Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Liga národov UEFA - Liga A - Skupina 4

03.09.2020 o 20:45

Nemecko
1 : 1
(0:0)
Španielsko
Naposledy zmenené pred 4 rokmi
obnoviť
Filter

Tak napokon v druhom polčase sme videli už aj presné zásahy, po jednom na oboch stranách. V 51. minúte išli do vedenia domáci reprezentanti, keď sa gólovo presadil Werner. Už to vyzeralo, že Nemecko udrží toto tesné vedenie a získa tri body, v nadstavenom čase však Španielsko vyrovnalo na konečných 1:1 záslhou Gayu. S bodom tak Španielsko je určite spokojné, Nemecko je naopak sklamané.

Ďakujem za pozornosť, prajem ešte príjemný zvyšok neskorého večera!

90+7

Koniec zápasu.

90+6

Španielsko dalo gól!

Obrovská radosť Španielska, naopak obrovský smútok na strane Nemecka! Hlavný rozhodca Orsato ešte nechal dohrať jednu útočnú akciu hosťujúceho celku, v pokutovom území sa následne dostal pred bránou do zakončenie JOSÉ GAYÁ a ten vyrovnáva na konečných 1:1!

90+5

Po priamom kope to ešte poriadne vrelo pred domácou bránou, ale nemecká defenzíva to ustála a zrejme to je už z tohto zápasu všetko.

90+4

Bolo tam ošetrovanie domáceho reprezentanta a tak sa bude hrať aj niečo málo nad rámec avizovaných štyroch nadstavených minút.

90+3

Ramos fauloval v pokutovom území Gintera a tak zakončenie hlavou od Fatiho neplatí, aj keď lopta zapadla do brány. Hra sa musela prerušiť, domáci futbalista bol ošetrovaný.

90+2

Španielsko to ešte pochopiteľne skúša smerom dopredu, ale Nemecko sa sústreďuje na pozornú defenzívu a vyzerá to už, že tri body zostanú doma.

90+1

V druhom polčase sa nadstavujú 4 minúty!

90

Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Timo Werner, prichádza Robin Koch.

90

Trapp si išiel po dlhú centrovanú loptu a zažehnal tak rodiace sa nebezpečenstvo. Uvidíme, či sa ešte dočkáme nejakého zaujímavého momentu.

89

Čoskoro sa naplní riadny hrací čas druhého polčasu a tak aj celého tohto stretnutia. Uvidíme, koľko sa ešte prípadne bude nadstavovať.

88

Trapp posiela loptu ďaleko až k jeho brankárskemu kolegovi. Španielsko sa tak už pokúša o prienik na útočnú polovicu, čas ide jednoznačne proti tejto reprezentácii.

87

Rohový kop sa potom zahrával aj na druhej strane, na Krossov center si nabehol Rüdiger a jeho hlavička ide tesne nad bránu hosťujúceho celku!

86

Španielsky rohový kop nebol nijak zaujímavý, po nepresnom Ramosovom zakončení bude nasledovať odkop od Trappovej brány.

85

Fati potiahol loptu až do pokutového územia domácich, jeho prízemnú prihrávku musel Süle odvrátiť na rohový kop. Nemci sa tak ešte budú musieť brániť.

84

Trapp sa musel mať na pozore, ale proti Óscarovi včas vybehol a loptu získal do svojej moci. Nemecko sa teraz nemusí nikam ponáhľať.

83

Španielsko sa ubránilo tomuto náporu zo strany svojho dnešného súpera a už sa pokúša vyraziť smerom dopredu.

82

Čas sa teda španielskej reprezentácii začína krátiť. Nemecko je momentálne pri lopte a snaží sa, aby sa hra odvíjala čo najďalej od Trappovej brány.

81

Približne desať minút zostáva do konca druhého polčasu, možno sa niečo málo bude nadstavovať. Nemecko stále drží výsledok 1:0 a smeruje za ziskom troch bodov.

80

Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Fabián Ruiz, prichádza Óscar Rodríguez.

79

Na útočnú polovicu sa presúva Španielsko, ktoré sa snaží niečo zaujímavé vymyslieť cez postupnú rozohrávku.

78

K hlavičke sa potom pred bránou dostal Süle, brankár de Gea musel jeho pokus vyraziť na rohový kop! Ten už Nemecko aj rozohralo, nič zaujímavé to však neprinieslo.

77

Je tu nedovolený zákrok zo strany hostí a tak domáca reprezentácia získava zaujímavý priamy kop, tesne pred pokutovým územím, je to však z boku, môžme to označiť za skrátený rohový kop.

76

Momentálne je pri lopte domáca reprezentácia, ktorá sa nemusí nikam ponáhľať. Nemecko pohodlne kombinuje na útočnej polovici a snaží sa hrať s loptou na kopačkách čo najdlhšie.

75

Pomaly sa dostávame do záverečnej fázy tohto stretnutia. Nemecká reprezentácia aj naďalej vyhráva najtesnejším možným rozdielom.

74

Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Ilkay Gündoğan, prichádza Suat Serdar.

73

Toto útočné ťaženie Španielska v pokutovom území zastavuje čiarový rozhodca, ktorý signalizuje ofsajd.

72

Prihrávka pred domácu bránu sa stala ľahkou korisťou pre brankára Trappa, nemecký reprezentačný brankár si tak stále drží čisté konto.

71

Na druhej strane potom zakončoval Kross, ale nebol to nijak nebezpečný pokus a de Gea si pripisuje ľahký zákrok.

70

Toto bola pekná akcia od Alcântaru, hosťujúci futbalista následne vypálil spoza pokutového územia, jeho zakončenie však smeruje tesne vedľa Trappovej brány!

69

Sledovali sme zaujímavý center na zadnú tyč domácej brány, ale F. Torres nedokázal zakončiť. No, hostia stále pridávajú na svojej aktivite, ale šance nepribúdajú.

68

Na kraji ihriska pred pokutovým územím sa skúšal presadiť hosťujúci Fati, ale nepodarilo sa mu prejsť cez obranu súpera.

67

Domáci Can ťahal útočnú akciu svojho celku, následne sa dostal v pokutovom území do zakončenia, ktoré však de Gea pokryl. Následne však hlavný rozhodca avizuje, že Can fauloval.

66

Španieli postupne ožívajú a dokážu si v druhom polčase vytvárať šance. Stále je to len o jeden gól a je ešte dostatok času tento priebežný stav zmeniť.

65

Trapp sa teraz musel mať na pozore, v pokutovom území sa dostal do zakončenia Ruiz, ale nemecký brankár išiel včas proti hosťujúcemu futbalistovi a úspešne zasiahol!

64

Kehrer poslal nedovolene k zemi Fatiho. Španielsko tak zostáva pri lopte a môže operovať na útočnej polovici.

63

Striedanie v tíme Nemecko: z ihriska odchádza Leroy Sané, prichádza Matthias Ginter.

62

No a Sané zostáva ležať na trávniku a ihneď avizuje, že bude musieť striedať. Pri lavičke Nemecka sa tak schyľuje k vynútenej výmene.

61

Šanca pre Nemecko! Sané získal loptu a ťahal rýchly útok domácej reprezentácie, z boku potom v pokutovom území prihrával pred bránu, ale nebola to ideálne prihrávka a Werner napálil loptu len do bočnej siete!

60

Hodina z tohto stretnutia v Stuttgarte je už minulosťou. Nemecku sa podarilo streliť v 51. minúte gól zásluhou Wenera a tak je momentálne bližšie k zisku troch bodov.

59

Aktivita Španielska pokračuje ďalej, domáca defenzíva musela odvracať nebezepčný center. Nemecko sa tak momentálne musí brániť na svojej polovici ihriska.

58

Toto bol veľmi pekný futbalový moment, ale gólom nekončí! Hosťujúci Rodrigo sa dostal k lopte a z väčšej vzdialenosti nebezpečne vypálil, lopta smeruje len tesne nad bránu Trappa!

57

Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Sergio Busquets, prichádza Mikel Merino.

56

Aj naďalej je pri lopte častejšie Nemecko. Hosťujúcej reprezentácii sa tak zatiaľ v druhom polčase vôbec nedarí, bude musieť čo najskôr niečo vymyslieť.

55

No a okamžite sledujeme rozcvičku náhradníkov Španielska, dá sa očakávať ich skoré zapojenie do hry. Luis Enrique už premýšla, ako by hru svojich zverencov oživil.

54

Po jeho rozohrávke sa Nemecko usadilo na útočnej polovici a opäť sa domáci futbalisti snažia niečo zaujímavé vymyslieť. Španieli sa tak v týchto chvíľach musia brániť.

53

Pokračuje však aktívna hra Nemecka, po zásahu v pokutovom území budú domáci zahrávať rohový kop.

52

Tak uvidíme, ako tento gól ovplyvní zvyšok stretnutia, na rade sú hostia, ktorí musia doťahovať náskok svojho dnešného súpera.

51

Nemecko dalo gól!

Je tu otvárací gól tohto stretnutia! Nemecko založilo postupný útok zo svojej polovice ihriska, domáci reprezentanti sa presunuli až do pokutového územia, tam dostala prihrávku nová posila Chelsea TIMO WERNER a na jeho presné zakončenie k tyčke nemal de Gea žiadny nárok – 1:0!

50

Pri lopte je momentálne Nemecko, ktoré sa snaží niečo vymyslieť cez postupnú rozohrávku. Španielsko sa snaží o vysoké napádanie súperovej rozohrávky.

49

F. Torres poslal prihrávku pred bránu kde sa chcel dostať do zakončenia Rodrigo, ale pri lopte bol ako prvý domáci brankár Trapp.

48

V prvom polčase sme teda gól nevideli a tak verme, že v druhom sa to zmení. Gól by určite priniesol to potrebné oživenie a hra by sa viacej otvorila.

47

Druhý polčas v Nemecku je už v plnom prúde, výkop patril domácemu celku. Nastala jedna zmena ktorú spravil hosťujúci tréner, premiéru v národnom tíme absolvuje iba 17-ročný Fati.

46

Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Jesús Navas, prichádza Anssumane Fati.

46

Začal sa druhý polčas.

Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne.

Úvodné dejstvo v Stuttgarte je už minulosťou, napokon sme sa gólu nedočkali. Nemecko a aj Španielsko malo však príležitosti na strelenie gólu, ale pozorní boli obaja brankári, ktorý svoje celky podržali. Inak tu boli aj veľké nepresnosti a absencia divákov na štadióne je veľmi citeľná.

Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 21:46.

45

Prvý polčas sa skončil.

45

Zaváhanie defenzívy Nemecka, hosťujúci Rodrigo následne postupoval na bránu, ale jeho zakončenie vyrazil padajúci Trapp do bezpečia!

44

Riadny hrací čas prvého polčasu je čoskoro minulosťou. Vyzerá to, že na góly si budeme musieť počkať do druhého polčasu.

43

Sú tu ešte pokusy z oboch strán o založenie útočnej akcie, ale vidíme len veľa nepresností a záver prvého polčasu rak určite nie je nijak zaujímavý.

42

Španielsko rozohralo rohový kop, ktorý však nebol nijak zaujímavý. Hostia ešte zostávajú pri lopte a skúšajú niečo vymyslieť zo svojej polovici ihriska.

41

Približne päť minút zostáva do konca prvého polčasu. Zatiaľ nie je dôvod, prečo by sa malo v úvodnom dejstve nadstavovať.

40

Kross centroval na zadnú tyč, ale Süle sa ocitol v postavení mimo hru, keď včas vybehol spoza obraného múru súpera.

39

Nedovolený zákrok zo strany hosťujúcej reprezentácie a Nemecko získava zaujímavý priamy kop na útočnej polovici. Je to aj na priame ohrozenie brány.

38

Absencia divákov na štadióne je veľmi výrazným prvkom hry. Zatiaľ to teda vyzerá, že si na góly budeme musieť počkať až do druhého dejstva.

37

Na druhej strane sa dostal k lopte Gayá, vyslal prízemný center pred domácu bránu, ale Trapp si loptu pohodlne prevzal do svojich rukavíc.

36

Werner sa dostal prihrávke a trocha tiesnení pokračoval do pokutového územia, odkiaľ však vyslal len nepresné zakončenie, ktoré smerovalo nad hosťujúcu bránu.

35

Španieli sa natlačili pred pokutové územie, ale tam vyprodukovali len útočný faul a tak bude na svojej polovici ihriska rozohrávať loptu Nemecko.

34

Pomerne dlho bola hosťujúca reprezentácia pri lopte, ale z tohto tlaku Španielsko nič nevyťažilo. Teraz sa už k lopte dostáva Nemecko, ktoré má však problémy pri prechode do útoku.

33

Navas vyslal center do pokutového územia domácich, ale lopta len preletela okolo brány. Španielsko však môže pokračovať vo svojej kombinácii.

32

Španielsko je usadené na útočnej polovici, ale len veľmi ťažko hľadá recept na prekonanie súperovej defenzívy.

31

Len nepresné útoky teraz sledujeme na oboch stranách, dlhšiu dobu sme nevideli nič zaujímavého. Uvidíme, čo nám ponúkne zvyšok prvého polčasu.

30

Polhodina v Stuttgarte je už minulosťou. Zatiaľ čakáme na prvý presný zásah tohto stretnutia, šance už boli na oboch stranách.

29

Zakrátko sme opäť sledovali aktivitu hosťujúcej reprezentácie, lopta však smeruje dozadu na de Geu. Hra sa postupne vyrovnáva na oboch stranách.

28

Tečovanú loptu smerujúcu pred bránu si de Gea postrážil, následne sa hostia dostali do rýchleho brejku, ktorý P. Torres zakončil len nad domácu bránu.

27

Točená lopta smerovala do domácej brány, ale Trapp bol pozorný a vyboxoval ju do bezpečia. Následne ešte hostia kombinovali na útočnej polovici, ale ich aktivitu prerušuje nedovolený zákrok.

26

K lopte sa dostal Gayá, ktorý chcel odcentrovať do pokutového územia, ale Can odvracia loptu na rohový kop.

25

Španieli zachytili rozohrávku súpera a následne robzehli kombináciu na útočnej polovici. Nemecko okamžite vysoko napáda súpera.

24

Tento útočný výpad Španielska nebol nijak zaujímavý, nasledovať bude len odkop od Trappovej brány.

23

Po dlhšej dobe sa tak pripomenulo aj Španielsko, ktoré bolo doteraz pasívnejšie v útoku. Uvidíme, čo nám ponúkne druhá polovica prvého polčasu.

22

Šanca pre hosťujúci celok! Po nacvičenom signáli sa z priameho kopu dostala lopta na zadnú tyč, odtiaľ sa lopta dostala k voľnému Busquetsovi, ale jeho zakončenie putovalo len k brankárovi Trappovi!

21

Kehrer zastavil rýchly brejk súpera a Španielsko získava priamy kop zo zaujímavej pozície. Zaobišlo sa to bez kartového trestu, ale hlavný rozhodca Kehrer poriadne domácemu futbalistovi dohováral.

20

Zakrátko Nemecko opäť kombinuje na útočnej polovici, domáca reprezentácia začína byť smerom dopredu aktívnejšia a nebezpečnejšia.

19

K odrazenej lopte sa dostal domáci Sané, v pokutovom území si potom vylepšil streleckú pozíciu a jeho zakončenie musel de Gea vyraziť na rohový kop! Ten už Nemci rozohrali, ale je to bez ďalšieho ohrozenia brány súpera.

18

Center do pokutového územia musel Ramos odvracať do bezpečia, čo sa mu úspešne podarilo. Nemecko tak ešte získava autové vhadzovanie v blízkosti pokutového územia súpera.

17

Na útočnej polovici teraz kombinuje hosťujúca reprezentácia, ktorá však nemá priestor na zakončenie. Nemecko vysoko napáda rozhohrávku svojho dnešného súpera.

16

Zaujímavé situácie teda pribúdajú, snáď čoskoro budeme svedkami aj presného zásahu. V predchádzajúcich dvoch situáciach išlo o veľké pochybenie obrany.

15

No a rýchlo tu je šanca aj na druhej strane! Draxler zakončoval v pokutovom území súpera, ale de Gea si pripisuje výborný zákrok a loptu vyrazil do bezpečia!

14

Španielsko mohlo ísť do vedenia! Trapp išiel ďaleko von zo svojej brány a loptu spracovať nedokázal! Následne sa do veľkej šance dostal Rodrigo, ale nestihol už zakončiť, výborne a včas zasiahla nemecká obrana!

13

Snáď táto predchádzajúca situácia pomôže troška oživiť tempo hry. Momentálne je pri lopte Nemecko, ktoré sa opäť snaží zaútočiť.

12

Ale pozor! Zaujímavý center prepadol na zadnú tyč španielskej brány a tam sa do hlavičkového zakončenia dostal Kehrer, ale de Gea si pripisuje úspešný zákrok! Nasledoval rohový kop, ktorý Španielsko ubránilo.

11

Úvodná desaťminútovka tohto stretnutia je už minulosťou, zatiaľ čakáme na prvú výraznejšiu situáciu. Oba celky začali tento zápas celkom opatrne.

10

Hosťujúca reprezentácia sa následne presúva na útočnú polovicu, ale kombinácia Španielska nebola presná a lopta len putovala k brankárovi Trappovi.

9

Draxler našiel peknou prihrávkou Wenera, ktorý si nabehol za obranu súpera a postupoval na bránu, je však po druhýkrát odmávaný ofsajd.

8

Španielsko faulovalo a Kross zahrával priamy kop z veľmi dobrej pozície. Centrovaná lopta do pokutového územia však našla len brankára de Geu.

7

Gündoğan potiahol loptu pred pokutové územie súpera a následna padol na zem. Podľa hlavného rozhodcu to však faul nebol a tak je pri lopte Španielsko.

6

Opäť sme mali možnosť sledovať aktívneho Torresa, ktorý sa snažil založiť útočnú akciu hostí, ale pri postranej čiare loptu stráca.

5

Útočná snaha Nemecka je zastavená postraným rozhodcom, ktorý signalizuje ofsajd a v ňom sa ocitol Draxler. Hrať s loptou tak bude Španielsko.

4

Po rýchlom získaní lopty sa opäť Španielsko pokúšalo preniknúť na útočnú polovicu, ale po faule loptu hosťujúca reprezentácia stráca.

3

V strede ihriska získal loptu Rodrigo a pokúšal sa založiť rýchly útočný výpad Španielska, čo sa mu však nepodarilo a opäť tak sledujeme nemeckú kombináciu.

2

Španielsko sa postupne zo svojej polovice ihriska presunulo do útoku, ale Ferran Torres nedokázal udržať loptu a už sledujeme kombináciu Nemecka.

1

Prvý polčas tohto stretnutia je už v plnom prúde, výkop patril hosťujúcej reprezentácii zo Španielska.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, nasledovať budú ešte štátne hymny a po nich sa toto stretnutie môže začať. Prajem príjemný športový zážitok!

Prajem príjemný športový večer všetkým fanúšikom futbalu! Dnes štartuje nový ročník futbalovej Ligy národov a tak sa opäť môžme po veľmi dlhej odmkle tešiť aj na medzinárodný futbal. Liga A a konkrétne skupina číslo 4 ponúkne atraktívne stretnutie v Nemecku, kde domáca reprezentácia privíta Španielsko. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa opäť prihlásime.

Úvodné zostavy:

Nemecko: Trapp – Kehrer, Süle, Can, Gosens – Rüdiger, Kroos – Draxler, Gündoğan, Sané – Werner

Náhradníci: Baumann, Leno – Serdar, Havertz, Brandt, Tah, Waldschmidt, Neuhaus, Ginter, Koch

Španielsko: de Gea – Carvajal, Ramos, P. Torres, Gayá – Ruiz, Busquets, Th. Alcântara – Navas, Rodrigo, F. Torres

Náhradníci: Arrizabalaga, Simón – Olmo, D. Llorente, García, Reguilón, Rodri, Óscar Rodríguez, Fati, Merino, G. Moreno

Rozhodca: Orsato – Giallatini, Preti (všetci Taliansko)

Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia reprezentačné mužstvá Nemecko a Španielsko. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 20:45.

Ešte predtým, než sa rozbehnú popredné ligové súťaže v Európe sú tu reprezentačné stretnutia v rámci Ligy národov. Tá bude prebiehať už v tom otestovanom formáte z minulého ročníka, prvenstvo bude obhajovať Portugalsko.

Stuttgart bude hostiť stretnutie v rámci Ligy A skupiny číslo 4, kde domáce Nemecko privíta Španielsko. V minulom ročníku sa Nemecku vôbec nedarilo, vo svojej skupine nevyhralo ani jeden zápas a so ziskom 2 bodov obsadilo poslednú tretiu priečku. Španielsko skončilo vo svojej skupine druhé so ziskom 6 bodov. Ani jedna reprezentácia sa tak nedostala do vyraďovacích bodov.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

Nemecko

Nemecko

  • Trapp
  • Süle
  • Can
  • Rüdiger
  • Kehrer
  • Gündoğan (74. Serdar)
  • Kroos (C)
  • Gosens
  • Draxler
  • Sané (63. Ginter)
  • Werner (90. Koch)
Španielsko

Španielsko

  • de Gea
  • Carvajal
  • Ramos (C)
  • P. Torres
  • Gayá
  • Ruiz (80. Óscar Rodríguez)
  • Busquets (57. Merino)
  • Th. Alcântara
  • Navas (46. Fati)
  • Rodrigo
  • F. Torres