z rohu a jeho strelu z prvej k bližšej tyči vyrazil výborným zákrokom brankár Porta Marchesín.

115

Porto dalo gól!
Hostia sa približujú k postupu! SÉRGIO OLIVEIRA vystrelil z priameho kopu tvrdou strelou po zemi popod múr z hráčov Juventusu (konkrétne medzi nohy Ronalda) a brankár Szczęsny dokázal napriek všetkej možnej snahe loptu vyraziť už len do tyče svojej brány, od ktorej sa odrazila za jeho chrbát.

115

Oliveira nasadil pred šestnástkou Juventusu „jasličky“ McKennieho a striedajúci mladík ho potom musel faulovať. Priamy kop pre Porto zo zaujímavej streleckej pozície.

114

Žltú kartu za podrazenie protihráča v strede poľa dostáva Adrien Rabiot (Juventus Turín).

113

Kulusevski prenikol po pravom krídle k šestnástke Porta a prihrávkou na jej šestnástku našiel voľného Moratu. Ten z prvej namieril priamo do stredu brány do rúk brankára Marchesína.

112

Cuadrado rozohral roh nakrátko na Kulusevského, ktorý ale pri kľučke proti Coronovi o loptu prišiel a hráča Porta hneď potom fauloval.

111

Díaz si dlho pripravoval na ľavej strane šestnástky Juventusu loptu na strelu, vhodný moment ale preváhal, a tak ju len posunul dozadu na Grujića. Jeho strelu zastavil Sandro, ktorý loptu pohotovo odkopol do bezpečia.

110

Kulusevski dostal prihrávku na ľavú stranu šestnástky a posunul sa s loptou až k bránkovisku, jeho strelu ale zablokoval na poslednú chvíľu Mbemba.

109

Ronaldo si naviedol z ľavej strany loptu na strelu, ňou ale trafil len jedného z obrancov Porta. Na center z rohu si potom na prednej tyči nabiehal de Ligt, Corona ale loptu odkopol až do stredu poľa.

108

Cuadradov center z pravej strany odhlavičkoval Pepe. Cuadrado sa potom zrazil vo vzdušnom súboji so svojím krajanom Díazom, tento súboj ale vyhodnotil hlavný rozhodca ako faul Cuadrada.

107

Juventus začal túto časť predĺženia veľmi náporom a hostia sa ešte nedostali poriadne k lopte. Namiesto toho odvracajú z vlastnej šestnástky jeden nákop domácich za druhým.

106

Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza Moussa Marega, prichádza Toni Martínez.

106

Začal sa druhý polčas predĺženia.

Tlak Juventusu sa otupil a Porto dokázalo vyrovnať hru. Napriek oslabeniu bolo Porto domácim v prvom polčase predĺženia viac ako vyrovnaným súperom a dokonca malo i najväčšiu gólovú príležitosť, tú ale Marega zahodil. O malú chvíľu tak bude predĺženie pokračovať za rovnakého stavu, s akým začalo.

105+3

Prvý polčas predĺženia skončil.

105+2

Hostia držia loptu na svojich kopačkách a ešte sa snažia o jeden útok. Domáci ich zatiaľ nepúšťajú na svoju polovicu ihriska.

105+1

Bernardeschiho center z rohu na prednú tyč odhlavičkoval Mbemba. Lopta sa potom odrazila na pravé krídlo k de Ligtovi, ktorého center obrancovia Porta taktiež vyriešili.

105

Prvý polčas predĺženia bude trvať ešte dve minúty.

104

Díaz zasiahol v súboji striedajúcich hráčov pri autovej čiare rukou do tváre Kulusevského. Faul sa teraz napriek protestom domácich hráčov nepíska.

103

Žltú kartu za podrazenie Manafu v strede poľa dostáva už zhruba po minúte na hracej ploche Federico Bernardeschi (Juventus Turín).

103

Striedajúci Bernardeschi hneď po svojom príchode vysunul kolmicou za obranu Porta Ronalda, ktorému loptu vyrazil nohami vybiehajúci brankár Marchesín. Ronaldo cez neho spadol veľmi nepekne na ľavé rameno, za ktoré sa teraz Portugalčan drží.

102

Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Federico Chiesa, prichádza Federico Bernardeschi.

102

Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Arthur, prichádza Dejan Kulusevski.

101

Chiesa sa následne predviedol futbalovejšie, keď sa dostal k centru z pravej strany. Jeho nákop obrana Porta zastavila a dokonca dostala priestor k rozohrávke svojho útoku.

100

Chiesa zasiahol v šestnástke Porta protihráča do nohy. Chiesa už má jednu žltú kartu, napriek protestom hostí ale druhú v tejto chvíli nedostáva.

99

Corona rozohral s Oliveirom rohový kop nakrátko a práve Corona našiel centrom takmer z bránkovej čiary na hranici bránkoviska úplne voľného Maregu. Ten nasmeroval hlavou z výbornej streleckej pozície priamo do rúk brankára Szczęsného.

98

Porto napriek oslabeniu sympaticky bojuje. Corona sa individuálne nedostal do šestnástky Juventusu, získal ale pre Porto rohový kop.

97

Žltú kartu dostáva Sérgio Oliveira (FC Porto), ktorý protestoval proti tomuto, že Sandro po faule v strede poľa nedostal žltú kartu. Oliveira tiež nebude hrať v prípade svojho tímu v prvom zápase štvrťfinále.

97

Demiral, ktorý zakladal protiútok domácich, bol potom v strede poľa faulovaný. Hostia sa hneď vrátili do obrany a domáci tak museli opäť prejsť k postupnému útoku.

96

Porto prvýkrát v predĺžení drží loptu na útočnej polovici a podarilo sa mu zatlačiť domácich do obrany. Oliveira si spracoval center z pravej strany na hrudi, k strele sa ale cez de Ligta nedostal.

95

Pepeho potom pri rozohrávke potiahol za dres Sandro, ktorý prevzal kapitánsku pásku od vystriedaného Bonucciho.

94

Cuadrado pokračuje v lámaní svetových rekordov v počte centrov z krídel a ďalšie dva jeho nákopy na Ronalda musel odhlavičkovať Pepe.

93

Oliveirov center zo štandardky odhlavičkoval McKennie a následný nákop hostí „do ohňa“ chytil brankár Szczęsny.

92

Žltú kartu za tento faul a následné protesty dostáva Juan Cuadrado (Juventus Turín). Cuadrado nebude hrať v prípade postupu Juventusu v prvom štvrťfinálovom zápase.

92

Juventus začal predĺženie veľmi aktívne a vysokým presingom donútil rozohrávajúcich hostí až k malej domov na brankára Marchesína. Ten nakopol loptu na útočnú polovicu na Coronu, ktorého zasiahol rukou do tváre Cuadrado.

91

Výkop predĺženia mali domáci. Aktívne hrajúci Cuadrado sa hneď tlačil za nákopom zo stredu poľa, Mbemba ho ale od lopty odtlačil a hrací predmet nechal dokotúľať sa za bránkovú čiaru.

91

Začal sa prvý polčas predĺženia.

Predĺženie sa začne približne o 23:04.

Juventus predviedol v druhom polčase výborný výkon a zaslúžene si vynútil predĺženie. Hrdinou domáceho celku sa stal Federico Chiesa, ktorý svojimi gólmi vyrovnal skóre dvojzápasu. Juventusu navyše pomohol veľmi hlúpym a zbytočným vylúčením Taremí, ktorý dostal dve žlté karty v priebehu cca dvoch minút, ani jednu zo svojich ďalších veľkých gólových príležitostí však už domáci využiť nedokázali. Napriek veľkému tlaku tak Juventus vyhral „len“ rovnakým skóre, ako Porto doma a po krátkej prestávke tak budeme pokračovať predĺžením.

Štatistiky po 2. polčase:

Držanie lopty: 64 % : 36 %
Strely na bránu: 10:5
Strely mimo: 5:5
Rohy: 12:1
Ofsajdy: 7:1
Fauly: 9:11

90+7

Druhý polčas sa skončil.

90+6

Hra napriek protestom domácich pokračuje kombináciou Porta na útočnej polovici. Ani hostia akoby sa však už útočiť nechceli a čakajú na záverečný hvizd.

90+5

Cuadradov pas na Ronalda odkopol Mbemba naspäť ku Kolumbijčanovi. Ronaldovi sa však dnes veľmi nedarí a ďalší nákop Cuadrada si Ronaldo spracovať nedokázal.

90+4

Cuadradov center z rohu obrancovia portugalského tímu vyriešili. V strede poľa sa lopty zmocnili domáci, ktorí ešte stupňujú svoj záverečný tlak.

90+3

Žltú kartu za podkopnutie Grujića po strate lopty dostáva Federico Chiesa (Juventus Turín).

90+3

Cuadrado si z pravého krídla naviedol loptu do šestnástky a technickou strelou ľavačkou ju zakrútil do brvna Marchesínovej brá­ny.

90+2

Juventus ale evidentne chce rozhodnúť ešte v riadnej hracej dobe. Domáci opäť zatlačili oslabených hostí k ich šestnástke a hľadajú priestor na zakončenie.

90+1

De Ligt našiel pasom za obranu Porta Moratu, ktorý si na hranici šestnástky spracoval loptu a prízemnou strelou od ľavej tyče ju poslal do siete. Akcia Juventusu bola pekná, Morata bol ale v momente prihrávky v ofsajde a gól tak nemohol byť uznaný.

90

Nadstavený čas je päť minút.

90

Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza Mateus Uribe, prichádza Marko Grujić.

89

Chiesa si na ľavom krídle narazil loptu s Rabiotom, ktorý mu ju vrátil do šestnástky. Chiesa sa však nedostal cez Manafu, ktorý mu loptu odkopol do autu.

88

Chiesa hrá zrejme životný zápas a zjavne by rád dokončil svoj hetrik. Loptu si navádzal z ľavej strany na strelu, k tej sa ale nedostal a obrancovia Porta následne odvrátili do bezpečia jeho center.

87

Center od rohovej zástavky preletel celou šestnástkou Porta bez toho, aby loptu niekto zasiahol a následnú kombináciu Juventusu zakončil tvrdou strelou mimo spoza šestnástky Rabiot.

86

Chiesa si pripravil loptu na center z ľavého krídla a nakopol ju na zadnú tyč na Ronalda. Tomu ju však doslova z hlavy odvrátil na roh Mbemba.

85

Marega si prevzal prihrávku Díaza z ľavej strany, takmer od bránkovej čiary si naviedol loptu na strelu a z otočky cez obrancu Juventusu vystrelil do bočnej siete Szczęsného brány.

84

Demiral fauloval v stredovom kruhu Maregu. Hostia trochu naťahujú čas pri rozohrávke tejto štandardky.

83

Na opačnej strane si naviedol guľatý nezmysel na strelu zo zhruba 25 metrov striedajúci Sarr, tvrdou strelou ale namieril priamo na brankára Szczęsného.

82

Chiesa dostal kolmicu na ľavé krídlo a prenikol okolo Coronu do šestnástky. Jeho zakončenie z ľavej strany šestnástky vybiehajúci brankár Marchesín vyrazil a Morata potom pri snahe o dorážku z hranice šestnástky loptu „zluftoval“.

81

Aj hostia ale dokážu zahrotiť. Coronov center z pravého krídla sklepával Uribe hlavou do druhej vlny, kde ale pred Oliveirom odkopol loptu do stredu poľa Arthur.

80

Sandrov center zľava chytil Marchesín. Brankár Porta hneď vykopol hrací predmet na útočnú polovicu, kde ho však oäť získali hráči v bieločiernych dresoch.

79

Brankár Porta vybehol až na hranicu vlastnej šestnástky, aby chytil kolmicu na rozbehnutého Chiesu. Jeho spoluhráči však hneď po výkope o loptu prišli a útočiť tak môžu znova domáci.

78

Cuadrado nacentroval z pravej strany ideálne na zadnú tyč na nabiehajúceho Ronalda, tomu sa ale zakončenie vôbec nevydarilo a z ideálnej pozície hlavou výrazne minul Marchesínovu bránu.

77

Morata našiel oblúčikom na zadnú tyč McKennieho, ktorý chcel hlavou posunúť loptu na opačnú stranu na Ronalda. Pred Portugalčanom loptu chytil pripravený brankár Marchesín.

76

Hra sa vrátila k svojmu „štandardnému“ obrázku v druhom polčase – domáci obliehajú prihrávkami zo strany na stranu pokutové územie Porta a hľadajú medzeru v obrannom postavení hostí.

75

Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Aaron Ramsey, prichádza Weston McKennie.

75

Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Leonardo Bonucci, prichádza Matthijs de Ligt.

74

Marega sa neprekľučkoval cez Demirala, obrancovia Juventusu ale o loptu prakticky okamžite prišli. Corona ju po jej zisku hneď prihral kolmicou medzi stopérov Juventusu na Maregu, ktorý ju ale nedobehol. Guľatý nezmysel chytil vybiehajúci brankár Szczęsny.

72

Porto vytlačilo kombinujúcich domácich na ich polovicu ihriska, o loptu ich ale nepripravilo. Bonucci preto nakopol loptu na ľavé krídlo na rozbehnutého Chiesu, ktorý si ju elegantne spracoval pätičkou, predkopol si ju však priďaleko a vybiehajúci brankár Marchesín ju tak včas chytil.

71

Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza Zaidu Sanusi, prichádza Luis Díaz.

70

Rabiot vystrelil zo strednej vzdialenosti po zemi k ľavej tči, brankár Marchesín ale dokázal výborným zákrokom túto strelu vyraziť.

69

Držanie lopty za posledných 15 minút: 71 % : 29 %
Strely za posledných 15 minút: 5:0

68

Ronaldo sa pokúsil o sólový prienik po ľavom krídle, ten ale rezolútnym sklzom ukončil Manafá. Tlak Juventusu pokračuje.

67

Bonucci sa veľmi neobvykle z ľavého krídla dostal do pokutového územia Porta, jeho strela ale bola zablokovaná na roh. Ten nemohol rozohrať nikto iný ako Cuadrado, ktorého nákop hostia tentoraz vyriešili.

66

Cuadradov center tentokrát obrancovia Porta vyriešili. Pod tlakom však guľatý nezmysel odkopli len k obrancom Juventusu, ktorý pokračujú v útoku svojho tímu.

65

Pepe podkopol pred vlastnou šestnástkou Moratu. Štandardka pre Juventus Turín.

63

Juventus Turín dal gól!
Domáci vyrovnávajú skóre dvojzápasu! Cuadrado ďalším výborným centrom z pravej strany útočnej polovice poslal loptu na zadnú tyč na FEDERICHA CHIESU, ktorý prudkou hlavičkou nasmeroval loptu do pravého horného rohu brány Porta. Gólman Marchesín si na loptu siahol, vyraziť ju už ale nedokázal.

62

Cuadrado, ktorý centruje ako o dušu, nakopol z rohu loptu na zadnú tyč na Ronalda. Jeho hlavičku z ostrého uhla brankár Marchesín vyrazil, za šestnástkou Porta sa však hrací predmet vrátil na kopačky Turínčanov.

62

Striedanie v tíme FC Porto: z ihriska odchádza Otávio, prichádza Malang Sarr.

61

Pepe odvrátil center z krídla do ruky svojho spoluhráča vo vlastnom pokutovom území, hlavný rozhodca však hneď ukázal, že penaltu nenariadi.

60

Cuadrado hľadal centrom z ľavého krídla na zadnej tyči Ramseyho, ten ale loptu až na bránkovej čiare usmernil hlavou len na tribúnu za Marchesínovou bránou.

59

Coronov center sprava bol zablokovaný na roh hostí. Oliveira ho rozohral centrom na prednú tyč, ktorý ale zastavil hneď prvý brániaci hráč Juventusu s Turínčania môžu prejsť do útoku.

58

Ronaldo fauloval pri nábehu na Cuadradov center z rohu. Brankár hostí Marchesín sa s odkopom zo svojej šestnástky nijak neponáhľa…

57

Bonucci našiel krásnym pasom za obranu Porta Chiesu, ktorý si hlavou posunul loptu okolo zmätočne vybiehajúceho brankára Marchesína. Loptu si ale posunul príliš ďaleko a navyše mu zakončenie výrazne skomplikoval Pepe, kvôli ktorému Chiesa v páde vystrelil len do ľavej tyče odkrytej brány Porta.

56

Oliveira sa prekľučkoval po pravej strane až k pokutovému územiu Juventusu, do ktorého nacentroval. V priestoru, kam nakopol hrací predmet, však asi chýbal vylúčený Taremí a guľatý nezmysel sa tak zakrútil za bránkovú čiaru.

55

Hostia ešte diskutujú s hlavným rozhodcom, v prípade tohto verdiktu ale nie je veľmi čo riešiť a Taremí pomaly odchádza do šatne.

54

Druhú žltú a následne červenú kartu dostáva Mahdí Taremí (FC Porto), ktorý po odpískaní faulu hráča Porta zakopol loptu na tribúnu. Veľmi hlúpe a zbytočné vylúčenie, ktorým Taremí oslabil svoj tím v možno zlomovej fáze zápasu.

52

Žltú kartu dostáva za podrazenie Chiesu ostrým sklzom do členka Mahdí Taremí (FC Porto).

52

Cuadradov center z pravej strany doletel medzi obrancov Porta na voľného Ramseyho, ktorý hlavou nasmeroval loptu priamo do rúk pripraveného brankára Marchesína.

51

Juventus rýchlo pripravil hostí po góle o loptu a bieločierni už znovu kombinujú na polovici svojho súpera. Porto sa dostáva pod veľký tlak hráčov turínskeho veľkoklubu.

49

Juventus Turín dal gól!
Domáci vyrovnávajú a vracajú sa do hry! Ronaldo si nabehol na ľavú stranu šestnástky na Bonucciho pas a pripravil loptu na strelu dobiehajúcemu FEDERICOVI CHIESOVI, ktorý krásnou strelou vymietol ľavý horný roh Marchesínovej brá­ny.

48

Turínčania sa postupnou kombináciou posunuli až k šestnástke Porta. Cuadrado sa pokúsil prejsť z pravého krídla do pokutového územia individuálne, to sa mu ale nevydarilo a hrací predmet musel posunúť na spoluhráčov dozadu.

47

Domáci veľmi rýchlo prerušili rozohrávku hostí a obrancovia Juventusu zakladajú svoj útok spred vlastnej šestnástky. Porto už zacúvalo do obranného postavenia.

46

Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.

46

Začal sa druhý polčas.

Druhý polčas sa začne približne o 22:05

Aj keď mali domáci v prvom polčase pomerne výraznú územnú prevahu, tak ich hostia pustili k minimu nebezpečných gólových možností. I tak si však Juventus vypracoval dve príležitosti a obe po centri Cuadrada z pravej strany na Moratu, útočníka Juventusu ale v oboch vychytal brankár Porta Marchesín. Hostia síce nestrávili na útočnej polovici ani zďaleka toľko času ako domáci, hrali však omnoho priamočiarejšie a boli i strelecky aktívnejší. Juventus niekoľkokrát podržal brankár Szczęsny, penaltu Oliveiru ale chytiť nedokázal a Porto má tak pred druhým polčasom odvety celkovo už dvojgólový náskok.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 63 % : 37 %
Strely na bránu: 3:4
Strely mimo: 1:4
Rohy: 5:0
Ofsajdy: 3:0
Fauly: 4:6

45+4

Prvý polčas sa skončil.

45+3

Cuadradov center z rohu odhlavičkoval na prednej tyči Mbemba. Marega sa potom rozbehol za odkopom svojich spoluhráčov, v bežeckom súboji ale prehral s Bonuccim, ktorý loptu získal pre Juventus.

45+2

Prvú žltú kartu zápasu dostáva za držanie rozbehnutého Cuadrada v strede poľa Otávio (FC Porto).

45+2

Práve faulovanému Coronovi sa však rozohrávka tejto štandardky vôbec nevydarila a domáci si s centrom poradili. Lopta sa ale za šestnástkou odrazila k Otáviovi, ktorý tvrdou strelou namieril priamo na pripraveného brankára Szczęsného.

45+1

Porto sa opäť usadilo na polovici Juventusu a po faule Chiesu, ktorý podkopol Coronu, bude mať k dispozícii priamy kop z pravej strany útočnej polovice.

45

Bude sa hrať ešte štyri minúty.

44

Útok Porta nemal dlhé trvanie a domáci naň okamžite odpovedali svojou útočnou akciou. Rabiotov center do šestnástky však skončil u obrancov hostí, ktorí ju odvrátili do stredu poľa.

43

Chiesov nákop za obranu Porta odhlavičkoval pred vlastnou šestnástkou do bezpečia vybiehajúci brankár Marchesín. Hostia sa následne nasťahovali na útočnú polovicu.

42

Demiral zrazil v hlavičkovom súboji na trávnik Otávia. Hráč Porta zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.

41

Cuadradov center z rohu nasmeroval Morata hlavou do bránkoviska Porta na Bonucciho, pred ktorým ale loptu na poslednú chvíľu chytil brankár Marchesín.

40

Domáci ho rozohrali nakrátko a po niekoľkých prihrávkach pred šestnástkou Porta vystrelil z prvej Arthur. Jeho tvrdá strela bola tiež zrazená na rohový kop.

39

Chiesov center zľava bol zrazený na rohový kop. Hostia jeho rozohrávku ešte trochu zdržujú diskusiami s rozhodcom.

38

Ramseyho prienik cez obrancov Porta neuspel, podobne však dopadol pokus hostí o rýchly protiútok. Chiesa loptu okamžite zaviezol naspäť k šestnástke hostí.

37

Morata sklepol v šestnástke Porta loptu za seba na Ramseyho, pred Walesanom však hrací predmet odkopol Mbemba. Obrancovia Juventusu loptu v strede poľa získali.

36

Ďalší center Chiesu z ľavého krídla chytil brankár hostí Marchesín. Hráči Porta však nevyužili ani túto možnosť na založenie svojho útoku a o loptu znovu prišli.

35

Ronaldova strela zo strednej vzdialenosti bola zablokovaná a brankár Marchesín potom loptu zastavil. Spolu so svojimi obrancami sa pokúsil o rozohrávku postupného útoku, ktorý ale skončil neúspechom.

34

Pepe je však tvrdý chlapík a napriek rane na tvári sa vrátil do hry. Cuadrado medzitým opäť potiahol po pravej strane loptu k šestnástke Porta.

33

Na tvári ležiaceho Pepeho vidieť i krv. Ošetrovanie tak bude bohužiaľ nejakú dobu trvať…

31

Juventus rozohral roh nakrátko a v hlavičkovom súboji o nákop do šestnástky zasiahol Demiral Pepeho do hlavy. Kapitán Porta zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.

30

Ronaldov center na Moratu odhlavičkoval Mbemba za šestnástku k Rabiotovi, ktorého strelu z voleja k pravej tyči chytil gólman Marchesín.

29

Sanusiho prienik po ľavom krídle ukončil čistým obranným zákrokom Rabiot. Domáci sa hneď vrátili na útočnú polovicu, opäť ale narazili na modrý obranný val z hráčov Porta.

28

Center Juventusu z rohu obrana Porta vyriešila. Pepe potom hľadal nákopom do stredu poľa Maregu, ten si ale túto prudkú prihrávku spracovať nedokázal.

27

Cuadradov center z pravého krídla podbehol vo vlastnej šestnástke Manafá, lopta sa tak na zadnej tyči dostala k Moratovi, ktorého strelu zblízka zlikvidoval gólman Marchesín.

27

Strely: 2:8
Strely na bránu: 1:3

26

Porto pokračuje v rýchlych útokoch a ostreľovaní domácej brány. Center sprava odhlavičkoval Demiral za šestnástku k Sanusimu, ktorý z voleja minul pravú tyč Szczęsného brány.

25

Porto sa opäť v strede poľa zmocnilo lopty a k šestnástke domácich ju hneď potiahol Otávio. Jeho strelu po zemi znovu chytil poľský brankár Juventusu.

24

Corona sa v ďalšom rýchlom protiútoku rozbehol po pravej strane smerom k pokutovému územiu Juventusu, napokon však vystrelil už z jeho hranice. Strelu po zemi zlikvidoval bez väčších problémov brankár Szczęsny.

23

Cuadrado prišiel o loptu a Porto okamžite vyrazilo do rýchleho protiútoku. Oliveirov center Demiral odvrátil z vlastnej šestnástky, keďže však hostia bleskurýchlo zacúvali na vlastnú polovicu ihriska, tak Juventusu musí útočiť „do plných“.

22

Sandrov nákop z ľavej strany vlastnej polovice ihriska na Ronalda prečítal brankár Marchesín, ktorý loptu hneď rozohral na útočnú polovicu. Tam v súboji o ňu podrazil Demirala Taremí.

21

Domáci obrancovia sa snažia rozohrať, je ale vidieť, že Juventus je otrasený inkasovaným gólom a vôbec sa im to nedarí.

Situácia Juventusu sa tak ešte viac skomplikovala a ak chcú domáci zostať v hre, tak musia streliť aspoň dva góly.

19

Porto dalo gól!
Hostia otvárajú skóre! SÉRGIO OLIVEIRA vystrelil z penalty po zemi k ľavej tyči, brankár Szczęsny, ktorý sa hodil doprava, tak nemal šancu zasiahnuť.

18

Marega dostal prihrávku na pravú stranu šestnástky a z otočky prihral do jej stredu na Taremího. Tomu šliapol na nohu Demiral a Porto tak získava pokutový kop.

17

Nákop Demirala hostia odvrátili, znovu ale len k domácim obrancom. Juventusu má v tejto chvíli výraznú územnú prevahu.

16

Porto už viac ako minútu napáda rozohrávajúcich obrancov Juventusu, situácia na trávniku sa ale stále nemení. Domáci majú loptu pod svojou kontrolou.

14

Bonuccimu sa však rozohrávka vôbec nevydarila a podobne nepresným nákopom, aký predviedol pred malou chvíľou Otávio, poslal loptu ku gólmanovi hosťujúceho celku Marchesínovi.

13

Domáci sa postupnou kombináciou posunuli pred šestnástku Porta, tam ale o loptu prišli. Otáviov nákop na Maregu nebol presný a skončil u obrancov Juventusu.

12

Cuadrado sa rozbehol po ľavej strane smerom na polovicu Porta, už v strede poľa ho ale zrazil na trávnik Oliveira.

11

Porto odpovedá svojím útokom. Dlhé autové vhadzovanie Sanusiho odhlavičkoval Rabiot za šestnástku k Otáviovi, ktorý z voleja vystrelil výrazne mimo Szczęsného brány.

10

Demiral nakopol ako posledný obranca loptu na ľavé krídlo na Chiesu, ten ale znovu vybiehal z postavenia mimo hry.

9

Cuadradov center zo štandardky nadvihol hlavou Ramsey, lopta ale vysokým oblúkom spadla za Marchesínovu bránu.

8

Domáci sa vrátili na útočnú polovicu a znovu zatlačili hostí k ich šestnástke. Ronalda podrazil na pravej strane šestnástky Uribe, čím dal domácim priamy kop.

7

Sanusi sa uvoľnil na ľavom krídle a takmer z bránkovej čiary našiel v strede šestnástky Juventusu úplne voľného Taremího. Jeho strelu z prvej brankár Szczęsny reflexívne vyrazil a loptu potom zo vzduchu nasmeroval do brvna domácej brány z dorážky hlavičkou znovu Taremí.

6

Taremí vystihol rozohrávku domácich a vysunul prihrávkou pomedzi stopérov Juventusu Maregu. Proti nemu vybehol domáci brankár Szczęsny, ktorý mu loptu vyrazil tak, že si ju Marega kopol za bránkovú čiaru.

5

Porto je hneď na úvod zápasu pod obrovským tlakom. Chiesov center z ľavého krídla hostia odkopli, lopta ale skončila u obrancov domáceho tímu v strede poľa, ktorí zakladajú ďalšiu „vlnu“ útoku svojho mužstva.

4

Lopta sa potom vrátila na kopačky domácich, ktorí pokračovali vo svojom obliehaní. Ramseyho center odkopol Manafá, opäť ale len na kopačky hráčov Juventusu.

3

Cuadrado nacentroval z pravej strany za obrancov Porta na Moratu, ktorého prudkú hlavičku výborným zákrokom vyrazil gólman hostí Marchesín.

2

Porto sa rýchlo dostalo na útočnú polovicu a po odvrátenom Maregovom centri sprava sa lopta dostala pred šestnástkou k voľnému Uribemu. Ten si ju spracoval a zo vzduchu vystrelil mimo pravej tyče Szczęsného brány.

1

Výkop zápasu mali domáci. Obrancovia Juventusu si chvíľu prihrávali na vlastnej polovici a potom nakopol Sandro loptu na ľavé krídlo na Chiesu, ktorý vybiehal z ofsajdu.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Juventus bude hrať v bieločiernych dresoch, Porto v modrých.

Oba tímy už sú na hracej ploche, po hymne Ligy majstrov sa tak zápas začne.

Úvodné zostavy:

Juventus Turín: Szczęsny – J. Cuadrado, Bonucci ©, Demiral, Sandro – Chiesa, Arthur, Rabiot, Ramsey – Morata, Ronaldo.


Náhradníci: Buffon, Pinsoglio – Bernardeschi, de Ligt, Di Pardo, Dragusin, Frabotta, Fagioli, Kulusevski, McKennie, Chiellini.

FC Porto: Marchesín – Manafá, Mbemba, Pepe ©, Sanusi – J. M. Corona, S. Oliveira, Uribe, Otávio – Marega, Taremí.

Náhradníci: D. Costa – Anderson, Vieira, M. Sarr, N'Diaye, L. Díaz, Toni Martínez, Grujić, Leite, Nanú, Evanilson, Conceicao.

Rozhodca: Kuipers – van Roekel, Zeinstra (NED).

Tento zápas sa kvôli nariadeniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.



Vzájomné zápasy

Vzájomná bilancia hovorí v prospech Juventusu, ktorý z piatich zápasov proti Portu v Lige majstrov vyhral tri, remizoval jeden a prehral tiež jeden. Doteraz jediná výhra Porta nad Juventusom prišla v prvom vzájomnom zápase tohto osemfinále (2:1).



FC Porto

Porto je v najvyššej portugalskej súťaži na druhom mieste, podobne ako Juventus, i ono však už má veľkú stratu na lídra. Na prvý Sporting stráca 10 bodov a z tejto straty príliš neubudlo ani pri 16-zápasovej sérii Porta bez prehry v lige. Prvý zápas osemfinále Ligy majstrov ale portugalský klub zvládol, keď hneď v úvode polčasov strelil súperovi po góle a do odvety ide s jednogólovým náskokom.



Juventus Turín

Juventusu sa obhajoba talianskeho titulu pomaly vzďaľuje. Aj keď má v porovnaní s lídrom Serie A Interom Miláno jeden zápas k dobru, tak z tretieho miesta naň stráca už 10 bodov. Jeho forma však je veľmi dobrá, pretože z posledných deviatich zápasov v lige vyhral až sedem duelov. Napriek dobrej ligovej forme ale v prvom zápase osemfinále Ligy majstrov prehral na ihrisku Porta 1:2 a dnes tak musí doťahovať tesný náskok súpera.

Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Juventus Turín – FC Porto. Odveta osemfinále Ligy majstrov sa začne o 21:00.

Juventus Turín

Juventus Turín

  • Szczęsny
  • J. Cuadrado
  • Bonucci (C) (75. de Ligt)
  • Demiral
  • Sandro
  • Chiesa (102. Bernardeschi)
  • Arthur (102. Kulusevski)
  • Rabiot
  • Ramsey (75. McKennie)
  • Morata
  • Ronaldo
FC Porto

FC Porto

  • Marchesín
  • Manafá
  • Mbemba
  • Pepe (C)
  • Sanusi (71. L. Díaz)
  • J. M. Corona (118. Leite)
  • S. Oliveira (118. N'Diaye)
  • Uribe (90. Grujić)
  • Otávio (62. M. Sarr)
  • Marega (106. Toni Martínez)
  • Taremí