Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Fortuna liga

06.12.2020 o 15:00

FC DAC Dunajská Streda
1 : 3
(1:2)
FC ViOn Zlaté Moravce
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu.

Do čítania, priatelia!

Ako sme už spomínali, Dunajská Streda nielenže v súboji proti Seredi v tomto týždni stratila duel k dobru, keď prehrala, tak za kratší koniec ťahala aj dnes proti Zlatým Moravciam. DAC po 16 kolách stráca na prvý Slovan tri body.

Zlaté Moravce idú v tabuľke na štvrté miesto, keď vďaka výhre predskočili Ružomberok i Trnavu. Na siedmu Nitru majú po dnešku 4-bodový náskok, čím si vylepšili postavenie do záverečných šiestich zápasov základnej časti.

90+5

Koniec zápasu.

90+3

Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Martin Tóth, prichádza Dávid Haspra.

90+2

Aby toho nebolo málo, tak Cesar Rodolfo Blackman vidí druhú žltú kartu a následne aj červenú po tom, čo trafil do tváre Denisa Dugu. Všetko videl zblízka postranný arbiter.

90+2

Po ofsajde aj faul. DAC dnes bodovať nebude a v priebehu jedného týždňa sa z prvého miesta a stretnutia k dobru stala pozícia druhá so stratou troch bodov na prvý Slovan.

90+1

Nadstavujú sa štyri minúty.

90

Menšie zdravotné problémy mal aj Menich. Pri všetkých tých prerušeniach môžeme očakávať aj slušný počet nadstavených minút.

89

Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Tomáš Ďubek, prichádza Peter Orávik.

89

Schäferovo zakončenie zrazené, k lopte sa dostal aspoň Nicolaescu. Strela z otočky rovnako nepresná, je asi rozhodnuté.

88

Ubehla ďalšia minúta a DAC sa iba znovu dostalo k šestnástke súpera.

87

Ani z tohto gól nebude. Adrián Chovan po nepresnej hlavičke vyskočil najvyššie a všetko upokojuje.

86

Matej Moško sa dopustil faulu ani nie meter od hranice pokutového územia. Je z toho priamy kop, zodpovednosť na seba berie Andrej Fábry.

85

Na prelome minút Martin Kovaľ netriafa opustenú bránu po tom, čo Jedlička zle odhadol kolmicu súpera, vyšiel von zo šestnástky a Kovaľ sa okolo neho len prehnal. Záchranou Dunajskej Stredy bol Dominik Kružliak, ktorý dostal zakončujúceho Kovaľa pod tlak a ten zvnútra veľkého vápna triafa iba vonkajšiu časť pravej žrde!

84

Nákop Fábryho na prednú žrď odvrátil Chren, odrazená lopta padla na kopačku Davisa, ktorý bránu spoza veľkého vápna netrafil.

84

Martin Tóth nepustil cez seba Andzouanu. Je z toho roh.

83

Dávid Hrnčár sa hnevá, no v súboji so Schäferom si pomáhal rukami. Inak by už šiel so spoluhráčom do prečíslenia dvaja na jedného.

82

Útočný faul na Chrena, previnil sa Ion Nicolaescu. Zlaté Moravce môžu striedať ešte počas dvoch prerušení hry, čo im dáva skvelý priestor na manévrovanie s časom.

81

Všetci v čiernom až na Ďubeka bránia v dvoch blokoch. Domáci tak búšia do plných.

80

Minúty plynú a Zlaté Moravce sú bližšie k trom bodom. Žiadne vážnejšie šance neprichádzajú, Dunajská Streda je blízko k druhej prehre za sebou.

78

Spolupráca Divković – Nicolaescu bola úspešná iba do momentu, kedy postranný rozhodca nedvihol svoju zástavku. Ofsajd.

77

Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Andrija Balić, prichádza Andrej Fábry.

77

Autor gólu a dvoch asistencií je v poriadku, striedať budú žlto-modrí.

76

…Hrnčár aj hlavičkoval, no osamotený už viac nezmohol. Pri páde najskôr nešťastne dopadol a potreboval chvíľu na spamätanie. Futbalisti DAC-u v duchu fair-play odkopli loptu mimo ihriska.

75

Z posledných síl to hostia odkopli preč a s trochou šťastia šiel čerstvý Kovaľ do protiútoku. Tam sa predral cez dvojicu Andzouana – Blackman a centrom aj našiel Hrnčára medzi dvomi stopérmi…

74

Duga si pomohol faulom pred vlastnou šestnástkou. Na priame ohrozenie Chovanovej brány to nebude.

72

Striedanie v tíme FC ViOn Zlaté Moravce: z ihriska odchádza Alexandros Kyziridis, prichádza Martin Kovaľ.

71

Neúspešná akcia DAC-u a Adrián Chovan sa s rozohrávkou neponáhľa.

70

András Schäfer sa trafil s Moškom na hranici veľkého vápna a pýtal si za to druhú penaltu dňa. Neúspešne.

69

Yhoan Andzouana v rýchlom brejku prešiel cez dvoch hráčov, pričom ako druhého prekonal Čonku. V tomto súboji si ľavý krídelník pomohol faulom, čo si hlavný arbiter všimol a napriek hnevu domáceho borca opakovaný záznam dáva za pravdu mužovi s píšťalkou.

68

Akýsi pokus o signál pri rozohrávke na krátko. Jannik Müller dosledoval Hrnčára a odvrátil pred ním na tretí roh pre hostí v priebehu dvoch minút.

67

Neboli to výrazné hlavičky, napriek tomu tú poslednú Jedlička vyráža nad brvno. Ďubek sa presúva k druhej rohovej zástavke.

66

Výborne hrajúci Hrnčár získava roh pre svoj celok. Pravý krídelník Zlatých Moraviec má dnes úctyhodnú bilanciu 1+2.

65

Dunajská Streda si na ofenzívnej polovici počínala nedovolene a stráca tak približne minútu času.

64

Divković páli vysoko nad, Ramírez predtým zasiahol Chrena do členka. V hre sa pokračovalo ďalej.

63

Po faule na domácich prišlo k potýčke, vznikli z toho vzájomné karty pre Blackmana a Dugu. Zo štandardky DAC neudrelo, zostáva však pri lopte.

62

Žltú kartu dostáva Cesar Rodolfo (FC DAC Dunajská Streda).
Žltú kartu dostáva Denis Duga (FC ViOn Zlaté Moravce).

61

Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Zsolt Kalmár, prichádza Ion Nicolaescu. Kapitánsku pásku po Kalmárovi prevzal Erick Davis.

60

Zlaté Moravce dali gól!
Krásna akcia hostí! Aktívny Hrnčár oklamal protihráča na pravom krídle, dostal sa do šestnástky a centrom pod seba hľadal Dugu. Hosťujúca „štrnástka“ loptu len prepustila za seba, kde bol v nábehu kapitán TOMÁŠ ĎUBEK. Presne mierená koncovka, Ďubek to celé zakončil famózne!

Asistencia: Dávid Hrnčár.

58

Alexandros Kyziridis zachytil nepresnú rozohrávku súpera a šiel dopredu. Proti Kružliakovi neprešiel, ale stihol preposlať loptu napravo na Hrnčára. Autori dvoch gólov ViOnu zapracovali ešte raz, ale center Hrnčára na zadnej žrdi nenašiel svojho spoluhráča.

56

Slovenský brankár by mal byť v poriadku, hoci sa na trávniku ešte naťahuje.

55

Adrián Chovan tvrdo dopadol na zem po kontakte vo vzduchu s Ramírezom. Nutné je aj ošetrenie.

54

Center padal doprostred veľkého vápna. Zlaté Moravce prečkali aj túto príležitosť a po nepresnosti Balića pri autovej čiare sa definitívne ubránili.

53

Dunajskostredčania s ďalším rohovým kopom.

51

Andzouana cez Moška neprešiel. Legionár v domácom drese sa čudoval, že z toho nebude ani aut pre druhé mužstvo tabuľky.

50

Marko Divković donútila Chovana natiahnuť sa skrz bránu a asi si na loptu aj siahol! Druhý najlepší strelec domácich bude pre ViOn obrovskou hrozbou.

49

Davisov jemný oblúčik z ľavého krídla skončil len na hlave obrancu.

48

Oba celky začali aktívne, sledujeme útok po útoku. Dnes je to teda atraktívny futbal, ktorý musí baviť aj nestranného diváka. Dovolím si povedať, že výsledkom 1:2 sa tento duel neskončí.

47

Zatiaľ bezo zmien, tie ale určite prídu s pribúdajúcim časom, najmä ak sa Dunajskej Strede nebude dariť vyrovnať.

46

Začal sa druhý polčas.

Zlaté Moravce prekvapili Dunajskú Stredu, viedli už 2:0 a zdalo sa, že by ešte nejaký zásah mohli pridať. Potom ale prišla genialita Kalmára a domáci kapitán aspoň znížil z vybojovanej penalty na 1:2. DAC pokračoval v tlaku, napokon ale Chovana druhý raz neprekonal.

Druhý polčas sa začne približne o 16:04.

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Martin Chren sa hodil pod nohy Yhoanovi Andzouanovi a zrazil jeho zakončenie na rohový kop! Nuž, tak Dunajská Streda dokonca mohla v prvom dejstve s trochou šťastia aj viesť.

45

Nadstavujú sa dve minúty.

44

Chyby v obrane Zlatých Moraviec pokračujú, Schäferov center zľava zachytil na druhej strane Blackman. Ten mohol páliť z prvej, avšak zbytočne si to ešte pripravoval. Za daný čas sa mu do dráhy strely postavili dvaja obrancovia a ich už prepáliť nedokázal!

43

Adrián Chovan hrdinom okamihu, keď dokázal vychytať Ramírezov halfvolej z malého vápna po zrazenej hlavičke Andzouanu! Skvelý reflexívny zákrok hosťujúceho gólmana!

42

Štandardka sa úspechom nekončí, no Blackman to skúsil zahrať aspoň na penaltu. Upozornenie od rozhodcu, že podobné hrané pády viac nebude pravému krajnému obrancovi tolerovať.

41

Divković strieľa, ale iba do súpera. Je tu rohový kop.

40

Kyziridis si nerozumel s Ďubekom a tak Davis zbiera loptu po nepresnej prihrávke.

39

Rovnaký obrázok hry aj teraz. DAC sa dostalo k pokutovému územiu ViOnu, ale tam to haslo. Škoda.

37

Hrá sa síce zo strany na stranu, ale čakáme na nebezpečnejšiu strelu, respektíve moment, aký priniesol v 24. minúte individuálnou akciou a následnou penaltou Zsolt Kalmár.

36

Útočí sa aj na druhej strane, ale tam bol Jedlička pozorný, no najmä prvý pri lopte.

35

Yhoan Andzouana pritlačil na pílu, oklamal dvoch protihráčov v šestnástke, no s tým stratil aj rýchlosť. Zakončiť či prihrať tak už nedokázal.

33

Divkovićov prudký prízemný center na malé vápno, Moško ho dokázal zraziť pre Chovana. Aktivita Dunajskej Stredy sa stupňuje.

32

Peter Čögley zasiahol pri centri z ľavej strany. DAC s rohovým kopom rozohraným nakrátko.

31

Niekoľko nepresností, ale aj také šachové posúvanie smerom k jednej či druhej brány.

29

Ďubekovi sa nepáčilo, že sa proti nemu píska faul. Pravdou však je, že proti Blackmanovi si počínal nedovolene.

28

Dlhá lopta za obranu. Jedlička musel až na hranicu veľkého vápna a pridlhú prihrávku na Hrnčára ukryl v náručí.

27

Razom sa teda všetko mení, na koni sú domáci.

25

Dunajská Streda dala gól!
Zakončenie k tyči, na ktoré si Chovan ešte aj siahol, ale nestačil ho vytesniť mimo svojej brány. Faulovaný ZSOLT KALMÁR penaltu rutinérsky premieňa.

24

Na konci minúty si však Kalmár vypýtal penaltu, keď mu Moško sadol na lep a vložil mu nohu do cesty. Stopér ViOnu pri nariadenom pokutovom kope ani neprotestoval.

24

Zsolt Kalmár preváhal ideálny moment na strelu. Jedna kľučka, druhá a pri následnom streleckom pokuse trafil maďarský reprezentant už hráčov pred sebou.

23

Adrián Chovan krásnym akrobatickým výskokom jednou rukou boxuje loptu k postrannej čiare.

22

Alexandros Kyziridis si pomáhal rukami a potom aj nohami proti Schäferovi. Štandardka pre DAC sprava, jediný hráč v múre meter pred šestnástkou.

21

Dvadsať minút za nami a Dunajská Streda bez čistej šance. Takýto priebeh vyzerá ešte hrozivejšie ako proti Serede.

19

A hostia pokračujú v dobrej hre, napádajú svojho súpera a hrajú vysoko ofenzívne.

17

Zlaté Moravce dali gól!
Favorit nezvláda svoju rolu a po štvrťhodine prehráva už o dva góly! Pred Dávidom Hrnčárom sa otvoril priestor a ten to chcel využiť. Koncovka do pravej žrde aj vďaka tomu, že Marin Jedlička zmenšil strelecký uhol. To však malo za dôsledok, že brána zostala prázdna a tým pádom mal ALEXANDROS KYZIRIDIS uľahčenú prácu pri dorážke!

Asistencia: Dávid Hrnčár.

16

Matej Moško sa drží za pravý bok a musí byť ošetrený. Stredný obrana ViOnu by mal môcť pokračovať, prv ale musí odísť za postrannú čiaru.

15

Yhoan Andzouana sa predral do pokutového územia po ľavom krídle. Center na os šestnástky, Ramírezovi lopta uchádza a špičkou kopačky ju nedokázal poslať ani na Kalmár, ktorý čakal o pár metrov za ním.

13

Martin Jedlička s úspešným zákrokom po Dugovom projektile. Adrián Chovan na druhej strane čaká na zahriatie.

12

Hrnčár v postavení mimo hru, postranný rozhodca v pohotovosti.

11

Domáci mierne zaskočení a zatiaľ sa iba dostávajú do kože. Divković teraz osamotený pri rohovej zástavke nič nezmohol.

9

Nečakaný začiatok. Dunajská streda prehráva rovnako ako proti Seredi, no dnes je to prakticky od prvej minúty. Času na vyrovnanie je dostatok.

7

Zlaté Moravce dali gól!
Prv Kružliak zblokoval strelu na osi ihriska, ale loptu do bezpečia neodkopol. DÁVID HRNČÁR sa prihlásil o slovo, nedovolil Kyziridisovi zakončiť, ale sám z hranice šestnástky otvoril skóre ranou k pravej žrdi!

6

Marko Divković dnes prvýkrát napriahol z pravej strany a mieril ani nie pol metra vedľa ľavej žrde Chovanovej svätyne.

5

Súboje v strede poľa, na zemi zostal na malý moment ležať Ramírez. Kalmár loptu podržal a vo chvíli, kedy sa hrotový útočník postavil na nohy, poslal guľaté teleso na pravé krídlo.

4

Chren, Čonka a Kyziridis robili šarapatu na ľavom krídle protivníka. Nebolo to však žiadne prečíslenie, domáci si s prvou hrozbou dali rady a nepustili trojicu do vlastnej šestnástky.

3

Kružliak pod tlakom. Stopér DAC nakopol loptu do súpera, hlavný arbiter teda ukazuje na odkop od brány Jedličku.

2

Voľné kopy na oboch stranách, hostia sa previnili dokonca ofsajdom.

1

Dunajská Streda odštartovala duel výkopom v tradičnej žlto-modrej kombinácii dresov, Zlaté Moravce v čiernom.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

FC DAC Dunajská Streda: Jedlička – Rodolfo, Müller, Kružliak, Davis – A. Balić, Schäfer, Kalmár © – Divković, Ramírez, Andzouana.
Náhradníci: Száraz – Sommer, Beskorovajnyj, Fábry, Njie, Nebyla, Nicolaescu.

FC ViOn Zlaté Moravce: Chovan – Čögley, Menich, Moško, Chren – Tóth, Duga – Hrnčár, Kyziridis, Čonka – Ďubek ©.
Náhradníci: Lukáč – Orávik, Mihálik, Haspra, Vujić, Kovaľ.

Rozhodca: Gemzický – Poláček, Ádám.

DAC v stredajšej dohrávke prekvapivo prehralo proti Seredi 0:1, čím stratilo výhodu jedného zápasu proti Slovanu a bodovo sa s ním vyrovnalo. Dunajská Streda je tak pred nedeľou druhá s 35 bodmi a skóre 37:16. Každé ďalšie zaváhanie posunie celok zo Žitného ostrova ďalej od prvého miesta, domáci dnes s imperatívom výhry.

Zlaté Moravce na druhej strane uzatvárajú prvú šestku s 20 bodmi. Na siedmu Nitru majú k dobru jeden bod. Ak by sa im dnes podarilo získať ďalší, bolo by to posilnenie šancí pre pokojné dohrávanie jarnej sezóny bez strachovania o vypadnutie. Favorit je však jasný a hostia ním teda nie sú.

Vážení diváci, vitajte pri priamom textovom online prenose zo zápasu 16. kola Fortuna ligy. Tento víkend uzavrie súboj medzi Dunajskou Stredou a Zlatými Moravcami.

Stretnutie sa začne o 15:00.

FC DAC Dunajská Streda

FC DAC Dunajská Streda

  • Jedlička
  • Rodolfo
  • Müller
  • Kružliak
  • Davis
  • A. Balić (77. Fábry)
  • Schäfer
  • Kalmár (C) (61. Nicolaescu)
  • Divković
  • Ramírez
  • Andzouana
FC ViOn Zlaté Moravce

FC ViOn Zlaté Moravce

  • Chovan
  • Čögley
  • Menich
  • Moško
  • Chren
  • Tóth (90+3. Haspra)
  • Duga
  • Hrnčár
  • Kyziridis (72. Kovaľ)
  • Čonka
  • Ďubek (C) (89. Orávik)