Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Liga majstrov - Skupina B

09.12.2020 o 21:00

Real Madrid CF
2 : 0
(2:0)
Borussia Mönchengladbach
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer alebo dobrú noc.

V stretnutí medzi Interom Miláno a Šachtarom Donetsk gól nepadol, takže to znamená, že Borussia Mönchengladbach postupuje z druhého miesta medzi 16 najlepších tímov v Lige majstrov. Šachtar si zahrá Európsku ligu a pre Inter prekvapivo púť v Európe končí v skupine.

Real Madrid podal fantastický výkon. Odohral presne taký zápas ako chcel a potreboval a postupuje zo základnej skupiny napriek tomu, že bol na pokraji vyradenia do Európskej ligy.

90+2

Koniec zápasu.

90+1

Nadstavujú sa 2 minúty.

90

Karim Benzema mohol zaknihovať hattrick. Znova si našiel center sprava, v malom vápne hlavičkoval do protipohybu, lenže nedal lopte väčšiu razanciu. Yann Sommer dokázal zasiahnuť.

89

Žltú kartu dostáva Denis Zakaria (Borussia Mönchengladbach).

88

Patrick Herrmann sa síce sprava dostal do pokutového územia, v ňom nevymyslel vôbec nič, pretože ho zastavil Ferland Mendy.

86

Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Marcus Thuram, prichádza Patrick Herrmann.

85

Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Christoph Kramer, prichádza László Bénes.
Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Lars Stindl, prichádza Hannes Wolf.

84

Hostia síce prebrali loptu, lenže tým kombinácia v strede poľa momentálne nestačí. Aj preto bude nemecký tím trikrát striedať.

82

Real Madrid drží loptu v strede poľa. Súperovi ju nepožičiava a smeruje za tromi bodmi. Nakoľko v dueli Inter – Šachtar je to stále 0:0, bolo by z toho prvé miesto v skupine.

81

Real Madrid dnes pracuje v zadných radoch naozaj fantasticky. Návrat Sergia Ramosa sa ukazuje ako enormne rozhodujúci. Hostia mali jednu jedinú šancu.

80

Borussia Mönchengladbach získala najskôr priamy kop, neskôr aj roh. Ani z jednej situácii neprišlo k zakončeniu na bránku Courtoisa.

79

Lucas Vázquez si vymenil loptu na hranici šestnástky s Benzemom, razom mal obrovskú šancu. Jeho prudký pokus opečiatkoval žrď.

77

Defenzíva hostí neposlala center do bezpečia, lenže Raphaël Varane mieril hlavou vysoko nad bránku Sommera.

76

Domáci znova vybojovali rohový kop. Opäť ho bude zahrávať kto iný ako záložník Toni Kroos.

75

Ferland Mendy bol faulovaný na svojej polovici ihriska. Real Madrid udržal loptu a môže vymyslieť ďalšiu akciu.

74

Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Rodrygo, prichádza Sergio Arribas.
Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Vinícius Júnior, prichádza Marco Asensio.

73

Raphaël Varane sa síce tlačil k hlavičke, tú sa mu nepodarilo poslať. Následne Kroos vyslal druhý center. Sergio Ramos predviedol skvelú hlavičku, no Yann Sommer vytiahol famózny zákrok a aj keď mal Karim Benzema obrovskú šancu na dorážku, tak od brvna sa jeho strela odrazila pred čiaru. Teraz mali domáci 110-percentné možnosti.

72

Rodrygo centroval sprava do šestnástky, zrazený center skončil nad bránkou. Toni Kroos obstará rohový kop.

71

Hostia síce získali priamy kop, lenže nedokázali ho zakončiť na bránku Courtoisa. Ten sa s päťkou neplánuje ponáhľať.

70

Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Dokáže Borussia Mönchengladbach so zápasom ešte niečo urobiť alebo sa bude Real Madrid tešiť z troch bodov?

69

Rodrygo bol na konci peknej kombinácie „Los Blancos“. Strieľal z hranice pokutového územia a len o milimetre minul žrď bránky Sommera.

68

Borussia Mönchengladbach je znova usadená na útočnej polovici ihriska, kde sa snaží kombinovať. Real sa dobre vzadu sformoval.

67

Karim Benzema a Vinícius Júnior išli do veľkej šance, lenže druhý menovaný dostal prihrávku, po ktorej mohol strieľať a ešte zbytočne prihrával. Nikoho nenašiel.

65

Marcus Thuram využil možnosť zakončiť z hranice pokutového územia. Jeho prízemný pokus smeroval do bočnej siete.

64

Alassane Pléa skončil na trávniku, čo sa ešte nepískalo, ale Stefan Lainer už priamy kop vhodný na center vybojoval.

63

Real Madrid rozohral roh na krátko, vzápätí sa do vápna súpera nedostal Vinícius Júnior.

62

Toni Kroos si naviezol loptu pred šestnástku a zakončením mieril presne do rohu bránky. Bola to parádna strela, ale skvelý zákrok vytiahol Yann Sommer.

61

Lucas Vázquez poslal prudkú ranu na bránku, Valentino Lazaro jeho loptu obetavo zrazil. Ešte si ju síce našiel Karim Benzema, lenže ušla mu za čiaru.

60

Stefan Lainer si na krídle pomohol faulom, Ferland Mendy vybojoval loptu späť pre Real Madrid, ktorý zakladá akciu.

59

Real Madrid sa snažil niečo vymyslieť na útočnej polovici ihriska, čo sa jeho hráčom nepodarilo. Dopredu tak už smerujú hostia.

57

Marcus Thuram mal vo vnútri šestnástky celkom dobrú streleckú pozíciu, ale pod nohy mu sklzom padol Sergio Ramos a Francúz nemieril presne.

56

Borussia Mönchengladbach sa na chvíľu usadila na útočnej polovici ihriska, avšak hostia nedokázali nič vymyslieť.

55

Borussia Mönchengladbach prešla po ľavom krídle až k vápnu Realu, kde Valentino Lazaro poslal zlú prihrávku na Marcusa Thurama. Päťku obstará Thibaut Courtois.

54

Luka Modrić poslal dobrý pas do päťky, Stefan Lainer odkopol pred Benzemom a Toni Kroos z diaľky mieril nepresne nad.

53

Hostia prešli až do šestnástky Realu Madrid, lenže Alassane Pléa prihrávkou do päťky nenašiel nikoho a nakoniec fauloval Lars Stindl.

52

Florian Neuhaus síce dokázal z prvej vystreliť spred pokutového územia súpera, lenže loptu netrafil ideálne a poslal ju vysoko nad bránku Courtoisa.

51

Real Madrid drží loptu na polovici ihriska. Smerom dopredu sa nemusí ponáhľať a ani sa nie.

50

Ferland Mendy centrom zľava nenašiel pred bránkou spoluhráčov, loptu zachytil vo vzduchu gólman Yann Sommer.

49

Zatiaľ to bolo v druhom polčase pokojné, ale teraz poslal Rodrygo veľmi dobrý center na hranicu päťky a Karim Benzema mohol hlavou zaknihovať aj tretí gól. Yann Sommer si poradil.

47

Borussia Mönchengladbach má loptu po zmene strán zatiaľ pod kontrolou, lenže iba na vlastnej polovici ihriska, čo jej nestačí.

46

Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Oscar Wendt, prichádza Valentino Lazaro.
Striedanie v tíme Borussia Mönchengladbach: z ihriska odchádza Breel Embolo, prichádza Denis Zakaria.

46

Začal sa druhý polčas.

V stretnutí medzi Šachtarom Donetsk a Interom je to po polčase 0:0. To by znamenalo, že na prvé miesto pôjde Real Madrid. Ešte je pred nami druhý polčas.

Real Madrid si naplno uvedomuje, že dnes musí vyhrať a predvádza dobrý výkon, ktorý korunoval dvomi gólmi Karim Benzema. Navyše, Luka Modrić sa presadil tiež, ale zásah neplati.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Nadstavuje sa 1 minúta.

43

Luka Modrić si našiel prihrávku z rohu, zasekol protihráča a prudko vystrelil. Po bloku obrancu hlavičkoval Toni Kroos na zadnú žrď, Raphaël Varane sklepol loptu na päťke, odkiaľ Karim Benzema prihral pod seba a Modrič ranou do rohu napol sieť. Jeho gól pre predošlý ofsajde neplatí.

42

Domáci vybojovali priamy kop. Toni Kroos ho rozohral centrom pred bránku. V päťke bola trojica hráčov Realu Madrid, na roh odvrátil loptu Matthias Ginter. Toto mohla byť veľká šanca.

41

Karim Benzema tentoraz nedostal presný center, defenzíva hostí loptu odvrátila. „Los Blancos“ ju veľmi rýchlo získali späť do svojej moci.

40

Real Madrid pokračuje v útočnej aktivite. Ak by domáci strelili do polčasu ešte tretí gól, tak by bolo viac-menej vymaľované.

39

Lucas Vázquez centroval sprava pred malé vápno, kde mal obrovskú šancu Luka Modrić. Z prvej mieril k žrdi, no Yann Sommer vytiahol fantastický zákrok.

38

Florian Neuhaus síce vystrelil spred pokutového územia, avšak jeho technický pokus bol veľmi nevydarený. Thibaut Courtois sa len obzrel.

37

Marcus Thuram sa tlačil k hlavičke po centri sprava, no zavadzal mu tam Lucas Vázquez a práve to bolo kľúčové, aby Francúz nezakončil presne.

36

Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky ešte nejaký gólový moment?

35

Držanie lopty: 62% – 38%

34

Toni Kroos bol faulovaný v strede ihriska. Real Madrid rozohráva zo zadných radov a nikam sa neponáhľa.

33

Real Madrid pokračuje vo výbornom výkone a zatiaľ má všetko plne pod kontrolou. Ak to takto bude pokračovať, tak „Los Blancos“ zamieria do osemfinále.

32

Real Madrid dal gól!
Rodrygo poslal sprava parádny center na zadnú žrď, kde si nabehol KARIM BENZEMA a jeho prudká hlavička nedala žiadnu šancu Sommerovi na zákrok.

31

Rohový kop však Realu Madrid nevyšiel. Kroos poslal nízky center a keď sa k nemu lopta vrátila, tak bol v ofsajde.

30

Karim Benzema získal rohový kop. Centrovať bude Toni Kroos a domáci majú ďalšiu šancu na ohrozenie Sommera.

29

Florian Neuhaus bol faulovaný v strede ihriska, ale rozhodca ponechal výhodu. Borussia Mönchengladbach začína kombináciu v strede poľa.

28

Lucas Vázquez a Rodrygo sa k centru na pravom krídle nedostali. Prihrávka išla na Modriča, ten otáča hru doľava.

27

Domáci sú stále pri lopte na vlastnej polovici, zatiaľ čo Mönchengladbach je veľmi dobre sformovaný na tej svojej.

26

Florian Neuhaus po faule na Rodryga v strede ihriska ušiel žltej karte. Real Madrid rozohral na krátko a postupnou kombináciou sa snaží posúvať.

25

Hostia sa dostali do rýchleho brejku. Alassane Pléa obdržal prihrávku za obranu, išiel sám na Courtoisa, ktorého aj prekonal, no mieril vedľa vzdialenejšej žrdi.

24

Karim Benzema si vo vápne súpera hľadal priestor na strelu proti veľkej presile, zastavil ho a loptu mu zobral Matthias Ginter.

23

Ferland Mendy sa čudoval, že na ľavom krídle po súboji nezískal aut. Vhadzovali hostia, no Francúz sa k lopte rýchlo dostal naspäť.

22

Na center si naskakoval obranca Sergio Ramos, vo vzduchu pred ním dostal loptu do bezpečia Breel Embolo.

21

Karim Benzema poslal technické zakončenie smerom na vzdialenejšiu žrď. To bolo tečované, Real Madrid získal rohový kop.

20

Real Madrid zatiaľ kontroluje hru. Borussia sa nedostáva k svoje typickej hre. Domáci robia všetko pre to, aby dnes vyhrali.

19

Luka Modrić sa na pravej strane šestnástky súpera dostal k prihrávke pod seba, zablokoval ju Oscar Wendt a následne už Chorvát nevymyslel nič.

18

Pressing Realu Madrid síce viedol k zisku lopty, domáci pri nej ostali iba na chvíľu a znova o ňu ďaleko do Courtoisa prišli.

17

Borussia Mönchengladbach upokojila hru. Aktuálne jej hráči držia loptu na vlastnej polovici a snažia sa kombinovať.

15

Thibaut Courtois si s centrom na hranicu malého vápna poradil bez problémov a poslal loptu výkopom dopredu.

14

Lucas Vázquez veľmi dobre zareagoval na center do vápna Realu. Loptu poslal na roh. Keby ju pustil, obrovskú šancu má Marcus Thuram.

13

Marcus Thuram sa na krídle nedokázal presadiť k centru ani ničomu inému, zastavil ho Raphaël Varane. Teraz hrať nebudeme, lebo na ihrisku ostal ležať Casemiro.

12

Borussia Mönchengladbach sa na chvíľu držala pri lopte v strede ihriska, no teraz hostia nevymysleli nič a už kombinuje Real Madrid.

11

Rýchly brejk hostí skončil strelou. Marcus Thuram poslal prudký pokus z ľavej strany šestnástky, no Thibaut Courtois na všetko videl a dokázal si poradiť.

10

Presne takto si úvod stretnutia Real Madrid predstavoval, ísť do rýchleho vedenia, čo sa mu teda aj podarilo. Hostia však určite budú smerom dopredu čoskoro nebezpeční.

9

Real Madrid dal gól!
Casemiro poslal loptu doprava, odkiaľ Lucas Vázquez nasmeroval výborný center medzi dvoch obrancov a KARIM BENZEMA hlavičkou k žrdi nedal Sommerovi šancu.

8

Marcus Thuram sa tlačil k centru na hranicu malého vápna. Málo chýbalo, aby aj zakončil. Ferland Mendy ho telom odstavil a Thibaut Courtois loptu chytil.

7

Christoph Kramer získal loptu a rozbiehal sa smerom vpred, z čoho mohol vzniknúť rýchly protiútok. Dobrý faul teda predviedol Vinícius Júnior.

6

Marcus Thuram bol faulovaný v strede ihriska, Borussia Mönchengladbach tak môže založiť svoju prvú akciu v stretnutí.

5

Rodrygo sa na krídle nepresadil. Pýtal si ešte aspoň rohový kop, lenže ten pre Real Madrid neprichádza.

4

Real Madrid je od začiatku stretnutia usadený na útočnej polovici ihriska. Od úvode chce mať všetko pod kontrolou a pri najlepšom streliť rýchly prvý gól.

3

Luka Modrić centroval z pravej strany pokutového územia do päťky, kde sa nachádzal iba Yann Sommer a loptu zachytil.

2

Sergio Ramos poslal loptu na pravé krídlo, kde si zbiehal Lucas Vázquez, ale skončila mimo ihriska. Vhadzovať môže Oscar Wendt.

1

Domáci Real Madrid dnes musí vyhrať, aby postúpil do vyraďovacej časti, nastupuje v bielych dresoch. Hostia sú v tmavom prevedení. Poďme na to, bude sa bojovať o všetko.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

Real Madrid CF: Courtois – L. Vázquez, Ramos ©, Varane, F. Mendy – Kroos, Casemiro, Modrić – Rodrygo, Benzema, Vinícius Júnior.
Náhradníci: Lunin, Altube – Carvajal, Militao, Nacho Fernández, Asensio, Odriozola Arzallus, Marcelo, Arribas, Isco.

Borussia Mönchengladbach: Sommer – Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt – Kramer – Thuram, Stindl ©, Neuhaus – Pléa, Embolo.
Náhradníci: Grün, Sippel – Lang, Herrmann, Zakaria, H. Wolf, Beyer, Traoré, Lazaro, Bénes, A. Poulsen..

Zamotaná situácia v tabuľke skupiny B sa rozuzlí až na poslednú chvíľu. Real Madrid môže klesnúť na poslednú priečku, ale aj poskočiť na prvú. Aktuálne má so Šachtarom Donetsk zhodne sedem bodov a delia si 2. a 3. pozíciu. Posledný Inter vlastní päť bodov, prvý Mönchengladbach ich má osem.

Real Madrid CF

„Los Blancos“ vstupujú do náročného duelu v nie ideálnom rozpoložení. Cez víkend však konečne vyhrali, keď v La Lige porazili Sevillu, avšak predtým dvakrát po sebe prehrali (Alavés a Šachtar), z piatich duelov prehrali až trikrát. Navyše, v skupine LM ich ukrajinský Donetsk porazil dvakrát. Proti Mönchengladbachu sa zrodila vydretá remíza. Dobrou správou je, že trénovať začal kapitán Sergio Ramos. V rámci Ligy majstrov je najlepším strelcom Karim Benzema s dvomi gólmi.

Borussia Mönchengladbach

Nemecký tím by mohol prekvapivo vyhrať skupinu, avšak ešte to nie je isté. Musím aspoň neprehrať na pôde Realu Madrid, ktorý bude musieť ísť cez mŕtvoly. Borussia prehrala až na piaty pokus a to proti Interu. Predtým Šachtar Donetsk v dvojzápase zmietla celkovo 10:0 (4:0, 6:0), remizovala s „Los Blancos“ a Inter raz aj porazila. Mužstvo sa už postaralo o skvelých 17 gólov,. Až päť z nich má na konte útočník Alassane Pléa.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Real Madrid CF

Real Madrid CF

  • Courtois
  • L. Vázquez
  • Ramos (C)
  • Varane
  • F. Mendy
  • Kroos
  • Casemiro
  • Modrić
  • Rodrygo (74. Arribas)
  • Benzema
  • Vinícius Júnior (74. Asensio)
Borussia Mönchengladbach

Borussia Mönchengladbach

  • Sommer
  • Lainer
  • Ginter
  • Elvedi
  • Wendt (46. Lazaro)
  • Kramer (85. Bénes)
  • Thuram (86. Herrmann)
  • Stindl (C) (85. H. Wolf)
  • Neuhaus
  • Pléa
  • Embolo (46. Zakaria)