Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky
Anglická Premier League

17.01.2021 o 17:30

Liverpool FC
0 : 0
(0:0)
Manchester United
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

Remíza 0:0 je vzhľadom na vývoj stretnutie zaslúžená. Derby nám neprinieslo gól a bohužiaľ ani nejako lepší zápas. Ja vám však ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer.

90+4

Koniec zápasu.

90+4

Žltú kartu dostáva Marcus Rashford (Manchester United).

90+2

Divock Origi sa tlačil k hlavičke, pas na jeho osobu bol vysoký. Kontra hostí sa neujali, Liverpool je znova na útočnej polovici.

90+1

Liverpool získal rohový kop, má jednu z posledných šancí na zakončenie. Centrovať môže tradične obranca Trent Alexander-Arnold.

90

Nadstavujú sa 3 minúty.

89

Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Bruno Fernandes, prichádza Mason Greenwood.

89

Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Georginio Wijnaldum, prichádza James Milner.

88

Na trávniku ostáva po jednom zo súbojov Scott McTominay, ktorý potrebuje ošetrenie a uvidíme, či bude môcť pokračovať v hre.

87

Zdá sa, že je to Manchester United, kto viac cíti šancu na tri body. V posledných minútach mal veľké šance, aj teraz je na útočnej polovici.

85

Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Roberto Firmino, prichádza Divock Origi.

84

Luke Shaw centrom z rohu našiel Pogbu, jeho hlavičku dokázal Alisson vyraziť. V snahe doraziť tam bol v ofsajde Marcus Rashford.

83

Aaron Wan-Bissaka nasmeroval prihrávku pred malé vápno. Voľný Paul Pogba mal obrovskú možnosť. Namieril k žrdi, avšak práve tam bol pripravený Alisson.

82

Aj Trent Alexander-Arnold prudko nakopol loptu pred päťku, znova to vyriešili obrancovia hostí. Následnú kontru Marcus Rashford do streleckého zakončenia nepretavil, skvele pred ním zasiahol Fabinho.

81

Aaron Wan-Bissaka vyriešil prudký center pred bránku de Geu, za ním už číhal Sadio Mané, no do zakončenia sa nedostal.

80

Znova to skúsil Thiago Alcântara, tentoraz z hranice šestnástky namieril nepresne a gólman David de Gea nemusel zasiahnuť.

79

Roberto Firmino sa tlačil k hlavičke po centri na malé vápno, vo vzduchu pred ním súboj vyhral obranca Harry Maguire.

78

Thiago Alcântara vyslal výborný pokus spred veľkého vápna. Lopta letela pod brvno, jeho krajan David de Gea sa zaskvel veľmi dobrým zákrokom.

77

Trent Alexander-Arnold centroval na zadnú žrď, lenže Sadio Mané potreboval byť o niečo rýchlejší, aby sa dostal do zakončenia.

76

Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Xherdan Shaqiri, prichádza Curtis Jones.

75

Bruno Fernandes mal obrovskú šancu. Skvelú prihrávku mu na päťku adresoval Luke Shaw a Portugalčan bol sám. Zakončil z prvej, Alisson predviedol nesmierne dôležitý zákrok.

74

Liverpool drží loptu v strede ihriska, postupne sa snaží prejsť pred bránku súpera, no defenzíva Manchestru United pracuje veľmi dobre.

73

Mohamed Salah zakončil z hranice pokutového územia, zrazený pokus sa obtrel o Firmina a skončil v rukaviciach de Geu.

72

Trent Alexander-Arnold zavinil roh, center zakončil Paul Pogba iba do Alissona. Rýchlu kontru LFC potiahol Sadio Mané, avšak Victor Lindelöf vystihol prihrávku na Firmina.

71

Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času v tomto zápase. Uvidíme nejaký gól alebo sa budú body po remíze 0:0 deliť?

70

Bruno Fernandes centroval z priameho kopu veľmi zle. Signál so spoluhráčmi nevyšiel a lopta smerovala do miest, kde sa nachádzal iba Alisson.

69

Sadio Mané na ľavej strane pokutového územia udržal loptu, okolo Wan-Bissaku centroval do päťky. Mal tam spoluhráčov, lenže pripravený bol i David de Gea.

68

Paul Pogba prišiel o loptu v strede ihriska, zobral mu ju Trent Alexander-Arnold. Liverpool sa usadil a kombinuje pred šestnástkou hostí.

67

Hostia mali k dispozícii priamy kop vhodný na strelu, no Marcus Rashford zakončil priamo do dobre postaveného múru z hráčov Liverpoolu.

66

Žltú kartu dostáva Fabinho (Liverpool FC).

65

Tentokrát Bruno Fernandes strieľal spred šestnástky. Namieril to priamo do stredu bránky, s čím Alisson nemal problém.

64

Bruno Fernandes nepotiahol rýchlu kontru Manchestru United, v strede poľa bol čisto zastavený a Luke Shaw môže vhadzovať aut.

63

Mohamed Salah strieľal spred malého vápna, avšak obrancovia hostí loptu zrazili na roh. Trent Alexander-Arnold našiel iba hlavu McTominaya.

62

Držanie lopty: 67% – 33%

61

Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Anthony Martial, prichádza Edinson Cavani.

60

Hodina hry je za nami. Po zmene strán sa nehrá v ideálnom tempe. Oba tímy sa ako keby ešte viac sústredia hlavne na to, aby neurobili chybu. Prípadný prvý gól môže aj rozhodnúť.

59

Tentoraz sa už Andrew Robertson k centru zľava dostal, jeho pas na zadnú žrď mohol zakončovať Roberto Firmino vo veľkej šanci, avšak výborne pred ním zasiahol Harry Maguire.

57

Andrew Robertson si na ľavom krídle nedokázal nájsť loptu, pretože pas pre neho bol dlhý a nepresný. David de Gea môže odkopávať loptu spred vlastnej bránky.

56

Manchester United je usadený v strede ihriska, postupne sa snaží niečo vymyslieť, lenže Liverpool pracuje bez lopty veľmi dobre.

55

Trent Alexander-Arnold strieľal spred pokutového územia, jeho zakončenie išlo do stredu bránky a David de Gea nemal so zákrokom problém.

54

Liverpool vyriešil rohový kop súpera. Mohamed Salah sa dostal do rýchleho brejku, lenže skvele sa s ním vrátil Luke Shaw.

53

Rohy: 4 – 1

52

Bruno Fernandes sa nedostal do pokutového územia Liverpoolu, dobre zasiahol Trent Alexander-Arnold. Hostia získali aspoň rohový kop.

51

Marcus Rashford mohol potiahnuť kontru Manchestru United, už v zárodku však bol zastavený faulom a rýchly protiútok z toho nebol.

50

Domáci získali rohový kop. Zrodilo sa zakončenie na krátko, následný pas do vápna odvrátil Luke Shaw.

49

Liverpool je usadený na útočnej polovici ihriska, kde sa snaží kombinovať a nadviazať, ešte aj zlepšiť, svoj výkon z prvého polčasu.

47

Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú tak ako duel aj odštartovali.

46

Začal sa druhý polčas.

Liverpool bol v prvom polčase aktívnejším tímom, súpera výrazne prestrieľal. Hostia sa spolieha hlavne na protiútoky. Oba tímy si dávajú pozor hlavne vzadu, čiže to nie je nejaký otvorený zápas.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

Nadstavuje sa 1 minúta.

44

Bruno Fernandes poslal loptu na ľavé krídlo, Marcus Rashford nemal priestor prejsť do šestnástky. Manchester United sa usadil na útočnej polovici.

43

Paul Pogba sprava prihrávka do šestnástky, Anthony Martial sa k lopte nedostal. Výborne ho predskočil Thiago Alcântara.

42

Thiago Alcântara zle prihral a Paul Pogba potiahol protiútok. V strede poľa bol zdvojený a zároveň aj faulovaný Hendersonom.

Ofsajdy: 0 – 7

41

Marcus Rashford v ďalšom ofsajdovom postavení. Aaron Wan-Bissaka mu prihral za obrancov a anglický útočník prešiel až k päťke. Zakončenie mu nevyšlo, mrzieť ho to teda nemusí.

40

Luke Shaw veľmi dobre čítal hru a sklzom vyriešil prihrávku na Maného do vápna United. Senegalský útočník navyše fauloval.

39

Thiago Alcântara hľadal centrom pred päťkou spoluhráčov, smeroval tam Mohamed Salah. Pred ním bol pripravený Harry Maguire. Na druhej strane sa neujal protiútok, Marcus Rashford v ofsajde.

37

Mohamed Salah sa na ľavej strane šestnástky nepresadil, lopta sa dostala až na obrancov Liverpoolu, odkiaľ začína ďalšia akcia.

36

Paul Pogba prehodil loptu ponad stopérov za obranu, Marcus Rashford sa do samostatného úniku nedostal, nakoľko bol pri guľatom nezmysle prvý Alisson.

35

Mohamed Salah sa zľava dostal do pokutového územia, kde ho pribrzdil Harry Maguire a loptu mu trochu ušla. Roberto Firmino strieľal z prvej do stredu bránky, David de Gea bol na mieste.

34

Hostia získali pred šestnástkou súpera výbornú pozíciu na strelu z priameho kopu. Bruno Fernandes poslal výbornú strelu, ale nakoniec tesne vedľa rohu bránky Alissona.

33

Žltú kartu dostáva Xherdan Shaqiri (Liverpool FC).

32

Trent Alexander-Arnold neodohral center do jeho šestnástky a Harry Maguire tým pádom mohol mať dobrú streleckú pozíciu, lenže bol v ofsajde.

31

Bruno Fernandes chcel prejsť do protiútok, rukou do tváre ho zasiahol Fabinho. Brazílčan dostáva dohovor, ešte nie kartu.

30

Andy Robertson dostal pas na ľavú stranu šestnástky, ktorý poslal sprava Trent Alexander-Arnold. Škót nevyslal strelu ani prihrávku.

29

Bruno Fernandes centrom z priameho kopu našiel Shawa na ľavej strane vápna, ten loptu vrátil do päťky, avšak defenzíva Liverpoolu to vyriešila.

28

Georginio Wijnaldum prišiel o loptu v strede ihriska, zobral mu ju Paul Pogba a holandský záložník domácich si pomohol faulom.

27

Strely: 7 – 0
Strely na bránku: 0 – 0

26

Georginio Wijnaldum strieľal spred šestnástky, Harry Maguire zakončenie obetavo zablokoval a všetko ukončil pokusom nad bránku Xherdan Shaqiri.

25

Xherdan Shaqiri si na útočnej polovici ihriska pomohol faulom, odniesol to nepríjemným dopadom na trávnik Anthony Martial. Francúz bude v poriadku.

24

Andrew Robertson centrom zľava nenašiel spoluhráčov, Victor Lindelöf loptu odkopol. Liverpool pokračuje v ofenzívnej aktivite.

23

Sadio Mané posunul loptu do vápna, Roberto Firmino si zasekol Lindelöfa, avšak švédsky obranca stihol do zakončenia vložiť nohu. Odrazenú loptu z voleja nasmeroval mimo Mohamed Salah.

22

Trent Alexander-Arnold spoluhráčov nenašiel, Sadio Mané bol pokrytý. Následný pas naspäť odvrátil Paul Pogba. Protiútok hostí nevyšiel.

21

Xherdan Shaqiri strieľal spred pokutového územia, zrazený pokus priniesol rohový kop. Rýchlu rozohrávku vystihol Bruno Fernandes a je to ďalší roh.

20

Victor Lindelöf odvrátil center z ľavého krídla, lopta sa odrazila na kopačky domácich. Tí kombinujú a hľadajú cesty pred bránku de Geu.

19

Marcus Rashford si nabiehal za obranu, kde mu poslal prihrávku Fred. Veľmi dobre zasiahol Andrew Robertson a anglický útočník fauloval, čiže nemohol zakončiť.

18

Sadio Mané si pokryl loptu vo vápne súpera, prihral pod seba a Roberto Firmino strieľal z hranice šestnástky vedľa bránky Davida de Geu.

17

Mohamed Salah sa individuálne do pokutového územia nedostal, dvojica Luke Shaw a Fred mu loptu zobrala. Následne cez Fabinha neuspel Bruno Fernandes.

16

Držanie lopty: 71% – 29%

15

Roberto Firmino strieľal spred šestnástky, zrazený pokus si našiel vo vápne Andrew Robertson a volejom mieril vysoko nad bránku de Geu.

14

Georginio Wijnaldum prihrával na ľavé krídlo, kde si nabiehal Andrew Robertson. Veľmi dobrým sklzom to vystihol Paul Pogba.

13

Thiago Alcântara sa síce cez Freda dostal veľmi pekne do šestnástky, potom neprihral ideálne a Mohamed Salah sa k lopte nedostal. David de Gea môže obstarať päťku.

12

Roberto Firmino a Thiago Alcântara si nerozumeli. Harry Maguire to chcel využiť na dlhý pas pre Martiala, vo vzduchu zasiahol Fabinho.

11

Bruno Fernandes dostal prihrávku pred šestnástku, okamžite hľadal v nej Martiala, lenže dobre to prečítal Jordan Henderson. Pokus Liverpoolu o protiútok nevyšiel.

10

Xherdan Shaqiri sa nedostal k prihrávke do šestnástky. David de Gea rýchlo rozohral, avšak pas na pravé krídlo Marcus Rashford naháňal v ofsajde.

9

Thiago Alcântara končí na trávniku v strede poľa, Scott McTominay ho fauloval a Liverpool začína akciu zo zadných radov.

8

Mohamed Salah si na hranici pokutového územia súpera síce vybojoval loptu, no bolo to s faulom na Shawa.

7

Luke Shaw hodil aut smerom k šestnástke Liverpoolu, avšak Anthony Martial bol dobre strážený a nedostal sa k lopte, ktorá sa odrazila mimo hracej plochy.

6

Hostia sa dostali do rýchleho brejku po ľavom krídle, Marcus Rashford ale spoluhráčov nenašiel, nakoľko dobre postavený Fabinho loptu odkopol.

5

Trent Alexander-Arnold sprava nedostal centrom loptu pred bránku, pretože Luke Shaw loptuá zrazil a odkopol do bezpečia.

4

Andrew Robertson sa na ľavom krídle nepresadil, Aaron Wan-Bissaka mu loptu vypichol, ale Liverpool ostáva nasťahovaný pred šestnástkou hostí.

3

Xherdan Shaqiri na hranici vápna nevystrelil, prihral na ľavú stranu šestnástky a Andrew Robertson nepresným centrom trafil bočnú sieť.

2

Aaron Wan-Bissaka je aktívny na pravom krídle, kde mu pomáhal aj Paul Pogba, avšak následný center si nenašiel Anthony Martial. Dobre sa vrátil aj Mohamed Salah.

1

Veľké derby začína, zároveň je to dnes súboj o prvú priečku! Liverpool nastupuje v červených dresoch, hostia majú čierne prevedenie. Favorita hľadať ťažko, ale ľahko sa môže stať, že to bude vynikajúci zápas.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, J. Henderson ©, Fabinho, Robertson – Th. Alcântara, Wijnaldum, Shaqiri – M. Salah, Firmino, Mané.
Náhradníci: Kelleher – N. Williams, R. Williams, N. Phillips, Jones, Milner, Minamino, Origi, Oxlade-Chamberlain.

Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire ©, Shaw – Fred, McTominay – Rashford, B. Fernandes, P. Pogba – Martial.
Náhradníci: D. Henderson – Bailly, Cavani, Greenwood, Mata, Telles, Tuanzebe, van de Beek, N. Matić..

Liverpool FC musí začať vyhrávať, pretože v poslednom kole prehral so Southamptonom a predtým zaznamenal iba remízy proti tímom ako Fulham, Newcastle, WBA či Brighton. Z posledných piatich duelov porazil Tottenham a Crystal Palace. Každopádne, v tabuľke je na druhom mieste so ziskom 33 bodov, na prvý Man. United stráca tri a tie môže v nedeľu získať. Mohamed Salah sa v lige postaral o trinásť gólov.

Manchester United v Premier League prehral naposledy ešte 1. novembra. Odvtedy z jedenástich duelov vyhral až deväť a dvakrát remizoval, čo ho v tabuľke vynieslo na prvé miesto. Ak vyhrá na Anfielde, tak náskok pred Liverpoolom bude už šesťbodový, čo je veľká výzva pre hráčov trénera Solskjaera. Bruno Fernandes strelil v lige 11 gólov, získal cenu pre najlepšieho hráča za december.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:30.

Liverpool FC

Liverpool FC

  • Alisson
  • Alexander-Arnold
  • J. Henderson (C)
  • Fabinho
  • Robertson
  • Th. Alcântara
  • Wijnaldum (89. Milner)
  • Shaqiri (76. Jones)
  • M. Salah
  • Firmino (85. Origi)
  • Mané
Manchester United

Manchester United

  • de Gea
  • Wan-Bissaka
  • Lindelöf
  • Maguire (C)
  • Shaw
  • Fred
  • McTominay
  • Rashford
  • B. Fernandes (89. Greenwood)
  • P. Pogba
  • Martial (61. Cavani)