Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Európska liga - Skupina C

05.11.2020 o 18:55

SK Slavia Praha
3 : 2
(2:1)
OGC Nice
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.

Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 45 % : 55 %.
Strely na bránu: 5:4.
Strely mimo: 5:0.
Rohy: 2:0.
Ofsajdy: 2:5.
Fauly: 21:7.

V druhom zápase tejto skupiny vyhral Leverkusen na ihrisku Beer Ševy 4:2, spolu so Slaviou tak má po 6 bodov. Keďže Slavia vyhrala vzájomný zápas s nemeckým klubom, tak sa posunula priebežne na prvé miesto tabuľky. Tretie Nice a štvrtá Beer Ševa majú po troch bodoch. V ďalšom kole (26. novembra 2020) sa budú hrať odvety dnešných zápasov – Nice – Slavia Praha a Leverkusen – Beer Ševa.

Slavia predviedla v druhom polčase výborný výkon a zaslúžene získava ďalšie cenné víťazstvo. Domáci nepustili hostí až na gól Ndoyeho v poslednej minúte nadstaveného času absolútne k ničomu a za celý druhý polčas sa hostia dostali len k dvom strelám. Nice síce malo loptu o niečo častejšie na kopačkách, disciplinovane hrajúca Slavia ich ale držala na dištanc od svojej brány a po krásnej akcii dvojice Oscar – Olayinka strelil tretí, a ako sa neskôr ukázalo víťazný gól zápasu, Jan Kuchta. Zníženie od Ndoyeho v úplnom závere už prišlo veľmi neskoro.

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Tím Nice práve strelil gól!
Tak predsa len ešte Nice znižuje a bude mať aspoň malú šancu na vyrovnanie! DAN NDOYE dostal loptu na ľavú stranu šestnástky, kde obišiel Masopusta a tvrdou strelou vystrelil k bližšej tyči. Brankár Kolář tento pokus nedokázal vyraziť a loptu si nohou len zrazil do brány.

90+2

Lotomba hľadal pasom na pravé krídlo rozbehnutého Atála, ten si ale túto prihrávku spracoval tak, že si sám loptu zrazil do autu.

90+1

Reine-Adélaïde si znovu nabiehal na prihrávku zo stredu poľa z ofsajdu. Domáci obrancovia prenechali rozohrávku brankárovi Kolářovi, ktorý trochu zdržal hru a potom nakopol loptu až takmer do rohu polovice Nice.

90

Nadstavený čas sú tri minúty.

89

Hostia by aj radi niečo vymysleli, ich frustrácia z vývoja zápasu je však už úplne evidentná a domáci ich bez väčších problémov držia na dištanc od nebezpečných priestorov.

88

Striedanie v tíme OGC Nice: z ihriska odchádza Hassane Kamara, prichádza Dan Ndoye.

87

Slávisti zachytili kolmicu na Kamaru na ľavé krídlo a Masopust spolu s brankárom Kolářom odkopli loptu do stredu poľa. Tam sa k nej dostali hostia.

85

Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza David Hovorka, prichádza Jakub Křišťan.

84

Reine-Adélaïdeovi sa dnes veľmi nedarí a teraz to striedajúci hráč Nice len potvrdil ofsajdom. Domáci budú striedať.

83

Žltú kartu za faul pri napádaní rozohrávky Slavie dostáva Jeff Reine-Adélaïde (OGC Nice).

82

Tecl fauloval pri napádaní Bambuho. Hostia rozohrávajú od vlastných obrancov na svojej polovici ihriska, cez skvele organizovaných domácich sa ale v druhom polčase nedostali absolútne k ničomu.

81

Striedanie v tíme OGC Nice: z ihriska odchádza Kasper Dolberg, prichádza Júsuf Atál.

79

Slávisti museli zacúvať na vlastnú polovicu a po Zimovej malej domov sa dostala lopta k brankárovi Kolářovi. Ten úspešne rozohral a Slavia môže pokračovať so svojou postupnou kombináciou.

78

Slavia sa bez väčších problémov usadila na útočnej polovici, kde si jej hráči loptu posúvajú zo strany na stranu. Center ani strela zo strany domáceho tímu zatiaľ neprišli.

77

Hostia chceli zrýchliť rozohrávku a Pelmard nakopol loptu za obranu Slavie na Kamaru. Opäť však vybiehal z ofsajdu a loptu tak získavajú domáci.

77

Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Jan Kuchta, prichádza Stanislav Tecl.

75

Oscarov center zľava zablokovali hostia k dobiehajúcemu Zimovi, ktorý vystúpil z pozície obrancu k šestnástke Nice. Zo vzduchu potom vystrelil, jeho pokus sa ale zakrútil smerom od Benítezovej brány.

74

A na kopačky hostí sa už vkráda nervozita. Pelmard si vôbec neporozumel s Kamarom, ktorý mu pitom ukazoval, kam si nabehne. Namiesto toho mu ale Pelmard prihrával na opačnú stranu.

73

Slavia hrá vo veľkej pohode a rýchlo obrala hostí o loptu. Olayinka hľadal centrom na zadnú tyč nabiehajúceho si Kuchtu, ten však loptu nedokázal dobehnúť a tá skončila za bránkovou čiarou.

71

Tím Slavia práve strelil gól!
Domáci odskakujú do dvojgólového náskoku! Oscar si na ľavej strane narazil loptu s Olayinkom a nabehol si na jeho prihrávku za obrancu. Oscar takmer z bránkovej čiary prihrával do bránkoviska, kde síce Traoré dostal loptu na päty, práve od jeho päty sa ale lopta odrazila k voľnému JANOVI KUCHTOVI, ktorý ju dorazil do odkrytej brány Nice.

69

Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Ondřej Lingr, prichádza Ibrahim Benjamin Traoré.

69

Masopust zastavil kolmicu Reine-Adélaïdeho, jeho prihrávku dopredu ale hostia hneď zastavili. Ani útok Nice ale nemal dlhé trvanie, keďže Kamara si nabiehal na prihrávku na ľavé krídlo z ofsajdu.

68

Lingr hľadal pasom z prvej na ľavom krídle Oscara, ten ale vybiehal z ofsajdového postavenia. Hostia sa s rozohrávkou neponáhľajú.

67

Oscar sa uvoľnil na ľavom krídle a chcel nacentrovať do šestnástky. Jeho prihrávku zrazil za vlastnú šestnástku k Holešovi Bambu, Holeš ale tentokrát vystrelil mimo Benítezovej brány.

66

Slávistom sa prechod na útočnú polovicu nevydaril, od Schneiderlina sa ale lopta odrazila k Hovorkovi. Ten posunul malou domov loptu ku Kolářovi a od neho začína ďalšia „vlna“ útoku Slavie.

65

Striedanie v tíme OGC Nice: z ihriska odchádza Pierre Lees-Melou, prichádza Alexis Claude-Maurice.

65

Striedanie v tíme OGC Nice: z ihriska odchádza Rony Lopes, prichádza Jeff Reine-Adélaïde.

64

U brankára Slavie nakoniec lopta i končí po nepresnej kolmej prihrávke na Dolberga. Domáci sa snažia hru trochu upokojiť.

63

Nice postupne začína zvyšovať svoju aktivitu a posledné minúty sa odohrávajú na polovici Slavie. Hostia však stále kombinujú len v úctivej vzdialenosti od Kolářovej brány.

62

Oscar nedokázal odhlavičkovať center z pravej strany, Rony Lopes ale nedokázal loptu zasiahnuť. Domáci odkopli hrací predmet do stredu poľa.

61

Žltú kartu za protesty dostáva Flavius Daniliuc (OGC Nice).

61

Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Gouiriho ostrým sklzom zozadu dostáva David Hovorka (SK Slavia Praha). Hovorka má veľké šťastie, že nedostal červenú kartu, Gouiri už totiž mohol bežať k šestnástke Slavie…

60

Holeš z prvej nakopol loptu na ľavé krídlo na rozbehnutého Oscara, s ním sa ale vrátil Bambu, ktorý guľatý nezmysel prihral svojmu brankárovi Benítezovi.

59

Slavia má druhý polčas zatiaľ pevne pod kontrolou. Hostia majú obrovský problém vôbec solídne rozohrať a usadiť sa na polovici domáceho tímu. Teraz majú navyše „sešívaní“ hrací predmet na svojich kopačkách.

58

Hostia museli nakoniec posunúť loptu dozadu na brankára Beníteza a v súboji o loptu po jeho výkope fauloval Zima. Nice ale rozohrávku po faule vôbec nezvládlo a loptu prakticky darovalo domácim.

57

Slávisti výborným presingom držia hostí na ich polovici. Hráči Nice majú obrovský problém rozohrať.

57

Žltú kartu za nafilmovanie faulu na hranici pokutového územia Nice dostáva Jan Kuchta (SK Slavia Praha).

55

Žltú kartu za faul na Lotombu dostáva Petr Ševčík (SK Slavia Praha).

55

Žltú kartu za protesty proti verdiktu rozhodcu dostáva Pierre Lees-Melou (OGC Nice).

54

Hneď po zisku lopty poslali hostia nákop na ľavé krídlo na rozbehnutého Kamaru, hráč Nice však vybiehal z ofsajdového postavenia.

52

Slávisti však výborným pohybom dostali hostí pod tlak a Lingr nakoniec loptu získal na kopačky domácich. Okamžite nasledovala prihrávka dozadu a od brankára Kolářa začína rozohrávka útoku domáceho tímu.

51

Gólman Slavie Kolář vybehol pred vlastnú šestnástku, aby odkopol nákop obrancov Nice. Hostia sa po autovom vhadzovaní usadili na polovici Slavie.

50

Center domácich z rohu hostia odhlavičkovali z vlastnej šestnástky, lopta sa ale vrátila k hráčom Slavie a nakoniec i k Ševčíkovi, ktorého technická strela z ľavej strany pokutového územia Nice skončila tesne mimo Benítezovej brány.

49

Holeš po prihrávke z pravej strany vystrelil spoza šestnástky, jeho strelu k pravej tyči však brankár Benítez vyrazil na roh.

48

Olayinka veľmi riskantnou prihrávkou dozadu prihrával pred vlastnú šestnástku, na jeho šťastie a celej Slavie sa však ako prví k lopte dostali obrancovia domáceho tímu. Tí okamžite otáčajú hru smerom k šestnástke Nice.

47

Brankár Slavie Kolář rozohral veľmi nepresne a poslal loptu priamo do autu. Hostia sa snažia o rozohrávku postupného útoku, zatiaľ si ale loptu prihrávajú na vlastnej polovici.

46

Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.

46

Začal sa druhý polčas.

Druhý polčas sa začne približne o 19:57.

Do zápasu vstúpili aktívnejšie hostia, ktorí však svoje šance nevyužili. Slávisti postupne prevzali iniciatívu a po chybe obrany Nice otvoril skóre Kuchta. Hostia boli z tohto úderu chvíľu otrasení, potom ale predsa len dokázali odpovedať po peknej akcii Gouiriho. Záver prvého dejstva ale patril Slavii a hlavne Simovi, ktorý presnou hlavičkou strhol polčasové vedenie na stranu domáceho tímu. Hostia tak budú musieť byť v druhom polčase ešte aktívnejší, ak chcú mať šancu na body z Prahy.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 46 % : 54 %
Strely na bránu: 3:2
Strely mimo: 2:0
Rohy: 1:0
Ofsajdy: 0:0
Fauly: 8:5

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Olayinka prenikol z ľavého krídla do šestnástky Nice, otočil sa s loptou okolo Bambuho a vystrelil, jeho pokus ale letel vysoko nad Benítezovu bránu.

45

Bude sa hrať ešte jednu minútu.

44

Hostia sa snažia odpovedať a nasťahovali sa na polovicu Slavie. Domáci zatiaľ pri tomto útoku hostí držia disciplinovane svoje obranné postavenie.

43

Tím Slavia práve strelil gól!
Domáci sa znovu dostávajú do vedenia! Na Ševčíkov center si na hranici bránkoviska najvyššie vyskočil nikým poriadne nebránený ABDALLAH SIMA a prudkou hlavičkou nasmeroval loptu nechytateľne k ľavej tyči Benítezovej brány

41

Nice však rozohrávku pokazilo a po Ševčíkovej kolmici sa medzi obrancov hostí rozbehol Holeš. Pelmard mu loptu v sklze odkopol na rohový kop.

40

Pred ňou sa však útok skončil, lebo Olayinkov pokus o individuálny prienik bol neúspešný. Hostia sa dopredu zdanlivo neponáhľajú.

39

Slavia už sa z inkasovaného gólu oklepala a teraz sú to Pražania, kto sa tlačí na útočnú polovicu. Nice sa zatiahlo k vlastnej šestnástke do obrany.

37

Olayinka s Kuchtom sa tlačili do šestnástky Nice a obaja v súboji s obrancami francúzskeho tímu spadli. Namiesto penalty, ktorú požadovali však dánsky hlavný rozhodca Kehlet odpískal Olayinkov útočný faul.

36

Dlhý postupný útok Nice ukončil Olayinka, ktorý na vlastnej polovici získal loptu. Vzápätí ho taktickým faulom potiahol za dres Lotomba, domáci tak musia zakladať svoj útok „do plných“.

35

Slávisti zatiaľ úspešne presúvajú svoj obranný blok zo strany na stranu podľa toho, kde sa nachádza lopta, a napokon hostí aspoň na chvíľu vytlačili na ich polovicu.

34

Teraz doľahol inkasovaný gól na Slaviu a „sešívaní“ prakticky hneď po výkope odovzdali loptu hosťom. Tí sa usadili na polovici pražského klubu.

33

Tím Nice práve strelil gól!
Je vyrovnané! AMINE GOUIRI si narazil loptu s Ronym Lopesom, ktorú mu dal spätnú prihrávku oblúčikom za obranu Slavie a Gouiri potom lobom ponad vybiehajúceho brankára Kolářa poslal loptu do siete.

32

Pelmard sa po zisku lopty rozbehol na ľavej strane smerom k šestnástke Slavie. Spolu s ním sa ale vrátil i Sima, ktorý ho napádaním donútil k nepresnej prihrávke.

31

Olayinka vysunul na ľavej strane do nábehu za obranu Oscara, ktorého center letiaci na zadnú tyč na nabiehajúceho si Simu na poslednú chvíľu odhlavičkoval kapitán Nice Lees-Melou.

30

Lingr zasiahol v súboji o loptu Lees-Meloua kolenom do kolena. Obaja hráči musia byť ošetrení.

29

Slavia okamžite otočila hru a na konci jej rýchlej protiakcie bol Sima. Pravý krídelník vystrelil už zvnútra šestnástky, jeho strela ale letela priamo na brankára Beníteza.

28

Ten ale skončil v podstate skôr, ako začal, pretože Gouiri nedobehol prihrávku na pravé krídlo.

27

Brankár Slavie Kolář po nie príliš presnej malej domov musel pred napádajúcim Ronym Lopesom loptu odkopnúť k obrancom Nice. Hostia sa tak môžu pokúsiť o ďalší útok.

26

Kombinujúci hostia sa posunuli na útočnú polovicu, po nepresnej prihrávke Schneiderlina na Kamaru na ľavé krídlo ale lopta skončila za bránkovou čiarou.

25

Hostia sa snažia hru trochu upokojiť a dostať pod kontrolu. Hráči Nice si tak prihrávajú na vlastnej polovici.

25

Žltú kartu za podrazenie Lingra rukou ležiac na trávniku dostáva Morgan Schneiderlin (OGC Nice).

24

Dolberg sa tiež pokúsil o sólový prienik cez obranu Slavie, na rozdiel od svojho spoluhráča sa ale zasekol na hranici šestnástky.

23

Lees-Melou získal loptu pri vlastnej šestnástke a nakopol ju na útočnú polovicu na Gouiriho. Krídelník Nice si ju potom navádzal na strelu a obišiel Hovorku, Zimu i Oscara, sám sa ale vytlačil až príliš do strany a odtiaľ už strieľať nemohol.

22

Žltú kartu za zásah sklzom do členku Kamaru dostáva Abdallah Sima (SK Slavia Praha).

20

Za pokutovým územím hostí sa ešte lopta odrazila k Masopustovi, ktorého strela po zemi skončila v rukaviciach brankára Beníteza.

19

Olayinka ju však vypichol Lees-Melouovi a nacentroval z ľavého krídla do šestnástky. Na poslednú chvíľu ju musel pred nabiehajúcim Kuchtom zraziť mimo vlastnej šestnástky jeden z obrancov Nice.

18

Nice je inkasovaným gólom zjavne trochu zaskočené a nedarí sa mu prejsť na polovicu Slavie. Hostia si loptu prihrávajú pri vlastnej šestnástke.

16

Tím Slavia práve strelil gól!
Domáci otvárajú skóre! Hostia síce vypichli rozbehnutému Lingrovi ostrým sklzom loptu, tá sa ale vysokým oblúkom odrazila smerom do šestnástky Nice. Tam sa k lopte dostal JAN KUCHTA, ktorý sa, zo strany hosťujúceho trénera, nepochopiteľne dostal cez dvojicu obrancov hostí a sám pred brankárom Benítezom už nezaváhal, keď namieril presne k pravej tyči.

14

Prvú žltú kartu zápasu dostáva za držanie rozbehnutého Lees-Meloua za dres Tomáš Holeš (SK Slavia Praha).

14

Ševčík vysunul prihrávkou na pravú stranu do šestnástky Nice rozbehnutého Simu, tomu sa však center vôbec nevydaril a loptu vysokým oblúkom poslal na opačnú stranu.

13

Po Masopustovom centri sa lopta v šestnástke po nevydarenej Olayinkovej hlavičke odrazila k voľnému Lingrovi, ktorý však trafil len obrancu Nice pred sebou.

12

I Slavia sa dokázala nasťahovať na polovicu svojho súpera, zatiaľ sa ale do streleckej pozície alebo priestoru na center domáci nedostali.

10

Pelmard sa uvoľnil na ľavej strane cez Masopusta a už takmer z bránkovej čiary centroval pred bránu Slavie. Tam si nabiehal Dolberg, ktorému ale chýbal tak krok na to, aby loptu dorazil do odkrytej svätyne domácich.

9

Nice sa tak vrátilo na polovicu Slavie a snaží sa znovu prekombinovať k šestnástke domáceho celku.

8

Domáci hostí vytlačili na ich polovici a Ševčík vystihol prihrávku Kamaru. Namiesto prihrávky na spoluhráčov sa však rozbehol k šestnástke Nice sám a pred ňou mu obrancovia hosťujúceho tímu loptu vzali.

7

Slávisti však opäť zbytočne pokazili rozohrávku a loptu darovali hosťom. Rony Lopes oblúčikom z pravej strany na zadnú tyč, ktorý nedokázali obrancovia Slavie odkopnúť, dostal loptu k Dolbergovi, ktorý zblízka namieril priamo do pripraveného brankára Kolářa.

6

Daniliuc nakopol loptu na pravé krídlo na rozbehnutého Ronyho Lopesa, ten ale túto prihrávku nedobehol.

5

Nice sa usadilo na útočnej polovici a snaží sa postupne prekombinovať k domácej šestnástke. Zatiaľ sa to hosťom nedarí.

4

Tam jeho spoluhráči loptu vo vzdušných súbojoch nezískali, Slavia ale naložila s možnosťou rozohrať mizerne a po zlej prihrávke Hovorku sa lopta dostala ku Kamarovi.

3

Domáci držia vysokým presingom hostí pri ich šestnástke a lopta sa po malej domov dostala aj k brankárovi Nice Benítezovi. Ten sám zariskoval pri kľučke proti napádajúcemu Olayinkovi, loptu ale dokázal odkopnúť do stredu poľa.

2

Slavia sa ani nesnažila o postupný útok a namiesto toho obrancovia domáceho tímu nakopli loptu na hrot útoku na Kuchtu. Ten túto prihrávku nedobehol a lopta skončila u brankára hostí Beníteza.

1

Výkop zápasu mali hostia, ich prvý pokus o útok sa však skončil po faule Schneiderlina na Olayinku v strede poľa.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Slavia bude hrať v tradičných červenobielych dresoch, Nice v modrých.

Oba tímy sú už na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.

Úvodné zostavy:

SK Slavia Praha: O. Kolář © – Masopust, Zima, Hovorka, Oscar – Ševčík, Holeš – Sima, Lingr, Olayinka – Kuchta.
Náhradníci: Stejskal, Vágner – Musa, Tecl, Alijagić, Traoré, Jurásek, Rigo, Křišťan, Višinský, Zeronik.

OGC Nice: Benítez – Bambu, Daniliuc, Pelmard – Lotomba, Lees-Melou ©, Schneiderlin, Kamara – Rony Lopes, Dolberg, Gouiri.
Náhradníci: Cardinale – Atál, Búdawí, Claude-Maurice, Maolida, Ndoye, N'Soki, Reine-Adélaïde, Trouillet, Thuram, Coly, Pionnier.

Rozhodca: Kehlet – Sörensen, Hummelgaard (DEN).

Tento zápas sa kvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 odohrá bez divákov.



Vzájomné zápasy

Oba kluby sa doteraz v európskych pohároch stretli len v jednom dvojzápase, a to v Pohári víťazov pohárov v roku 1997. Oba zápasy sa vtedy skončili nerozhodne, po remíze 2:2 v Nice a 1:1 v Prahe sa však z postupu radovala Slavia.



OGC Nice

Nice sa kvalifikovalo do skupinovej fázy Európskej ligy ako piaty tím nedohraného minulého ročníka francúzskej Ligue 1. V aktuálnej sezóne patrí taktiež medzi elitné celky, keďže po deviatich kolách je na štvrtom mieste tabuľky a päť posledných zápasov za sebou neprehralo. V Európskej lige má, rovnako ako všetky tímy v tejto skupine, na svojom konte tri body. V prvom kole dostalo debakel 2:6 v Leverkusene, v druhom však doma zdolalo izraelskú Beer Ševu 1:0.



SK Slavia Praha

Český majster sa na rozdiel od minulej sezóne v tejto do skupinovej fázy Ligy majstrov nedostal, keď mu stopku vystavil v poslednom predkole dánsky Midtjylland (doma 0:0, vonku 1:4). Slavii tak zostala len Európska liga, ktorá je aktuálne jedinou súťažou, ktorú pražský tím aktuálne hrá. Česká Fortuna liga totiž bola kvôli zlej epidemiologickej situácii v Česku prerušená, posledný ligový zápas tak Slavia odohrala ešte 4. októbra v Ostrave. V samotnej Európskej lige má Slavia po dvoch kolách na konte tri body, keď po prehre 1:3 na ihrisku Beer Ševy zdolala doma Leverkusen 1:0.

Vitajte pri on-line prenose zo zápasu SK Slavia Praha – OGC Nice. Stretnutie skupiny C Európskej ligy sa začne o 18:55.

SK Slavia Praha

SK Slavia Praha

  • O. Kolář (C)
  • Masopust
  • Zima
  • Hovorka (85. Křišťan)
  • Oscar
  • Ševčík
  • Holeš
  • Sima
  • Lingr (69. Traoré)
  • Olayinka
  • Kuchta (77. Tecl)
OGC Nice

OGC Nice

  • Benítez
  • Bambu
  • Daniliuc
  • Pelmard
  • Lotomba
  • Lees-Melou (C) (65. Claude-Maurice)
  • Schneiderlin
  • Kamara (88. Ndoye)
  • Rony Lopes (65. Reine-Adélaïde)
  • Dolberg (81. Atál)
  • Gouiri