Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Európska liga - Skupina C

29.10.2020 o 21:00

SK Slavia Praha
1 : 0
(0:0)
Bayer Leverkusen
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

Veľká radosť v Eden Aréne! Slavia zvládla streliť gól v druhom polčase a to zásluhou striedajúceho Olayinku v 80. minúte a Bayer Leverkusen prvýkrát v novej sezóne prehráva. V druhom polčase sa Slavia zlepšila a bola aktivnejšia, v 65. minúte zahodil striedajúci Stanciu penaltu, ale napokon ho to mrzieť nemusí. Hostia mali v tomto zápase prakticky len jednu veľkú šancu, ale od 22. minúty museli hrať bez vylúčeného Bellarabiho a tento fakt určite ovplyvnil celý zápas.

Ďakujem za pozornosť, prajem už dobrú noc!

90+6

Koniec zápasu.

90+5

Amiri to skúsil priamou strelou, ale tá smeruje nad bránu Slavie. To je už z tohto zápasu všetko!

90+4

Demirbay vybojoval priamy kop na útočnej polovici zo zaujímavej pozície. To je posledná šanca pre Leverkusen streliť v tomto zápase gól.

90+3

Domáci napádajú rozohrávku súpera a do ďalších šancí nemeckého súpera nepúšťa.

90+2

Bayer Leverkusen sa ešte snaží niečo vymyslieť, ale domáci sú už v obrane pozorný. Zatiaľ to teda vyzerá, že Slavia získa tri body.

90+1

V druhom polčase sa nadstavuje 5 minút!

90

Žltú kartu dostáva Ondřej Kolář (SK Slavia Praha).

90

Amiri mal najväčšiu šancu hostí v tomto zápase! Hosťujúci futbalista si krásne nabehol do pokutového územia kde bol zle pokrytý, ale skvelý center si nedokázal úspešne spracovať a následne zakončiť!

89

Riadny hrací čas druhého polčasu sa čoskoro naplní. Uvidíme, koľko sa ešte bude nadstavovat.

88

Diaby poslal prízemný center pred bránu domácich, ale Kolář dokázal túto loptu pohodlne zneškodniť pred nabiehajúcim Baileym.

87

Slavia ustála tento nápor súpera a dostáva loptu do bezpečia. Leverkusen sa však opäť presúva na útočnú polovicu, Wendell je napokon v ofsajde.

86

Hostia sa už posupne dostávajú na útočnú polovicu, stále sa však nevedia prepracovať až do zakončenia na Kolářovu bránu.

85

Leverkusen sa snaží o prechod na útočnú polovicu, ale domáci momentálne výborne bránia stred poľa a súpera k ničomu vážnemu nepúšťajú.

84

Momentálne je už pri lopte Slavia, ktorá sa nemusí nikam ponáhľať. Pre českého majstra to však ešte bude náročné udržať tri body.

83

Slavia ubránila rohový kop a zvládla potom aj útočné ťaženie súpera, po nepresnom zakončení bude nasledovať odkop od domácej brány.

82

A hostia už kombinujú na útočnej polovici a po tečovanej Dragovićovej strele bude nasledovať rohový kop Leverkusenu.

81

Momentálne prebieha za postranou čiarou ošetrovanei autora gólu, ktorý má krv v tvári. No uvidíme, aká bude reakcia oslabeného Leverkusenu, či hostia pôjdu do prípadného rizika.

80

Tím Slavia práve strelil gól!
Tak sme sa predsa len dočkali gólu v tomto zápase! Slavia Praha zahrávala vôbec svoj prvý rohový kop v tomto zápase, najvyššie si na centrovanú loptu vyskočil PETER OLAYINKA a loptu dopravil do siete – 1:0!

79

Priamy kop sa zahrával aj na druhej strane, Stanciu sa potom odhodlal k priamemu ohrozeniu súperovej brány, ale Hrádecký vyťahuje výborný zákrok, nasledovať bude rohový kop!

78

Kolář bol pozorný a pohodlne zneškodnil tento priamy kop. Domáci sa následne rýchly presúvajú na útočnú polovicu.

77

Nedovolený zákrok zo strany domácich a hostia budú zahrávať priamy kop. Slavia sa tak teraz bude musieť brániť.

76

Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Lukáš Provod, prichádza Ibrahim Benjamin Traoré.

76

Žltú kartu dostáva Petr Ševčík (SK Slavia Praha).

75

Opäť sledujeme časté nedovolené zákroky. No kto vie, Leverkusen by zrejme dnes aj ten jeden bod bral, Slavia má určite podmienky na to, aby získala aj všetky tri.

74

Nepresná prihrávka do pokutového územia hostí, brankár Hrádecký už rozohráva loptu na svojich spoluhráčov v poli.

73

Leverkusen kombinuje na svojej polovici ihriska a čelí vysokému napádaniu zo strany súpera. Slavia má veľkú snahu streliť gól, ale z hry sa zatiaľ presadiť nevie.

72

Časté kúskovanei hry a nepresnosti na oboch stranách. Verme, že ešte uvidíme nejaké zaujímavé momenty v tomto zápase, zatiaľ to vyzerá na deľbu bodov.

71

Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Tomáš Malinský, prichádza Abdallah Sima.

71

Žltú kartu dostáva Petar Musa (SK Slavia Praha).

70

Času zostáva ešte pomerne dosť, nepremenená penalta však domácich stále môže mrzieť a vidieť to aj na hráčoch Slavie. No uvidíme, čo nám toto stretnutie ešte prinesie.

69

Leverkusen zahrával priamy kop na útočnej polovici, Jedvaj sa dostal k hlavičke pred pokutovým územím, ale jeho pokus bol nepresný.

68

Žltú kartu dostáva Peter Olayinka (SK Slavia Praha).

67

Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Florian Wirtz, prichádza Nadiem Amiri.

66

Slavia Praha tak zahodila penaltu a to ešte môže domácich mrzieť. Naopak, hostí nepremenená penalta môže viacej povzbudiť.

65

Neuveriteľné! Loptu si na biely bod postavil nový muž na ihrisku Stanciu, ale Hrádecký uhádol smer strely a loptu vyrazil! Následne sa domáci futbalista dostal k dorážke, ale Hrádecký ho fantasticky vychytal aj na druhý krát!

64

Bola nariadená penalta pre Slaviu Praha! Holeš zakončoval spoza pokutového územia, za odrazenou loptou utekal Olayinka a ten bol poslaný k zemi brankárom Hrádeckým!

63

Momentálne sledujeme útočnú kombináciu českého majstra, postupne prenáša hru zo strany na stranu, ale cez obranú múr súpera sa nevie presadiť.

62

Leverkusenu citeľne chýba vylúčený Bellarabi. Slavia je v druhom polčase živšia, ale stále to škrípe vo finálnej fáze.

61

Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Tomáš Holeš, prichádza Nicolae Stanciu.

61

Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Oscar, prichádza Peter Olayinka.

60

Hodina z tohto stretnutia v Eden Aréne je už minulosťou. Stále čakáme na úvodný presný zásah, útočná snaha domácich v druhom polčase sa však výrazne zlepšila.

59

Žltú kartu dostáva Lukáš Provod (SK Slavia Praha).

58

Pri lavičke Slavie sa už chystá ďalšie striedanie. Domáci tréner cíti šancu na tri body a určite tak príde k posilneniu ofenzívy.

57

Diaby pod tlakom poslal ťažkú malú domov Hrádeckému, brankár hostí následne poslal loptu len na kopačky súpera. Slavia vysoko atakuje kombináciu súpera na jeho polovici ihriska.

56

Hosťujúci Bailey zostal ležať na trávniku po ostrom zákroku, ale je v poriadku a bývalý hráč AS Trenčín môže v zápase pokračovať ďalej.

55

Nedovolený zákrok zastavil tento útok domácich. Slavia však ihneď vysoko napáda rozohrávku súpera a chce získať loptu späť na svoje kopačky.

54

Ofsajd zastavil rýchly útočný výpad hostí, Kolář rýchlo rozohral loptu na svojich spoluhráčov a tí sa snažia o prechod do útoku.

53

Znova už sledujeme útočnú kombináciu českého majstra, Leverkusen však momentálne výborne drží stred poľa a súpera do žiadnej šance nepúšťa.

52

Individuálne sa teraz snažil presadiť Malinský, ale cez obranu súpera neprešiel. Následne sa však hosťom rýchly prechod na útočnú polovicu nevydaril.

51

Dlhú nakopnutú loptu si Oscar nedokázal spracovať a tak sa už snažia niečo zaujímavé vymyslieť hostia. Leverkusen sa určite nesmie zakopať do hlbokej defenzívy.

50

Leverkusen sa od výkopu v druhom polčase prakticky len bráni. Zrejme cez polčas v šatni nabádal domáci tréner svojich zverencov, aby si smerom dopredu viacej verili.

49

Slavia je aj naďalej pri lopte a v úvode druhého polčasu dominuje na ihrisku. Domácim by samozrejme veľmi pomohol strelený gól, Leverkusen to s 10 hráčmi bude mať veľmi náročné.

48

Zima sa krásne prebojoval do pokutového územia, napokon v dobrej pozícií aj vystrelil, ale jeho pokus bol zblokovaný obranou! Potom sa ešte domáci futbalista dostal do ďalšieho zakončenia, ale túto strelu pokryl Hrádecký.

47

Druhý polčas v Eden Aréne je už v plnom prúde, výkop mali domáci. Obaja tréneri striedali, v drese hostí sa na ihrisko dostáva bývalý hráč AS Trenčín Bailey.

46

Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Lucas Alario, prichádza Leon Bailey.

46

Striedanie v tíme SK Slavia Praha: z ihriska odchádza Ondřej Lingr, prichádza Petar Musa.

46

Začal sa druhý polčas.

Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne.

Úvodné dejstvo v Eden Aréne je už minulosťou. No musíme konštatovať, že žiadny zaujímavý futbal sme nevideli, vyložená gólová šanca nebola ani na jednej strane. Podstatný moment prišiel v 22. minúte, keď bol vylúčený hosťujúci Bellarabi a tak Slavia má na ihrisku o jedného hráča viac.

Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 22:02.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

V prvom polčase sa nadstavuje 1 minúta!

44

Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Uvidíme, koľko sa ešte bude nadstavovať.

43

Slavia kombinuje na svojej polovici ihriska a snaží sa o postupný prechod do útoku. Leverkusen však výborne obsadzuje stred poľa.

42

Po rozohrávke rohového kopu ešte Leverkusen kombinoval na útočnej polovici, ale nič zaujímavého už nenasledovalo. Rýchly brejk Slavie sa skončil nepresnou prihrávkou k brankárovi Hrádeckému.

41

Domáci sa previnili nedovoleným zákrokom a Leverkusen získal priamy kop takmer z hranice pokutového územia! Demirbay to vyskúšal priamou strelou na bránu, lopta by zrejme išla vedľa brány, ale Kolář radšej reagoval a vyrazil ju na rohový kop.

40

Približne päť minút zostáva do konca úvodného dejstva. Dočakáme sa v ňom prvého presného zásahu?

39

Lingr si nedokázal spracovať ťažkú prihrávku pred pokutové územie, Slavia po strate lopty vysoko napáda súperovu rozohrávku.

38

Nepresná prihrávka od Malinského putuje do autu, Leverkusen môže rozohrávať loptu na svojej polovici ihriska. Zatiaľ to teda vyzerá, že prvý polčas nič zaujímavého neponúkne.

37

Pomaly sa dostávame do záverečnej časti prvého polčasu. Stále čakáme na vôbec prvú vážnejšiu šancu, uvidíme, či vôbec padne gól v prvom polčase.

36

Lopta sa dostáva až dozadu na brankára Hrádeckéhho, ten sa snažil dlhým nákpom poslať spoluhráčov dopredu, ale loptu už má na svojich kopačkách Slavia Praha.

35

Jedvaj nedokázal odcentrovať cez obranu súpera do pokutového územia, ale Leverkusen ešte zostáva pri lopte. Slavia sa tak musí brániť aj naďalej.

34

Domáci založili rýchly prechod na útočnú polovicu, ale po nepresnej prihrávke pred pokutové územie sme nič zaujímavého nevideli. Rovnako rýchly brejk sa potom nevydaril ani Leverkusenu.

33

Po dlhšej dobe sledujeme kombináciu Leverkusenu, ktorý sa teraz nikam neponáhľa a prevažne kombinuje na svojej polovici ihriska. Slavia sa ihneď snaží o vysoké napádanie.

32

Karta sa teraz obracia, lopta je častejšie na kopačkách domácich, čo sa zrejme po tom vylúčení Bellarabiho dalo čakať. Snáď nás ešte čaká zaujímavý zápas v Eden Aréne.

31

Konečne je tu prvý ohrozenie hosťujúcej brány. Na centrovanú loptu si v pokutovom území vyskočil najvyššie Masopust, ale jeho hlavičku pohodlne pokryl brankár Hrádecký.

30

Polhodina v Eden Aréne je už minulosťou. Zatiaľ čakám na úvodný presný zásah, od 22. minúty musí hrať Leverkusen bez vylúčeného Bellarabiho.

29

Nepresná prihrávka smerovala len k brankárovi Hrádeckému, bratislavský rodák však poslal loptu len späť na kopačky súpera.

28

Momentálne sledujeme kombináciu domácich na útočnej polovici, ale stále to k ničomu zaujímavému nevedie. Leverkusen sa snaží o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.

27

Aj naďalej čakáme na prvý výraznejší futbalový moment či už na jednej alebo druhej strane. Slavia už čoraz viac kombinuje, zatiaľ sa domáci nikam neponáhľajú.

26

Kto vie, či by červená karta bola udelená aj po konzultácií s VAR. V základnej skupiny Európskej ligy video nie je k dispozícií.

25

Slavia je stále v útoku bezzubá a súpera ešte nijak do nebezpečnestva nedostala. Hostia však musia hrať len s 10 hráčmi a tak sa to čoskoro môže zmeniť.

24

Dostávame sa do druhej polovice úvodného dejstva. Doterajšie minúty nič zaujímavého dokopy neponúkli, podstatným momentom je zatiaľ červená karta v tábore hostí.

23

Ani protesty hráčov a realizačného tímu Leverkusenu nepomohli, Bellarabi odišiel do šatne a tak Slavia bude tento zápas dohrávať o jedného hráča viacej. No uvidíme, ako to ovplyvní obraz hry.

22

Tak to je teda zaujímavý momemt v Eden Aréne! Provod sa snažil potiahnúť rýchly brejk domácich a Karim Bellarabi ho poslal odzadu tvrdo k zemi! William Collum rovno vytasil červenú kartu, čomu hostia nechcú uveriť.

21

Po faule zahrával Leverkusen priamy kop zo zaujímavej pozície. Centrovaná lopta však smerovala len do rukavíc brankára Kolářa, ktorý sa snažil založiť rýchly brejk domácich.

20

Stále teda nevidíme nejaké výrazné tempo hry a zaujímavé situácie. Slavia výborne bráni svoje územie a nedovolí súperovi dostať sa do žiadnej šance.

19

Rohový kop nič zaujímavého neponúkol, útočná snaha Leverkusenu sa končí faulom a tak je lopta prisúdená domácim futbalistom.

18

Bayer Leverkusen bude zahrávať prvý rohový kop v tomto zápase. Futbalisti Slavie sa tak už rozostavili pred svojou bránou a pripravujú sa na bránenie tejto štandardnej situácie.

17

Sledovali sme veľký boj o loptu na polovici Leverkusenu, napokon sa domáci previnili faulom a tak hostia opäť kombinujú, do výmeny lôpt sa zapája aj brankár Hrádecký.

16

Nedovoleným zákrokom skončila táto útočná aktivita hostí, následne sa však domácim nepodarilo prechod do útoku a lopta sa rýchlo vracia späť na kopačky Bayeru Leverkusen.

15

Center do pokutového územia Slavie bol odvrátený do bezpečia, útočný nápor hostí však pokračuje ďalej. Znova sa tak futbalisti v bielych dresoch musia brániť.

14

Ofsajdom Malinského skončila táto útočná akcia domácich, už teda sledujeme kombináciu Leverkusenu, ktorý to skúša postupnou výmenou lôpt.

13

Domáci tím sa usadil na útočnej polovici a momentálne okupuje šestnástku súpera. Leverkusen sa vôbec po prvýkrát musí brániť pri nápore súpera.

12

Baumgartlinger zle rozohral autové vhadzovanie a tak loptu získava domáci celok. Slavia je zatiaľ v útoku dosť bezzubá, musí sa vo veľa smeroch zlepšiť.

11

Ani táto centrovaná lopta pred bránu domácich nebola nebezpečná, Kolář ju vzal do svojich rukvíc a posiela ju na svojich spoluhráčov v poli.

10

Úvodná desať minútovka v Eden Aréne je už minulosťou. Lopta je stále prevažne na hosťujúcich kopačkách, videli sme len jeden strelecký pokus od Bellarabi, ale bránu domácich netrafil.

9

Tento útok domácich nemohol pokračovať, Bořil fauloval Bellarabiho a tak sa k lopte dostáva po krátkej pauze opäť Leverkusen, ktorý sa snaží o postupnú rozohrávku smerom dopredu.

8

Hrádecký si pripisuje prvý zákrok v tomto zápase, ale nič zložité to nebolo. Oscar posielal prízemný center priamo pred bránu Leverkusenu, fínsky reprezentačný brankár už rozohráva loptu na svojich spoluhráčov.

7

Znova sledujeme kombinácie Bayeru Leverkusen, ale hosťom sa nedarí v prechode do útoku. Slavia aj naďalej neúnavne atakuje kombináciu súpera.

6

Dlhý nákop do pokutového územia domácich nebol úspešný a tak sme ani v tomto prípade nič zaujímavého nevideli. Kolář bude rozohrávať loptu od svojej brány.

5

Baumgartlinger fauloval a tak sa toto útočné ťaženie hosťujúceho celku končí. Slavia je pri lopte a snaží sa o postupný prechod na útočnú polovicu.

4

Momentálne sledujeme kombináciu hosťujúceho celku, ktorý sa snaží o postupný prechod na útočnú polovicu. Slavia sa snaží o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.

3

Chyba domáceho brankára Kolářa, ktorý nepresne rozohral loptu a poslal ju na Bellarabiho! Našťastie hosťujúci futbalista nebol v ideálnom postavení a odkrytú bránu netrafil.

2

Slavia sa pokúsili po zisku lopty o rýchly útočný výpad, ale Holeš fauloval a tak Leverkusen rozohráva loptu v strede poľa.

1

Prvý polčas tohto stretnutia v Eden Aréne sa už naplno rozbehol, výkop mal nemecký Leverkusen, ktorý nastupuje v tmavých drescoh, domáci v červeno-bielej kombinácií.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Oba celky ssú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!

Prajem príjemný športový večer všetkým fanúšikom futbalu! Dnes sú na programe druhé stretnutia v základných skupinách nového ročníka Európskej ligy. Praha-Vršovice, konkrétne Eden Aréna bude hostiť zaujímavé stretnutie skupiny C medzi domácou Slaviou Praha a hosťujúcim nemeckým celkom Bayer Leverkusen, ktorý je favoritom tejto skupiny. Verme, že uvidíme zaujímavé stretnutie. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa opäť prihlásime.

Úvodné zostavy:

SK Slavia Praha: O. Kolář – Masopust, Kúdela, Zima, Bořil © – Ševčík, Holeš – Malinský, Provod, Oscar – Lingr

Náhradníci: Kovář, Stejskal – Stanciu, Hovorka, Olayinka, Tecl, Sima, Kuchta, Musa, Traoré

Bayer Leverkusen: Hrádecký – Jedvaj, Tah, Dragović, Wendell – Baumgartlinger ©, Demirbay – Bellarabi, Wirtz, Diaby – Alario

Náhradníci: Grill, Lomb – Amiri, Bailey, S. Bender, Sinkgraven, Tapsoba

Rozhodca: William Collum – Francis Connor, Douglas Ross – Nicholas Walsh (všetci SCO)

Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá SK Slavia Praha a Bayer Leverkusen. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 21:00.

Minulý týždeň sa rozbehli obe európske ligové súťaže pod hlavičkou UEFA a stretnutia v základných skupinách pokračujú ďalej. V rámci skupiny C Európskej ligy pricestuje do Eden Arény nemecký celok.

SK Slavia Praha
Víťaz minulého ročníka českej najvyššej futbalovej súťaže putoval do štvrtého predkola Ligy majstrov. Očakávania mala Slavia veľké a netajila sa tým, že si chcela zahrať skupinovú fázu tejto súťaže. Nezvládla však dvojzápas s dánskym Midtjyllandom, keď najprv doma remizovala 0:0, ale na dánskej pôde prehrala 1:4 a tak putovala do Európskej ligy. Prvý zápas v skupine C českému celku nevyšiel, proti H. Beer Sheva zaznamenala prehru 1:3.

Bayer Leverkusen
Nemecký celok skončil v minulom ročníku Bundesligy na piatom mieste a automaticky tak postúpil do skupinovej fázy Európskej ligy. V novom ročníku Bundesligy zatiaľ Leverkusen neprehral. Výbornú formu si hostia preniesli aj do prvého zápasu v skupine EL, keď dokázali doma zdolať francúzsky Nice vysoko 6:2. Leverkusen je pasovaný do úlohy favorita tejto skupiny.

Aj podľa vypísaných kurzov je favoritom tohto zápasu Leverkusen, domáca Slavia však bude doma určite bojovať o prvé body. Ako dopadne toto stretnutie? Sledujte náš online prenos!

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

SK Slavia Praha

SK Slavia Praha

  • O. Kolář
  • Masopust
  • Kúdela
  • Zima
  • Bořil (C)
  • Ševčík
  • Holeš (61. Stanciu)
  • Malinský (71. Sima)
  • Provod (76. Traoré)
  • Oscar (61. Olayinka)
  • Lingr (46. Musa)
Bayer Leverkusen

Bayer Leverkusen

  • Hrádecký
  • Jedvaj
  • Tah
  • Dragović
  • Wendell
  • Baumgartlinger (C)
  • Demirbay
  • Bellarabi
  • Wirtz (67. Amiri)
  • Diaby
  • Alario (46. Bailey)