Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Liga majstrov - Skupina B

01.12.2020 o 18:55

Šachtar Doneck
2 : 0
(0:0)
Real Madrid CF
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

Šachtar Doneck dokázal poraziť Real Madrid aj druhýkrát v základnej skupine Ligy majstrov, čo znamená, že tieto dva tímy majú pred posledným kolom zhodne po sedem bodov. Všetko ostáva otvorené a pokojne sa môže stať, že slávny „Biely balet“ naozaj nepostúpi medzi najlepších šestnásť tímov. To ako to dopadne sa dozvieme o týždeň. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný večer.

90+4

Koniec zápasu.

90+2

Vinícius Júnior sa individuálne vo vápne súpera nepresadil, pretože mu loptu výborne zobral Vitão a navyše to bude päťka pre Trubina.

90+1

Nadstavujú sa 4 minúty.

90

Kroos poslal veľmi nepresnú loptu na zadnú žrď do miest, kde nemal žiadny spoluhráčov. Anatolij Trubin si teraz dá s rozohrávkou päťky na čas.

89

Vinícius Júnior si tesne vedľa šestnástky súpera vypýtal od Maycona faul. Toni Kroos bude centrovať pred bránku Trubina.

88

Šachtar Doneck drží loptu v strede ihriska a čaká na záver zápasu. Real Madrid sa k nej napriek pressingu nevie dostať.

87

Tetê sa chcel rozbehnúť dopredu po pravom krídle, kde ho fauloval Isco. Domáci sa s rozohrávkou nebudú ponáhľať.

86

Šachtar Doneck po góle poriadne natiahol čas, takže Real Madrid asi dostane vyššie nadstavenie, ale toto už je také chytanie zajaca za chvost ako cez víkend proti Alavésu.

85

Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Dentinho, prichádza Fernando.
Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Viktor Kovalenko, prichádza Alan Patrick.

83

Doneck dal gól!
Zdá sa, že je definitívne rozhodnuté. Ďalší brejk domácich končí gólom. MANOR SOLOMON vystrelil z hranice pokutového územia tesne nad trávnikom k bližšej žrdi a Thibaut Courtois na loptu nedočiahol.

82

Vinícius Júnior sa na krídle krásne dostal cez Doda do pokutového územia, jeho center do päťky odkopol preč Valerij Bondar.

81

Toni Kroos zahral rohový kop, center jeho spoluhráči nezakončili a navyše bol faulovaný Taras Stepanenko. Toho v snahe o nožničky zasiahol Isco.

80

Ferland Mendy centroval veľmi dobre zľava, v malom vápne pred Marianom v poslednej chvíli zasiahol loptu Vitão a Luka Modrić následnou strelou trafil hráčov pred ním.

79

Vinícius Júnior na pravom krídle vymyslel prudký center pred bránku domáceho tímu, ten si brankár Anatolij Trubin dokázal stiahnuť do rukavíc.

77

Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Rodrygo, prichádza Vinícius Júnior.
Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Karim Benzema, prichádza Mariano Díaz.
Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Martin Ödegaard, prichádza Isco.

76

Martin Ödegaard poslal kolmicu do pokutového územia, lenže Karim Benzema sa k lopte nedostal pred brankárom Trubinom.

75

Po rozohrávke rohu na krátko vystrelil spred šestnástky svojou slabšou pravačkou do stredu bránky Ferland Mendy. Loptu si postrážil Anatolij Trubin.

74

Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Taison, prichádza Manor Solomon.

73

Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Marlos, prichádza Maycon.

72

Šachtar Doneck sa chystá striedať. Zidane mal už dávnejšie niečo zmeniť, ale zatiaľ sa hráči iba rozcvičujú.

71

Z diaľky to skúsil vystreliť pod brvno Tetê, lenže Thibaut Courtois na všetko videl a bez problémov si s loptou poradil.

70

Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Dokáže Real Madrid s výsledkom ešte niečo urobiť alebo prehrá aj druhý zápas skupiny s týmto tímom?

68

Tetê centroval zľava na hrot ofenzívy nepresne, k lopte sa nedostal Dentinho, ale iba Thibaut Courtois.

67

Viktor Kovalenko mal dobrú streleckú pozíciu vo vápne súpera. Na chvíľu tam síce bol sám, lenže jeho pokus zablokoval sklzom Raphaël Varane.

66

Momentálne sa hra odvíja iba v strede ihriska, kde si tímy loptu striedali. Nakoniec sa Karim Benzema ocitol v ofsajde po prihrávke za obranu.

64

Lucas Vázquez dostal prihrávku na pravé krídlo, kde bol úplne osamotený, ale poslal hrôzostrašný center na nikoho.

63

Rodrygo prihrával do malého vápna, Taras Stepanenko loptu posunul pred seba, kde mal šancu Ferland Mendy. Jeho strela ľavačkou bola enormne nepresná.

62

Marco Asensio získal loptu od Doda na ľavom krídle. Potom dlho váhal s prihrávkou do šestnástky, tá mu nevyšla. Odkopával Vitão.

61

Zákroky brankárov: 7 – 1

60

Raphaël Varane znova fauloval v strede ihriska hrotového útočníka a ten potrebuje ošetrenie. Dentinho však vyzerá lepšie ako Júnior Moraes, ktorý musel striedať.

59

Ferland Mendy si vedľa šestnástky Šachtaru vypýtal faul a získal priamy kop. Toni Kroos centroval do päťky, Raphaël Varane hlavičkoval priamo do Trubina.

58

Real Madrid prehráva aj napriek tomu, že bol aktívnejším tímom. Šachtar má dobrú pozíciu, ale od zisku troch bodov je ešte veľmi ďaleko.

57

Doneck dal gól!
Real Madrid nezakončil z rohového kopu a domáci prešli do rýchleho protiútoku. Prihrávku do šestnástky nešťastne posunul Mendy okolo Varaneho pred päťku a voľný DENTINHO zblízka prekonal Courtoisa.

56

Marco Asensio si nedokázal prebrať pas na jeho osobu k šestnástke Šachtaru, pretože mu loptu na roh posunul pred nosom obranca Dodô.

55

Ferland Mendy si na útočnej polovici ihriska pomohol faulom, k lopte sa dostali na chvíľu domáci. Potom ju Vitão zle distribuoval dopredu.

54

Dentinho sa individuálne nepresadil, okamžite bol pri ňom obranca Raphaël Varane a dokonca z toho bude aut pre Real Madrid.

53

Taison sa individuálne dostal až pred malé vápno šestnástky súpera, kde mal veľmi dobrú šancu, ale Thibaut Courtois proti nemu skvele vybehol.

52

Karim Benzema na pravej strane šestnástky dokázal poslal veľmi dobrý center do päťky, kde sa k hlavičke dostal na útočnom výlete Nacho Fernández a mieril iba tesne nad bránku.

51

Karim Benzema strieľal z hranice pokutového územia, ale jeho pokus bol veľmi slabý a išiel do stredu bránky na Trubina.

50

Marco Asensio zľava naviezol loptu až k šestnástke súpera, potom chcel centrovať medzi stopérov, kde mal priestor Karim Benzema. Lopta bola veľmi nepresná.

49

Mykola Matvijenko zľava vošiel do šestnástky, Lucas Vázquez jeho center zrazil na roh. Ten zahral Marlos a Real Madrid sa ubránil.

48

Raphaël Varane preniesol hru na ľavé krídlo, kde si nabehol Ferland Mendy, ale nedostal ideálnu prihrávku.

47

Rodrygo sa na pravom krídle nedokázal presadiť, pretože mu loptu zobral Mykola Matvijenko a Brazílčan navyše fauloval.

46

Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú tak ako duel aj odštartovali.

46

Začal sa druhý polčas.

Real Madrid bol v prvom polčase lepším a aktívnejším tímom. Zodpovedne hrá vzadu, vytvoril si aj šance, no dobre defenzívne je pripravený takisto Šachtar. Najväčšie možnosti zahodil Marco Asensio, ktorý bol v Španielsku počas posledného obdobia kritizovaný, že nestrieľa góly.

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Hostia vybojovali roh aj v druhej minúte nadstavenia, znova nebol zakončený a opäť ho zahral Toni Kroos.

45+1

Ďalší rohový kop pre Real Madrid. Karim Benzema netrafil loptu od Kroosa ideálne a navyše sa píska jeho útočný nedovolený zákrok.

45

Nadstavujú sa 3 minúty.

43

Dentinho je po ošetrení v poriadku. Kroos teda mohol zahrať roh. Jeho dobrý pas do malého vápna domáci futbalisti dostali do bezpečia.

42

Rodrygo získal zrazeným centrom na pravom krídle roh. Na ihrisku však po predošlom súboji ostal Dentinho, ktorý tiež avizuje zdravotné problémy.

41

Karim Benzema nedokázal zasiahnuť center z ľavého krídla smerujúci do malého vápna, loptu si našiel brankár Anatolij Trubin.

40

Sprava ešte centroval obranca Dodô, jeho pas si našiel Luka Modrić a následne sa píska útočný faul ukrajinského klubu.

39

Taison získal loptu, dostal ju k šestnástke súpera, prihral do nej, no Tetê cez Nacha nevymyslel vôbec nič zaujímavé.

38

Po rozohrávke na krátko centroval na zadnú žrď Luka Modrić, tam bol postrážený Karim Benzema a nič nevymyslel ani jeho krajan Mendy.

37

Rodrygo si znova hádzal loptu na pravom krídle a chcel ujsť cez otvorený priestor, fauloval ho Mykola Matvijenko a Real Madrid získal priamy kop.

36

Tentoraz je Real Madrid usadený na útočnej polovici ihriska. Hostia majú o niečo viac z hry, ale dve vyložené šance zahodil Marco Asensio.

35

Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky nejaký presný zásah?

34

Toni Kroos si pomohol faulom v strede ihriska. Šachtar Doneck ostáva pri lopte a snaží sa kombináciou posunúť k bránke Courtoisa.

33

Center z rohového kopu domáci obrancovia odvrátili a aj keď si loptu ešte našiel Toni Kroos, tak proti presile neprihral presne.

32

Lucas Vázquez sa sprava dostal do šestnástky, pred bránkou mal dosť spoluhráčov. Skvele mu loptu na roh vypichol Mykola Matvijenko.

31

Ďalšie zakončenie, tentoraz spred pokutového územia, avšak znova pri tom bol Marco Asensio. Jednoduchý pokus si gólman Šachtaru postrážil.

30

Svoju druhú veľkú šancu v tomto zápase mal Marco Asensio. Vystrelil spred päťky prudko pod brvno, skvele zasiahol Anatolij Trubin.

29

Po centri z rohového kopu sa síce k hlavičke dostal obranca Nacho Fernández, ale v ťažkej pozícii mieril do stredu bránky, kde bol Anatolij Trubin.

28

Lucas Vázquez poslal sprava veľmi dobrý pas na zadnú žrď, obranca Dodô loptu radšej jednoducho poslal na rohový kop.

27

Znova to Real Madrid skúšal na ľavom krídle. Martin Ödegaard tentoraz poslal loptu za obranu, Ferland Mendy sa ocitol v ofsajde.

26

Martin Ödegaard si na ľavo krídle spravil priestor a prihrával do druhej vlny k hranici šestnástky, kde bol pri lopte ako prvý Viktor Kovalenko.

25

Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Júnior Moraes, prichádza Dentinho.

24

Mykola Matvijenko a Marlos si na ľavom krídle nerozumeli, po zlej prihrávke o loptu prišli. Real takisto začína akciu postupe zozadu.

23

Domáci sa znova dostali k lopte a snažia sa upokojiť situáciu. Momentálne ukrajinský tím kombinuje na vlastnej polovici hracej plochy.

22

Marco Asensio získal loptu na vlastnej polovici ihriska, hostia prešli dopredu a Lucas Vázquez dobre centroval pred bránku, kde zasiahol Valerij Bondar.

21

Luka Modrić si veľmi dobre nabehol za obranu súpera, pri lopte však nebol skôr ako brankár Anatolij Trubin.

20

Viktor Kovalenko poslal loptu na pravú stranu. Odtiaľ prišiel pas do vápna hostí, lenže fantasticky sa vrátil až úplne dozadu Rodrygo.

19

Šachtar Doneck sa momentálne drží pri lopte v strede ihriska, postupne sa snaží posunúť sa k bránke Realu Madrid.

18

Tak ale pozor, Júnior Moraes sa zrazu vrátil na ihrisko. Poriadny zvrat, keďže pred chvíľou sa ani nevedel postaviť na nohy. Každopádne, je super, že je v poriadku.

17

Na ihrisko prišiel vozík a ním musel Júnior Moraes opustiť ihrisko, pretože neodišiel po svojich. Raphaël Varane sa mu bol ospravedlniť. Už ale konečne ideme hrať.

16

Aj keď sa Júnior Moraes postavil na nohy a chcel odísť aspoň sám za čiaru, tak to nie je možné. Raphaël Varane ho nepríjemne zasiahol a striedanie je nevyhnutné.

15

Júnior Moraes ostáva na ihrisku a potrebuje ošetrenie. Vôbec to s ním nevyzerá ideálne, začali sa už aj rozcvičovať náhradníci domáceho tímu.

14

Žltú kartu dostáva Raphaël Varane (Real Madrid CF).

13

Lucas Vázquez spravil chybu v strede ihriska, ale fauloval ho jeden z hráčov súpera, čiže sa to prakticky samé za neho vyriešilo.

12

Do ďalšej šance sa tlačil Marco Asensio, lenže prihrávku do malého vápna si našiel ako prvý Vitão, loptu odkopol na roh.

11

Karim Benzema obdržal dobrú prihrávku na hranicu pokutového územia za obrancov. Francúz strieľal prudko z prvej, ale do stredu bránky, kde bol pripravený Anatolij Trubin.

10

Viktor Kovalenko si výborne splnil defenzívne povinnosti pri vlastnej šestnástke, kde získal loptu a fauloval ho Lucas Vázquez.

9

Lucas Vázquez, Rodrygo a Martin Ödegaard sa snažili niečo vymyslieť na pravom krídle. Po zlej prihrávke z toho bude päťka pre domácich.

8

Taison vyskúšal spred pokutového územia namiesto centru, na ktorý mal pozíciu, vystreliť. Mieril nad bránkou Courtoisa, ktorý nemusel zasahovať.

7

Raphaël Varane nepresne preniesol hru na ľavé krídlo, kde sa k lopte nedostal Marco Asensio, ale iba obranca Dodô.

6

Pressing hráčov Realu Madrid momentálne neviedol k zisku lopty. Nakoniec domáci predsa len spravili chybu. Rodrygo nepresne prihrával do šestnástky.

5

Karim Benzema z ľavej strany šestnástky dokázal prihrať do malého vápna. Obrovskú šancu na otvorenie skóre mal Marco Asensio, zblízka trafil žrď.

4

Luka Modrić síce zle prihrával na ľavé krídlo, lenže následne Anatolij Trubin loptu iba odkopol mimo ihriska, čiže sa k nej znova dostali hostia.

3

Viktor Kovalenko si síce nabehol za Nacha do šestnástky súpera, pri spracovaní prihrávky si pomohol rukou.

2

Mykola Matvijenko prepadol na krídle, skvele si cez neho hodil loptu Rodrygo, ktorý sa dostal až do pokutového územia. Prihral pred bránku, odkopával Taras Stepanenko, už tam číhal Benzema.

1

Domáci Šachtar Doneck nastupuje v tradičných oranžovo-čiernych dresoch, hostia majú taktiež svoje typické biele prevedenie. Favorit je síce jasný, no aj v prvom stretnutí týchto dvoch súperov to tak bolo.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

Šachtar Doneck: Trubin – Dodô, Vitão, Bondar, Matvijenko – Kovalenko, Stepanenko © – Tetê, Marlos, Taison – Júnior Moraes.
Náhradníci: O. Ševčenko, Pjatov – Antônio, Dentinho, Solomon, Patrick, Maycon, Cipriano, Bolbat, Sudakov, Fernando.

Real Madrid CF: Courtois – L. Vázquez, Varane, Nacho Fernández, F. Mendy – Modrić, Kroos, Ödegaard – Rodrygo, Benzema ©, Asensio.
Náhradníci: Altube, Lunin – Militao, Marcelo, Casemiro, Vinícius Júnior, Isco, M. Díaz, Chust, Arribas..

Šachtar Doneck

Šachtar v úvodnom stretnutí skupiny výrazne šokoval Real Madrid, keď na jeho pôde vyhral 3:2. Teraz sa musí postarať o podobné predstavenie, inak končí. Od spomínaného duelu totiž donecký tím remizoval s Interom a potom proti Borussii Mönchengladbach dvakrát prehral poriadne vysoko 0:4 a 0:6, takže v tabuľke je so 4 bodmi na tretej priečke. Na druhý Real Madrid stráca tri body. Dosť negatívne je aj skóre 3:12.

Real Madrid CF

„Los Blancos“ prehrali cez víkend už tretíkrát v La Lige, keď doma prekvapivo podľahli Alavésu. V Lige majstrov po zlom úvode dvakrát porazili Inter Miláno, čo boli kľúčové stretnutia a dostali sa na druhé miesto so 7 bodmi. Ak porazia Šachtar Donetsk, ktorému majú čo vracať, zaistia si postup. Dobrou správou je, že po zranení sa vrátil do nominácie Karim Benzema. Či zasiahne aj do zápasu sa uvidí. Tento najlepší strelec tímu sa celkovo trafil šesťkrát.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:55.

Šachtar Doneck

Šachtar Doneck

  • Trubin
  • Dodô
  • Vitão
  • Bondar
  • Matvijenko
  • Kovalenko (85. Patrick)
  • Stepanenko (C)
  • Tetê
  • Marlos (73. Maycon)
  • Taison (74. Solomon)
  • Júnior Moraes (25. Dentinho
  • 85. Fernando)
Real Madrid CF

Real Madrid CF

  • Courtois
  • L. Vázquez
  • Varane
  • Nacho Fernández
  • F. Mendy
  • Modrić
  • Kroos
  • Ödegaard (77. Isco)
  • Rodrygo (77. Vinícius Júnior)
  • Benzema (C) (77. M. Díaz)
  • Asensio