Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Liga majstrov - Skupina B

27.10.2020 o 18:55

Šachtar Doneck
0 : 0
(0:0)
Inter Miláno
Naposledy zmenené pred 3 rokmi
obnoviť
Filter

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.

Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 43 % : 57 %.
Strely na bránu: 1:4.
Strely mimo: 2:6.
Rohy: 2:6.
Ofsajdy: 0:3.
Fauly: 5:14.

I v druhom polčase pokračoval obraz hry z prvého dejstva, domáci ale hrali o niečo disciplinovanejšie v obrane a Inter sa už zďaleka nedostal do toľkých nebezpečných streleckých príležitostí, ako v prvom polčase. Šachtar však toho smerom dopredu veľa nevymyslel a viacmenej sa v dnešnom zápase len bránil. Gólman Interu Handanovič nemusel predviesť ani jeden ťažší zákrok, na rozdiel od svojho konkurenta na opačnej strane Turbina, ktorý hlavne v prvom polčase svoj tím výrazne podržal. Bezgólová remíza tak je určite sklamaním pre Inter, ktorý nevyhral ani druhý zápas v skupinovej fáze. Šachtar má po dvoch kolách skupiny B na konte štyri body.

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Predsa len však skúsili hostia ešte raz zaútočiť. Barellov center letel na Lukakuho, ktorý sa ale k hlavičke nepretlačil a lopta skončila v rukaviciach brankára Šachtaru Trubina.

90+2

Šachtar po nevydarenej rozohrávke Interu dokonca získal loptu. Domáci sa snažia o založenie postupného útoku, že by sa ale nejak výrazne ponáhľali dopredu, sa asi ale povedať nedá.

90+1

Domáci sa snažia hru kúskovať čo najviac. Najprv fauloval v strede poľa Tetê a po nákope hostí na Pinamontiho si doslova vypýtal faul od striedajúceho hráča Interu Dodô.

90

Bude sa hrať ešte tri minúty.

89

Perišić sa pokúsil o sólový prienik z ľavej strany do šestnástky Šachtaru, Dodô mu ale loptu odkopol a Chorvát ho navyše fauloval.

88

Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Marlos, prichádza Alan Patrick.

87

Inter má i v závere zápasu iniciatívu a stále sa musí brániť hosťom, ktorí naďalej kombinujú na útočnej polovici.

85

Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Ashley Young, prichádza Andrea Pinamonti.

84

Tetê hneď otočil hru na opačnú stranu a nákopom na útočnú polovicu hľadal Marlosa, loptu však pred domácim kapitánom získal Young. Ten hneď prihráva na polovicu Šachtaru.

83

Perišić si dobre zbiehal na kolmú prhrávku Eriksena, loptu ale pred ním na poslednú chvíľu zastavil jeden z obrancov Šachtaru.

82

Po zisku lopty vyrazil dopredu po ľavej strane Taison, dostal sa však len do stredu poľa. Tam ho hostia o hrací predmet pripravili.

81

Obraz hry sa znovu vrátil k územnej prevahe Interu. Hostia sa krátkymi prihrávkami okolo šestnástky Šachtaru snažia nájsť priestor na prienik.

79

Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Danilo D'Ambrosio, prichádza Matteo Darmian.

79

Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Arturo Vidal, prichádza Christian Eriksen.

78

Rozohrávku domácich neustále napádajú hostia, ktorí držia hráčov Šachtaru pred vlastnou šestnástkou.

77

Hráči Interu sa ešte pokúsili pri prerušení hry presvedčiť hlavného rozhodcu o tom, že Lukaku bol v predošlom súboji v šestnástke Šachtaru faulovaný. Neúspešne.

76

Youngov center z ľavého krídla vrátil zo zadnej tyče do stredu šestnástky Hakimí. Lukaku sa tlačil k lopte, v súboji s Bondarom o ňu ho ale spadol. Napriek protestom hostí necháva hlavný rozhodca hru pokračovať ďalej.

74

Matvijenko zostal ležať v šestnástke Interu po tom, čo ho pri odkope lopty zasiahol de Vrij, jeho tím však pokračoval v postupnému útoku. Hlavný rozhodca až po zhruba pol minúte prerušil hru.

73

Tetê sa cez Vidala dostal sprava do šestnástky Interu a posunul loptu do druhej vlny na Marlosa. Ten si chcel ešte obhodiť de Vrija, ktorý mu však loptu odkopol.

72

Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Lautaro Martínez, prichádza Ivan Perišić.

71

Barellov center sprava odkopol do bezpečia Bondar. Marlos sa potom rozbehol do rýchleho protiútoku a v strede poľa ho ostrým sklzom podrazil Vidal, ktorý už jednu žltú kartu má. Tentokrát sa to obišlo bez karty.

70

Inter však získal guľatý nezmysel pod svoju kontrolu už v strede poľa. Hostia majú v posledných minútach výraznú územnú prevahu.

69

Young sa pokúsil o individuálny prienik do šestnástky po ľavom krídle, pri kľučke proti Matvijenkovi si ale loptu predkopol príliš ďaleko. Domáci obranca mu ju pohotovo odkopol.

68

Šachtar sa snaží po zisku lopty trochu upokojiť hru a teraz si ju prihráva obranná štvorica domáceho celku pred vlastnou šestnástkou. Hostia ich príliš nenapádajú.

66

Inter sa následne znovu posunul na útočnú polovicu, kde znovu rozvíja svoj postupný útok. Jeho kombinácia zatiaľ prebieha len v úctivej vzdialenosti od Trubinovej brány.

65

Center Marlosa zo štandardky hostia odvrátili zo svojej šestnástky a Kornijenko následnou strelou spoza pokutového územia minul Handanovičovu brá­nu.

64

Žltú kartu za podrazenie rozbehnutého Doda tesne pred hranicou šestnástky na pravom krídle dostáva Arturo Vidal (Inter Miláno). Podľa opakovaného záberu však Vidal pravého obrancu Interu sotva trafil a Dodô zákroku poriadne pridal.

62

Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Davit Chočolava, prichádza Mykola Matvijenko.

61

Chočolava zrejme naozaj má svalové problémy, mimo hry totiž zostal ležať na trávniku. Domáci už pripravujú svoje druhé vynútené striedanie v dnešnom zápase.

60

Druhý pokus domácich už je úspešnejší a Inter sa musel zatiahnuť na vlastnú polovicu. Šachtar musí útočiť do zoradených obranných línií Interu.

59

Držanie lopty: 40 % : 60 %
Strely: 2:11
Strely na bránu: 1:4

58

Domáci sa pokúsili o postupnú rozohrávku od vlastných obrancov, tí sa ale dostali pod veľký tlak napádajúcich hostí. Lautaro Martínez napokon Antôniovi loptu vypichol, avšak mimo ihriska.

57

Na center hostí z rohu si v šestnástke Šachtaru najlepšie vyskočil Vidal, svojím zakončením ale domáceho brankára Trubina príliš neohrozil.

56

Hakimího center sprava zrazil Chočolava na rohový kop. Domáci obranca si chvíľku poležal na trávniku a zdalo sa, že sa zranil, napokon sa ale postavil pred vlastné bránkovisko a pokračuje v hre.

55

Obraz hry už je úplne rovnaký ako v prvom dejstve. Domáci majú veľký problém rozohrať a hra sa odohráva väčšinou na ich polovici ihriska.

54

Brozović sa dostal k lopte pred šestnástku a z jej hranice vystrelil. Brankár Turbin vystrelil túto strelu priamo k Lautaro Martínezovi, ktorého strela v páde skončila mimo odkrytej domácej brány.

53

Dlhý postupný útok hostí ukončil zbytočným faulom na útočnej polovici D'Ambrosio.

52

Domácim sa podarilo hostí vytlačiť aspoň do stredu poľa, kde sa nateraz útok Interu zasekol. Šachtar disciplinovane drží obranné postavenie.

51

Inter začína zatláčať domácich do obrany a hráči Šachtaru len behajú zo strany na stranu za hosťami bez toho, aby sa dostali k lopte.

49

Bastoni vysunul pasom na ľavé krídlo Younga, ktorý ale prehral šprintérsky súboj s Bondarom a navyše ešte v súboji o loptu domáceho obrancu fauloval.

48

Úvod druhého polčasu je zatiaľ plný nepresností z oboch strán. D'Ambrosio nepresným nákopom na Lukakuho poslal loptu priamo za bránkovú čiaru.

47

Tetê si nespracoval loptu na útočnej polovici a vypichol mu ju Vidal. Tetê následne záložníka hostí fauloval, čím zastavil Inter v rozohrávke.

46

Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.

46

Začal sa druhý polčas.

Druhý polčas sa začne približne o 20:00.

Bezgólové skóre po prvom polčase je pre hostí určite sklamaním. Inter bol výrazne aktívnejším tímom a po úvodnej štvrťhodine si vytvoril niekoľko skvelých gólových príležitostí, domácich ale podržal výbornými zákrokmi brankár Trubin a dvakrát im pomohlo i brvno ich brány. Šachtar nepredviedol smerom dopredu skoro nič a viacmenej sa len bránil. Hráči ukrajinského klubu tak asi majú cez prestávku v šatni o čom rozmýšľať.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 46 % : 54 %
Strely na bránu: 1:3
Strely mimo: 1:4
Rohy: 2:2
Ofsajdy: 0:3
Fauly: 2:5

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Hostia svojím útokom vybojovali ďalší roh. Snáď prvýkrát v prvom dejstve nacentrovali priamo do šestnástky, kde sa k lopte tlačil Lukaku, hrací predmet ale napokon skončil v rukách gólmana Trubina.

45+1

Inter už asi minútu kombinuje na útočnej polovici a útokom plným krátkych prihrávok zatláča hostí čoraz viac k ich šestnástke. Strela ani center zatiaľ neprišli.

45

Bude sa hrať ešte dve minúty.

44

Odtiaľ však domácich Inter znovu vytlačil naspäť na ich polovicu a Chočolava loptu nepresným nákopom na spoluhráčov poslal priamo do autu.

43

Hostia zase rozohrali roh len na krátko, tentokrát im však domáci loptu vypichli. Šachtar sa so svojím postupným útokom posunul na útočnú polovicu.

42

Lukakuho tvrdú strelu pod brvno vyrazil skvelým zákrokom mladý domáci brankár Trubin do brvna svojej svätyne.

40

Vidal vypichol domácim loptu tesne pred šestnástkou a v súboji o loptu ho podrazil Bondar. Priamy kop pre Inter zo skvelej streleckej pozície.

39

Hostia veľmi rýchlo získali loptu naspäť a za ďalším pasom zo stredu poľa bežal medzi obrancov Šachtaru Lautaro Martínez. Loptu ale nedobehol a tá skončila v rukách vybiehajúceho brankára Trubina.

38

D'Ambrosio si nabehol na pravé krídlo na Hakimího kolmicu, vybiehal však z ofsajdovej pozície.

37

Nepresná kolmica na Lautara Martíneza sa dostala až k brankárovi Trubinovi, ktorý musel loptu hneď odkopnúť na polovicu Interu.

36

Po úspešnej rozohrávke brankára Handanoviča sa hostia vrátili na útočnú polovicu. Tam ďalšou postupnou rozohrávkou zatláčajú domácich do obrany.

35

Domáci potom z protiútoku získali svoj rohový kop. Marlosov center obrana Interu odvrátila za vlastnú šestnástku, odkiaľ vystrelil priamo do stredu brány na brankára Handanoviča Antônia.

34

Inter znovu rozohral roh na krátko a tentokrát centroval Vidal. I jeho nákop dokázali obrancovia Šachtaru vyriešiť.

33

Hostia však okamžitým presingom vybehol po domácich obrancoch a loptu získali. Barella centrom medzi stopérov Šachtaru hľadal Lukakuho, pred ním ale loptu odkopol do bezpečia Bondar.

32

Marlosov center zo štandardky vyboxoval pred nabiehajúcim si Bondarom brankár Handanovič. Domáci potom s loptou zacúvali na vlastnú polovicu.

31

Prvú žltú kartu zápasu dostáva za držanie rozbehnutého Tetêho Alessandro Bastoni (Inter Miláno). Priamy kop pre Šachtar z pravej strany útočnej polovice.

30

Až teraz sa po dlhšej dobe podarilo domácim podržať loptu na svojich kopačkách a i oni môžu prejsť do postupného útoku.

28

Domáci brankár však vykopol loptu tak, že ju nedokázal získať žiadny z jeho spoluhráčov. Inter tak má možnosť znovu prejsť k postupnému útoku.

27

Young sa uvoľnil na ľavom krídle a nacentroval pred domácu bránu. Jeho center nadvihol jeden z obrancov Šachtaru do výšky, našťastie pre domácich sa však lopta odrazila k brankárovi Trubinovi, ktorý ju chytil.

26

Strely: 1:7
Strely na bránu: 0:2

25

Marlos si nabehol na pravé krídlo na nákop Chočolavu, spracoval si loptu a posunul ju pred šestnástku na Maycona. Ten vystrelil mimo Handanovičovej brá­ny.

23

Lautaro Martínez si nabehol na pas Vidala do šestnástky, hlavou si posunul loptu pred vybiehajúcim brankárom Trubinom doprava a z ostrého uhla z prvej vystrelil mimo domácej brány.

22

Za centrom do bránkoviska si nabehla hneď trojica hráčov Interu, tí si ale navzájom trochu zavadzali a napokon Lukaku nasmeroval hlavou loptu tesne mimo ľavej tyče Trubinovej brány.

21

Inter znovu rozohral roh na krátko a Hakimího center museli domáci obrancovia odhlavičkovať pred Lukakum na ďalší roh.

20

Hostia však loptu získali a znovu rýchlo prešli do útoku. Hakimí sa prekľučkoval sprava do šesnástky, jeho strelu ale zablokoval v sklze na roh Kornijenko.

19

Domáci sa snažia hru trochu upokojiť a prihrávajú si loptu pred vlastnou šestnástkou. Hostia ich teraz veľmi nenapádajú.

18

Ďalšia obrovská príležitosť Interu! Hakimí prihrávkou z pravého krídla do šestnástky vysunul Barellu, ktorý si zasekol Chočolavu, jeho strelu spred bránkoviska ale dokázal brankár Trubin vyraziť.

17

Hakimí obral o loptu rozohrávajúcich domácich obrancov a sprava hneď centroval loptu pred bránkovisko. Tam sa k nej pretlačil Lukaku, v ťažkej pozícii ale loptu tečoval výrazne mimo Trubinovej brány.

16

Lukaku si nabehol na pas od Vidala zo stredu poľa, zblízka v šestnástke však trafil vybiehajúceho brankára Trubina. Loptu potom posunul na hranicu pokutového územia na dobiehajúceho Barellu, ktorý trafil z voleja brvno brány Šachtaru.

15

Hostia rozohrali rohový kop na krátko a z pravej strany nacentroval do šestnástky D'Ambrosio. Jeho nákop nasmeroval hlavou na domácu bránu Lautaro Martínez, lopta ale letela priamo na brankára Trubina.

15

Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Dentinho, prichádza Taison.

14

Dlhé obliehanie šestnástky ukončil zablokovaným centrom Barella. Dentinho, ktorý sa medzitým vrátil na trávnik, je znovu na trávniku a určite dnešný zápas nedohrá.

13

Hra pokračuje po odchode Dentinha za autovú čiaru kombináciou Interu na útočnej polovici. Domáci sa zatiahli k vlastnej šestnástke.

12

Dentinho spadol mimo hry na trávnik a drží sa za pravé stehno. Vypadá to na svalové zranenie a následné vynútené striedanie.

11

Úvod zápasu je zatiaľ z oboch strán veľmi opatrný a odohráva sa hlavne medzi šestnástkami. Domáci sa pokúsili o postupnú útočnú akciu, ktorá sa ale zasekla v strede poľa.

10

Lautaro Martínez sa snažil predĺžiť Vidalovu prihrávku do šestnástky na Lukakuho, dobre ale zareagoval Chočolava, ktorý loptu pred útočníkom Interu zastavil.

9

Hakimí si na pravom krídle nabehol na pas zo stredového kruhu a nacentroval na zadnú tyč. Vidal z ostrého uhla vracal loptu pred bránu Šachtaru, domáci ale dokázali spred bránkoviska hrací predmet odkopnúť.

8

Dlhý postupný útok Šachtaru pokračoval ešte asi minútu, než sa hosťom podarilo domácich dobrým pohybom vytlačiť na ich polovicu a napádaním donútiť brankára Trubina k nepresnej rozohrávke.

7

Šachtar sa krátkymi prihrávkami približuje k šestnástke Interu, do streleckej pozície alebo pozície na center sa ale domáci zatiaľ nedostali.

6

Hostia nevydarenou rozohrávkou doslova darovali loptu domácim. Tí poďakovali a svojou postupnou kombináciou sa posunuli na útočnú polovicu.

5

Postupný útok hostí ani tentokrát k ničomu neviedol a domáci po zisku lopty hneď otočili hru na opačnú stranu. Dentinho si nabiehal za kolmicou z vlastnej polovice, loptu ale nedokázal spracovať na hracej ploche.

4

Center z rohu hostia odvrátili mimo vlastnej šestnástky a Barellov pokus o rýchly protiútok ukončil taktickým faulom kapitán Šachtaru Marlos.

3

Marlos po zisku lopty vysunul do nábehu na pravom krídle Tetêho, cez Bastoniho sa ale do šestnástky nedostal. Tetêho center potom Bastoni zrazil na rohový kop.

2

Druhý pokus Šachtaru skončil veľmi podobne a po nepresnej prihrávke Marlosa získali loptu obrancovia Interu. Tí majú prvýkrát v zápase možnosť postupnej rozohrávky.

1

Výkop zápasu mali domáci. Ich prvý útok skončil v strede poľa, odkiaľ ich zoradená obrana Interu vytlačila naspäť na ich polovicu ihriska.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Šachtar bude hrať v oranžových dresoch, Inter v bielych.

Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.

Úvodné zostavy:

Šachtar Doneck: Trubin – Dodô, Chočolava, Bondar, Kornijenko – Marlos ©, Maycon – Tetê, Antônio, Solomon – Dentinho.
Náhradníci: Pjatov, O. Ševčenko – Patrick, Taison, Bolbat, Cipriano, Vitão, Matvijenko, Stepanenko, Sudakov, Vakula, Vjunnik.

Inter Miláno: Handanovič © – D'Ambrosio, de Vrij, Bastoni – Hakimí, Barella, Brozović, Arturo Vidal, Young – R. Lukaku, Lautaro Martínez.
Náhradníci: D. Padelli, F. Stanković – Bonfanti, Darmian, Eriksen, Kolarov, Moretti, Nainggolan, Perišić, Pinamonti, Ranocchia, Vezzoni.

Rozhodca: Kabakov – Margaritov, Valkov (BUL).

Tento zápas sa vzhľadom na opatrenia zamerané na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 odohrá s obmedzeným počtom divákov.



Vzájomné zápasy

Oba kluby sa proti sebe v európskych pohárových súťažiach postavili zatiaľ trikrát a vzájomná bilancia hovorí v prospech Interu, ktorý dvakrát vyhral a raz sa jeho súboj so Šachtarom skončil remízou. Spolu sa tieto dva kluby stretli v predkole Ligy majstrov v roku 2005, kedy Inter postúpil po výhre 2:0 vonku a remíze 1:1 doma. Zatiaľ posledný vzájomný súboj Šachtaru s Interom sa odohral v semifinále Európskej ligy v auguste tohto roku a Inter v ňom vyhral suverénne 5:0.



Inter Miláno

Inter bojoval v minulej sezóne Serie A po dlhej dobe o titul, napokon ale zaostal za majstrovským Juventusom o jeden bod a skončil druhý. Podobne dopadol i v Európskej lige, v ktorej sa dostal do finále, v ňom ale prehral 2:3 so Sevillou. V novom ročníku tak sú ciele Interu jednoznačne najvyššie a potvrdil ich dobrý vstup do domácej ligovej súťaže, v ktorej je Inter s 10 bodmi po piatich kolách na 4. mieste. Skupinovú fázu Ligy majstrov začal tím slovenského reprezentanta Milana Škriniara minulý týždeň domácou remízou 2:2 s Borussiou Mönchengladbach.



Šachtar Doneck

Šachtar suverénne ovládol minulý ročník najvyššej ukrajinskej súťaže a vyhral ju s 23-bodovým náskokom pred druhým Dynamom Kyjev. V novej sezóne síce ešte neprehral, zo siedmich ligových zápasov ale až štyri remizoval a v tabuľke je tak na treťom mieste. Čo sa týka európskych pohárov, tak v Európskej lige sa Šachtar dostal až do semifinále, kde schytal debakel 0:5 od svojho dnešného súpera Interu. Skupinovú fázu Ligy majstrov začal minulý týždeň senzačným vúťazstvom 3:2 na ihrisku Realu Madrid, pričom bol kvôli koronavírusu v tíme výrazne oslabený.

Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Šachtar Doneck – Inter Miláno. Stretnutie skupiny B Ligy majstrov sa začne o 18:55.

Šachtar Doneck

Šachtar Doneck

  • Trubin
  • Dodô
  • Chočolava (62. Matvijenko)
  • Bondar
  • Kornijenko
  • Marlos (C) (88. Patrick)
  • Maycon
  • Tetê
  • Antônio
  • Solomon
  • Dentinho (15. Taison)
Inter Miláno

Inter Miláno

  • Handanovič (C)
  • D'Ambrosio (79. Darmian)
  • de Vrij
  • Bastoni
  • Hakimí
  • Barella
  • Brozović
  • Arturo Vidal (79. Eriksen)
  • Young (85. Pinamonti)
  • R. Lukaku
  • Lautaro Martínez (72. Perišić)