Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Liga majstrov - Skupina G

08.12.2020 o 21:00

FC Barcelona
0 : 3
(0:2)
Juventus Turín
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.

Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 56 % : 44 %.
Strely na bránu: 7:5.
Strely mimo: 8:3.
Rohy: 5:1.
Ofsajdy: 3:1.
Fauly: 10:15.

Barcelona síce mala väčšinu druhého polčasu územnú prevahu a tlak a bola strelecky výrazne aktívnejšia, i tak však prehrala rozdielom triedy a ešte aj prišla o prvé miesto v skupine. Dobrý vstup domácich do druhého dejstva skazil rukou vo vlastnej šestnástke Lenglet a i druhú penaltu Juventusu v zápase premenil Cristiano Ronaldo. Domáci sa potom vrhli do útoku a hlavne Messi ostreľoval Buffonovu bránu zo všetkých možných streleckých pozícií, dnes sa však jemu ani jeho tímu strelecky vôbec nedarilo a gól jednoducho streliť nedokázali. Záver už si hostia postrážili a po trojgólovej výhre sa stali víťazmi skupiny G Ligy majstrov. Barcelona pôjde do osemfinále Ligy majstrov z druhého miesta.

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Prihrávku na Braithwaitea zrazil Sandro, ktorý loptu pred striedajúcim domácim útočníkom i odkopol. V strede poľa sa však guľatý nezmysel vrátil k domácim, ktorí sa prakticky okamžite vracajú k šestnástke Juventusu.

90+2

Domáci sa snažia vytvoriť si aspoň záverečný tlak. Obraz hry, ktorý sme sledovali väčšinu druhého polčasu, tak sledujeme i teraz a Barcelona núti hostí zacúvať až k ich pokutovému územiu.

90+2

Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Cristiano Ronaldo, prichádza Federico Chiesa.

90

Nadstavený čas sú štyri minúty.

90

Čakať sa však asi nechcelo Lionelovi Messimu, ktorý si loptu potiahol pred polkruh pred šestnástkou hostí a vystrelil k pravej tyči. Jeho tečovanú strelu znovu zneškodnil gólman hostí Buffon.

89

Juventus chcel podržať loptu na svojich kopačkách v strede poľa, dlho sa mu to ale nepodarilo a domáci ju znovu získali. Barcelona tak opäť prechádza do postupného útoku.

88

Messi zaviezol loptu po pravom krídle do šestnástky Juventusu a posunul ju do druhej vlny do streleckej pozície na Griezmanna. Ten vystrelil z prvej nad Buffonovu bránu.

87

Braithwaite predĺžil hlavou nákop brankára ter Stegena za seba na Griezmanna, ktorý však vybiehal z ofsajdovej pozície.

85

Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Álvaro Morata, prichádza Paulo Dybala.

85

Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Juan Cuadrado, prichádza Federico Bernardeschi.

84

Messi chce dnes hrozne dať gól, nedarí sa mu však a nedarí sa ani Barcelone. Jeho ďalšia technická strela spred šestnástky tesne minula pravú tyč Buffonovej brány.

83

Katalánci sa museli zatiahnuť na vlastnú polovicu a odtiaľ s veľkými problémami dokázali rozohrať svoj ďalší útok. Messi strelou z hranice šestnástky následne opäť trafil obrancu Juventusu.

82

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Ronald Araújo, prichádza Oscar Mingueza.

80

Puig pekným nákopom na pravé krídlo našiel de Jonga, ktorý loptu posunul do stredu poľa na Pjanića. Ten technickou strelou minul Buffonovu bránu.

79

Barcelona znovu pokračuje vo svojej druhopolčasovej hre. Domáci držia loptu pod kontrolou a opäť sa snažia prekombinovať sa do streleckej pozície.

78

Žltú kartu za podrazenie protihráča v strede poľa dostáva Júnior Firpo (FC Barcelona).

78

Messimu sa ale exekúcia štandardky veľmi nevydarila a jeho nie príliš prudkú strelu chytil brankár Buffon.

77

Sandro fauloval pred vlastnou šestnástkou Braithwaitea. Priamy kop pre Barcelonu z pozície, odkiaľ vie Lionel Messi dať gól.

75

Juventus strelil svoj štvrtý gól, ten bol ale po kontrole videoasistenta odvolaný! Sandro predĺžil za seba center hostí z rohu na Ronalda, ktorý loptu z voleja dobre nezasiahol. Ešte pred bránkovou čiarou však loptu dorazil Bonucci, ktorý bol v momente Ronaldovej strely v ofsajde a gól tak nemohol byť uznaný.

74

Kontrola tejto situácie na videu odhalila, že Griezmann bol v momente prihrávky v ofsajde, penalta sa teda napokon kopať nebude a loptu vráti do hry gólman Juventusu Buffon.

73

Penaltu bude kopať i Barcelona! Messi posunul na hranici šestnástky loptu na Griezmanna, ktorého zasiahol zozadu do nohy de Ligt.

72

Tlak Barcelony pokračuje a domáci sa stále snažia vrátiť sa do zápasu. Obrana Juventusu je veľmi hlboko zatiahnutá, funguje však až na niektoré momenty prakticky bezchybne.

71

Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Aaron Ramsey, prichádza Adrien Rabiot.

71

Striedanie v tíme Juventus Turín: z ihriska odchádza Arthur, prichádza Rodrigo Bentancur.

70

Ďalší útok domácich zakončil strelou spoza šestnástky z prvej striedajúci Puig, jeho pokus ale letel mimo Buffonovej brány.

69

Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Puiga dostáva Danilo (Juventus Turín).

67

Messiho center z pravej strany preletel cez niekoľkých hráčov Juventusu až na zadnú tyč ku Griezmannovi, ktorý však trochu spanikáril a namiesto spracovávania lopty ju vystrelil výrazne mimo Buffonovej brány.

66

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Pedri, prichádza Ricard Puig.

65

Messiho strelu spoza šestnástky z prvej k ľavej tyči vyrazil brankár Buffon a pred Braithwaiteom, ktorý chcel dorážať loptu do odkrytej brány Juventusu, ju na poslednú chvíľu odkopol de Ligt.

64

A tí útok Juventusu nepresnými prihrávkami v strede poľa zabili. Barcelona otáča hru na opačnú stranu.

63

Firpo napokon o loptu prišiel a rozbehnutý Ronaldo ju okamžite dostal do behu na útočnú polovicu. Pred šestnástkou Barcelony mu však hrací predmet odskočil a namiesto prieniku do pokutového územia ho tak musel posunúť na spoluhráčov dozadu.

62

Všetci hráči Barcelony sú ale obsadení a domáci sa tak musia snažiť prejsť cez sformovanú obranu hostí individuálne. Ani to sa im však nedarí.

61

Barcelona kontroluje loptu a snaží sa o postupný útok, stále sa ale nedokázala priblížiť k pokutovému územiu Juventusu.

60

Žltú kartu dostáva striedajúci Samuel Umtiti (FC Barcelona).

58

Messi zo štandardky nacentroval na prednú tyč, kde loptu nadvihol hlavou Griezmann. Hrací predmet potom vysokým oblúčikom spadol na brvno Buffonovej brány.

57

Striedajúci Firpo sa ale teraz rozbehol po ľavom krídle k šestnástke Juventusu a pred ňou ho zrazil nedovoleným spôsobom na trávnik Sandro. Priamy kop pre Barcelonu.

56

Barcelona je tretím gólom troch zaskočená, po dobrom vstupe do druhého polčasu totiž inkasovala tretí úder. Tím navyše dostal ďalší zásah striedaniami.

55

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Jordi Alba, prichádza Júnior Firpo.

55

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Clément Lenglet, prichádza Samuel Umtiti.

54

Žltú kartu za faul v strede poľa dostáva Álvaro Morata (Juventus Turín).

52

Juventus Turín dal gól!
CRISTIANO RONALDO premieňa i svoju druhú penaltu v zápase! Brankár ter Stegen skočil opäť doprava, Ronaldo ale tentokrát namieril nechytateľne k ľavej tyči. Juventus sa týmto gólom dostáva virtuálne na prvé miesto v skupine.

51

Videoasistent potvrdil ruku Lengleta, Juventus tak bude kopať svoj druhý pokutový kop v zápase!

50

Center hostí v ich rýchlom protiútoku zablokoval najprv Lenglet, pričom možno i rukou, od neho sa ale lopta odrazila priamo k voľnému Ramseymu, ktorého vychytal brankár ter Stegen.

49

Barcelona vstúpila do druhého dejstva veľmi aktívne a znovu sa usadila na polovici Juventusu. Hostia ale zatiaľ veľmi dobre pokrývajú všetky obranné priestory.

48

Loptu však veľmi rýchlo získali domáci naspäť na svoje kopačky a kto iný ako Messi sa mohol dostať k strele. Jeho pokus spoza šestnástky letel priamo do rúk pripraveného brankára Buffona.

47

Brankár Barcelony ter Stegen našiel presným nákopom na ľavé krídlo Pedriho, ktorý založil útok svojho tímu. Ten pokazil striedajúci Braithwaite, ktorý nedokázal presne prihrať do šestnástky Messimu.

46

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Trincão, prichádza Martin Braithwaite.

46

Začal sa druhý polčas.

Druhý polčas sa začne približne o 22:04.

Juventus sa v prvom polčase výrazne priblížil k výhre v skupine, dvojgólový náskok Barcelony z ich prvého vzájomného zápasu totiž zmazal už za zhruba 20 minút. Skóre otvoril z pokutového kopu Ronaldo a po krásnej akcii navýšil náskok Turínčanov McKennie. Barcelonské útoky potom, ako obyčajne, viedol hlavne Lionel Messi, ktorý sa dostal do niekoľkých zaujímavých pozícií, obrancovia Juventusu mu ale dávajú minimum priestoru a s tým, čo prejde na bránu, si dokázal poradiť veterán v bráne hostí Buffon. Uvidíme, ako zareaguje Ronald Koeman a jeho tím na tento vývoj v druhom polčase.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 53 % : 47 %
Strely na bránu: 3:3
Strely mimo: 1:3
Rohy: 3:0
Ofsajdy: 0:0
Fauly: 6:8

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Penaltu Barcelona kopať nebude, namiesto toho mala ešte jednu možnosť rohového kopu. S ním si však obrana hostí poradila a týmto sa prvý polčas zrejme skončí.

45+1

Albu dokázal prestrčiť loptu z ľavej strany do šestnástky na rozbehnutého Messiho, ktorý spadol po zásahu brániaceho hráča Juventusu. Domáci sa dožadujú penalty a aj keď ju hlavný rozhodca najprv neukázal, tak sa penalta kontroluje u videoasistenta.

45

Bude sa hrať ešte dve minúty.

44

McKennie získal na vlastnej polovici loptu a chcel si ju naraziť s Moratom. Ten mu ju vrátil, avšak inak, ako McKennie čakal a jeho spoluhráč tak loptu nedobehol.

43

Po prihrávke Albu v šestnástke Juventusu hostia znovu zablokovali Messiho strelu, tentokrát z ľavej strany. Trincão potom nepresným centrom z opačnej strany zakrútil loptu za bránkovú čiaru.

42

Odrazenú loptu získali naspäť pod svoju kontrolu Barcelončania a opäť sa postupnou kombináciou na krátke prihrávky približujú k pokutovému územiu Juventusu.

41

Hostia sa pod tlakom domácich zatiahli s loptou na vlastnú polovicu ihriska a tam o ňu prišla. Messiho strelu spoza šestnástky potom musel Bonucci zablokovať.

40

Po dlhšej dobe tak mohol zaútočiť i Juventus. Morata sa zamotal v kľučkách v šestnástke, loptu tak musel posunúť dozadu a hostia prechádzajú k postupnému útoku.

39

Trincão si naviedol loptu z pravého krídlo na os ihriska a oblúčikom do šestnástky hľadal Pedriho. Pred ním loptu nadvihol Bonucci a brankár Buffon potom loptu chytil.

38

Araújov nákop na ľavé krídlo na Albu odhlavičkoval de Ligt. Loptu potom získal znovu Araújo, ktorý si ju na vlastnej polovici vymenil s brankárom ter Stegenom.

37

Barcelona trochu preberá iniciatívu a tlačí sa čoraz viac dopredu. Hostia sú v zoradenej obrannej formácii na hranici svojej šestnástky.

36

Messi vysunul do nábehu na ľavé krídlo Albu, ktorý mu loptu vrátil na hranicu šestnástky. Messi tiesnený obrancami strieľal z prvej, jeho pokus ale znovu zlikvidoval brankár Juventusu Buffon.

34

Barcelona teraz predvádzala svoju tradičnú kombináciu na krátke prihrávky, až kým prihrávku na Messiho nezastavil v sklze Sandro. Morata potom okamžitým nákopom hľadal Ronalda, pred ním však loptu zastavil Lenglet.

33

Destovi sa sólový prienik po pravom krídle nevydaril, loptu ale udržal a posunul ju na spoluhráčov dozadu.

32

Napokon po malej domov musel loptu k obrancom Barcelony odkopnúť brankár Buffon. I domáci sa následne, podobne ako hostia, dostali pod tlak napádajúcich hráčov súpera.

31

Juventus sa snaží hru trochu upokojiť a hostia si loptu prihrávajú pri vlastnej šestnástke. Dostávajú sa ale pod tlak napádajúcich hráčov Barcelony.

31

Žltú kartu za zásah Moratu ramenom do tváre dostáva Clément Lenglet (FC Barcelona).

29

Žltú kartu za tento faul proti Lengletovi dostáva Aaron Ramsey (Juventus Turín).

28

Hra sa v posledných minútach poriadne pritvrdila. V jednom zo vzdušných súbojov zasiahol Ramsey rukou do tváre Lengleta, ktorý zostáva ležať na trávniku.

27

Prvú žltú kartu potom za faul v strede poľa dostáva Jordi Alba (FC Barcelona).

26

Ramsey taktickým faulom zastavil možný rýchly protiútok Barcelony a domáci sa snažia protestami získať pre záložníka Juventusu žltú kartu. Neúspešne.

24

Na center z ľavej strany si nabehol v šestnástke Sandro, jeho hlavičke ale preletela tesne ponad brvno ter Stegenovej brány.

23

Juventus sa znovu usadil na útočnej polovici a po Moratovej strele sa zdalo, že loptu zasiahol Lenglet rukou vo vlastnej šestnástke. Hra pokračuje ďalej.

22

Domáci získali prvý rohový kop v zápase, jeho rozohrávka sa však Barcelone nevydarila a nepresný center letel mimo všetkých hráčov v pokutovom území.

21

Messi si prevzal prihrávku na útočnej polovici a dostal sa k strele zo zhruba 30 metrov. Jeho prízemnú strelu k tyči však dokázal gólman Juventusu Buffon vyraziť.

20

Juventus Turín dal gól!
Hostia odskakujp už do dvojgólového náskoku! Ramsey potiahol po ľavej strane loptu do šestnástky a posunul ju pred ňu na McKennieho. Ten ju ešte prihral doprava na Cuadrada, ktorý mu ju oblúčikom sprava vrátil do stredu šestnástky a práve WESTON MCKENNIE napokon z voleja nedal brankárovi ter Stegenovi žiadnu šancu. Kde boli obrancovia Barcelony v tejto chvíli, je veľkou záhadou…

18

Ani útok Barcelony ale k ničomu neviedol. Až na penaltu Juventusu prebieha zápas zatiaľ úplne rovnako a jeho obraz sa vôbec nemení.

17

Messi sa pokúsil prejsť po pravom krídle individuálne, loptu si ale zatiahol až príliš k autovej čiare a hostia ho strojili, aby ho o loptu obrali. Dlho ju ale Juventus nepodržal, nepresnou rozohrávku ju totiž hostia hneď vrátili domácim.

16

A nakoniec bol presing hostí úspešný. Juventus sa po zisku lopty zatiahol naspäť do stredu poľa a odtiaľ zakladajú jeho útok obrancovia.

15

Domáci sa snažia o rozohrávku svojho postupného útoku, vysoko napádajúci hostia ich ale zatiaľ držia na ich vlastnej polovici.

13

Juventus Turín dal gól!
Hostia otvárajú skóre! K penalte sa nemohol postaviť nikto iný ako CRISTIANO RONALDO a Portugalčan si bez väčších komplikácií poradil. Loptu kopol nízkym oblúčikom do stredu brány, brankár ter Stegen, ktorý skočil doprava, tak nemal šancu zasiahnuť.

12

Ronaldo si na ľavom krídle naviedol loptu do šestnástky a pokúsil sa prejsť okolo Araúja, ktorý ho ale pri jeho kľučke zrazil ramenom na trávnik. Hlavný rozhodca ukazuje na penaltový bod!

11

Sandrov nákop za domácu obranu na Ronalda nebol presný a skončil u domáceho brankára ter Stegena. Ten vykopol loptu do stredu poľa, kde bol zastavený nedovoleným spôsobom Lionel Messi.

10

Ďalší center Juventusu z ľavej strany zrazil jeden z hráčov hostí do druhej vlny na Danila, ktorý tvrdou strelou z prvej vypálil výrazne mimo ter Stegenovej brány.

9

Hostia hneď po zisku lopty vyrazili do rýchleho protiútoku a po prihrávke McKennieho z ľavého krídla zakončoval z prvej spoza šestnástky Ronaldo. Strela mu ale veľmi nesadla a letela len do stredu brány na ter Stegena.

8

Hrací predmet vrátili hostia domácim bez akéhokoľvek tlaku, de Ligt si totiž pri spracovávaní ťažkej prihrávky pomohol rukou.

7

Súboje o loptu v strede ihriska následne vyhrali hostia. Úvod zápasu sa nesie vo veľmi opatrnom duchu a oba tímy sa viacmenej pravidelne striedajú v postupných útokoch.

6

Nepresný nákop na Ronalda skončil u domáceho brankára ter Stegena. Po ňom vybehol napádať práve Ronaldo, gólman Barcelony si ale poradil a odkopol loptu do stredu poľa.

5

Dest sa po zisku lopty pokúsil potiahnuť loptu na útočnú polovicu, to sa mu ale nepodarilo. Morata si po prihrávke od spoluhráča podržal loptu v stredovom kruhu a de Jong ho musel taktickým faulom zastaviť.

4

Ďaleko sa však domáci nedostali a loptu pod tlakom odovzdali hosťom. Tí prechádzajú k svojej rozohrávke od obrancov.

3

Griezmann prepúšťal prihrávku z ľavej strany do šestnástky na Messiho, pred ním ale loptu v sklze odkopol de Ligt. Odrazenú loptu získala domáca obrana, ktorá zakladá ďalšiu „vlnu“ útoku Barcelony.

2

Juventus sa pod tlakom napádajúcich hráčov Barcelony zatiahol na vlastnú polovicu, odkiaľ nakopával loptu na pravé krídlo Bonucci. Jeho nákop nedokázal spracovať Cuadrado.

1

Výkop zápasu mali domáci. Juventus im okamžite vysokým presingom loptu zobral a hostia rozohrávajú svoj prvý postupný útok.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Barcelona bude hrať v tradičných červenomodrých dresoch, Juventus v čiernobielych.

Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.

Úvodné zostavy:

FC Barcelona: ter Stegen – Dest, R. Araújo, Lenglet, Alba – Pjanić, F. de Jong – Trincão, Messi ©, Pedri – Griezmann.
Náhradníci: Peña, Neto – Aleñá, Braithwaite, Puig, Umtiti, Mingueza, Firpo, Fernandes, de la Fuente, Coutinho, S. Busquets.

Juventus Turín: Buffon – Danilo, Bonucci ©, de Ligt – J. Cuadrado, McKennie, Arthur, Ramsey, Sandro – Morata, Ronaldo.
Náhradníci: Szczęsny, Pinsoglio – Bernardeschi, Bentancur, Rabiot, Portanova, Kulusevski, Chiesa, Frabotta, Dybala, Dragusin, Da Graca.

Rozhodca: Stieler – Pickel, Gittelmann (GER).

Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.



Vzájomné zápasy

Oba tímy proti sebe v európskych pohárových súťažiach odohrali 12 zápasov a o niečo lepšie z tohto porovnania vycháza Barcelona, ktorá vyhrala nad Juventusom päťkrát, remizovala s ním štyrikrát a prehrala trikrát. Asi najdôležitejším vzájomným zápasom za posledné ročníky bolo finále Ligy majstrov v roku 2015, v ktorom sa z triumfu v súťaži po výhre 3:1 radovala Barcelona. Prvý vzájomný zápas v tejto skupinovej fáze Ligy majstrov vyhrala v Turíne Barcelona 2:0.



Juventus Turín

Turínčania sú spolu s AC Miláno jediný neporazený tím v talianskej Serii A, z 10 ligových zápasov však až päť remizovali a v tabuľke sú tak až na priebežnom štvrtom mieste. Na rozdiel od domácej súťaže neuhrali v Lige majstrov ešte ani jednu remízu, vyhrali však oba zápasy proti Ferencvárošu a Dynamu Kyjev a rovnako ako Barcelona si už v predstihu zaistili postup do osemfinále. Keďže však s Barcelonou prvý zápas prehrali, tak dnes musia na prvé miesto v skupine v Barcelone vyhrať. Ani to však Juventusu na prvenstvo stačiť nemusí, keďže má horšie skóre ako Barcelona…

Predošlé zápasy v Lige majstrov:
Dynamo Kyjev – Juventus 0:2
Juventus – Barcelona 0:2
Ferencvároš – Juventus 1:4
Juventus – Ferencvároš 2:1
Juventus – Dynamo Kyjev 3:0



FC Barcelona

Hovorí sa, že domáca liga a Liga majstrov sú dve odlišné súťaže, na málokoho to ale v tejto sezóne sedí tak, ako práve na Barcelonu. Kým v španielskej LaLige sa Katalánci trápia, sú priebežne na deviatom mieste tabuľky a v sobotu prehrali na ihrisku nováčika Cádizu 1:2, tak v Lige majstrov vyhrali všetkých 5 zápasov v skupinovej fáze a už majú istotu postupu do ďalšej časti turnaja. Keďže prvý zápas s Juventusom Barcelona vyhrala 2:0, tak by jej na prvé miesto v skupine stačila v dnešnom zápase i jednogólová prehra.

Predošlé zápasy v Lige majstrov:
Barcelona – Ferencvároš 5:1
Juventus – Barcelona 0:2
Barcelona – Dynamo Kyjev 2:1
Dynamo Kyjev – Barcelona 0:4
Ferencvároš – Barcelona 0:3

Vitajte pri on-line prenose zo zápasu FC Barcelona – Juventus Turín. Stretnutie skupiny G Ligy majstrov sa začne o 21:00.

FC Barcelona

FC Barcelona

  • ter Stegen
  • Dest
  • R. Araújo (82. Mingueza)
  • Lenglet (55. Umtiti)
  • Alba (55. Firpo)
  • Pjanić
  • F. de Jong
  • Trincão (46. Braithwaite)
  • Messi (C)
  • Pedri (66. Puig)
  • Griezmann
Juventus Turín

Juventus Turín

  • Buffon
  • Danilo
  • Bonucci (C)
  • de Ligt
  • J. Cuadrado (85. Bernardeschi)
  • McKennie
  • Arthur (71. Bentancur)
  • Ramsey (71. Rabiot)
  • Sandro
  • Morata (85. Dybala)
  • Ronaldo (90+2. Chiesa)