Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky
Liga národov UEFA - Liga B - Skupina 2

07.09.2020 o 20:45

Izrael
1 : 1
(0:1)
Slovensko
Naposledy zmenené pred 4 rokmi
obnoviť
Filter

Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer alebo dobrú noc.

Slovensko sa po zmene strán v podstate iba bránilo. Síce dobre, lenže v závere sme inkasovali. Ilay Elmkies zariadil remízu, pričom Eran Zahavi trafil žrď. Určite nám ale chýbalo viac ofenzívnej aktivity, takže z tohto pohľadu fanúšikovia spokojní byť nemôžu.

90+4

Koniec zápasu.

90+4

Stanislav Lobotka nezachytil loptu pred našou šestnástkou a voľný Eran Zahavi vyslal výbornú strelu. Aj za pomoci teču jedného z našich obrancov trafil žrď. Slovensko teraz malo obrovské šťastie.

90+4

Róbert Boženík si prebral pas v šestnástke Izraelu a chcel sa dostať k strele. Pri spracovaní si pomohol rukou.

90+3

Nir Bitton to skúsil spred pokutového územia, mieril nad bránku. Marek Rodák nemusel zasahovať.

90+2

Eran Zahavi sa individuálne dral do streleckej pozície, proti presile našich obrancov neprešiel. Izrael pokračuje v aktivite, chce rozhodnúť.

90+1

Izrael dal gól!
Výbornú kolmicu, ktorú poslal Yonatan Cohen, nezachytili Kucka a ani dvojica našich stopérov. Lopta prešla na biely bod, kde bol voľný ILAY ELMKIES. Ten spred Rodáka napol sieť. Slovensko sa celý druhý polčas iba bránilo a aj keď dobre, tak stále ostávame pri tom, že sme sa iba bránili a takto sa nedá hrať na výhru. Aj keď sme viedli 1:0.

90

Nadstavujú sa 4 minúty.

89

Po rohovom kope zakončoval v náročnej pozícii vedľa bránky Róbert Boženík. Dopredu prešiel Izrael, no Manor Solomon centrom neuspel. Martin Valjent zrazil loptu do domáceho hráča a od neho ide mimo ihriska.

88

Juraj Kucka po zisku lopty prihral do pokutového územia a Róbert Boženík z mierneho uhlu poslal tvrdú ranu k žrdi. Ofir Marciano vyrazil na rohový kop.

87

Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Jaroslav Mihalík, prichádza Lukáš Haraslín.

85

Marek Rodák si pripísal ďalší zákrok. Z diaľky to vyskúšal Dor Peretz, mieril iba do stredu bránky, kde sa nachádzal mladý slovenský gólman.

84

Shon Zalman Weissman vyskúšal technický pokus spred pokutového územia. Mieril k žrdi, lopte nedal ideálny smer, a tak zasiahol Marek Rodák.

83

Róbert Boženík sa pokúsil potiahnuť kontru. Aj keď mu to nevyšlo, tak v strede poľa bol faulovaný a Slovensko môže podržať loptu.

82

Shon Zalman Weissman ani na dvakrát neprešiel do pokutového územia sprava. Následne ešte centroval Eli Dasa, taktiež nepochodil.

81

Domáci získali priamy kop z veľmi dobrej pozície na zakončenie. Yonatan Cohen ale svoj pokus ľavačkou nasmeroval nad bránku Mareka Rodáka.

80

Žltú kartu dostáva Matúš Bero (Slovensko).

79

Izrael drží loptu pred našou šestnástkou. Znova sme dobre sformovaní a nepúšťame domácich k zakončeniu na bránku Rodáka.

78

Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Michal Ďuriš, prichádza Róbert Boženík.

76

Shon Zalman Weissman v dobrej streleckej pozícii, mieril tesne vedľa slovenskej bránky. Marek Rodák po zmene strán stále bez väčšieho zákroku.

75

Pätnásť minút do konca riadneho hracieho času. Ono je fajn, že sa bránime bez väčších problémov, ale smerom dopredu sme toho veľa neukázali, čo tiež nie je ideálne.

74

Eran Zahavi vystrelil z priameho kopu veľmi dobre. Jeho pokus len tesne minul brvno bránky Mareka Rodáka. Toto môžeme považovať za veľkú šancu.

73

Matúš Bero teraz nešťastne fauloval niekoľko metrov pred našou šestnástkou, na trávniku skončil Eran Zahavi, takže uvidíme nebezpečnú štandardku.

72

Striedanie v tíme Izrael: z ihriska odchádza Taleb Tawatha, prichádza Ilay Elmkies.

71

Opäť sa chvíľu hrať nebude, pretože je tu prestávka na osvieženie.

70

Žltú kartu dostáva Eran Zahavi (Izrael).

69

Rovnaký obrázok hry pokračuje aj naďalej. Izrael pri lopte na našej polovici, my sa bránime tak, že nevidíme žiadne nepríjemné zakončenia na Rodáka.

67

Striedanie v tíme Slovensko: z ihriska odchádza Erik Sabo, prichádza Ivan Schranz.

66

Manor Solomon sa dostal na ľavom krídle k centru, ktorý nevyzeral nebezpečne, ale prepadol za Rodáka. Tam bola domáca dvojica, zakončenie sa nezrodilo.

65

Matúš Bero centroval z pravého krídla pred bránku, Michal Ďuriš sa k jeho ponuke nemal šancu dostať. O malú chvíľu bude striedať prvýkrát tréner Hapal.

64

Eli Dasa centroval sprava nepresne, lopta išla mimo jeho spoluhráčov. Rozohrávať päťku bude brankár Marek Rodák.

63

Izrael sa síce naďalej drží na našej polovici hracej plochy, ich hra nemá žiadnu myšlienku. Slovensko sformované pred pokutovým územím odoláva každému náznaku.

62

Hatem Abd Elhamed nebol na ľavom krídle, od lopty mal ďaleko aj Yonatan Cohen. Vhadzovať tak môže pravý bek Martin Koscelník.

61

Izrael získal rohový kop. Manor Solomon centroval na prvú žrď, Michal Ďuriš poslal loptu na ďalší roh. Tentoraz prišla rozohrávka na krátko, pas do päťky odkopol Norbert Gyömbér.

60

Hodina zápasu nám uplynula. Slovensko naďalej veľmi dobre pracuje na vlastnej polovici ihriska a keďže sa v úvode presadil Michal Ďuriš, tak stále vyhrávame.

58

Shon Zalman Weissman sa mohol uviesť gólom, lenže spred pokutového územia poslal dobrú strelu tesne nad bránku Mareka Rodáka. Veľa mu nechýbalo.

57

Striedanie v tíme Izrael: z ihriska odchádza Moanes Dabour, prichádza Shon Zalman Weissman.

56

Erik Sabo faulovaný v strede poľa, ale okamžite poslal pas doprava. Martin Koscelník mal dostatok priestoru aj času, center mu vôbec nevyšiel.

55

Žltú kartu dostáva Dor Peretz (Izrael).

54

Michal Ďuriš bol na konci nášho brejku. Jeho veľmi pekná strela mala gólové parametre, ale brankár Ofir Marciano predviedol výborný zákrok.

53

Manor Solomon to skúsil individuálnou akciou. Na krídle si loptu hodil na pravačku, center pred bránku odvrátil do bezpečia najlepšie postavený Norbert Gyömbér.

52

Yonatan Cohen neposlal dosť vysoký pas, jeho center prečítal Norbert Gyömbér, ale Matúš Bero odvrátil iba na roh, ktorý nedokázali domáci využiť na presný pas.

51

Nir Bitton si z pozície stopéra nabehol dopredu, pred našou šestnástkou bol faulovaný a získal priamy kop vhodný na center pred Rodáka.

50

Yonatan Cohen a Taleb Tawatha si nerozumeli. Norbert Gyömbér potiahol akciu po ľavom krídle, krátko po prekročení poliacej čiary bol zastavený.

49

Slovensko rozohráva zo stredu ihriska, kde má čas, pretože domáci nevyvíjajú presing. Zahrá si aj gólman Marek Rodák. Jeho dlhý pas si Bero nenašiel.

48

Domáci rozohrali roh na krátko a prišli o loptu. Jaroslav Mihalík a Michal Ďuriš chceli prejsť do kontry, zastavil ich Hatem Abd Elhamed.

47

Taleb Tawatha si nabehol do šestnástky, kde dostal pas. Prihrával pod seba, no Martin Koscelník loptu zrazil na rohový kop pre domáci celok.

46

Striedanie v tíme Izrael: z ihriska odchádza Bibras Natcho, prichádza Yonatan Cohen.

46

Začal sa druhý polčas.

Slovensko po prvom polčase vyhráva najtesnejším rozdielom, presadil sa Michal Ďuriš. Nehrá sa vo vysokom tempe. Naša defenzíva zatiaľ väčšinu situácií zvláda. Dnes môžeme určite pomýšľať na výhru, potrebujeme však hrať naďalej stopercentne.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Nadstavujú sa 2 minúty.

45

Naši sa síce dostali do rýchlej kontry, ale Jaroslav Mihalík dostal prihrávku na ľavé krídlo na päty. Pošmykol sa a nemohol pokračovať. Na druhej strane získali domáci roh.

43

Slovensko sa v posledných minútach dostalo pod platonický tlak hráčov Izraelu. Domáci sa ale nedostali k ničomu zaujímavému. Početné centre sme odvracali jedna radosť.

42

Eli Dasa opäť pri lopte na pravom krídle. Skúsil to tesne nad trávnikom, jeho center odkopáva dobre postavený záložník Stanislav Lobotka.

41

Taleb Tawatha centroval zľava nepresne. Na pravom krídle si loptu našiel Eli Dasa, jeho pas z päťky odvrátil do bezpečia stopér Milan Škriniar.

40

Manor Solomon si pekne potiahol loptu na hranicu pokutového územia a technicky aj zakončoval. Mieril nad bránku Mareka Rodáka, ten ostal bez zákroku.

39

Izrael mal ďalšiu štandardku. Opäť centroval Bibras Natcho a jeho pas sa ponad všetkých hráčov zniesol von z pokutového územia Slovenska.

37

Manor Solomon a Martin Koscelník sa zrazili hlavami. Hlavný arbiter hru prerušil, obaja futbalisti budú v poriadku a môžu pokračovať v hre.

36

Nakoniec prišiel výborný center na zadnú žrď, kde si nabehli naši reprezentanti. Milan Škriniar, Martin Valjent aj Juraj Kucka potrebovali len niekoľko centimetrov, aby loptu v šanci zasiahli.

35

Michal Ďuriš bol faulovaný necelých 20 metrov od bránky Izraela. Z ničoho-nič sme získali pozíciu na zakončenie z priameho kopu.

34

Moanes Dabour poslal loptu k našej šestnástke, kde sa k nej dostal Manor Solomon. Pomohol si útočným faulom na debutanta Martina Koscelníka.

33

Dor Peretz mal pred šestnástkou súpera otvorený priestor, a tak skúsil pokus po trávniku. Tesne minul vzdialenejšiu žrď, päťky obstará Marek Rodák.

32

Až teraz to skúsil dlhým pasom Milan Škriniar. Pošmykol sa a neposlal ideálny pas doľava, kde sa rozbiehal aktívny Jaroslav Mihalík.

31

Polhodina zápasu je za nami. Slovensko drží loptu v strede ihriska. Momentálne sa naši nikam neponáhľajú a s rozohrávkou schválne vyčkávajú.

30

Eli Dasa vyslal sprava parádny center pred malé vápno. Medzi obrancami ostal úplne voľný Eran Zahavi a v obrovskej možnosti prestrelil bránku Rodáka!

29

Moanes Dabour si chcel spracovať loptu chrbtom k bránke, zozadu ho aj s loptou odkopol Milan Škriniar. Slovenský stopér zahral čistým spôsobom.

28

Izrael získal priamy kop aj na pravom krídle. Bibras Natcho mal na hranici päťky piatich spoluhráčov, vo vzduchu dominoval stopér Milan Škriniar.

27

Bibras Natcho centrovanou loptou z priameho kopu nenašiel spoluhráčov, defenzívne povinnosti si na jednotku splnil útočník Michal Ďuriš.

26

Milan Škriniar fauloval asi 15 metrov pred vlastnou šestnástkou. Daroval domácim priamy kop, získal ho Manor Solomon.

25

Izrael drží loptu v strede poľa, postupne sa snaží prejsť k šestnástke Slovenska. Naši sú ale dobre sformovaní na vlastnej polovici ihriska.

24

Chvíľu sa nehralo, pretože kvôli vysokým teplotám a veľkej vlhkosti tu bola prestávka na osvieženie. Po nej centroval z rohu Jaroslav Mihalík, loptu si našiel brankár Ofir Marciano.

23

Jaroslav Mihalík sa posúval dopredu po ľavom krídle. Dostal priestor k centru, jeho pas zrazil na rohový kop záložník domácich Dor Peretz.

22

Norbert Gyömbér stratil loptu. Eran Zahavi potiahol akciu dvoch proti dvom, jeho snahu prečítal Milan Škriniar a všetko vyriešil až príliš jednoducho.

21

Znova bol v akcii Manor Solomon. Tentoraz sa dostal sprava do šestnástky a prudko prihrával pred bránku. Odkopával obranca Martin Valjent.

20

Manor Solomon si síce spravil na hranici pokutového územia priestor na strelu, poslal ju iba do dobre postavených slovenských obrancov.

19

Jaroslav Mihalík sa chcel rozbehnúť po ľavom krídle do otvoreného priestoru, faulom ho zastavil Dor Peretz. Slováci pokračujú v kombinácii.

18

Slovensko je po strelenom góle aktívnejším tímom. Znova sme sa držali na útočnej polovici. O loptu sme prišli po nepresnom pase.

17

Michal Ďuriš sa perfektne presadil spomedzi dvoch obrancov Izraelu a zasiahol výborný center z pravej strany, ten posielal Martin Koscelník. Slovenský útočník Ďuriš hlavičkoval nad.

16

Erik Sabo po ľavom krídle neušiel, prihral na Jaroslava Mihalíka. Ten sa pošmykol, o loptu prišiel. Stopér Eytan Tibi iba odkopáva mimo ihriska.

15

Manor Solomon síce vynaložil všetky sily, aby dostihol pas na ľavé krídlo, lenže to sa mu nepodarilo. Od svojej bránky bude rozohrávať Marek Rodák.

14

Slovensko dalo gól!
Naša vôbec prvá akcia, ktorá sa dostala k šestnástke, končí gólom. Juraj Kucka poslal loptu do šestnástkového poloblúka, jedným dotykom prihral okolo obrancov Matúš Bero a voľný MICHAL ĎURIŠ už sám pred Marcianom vedel ako zakončiť.

12

Juraj Kucka sa pokúsil prihrať k postrannej čiare, kde zbiehal Michal Ďuriš. Skôr bol pri lopte Hatem Abd Elhamed, získal aut pre Izrael.

11

Defenzíva Slovenska zvládla ubrániť rohový kop. Odkopnutú loptu ešte chcel získať Matúš Bero, fauloval Eliho Dasu. Okamžitý pas do nášho vápna chytil Rodák.

10

Eran Zahavi si chcel naraziť loptu a vojsť do šestnástky. Moanes Dabour mu ju nedokázal vrátiť. Izrael aj tak zapracoval a Eli Dasa strieľal k žrdi. Marek Rodák dokázal zasiahnuť.

9

Domáci prešli do rýchlej kontry. Takmer z toho bola veľká šanca, avšak Eli Dasa prihrával ešte na hranicu veľkého vápna a Eran Zahavi loptu netrafil.

8

Martin Koscelník vhadzoval na krídle iba smerom dozadu. Milan Škriniar však poslal presný pas doľava, kde nakoniec neuspel Jaroslav Mihalík.

7

Bibras Natcho potiahol loptu pred šestnástku, prihral do nej a Eran Zahavi z dobrej pozície prestrelil bránku Rodáka. Ten nemusel zasahovať, prechod Izraelu však bol dobrý.

6

Eran Zahavi prihral doprava, Eli Dasa naspäť do stredu. Nakoniec lopta prešla doľava, lenže Hatem Abd Elhamed nemal priestor na akciu.

5

Jaroslav Mihalík si nedokázal spracovať loptu v strede poľa, predskočil ho Nir Bitton a slovenský ofenzívny hráč si pomohol faulom.

4

Michal Ďuriš sa rozbehol za obranu súpera, loptu si prebral v postavení mimo hry. Náš prvý prechod do ofenzívy teda nemôžeme hodnotiť pozitívne.

3

Bibras Natcho prihral po trávniku do šestnástky, Manor Solomon potom centroval na zadnú žrď. Tam nebol nik, Martin Koscelník loptu prepustil mimo hracej plochy.

2

Martin Valjent neposlal ideálnu malú domov, domáci získali rohový kop. Ten zahrá kapitán Bibras Natcho. Marek Rodák tak môže mať prvú prácu v národnom tíme.

1

Domáci Izrael nastupuje v bielych dresoch, Slovensko má tmavomodré. Mali sme výkop a pokúsime sa o akciu postupnou kombináciou.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

Izrael: Marciano – Dasa, N. Bitton, Elhamed, Tibi, Tawatha – Solomon, B. Natcho ©, Dor Peretz – Zahavi, Dabour.
Náhradníci: Harush, Nitzan – Glazer, Dgani, Weissman, Yeini, Cohen, Arad, Almog, Elmkies, Abu Hanna, Avraham Rikan.

Slovensko: Rodák – Koscelník, Valjent, Škriniar, Gyömbér – Kucka ©, Lobotka, Sabo – Bero, Ďuriš, Mihalík.
Náhradníci: Kuciak, Greif – Šatka, Boženík, Schranz, Hrošovský, Haraslín..

Slováci v piatok prehrali po výkone, ktorý neoslnil, v derby proti Česku 1:3, keď v závere skóre uzavrel krásnou strelou Ivan Schranz. Navyše, v tom dueli sa zranili Lukáš Štetina, ktorý môže pauzovať až pol roka, Ondrej Duda i Norbert Gyombér. Problémy má aj Branislav Ňiňaj. Navyše, trio Peter Pekarík, Ondrej Duda a Adam Zreľák sa musel kvôli koronavírusu vrátiť do svojich klubov. Na spomínané stretnutie už ale musíme zabudnúť, pretože v Izraeli budeme hrať o prvé body do tabuľky v Lige národov.

Do bránky sa postaví jeden z dvojice Rodák/Kuciak. Prvý menovaný by tak zažil reprezentačný debut v áčku. Takúto možnosť má tiež Martin Koscelník. Schranz si ho pripísal proti Česku. Či bude hrať Slovensko na troch alebo štyroch obrancov je momentálne otázne, reálne sú oba varianty.

Izrael bude na domáci duel v Netanyi naladení lepšie, nakoľko v Škótsku remizoval 1:1, čo je dobrý výsledok. Na gól Christieho z penalty odpovedal Zahavi. Bola to však len druhá výhra Izraelu z posledných siedmich duelov. Do súčasnej nominácie sa dostali štyria hráči, ktorí ešte za áčko nehrali. Naopak, zo známych mien chýbajú Beram Kayal alebo Tomer Hemed.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

Izrael

Izrael

  • Marciano
  • Dasa
  • N. Bitton
  • Elhamed
  • Tibi
  • Tawatha (72. Elmkies)
  • Solomon
  • B. Natcho (C) (46. Cohen)
  • Dor Peretz
  • Zahavi
  • Dabour (57. Weissman)
Slovensko

Slovensko

  • Rodák
  • Koscelník
  • Valjent
  • Škriniar
  • Gyömbér
  • Kucka (C)
  • Lobotka
  • Sabo (67. Schranz)
  • Bero
  • Ďuriš (78. Boženík)
  • Mihalík (87. Haraslín)