Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Európska liga (predkolá) - 1. predkolo

27.08.2020 o 19:15

FH Hafnarfjördur
0 : 2
(0:1)
FC DAC Dunajská Streda
Naposledy zmenené pred 4 rokmi
obnoviť
Filter

Druhý polčas na Islande priniesol takisto jeden presný zásah. Dunajská Streda v podstate po celý zápas dominovala, domáci futbalisti nemali žiadnu šancu na skórovanie a Ramírez v 76. minúte gólom na 0:2 spečatil postup slovenského zástupcu do druhého predkola Európskej ligy.

Žilina hrá v týchto chvíľach nerozhodne 1:1, tam sa blíži záver druhého polčasu, po prvom polčase Ružomberok hrá so Servette bez gólov. Aj z týchto zápasov nájdete náš prenos.

S týmto konštatovaním sa už lúčim ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera!

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Kalmár skvelou prihrávkou našiel Fábryho, ale ten sám pred Nielsenom trafil domáceho brankára len do nohy!

90+2

O všetkom je už rozhodnuté, zápas sa len dohráva.

90+1

V druhom polčase sa nadstavujú 3 minúty!

90

Hafnarfjördur zahrával priamy kop, ale je tu nedovolený zákrok domácich v pokutovom území súpera.

89

Čoskoro sa naplní riadny hrací čas druhého polčasu. Uvidíme, koľko sa ešte bude nadstavovať.

88

Kalmár to skúšal spoza pokutového územia, ale bránu domácich vysoko prestrelil.

87

Stále pokračuje tlak slovenského zástupcu, na žiadu prípadnú drámu zo strany domácich to už zrejme nevyzerá.

86

Po tvrdom zákroku na Ramírez získal hosťujúci celok priamy kop.Po jeho rozohrávke DAC kombinovalo pred pokutovým územím, domáci sa stále musia brániť.

85

Žltú kartu dostáva Thórisson (FH Hafnarfjördur).

84

Ramírez sa mohol po druhýkrát zapísať do streleckej listiny! Útočník Dunajskej Stredy si výborne nabehol za obranu súpera, postupoval na Nielsenovu bránu, ale tú napokon ani netrafil.

83

Dunajská Streda aj naďalej kombinuje na útočnej polovici a je čoraz bližšie k postupu. Potrebuje však ešte zvládnuť záverečné minúty tohto stretnutia.

82

Striedanie v tíme FH Hafnarfjördur: z ihriska odchádza Sverrisson, prichádza B. Sigurdsson.

82

Sám kapitán hostí ho aj rozohral, jeho priame ohrozenie brány však putuje len do bočnej siete a bude to odkop od domácej brány.

81

Nedovolený zákrok na Kalmára, hostia získavajú priamy kop z veľmi dobrej pozície, v tesnej blízkosti pokutového územia svojho dnešného súpera.

80

Približne desať minút zostáva do konca druhého polčasu, niečo sa však ešte určite bude nadstavovať. Dunajská Streda zatiaľ smeruje za postupom do druhého predkola Európskej ligy.

79

Po druhom strelenom góle Dunajská Streda aj naďalej dominuje a snaží sa ešte aktívnou hrou pridať aj tretí gól.

78

Pozrime sa aj na ostátné výsledky našich zástupcov. Žiaľ, Žilina prehráva na pôde The New Saints 1:0, Ružomberok hrá na pôde Servette bez gólov.

77

Slovenský zástupca tak vyhráva 2:0 a zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, žeby DAC mala dohrať druhý polčas v pokoji. Nesmie však určite nič podceniť.

76

Dunajská Streda dala gól!

Hosťujúci celok ide do dvojgólového vedenia! Výbornú prihrávku za obranu súpera si prebral Kalmár, následne zakončoval z vnútra pokutového územia, ale jeho pokus Nielsen vyrazil. K odrazenej lopte sa potom dostal ÉRIC RAMÍREZ a pohodlne ju dopravil do siete – 0:2!

75

Z hranice pokutového územia zakončoval Ramírez, ale jeho nepresné zakončenie smeruje vedľa Nielsenovej brány.

74

Hafnarfjördur úspešne odráža všetky útoky súpera. Takýto obraz hry slovenskému zástupcovi vyhovuje, ale stále je to len o jeden gól.

73

Do kombinácie hosťujúceho tímu sa teraz zapája aj brankár Jedlička, ktorý dnes nemal takmer žiadnu prácu.

72

Postupne sledujeme, ako iniciatívu znova preberá DAC a hosťujúci celok sa snaží nadviazať na svoju aktivitu z prvého polčasu.

71

Striedanie v tíme FH Hafnarfjördur: z ihriska odchádza Hafsteinsson, prichádza Gudnason.

71

Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Divković, prichádza Fábry.

70

Matin Jedlička si pripisuje vôbec svoj prvý zákrok v tomto zápase. Z hranice pokutového územia zakončoval Helgason, ale brankár DAC mal ľahkú prácu.

69

Blackman teraz pekne zabojoval, ale jeho následný center do pokutového územia bol nepresný. DAC však zostáva pri lopte aj naďalej.

68

Žltú kartu dostáva Jónsson (FH Hafnarfjördur).

67

Dunajská Streda ubránila útočnú akciu súpera a následne sa hostia pokúsili založiť rýchly brejk, nepresná prihrávka to však znemožnila.

66

Toto bola pekná kombinácia hosťujúceho celku, ale Divković ju zakončil len centrom do rukavíc brankára Nielsena.

65

Na Davisov center do pokutového územia súpera sa snažil reagovať Friede, ale domáca obrana odvracia loptu do bezpečia.

64

Z hranice pokutového územia zakončoval Hafsteinsson, ale jeho strela je veľmi nepresná a Jedličkovu bránu nijak neohrozila.

63

Hafnarfjördur kombinuje na útočnej polovici, ale stále domáci nenašli recept na prekonanie súperovej defenzívy.

62

Stále tak čakáme na poriadny impulz po zmene strán. DAC sa však určite nemusí nijak sťažovať, všetko sa zatiaľ vyvíja v prospech slovenského zástupcu.

61

Momentálne sledujeme, ako sa domáci futbalisti snažia o prechod na útočnú polovicu, na pozore sa tak musí mať hosťujúca defenzíva.

60

Hodina na Islande je už minulosťou. V druhom polčase sme zatiaľ nič zaujímavého nevideli, Dunajská Streda si aj naďalej drží najtesnejšie možné vedenie po góle Balića.

59

Slovenský zástupca pohodlne postrážil aj túto útočnú snahu domáceho celku a už kombinuje s loptou na svojich kopačkách.

58

Striedanie v tíme FH Hafnarfjördur: z ihriska odchádza Finsen, prichádza Jonsson.

57

Pred pokutovým územím sa snažili hneď viacerí domáci futbalisti o zakončenie, ale defenzíva DAC všetky pokusy zblokovala do bezpečia.

56

Už však sledujeme aktivitu islandského celku, ktorý stále prehráva a potrebuje skórovať. Defenzíva DAC je však od začiatku zápasu veľmi pozorná a súper nemal prakticky žiadnu veľkú šancu.

55

Na druhej strane si potom ľahký zákrok pripísal domáci brankár Nielsen, v krátkej dobe sa lopta vracia späť na kopačky DAC.

54

Útočná akcia domácich nemohla pokračovať ďalej, Finsen sa ocitol v postavení mimo hru.

53

Hafnarfjördur sa snaží o vysoké napádanie súperovej rozohrávky, ale hostia zbytočne loptu nestrácajú. DAC si však musí dať pozor na prípadné odrazené lopty.

52

Momentálne je pri lopte Dunajská Streda, ktorá sa snaží o postupný prechod do útoku. Hosťujúci celok sa nemá teraz kam ponáhľať, stále drží najtesnejšie možné vedenie.

51

Prvý polčas má už za sebou náš druhý pohárový zástupca, MŠK Žilina zatiaľ remizuje na pôde The New Saints 0:0! Pred pár minútami sa rozbehlo aj stretnutie Servette – Ružomberok, tam je to tiež zatiaľ bez gólov.

50

Spoza pokutového územia to vyskúšal domáci futbalista Jónsson, ale mieril vedľa Jedličkovej brány. Bol to prvý strelecký pokus v druhom polčase.

49

Slovenský zástupca sa dostal na polovicu súpera, ale následne bol vysokým napádaním donútený chybovať a pri lopte je Hafnarfjördur.

48

Hafnarfjördur sa postupne dostával na útočnú polovicu, ale celú svoju snahu zavŕšil len nepresnou prihrávkou. K lopte sa tak už dostáva Dunajská Streda.

47

Hra sa musela prerušiť, na ihrisku zostáva ležať hosťujúci Ramírez. Ten musí byť ošetrovaný a tak odkráčal za postranú čiaru.

46

Druhý polčas na Islande je už v plnom prúde, výkop patril hosťom. Ani jeden z trénerov nestriedal.

46

Začal sa druhý polčas.

Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!

Úvodné dejstvo na Islande je už minulosťou. Prvý polčas začal vyrovnane na oboch stranách, ale postupne začala iniciatívu preberať Dunajská Streda a svoju aktivitu korunovala v 23. minúte, keď skóre zápasu otvoril Balić. Viacej gólov už v prvom polčase nepadlo, aj keď DAC jednoznačne dominoval. Uvidíme, čo nám prinesie druhý polčas, ktorý sa začne približne o 20:18.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Hosťujúci celok chce už dohrať prvý polčas v pokoji a zbytočne neriskuje.

45

V prvom polčase sa nadstavujú 2 minúty!

44

Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Čakáme na údaj o prípadnom nadstavenom čase.

43

Blackman nemohol pokračovať v útočnej akcii DAC, bola mu vystavená ofsajdová stopka.

42

Dunajská Streda opäť operuje na polovici súpera. Určite by hosťom dodalo väčšieho pokoja, keby sa im ešte podarilo do prestávky skórovať.

41

Po rozohrávke priameho kopu nakrátko posielal loptu do pokutového územia Divković, po tejto situácii však bude nasledovať len ďalší odkop od Nielsenovej brány.

40

Približne päť minút zostáva do konca prvého polčasu. Dočkáme sa do prestávky ešte presného zásahu?

39

Divković to vyskúšal ľavačkou zo strednej vzdialenosti, ale jeho pokus je nepresný a Nielsena nijak neohrozil. Nasledovať bude odkop od domácej brány.

38

Dlhšiu dobu se však žiadnu zaujímavú situáciu nevideli, čo až tak hosťom vadiť nemusí. DAC potrebuje zvládnúť záverečnú časť prvého polčasu a neinkasovať.

37

Na obraze hry sa nič nemení, sledujeme dominanciu futbalistov v žtlých dresoch, ktorí kombinujú na polovici svojho dnešného súpera.

36

Dostávame sa pomaly do záverečnej časti prvého polčasu. Dunajská Streda drží svoje tesné vedenie o jeden gól a pokračuje vo veľmi aktívnej hre.

35

V tomto útočnom výpade nemohol Davis pokračovať, postraný rozhodca odmával ofsajd v tomto prípade je to už legitímne rozhodnutie.

34

Posledné chvíle zápasu teraz jednoznačne patria hosťujúcemu celku. Dunajská Streda prebrala iniciatívu a snaží sa pridať druhý presný zásah.

33

Na centrovanú loptu od rohovej zástavky reagoval Kružliak, ale nedokázal presne zakončiť. Dlho netrvalo a DAC je znova pri lopte.

32

Dlhý pas si úspešne prebral Davis, ktorý následne centroval pred domácu bránu, ale tam včas zasiahol Thórisson a DAC získava rohový kop.

31

Polhodina zo stretnutia na Islande je už minulosťou. Slovenský zástupca z Dunajskej Stredy vyhráva po Balićovom góle 1:0!

30

Prudký center na prednú tyč od rohovej zástavky, defenzíva DAC to však zvládla a po nepresnom zakončení je už lopta na kopačkách Dunajskej Stredy.

29

Hosťujúci kapitán Kalmár fauloval a domáci zahrávali priamy kop na útočnej polovici. Dlhú loptu do pokutového územia odvrátil Blackamn na rohový kop.

28

Žltú kartu dostáva Schäfer (FC DAC Dunajská Streda).

27

Nepríjemný stret domáceho futbalistu Jónsson s Schaferom a obaja futbalisti zostávajú ležať na ihrisku. Obaja by však mali byť v poriadku a v zápase pokračovať ďalej.

26

Dunajská Streda po faule na Kalmára zahrávala priamy kop, ale lopta je v náručí brankára Nielsena. Ten ju následne posiela na svojich spoluhráčov v poli.

25

Momentálne je však pri lopte hosťujúci celok, ktorý prevažne kombinuje na útočnej polovici a to je pre DAC veľmi potrebné.

24

Veľmi dôležitý gól tak na našu radosť strieľa slovenský zástupca. Uvidíme, ako zareaguje domáci celok, ktorý musí doťahovať náskok svojho dnešného súpera.

23

Dunajská Streda dala gól!

Je tu otvárací gól tohto stretnutia a dáva ho hosťujúci celok! Dunajská Streda teraz výborne zakombinovala pred pokutovým územím súpera, v jeho vnútri sa následne dostal do zakončenia ANDRIJ BALIĆ a aj za prispenia teču prekonáva Nielsena – 0:1!

22

Dostávame sa približne za polovicu úvodného dejstva. Stále zostáva v platnosti bezgólový stav a aj to, že hosťujúci Ramírez mal najväčšiu šancu na otvorenie skóre.

21

Divkovićov nízky center si prebral Kalmár, ale kapitán DAC sa nedostal do pokutového územia. Dunajská Streda však aj naďalej zostáva pri lopte.

20

Už dlhšiu dobu sa hra častejšie odvíja na domácej polovici, ale defenzíva až na to jedni zaváhanie pri Ramírezovej šanci je veľmi pozorná.

19

Davis je napokon v poriadku, rovnako aj domáci Thórisson. Obaja čakajú už za postranou čiarou, aby sa mohli vrátiť späť do hry.

18

Po peknej výmene lôpt sa k lopte dostal Davis, ktorý sa snažil o prechod do pokutového územia, ale bol od lopty odzbrojený. Následne však musí prebehnúť ošetrenie hosťujúceho, ale aj domáceho hráča.

17

Slovenský zástupca stále kombinuje na útočnej polovici, hľadá recept na prekonanie defenzívy svojho dnešného súpera.

16

Teraz sa už DAC usadilo na útočnej polovici, ale len veľmi ťažko sa hostia presadzujú cez pozornú defenzívu súpera. Dnes to bude zrejme o veľmi pozorných obranách na oboch stranách.

15

Hafnarfjördur zahrával aut na útočnej polovici, ale po nepresnej prihrávke domáci už loptu strácajú. Dunajská Streda sa pokúsila o útočný výpad, ale takisto loptu stráca.

14

Stále teda sledujeme, ako a hra prelieva z jednej strany na druhú. Hrá sa naozaj o veľa a navyše je to len na jedno stretnutie, čo má určite zvláštnu príchuť.

13

Záver pred hosťujúcou bránou, keď defenzíva DAC nedokázala upratať loptu do bezpečia a následne pálil Hafsteinsson, našťastie pre hostí vysoko nad Jedličkovu bránu!

12

Balić centroval pred domácu bránu, na túto loptu skákal Ramírez, ale nedokázal ju v dobrej pozícii zasiahnúť. Navyše sa píska ofsajd a opäť sa o postavenie mimo hry nejednalo.

11

Úvodná desaťmiútovka tohto stretnutia je minulosťou, zatiaľ čakáme na úvodný presný zásah. Doposiaľ najväčšiu šancu mali hostia, ale Ramírez nedokázal brankára Nielsena prekonať.

10

Za dlhou loptou šprintoval Ramírez, ale napokon už nedokázal odcentrovať do pokutového územia. Dunajská Streda pokračuje v aktívnom napádaní súperovej rozohrávky.

9

Ramírez pi spracovaní dlhej loptu fauloval a tak hostia v útoku pokračovať nemôžu. Hafnarfjördur sa však teraz smerom dopredu moc neponáhľa, zvolil postupnú rozohrávku.

8

Zatiaľ môžme konštatovať, že sa nám útoky striedajú na oboch stranách, domáci aj hostia sa snažia hrať aktívne, chcú sa však vyvarovať zbytočným chybám.

7

Dunajská Streda následne pokračovala v útoku, ale Divkovićovi je odpískaný ofsajd. Z opakovaných záberov však je jasné, že to ofsajd nebol. Loptu tak má na svojich kopačkách domáci celok.

6

Prvá zaujímavá šanca v tomto zápase a mali ju hostia! Dunajská Streda sa presunula na útočnú polovicu, Divkovićova hlavička putovala k Ramírezovi, ktorý sa dostal pred domáceho brankára, ale Nielsen jeho strelu dokázal vyraziť do bezpečia!

5

Hafnarfjördur zvládol menší nápor súpera a domáci futbalisti sa už presúvajú do útoku. Na pozore sa tak teraz bude musieť mať defenzíva hosťujúceho výberu.

4

Prvýkrát sa v tomto zápase dostal do útoku aj slovenský zástupca, ale kombinácia pred pokutovým územím súpera nič zaujímavého neponúkla. DAC je však stále usadený na útočnej polovici.

3

Centrovaná lopta od rohovej zástavky len preletela okolo Jedličkovej brány a Hafsteinsson sa potom previnil útočným faulom. DAC však veľmi rychlo stráca loptu a hostia sa musia opäť brániť.

2

Hafnarfjördur sa pokúšal o prienik do pokutového územia, zasahovať musel hosťujúci Kružliak a loptu upratal do bezpečia. Nasledovať bude prvý rohový kop v tomto zápase.

1

Prvý polčas na Islande je už v plnom prúde, výkop patril domácemu celku, ktorý nastupuje v bielych dresoch, slovenský zástupca z Dunajskej Stredy hrá v žltých dresoch.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!

Prajem príjemný športový večer všetkým fanúšikom futbalu! Dnes je na programe rozsiahle prvé predkolo Európskej ligy a ako je už známe, odohrá sa na jedno stretnutie, čiže víťaz postupuje ďalej. Do hry sa dostávajú aj naše slovenské tímy: Dunajská Streda, Žilina a Ružomberok. Od 19:15 čaká DAC súboj na horúcej islandskej pôde proti FH Hafnarfjördur. Aj keď stávkové kancelárie stavajú do úlohy favorita Dunajskú Stredu, tak to určite nebude ľahký zápas pre nášho pohárového zástupcu. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa znova prihlásime.

Úvodné zostavy:

FH Hafnarfjördur: Nielsen – P. Vidarsson, Thórisson, Kristjánsson, Gunnarsson – Hafsteinsson, Jónsson, Sverrisson © – Helgason, Finsen, Lennon

Náhradníci: Arnarsson – Tómasson, B. Sigurdsson, Jonsson, Gudnason, Andersen, Gudlaugsson

FC DAC Dunajská Streda: Jedlička – Blackman, Müller, Kružliak, Davis – Balić, Schafer – Divković, Friede, Kalmár © – Ramírez

Náhradníci: Szaráz – Fábry, Andzouana, Njie, Malý, Mendez Castillo, Bednár

Rozhodca: Jason Barcelo – Andrew Mario Parody, Daniel Gomez Gordillo – Patrick Canepa (všetci GIB)

Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FH Hafnarfjördur a FC DAC Dunajská Streda. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 19:15.

Minulý týždeň odštartovali kvalifikačné boje v predkolách o Ligu majstrov, tento týždeň sa začne bojovať aj o Európsku ligu. Do prvého predkola vstupujú aj slovenské mužstvá: Dunajská Streda, Žilina a Ružomberok. Hrá sa len na jedno stretnutie a o tom, kto zápas odohrá doma, rozhodne žreb. V tomto prenose sa zameriame na Dunajskú Stredu, ktorá musela cestovať na Island.

FH Hafnarfjördur:
Tento islandský celok obsadil v minulej sezóne vo svojej súťaži tretie miesto. Hafnarfjördur má na svojom konte osem majstrovských titulov, naposledy sa stal majstrom Islandu v roku 2016. Najvyššia futbalová súťaž na Islande je už v plnom prúde, po 11 zápasoch má Hafnarfjördur na svojom konte 20 bodov a to stačí na predbežné 3. miesto.

FC DAC Dunajská Streda:
Aj slovenskému celku patrila po minulej sezóne tretia priečka v našej lige. Dunajská Streda cestuje na Island vo vynikajúcej forme, prvé štyri zápasy v lige vyhrala a momentálne je na čele tabuľky. Dunajská Streda minulý rok vypadla v druhom predkole Európskej ligy, keď nestačila na grécky Atromitos (1:2 a 2:3).

Stávkové kancelárie stavajú do úlohy papierového favorita Dunajskú Stredu, ale určite môžme očakávať vyrovnané stretnutie a verme že aj zaujímavé so šťastným koncom pre slovenského zástupcu. Sledujte náš online prenos!

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 19:15.

FH Hafnarfjördur

FH Hafnarfjördur

  • Nielsen
  • P. Vidarsson
  • Thórisson
  • Kristjánsson
  • Gunnarsson
  • Hafsteinsson
  • Jónsson
  • Sverrisson (C)
  • Helgason
  • Finsen
  • Lennon
FC DAC Dunajská Streda

FC DAC Dunajská Streda

  • Jedlička
  • Blackman
  • Müller
  • Kružliak
  • Davis
  • Balić
  • Schafer
  • Divković
  • Friede
  • Kalmár (C)
  • Ramírez