Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Nemecká Bundesliga

07.11.2020 o 18:30

Borussia Dortmund
2 : 3
(1:1)
Bayern Mníchov
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.

Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 50 % : 50 %.
Strely na bránu: 5:9.
Strely mimo: 8:7.
Rohy: 4:3.
Ofsajdy: 2:3.
Fauly: 12:7.

„Der Klassiker“ ponúkol výborný futbal, vyhrať ale mohol len jeden tím a tým bol mníchovský Bayern. Hostia sa dostali do vedenia hneď v úvode druhého polčasu, keď skóroval Robert Lewandowski, ani potom ale nemal Bayern dianie na trávniku pod kontrolou. Naďalej pokračoval rýchly futbal zo strany na stranu a oba tímy mali veľa šancí na to, aby pridali ďalší gól. Na presný zásah sme však museli čakať až do 80. minúty, keď využil otvorenú obranu Borussie Sané a ako sa ukázalo, bol to víťazný gól. Už o tri minúty totiž znížil Erling Häland a aj keď mali domáci ešte šance na vyrovnanie, tak sa tretieho gólu nedočkali. Naopak, v nadstavenom čase tretíkrát prekonal Romana Bürkiho Lewandowski, druhýkrát v zápase mu ale gól zobral VAR, ktorý videl tesný ofsajd poľského kanoniera. Po priebehu zápasu sa tak pokojne dá povedať, že sme videli asi najlepší zápas doterajšieho priebehu bundesligovej sezóny.

Bayern sa vďaka tejto výhre dostal naspäť do čela Bundesligy, ktorú vedie o dva body pred Lipskom. Dortmund je tretí a na Mníchovčanov stráca tri body.

90+7

Koniec zápasu.

90+6

Bayern rozohral tak, aby sa lopta dostala na útočnú polovicu a čo najďalej od jeho šestnástky. S loptou na polovici Borussie sa tak zápas zrejme skončí.

90+5

Brandtov center z ľavej strany doletel do stredu šestnástky na voľného Bellinghama, ten ale hlavou nasmeroval loptu vysoko nad Neuerovu bránu.

90+4

Ani teraz ale Lewandowského gól nie je uznaný! Poliak stál opäť v milimetrovom ofsajde v momente Tolissovej strely a VAR na to hlavného rozhodcu upozornil. Nádej Borussie na bod z dnešného zápasu tak ešte žije.

90+3

Bayern dal gól!
Hostia zrejme definitívne rozhodujú o svojom víťazstve! Tolissova strela na konci rýchleho protiútoku Bayernu sa po bloku obrancu Dortmundu odrazila k ROBERTOVI LEWANDOWSKÉMU, ktorého strelu zrazil do výšky Bellingham a lopta potom vysokým oblúkom spadla k ľavej tyči domácej brány.

90+2

Neuer vybehol pred vlastnú šestnástku, aby odhlavičkoval nákop na Hälanda. Domáci loptu hneď vrátili do hry z autového vhadzovania a prechádzajú do postupného útoku.

90+1

Bude sa hrať ešte päť minút.

90+1

Žltú kartu za zásah Javiho Martíneza vo výskoku dostáva Axel Witsel (Borussia Dortmund). Otrasený Martínez zostáva ležať na trávniku, zdá sa ale, že bude v poriadku.

90

Bayern neskúšal nákop do šestnástky a namiesto toho získavali hostia čas kombináciou okolo pokutového územia Dortmundu. Tá sa po niekoľkých desiatkach sekundách skončila a hostia vyrazili do protiútoku.

89

Napokon musel hrací predmet nakopnúť na útočnú polovicu Neuer a hostia sa znovu dostali k šestnástke Dortmundu. Na ľavom krídle, takmer pri autovej čiare, zasiahol nechtiac Müllera do nohy Thorgan Hazard.

88

Bayern je zrazu pod obrovským tlakom. Hostia sa síce dostali na polovicu Dortmundu, aktívne napádajúci domáci ale donútili Tolissa k nepresnej prihrávke a hostia museli zacúvať na vlastnú polovicu.

87

Guerreiro krásnym centrom z ľavej strany našiel medzi obrancami Bayernu v šestnástke úplne neobsadeného Marca Reusa, kapitán Borussie ale z voleja vystrelil nad Neuerovu bránu. Tento moment môže domáceho kapitána ešte poriadne dlho mrzieť…

86

Bayern sa po dlhšej dobe usadil pri šestnástke Dortmundu, Saného pas na Lewandowského však nebol vôbec presný a skončil v rukách brankára Bürkiho. Ten loptu okamžite rozohráva na opačnú stranu.

85

Witsel výbornou prihrávkou za Alabu vysunul do ďalšieho nábehu do šestnástky Hälanda, tomu ale čistým sklzom vypichol loptu Alaba. Rohový kop Dortmundu však nasledovať nebude, lebo Häland si nabiehal na Witselovu prihrávku z ofsajdu.

83

Dortmund dal gól!
Domáci znižujú a vracajú sa do hry! Guerreiro oblúčikom zo stredu poľa na Alabu nakopol loptu na ERLINGA HÄLANDA, ktorý sa rozbehol do šestnástky do samostatného úniku. Kľučkou do ľavej strany obišiel vybiehajúceho brankára Neuera a odtiaľ namieril do brány Bayernu. Alaba v sklze a ani gólman Bayernu už loptu vyraziť nedokázali.

82

Žltú kartu za faul v strede poľa dostáva Robert Lewandowski (Bayern Mníchov).

80

Bayern dal gól!
Hostia odskakujú do dvojgólového náskoku! Po zisku lopty sa rozbehli hostia do prečíslenia, na konci ktorého posunul Lewandowski loptu na pravú stranu na LEROYA SANÉHO a ten prízemnou strelou okolo nôh Akanjiho namieril presne k pravej tyči Bürkiho brány.

79

Na domácich už začína byť čoraz viac viditeľná nervozita. Hummels nakopol loptu veľmi nepresne na Brandta na ľavú stranu, našťastie pre Dortmund ju ale predsa len domáci udržali na svojich kopačkách a žltočierni môžu kombinovať ďalej.

78

Gnabry si nabiehal na nákop na ľavé krídlo, loptu mu ale čisto odkopol Bellingham. Dortmund odpovedá svojím útokom, ktorý sa ale opäť rozbil o zoradené obranné línie Bayernu.

77

Guerreiro našiel na ľavom krídle voľného Witsela, ktorého slabý center po zemi chytil pred Hälandom brankár Neuer. Loptu potom hostia podržali na svojich kopačkách a ich obranná štvorica si ju teraz prihráva pred vlastnou šestnástkou.

76

Postupná kombinácia Borussie pokračuje a tentoraz už na útočnej polovici. Hostia zatiaľ výborne pokrývajú všetky voľné priestory a nepúšťajú domácich do nebezpečných priestorov v blízkosti pokutového územia.

75

Meunier si na pravom krídle spracoval Hummelsov pas na útočnú polovicu a domáci môžu konečne zaútočiť. Zo svojej dlhej kombinácie však Borussia vyťažila len nevydarený center Brandta, ktorý odhlavičkoval Javi Martínez.

74

Bayern budí dojem, že má zápas pod kontrolou. Domáci majú opäť loptu na vlastných kopačkách, avšak na vlastnej polovici a musia cúvať pred napádajúcimi hráčmi Bayernu.

73

Tolisso v tvrdom súboji vypichol loptu Witselovi a Bayern sa opäť rozbehol do otvorenej obrany Borussie. Müller vysunul prihrávkou na ľavú stranu šestnástky do streleckej pozície Saného, ktorý ale namieril tesne nad brvno domácej brány.

72

Lewandowski sa ocitol na neobvyklej pozícii na pravej strane, kam ale dostal loptu od Goretzku. Poliak z hranice šestnástky skúsil oblúčikom z prvej prelobovať brankára Bürkiho, lopta ale spadla tesne za brvno na hornú sieť.

70

Hneď po príchode na trávnik mal gólovú príležitosť Thorgan Hazard. Meunier utiekol Lucasovi Hernándezovi na pravom krídle a posunul loptu do druhej vlny práve na Hazarda, ktorý však sprava namieril len na brankára Neuera. Ten loptu vyboxoval do bezpečia.

69

Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Giovanni Reyna, prichádza Julian Brandt.

69

Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Jadon Sancho, prichádza Thorgan Hazard.

69

Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Jérôme Boateng, prichádza Javi Martínez.

69

Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Kingsley Coman, prichádza Leroy Sané.

68

Sanchovu prihrávku do šestnástky si spracoval Reus, ktorý si pritom obhodil Boatenga, strela sa ale kapitánovi Borussie nevydarila a jeho nie príliš silné zakončenie k bližšej tyči chytil Manuel Neuer.

67

Reynov center z rohu hostia odhlavičkovali za šestnástku ku Guerreirovi, ktorý asi ale zle odhadol odskok lopty a vystreliť tak nedokázal. Borussia musela prejsť k postupnej kombinácii a oblieha pokutové územie Mníchovčanov.

66

Reyna sa po zisku lopty rozbehol po ľavom krídle k šestnástke Bayernu, center cez Sarra ale na prednej tyči odkopol na roh Boateng.

65

Lewandowski si skvele pokryl loptu na útočnej polovici a počkal, kým k nemu dobehnú jeho spoluhráči. Prihrávka na Lucasa Hernándeza sa mu potom už veľmi nevydarila, obrancu Bayernu ale fauloval v súboji o loptu Sancho.

64

Dortmund postupne otvára hru a snaží sa dostať hostí pod tlak. Tí ale zatiaľ veľmi dobre napádajú a robia domácim obrovské problémy pri prechode stredom poľa.

63

Sarr odhlavičkoval nákop domácich z ich vlastnej polovice len do výšky a za ním sa k lopte dostal Reyna. Ten si loptu potiahol do šestnástky Bayernu a pomedzi nohy Boatenga vystrelil, pokus letiaci tesne nad trávnikom ale dokázal gólman Neuer chytiť.

62

Ďalší Meunierov nákop z krídla skončil za bránkovou čiarou. Hostia rýchlo rozohrali a rozbehli sa do otvorenej obrany, Gnabryho oblúčik za obranu Dortmundu na Lewandowského ale nebol presný a lopta skončila mimo Bürkiho brány.

61

Meunierov center z pravej strany odhlavičkoval Boateng a v súboji o loptu sa potom navzájom zasiahli vysokou nohou Sancho a Müller. Obaja hráči sú v poriadku a budú pokračovať v zápase.

60

Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Thomas Delaney, prichádza Jude Bellingham.

59

Coman si nabehol do otvorenej obrany Borussie na prihrávku na pravú stranu šestnástky, jeho prihrávku na nabiehajúceho Lewandowského ale včas vyrazil brankár Bürki. Hostia s loptou zacúvali na vlastnú polovicu a snažia sa trochu upokojiť hru.

58

Meunier pokazil prechod na útočnú polovicu a jeho prihrávku na Reynu zrazil do autu Lucas Hernández. Hneď po aute si na pravej strane domáci neporozumeli a loptu darovali hosťom.

57

Lewandowski nakoniec loptu získal, našťastie pre domácich však Gnabry pred šestnástkou začal kľučkovať a o loptu prišiel. Do rýchlej protiakcie tak môžu prejsť domáci.

56

Dortmund sa snaží o postupnú rozohrávku, i teraz im ju však výrazne komplikuje vysoký presing hráčov Bayernu. Žltočierni si loptu prihrávajú na vlastnej polovici.

55

Gnabryho center z rohu obrana Dortmundu odhlavičkovala, lopta sa ale ku krídelníkovi Bayernu vrátila. Ten umnou prihrávkou vysunul do šestnástky Müllera, ktorého prihrávka pred bránu ale šla priamo medzi jeho spoluhráčov.

53

Häland sa rozbehol okolo Boatenga do šestnástky Bayernu a znovu sa cez neho aj dostal. Z ľavej strany však nevydarenou strelou opäť minul Neuerovu bránu.

52

Sarrov center sprava sa zakrútil smerom k bráne Dortmundu, brankár Bürki ale zareagoval včas a výborným zákrokom loptu vyrazil.

51

Häland sa pretlačil z ľavej strany cez Boatenga, z ostrého uhla ale trafil len bočnú sieť. Jeho prípadný gól by však kvôli ofsajdovej pozícii v momente prihrávky od spoluhráča neplatil.

50

Coman si naviedol loptu okolo Hummelsa k šestnástke a tvrdou prízemnou strelou spoza nej trafil ľavú tyč Bürkiho brány.

49

Domáci sú inkasovaným gólom zjavne zaskočení a poľahky stratili loptu v strede poľa. Hostia prechádzajú znovu do rýchleho protiútoku.

48

Bayern dal gól!
Hostia prakticky z protiútoku skórujú a ROBERT LEWANDOWSKI sa po neuznanom góle v prvom polčase predsa len dočkal presného zásahu! Lucas Hernández mal na ľavom krídle hromadu času na to, aby sa rozhodol, ako nacentruje. Nakopol preto loptu pred bránkovisko na Lewandowského, ktorý sa pretlačil pred Hummelsa a hlavou nasmeroval loptu nechytateľne k ľavej tyči Bürkiho brány.

47

Borussia sa hneď na úvod druhého polčasu dostala do veľkej príležitosti! Häland dostal skvelú prihrávku od Sancha na pravú stranu šestnástky za obranu Bayernu, jeho prihrávku pred odkrytú bránu ale nezasiahol nikto a lopta skončila tesne mimo Neuerovej brány.

46

Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.

46

Začal sa druhý polčas.

Druhý polčas sa začne približne o 19:36.

Prvý polčas ponúkol skvelý futbal zo strany na stranu a aj keď sme dlho čakali na góly, tak nakoniec sme videli až dva presné zásahy. Oba tímy boli veľmi vyrovnané a ich útoky sa pomerne pravidelne striedali, o niečo nebezpečnejší bol ale Bayern, ktorý si vypracoval i viac zaujímavých gólových príležitostí. Po jednej z nich dokonca strelil gól Robert Lewandowski, ten bol ale kvôli doslova milimetrovému ofsajdu následne odvolaný. Domáci však za svojím súperom herne nezaostali a práve oni napokon otvorili skóre, keď sa v poslednej minúte riadnej hracej doby presadil Marco Reus. Hneď po rozohrávke po tomto góle však fauloval Delaney tesne pred vlastným pokutovým územím Gnabryho a následnú štandardku premenil na vyrovnávajúci gól David Alaba. Uvidíme, aký bude mať záver prvého dejstva dopad na oba tímy, dúfame však, že takýto futbal bude pokračovať i v druhom dejstve.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 48 % : 52 %
Strely na bránu: 1:5
Strely mimo: 7:4
Rohy: 2:1
Ofsajdy: 0:3
Fauly: 8:4

45+5

Prvý polčas sa skončil.

45+4

Bayern dal gól!
Hostia rýchlo odpovedajú a ešte pred prestávkou vyrovnávajú! Lewandowski sa rozbehol k strele z priameho kopu, Tolisso však pritom loptu posunul k Müllerovi, ktorý ju pristavil pre DAVIDA ALABU a ten strelou, ktorú chrbtom tečoval Meunier k ľavej tyči svojej brány, prekonal brankára Bürkiho.

45+3

Žltú kartu za tento faul na Gnabryho dostáva Thomas Delaney (Borussia Dortmund).

45+2

Gnabry dostal prihrávku pred šestnástku Dortmundu a v oblúku pred ňou ho fauloval pri náprahu na strelu Delaney. Priamy kop pre Bayern zo skvelej streleckej pozície.

45+1

Nadstavený čas sú tri minúty.

45

Dortmund dal gól!
Domáci gólom do šatne otvárajú skóre! Sancho vysunul prihrávkou na ľavú stranu šestnástky za obranu Bayernu Guerreira, ktorý z prvej prihral pred bránkovisko. Tam bol úplne nepokrytý MARCO REUS, ktorý už v tejto pozícii nezaváhal a z prvej poslal loptu pod brvno Neuerovej brány.

44

Bayern odpovedá svojím útokom a už po niekoľkých sekundách sa hostia nasťahovali k šestnástke Dortmundu. Pri nábehu na Goretzkov pas na ľavú stranu však fauloval Meuniera Lucas Hernández a loptu získavajú naspäť na svoje kopačky domáci.

43

Bürkiho nákop na útočnú polovicu si spracoval Häland, ktorý si loptu dobre pokryl v súboji s Tolissom a chcel kolmicou vysunúť medzi stopérov Bayernu Reynu. Ten však prihrávku nedobehol a lopta končí u Manuela Neuera.

42

Bayern opäť vysoko napádal rozohrávku domácich, tentokrát si však Meunier, ktorému pri spracovávaní prihrávky lopta odskočila, doslova vypýtal faul od Comana. Borussia bude mať druhý pokus na založenie útoku.

41

Ani ich útok však nemal dlhé trvanie a hneď prišiel protiútok Borussie. Guerreirov center z ľavého krídla preletel celou šestnástkou Bayernu až na zadnú tyč na nepokrytého Witsela, ktorý z dobrej pozície namieril výrazne mimo Neuerovej brány.

40

Po nepresnom nákope na Sarra získal Dortmund loptu, avšak nie nadlho, pretože Reus ju nepresnou prihrávkou vrátil hosťom. Tí sa okamžite vracajú na útočnú polovicu.

39

I teraz však robili hostia domácim obrancom obrovské problémy pri rozohrávke a napokon donútili Dortmund k chybe. Meunier odkopol spred vlastnej šestnástky nákop na Lewandowského, hostia ale môžu po zisku odrazenej lopty pokračovať vo svojom útoku.

38

Müllerov center takmer z bránkovej čiary letel do druhej vlny na dobiehajúceho Comana, ktorého hlavička ale skončila v rukaviciach brankára Bürkiho. Domáci obrancovia sa snažia hru trochu upokojiť a prihrávajú si pred vlastnou šestnástkou.

36

Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Joshua Kimmich, prichádza Corentin Tolisso.

36

Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Hälanda ostrým sklzom dostáva Joshua Kimmich (Bayern Mníchov). Kimmichovi to už je ale zrejme jedno, pretože v sprievode lekárov odchádza priamo do šatne.

35

Kimmich sa pri svojom zákroku na Hälanda zranil a zostáva ležať v stredovom kruhu. Je jasné, že Kimmich dnes dohral.

34

Alaba tvrdou strelou trafil jedného z domácich hráčov v múre. Kimmich potom dostal mizernú prihrávku od spoluhráča, po ktorej mu lopta odskočila priamo do behu Hälandovi. Kimmich zasiahol Nóra v sklze do kolena, Häland ale súboj ustál a pokračoval v behu. Z tohto protiútoku Dortmundu však napokon nebolo nič nebezpečné pre Neuerovu bránu.

33

Mníchovčania neustále vysoko napádajú domácich obrancov a nakoniec to prinieslo úspech, pretože po strate lopty podrazil Delaney pred vlastnou šestnástkou Comana.

32

Center Guerreira obrana Bayernu vyriešila, lopta sa ale odrazila na pravé krídlo k Sanchovi. Angličanov center zablokoval Boateng a následná strela z voleja skončila na tribúne za Neuerovou bránou.

31

Rýchly futbal zo strany na stranu pokračuje. Häland peknou kolmicou na pravé krídlo vysunul do šestnástky Meuniera, jeho strelu však zrazil na roh Lucas Hernández.

30

Bayern rozohral štandardku na krátko a po prihrávke na ľavé krídlo centroval odtiaľ Lucas Hernández. Na zadnej tyči sa potom k lopte dostal Coman, z ostrého uhla ale slabo vystrelil priamo na brankára Bürkiho.

29

Hummels pokazil rozohrávku a prakticky prihral loptu Kimmichovi. Ten sa hneď rozbehol dopredu, v strede vlastnej polovice ho tak musel zraziť na trávnik Witsel.

28

Lopta potom z výšky spadla za pokutové územie Borussie k voľnému Goretzkovi, ktorého strelu z voleja musel vyraziť domáci brankár Bürki.

27

Müller dostal kolmú prihrávku na pravú stranu šestnástky, jeho následnú prihrávku na Lewandowského do stredu šestnástky však odkopol Witsel.

26

Lewandowski bol o niekoľko centimetrov, možno dokonca milimetrov, v ofsajde pravým kolenom. Poliak krúti hlavou, jeho gól však neplatí!

25

Gól ešte skúma VAR, na konečné potvrdenie platnosti zásahu Lewandowského preto ešte stále čakáme.

24

Bayern dal gól!
Hostia otvárajú skóre skvele zahraným protiútokom! Gnabry dostal loptu na ľavú stranu, posunul ju do šestnástky okolo Meuniera a prihrávkou za obrancov Dortmundu našiel neobsadeného ROBERTA LEWANDOWSKÉHO, ktorý v sklze dorazil loptu do odkrytej domácej brány.

23

Guerreiro našiel medzi obrancami Bayernu v šestnástke hostí Reusa, ktorý tvrdou strelil trafil Boatenga. Hostia otáčajú hru na opačnú stranu.

22

Roman Bürki odkopol loptu po malej domov na útočnú polovicu, kde Häland zasiahol lakťom do ramena Boatenga. Hlavný rozhodca Manuel Gräfe Hälandovi dohovára.

21

Prvá veľká gólová príležitosť Erlinga Hälanda! Domáci sa dostali do rýchleho protiútoku 2 proti 2, na konci ktorého vysunul Reyna za obrancov Bayernu do šestnástky nórskeho útočníka. Ten ale z pomerne ostrého uhla minul Neuerovu bránu.

20

Meunier pekným pasom vysunul na pravé krídlo do nábehu Sancha, cez Lucasa Hernándeza sa ale k centru nedostal. Angličan napokon o loptu prišiel, hostia si ale neporozumeli pri rozohrávke a loptu vrátili obrancom Dortmundu.

19

Neuerov nákop na útočnú polovicu Hummels odhlavičkoval, avšak len k hráčom v červených dresoch. Delaney preto musel taktickým faulom zraziť na trávnik Kimmicha.

18

Zápas má od úvodného hvizdu vysoké tempo a už môžeme sledovať ďalší útok Bayernu. Lewandowski sa chcel s loptou otočiť okolo obrancu BVB, lopta mu ale odskočila a musel ju prihrať na spoluhráčov dozadu.

17

Häland si nabehol na kolmú prihrávku na ľavú stranu šestnástky, jeho strela z ostrého uhla cez Alabu ale šla prakticky rovnobežne s bránkovou čiarou.

16

Bavori sa dostali na útočnú polovicu, tam si však pri narážačke neporozumeli Coman s Müllerom a loptu vyslovene darovali obrancom Borussie. Guerreiro potom nakopol guľatý nezmysel na Hälanda, ktorý v hlavičkovom súboji v stredovom kruhu fauloval Boatenga.

15

Domáci vytlačili prihrávajúcich si hostí na ich polovicu, o loptu ich ale nepripravili. Bayern sa tak po trochu kostrbatej rozohrávke vrátil na polovicu Dortmundu.

14

Lopta sa odrazila na ľavú stranu k Boatengovi, ktorý ju hneď nacentroval na zadnú tyč a tam hlavičkoval neobsadený Goretzka. Jeho zakončenie k bližšej tyči výborným zákrokom vyrazil domáci gólman Bürki.

14

Coman sa pokúsil o inidividuálny prienik z pravej strany, Guerreiro mu však v sklze loptu odkopol na roh. Kimmichov center na prednú tyč domáca obrana odhlavičkovala mimo vlastnej šestnástky.

13

Guerreirov center na prednú tyč hostia odhlavičkovali z vlastnej šestnástky a vyrazili do protiútoku. I domáci sa ale okamžite zoradili v obrannom postavení a Bayern musí tiež útočiť do zoradenej obrany súpera.

12

Meunier sa rozbehol po pravom krídle k šestnástke Bayernu a aj keď ho Goretzka zrazil na trávnik zákrokom na hranici faulu, tak Meunier vybojoval pre Borussiu prvý rohový kop v zápase.

11

Müller zaviezol loptu k šestnástke Dortmundu, prihrávka na pravé krídlo na Gnabryho ale nebola presná. Krídelník Bayernu sa musel po loptu vrátiť a posunúť ju dozadu na Sarra, ktorého nákop chytil vybiehajúci gólman Roman Bürki.

10

Hostia vytlačili domácich až k ich šestnástke a nakoniec ich donútili až k malej domov na brankára Bürkiho. Ten musel pred napádajúcim Lewandowskim loptu odkopnúť do autu.

9

Alabovu prihrávku v strede poľa domáci vystihli a okamžite vyrazili do útoku. Bayern sa však bleskurýchlo zoradil do obranného postavenia a BVB musí útočiť „do plných“.

8

Reusovi sa už ale podobným spôsobom prihrať Hälandovi nepodarilo a guľatý nezmysel skončil u brankára Bayernu Neuera. Ten si loptu prihráva so svojimi obrancami v blízkosti vlastnej šestnástky.

7

Borussia si poradila s vysoko napádajúcimi hráčmi Bayernu a Akanji presným pasom na ľavé krídlo našiel Reusa.

6

Müller sa z pravého krídla tlačil do šestnástky Borussie, Guerreiro ho ale čisto odtlačil od lopty a tá sa dokotúľala za bránkovú čiaru.

5

Gólman Borussie hneď vykopol loptu na ľavé krídlo na Reynu, ktorého prihrávku na Hälanda zablokoval Boateng. Lopta sa odrazila za šestnástku k dobiehajúcemu Witselovi, ktorý vystrelil po zemi mimo Neuerovej brány.

4

Bayern rozohral svoj postupný útok od obrancov a Mníchovčania sa posunuli na útočnú polovicu. Müllerov center z ľavej strany chytil brankár Dortmundu Bürki.

3

Sancho sa rozbehol za Witselovým odkopom lopty spred vlastnej šestnástky, v strede poľa mu ale hrací predmet čisto odkopol do autu Goretzka.

2

Dortmund odpovedá svojou postupnou kombináciou. Domáci sa síce dostali na útočnú polovicu, dobre napádajúci hostia ich ale vytlačili do stredu poľa a napokon po nepresnom nákope na Reusa končí lopta v aute.

1

Už v prvej minúte mal Lewandowski obrovskú gólovú príležitosť! Po centri Lucasa Hernándeza zľava sa k lopte na prednej tyči dostal Gnabry. Tomu pri kľučke lopta odskočila, avšak priamo k poľskému kanonierovi, ktorý zblízka namieril do bočnej siete Bürkiho brány.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Dortmund bude hrať v žltočiernej kombinácii, Bayern v červenobielej.

Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.

Úvodné zostavy:

Borussia Dortmund: Bürki – Meunier, Akanji, Hummels, Guerreiro – Witsel, Delaney – Sancho, Reus ©, Reyna – Häland.
Náhradníci: Hitz – Bellingham, Brandt, Can, Dahoud, T. Hazard, Morey, Passlack, Ł. Piszczek.

Bayern Mníchov: Neuer © – B. Sarr, J. Boateng, Alaba, Lucas Hernández – Kimmich, T. Müller, Goretzka – Coman, Lewandowski, Gnabry.
Náhradníci: Nübel – Costa, Choupo-Moting, Javi Martínez, Musiala, Richards, Roca, Sané, Tolisso.

Rozhodca: Gräfe – Kleve, Sinn.

Tento zápas sa kvôli opatreniam v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 bude hrať bez divákov.



Vzájomné zápasy

V nemeckej Bundeslige sa odohralo 104 zápasov medzi Bayernom a Dortmundom a lepšie z nich vychádzajú Mníchovčania, ktorí vyhrali 49-krát. Borussia vyhrala 26-krát a 29 zápasov sa skončilo remízou. Vzájomná bilancia z posledných piatich sezón hovorí ešte jasnejšie v prospech Bayernu, ktorý z desiatich zápasov proti Dortmundu v Bundeslige vyhral sedem, dva prehral a jeden sa skončil remízou. Bayern vyhral oba vzájomné zápasy v minulom ročníku (doma 4:0, vonku 1:0) a na konci septembra vyhral proti Dortmundu i Nemecký superpohár (3:2).

Posledných 5 vzájomných ligových zápasov.
31. 3. 2018: Bayern – Dortmund 6:0
10. 11. 2018: Dortmund – Bayern 3:2
6. 4. 2019: Bayern – Dortmund 5:0
9. 11. 2019: Bayern – Dortmund 4:0
26. 5. 2020: Dortmund – Bayern 0:1



Bayern Mníchov

Bayern pokračuje vo skvelých výkonoch z minulého ročníka i v novom a prehra v druhom kole v Hoffenheime bola nielen jeho jedinou prehrou v tejto sezóne, ale zatiaľ za celý kalendárny rok 2020. Okrem tohto zápasu nestratil Bayern v žiadnej súťaži zatiaľ ani bod, vyhral Superpohár UEFA a v súboji s Dortmundom i Nemecký superpohár. Pred dnešným „Der Klassikerom“ vedie Bundesligu o skóre práve pred Dortmundom. V čom jednoznačne dominuje, je útok, ktorý je najproduktívnejším v súťaži (24 strelených gólov) v čele s najlepším strelcom súťaže Robertom Lewandowskim (10 gólov).

Posledných 5 ligových zápasov:
Hoffenheim – Bayern 4:1
Bayern – Hertha 4:3
Bielefeld – Bayern 1:4
Bayern – Frankfurt 5:0
Kolín nad Rýnom – Bayern 1:2



Borussia Dortmund

Dortmund síce prehral v súboji o Nemecký superpohár s Bayernom, inak však vstúpil do nového ročníka Bundesligy výborne. Pred týmto súbojom je Borussia na druhom mieste len o skóre za svojím dnešným súperom a zo šiestich kôl vyhrala päť. Navyše má najlepšiu obranu Bundesligy, keď inkasovala dva góly len pri prehre v Augsburgu a vo zvyšných piatich zápasoch neinkasovala ani jeden. Ťahúňom Dortmundu je hlavne Erling Häland, ktorý strelil 5 gólov a je aktuálne tretím najlepším strelcom súťaže.

Posledných 5 ligových zápasov:
Augsburg – Dortmund 2:0
Dortmund – Freiburg 4:0
Hoffenheim – Dortmund 0:1
Dortmund – Schalke 3:0
Bielefeld – Dortmund 0:2

Vitajte pri on-line prenose z „Der Klassikeru“ – zápasu medzi Borussiou Dortmund a Bayernom Mníchov. Stretnutie 7. kola nemeckej Bundesligy sa začne o 18:30.

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund

  • Bürki
  • Meunier
  • Akanji
  • Hummels
  • Guerreiro
  • Witsel
  • Delaney (60. Bellingham)
  • Sancho (69. T. Hazard)
  • Reus (C)
  • Reyna (69. Brandt)
  • Häland
Bayern Mníchov

Bayern Mníchov

  • Neuer (C)
  • B. Sarr
  • J. Boateng (69. Javi Martínez)
  • Alaba
  • Lucas Hernández
  • Kimmich (36. Tolisso)
  • T. Müller
  • Goretzka
  • Coman (69. Sané)
  • Lewandowski
  • Gnabry