Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Liga majstrov - Skupina H

24.11.2020 o 21:00

Manchester United
4 : 1
(3:0)
Istanbul Başakşehir FK
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

Fanúšikovia Manchestru United budú dnes aj napriek menším nedostatkom zaspávať spokojní, pretože domáci predviedli veľmi dobrý ofenzívny futbal s krásnymi akciami a veľmi peknými gólmi. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer alebo dobrú noc.

90+5

Koniec zápasu.

90+4

Domáci ešte vymysleli kontru štyroch proti dvom. Zakončil ju prudkou ranou Mason Greenwood, brankár Mert Günok piaty gól nepustil.

90+2

Manchester United dal gól!
David de Gea zachytil center do jeho šestnástky a domáci rýchlo založili kontru. Razom z toho bolo protiútok dvoch na dvoch, pretože Donny van de Beek poslal skvelý pas na pravé krídlo. Mason Greenwood vošiel do vápna, ešte prihral a voľný DANIEL JAMES si vychutnal Merta Günoka.

90+1

Nadstavujú sa 4 minúy.

90

Daniel James sa zľava krásne dostal do šestnástky. Prihrával pred päťku, kde bol voľný Mason Greenwood, ale výborne tento úmysel prečítal Mahmut Tekdemir.

89

Žltú kartu dostáva Deniz Türüç (Istanbul Başakşehir FK).

88

Edin Višća vyslal technický pokus z hranice pokutového územia. Axel Tuanzebe sa lopty nedotkol, David de Gea si zakončenie Bosniaka našiel v rukaviciach.

87

Striedanie v tíme Istanbul Başakşehir FK: z ihriska odchádza Martin Škrtel, prichádza Carlos Ponck.

86

Žltú kartu dostáva Harry Maguire (Manchester United).

85

Žltú kartu dostáva Mahmut Tekdemir (Istanbul Başakşehir FK).

84

Edinson Cavani sa na chvíľu ocitol v krídelnej pozícii, odkiaľ centroval veľmi nepresne a lopta skončila mimo hracej plochy.

83

Držanie lopty: 49% – 51%
Strely: 14 – 13
Strely na bránku: 5 – 3

82

Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Anthony Martial, prichádza Nemanja Matić.

81

Veľmi dlho sa zdalo, že Manchester United tento duel dovedie do úspešného konca, ale to by neboli „Red Devils“, keby v tom dobrom výkone nebol nejaký háčik. Je to o dva presné zásahy, pokojne mohlo byť iba o jeden. Başakşehir teraz zacítil šancu.

80

Nechýbalo veľa a ešte tu mohla byť dráma. Edin Višća dostal priestor pred šestnástkou a poslal fantastickú ranu. David de Gea ostal bez šance, zachránilo ho brvno!

78

Žltú kartu dostáva Martin Škrtel (Istanbul Başakşehir FK).

77

Alex Telles poslal z priameho kopu veľmi dobrý center na zadnú žrď, kam si nabehol Harry Maguire. Cez obrancu hostí sa mu nepodarilo presne zakončiť.

76

Domáci sa snažia znova odskočiť na tri góly. Anthony Martial zľava vošiel do šestnástky, prihral pod seba a fauloval Mahmut Tekdemir.

75

Tím Başakşehir práve strelil gól!
DENIZ TÜRÜÇ prekvapil a namiesto centru poslal fantastickú strelu z priameho kopu. David de Gea na ňu síce zareagoval, avšak loptu vytiahol spoza čiary ako ukázali hodinky hlavného rozhodcu. Čisté konto pokazené.

75

Demba Ba padá niekoľko metrov pred vápnom súpera, fauloval ho Fred a hostia získali priamy kop vhodný skôr na center.

74

Striedanie v tíme Istanbul Başakşehir FK: z ihriska odchádza Boli Bolingoli-Mbombo, prichádza Hasan Ali Kaldırım.
Striedanie v tíme Istanbul Başakşehir FK: z ihriska odchádza Berkay Özcan, prichádza Giuliano.

73

Znova bol v akcii Edin Višća, pokus prestrčiť loptu do veľkého vápna prečítal Brandon Williams a loptu odkopol.

72

Edin Višća dostal presný pas na ľavé krídlo, potom centroval do šestnástky. Fredrik Gulbrandsen sa nepresadil, loptu mu odkopol Maguire.

71

Mason Greenwood si vo vápne súpera zasekol jedného z hráčov súpera, potom prudko vystrelil. Obetavo jeho pokus zrazil Boli Bolingoli-Mbombo.

70

Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Zdá sa, že o všetkom je rozhodnuté a otázny ostáva už iba konečný výsledok.

69

Istanbul Başakşehir pri lopte na útočnej polovici ihriska. Momentálne sa ale hráčom hosťujúceho celku nedarí vymyslieť nič.

67

Edin Višća bol na krídle dostúpený, o čo sa postaral Axel Tuanzebe, takže jeho strieľaný center skončil vysoko nad bránkou de Geu.

66

Daniel James si síce prebral pas na ľavé krídlo, nachádzal sa v postavení mimo hry a nemohol pokračovať v akcii.

65

Manchester United kontroluje loptu na vlastnej polovici ihriska. Smerom dopredu nehrá nejako prehnane agresívne, no vzadu má všetko pod kontrolou.

64

Anthony Martial končí na trávniku, kde mu pomohol Mahmut Tekdemir. Bolo to v strede ihriska, domáci tak pokračujú v prihrávkach.

63

Harry Maguire hlavičkoval po centri z rohového kopu. Napriek tomu, že mal dobrú pozíciu, nasmeroval loptu nad bránku Günoka.

62

Mason Greenwood sa sprava dostal do pokutového územia, kde si to chcel narovnať na strelu, ale stratil rovnováhu, a tak nevymyslel nič.

61

Striedanie v tíme Istanbul Başakşehir FK: z ihriska odchádza Nacer Chadli, prichádza Fredrik Gulbrandsen.

60

Aaron Wan-Bissaka po striedaní odchádza s jedným z členov realizačného tímu do šatne a neostáva na striedačke. To by mohlo znamenať zdravotný problém.

59

Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Bruno Fernandes, prichádza Mason Greenwood.

59

Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Aaron Wan-Bissaka, prichádza Brandon Williams.

59

Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Marcus Rashford, prichádza Daniel James.

58

Spred pokutového územia zakončoval obranca Rafael. Strela proti jeho bývalému klubu, kde strávil sedem rokov, končí vysoko nad bránkou de Geu.

57

Po zmene strán to už od Manchestru United nie je taký ofenzívny výkon ako v prvom dejstve. Skóre sa ale nemení.

56

Rafael fauluje na vlastnej polovici ihriska. Domáci hráči ale rozohrali na krátko a snažia sa postupne kombinovať.

55

Žltú kartu dostáva Axel Tuanzebe (Manchester United).

54

Edinson Cavani mal byť adresátom ďalšieho centru do pokutového územia, zasiahol pred ním Rafael a Mert Günok loptu mohol chytiť do rúk.

52

Alex Telles zahrával ďalší rohový kop. Edinson Cavani síce hlavičkoval, lenže v náročnej pozícii poslal loptu ďaleko od bránky Merta Günoka.

51

Rohový kop súpera vyriešil aj Manchester United. Do kontry neprešiel Edinson Cavani, zastavil ho Rafael.

50

Edin Višća vyslal spred pokutového územia veľmi dobrú strelu k žrdi, brankár David de Gea vytiahol výborný a dôležitý zákrok.

49

Rohový kop sa neujal, defenzíva tímu Istanbul Başakşehir všetko ustála a hostia môžu ísť postupne dopredu.

48

Bruno Fernandes prihral do malého vápna, kde strieľal Edinson Cavani, ale dvojica obrancov jeho pokus z dobrej pozície zrazila na rohový kop.

47

Druhý polčas začína dosť opatrne z oboch strán. Loptu majú momentálne hostia, ktorí sa snažia kombinovať na vlastnej polovici ihriska.

46

Striedanie v tíme Istanbul Başakşehir FK: z ihriska odchádza İrfan Can Kahveci, prichádza Mahmut Tekdemir.

46

Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Victor Lindelöf, prichádza Axel Tuanzebe.

46

Začal sa druhý polčas.

Manchester United predvádzal v prvom polčase výborný futbal. Bol tam síce jeden úsek hry, kedy hostia zahrozili, ale inak je to z domácej strany dosť dobré. Bruno Fernandes strelil dva góly a tretí pridal z penalty Marcus Rashford.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Nadstavuje sa 1 minúta.

45

Donny van de Beek si pomohol faulom vedľa svojej šestnástky. Hostia získali priamy kop. Edin Višća sa pokúsil o signál, ktorý prečítal Bruno Fernandes. Kontru potiahol Marcus Rashford, prihrával neskoro.

44

Nacer Chadli zahrával roh, hlavičkoval tam Martin Škrtel. Súboj s ním vo vzduchu vyhral Victor Lindelöf.

43

Bruno Fernandes v ďalšej dobrej pozícii, tentoraz trafil obrancov pred sebou. Na druhej strane sa do šestnástky zľava dostal Boli Bolingoli-Mbombo, krásne prihral pod seba a Demba Ba bol v stopercentnej šanci na malom vápne. Jeho pokus zrazil Harry Maguire.

41

Boli Bolingoli-Mbombo a Nacer Chadli sa snažili niečo vymyslieť na ľavom krídle, bola z toho iba prihrávka dozadu.

40

Päť minút do konca riadneho hracieho času v úvodnom dejstve. Padne do prestávky ešte ďalší gól?

39

Priamy kop sa nepodaril. Naopak, šancu na ďalší presný zásah mali domáci hráči. Anthony Martial ušiel obrancom až do šestnástky, prihral pod seba a Bruno Fernandes v dobrej pozícii nechal vyniknúť Günoka.

38

Edin Višća padá na pravom krídle, získal pre svoj tím priamy kop. Znova tak bude môcť centrovať pred bránku de Geu.

37

Istanbul Başakşehir drží loptu na vlastnej polovici ihriska. Snaží sa hru trochu upokojiť a tiež niečo vymyslieť, ale to sa nedarí.

36

Manchester United teda pokračuje v skvelom výkone. Trochu ho znegoval Harry Maguire, ktorý jednoduchú prihrávku pokazil tak, že loptu nasmeroval na tribúnu.

35

Manchester United dal gól!
Mert Günok sa hodil po svojej pravej ruke, MARCUS RASHFORD poslal loptu na opačnú stranu po trávniku, a tak „Red Devils“ vyhrávajú už o tri presné zásahy.

35

Penalta platí, zahrávať ju bude Marcus Rashford.

35

Ak penalta bude schválená, tak ju kopne Marcus Rashford a nie Bruno Fernandes, ktorý by mohol zaknihovať hattrick a zvykne zahrávať pokutové kopy.

34

Situáciu ešte rieši VAR, či si Marcus Rashford nenabiehal na pas za obranu z ofsajdu. Je to dosť tesné.

34

Victor Lindelöf predviedol spred vlastnej šestnástky famózny pas za obranu súpera. Marcus Rashford utekal do veľkej šance, vo vápne ho fauloval Boli Bolingoli-Mbombo a Manchester United môže streliť tretí gól z penalty!

33

İrfan Can Kahveci nevymyslel dobrú prihrávku, jeho oblúčik do šestnástky smeroval na miesta, kde nebol nik. David de Gea tak obstará päťku.

32

Fred si musel dať pozor na hranici svojej šestnástky, ale Dembu Ba nefauloval. Hostia ostávajú usadení na útočnej polovici.

31

Demba Ba sa nedostal k centrovanej lopte, vo vzduchu v rámci vlastnej šestnástky dominoval David de Gea.

30

Aktivita domácich ustala, Istanbul Başakşehir v posledných minútach tiež ukázal, že vie útočiť. Každopádne, Manchester United má stále všetko pod kontrolou.

29

Demba Ba v snahe získať loptu pri rozohrávke domácich zahral rukou, Donny van de Beek znova rozohráva voľný kop.

28

Edin Višća poslal veľmi dobrú prudkú strelu z priameho kopu. Brvno bránky de Geu minul iba o niekoľko málo centimetrov.

27

Demba Ba sa snažil kľučkami prejsť až do šestnástky, pred jej hranicou ho fauloval nešťastným sklzom Aaron Wan-Bissaka.

26

Berkay Özcan si v strede ihriska pomohol faulom, Donny van de Beek rozohráva na krátko.

25

Başakşehir získal priamy kop na pravom krídle. Edin Višća rozohral na krátko, vzápätí poslal veľmi zlý pas Berkay Özcan. Martin Škrtel nemal šancu hlavičkovať.

24

Boli Bolingoli-Mbombo získal loptu na vlastnej polovici ihriska, prihral ešte viac dozadu. Akciu hostí začína Alexandru Epureanu.

23

Alexandru Epureanu predviedol veľmi dobrý zákrok. Hostia postupne prešli dopredu, zlú prihrávku do šestnástky si našiel de Gea.

22

Marcus Rashford bol zastavený vedľa šestnástky súpera, postaral sa o to na hranici faulu Boli Bolingoli-Mbombo, no nepískalo sa.

21

Pre domácich to vyzerá čoraz viac lepšie a lepšie. Ak to bude pokračovať takýmto štýlom, nielen góly, ale aj výkon, tak dnes môžu mať fanúšikovia United skvelý večer.

20

Manchester United dal gól!
Edinson Cavani prihral doľava, Alex Telles centroval do päťky. Uruguajčan loptu minul, lenže Mert Günok spravil veľkú chybu, keďže pas mu vypadol z rukavíc. BRUNO FERNANDES pohotovo zakončil do siete.

19

Edinson Cavani sklepol loptu pod seba, Aaron Wan-Bissaka to na strelu nemal. Domáci si prihrali smerom dozadu.

18

Berkay Özcan zachytil loptu, dostal sa cez troch hráčov súpera do šestnástky, kde ho zastavil Harry Maguire. Avšak, Edin Višća mal razom veľkú šancu, z ideálnej pozície minul bránku.

17

Istanbul Başakşehir sa dnes prvýkrát drží s loptou na útočnej polovici ihriska, ale kombinácia hostí nemá nejaké reálne parametre. Navyše, İrfan Can Kahveci poslal veľmi zlú prihrávku na ľavé krídlo.

16

Marcus Rashford bol úplne sám na pravej strane šestnástky, strelu mu zablokoval Alexandru Epureanu a Boli Bolingoli-Mbombo odvrátil pas od Aarona Wan-Bissaku.

15

Alex Telles si na ľavom krídle spracoval pas, prihral pod seba na Martiala. Domáci sa znova rozostavili na útočnej polovici ihriska.

14

Bruno Fernandes mohol byť dvojgólový. Vystrelil spred pokutového územia a len tesne minul vzdialenejšiu žrď.

13

Situáciu ešte riešil aj systém VAR. Ten takisto potvrdil, že to bol ofsajd.

12

Fantastická akcia hráčov United po ľavom krídle skončila gólom. Donny van de Beek prihral pred šestnástku, Bruno Fernandes prvým dotykom posunul loptu na Cavaniho, ten mu ju vrátil a Portugalčan vyslal kolmicu za obranu. Marcus Rashford prekonal Günoka, pískal sa ofsajd. Ten obral domácich o parádny gól.

11

„Red Devils“ sa po pravom krídle postupne posunuli na pravé krídlo, Aaron Wan-Bissaka následne loptu vrátil dozadu.

10

Domáci sa snažia vymyslieť ďalšiu ofenzívnu akciu, tentoraz sú na lopte v strede ihriska, čo im aktuálne stačí.

8

Manchester United teda svoj výborný nástup pretavil aj na gól, teraz je na ťahu Istanbul Başakşehir.

7

Manchester United dal gól!
Edin Višća sa vrátil pomôcť defenzíve, zrazil center na roh. Následný pas vypadol zo šestnástky, avšak BRUNO FERNANDES si loptu našiel a z diaľky poslal parádnu prudkú ranu pod brvno. Na jeho halfvolej nemal Mert Günok žiadny nárok.

7

Boli Bolingoli-Mbombo si pomohol faulom, domáci ostávajú pri lopte a naďalej si ju posúvajú z kopačky na kopačky. Úvod im vychádza veľmi dobre.

6

Manchester United sa usadil s loptou na útočnej polovici ihriska, naďalej pokračuje vo svojej aktivite a chce byť stále nebezpečný.

5

Anthony Martial sa uvoľnil vedľa malého vápna v šestnástke súpera, prihrávkou pod seba nenašiel Rashforda, ale Škrtela.

4

Demba Ba sa nedostal do zakončenia, ustrážil ho Victor Lindelöf a africký útočník bol navyše v ofsajde.

3

Domáci začali aktívne, určite chcú streliť rýchly prvý gól, ktorý by ich mohol výraznejšie upokojiť.

2

Marcus Rashford sa dostal cez niekoľkých súperov ako cez kužele až do obrovskej šance, zakončenie zblízka mu Mert Günok vyrazil. Angličan ešte dorážal, ale Alexandru Epureanu jeho pokus zablokoval.

1

Domáci Manchester United nastupuje tradične v červených dresoch, hostia majú čierno-oranžové prevedenie. Favorit je jasný, ale to bol aj nedávno v Istanbule, takže uvidíme.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire ©, Telles – Fred, van de Beek – Martial, B. Fernandes, Rashford – Cavani.
Náhradníci: D. Henderson, Grant – Fosu-Mensah, Greenwood, Ighalo, D. James, Mata, N. Matić, Pellistri, Mengi, Tuanzebe, Williams.

Istanbul Başakşehir FK: Günok – Rafael, Škrtel, Epureanu, Bolingoli-Mbombo – Özcan – Višća ©, Türüç, Kahveci, Chadli – Ba.
Náhradníci: Babacan, Kivanc – Giuliano, Ponck, Gulbrandsen, Kaldırım, Kaplan, Karakus, Tekdemir..

Manchester United

„Red Devils“ sa nachádzajú na prvom mieste skupiny, kde majú šesť bodov za výhry na pôde PSG (2:1) a aj proti Lipsku (5:0). Tieto dve dôležité výhry nad silnými súpermi ale znegovalo zaváhanie na pôde Başakşehiru (1:2). V rámci Premier League sa Manchestru United už tak nedarí, patrí mu desiata priečka. Bruno Fernandes a Marcus Rashford strelili vo všetkých súťažiach po sedem gólov.

Istanbul Başakşehir FK

Tím Martina Škrtela je jasným outsiderom skupiny, ale naposledy dokázal poraziť Manchester United (2:1), takže má rovnaký počet bodov ako PSG a síce tri. V prvých dvoch stretnutiach však Başakşehir zhodne 0:2 nestačil na RB Lipsko a PSG. V rámci Süper Lig je istanbulský tím na šiestej priečke. Najlepší strelec Edin Višća sa trafil štyrikrát.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Manchester United

Manchester United

  • de Gea
  • Wan-Bissaka (59. Williams)
  • Lindelöf (46. Tuanzebe)
  • Maguire (C)
  • Telles
  • Fred
  • van de Beek
  • Martial (82. N. Matić)
  • B. Fernandes (59. Greenwood)
  • Rashford (59. D. James)
  • Cavani
Istanbul Başakşehir FK

Istanbul Başakşehir FK

  • Günok
  • Rafael
  • Škrtel (87. Ponck)
  • Epureanu
  • Bolingoli-Mbombo (74. Kaldırım)
  • Özcan (74. Giuliano)
  • Višća (C)
  • Türüç
  • Kahveci (46. Tekdemir)
  • Chadli (61. Gulbrandsen)
  • Ba