Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Európska liga - Skupina H

05.11.2020 o 21:00

Celtic FC
1 : 4
(0:2)
AC Sparta Praha
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

Aj druhý polčas v Celtic Parku ešte ponúkol presné zásahy. Sparta Prahra roztrhala papierové prognózy a hrdinom sparty sa stal Lukáš Juriš, ktorý strelil v tomto zápase hattrcik, gólovo sa k nemu pridal ešte Krejčí starší a český celok zdolal Celtic vysoko 4:1!

Ďakujem za vašu pozornosť, prajem dobrú noc!

90+3

Koniec zápasu.

90+2

Žltú kartu dostáva Ladislav Krejčí st. (AC Sparta Praha).

90+1

V druhom polčase sa nadstavujú 3 minúty!

90

Sparta dala gól!
Tak predsa len ešte v tomto zápase padol jeden presný zásah! Sparta vpadla do otvorenej obrany súpera, LADISLAV KREJČÍ ST. si naebhol na zadnú tyč a presnou hlavičkou upratal cener do brány – 1:4!

90

Ofsajd zastavil tento útok domácich, lopta pre hostí a presne toto Sparte vyhovuje.

89

Riadny hrací čas druhého polčasu sa čoskoro naplní. Uvidíme, koľko sa ešte bude nadstavovať.

88

Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza David Moberg Karlsson, prichádza Srdjan Plavšić.

88

Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Michal Sáček, prichádza Bořek Dočkal.

87

Nita po nepresnosti a faule od súpera bude rozohrávať loptu od svojej brány. Sparta zvládla záver tohto stretnutia výborne a vidina troch bodov je čoraz viac reálnejšia.

86

Do kombinácie Celticu sa teraz zapája aj brankár Bain. Domácim sa nedarí v prechode do útoku, ale hostia ešte nemôžu nič podceniť.

85

Až teraz sa k lopte dostáva domáci celok, ale smerom dopredu to nie je ideálne. No uvidíme, či Celtic ešte dokáže zápas zdramatizovať.

84

Celticu nepomáha ani vysoké napádanie súperovej rozohrávky, hostia chyby nerobia a už sú plne sústredený zvládnuť záver tohto stretnutia.

83

Sparta momentálne drží loptu na svojich kopačkách a nikam sa nemusí ponáhľať.

82

V ofsajde sa teraz ocitol hrdina hostí Lukáš Juliš.

81

Je tu záverečná desaťminútovka riadneho hracieho času. Sparta Praha vyhráva o dva góly a smeruje za prvými troma bodmi v tomto ročníku Európskej ligy.

80

Striedanie v tíme Celtic FC: z ihriska odchádza Odsonne Edouard, prichádza Albian Ajeti.

79

Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Matěj Polidar, prichádza Ladislav Krejčí st..

78

Pomaly sa dostávame do záverečnej časti tohto zápasu. Celtic znova prehráva o dva góly a vidina bodov sa začína zďalovať.

77

Fantastický večer pre hosťujúceho Lukáša Juliša. Streliť tri góly v zápase Európskej ligy a to na pôde Celticu je určite veľká záležitosť.

76

Sparta dala gól!
Hostia sa vracajú do vedenia o dva góly! Sparta založila po zisku lopty rýchly brejk, Karlsson krásne oklamal obranu a hostia postupovali v prečíslení pred súperovu bránu, Karlsson následne prihral pred Bainovu bránu a odtiaľ LUKÁŠ JULIŠ dovŕšil svoj hattrcik – 1:3!

75

Žltú kartu dostáva Ryan Christie (Celtic FC).

74

Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Adam Karabec, prichádza Michal Trávník.

73

Striedanie v tíme AC Sparta Praha: z ihriska odchádza Dávid Hancko, prichádza David Lischka.

73

Rohový kop hostia ubránili a teraz už môžme pristúpiť k streiedaniu.

72

Hancko stále zostáva na trávniku, musel zasahovať v defenzíve a loptu odvrátil na rohový kop. Sparta sa musí stále brániť.

71

Po nedovolenom zákroku nasledoval priamy kop domáceho tímu, Griffithsov center musel Nita boxovať do bezpečia.

70

Žltú kartu dostáva Michal Sáček (AC Sparta Praha).

69

Hostia sa musia aj naďalej brániť, domáci operujú na útočnej polovici. Hancko už výrazne ukazuje, že bude musieť ísť dole. Verme, že to nebude nič vážneho.

68

Pri lavičke Sparty sa už chystá k striedaniu a to bude hneď dvojnásobné. Momentálne je pri lopte domáci celok a čaká sa na prerušenie hry.

67

Dávid Hancko zrejme avizuje, že bude musieť streidať. To bude určite citeľná strata pre Spartu, slovenský reprezentant hrá dnes veľmi aktívne a podporuje aj útok.

66

Tak uvidíme, čo nám toto stretnutie ešte ponúkne. Vyzerá to na ešte veľmi zaujímavé minúty a veľký boj o body do tabuľky.

65

Celtic Glasgow dal gól!
Nedáš-dostaneš! Teraz sa potvrdilo toto staré otrepané pravidlo, domáci celok dáva svoj prvý gól v tomto zápase a dráma je na svete. Rogic sa pohodlne dostal k zakončeniu pred bránou Sparty po krásnom uvoľnení, ale jeho pokus Nita fantasticky vyrazil. Žiaľ, k odrazenej lopte sa potom dostal LEIGH GRIFFITHS a ten ju už dopravil do siete – 1:2!

64

Celtic operuje na útočnej polovici, hra má teraz veľmi rýchly spád.

63

Sáček potiahol tento útok hostí, napokon ho spoza pokutového územai aj sám zakončil a jeho strela končí na tyčke! Domáci mali obrovské šťastie, že neinkasovali ďalší gól.

62

Elhamedov center poslala defenzíva hostí do bezpečia, následne Celtic loptu stráca a do rýchleho brejku ide Sparta Praha.

61

Tento útočný výpad hostí nemohol pokračovať, Krejčí fauloval a tak lopta pripadne domácemu tímu.

60

Hodina v Celtic Parku je už minulosťou. Domáci celok aj naďalej prehráva 0:2 a Sparta pokračuje vo veľmi dobrom výkone.

59

Striedanie v tíme Celtic FC: z ihriska odchádza Mohamed Elyounoussi, prichádza Leigh Griffiths.
Striedanie v tíme Celtic FC: z ihriska odchádza Scott Brown, prichádza Hatem Abd Elhamed.

58

Frimpong zakončoval spoza pokutového územia, jeho zakončenie tesne míňa priestor hosťujúcej brány.

57

Ďaleko sa teraz domáci celok nedostal, hostia majú loptu na kopačkách a narozdiel od Celticu sa nemusia nikam ponáhlať.

56

Celtic momentálne kombinuje na svojej polovici ihriska a snaží sa o postupný prechod do útoku. Hostia ihneď napádajú rozohrávku súpera.

55

Karlsson centroval najprv od rohovej zástavky a potom spoza poktového územia, ale v oboch prípadoch si domáca defenzíva počínala úspešne.

54

Zrazená prihrávka pred domácou bránou a nasledova bude rohový kop Sparty Praha. Domáci celok sa tak ešte bude musieť brániť.

53

Frimpongov prízemný center pred hosťujúcu bránu sa stal ľahkou korisťou pre brankára Nitu. Ten si tak aj naďalej drží čisté konto, ale veľa roboty v tomto zápase zatiaľ nemal.

52

Žltú kartu dostáva David Pavelka (AC Sparta Praha).

51

Edouardova prihrávka nebola úspešná a k lopte sa dostávajú znova hostia. Sparta hrá teraz veľmi organizovanie dopredu aj dozadu.

50

Celtic bol favoritom tohto zápasu, ale dnes to zatiaľ nevyzerá na žiadny bodový zápis. Ešte je však dlhá cesta do konca tohto stretnutia.

49

Karlsson centroval do pokutového územia domácich, ale táto lopta nenašla nikoho z jeho spoluhráčov. No, Sparta má veľmi dobrý vystup do druhého polčasu.

48

Lukáš Juliš už dal dva góly v tomto zápase a tak si robil zálusk aj na tretí. Škoda, tretí gól by už znamenal zrejme definitívu v tomto zápase.

47

Obrovská škoda pre Spartu! Brankár Bain zle rozohral loptu a Krejčí ju poslal na Juliša, ten v pokutovom území mal voľného Karabca, ale zakončoval sám a to veľmi zle a nepresne!

46

Druhý polčas v Glasgowe je už v plnom prúde, výkop mali domáci, ktorí musia doťahovať dvojgólový náskok súpera. Ani jeden z trénerov nestriedal.

46

Začal sa druhý polčas.

Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!

Úvodné dejstvo v Galsgowe je už minulosťou. Sparta Praha sa od 20. minúty výrazne zlepšila a skvelú pasáž hry zakončil gólom Juliš. Celtic sa nedostával do žiadnych veľkých šancí, v závere prvého polčasu znova gólov idrel Juliš a tak Sparta Praha po prvom polčase prekvapivo vyhráva 2:0!

Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 22:01.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

Sparta dala gól!
Domáci inkasujú gól do šatne! Sparta založila rýchly protiútok až do pokutového územia Celticu, tam domáci futbalisti nezvládli túto situáciu a nechali prejsť loptu až na LUKÁŠ JULIŠA a ten presnou strelou dáva druhý gól v tomto zápase – 0:2!

44

Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Čakáme na údaj o nadstavenom čase.

43

Domáci futbalisti mali čo robiť, aby ubránili tento tlak hostí. Sparta sa od prvých minút výrazne zlepšuje.

42

Sparta súpera do ničoho nepustila a už sa presúva pred pokutové územie domáceho tímu.

41

Celtic ubránil túto situáciu a skúša sa už presunúť aj s loptou na kopačkách smerom dopredu.

40

Karabec sa skúsil presadiť individuálne, ale jeho zakončenie bolo tečované a nasledovať bude tohový kop Sparty Praha.

39

Záver prvého polčasu sa blíži. Dočkáme sa ešte presného zásahu do prestávky?

38

Brankár Nita sa oprávnene hneval na svojich spoluhráčov, toto bola jasné zaváhanie obrany. Sparta však naštastie gól neinkasovala a stále je vo vedení.

37

Tak toto bola zaujímavá príležitosť pre domáci celok! Elyounoussi sa pretlačil pred hosťujúcu bránu a snažil sa reagovať na nenápadný center, loptu stihol pohladiť ale jeho pokus smeroval len do konštrukcie brány!

36

Celtic stále vyhráva štatistiku v držaní lopty, ale to domácim nič platné nie je. V útoku toho škótsky celok veľa nepredviedol, čas na nápravu tu však stále je.

35

Pomaly sa dostávame do záverečnej časti prvého polčasu. Sparta si stále drží svoje tesné vedenie o jeden gól, Celtic zatiaľ nemal vyloženú gólovú šancu.

34

Pokus o rýchly útočný výpad hosťom nevyšiel, Juliš nestihol dobehnúť dlhú prihrávku a nasledovať bude odkop od Bainovej brány.

33

Nedovoleným zákrokom končí toto útočné ťaženie domácich, brankár Nita uvedie loptu späť do hry svojou rozohrávkou.

32

Pozrime sa aj na druhý zápas v tejto skupine, francúzske Lille prekvapivo doma vyhráva s AC Miláno 1:0.

31

Teraz sledujeme pasáž hry, kde opäť je lopta na kopačkách domáceho tímu. Sparta však aktívne napáda rozohrávku svojho dnešného súpera.

30

Polhodina zo stretnutia v Glasgowe je už minulosťou. Domáci celok aktruálne prehráva 0:1!

29

Sparta sa snaží pokračovať v aktívnom poňatí hry, no dnes to Celtic nebude mať tak ľahké, ako možno domáci aj sami čakali.

28

Na rade je tak domáci celok, ktorý musí doťahvoať náskok súpera. Sparta predviedla výbornú pasáž hry a vyťažila z toho maximum. Uvidíme, čo nám toto stretnutie ešte ponúkne.

27

Sparta dala gól!
Veľký nápor hostí sa napokon končí gólom! Center prepadol na zadnú tyč a tak zakončoval slovenský reprezentant Dávid Hancko, jeho pokus zastavila konštrukcia brány, ale k odrazenej lopte sa dostal LUKÁŠ JULIŠ a touto veľkou šancou už nepohrdal – 0:1!

26

Druhá veľká šanca pre Spartu! Aj tento center do pokutového územia dostal Hancko, k lopte sa dostal Juliš a jeho zakončenie vyrazil Bain fantasticky na rohový kop!

25

Tlak hostí pokračuje ďalej, Karabec získal loptu ale dlho váhal čo s loptou až premrhal ideálnu pozícu na skórovanie.

24

Dávid Hancko dostal loptu do pokutového územia domácich, tam sa aj so štastím dostal k strele Karlsson a z mierneho uhla trafil spojnicu brány! Veľká smola pre Spartu a obrovské štastie pre Celtic!

23

Sparta kombinuje na útočnej polovici a začína hrať veľmi aktívne. Celtic sa tak v týchto chvíľach musí brániť.

22

Dostávame sa do druhej polovice úvodného dejstva. Stále čakáme na prvú veľkú šancu, Celtic stále vedie v štatistike držania lopty.

21

Následne sa nepodarilo ani Edouardovi nájsť recept na prekonanie súperovej defenzívy, Sparta už získava loptu a skúša založiť rýchly brejk.

20

Laxalt sa skúšal presadiť individuálne, ale nepodarilo sa mu prejsť cez hosťujúcu obranu. Celtic má však aj naďalej loptu na svojich kopačkách.

19

Hosťujúci Pavelka prerušil rodiaci sa útok domácich len za cenu faulu. Sparta tak má čas zoskupiť sa v zadných radoch.

18

Aj naďalej tak čakáme na prvý zaujímavejší moment v tomto zápase. Postupne sa hra začína vyrovnávať, momentálne je pri lopte domáci tím.

17

Sledovali sme prvý rohový kop v tomto zápase. Prekvapivo ho zahrávali hostia, ale Vindheimov center nebol nijak nebezpečný.

16

Nebezpečné chvíle v pokutovom území Sparty. Defenzíva hostí nedokázala dostať centrovanú loptu preč, obrancovia na seba len pozerali a môžu ďakovať, že Edouard nezakončil presne.

15

Centrovaná lopta do pokutovéjho územia domácich, prvýkrát sme videli zasiahnuť defenzívu Celticu a tá dostala loptu do bezpečia.

14

Domáci Edouard sa skúšal presadiť inidividuálne, ale napokon loptu stráca. Sparta sa pokúša postupnou rozohrávkou vymyslieť niečo zaujímavé smerom dopredu.

13

Celtic po získaní lopty začína obliehať súperovu šestnástku. Sparta musela veľmi rýchlo prepnúť do defenzívy.

12

Momentálne je lopte Sparty, český celok sa pokúša dostať až na útočnú polovicu. Stále to však hosťom škrípe v ofenzíve a to kvôli nepresným prihrávkam.

11

Úvodná desaťminútovka tohto zápasu je už minulosťou, zatiaľ čakáme na prvý vážnejší moment. Celtic vedie v štatistike držania lopty.

10

Po chybe hostí sme sledovali útočné ťaženie domáceho tímu, Elyounoussi však v pokutovom území fauloval a tak brankár Nita uvedie loptu späť do hry svojou rozohrávkou.

9

Hosťujúci Juliš vybiehol za touto prihrávkou z ofsajdu, takže prípadná útočná akcia Sparty Praha nemohla pokračovať ďalej.

8

Prvú vážmu robotu v tomto zápase mala defenzíva Sparty, k lopte sa dostal Edouard a už si to chystal na strelu, napokon sa mu však cez Pavelku prejsť nepodarilo.

7

Do kombinácie domáceho tímu sa zapája aj brankár Bain. Podobne ako jeho kolega Nita na druhej strane zatiaľ nemusel riešiť žiadnu vážni stuáciu pred svojou bránou.

6

Sparta sa ešte nedostala v úvodných minútach na polovicu súpera. Chybná rozohráva smerom dopredu to znemožňuje, český celok sa musí v tejto časti polepšiť.

5

Po nedovolenom zákroku zahrával Celtic priamy kop, Christieho center do pokutoveho územia sa však stal ľahkou korisťou pre obrancov Sparty Praha.

4

Chybná rozohrávka hosťujúceho celku, k lopte sa dostáva domáci celok a ten už operuje na útočnej polovici.

3

Momentálne je už pri lopte Sparta, ktorá sa snaží o postupný prechod na útočnú polovicu. Celtic na nič nečaká a okamžite vysoko napáda rozohrávku svojho dnešného súpera.

2

Celtic po zisku lopty založil rýchly útočný výpad, do pokutového územia hostí centroval Laxalt, ale obrana Sparty bola pozorná a dostáva loptu do bezpečia.

1

Prvý polčas v Celtic Parku je už v plnom prúde, výkop mala Sparta Praha. Ešte dodáme, že v základnej zostave hostí je aj slovenský reprezentant Dávid Hancko.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!

Prajem príjemný športový večer všetkým fanúšikom futbalu. Európska liga pokračuje od 21.hodiny ďalšími stretnutiami, v Glasgow sa uskutoční stretnutie skupiny H a do medzi Celticom a Spartou Praha. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa opäť prihlásime.

Úvodné zostavy:

Celtic FC: Bain – Frimpong, Duffy, N. Bitton, Laxalt – S. Brown ©, C. McGregor – R. Christie, Rogic, M. Elyounoussi – Edouard

Náhradníci: Barkas, Hazard – Al. Ajeti, Elhamed, Griffiths, Klimala, Henderson, Ntcham, Soro, Taylor, Turnbull, Welsh

AC Sparta Praha: Nita – Vindheim, Pavelka ©, Plechatý, Hancko – Sáček, Ladislav Krejčí ml. – Polidar, Karabec, Moberg Karlsson – Juliš

Náhradníci: Kotek – Čelůstka, A. Gabriel, Dočkal, Ladislav Krejčí st., Lischka, Vitík, Patrák, Plavšić, Trávník

Rozhodca: Kovács – Marinescu, Artene (všetci Rumunsko)

Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Celtic FC a AC Sparta Praha. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 21:00.

Pred dvoma týždňami sa naplno rozbehla Európska liga a dianie v základných skupinách pokračuje ďalej. Vo štvrtok čakajú všetky tímy tretie vystúpenia, skupina H ponúkne súboj v Glasgowe, kam pricestuje český zástupca.

Celtic FC získal v dvoch zápasoch 1 bod, keď minulý týždeň remizoval s francúzskym Lille 1:1. V prvom zápase Celtic prehral s AC Milánom 3:1. Sparta Praha zatiaľ čaká na svoj prvý bodový zápis v Európskej lige. Český celok najprv doma podľahol Lille 1:4 a následne prehral v Taliansku s AC Milánom 3:0.

Favoritom tohto zápasu budú domáci futbalisti. Celtic má aj tú výhodu, že okrem Európskej ligy hrá aj domácu súťaž a pohár. Sparta Praha hrá len euróspku súťaž, keďže šport v Česku dostal kvôli koronavírusu stopku. Ako dopadne toto stretnutie? Sledujte náš online prenos!

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Celtic FC

Celtic FC

  • Bain
  • Frimpong
  • Duffy
  • N. Bitton
  • Laxalt
  • S. Brown (C) (59. Elhamed)
  • C. McGregor
  • R. Christie
  • Rogic
  • M. Elyounoussi (59. Griffiths)
  • Edouard (80. Al. Ajeti)
AC Sparta Praha

AC Sparta Praha

  • Nita
  • Plechatý
  • Pavelka (C)
  • Hancko (73. Lischka)
  • Vindheim
  • Sáček (88. Dočkal)
  • Ladislav Krejčí ml.
  • Karabec (74. Trávník)
  • Polidar (79. Ladislav Krejčí st.)
  • Moberg Karlsson (88. Plavšić)
  • Juliš