Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Anglická Premier League

08.11.2020 o 17:30

Manchester City
1 : 1
(1:1)
Liverpool FC
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.

Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 55 % : 45 %.
Strely na bránu: 2:3.
Strely mimo: 4:4.
Rohy: 1:2.
Ofsajdy: 2:5.
Fauly: 19:11.

Druhý polčas už nepriniesol tak otvorený futbal ako prvé dejstvo a oba tímy sa omnoho viac zamerali na obranu. Najväčšiu šancu rozhodnúť po prestávke zápas mal Jesus, ktorý však po krásnej prihrávke Cancela namieril zo skvelej pozície hlavou tesne mimo Alissonovej brány. Postupom času začalo byť jasné, že ani jedno z mužstiev nechce otvárať hru, aby riskovalo stratu bodu a namiesto rýchlych protiútokov sme tak videli hromadu postupných útokov. Skvele fungujúce obrany sa však postarali o to, že ani jeden z brankárov už nemusel predviesť ani jeden ťažší zákrok. Remíza v dnešnom šlágri sa tak dá považovať za zaslúžený výsledok.

Manchester City je po tomto zápase so ziskom 12 bodov na priebežnom 11. mieste tabuľky, má však jeden zápas k dobru a pri vyrovnanosti tejto sezóny anglickej Premier League stráca na prvý Leicester len šesť bodov. Liverpool je tretí a na vedúci tím stráca bod.

90+5

Koniec zápasu.

90+4

Liverpool mal po faule Rúbena Diasa, ktorý podrazil na vlastnej polovici Salaha, ešte jednu štandardku. Henderson ju však rozohral veľmi nevydareným centrom na pravú stranu pokutového územia City, kde boli len domáci hráči.

90+3

Žltú kartu dostáva Kyle Walker (Manchester City), ktorý ostrým sklzom po vlastnej nepresnej prihrávke zasiahol Wijnalduma do lýtka.

90+3

Alisson vybehol ďaleko pred svoju šestnástku, aby odhlavičkoval nákop svojho konkurenta na opačnej strane Edersona. Aj keď to vypadalo krkolomne, tak napokon loptu dostal pred rozbehnutým De Bruynem do bezpečia.

90+2

City sa krátkymi prihrávkami približovalo k pokutovému územiu Liverpoolu. Útok domácich napokon skončil centrom Gündoğana z ľavého krídla, ktorý chytil vybiehajúci brankár Alisson.

90+1

Walkerovi odskočila po prihrávke Rúbena Diasa lopta, v sklze pred napádajúcim Robertsonom ju ale dokázal prihrať na spoluhráčov na útočnú polovicu.

90

Nadstavený čas sú štyri minúty.

90

Milner vystihol Laporteov nákop a posunul loptu na útočnú polovicu na Maného. Senegalčan si chcel obhodiť Walkera, toho ale pri svojom rozbehu fauloval.

89

Mané si na ľavej strane útočnej polovice spracoval odkop brankár Alissona z vlastnej polovice ihriska, dostal sa však medzi dvojicu domácich obrancov a Walker ho napokon o loptu pripravil. Domáci ale nemôžu prejsť do rýchleho protiútoku, pretože Liverpool opäť hneď zacúval na vlastnú polovicu.

88

Cancelov center z ľavej strany odhlavičkoval mimo vlastnej šestnástky Joe Gomez. Lopta sa odrazila na ľavú stranu k Robertsonovi, ktorého pri napádaní fauloval Bernardo Silva.

87

Dias nakopol loptu na pravé krídlo na rozbehnutého Walkera, ktorý síce vyhral hlavičkový súboj, za ním ale nebol žiadny z jeho spoluhráčov. Hráči City sa usadili na útočnej polovici až neskôr po tom, čo obrali rozohrávajúceho Wijnalduma o loptu.

86

Len Jesus napádal rozohrávku Liverpoolu, ktorý sa posunul do stredu poľa. Na Hendersonovu prihrávku na ľavé krídlo si nabehol Mané, ktorý ale bol v momente prihrávky svojho kapitána v postavení mimo hry.

85

Jesus si nabiehal na Diasov pas z ofsajdu. Tentokrát sú to hostia, kto si loptu prihráva na vlastnej polovici a domáci, kto sa zatiahol do obranného postavenia.

84

Cancelo preto nakopol loptu na ľavú stranu, kam však včas vybehol proti Sterlingovi brankár Alisson, ktorý sa dostal k lopte ako prvý. Brazílsky gólman Liverpoolu chcel rýchlo rozohrať na Shaqiriho na pravé krídlo, striedajúci hráč hostí si ale túto prudkú prihrávku nedokázal spracovať na hracej ploche.

83

City opäť zakladá svoj postupný útok od obrancov z vlastnej polovice. Na útočnú polovicu sa domácim zatiaľ nepodarilo na dlhšiu dobu preniknúť.

82

Henderson vystihol prihrávku Rodriho na Sterlinga a po jeho kolmici na útočnú polovicu vysunul Salah do šestnástky Maného. Rúben Dias loptu v sklze zastavil a ešte ležiac na zemi ju pred Maném i odkopol.

81

Tempo zápasu v posledných minútach poriadne opadlo. Domáci obrancovia si loptu prihrávajú spolu s brankárom Edersonom pri vlastnej šestnástke, dopredu ale akoby sa im nechcelo.

80

Liverpool musel prejsť k postupnému útoku, ktorý však ukončil stratou lopty a následným faulom Shaqiri. Hostia okamžite zacúvali dozadu do obranného postavenia.

79

Žltú kartu za držanie prenikajúceho Salaha v nádejne sa rozvíjajúcom protiútoku Liverpoolu dostáva Aymeric Laporte (Manchester City).

79

Center De Bruyneho spadol medzi niekoľkých hráčov v pokutovom území, ako prvý sa však našťastie pre Liverpool dostal k lopte brankár Alisson.

78

Bernardo Silva chcel prejsť z pravej strany do šestnástky individuálne, Robertson mu však pri kľučke loptu vypichol na rohový kop. Tento roh bude ešte len druhým v dnešnom zápase.

77

Domáci síce rozohrávku Liverpoolu napádajú, nevysúvajú sa však úplne k hráčom hosťujúceho tímu a radšej držia svoje pozície v strede poľa. Matipa týmto spôsobom i tak donútili k nepresnému nákopu na polovicu City, ktorý spracoval Laporte.

76

Diogo Jota sa zamotal v strede poľa vo vlastných kľučkách a takmer prišiel o loptu, „pomohol“ mu však Gündoğan, ktorý ho podrazil. Hostia potom posunuli loptu dozadu a od obrancov sa snažia o založenie svojho postupného útoku.

75

Asi minútu si hráči City prihrávali loptu zo strany na stranu okolo pokutového územia, až kým sa nedostala na ľavú stranu k De Bruynemu a ten ju nepresným centrom nakopol na tribúnu za Alissonovu bránu.

74

De Bruyneho strelu zablokoval pred vlastnou šestnástkou Henderson, následnú Matipovu kolmú prihrávku na Maného ale domáci vystihli. Lopta sa potom dostala na ľavé krídlo k Sterlingovi, ktorý však preváhal možnosť na strelu a musel loptu posunúť dozadu do postupného útoku.

73

Walkerovu prihrávku do stredu poľa vystihli hostia. Tí boli donútení pred napádajúcimi hráčmi Manchesteru City posunúť loptu dozadu na brankára Alissona, ktorý musel pred dobiehajúcim Jesusom odkopnúť hrací predmet do autu.

72

Shaqiri si narazil loptu na hranici pokutového územia so Salahom a chcel potom ešte jednou prihrávkou posunúť loptu k Egypťanovi do streleckej pozície. Laporte tento úmysel prečítal a hrací predmet získal na kopačky svojho mužstva.

71

Liverpool dvakrát preniesol loptu z jedného krídla na druhé, až kým sa dostala dozadu k Matipovi a ten ju nepresnou prihrávkou na Salaha poslal priamo do autu. Domáci sa po autovom vhadzovaní najprv zatiahli dozadu a hostia už po nich nevybiehajú tak aktívne ako v prvom polčase.

70

Robertsonov center z ľavého krídla odkopol Rúben Dias. K odrazenej lopte sa potom dostali hostia, ktorí začínajú obliehať pokutové územie Manchesteru City.

69

Tí tentokrát pokazili rozohrávku i bez napádania Liverpoolčanov. Xherdan Shaqiri, ku ktorému sa lopta dostala, sa pokúsil o sólový prienik z pravej strany, Cancelo mu však hrací predmet odkopol do autu.

68

Diogo Jota prehral hlavičkový súboj o nákop svojho brankára Alissona. Hostia okamžite zacúvali na vlastnú polovicu a nechali priestor v strede poľa na kombináciu domácim.

67

Zdá sa, že s blížiacim sa záverom zápasu sa oba tímy zameriavajú čoraz viac na obranu. Ani zďaleka už nevidíme toľko rýchlych protiútokov ako v prvom polčase a naopak čoraz viac útokov zakladajú obrancovia.

66

Držanie lopty v 1. polčase: 56 % : 44 %
Držanie lopty v 2. polčase: 45 % : 55 %

65

Cancelo si nabehol na ľavej strane na nákop Laportea, pri šestnástke mu ale loptu odkopol Milner. Po autovom vhadzovaní sa lopta dostala práve k Milnerovi, ktorý spolu s brankárom Alissonom úspešne rozohral.

64

Milner sa hneď zapojil do hry, keď ešte po faule Sterlinga na Matipa nakopol loptu na útočnú polovicu. Tam však získali guľatý nezmysel domáci, ktorých nádejnú možnosť na protiútok prerušil faulom v strede poľa Mané.

63

Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Trent Alexander-Arnold, prichádza James Milner.

63

Lekári hostí zrejme ošetrujú koleno Alexander-Arnolda. Na striedačke Liverpoolu sa už oblieka do zápasového dresu James Milner.

62

Mimo hry zostáva na trávniku sedieť Trent Alexander-Arnold, ktorý má zrejme svalové problémy. Okamžite k nemu bežia lekári Liverpoolu.

61

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Ferrán Torres, prichádza Bernardo Silva.

61

Žltú kartu za šliapnutie na nohu Matipa pri napádaní rozohrávky Liverpoolu dostáva Raheem Sterling (Manchester City).

59

Striedanie v tíme Liverpool FC: z ihriska odchádza Roberto Firmino, prichádza Xherdan Shaqiri.

58

Henderson nakopol loptu na Maného a aj keď sa hráč Liverpoolu k lopte nedostal, tak si domáci vyrobili problémy sami. Walker loptu zasiahol pred vybiehajúcim brankárom Edersonom, napokon ju ale dobehol pred vlastnou odkrytou bránou a včas odkopol do bezpečia.

57

Útoky tímov sa veľmi rýchlo striedajú a už o pár sekúnd prišlo zakončenie z kopačiek hráča City. Kevin De Bruyne si pred šestnástkou Liverpoolu pripravil loptu na strelu, technickým pokusom ju ale poslal nad Alissonovu bránu.

56

Liverpool odpovedal svojím útokom. Robertson sklepol Maného prihrávku na ľavú stranu šestnástky za seba na Firmina, ktorý z prvej vystrelil vysoko nad Edersonovu bránu.

55

Cancelo krásnym pasom z ľavej strany medzi stopérov Liverpoolu nakopol loptu na nabiehajúceho Jesusa, ktorý úplne sám pred bránou hostí nasmeroval loptu hlavou tesne mimo Alissonovej brány.

54

Domácim sa stále nepodarilo prejsť na útočnú polovicu. Laporte už to asi nevydržal a nakopol loptu na Jesusa, ktorý však prehral súboj o ňu s Alexander-Arnoldom.

53

Edersona nikto nenapádal, domáci gólman preto vybehol ďaleko pred vlastnú šestnástku. Až keď proti nemu vyrazil Firmino, tak loptu prihral Laporteovi.

52

Gündoğan chcel pasom na ľavé krídlo vysunúť za Alexander-Arnolda rozbehnutého Sterlinga, ten ale prehral šprintérsky súboj s obrancom Liverpoolu. Práve Alexander-Arnold potom o loptu prišiel a domáci ju posunuli pre istotu dozadu až na brankára Edersona.

51

Hostia si vôbec neporozumeli pri rozohrávke a Matip nepresným nákopom loptu prakticky prihral trénerovi City Pepovi Guardiolovi. Ten ju pristavil pre Cancela, ktorý ju z autového vhadzovania hodil na svojich kolegov z obrany.

50

Alisson chytil center domácich sprava a i on založil protiútok svojho tímu. Salahov oblúčik do šestnástky vypadol brankárovi City Edersonovi, našťastie pre hostí ale Jotovi lopta vôbec nesadla a Portugalčan vystrelil priamo na brankára domáceho tímu.

49

I De Bruyne sa vrátil na hraciu plochu, aby bránil pri útoku Liverpoolu. Maného center z ľavej strany vyboxoval brankár Ederson a City po zisku lopty vyrazilo do bleskového protiútoku.

48

Druhý polčas začína veľmi tvrdo. Cancelo v súboji o loptu zasiahol rukou do tváre Jotu, ktorý ale neutrpel žiadne zranenie a pokračuje v zápase.

47

Kevin De Bruyne odkríval za autovú čiaru v sprievode lekárov City a jeho pokračovanie v zápase je otázne.

46

Prvú žltú kartu zápasu dostáva za šliapnutie na nohu De Bruyneho Joël Matip (Liverpool FC). Domáci kapitán zostáva sedieť na trávniku a musí byť ošetrený.

46

Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.

46

Začal sa druhý polčas.

Druhý polčas sa začne približne o 18:36.

Prvý polčas priniesol skvelý rýchly futbal zo strany na stranu a potvrdil, že sa stretli dve najlepšie mužstvá anglickej Premier League posledných rokov. Skóre otvoril z penalty, nariadenej po faule Walkera na Maného, Mohamed Salah. Domácim chvíľu trvalo, než sa z tohto úderu otriasli, postupne však prevzali iniciatívu a získali územnú prevahu, ktorú napokon využil na vyrovnávajúci gól Gabriel Jesus. Kevin De Bruyne mal potom dve príležitosti na to, aby strhol vedenie na stranu City, v prvej z hry a i v druhej z pokutového kopu po ruke Joea Gomeza však tesne minul Alissonovu bránu. Oba mužstvá tak ukázali, že sú ochotné útočiť a v druhom polčase sa teda máme rozhodne na čo tešiť.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 56 % : 44 %
Strely na bránu: 2:2
Strely mimo: 2:3
Rohy: 0:1
Ofsajdy: 1:3
Fauly: 7:5

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+3

V Manchesteri začalo v závere prvého polčasu husto pršať. Možno práve dážď pokazil Firminovi spracovanie lopty, pretože mu hrací predmet v šestnástke City odskočil. Následne Firmino fauloval Cancela, čím sa prvý polčas zrejme skončí.

45+2

Henderson so Salahom pristavili loptu na strelu Alexander-Arnoldovi, pravý obranca Liverpoolu ale tvrdou strelou poslal loptu nad Edersonovu bránu.

45+1

Liverpool v závere prvého polčasu ožil a „The Reds“ znovu donútili domácich prejsť do obrany. Maného pri kľučke podrazil Rúben Dias, hostia tak získavajú priamy kop zo vzdialenosti zhruba 30 metrov od Edersonovej brány.

45

Bude sa hrať ešte tri minúty.

44

Salah prihrávkou na pravú stranu šestnástky vysunul rozbehnutého Alexander-Arnolda, ktorý už zvnútra pokutového územia tvrdo vystrelil. Loptu brankár Ederson len stlmil, domáci gólman ale zareagoval bleskovo a pred bránkovou čiarou ju stihol pred dobiehajúcim Jotom chytiť.

43

Liverpool odpovedal svojím útokom a po dlhšej dobe sa usadil pri šestnástke City. Zo svojej kombinácie ale hostia vyťažili len jeden Robertsonov center, ktorý Dias odhlavičkoval až do stredu poľa.

42

Kevin De Bruyne (Manchester City) poslal brankára Alissona do pravej strany, loptu však z penaltového bodu poslal po zemi tesne mimo ľavej tyče brány Liverpoolu.

41

Presne tak, Craig Pawson okamžite po tom, čo sa otočil od obrazovky, ukázal na penaltový bod! Loptu si na pokutový kop pripravuje Kevin De Bruyne.

40

Hlavný rozhodca sa ide pozrieť na videozáznam sám, zdá sa ale, že nie je veľmi o čom diskutovať a City bude kopať penaltu.

39

Mané prišiel o loptu v strede poľa pri snahe o prechod na útočnú polovicu a domáci hneď vyrazili do protiútoku. De Bruyne potiahol hrací predmet po pravej strane k šestnástke Liverpoolu a jeho center do nej zasiahol rukou Joe Gomez. Hlavný rozhodca hneď konzultuje situáciu s videoasistentom.

38

Rodri zaviezol po ľavej strane loptu k šestnástke Liverpoolu, kde ju posunul na spoluhráčov. Na konci tejto akcie centroval sprava Walker, jeho nákop bol ale privysoký pre všetkých hráčov v pokutovom území hosťujúceho celku.

37

Hostia síce Manchester City o loptu nepripravili, vytlačili však domácich aspoň k ich šestnástke a dokonca ich donútili k malej domov brankárovi Edersonovi. Od neho začína ďalšia „vlna“ útoku City.

36

Domáci v posledných minútach prevzali iniciatívu a aj keď ich hostia neustále napádajú, tak City získalo územnú prevahu.

35

Robertsonov center z ľavého krídla odhlavičkoval Rúben Dias za šestnástku k Diogovi Jotovi, ktorému ale strela vôbec nesadla a po jeho pokuse sa lopta veľmi pomaly dokotúľala za bránkovú čiaru.

34

Práve Jesus si potom nechal loptu odskočiť pri spracovávaní a Matipa, ktorý mu ju zobral, fauloval. Hostia sa s rozohrávkou príliš neponáhľajú.

33

City strelený gól povzbudil a hostia majú obrovský problém podržať loptu proti vysoko napádajúcim domácim. Henderson možno i práve preto podrazil v strede poľa Jesusa.

32

Domáci sa mohli dostať už i do vedenia! Kevin De Bruyne si spracoval prihrávku pred šestnástkou a tvrdou strelou po zemi bez váhania vystrelil tesne mimo pravej tyče Alissonovej brány.

31

Manchester City dal gól!
Je vyrovnané! De Bruyne prihral na hranicu šestnástky GABRIELOVI JESUSOVI, ktorý si loptu posunul pätou okolo Alexander-Arnolda a v sklze ju ľavačkou poslal do siete cez vybiehajúceho brankára Alissona.

30

Salah krásnou prihrávkou za obranu hľadal rozbehnutého Maného, i tentokrát však úmysel Liverpoolčanov dobre prečítal domáci brankár Ederson, ktorý znovu včas vybehol a loptu chytil. Hostia okamžite zacúvali naspäť na vlastnú polovicu a City musí útočiť „do plných“.

29

Firmino si nespracoval Wijnaldumovu kolmicu za obranu City, loptu však ešte udržal na hracej ploche. Po jeho prihrávke dozadu prechádzajú „The Reds“ k postupnému útoku.

28

Cancelov center z ľavej strany získal vo vlastnej šestnástke Robertson, jeho pas na spoluhráčov do stredu poľa však domáci zrazili do autu. Z neho vráti loptu do hry práve Robertson.

27

City sa snaží hru trochu upokojiť a domáci obrancovia si loptu prihrávajú v strede poľa. Liverpool sa zatiahol do obranného postavenia k vlastnej šestnástke.

26

Salah prakticky z protiútoku po Sterlingovej gólovej príležitosti hľadal kolmicou z pravej strany Firmina, pred ním však loptu znovu chytil gólman City Ederson.

25

Wijnaldum zbytočne stratil loptu pred vlastnou šestnástkou a domáci okamžite prešli do protiútoku. De Bruyne z prvej z pravej strany nakopol loptu na zadnú tyč na Sterlinga, ktorý však namiesto prihrávky na voľného Jesusa vystrelil. Jeho strelu zblokoval vybiehajúci brankár Alisson a Matip pred bránkovou čiarou loptu odkopol.

24

Wijnaldum vystihol De Bruyneho prihrávku v strede poľa a posunul loptu na pravú stranu. Alexander-Arnold opäť nečakal na nič a hneď nakopol hrací predmet na Firmina, pred Brazílčanom však loptu chytil jeho reprezentačný kolega v bráne City Ederson.

23

Držanie lopty: 58 % : 42 %

23

Center Robertsona z rohu preletel ponad celé pokutové územie City a zakrútil sa mimo vzdialenejšej tyče Edersonovej brány.

22

Rodri mizernou prihrávkou dozadu „založil“ protiútok Liverpoolu, keď prihral priamo do behu Salahovi. Ten poďakoval, zaviezol loptu k šestnástke City a pred ňou ju posunul doľava na Maného, ktorého strelu zrazil na roh Rúben Dias.

21

Cancelovu kolmicu na ľavé krídlo na rozbehnutého Sterlinga odkopol v sklze do autu Matip. Domáci sa po autovom vhadzovaní usadili na útočnej polovici.

20

Strely: 0:3
Strely na bránu: 0:1

19

City odpovedalo svojím útokom a naďalej sa hrá veľmi rýchly futbal zo strany na stranu. Cancelov center z ľavej strany preletel celou šestnástkou Liverpoolu na opačnú stranu, kde Maného fauloval Ferrán Torres.

18

Mané sa znovu snažil prejsť cez Walkera do šestnástky, obranca City mu ale tentokrát loptu čisto vypichol. Hrací predmet sa odrazil za domácu šestnástku k Hendersonovi, ktorého nevydarená strela z prvej skončila výrazne mimo Edersonovej brány.

17

Diogo Jota fauloval na pravej strane vlastnej polovice De Bruyneho. Sám faulovaný Belgičan poslal zo štandardky pekný center na zadnú tyč, Laporte i Dias, ktorí si tam nabiehali, však boli v ofsajde.

16

Sterling si obhodil na ľavom krídle Alexander-Arnolda, sám sa ale vytlačil až takmer k rohovej zástavke a nakoniec si sám loptu nechtiac odkopol za bránkovú čiaru. Loptu vráti do hry odkopom od svojej brány gólman Liverpoolu Alisson.

15

Obrancovia Manchesteru City si prihrávajú loptu napriek vysokému presingu Liverpoolčanov pred vlastnou šestnástkou, na útočnú polovicu sa však zatiaľ nedokážu dostať.

13

Liverpool dal gól!
Hostia otvárajú skóre! Brankár Ederson síce vystihol, že MOHAMED SALAH kopne loptu z penaltového bodu do ľavej strany, na presne mierenú Egypťanovu strelu k tyči ale nedosiahol.

12

Domáci sa snažia hlavného rozhodcu presvedčiť o tom, aby skontroloval zákrok na Sterlinga na opačnej strane, ten to ale odmietol a hostia budú predsa len kopať pokutový kop.

11

Na druhej strane sa však penalta kopať bude! Mané si spracoval na ľavej strane Robertsonovu prihrávku a zaskočil Diasa s Walkerom tým, že sa po otočke okamžite rozbehol do šestnástky. Walker ho v nej kolenom zrazil na trávnik a hlavný rozhodca Craig Pawson okamžite ukazuje na penaltový bod!

11

Sterling sa z ľavého krídla rozbehol do šestnástky, kde spadol v súboji s Diogom Jotom. Hlavný rozhodca hneď rozpažil ruky a Liverpool okamžite prechádza do protiútoku.

10

Domácim sa tentokrát prechod stredu poľa podaril, De Bruyne však bol na útočnej polovici okamžite zdvojený a Liverpoolčania tak bez väčších problémov obrali Belgičana o loptu. Gomez ju následne hneď nakopol na útočnú polovicu, prudký pas však nedobehol žiadny z jeho spoluhráčov a lopta skončila u brankára Edersona.

9

Podobne dopadol i nákop Matipa na Maného, ktorý vybiehal z ofsajdovej pozície. Domáci obrancovia majú čas a priestor na rozohrávku, s ktorou sa príliš neponáhľajú.

8

Salah začal namiesto okamžitého centru na pravom krídle kľučkovať a pri snahe o individuálny prienik o loptu prišiel. City chcelo hneď zaútočiť na opačnú stranu, Walkerov pas na Sterlinga ale zastavil Alexander-Arnold.

7

Brankár Manchesteru City Ederson vybehol pred vlastnú šestnástku, aby odkopol Matipov nákop, nedohodol sa však s Laporteom a loptu odkopol len do autu. Liverpool sa po autovom vhadzovaní usadil pri šestnástke City.

6

Salah pripravil prihrávkou na pravé krídlo pozíciu na center Alexander-Arnoldovi, ktorého nákop však odkopol Laporte. Domáci následne loptu získali a obrancovia City hľadajú priestor na rozohrávku.

5

Liverpool bleskurýchlo otočil hru a spoza šestnástky vystrelil Firmino. Tvrdou strelou trafil jedného z obrancov City, od ktorého sa lopta odrazila naspäť k hráčom v červených dresoch. Tí prechádzajú k postupnému útoku.

4

City prvýkrát v zápase zaútočilo a postupným útokom sa posunulo na polovicu Liverpoolu. Sterlingovu kolmicu na Jesusa zastavil Matip, lopta sa ale vrátila k Sterlingovi, ktorý sa na ľavom krídle uvoľnil. Jeho prihrávka takmer z bránkovej čiary letela mimo jeho spoluhráčov.

3

Liverpool vstúpil do zápasu veľmi ofenzívne. Center Alexander-Arnolda z pravej strany doletel na zadnú tyč, odkiaľ sklepával loptu hlavou Mané. Rúben Dias loptu odkopol z vlastnej šestnástky.

2

Alexander-Arnold presným pasom z prvej za obranu City vysunul na pravú stranu šestnástky do nábehu Firmina, proti nemu ale vybehol brankár Ederson, ktorý mu loptu vyrazil.

1

Výkop zápasu mal Liverpool. Hostia okamžite nakopli loptu na útočnú polovicu, odkiaľ ju Laporte odhlavičkoval, avšak len k obrancom hosťujúceho celku.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Pred začiatkom zápasu ešte prebehne tradičný ceremoniál spojený s uctením vojnových veteránov.

Manchester City bude hrať v belasých dresoch, Liverpool v červených.

Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.

Úvodné zostavy:

Manchester City: Ederson – Walker, Rúben Dias, Laporte, Cancelo – De Bruyne ©, Rodri, Gündoğan – F. Torres, Jesus, Sterling.
Náhradníci: Steffen – Aké, Foden, García, B. Silva, Stones, Zinčenko.

Liverpool FC: Alisson – Alexander-Arnold, Matip, Joe Gomez, Robertson – J. Henderson ©, Wijnaldum – M. Salah, Mané, Diogo Jota – Firmino.
Náhradníci: Adrián – Jones, Keïta, Milner, Origi, Phillips, Shaqiri.

Rozhodca: Pawson – Betts, West.

Tento zápas sa kvôli opatreniam v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 odohrá bez divákov.



Vzájomné zápasy

Celková vzájomná bilancia v anglickej Premier League hovorí jasne v prospech Liverpoolu, ktorý zo 46 zápasov proti Manchesteru City vyhral 20-krát, prehral 10-krát a 16 zápasov nemalo víťaza. Liverpool však na ihrisku City vyhral ligový zápas naposledy ešte v novembri 2015. Posledné tri domáce zápasy proti Liverpoolu navyše vyhral Manchester City so skóre 11:1. V minulej sezóne vyhral Liverpool doma 3:1, v Manchesteri, keď už bolo o triumfe Liverpoolu v Premier League rozhodnuté, však „The Reds“ schytali debakel 0:4.

Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
14. 1. 2018: Liverpool – Manchester City 4:3
7. 10. 2018: Liverpool – Manchester City 0:0
3. 1. 2019: Manchester City – Liverpool 2:1
10. 11. 2019: Liverpool – Manchester City 3:1
2. 7. 2020: Manchester City – Liverpool 4:0



Liverpool FC

Obhajca titulu je na druhom mieste tabuľky, avšak len o skóre za prvým Southamptonom a má tento zápas k dobru. Aj keď sa Liverpoolu bodovo darí, tak jeho výhry neboli nijak výrazné a dojem z úvodu ligovej sezóny navyše skazil neuveriteľný debakel 2:7 na ihrisku Aston Villy. Ani v ďalších zápasoch sa však obrane Liverpoolu príliš nedarilo a zo siedmich pokusov udržala čisté konto v Premier League len raz, čo znamená, že Liverpool má štvrtú najhoršiu obranu Premier League (15 inkasovaných gólov). Smerom dopredu je ale produktivita Liverpoolu viacmenej stabilná a „The Reds“ sú tretím najproduktívnejším tímom súťaže (17 strelených gólov), pričom ich ofenzívu vedie Mohamed Salah (7 gólov).

Posledných 5 ligových zápasov:
Liverpool – Arsenal 3:1
Aston Villa – Liverpool 7:2
Everton – Liverpool 2:2
Liverpool – Sheffield 2:1
Liverpool – West Ham 2:1

Nebudú hrať:

  • Thiago Alcântara (zranenie kolena)
  • Fabinho (zranenie stehna)
  • Alex Oxlade-Chamberlain (zranenie kolena)
  • Virgil van Dijk (zranenie kolena)



Manchester City

„The Citizens“ vstúpili do ligovej sezóny veľmi rozpačito, čo „korunoval“ domáci debakel 2:5 s Leicesterom. Aj keď potom z ďalších štyroch ligových zápasov vyťažili osem bodov, tak vo všetkých zápasoch strelili len po jednom góle. Pred dneškom tak bol Manchester City až na priebežnom 12. mieste tabuľky, vo veľmi vyrovnanej tabuľke však stráca na vedúcu dvojicu Southampton – Liverpool len 5 bodov. V ofenzíve zatiaľ City výrazne zaostáva za výkonmi z minulých sezón, obrana však funguje spoľahlivo a okrem 5 gólov od Leicesteru inkasovala vo zvyšných zápasoch len tri góly.

Posledných 5 ligových zápasov:
Manchester City – Leicester 2:5
Leeds – Manchester City 1:1
Manchester City – Arsenal 1:0
West Ham – Manchester City 1:1
Sheffield – Manchester City 0:1

Nebudú hrať:

  • Sergio Agüero (zranenie stehna)
  • Fernandinho (svalové zranenie)
  • Benjamin Mendy (svalové zranenie)

Vitajte pri on-line prenose zo šlágru 8. kola anglickej Premier League medzi Manchesterom City a Liverpoolom FC. Stretnutie sa začne o 17:30.

Manchester City

Manchester City

  • Ederson
  • Walker
  • Rúben Dias
  • Laporte
  • Cancelo
  • De Bruyne (C)
  • Rodri
  • Gündoğan
  • F. Torres (61. B. Silva)
  • Jesus
  • Sterling
Liverpool FC

Liverpool FC

  • Alisson
  • Alexander-Arnold (63. Milner)
  • Matip
  • Joe Gomez
  • Robertson
  • J. Henderson (C)
  • Wijnaldum
  • M. Salah
  • Mané
  • Diogo Jota
  • Firmino (59. Shaqiri)