Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Európska liga - Skupina H

26.11.2020 o 18:55

AC Sparta Praha
4 : 1
(2:1)
Celtic FC
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

Sparta Praha vyhrala aj druhé skupinové stretnutie proti Celticu a šanca na postup stále žije, aj keď ju čakajú stretnutia s náročnými súpermi, AC Miláno a OSC Lille. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer.

90+4

Koniec zápasu.

90+4

Sparta dala gól!
Definitívne KO pre Celtic, škótskemu klubu sa po dvojzápase so Spartou s konečným skóre 2:8 bude asi aj snívať a navyše, čo taký tréner Lennon? Skončí?! Každopádne, SRDJAN PLAVŠIĆ individuálne obišiel brankára Baina, oklamal aj posledného obrancu a rozvlnil sieť.

90+2

Po ošetrení je Srdjan Plavšić v poriadku, avšak viac ako minútu a pol z nadstavenia sa nehralo.

90+1

Srdjan Plavšić ostáva po tvrdom zákroku na trávniku, potrebuje ošetrenie, ale faul sa nepískal. Neprijemne do neho narazil a inzultoval ho na trávnik Ryan Christie.

90

Nadstavujú sa 3 minúty.

89

Žltú kartu dostáva Filip Souček (AC Sparta Praha).

88

Celtic po treťom inkasovanom góle prakticky odišiel, hlavne v hlavách. Ďalší nepodarený center pred domácu bránku si našiel Florin Nita.

86

Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza David Moberg Karlsson, prichádza Srdjan Plavšić.

86

Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Lukáš Juliš, prichádza Martin Minčev.

85

Scott Bain a Christopher Jullien spravili tesne pred svojou šestnástkou veľkú chybu. Prihrávku prečítal David Moberg Karlsson a takmer strieľal do prázdnej bránky, lenže lopta sa odrazila do vápna a Bain sa na ňu hodil včas rukami.

84

Sparta Praha drží loptu na svojej polovici ihriska, snaží sa hru upokojiť. Po treťom góle má logicky psychickú výhodu.

83

Bořek Dočkal poslal oblúčik do šestnástky Celticu, kde si loptu prebral Ladislav Krejčí st. a snažil sa nazbierať sekundy, čo sa mu nepodarilo.

82

Striedanie v tíme Celtic FC: z ihriska odchádza Odsonne Edouard, prichádza Patryk Klimala.

82

Ladislav Krejčí st. získal rohový kop pre Spartu, domáci môžu nazbierať cenné sekundy.

81

Celtic mal 35 minút z druhého polčasu viac z hry, prakticky dominoval. Sparta za ten čas zahrozila raz, lenže ubránila sa a Juliš možno definitívne rozhoduje.

80

Sparta dala gól!
Matěj Hanousek odvrátil nepodarený center a domáci prešli do skvelej kontry. Andreas Vindheim vyslal loptu za obranu, David Moberg Karlsson ju potiahol do šestnástky, poslal pas na zadnú stranu päťky, kde si nabehol voľný LUKÁŠ JULIŠ a z voleja prestrelil Baina. Strieľa svoj druhý gól v zápase, piaty v dvojzápase proti Celticu.

79

Ladislav Krejčí a Ryan Christie sa dostali vedľa vápna Sparty do súboja, obaja pracovali rukami. Priamy kop vhodný na center získali hostia.

78

Každopádne, Sparta v druhom polčase neukázala nič. Prvé dejstvo bolo od domácich dobré, tu to však volá po vyrovnaní od Celticu.

77

Odsonne Edouard trochu zle dostúpil, takže avizoval menšie problémy s nohou. Pokračuje v hre, mal by to rozchodiť.

76

Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Michal Trávník, prichádza Ladislav Krejčí st..

75

Hatem Abd Elhamed centroval sprava, Matěj Hanousek loptu zrazil na rohový kop. Práve tento krajný bek odvrátil následný pas v podaní Christieho.

74

Celtic opäť pri lopte na útočnej polovici ihriska, pred šestnástkou jeho hráči kombinujú. Sparta s takmer všetkými hráčmi pod loptou.

73

Ryan Christie si nabehol na center z ľavého krídla, loptu nedokázal hlavou zasiahnuť ideálne, prakticky vôbec. Florin Nita si ju našiel v rukaviciach.

72

Florin Nita a Dominik Plechatý si trochu nerozumeli, lenže hostia to nestihli využiť, takže defenzívna dvojica Sparty zaváhanie napravila.

71

David Moberg Karlsson naviezol loptu až do pokutového územia. Cez Ajera vystrelil poriadne nepresne vysoko nad bránku Scotta Baina.

70

V druhom polčase Sparta Praha bráni svoj náskok. Celtic hrá aktívnejšie, na vyrovnanie čaká. Pred nami je už len dvadsať minút riadneho hracieho času.

69

Florin Nita chytil zrazený center pred jeho bránku. Sparta sa znova môže na chvíľu upokojiť.

68

Olivier Ntcham strieľal spred šestnástky vedľa bránky, loptu tečoval na roh Bořek Dočkal. Centrovanú loptu zakončil hlavou tesne vedľa bránky Mohamed Elyounoussi.

67

Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Dávid Hancko, prichádza Filip Souček.

66

Striedanie v tíme Celtic FC: z ihriska odchádza Scott Brown, prichádza Thomas Rogic.

66

Dávid Hancko ostáva sedieť na trávniku úplne mimo lopty, takže ide o zdravotné problémy. Nutné je na začiatok ošetrenie.

65

Olivier Ntcham poslal loptu na pravé krídlo, na hranici šestnástky si ju nedokázal spracovať Hatem Abd Elhamed.

64

Olivier Ntcham sa dostal do šestnástky, kde zamotal Hancka, prihral na hranicu päťky. Úplne voľný Odsonne Edouard mal obrovskú šancu, netrafil loptu ideálne. Aj tak vytiahol skvelý zákrok Florin Nita.

63

Andreas Vindheim zabojoval, prešiel okolo dvoch hráčov súpera. V strede ihriska ho odkopom zastavil Scott Brown.

62

Michal Trávník sa zvrtol na päte pred vápnom súpera, čo nevystihol Christopher Jullien a kopol ho do nohy. Faul sa prekvapivo nepíska.

61

Mohamed Elyounoussi strieľal cez obrancu Sparty na bránku, zrazený pokus si našiel Florin Nita. So zákrokom problém nemal.

60

Hodina hry je za nami. Sparta Praha zatiaľ po zmene strán bráni dobre, no Celtic je momentálne oveľa aktívnejší.

59

Florin Nita si stiahol center pred jeho bránku. Celtic každopádne prežíva dobrý úsek hry a mieni v ňom pokračovať.

58

Mohamed Elyounoussi poslal do pokutového územia dobrý center, výborne zasiahol jeden z pražských obrancov a loptu odpratal do bezpečia.

57

Žltú kartu dostáva Ladislav Krejčí ml. (AC Sparta Praha).

56

Ladislav Krejčí zapracoval veľmi dobre. Najskôr získal loptu pred vlastnou šestnástkou, následne ho fauloval Diego Laxalt. Sparta tak môže upokojiť hru.

55

Hatem Abd Elhamed na pravom krídle nedokázal odcentrovať, ale Celtic ostáva na lopte a kombinuje pri šestnástke Sparty.

53

Diego Laxalt padá na krídle, nepríjemne mu do nohy kopol Dominik Plechatý a Celtic získal priamy kop. Ryan Christie centroval, Christopher Jullien hlavičkoval do rukavíc Nitu.

52

Scott Brown bol faulovaný v strede ihriska, na trávniku ho poslal dosť zbytočne Ladislav Krejčí.

51

Celtic vstúpil do druhého polčasu veľmi dobre, hrá diametrálne odlišne ako v úvodnom dejstve. Sparta zatiaľ zatiahnutá vzadu.

50

Dávid Hancko zrazil prudký center do jeho malého vápna na rohový kop. Následnú loptu David Pavelka poslal nad seba, Florin Nita ju boxoval preč a Olivier Ntcham strelou našiel rumunského gólmana.

49

Odsonne Edouard poslal ponad múr veľmi dobrú strelu. Lopta krásne padala smerom k žrdi nadol, brankár Florin Nita vytiahol skvelý zákrok.

48

Ryan Christie bol faulovaný tesne pred šestnástkou Sparty, faulovali ho zároveň Dávid Hancko aj Ladislav Krejčí.

47

Bořek Dočkal bol dobre postavený vo svojej šestnástke a podarilo sa mu prečítať prihrávku do dobrej streleckej pozície v podaní hostí.

46

Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú tak ako začali celý zápas.

46

Začal sa druhý polčas.

Domáci hráči boli v prvom dejstve lepším tímom. Odsonne Edouard síce poslal do vedenia Celtic, ale slovenský obranca Dávid Hancko a Lukáš Juliš zaslúžene otočili skóre.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Bořek Dočkal centroval pred bránku súpera, výborne vyskočil Ladislav Krejčí a od gólu ho obrala konštrukcia bránky Celticu.

45+1

Diego Laxalt zbytočne fauloval tesne pred svojou šestnástkou. Sparta získala priamy kop z výbornej pozície.

45

Nadstavuje sa 1 minúta.

43

Sparta Praha kombinovala s loptou na útočnej polovici ihriska, nakoniec aktivita končí, nakoľko Bořek Dočkal fauloval.

42

Blížime sa k úplnému záveru prvého polčasu. Ak sa nič nezmení, tak Sparta bude odchádzať do kabín určite spokojnejšia.

41

Pod tlakom aj Florin Nita, pretože si neprebral ideálne malú domov. Dobre ho atakoval Odsonne Edouard, rumunský gólman odkopával na tribúnu.

40

Scott Bain sa pri rozohrávke dostal pod tlak, loptu nedokázal poslať na spoluhráčov, nasmeroval ju mimo ihriska.

39

Celtic musí pridať. Sparta totiž vedie zaslúžene, je lepším tímom a ak to takto bude pokračovať, môže získať tri body.

38

Sparta dala gól!
Bořek Dočkal poslal výbornú loptu po trávniku na zadnú žrď. Scott Bain a Christopher Jullien sa nedohodli, kto pôjde za loptou, čo využil LUKÁŠ JULIŠ a štvrtým gólom v jeho treťom stretnutí tejto sezóny Európskej ligy otáča skóre.

37

Matěj Hanousek necentroval zľava ideálne, v ťažkej pozícii poslal loptu mimo dosah akéhokoľvek hráča na ihrisku.

36

Ladislav Krejčí si pomohol nedovoleným zákrokom, Sparta loptu rýchlo získala späť. Prešla dopredu, no center zachytil Scott Bain.

35

Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky ešte nejaký presný zásah?

34

Olivier Ntcham vyskúšal zakončenie zvnútra pokutového územia, kde k nemu prepadla lopta do dobrej pozície. Tesne minul bránku Nitu.

32

Celtic drží loptu v strede ihriska, postupne sa snaží prejsť dopredu, lenže Sparta je veľmi dobre sformovaná na svojej polovici.

31

Mohamed Elyounoussi síce zľava odcentroval, lenže jeho pas nebol ideálny a Florin Nita si pre loptu poľahky došiel pred Edouardom.

30

Polhodina zápasu za nami. Celtic išiel do vedenia, aktívnejšia Sparta vyrovnala. Zatiaľ sledujeme dobrý futbal.

29

Žltú kartu dostáva Andreas Vindheim (AC Sparta Praha).

27

Sparta dala gól!
Christopher Jullien nedokázal loptu po centri z rohu dostať zo svojej šestnástky. David Pavelka vystrelil do obrancu pred sebou, ale razom ostal úplne sám na päťke DÁVID HANCKO a zblízka nedal šancu Bainovi.

26

Hatem Abd Elhamed zastavil Trávnika vedľa svojej šestnástky, Sparta Praha získala opätovný rohový kop.

25

Andreas Vindheim centrom sprava trafil prvého obrancu vedľa seba. Hra sa presunula doľava, no ani Michal Trávník neposlal presný pas.

24

Ofsajdy: 2 – 0

23

Bořek Dočkal získal rohový kop. Po centrovanej lopte zakončil do hráčov pred sebou David Pavelka, vzápätí bol Lukáš Juliš v ofsajde.

22

Mohamed Elyounoussi si pomohol faulom v strede ihriska, na trávniku po jeho zákroku skončil Bořek Dočkal.

21

Matěj Hanousek síce z krídla centroval do pokutového územia, tam neboli jeho spoluhráči, iba brankár Scott Bain.

20

Lukáš Juliš si pripravil streleckú pozíciu, pričom nasadil jasle Brownovi. Jeho pokus takisto lapil Scott Bain, tentoraz strela nemala až tak dobrý smer ani razanciu.

18

Veľkú šancu mal Michal Trávník. Mieril z dobrej pozície na bránku, skvele zasiahol Scott Bain a udržal si čisté konto.

17

Druhý roh v krátkom slede, tentoraz ho zahral Bořek Dočkal, lenže ani on nedokázal objaviť futbalistov v rovnakých dresoch.

16

Domáci sa snažili odpovedať rohovým kopom, ale David Moberg Karlsson nenašiel centrom spoluhráčov.

15

Celtic Glasgow dal gól!
Napriek aktivite domácich idú do vedenia hostia. Mohamed Elyounoussi poslal prihrávku do šestnástky a ODSONNE EDOUARD nasmeroval loptu do siete.

14

Domáci hráči sú aj naďalej aktívnejším tímom, momentálne Sparta znova drží loptu na útočnej polovici.

13

Dávid Hancko si potiahol loptu dopredu a vystrelil z diaľky. Brankár Scott Bain mal všetko pod kontrolou, bez problémov zasiahol.

12

Diego Laxalt bol faulovaný v strede ihriska. Sparta rýchlo loptu získala naspäť a usadila sa v strede poľa.

11

Znova to skúsil David Moberg Karlsson. Tentoraz centroval na zadnú žrď, odkiaľ nepresne hlavičkoval Andreas Vindheim.

10

David Moberg Karlsson si prebral loptu na krídle, vošiel do šestnástky, no nestihol prihrať pred bránku cez dobre postaveného Ajera.

9

Diego Laxalt centroval z ľavého krídla, v pokutovom území sa nachádzal najlepšie postavený brankár Florin Nita.

8

Ani tento rohový kop sa hráčom škótskeho klubu nepodarilo pretaviť do zakončenia. Hostia napriek tomu ostali pri lopte na útočnej polovici.

7

Florin Nita takmer spravil obrovskú chybu, pretože jeho odkop po malej domov nevyšiel, loptu v podstate prihral vedľa seba. Stihol ju pred hráčmi Celticu poslať na roh.

6

David Moberg Karlsson si naviezol loptu pred pokutové územie, krížnym pokusom len tesne minul vzdialenejšiu žrď bránky Baina.

5

Sparta sa centru z rohového kopu ubránila, loptu jej hráči potiahli navyše do protiútoku, ktorý nevyšiel. Lukáš Juliš si nabehol za obranuz, bol úplne sám, nedostal presnú prihrávku.

4

Center nevyšiel ani hosťom, tí však získali aspoň prvý rohový kop tohto stretnutia. Dominik Plechatý zrazil loptu, ale nie rukou ako futbalisti Celticu avizovali.

3

Sparta potiahla loptu dopredu po ľavom krídle, ale centrom domáci nevymysleli vôbec nič.

2

Mohamed Elyounoussi strieľal spred pokutového územia. Jeho pokus bol celkom dobrý, ale išiel do stredu bránky. Florin Nita na všetko videl.

1

Domáca Sparta Praha nastupuje v tradičných tmavočervených alebo bordových, či aká to je farba, dresoch. Celtic má svetlozelené vonkajšie prevedenie.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Pred stretnutím ešte minúta ticha za Diega Maradonu.

Úvodné zostavy:

AC Sparta Praha: Nita – Plechatý, Pavelka, Hancko – Vindheim, Trávník, Dočkal ©, Ladislav Krejčí ml., Matěj Hanousek – Juliš, Moberg Karlsson.
Náhradníci: Heča, Holec – Souček, Ladislav Krejčí st., Minčev, Lischka, Vitík, Plavšić, Wiesner, A. Gabriel, Gelašvili.

Celtic FC: Bain – Elhamed, Jullien, Ajer, Laxalt – S. Brown ©, C. McGregor – R. Christie, Ntcham, M. Elyounoussi – Edouard.
Náhradníci: Barkas, Hazard – Al. Ajeti, N. Bitton, Taylor, Duffy, Frimpong, Klimala, Henderson, Rogic..

AC Sparta Praha

Český tím v poslednom stretnutí Európskej ligy výrazne zaskočil Celtic na jeho pôde a vyhral 4:1 po hattricku Juliša. Teraz to chce potvrdiť, inak sa šance na postup dosť výrazne znížia, nakoľko Sparta predtým prehrala proti AC Miláno a OSC Lille. V tabuľke patrí pražskému tímu tretie miesto. V lige však Sparta prehrala posledné dve kolá a spadla za Slaviu na druhé miesto. Najlepším strelcom vo všetkých súťažiach je s deviatimi presnými zásahmi Lukáš Juliš.

Celtic FC

Škótsky klub sa ešte pokúsi zachraňovať pokazenú prvú polovicu bojov v skupine, keďže naposledy vybuchol so Spartou, prehral doma s AC Miláno a proti OSC Lille remizoval. S bodom je tak na poslednej priečke tabuľky, s postupom to vyzerá dosť biedne. V domácej Premiership sa Celtic nachádza na druhom mieste za Rangers, s ktorým prehral zatiaľ jediný duel. Mohamed Elyounoussi strelil už desať presných zásahov vo všetkých súťažiach, Odsonne Édouard ich má sedem.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:55.

AC Sparta Praha

AC Sparta Praha

  • Nita
  • Plechatý
  • Pavelka
  • Hancko (67. Souček)
  • Vindheim
  • Trávník (76. Ladislav Krejčí st.)
  • Dočkal (C)
  • Ladislav Krejčí ml.
  • Matěj Hanousek
  • Juliš (86. Minčev)
  • Moberg Karlsson (86. Plavšić)
Celtic FC

Celtic FC

  • Bain
  • Elhamed
  • Jullien
  • Ajer
  • Laxalt
  • S. Brown (C) (66. Rogic)
  • C. McGregor
  • R. Christie
  • Ntcham
  • M. Elyounoussi
  • Edouard (82. Klimala)