Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Anglická Premier League

26.12.2020 o 13:30

Leicester City
2 : 2
(1:1)
Manchester United
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

Manchester United nevyhral svoj 11. vonkajší zápas po sebe a nevyrovnal rekord Premier League. V súboji druhého a tretieho tímu tabuľky sme videli dobrý futbal. Leicester City dvakrát dokázal vyrovnať, a tak sa body delia. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem príjemné prežitie sviatkov.

90+4

Koniec zápasu.

90+4

Axel Tuanzebe a Marcus Rashford kombinovali na krídle, druhého menovaného zastavil ofsajd.

90+3

James Maddison to kopol dobre do päťky, Paul Pogba loptu dostal preč. Avšak, z diaľky poslal strieľanú prihrávku Youri Tielemans a Ayoze Pérez sa ocitol sám na päťke. Mohol to zakončenie tečovať do bránky, v obrovskej možnosti zaváhal.

90+2

Fred si pomohol faulom, James Maddison získal na krídle priamy kop. Sám ho centrom aj obstará, no jeho rozohrávka sa naťahuje.

90+1

James Maddison ostal na trávniku, drží si koleno. Nevyzeralo to dobre, no nakoniec bude pokračovať v hre aj bez ošetrenia.

90+1

Nadstavujú sa 4 minúty.

90

Žltú kartu dostáva Wilfred Ndidi (Leicester City).

90

Axel Tuanzebe nezachytil prihrávku od Freda, lopta skončila mimo ihriska. Pogba ju ale získal späť a hostia mohli ísť dopredu, situáciu vyriešil Jonny Evans.

89

Bruno Fernandes poslal loptu na ľavé krídlo, Luke Shaw ju z prvej neprihral presne. Dobrou správou pre hostí je, že Marcus Rashford pokračuje v hre.

88

Marcus Rashford končí za postrannou čiarou v bolestivej grimase, ale ťažko povedať, čo sa stalo. Harvey Barnes ho trochu držal za ruku, nebolo to absolútne nič vážne.

86

Manchester United aj druhýkrát stráca vedenie. Záverečné minúty tak budú ešte viac zaujímavé, pretože čas sa kráti a prípadný ďalší gól môže rozhodnúť.

85

Leicester City dáva gól!
JAMIE VARDY bol takmer celý zápas neviditeľný, ale opäť udrel prakticky z ničoho. V tom je jeho najväčšia sila. Ayoze Pérez sprava poslal prihrávku pred päťku. Vardy si fantasticky odbehol od dvojice obrancov, tí na to absolútne nereagovali a zblízka z prvej vyrovnal.

84

Jonny Evans odohral loptu a dosť zbytočne ho dohral Bruno Fernandes. Teraz Portugalčan nedostal žltú kartu asi len preto, že už jednu má. Mike Dean určite omilostil tvorcu hry hostí.

83

James Maddison centroval do päťky, Harry Maguire loptu posunul preč. Následný pas nedokázal zakončiť na bránku Jonny Evans.

82

Harvey Barnes sa zľava dostal do pokutového územia, kde proti nemu stála presila a Scott McTominay loptu posunul na rohový kop. Piaty pre domácich, hostia nekopali žiadny.

81

Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Marc Albrighton, prichádza Ayoze Pérez.

80

Do konca riadneho hracieho času ostáva desať minút. Leicester City teraz musí zapnúť, aby bral aspoň bod. Ak ale vyhrá Manchester United, vyrovná historický rekord Premier League v počte výhier vonku po sebe. Momentálne ich vlastnia 10, o jednu viac majú Chelsea aj Manchester City.

79

Manchester United dal gól!
Na prvý gól prihral, teraz sa BRUNO FERNANDES sám presadil. Zbehol si za obrancov Leicesteru na prihrávku Cavaniho. Obaja si vymenili pozície a Portugalčan okolo Schmeichela upratal guľatý nezmysel do siete.

77

Bruno Fernandes poslal kolmicu za obranu, Edinson Cavani sa takmer dostal k nájazdu. Skvele to ale prečítal Timothy Castagne.

76

Luke Shaw bol na ľavom krídle zastavený čisto. V snahe získať loptu naspäť potom fauloval Bruno Fernandes.

75

Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Anthony Martial, prichádza Edinson Cavani.

74

Ošetrenie potrebuje aj James Justin a to po faule od Pogbu. Mal by byť v poriadku, podobne ako je Timothy Castagne, čiže Daniel Amartey na ihrisko nepríde.

73

Paul Pogba síce vyslal prihrávku na ľavé krídlo, Marcus Rashford sa tam nachádzal v ofsajde. V akcii teda nemohol pokračovať.

72

Marc Albrighton znova centroval nepresne. Jamie Vardy si na hranici malého vápna jeho pas nenašiel a nemohol teda hlavičkovať.

71

Timothy Castagne potrebuje ošetrenie, no vyzerá byť v poriadku. Napriek tomu sa začal na striedanie pripravovať Daniel Amartey.

70

Luke Shaw poslal z priameho kopu dobrý center na zadnú žrď, kde z hranice päťky hlavičkoval Harry Maguire nad bránku domáceho tímu.

Fauly: 7 – 12

69

Marc Albrighton centroval sprava veľmi nepresne, jeho lopta skončila mimo ihriska, takže David de Gea môže zahrávať päťku.

68

Bruno Fernandes prudkým centrom nenašiel Fernandesa. Loptu nad seba nadvihol Jonny Evans a Kasper Schmeichel si loptu našiel v rukaviciach.

67

Marc Albrighton síce dokázal poslať sprava akrobaticky center do malého vápna, tam bol iba pripravený brankár David de Gea.

66

Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Victor Lindelöf, prichádza Axel Tuanzebe.

65

Victor Lindelöf ostáva na trávniku, má zdravotné problémy s pravou nohou. Potrebuje ošetrenie a už sa pripravuje aj striedanie.

64

Harvey Barnes prihrával zľava do pokutového územia, James Maddison sa k lopte nedostal, pretože mu chýbali asi tri kroky.

63

Wesley Fofana odkopol center sprava smerujúci do jeho pokutového územia. Manchester United sa rýchlo dostal k lopte naspäť. Počas posledných minút je aktívnejším tímom.

62

Potvrdil to aj systém VAR. Gól neplatí, Anthony Martial bol v postavení mimo hry.

61

Marcus Rashford tentoraz sám vyslal kolmicu za obranu. Anthony Martial išiel sám na bránku, Kasper Schmeichel prestal hrať. Francúz skóroval, no píska sa ofsajd.

60

Marcus Rashford obdržal od Freda fantastickú kolmicu za obranu domácich a rútil sa sám na gólmana. Mieril k vzdialenejšej žrdi, výborne pravou rukou zasiahol Kasper Schmeichel.

59

James Maddison centroval z rohového kopu na hranicu päťky. Jonny Evans síce loptu zasiahol, lenže ju nenasmeroval na bránku de Geu.

58

Timothy Castagne síce získal loptu na krídle, Youri Tielemans ju poslal z prehusteného priestoru dozadu. Následne prišiel dobrý center, Jamie Vardy získal roh.

57

Luke Shaw si nespracoval pas na ľavé krídlo, kde ho hľadal Harry Maguire a vhadzovať teda bude James Justin.

56

Bruno Fernandes poslal prihrávku vzduchom do šestnástky súpera, Anthony Martial sa k lopte pred Fofanom nedostal.

55

Žltú kartu dostáva James Maddison (Leicester City).

54

Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Daniel James, prichádza Paul Pogba.

53

James Maddison poslal dobrú strelu, ktorú by zapadla k žrdi, lenže výborne postavený múr podvihol loptu na roh. Postaral sa o to Marcus Rashford.

52

Eric Bailly nešťastne zahral rukou tesne pred vlastnou šestnástkou. Bolo to veľmi komické, pretože akurát ukazoval Fredovi, že má prihrať doľava a Brazílčan loptu namiesto toho nešťastne poslal do ruky stopéra hostí. Výborná pozícia na strelu z priameho kopu pre Leicester.

51

Jamie Vardy sa zľava dostal do šestnástky, potom prihrával pod seba. Wilfred Ndidi mohol mať streleckú pozíciu, veľmi dobre loptu sklzom poslal preč Fred.

50

Znova bol pri lopte Youri Tielemans, jeho center defenzíva hostí odkopla. Daniel James mohol prejsť do kontry, zastavil ho Wesley Fofana.

49

Youri Tielemans mal priestor pred šestnástkou, prihrával doprava a Fred loptu posunul na aut pre domácich, ktorí môžu pokračovať v aktivite.

48

Marcus Rashford sa zľava dostal dopredu cez dvoch protihráčov, potom prihrával do vápna, lenže Anthony Martial si jeho loptu nedokázal spracovať.

46

Ani jeden manažér cez prestávku nestriedal. Oba celky nastupujú naďalej tak ako začali celé stretnutie.

46

Začal sa druhý polčas.

Leicester City a Manchester United po úvodnom dejstve hrajú nerozhodne. Skóre otvoril Marcus Rashford po ďalšej asistencii Bruna Fernandesa, ale peknou strelou odpovedal Harvey Barnes.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Žltú kartu dostáva Bruno Fernandes (Manchester United).

45+1

Nadstavuje sa 1 minúta.

45

Marcus Rashford sa zľava nedostal do šestnástky, James Justin mu loptu vypichol na aut. Vhadzuje Luke Shaw.

44

Tentoraz je Manchester United usadený na útočnej polovici, jeho hráčom sa nedarí prejsť na dostrel bránky Kaspera Schmeichela.

43

Harvey Barnes na krídle o loptu prišiel. Kontra Manchestru United sa neujala, pretože Martiala fauloval obranca Wesley Fofana.

42

Domáci držali loptu na svojej polovici ihriska. Po nákope na krídle prichádza iba aut pre hostí, vhodí ho Victor Lindelöf.

40

James Maddison našiel iba Baillyho. Daniel James navyše založil kontru, avšak James Justin fantasticky zastavil Martiala.

39

Wilfred Ndidi vybojoval priamy kop na útočnej polovici, fauloval ho Fred. Domáci tak majú možnosť poslať center pred bránku Davida de Geu.

38

Leicester City sa drží s loptou na útočnej polovici ihriska. Následne strieľal spred šestnástky z dobrej pozície Marc Albrighton, trafil Vardyho pred sebou.

37

Luke Shaw poslal center na hranicu malého vápna, Bruno Fernandes hlavičkoval necelý meter nad bránku Kaspera Schmeichela.

36

Fred dlho váhal, čo s loptou na útočnej polovici ihriska. Vyriešil to za neho Marc Albrighton, ktorý sa predviedol faulom a hostia získali priamy kop vhodný na center.

35

Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky ešte nejaký gólový moment?

34

Centrovanú loptu defenzíva hostí dostala do bezpečia, navyše fauloval Youri Tielemans, čiže Manchester United môže rozohrávať.

33

Fred zastavil rodiaci sa center na krídle vedľa svojej šestnástky, loptu poslal na rohový kop. Znova ho bude zahrávať James Maddison.

31

Leicester City dáva gól!
HARVEY BARNES napriahol z hranice šestnástkového poloblúka, Bailly loptu jemne tečoval a tá zapadla k žrdi. David de Gea na ňu nedočiahol. Všetko však začalo po tom, ako Bruno Fernandes nepresne prihrával a Wilfred Ndidi to zachytil.

31

Marcus Rashford poslal prihrávku do otvoreného priestoru na pravom krídle, k lopte sa nedostal Daniel James, ale iba obranca Timothy Castagne.

30

Harvey Barnes a Timothy Castagne si prihrali na ľavom krídle, pokus o narážačku nebol presný. Anglický krídelník dostal loptu na päty.

29

Kasper Schmeichel odkopával loptu k postrannej čiare, Victor Lindelöf ju upratal jednoducho pred Barnesom na aut.

28

Manchester United aktívne napáda rozohrávku domácich, k zisku lopty to neviedlo. Leicester sa usadil v strede poľa.

27

Bruno Fernandes posielal pekný pas pred šestnástku domácich, Anthony Martial sa k lopte nedostal, odkopol ju James Justin.

26

Jamie Vardy si spracoval loptu vo vápne súpera. Nemal ideálnu pozíciu, navyše ľavačkou strieľal nepresne vedľa bránky de Geu. Ten tie zdravotné problémy podľa všetkého rozchodil.

25

Anthony Martial si zbehol za obranu a vyhol sa ofsajdu. Zľava posla pas pred bránku, Marcus Rashford bol vo výborne pozícii ustrážený, postaral sa o to Timothy Castagne.

24

Prvý gól stretnutia je nesmierne dôležitý. Domáci musia odpovedať. Snažil sa o to Harvey Barnes, jeho prudký pas pred bránku odvrátil Eric Bailly.

23

Manchester United dal gól!
Daniel James vyviezol loptu z prehusteného priestoru pred šestnástku, kde nepresne prihrával Brunovi Fernandesovi, lenže lopta prešla okolo neho aj ďalších dvoch obrancov a MARCUS RASHFORD sa spred päťku nepomýlil. Asistenciu má nakoniec Portugalčan, pretože loptu špičkou kopačky jemne pohladil.

21

„Líšky“ získali tentoraz priamy kop. Marc Albrighton takisto nenašiel spoluhráčov, Harry Maguire ju dostal preč, no z diaľky vystrelil Youri Tielemans a trafil Barnesa.

20

James Maddison nekopol center z rohového kopu ideálne, pas na zadnú žrď dostal poľahky do bezpečia obranca hostí Harry Maguire.

19

Domáci získali prvý rohový kop v zápase. Centrovať pred bránku súpera bude James Maddison.

18

Harvey Barnes sa síce po krídle ďaleko nedostal, lenže domáci ostali pri lopte. Usadili sa na útočnej polovici ihriska, kde sa snažia kombinovať.

17

Momentálne nám tempo hry po tom skvelom úvode trochu upadlo, ale stále je to dobrý futbal, ktorý sa musí páčiť všetkým.

16

Držanie lopty: 63% – 37%

15

Niekoľko súbojov na polovici hostí skončila autom pre Manchester United, keďže Wilfred Ndidi zrazil mimo ihriska prihrávku Freda.

14

Leicester City kombinuje na vlastnej polovici ihriska, odkiaľ zakladá akciu. Hostia napádajú, ale neúspešne.

13

Kasper Schmeichel rozohral Kasper Schmeichel výkopom na útočnú polovicu ihriska, kde jeho spoluhráči loptu získali a navyše fauloval Scott McTominay.

12

Jonny Evans vyriešil center do šestnástky Leicesteru, navyše sa pískal ofsajd, v ktorom sa nachádzal Marcus Rashford.

11

Luke Shaw si individuálne potiahol loptu pred vápno súpera, potom si ju hodil do nej a ušla mu. Každopádne, David de Gea má zdravotné problémy s chrbtom. Zatiaľ pokračuje v hre, ale Dean Henderson sa začal rozcvičovať.

10

Jamie Vardy v ďalšej šanci. Skvelý pas za obranu mu poslal James Justin a kanonier mieril sám na kasu. Prudký pokus po trávniku tesne minul vzdialenejšiu žrď, navyše bol v ofsajde.

9

David de Gea a Harry Maguire si nerozumeli, o loptu prišli vedľa svojej päťky. Jamie Vardy ju okamžite prihrával pred bránku, kde si zbiehal James Maddison. Mohol mať veľkú šancu, skvele zasiahla dvojica obrancov a nepustila Angličana k strele.

8

Youri Tielemans prudko centroval do malého vápna, tam zasiahol Eric Bailly. Daniel James sa po krídle ďaleko nedostal, znova hrá Leicester.

7

Jamie Vardy si nabehol na pas za obranu súpera, lopta bola príliš dlhá, čiže sa k nej poľahky dostal brankár David de Gea.

6

Luke Shaw získal loptu od Barnesa a poslal ju pred šestnástku domácich, kde si Anthony Martial vytvoril streleckú pozíciu. Slabý pokus zastavil Kasper Schmeichel.

5

Victor Lindelöf veľmi dobre zasiahol na pravom krídle, nepustil cez seba dvojicu domácich hráčov. Marcus Rashford sa dostal až k šestnástke, kde zasiahol Jonny Evans.

4

Youri Tielemans poslal loptu na ľavé krídlo, Timothy Castagne centroval do prvého hráča pred sebou a Eric Bailly prihrávku pred bránku nepustil.

3

James Justin si zbehol na pravé krídlo, kde dostal prihrávku a poslal presný center pred päťku. Jamie Vardy sa natlačil pred Baillyho a strieľal z dobrej pozície, no vedľa.

2

Manchester United začal výborne. Po kombinácii pred šestnástkou poslal zľava skvelý pas na zadnú žrď Bruno Fernandes. Úplne voľný Marcus Rashford z hranice päťky hlavičkoval v stopercentnej šanci tesne nad.

1

Boxing day v Premier League začína a máme sa na čo tešiť! Na úvod je tu šláger medzi druhým a tretím tímom tabuľky. Domáci sú v tradičnom modrom, hostia majú svoje typické červené prevedenie.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

Leicester City: Schmeichel – Justin, Fofana, J. Evans, Castagne – Ndidi, Tielemans – Albrighton, Maddison, H. Barnes – Vardy.
Náhradníci: D. Ward – Amartey, Fuchs, Thomas, Choudhury, N. Mendy, Praet, Iheanacho, Ayoze Pérez.

Manchester United: de Gea – Lindelöf, Bailly, Maguire, Shaw – Fred, McTominay – D. James, B. Fernandes, Rashford – Martial.
Náhradníci: D. Henderson – Telles, Tuanzebe, P. Pogba, Lingard, N. Matić, van de Beek, Cavani, Greenwood..

Leicester City

Leicester sa nachádza na druhom mieste tabuľky, kde má 27 bodov za deväť výhier, žiadnu remízu a päť prehier pri skóre 26:17, čo je štvrtá najlepšie ofenzíva a piata najlepšie defenzíva. Naposledy „Líšky“ vyhrali nad Tottenhamom (2:0), ale predtým nestačili na Everton. Z posledných štyroch stretnutí ešte porazili aj Sheffield United a Brighton. Najlepší strelec Jamie Vardy sa postaral v Premier League už o jedenásť gólov. Šesť z nich padlo z penalty.

Manchester United

„Red Devils“ neprehrali posledných sedem stretnutí Premier League, počas ktorých remizovali iba s Manchestrom City. Porazili Everton, WBA, West Ham, Southampton, Sheffield United aj Leeds United. V tabuľke tak poskočili na tretiu pozíciu, majú 26 bodov za osem výhier, dve remízy a tri prehry pri skóre 28:21. Ide o tretiu najlepšiu ofenzívu v celej súťaži. Bruno Fernandes strelil v lige už deväť gólov, Marcus Rashford má na konte ďalších päť.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:30.

Leicester City

Leicester City

  • Schmeichel
  • Justin
  • Fofana
  • J. Evans
  • Castagne
  • Ndidi
  • Tielemans
  • Albrighton (81. Ayoze Pérez)
  • Maddison
  • H. Barnes
  • Vardy
Manchester United

Manchester United

  • de Gea
  • Lindelöf (66. Tuanzebe)
  • Bailly
  • Maguire
  • Shaw
  • Fred
  • McTominay
  • D. James (54. P. Pogba)
  • B. Fernandes
  • Rashford
  • Martial (75. Cavani)