Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Liga majstrov - Semifinále

19.08.2020 o 21:00

Olympique Lyon
0 : 3
(0:2)
Bayern Mníchov
Naposledy zmenené pred 4 rokmi
obnoviť
Filter

Olympique Lyon napokon nedokázal vyradiť aj tretieho veľkého favorita na zisk trofeje, ale určite si zaslúži francúzsky celok veľkú pochvalu, že to dotiahol až do semifinále. V tomto zápase však nestačil na favorizovaný Bayern a aj napriek dvom veľkým šanciam Lyon v tomto zápase neskóroval.

Ďakujem vám za vašu pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok neskorého večera a rovnako aj dobrú noc!

Bayern Mníchov postupuje do finále Ligy majstrov a tam sa stretne s PSG!

90+3

Koniec zápasu.

90+2

Nemecký celok ešte operuje v tesnej blízkosti súperovej brány, Lyon sa tak aj v závere strenutia musí brániť.

90+1

O osude celého zápasu je už rozhodnuté, ale Bayern Mníchov je ešte pri chuti.

90

Rovnakého názoru je aj hlavný rozhodca, ktorý nadstavuje v druhom polčase 3 minúty!

89

Čoskoro sa naplní riadny hrací čas tohto stretnutia. Nevidím dôvod, aby sa nadstavovalo príliž veľa minút.

88

Bayern dal gól! Gól strelil
Je rozhodnuté, Bayern Mníchov postupuje do finále Ligy majstrov! Kimmich zahrával spomínaný priamy kop, na zadnej tyči našiel svojim centrom ROBERTA LEWANDOWSKEHO a ten si na loptu vyskočil najvyššie a hlavčikou ju poslal do siete – 0:3!

87

Z nádejnej pozície zahrával priamy kop Alaba, ale jeho pokus končí na dobre postavenom múre. Bayern pokračoval potom v kombinácii a získava ešte ďalší priamy kop, ktorý môžme označiť ako skrátený rohový.

86

Žltú kartu dostáva Thiago Mendes (Olympique Lyon).

85

Bayern Mnichov pokračuje vo svojej aktivite aj v závere druhého polčasu. Pomaly sa zdá byť už o osude tohto stretnutia rozhodnuté.

84

Houssem Aouar sa dostal po presnej prihrávke k lopte, jeho zakončenie spoza pokutového územia nenarobilo Neuerovi žiadne problémy.

83

Center od Müllera len doputoval k brankárovi Lopesovi, ten rýchlo rozohráva loptu na svojich spoluhráčov v poli.

82

Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Leon Goretzka, prichádza Benjamin Pavard.
Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Thiago Alcântara, prichádza Corentin Tolisso.

81

Bayern sa radoval z tretieho gólu, ale bolo to prečasné! VAR potvrdil ofsajd Coutinha, ktorý sa dostal k lopte pred Lopesom, ale jeho zakončenie platiť nemôže.

80

Desať minút zostáva do konca druhého polčasu, ale niečo sa ešte bude určite nadstavovať. Bayern Mníchov už tak delí naozaj málo od finálovej účasti v Lige majstrov.

79

Na druhej strane sa do lopty poriadne oprel Coutinho a jeho tečovaný pokus tesne míňa priestor Lopesovej brány! Bayern ešte zahrával rohový kop, ale ten Lyon zvládol ubrániť.

78

Po dlhšej dobe sa musela mať na pozore defenzíva Bayernu, Coman však zastavil útok súpera pred pokutovým územím.

77

Zápas však ešte nekončí a v histórii futbalu sme už boli svedkami naozaj rôznych situácii. Uvidíme, čo nám teda zvyšok druhého polčasu prinesie.

76

Hviezda dnešného večera a hrdina Bayernu je už z ihriska preč. Gnabry strelil zatiaľ oba presné zásahy, čím vydlaždil nemeckému celku cestu do finále Ligy majstrov.

75

Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Serge Gnabry, prichádza Philippe Coutinho.

74

Čas sa kráti a kráti, na skóre zápasu sa ale nič nemení. Bayern Mnichov po strate lopty neúnavne vysoko napáda rozohrávku svojho dnešného súpera.

73

Striedanie v tíme Olympique Lyon: z ihriska odchádza Fernando Marçal, prichádza Rayan Cherki.

72

Dlhšiu dobu sme však nič zaujímavého nevideli, čo určite Bayernu nijak neprekáža. Lyonu sa stále nedarí niečo poriadneho vymyslieť, zrejme tak semifinále bude konečná.

71

Do kombinácie nemeckého celku sa teraz zapája aj brankár Neuer. Ten v tomto zápase musel riešiť len jednu veľkú príležitosť súpera, proti ktorej úspešne zasiahol.

70

Ak sa francúzsky celok dostane k lopte, veľmi rýchlo ju zbytočne stratí. Čas bude hrať postupne proti Lyonu, naopak Bayern sa pomaličky približuje k finálovej účasti.

69

Bayern Mníchov drží loptu na svojich kopačkách a nikam sa neponáhľa. Určite to však nemecký celok nezabetónuje a bude sa snažiť útočiť aj naďalej.

68

Ekambi, ktorý dnes spálil dve veľké gólové príležitosti je už z hry stiahnutý. Kto vie, ako by sa stretnutie vyvíjalo ďalej, keby za stavu 0:0 nenastrelil tyčku.

67

Striedanie v tíme Olympique Lyon: z ihriska odchádza Karl Toko Ekambi, prichádza Jeff Reine-Adélaïde.
Striedanie v tíme Olympique Lyon: z ihriska odchádza Léo Dubois, prichádza Kenny Tete.

66

Po individuálnej akcii sa podarilo preniknúť do pokutového územia Aouarovi, ale cez Alabu sa už nedokázal prebiť.

65

Zakrátko však Lyon loptu stráca, Bayern sa následne nikam neponáhľa a pohodlne kombinuje na svojej polovici ihriska.

64

Kimmichov center do pokutového územia francúzskeho celku nebol nijak zaujímavý, Lyon v zápätí získava loptu na svoje kopačky.

63

Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Ivan Perišić, prichádza Kingsley Coman.

62

Nemecký celok až na to jedno malé zaváhanie v podstate dominuje aj v druhom polčase. Lyon musí čo najskôr streliť kontaktný gól.

61

Striedanie v tíme Olympique Lyon: z ihriska odchádza Memphis Depay, prichádza Moussa Dembélé.

60

Hodina zo semifináového stretnutia v Lisabone je už minulosťou. Bayern Mníchov aj naďalej vyhráva o dva góly a je na ceste do finále. Ešte ho však čaká dlhšia chvíľa, kým sa to stane realitou.

59

Toko Ekambi mal dnes dve veľké šance na gól, ale Lyon je stále v tomto zápase bez presného zásahu. Manuel Neuer ukázal svoje kvality, stále teda drží čisté konto.

58

A teraz ho aj mohol dať! Po druhýkrát v tomto zápase defenzíva Bayernu výrazne zaváhala, na zadnú tyč smerovala presná prihrávka na Ekambiho, ale tento futbalista zlyhal aj po druhýkrát, keď loptu v tomto prípade napálil do brankára!

57

Francúzsky celok už čoraz častejšie napáda rozohrávku súpera. Lyon by naozaj potreboval čo najskôr streliť kontaktný gól.

56

Lyon zahrával rohový kop, po ktorom si najvyššie vyskočil Marcelo, jeho hlavičku do stredu brány však Manuel Neuer zlikvidoval.

55

Po veľmi dlhej dobe sme sledovali útok zo strany Lyonu, Depay centroval do pokutového územia a francúzsky celok sa dožadoval penalty. Süle však podľa rozhodu loptu svojou rukou nezasiahol.

54

Nemecký celok stále kombinuje na útočnej polovici, drží loptu na kopačkách a celý priebeh druhého polčasu momentálne režíruje.

53

Zakrátko však Bayern Mníchov pokračuje vo svojej aktivite a ide za tretím gólom. Lyon sa musí čo najskôr prebrať, inak sa už veľmi skoro môže s finále rozlúčiť.

52

Perišić mohol už definitívne rozhodnúť toto stretnutia! Futbalista Bayerni si prevzal výbornú prihrávku, následne sa ocitol sám pred Lopesom, ale jeho zakončeniu chýbala lepšia razancia a tak Lopes ešte drží svoj tím nad vodou.

51

Lyon sa zatiaľ len hľadá v druhom polčase, v podstate sa pokračuje v hre tam, kde sa aj v prvom polčase skončilo. Bayern všetko drží pevne vo svojich rukách.

50

Sledovali sme útočné ťaženie Alcântaru, ktorý sa snažil nájsť svojou prihrávkou Gnabryho, ale hviezda tohto večera sa k lopte už nedostala.

49

Bayern Mníchov je po krátkej dobe znova pri lopte, nemecký celok sa v úvode druhého polčasu nikam neponáhľa. Momentálne ma dostatočne nahraté.

48

Lopes sa musel mať po prvýkrát v druhom polčase na pozore, ale poradil si s centrovanou loptou a nedovolil tak Müllerovi ísť do zakončenia.

47

Druhý polčas v Lisabone je už v plnom prúde, výkop mal Lyon, ktorý má pred sebou veľmi náročnú úlohu. Obaja tréneri spravili do druhého dejstva jednu zmenu v zostave.

46

Striedanie v tíme Olympique Lyon: z ihriska odchádza Bruno, prichádza Thiago Mendes.

46

Striedanie v tíme Bayern Mníchov: z ihriska odchádza Jérôme Boateng, prichádza Niklas Süle.

46

Začal sa druhý polčas.

Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!

Úvodné dejstvo druhého semifinále v Lisabone je už minulosťou. Zatiaľ to vyzerá, že sa nedočkáme čisto francúzskeho finále v Lige majstrov, pretože Bayern Mníchov vyhráva nad Lyonom 2:0, keď sa o oba góly postaral Serge Gnabry. Nemecký celok jednoznačne od prvého streleného gólu dominoval a kráča tak za postupom. Za stavu 0:0 mal gól na kopačke Karl Toko Ekambi, ale veľkú šancu nepremenil a zároveň to futbalista Lyonu trpko oľutoval.

Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 22:01.

45

Prvý polčas sa skončil.

44

Ani rohový kop na druhej strane nič nepriniesol, Bayern však ešte zostáva pri lopte, ale útok musí zakladať z hĺbky vlastnej polovice.

43

Zaútočiť sa teraz podarilo aj nemeckému celku, po Gnabryho aktivite si rohový kop vyskúša aj Bayern Mníchov.

42

Bayern Mníchov bez problémov ubránil rohový kop a získava loptu na svoje kopačky. Sme už v samom závere prvého polčasu.

41

Predsa len sme mali možnosť sledovať ešte aj útočný výpad Lyonu. Ekambi, ktorý spálil za stavu 0:0 veľkú príležitosť napálil loptu do Boatenga a nasledovať bude rohový kop.

40

Približne päť minút zostáva do konca prvého polčasu, možno sa ešte bude aj niečo nadstavovať. Zatiaľ sledujeme jednoznačne aktívnejšiu hru nemeckého majstra.

39

Lyon na polovici súpera nebol už veľmi dlho. Uvidíme, či sa mu to vôbec do konca prvého polčasu podarí. Bayern aj naďalej útočí a chce do prestávky ešte navýšiť svoje vedenie.

38

Závar pred Lopesovou bránou! Gnabry je stále pri veľkej chuti, teraz posielal zaujímavý center na zadnú tyč, kde sa pokúsil o zakončenie Lewandowski, ale to sa mu nepodarilo!

37

No a postupne sa Bayern znova presúva na útočnú polovicu. Lyon už bude musieť zvládniť prvý polčas bez gólovej ujmy, inak sa s finále môže rozlúčiť.

36

Pomaly sa blíži záver prvého polčasu, ktorý v týchto chvíľach ovládajú futbalisti Bayernu Mníchov. Pred francúzskym celokm je tak veľmi náročná úloha.

35

Žltú kartu dostáva Marcelo (Olympique Lyon).

34

Zatiaľ je to fubalový večer Gnabryho, ktorý posúva svoj celok do finále! Ešte je však pred nami čas prvého polčasu a následne aj celé druhé dejstvo.

33

Bayern dal gól!
Obrovská radosť v tábore nemeckého celku, Bayern ide do dvojgólového vedenia! Skvelú kombináciu futbalisti v červených dresoch potiahli až pred bránu súpera, Lewandowskeho zakončenie ešte Lopes vyrazil pred seba, ale k odrazenej lopte sa dostal SERGE GNABRY a ten sa aj po druhýkrát zapisuje do listiny strelcov – 0:2!

32

Hra je prerušená, loptu do autu zakopol Bayern, pretože Joshua Kimmich sa držal za nohu. Po krátkom prerušení je však späť na trániku a prvý polčas pokračuje ďalej.

31

Teraz sme mohli sledovať útočné ťaženie Roberta Lewandowskeho. Najprv sa tento poľský futbalista dostal do zakončenia z uhla, ale Lopesa neprekonal. Následne to skúšal aj po rohovom kope, opäť však neúspešne.

30

Polhodina v Lisabone je už minulosťou. Bayern Mníchov vyhráva v semifinále Ligy majstrov 1:0 a je tak zatiaľ na najlepšej ceste doplniť PSG vo finále.

29

Houssem Aouar len za cenu nedovoleného zákroku zastavil útok súpera, Bayern rýchlo rozohral priamy kop a už operuje na útočnej polovici.

28

Lyonu nevyšlo založenie útočnej akcie, pri lopte je tak po krátkej dobe znova Bayern, ktorý už vymýšľa ďalšiu zaujímavú akciu až pred súperovu bránu.

27

Davies sa pokúsil nabehnúť za obranu súpera, v tejto útočnej snahe však pokračovať nemôže, je odmavaný ofsajd. Lopta pre francúzsky celok, ktorý po inkasovanom góle veľa nepredviedol.

26

Caqueret fauloval a zastavil tak útok súpera. Bayern môže rozohrávať loptu na útočnej polovici, Lyon sa bude musieť opäť brániť.

25

Veľa nechýbalo a Gnabry sa mohol zapísať do streleckej listiny aj druhýkrát! Proti bol však brankár Lopes, ktorý výborným zákrokom vyrazil jeho pokus k tyčke!

24

Na obraze hry sa nám v posledných chvíľach nič nemení. Nemecký celok drží loptu na kopačkách a pokúša sa o prienik na polovicu súpera. Lyon je teraz ako paralizovaný.

23

Bayern teraz ani na chvíľu nechce súperovi požičať loptu. Lyon sa tak musí aj naďalej brániť, prípadný druhý inkasovaný gól by už mohol spôsobiť menšiu katastrofu.

22

Zaujímavým spôsobom dostal Alcantara loptu do pokutového územia Lyonu, tam sa následne do zakončenia pretlačil Müller, ale pred Lopesom zaváhal!

21

Kimmichov center našiel len defenzívu súpera, zakrátko však opäť sledujeme útočnú snahu Bayernu Mníchov.

20

No a pri lopte je teraz častejšie Bayern, ktorý sa pomaly presúva na útočnú polovicu. Jednoznačne, keď sa tento nemecký celok dostane do vedenia, bude náročné ho zastaviť.

19

Ekambi si teraz musí pekne spytovať svedomie, že predchádzajúcu situáciu na gól nepremenil. Lyon bude musieť dotahovať náskok Bayernu, čo je veľmi náročná situácia.

18

Bayern dal gól!
Je tu otvárací gól stretnutia! Opäť sa raz potvrdilo staré známe pravidlo nedáš – dostaneš! Bayern založil útočnú akciu, pred pokutovým územím sa k strele odhodlal SERGE GNABRY a parádnym gólom do horného rohu brány otvára skóre tohto semifinále – 0:1!

17

Čo teraz predviedol Ekambi! Futbalista Lyonu si pohral s obrancami súpera v pokutovom území, ale jeho zakončenie z ideálnej pozície smerovalo len do tyčky!

16

Bayern Mníchov operoval pred pokutovým územím súpera, ale pokazil to nepresnou prihrávkou. Uvidíme, či teraz smerom dopredu prenikne aj Lyon.

15

Individuálne sa skúšal presadiť Thomas Müller, ktorého obrancovia súpera nedokázali od lopty odstaviť, jeho následné zakončenie však Lopesovi nenarobilo žiadne veľké problémy.

14

Postupne sa to už vo veľkom rozbieha na oboch stranách, snáď podobných situácii budeme viedieť čoraz viac. Momentálne je pri lopte Bayern.

13

Zaujímavá príležitosť pred Neuerovou bránou! Depay sa predal s loptou cez obrancov súpera, následne vystrelil z dobrej pozície, jeho pokus išiel tesne vedľa brány!

12

Olympique Lyon následne ubránil aj druhý rohový kop súpera, v krátkej dobe však loptu stráca a tak opäť sledujeme útočnú snahu Bayernu Mníchov.

11

Svoj prvý veľmi dôležitý zákrok musel vytiahnúť brankár Anthony Lopes, pretože Goretzka sa dostal k lopte v pokutovom území a jeho pokus k pravej tyčke Lopes vyráža s veľkou námahou na rohový kop!

10

Centrovaná lopta od rohovej zástavky však doputovala len do rukavíc brankára Neuera. Ani tento rohový kop tak nič zaujímavého neponúkol.

9

Francúzsky celok bude rovnako teraz zahrávať svoj prvý rohový kop v tomto zápase. Davies musel odvrátiť Duboisov center, Bayern sa tak ešte musí brániť.

8

Sledovali sme individuálnu snahu Daviesa, ktorý sa však cez obranu súpera nepresadil a tak je pri lopte Lyon, ktorý skúša založiť rýchly protiútok.

7

Postupune sa nám striedajú útoky na oboch stranách. Zatiaľ sme boli svedkami jednej zaujímavej príležitosti, ktorú však Lyon na gól nevyužil.

6

Center na prvú tyč si defenzíva Lyonu postrážila, následne loptu vrátil do pokutového územia Boateng, ale tá následnu putuje k brankárovi Lopesovi.

5

Bayern sa okamžite snaží o rýchlu odpoveď, Lewandowskeho center odvrátila defenzíva súpera do bezpečia a nemecký celok získava prvý rohový kop v tomto zápase.

4

Je tu prvá veľká šanca v tomto zápase! Až neuveriteľné, ako teraz zaváhala defenzíva Bayernu a Memphis Depay sa dostal k lopte, nabral rýchlosť a rútil sa na Neura, ktorému však pomohli spoluhráči a Depay následne z uhla zakončil vedľa jeho brány!

3

Na druhej strane sme potom sledovali rýchly útočný výpad Lyonu, Moussa Dembélé sa pokúsil nájsť v pokutovom území svojich spoluhráčov, ale Jérôme Boateng odvrátil loptu do bezpečia.

2

Alphonso Davies sa dostal k lopte a pokúsil sa vyslať center do pokutového územia, proti lopte však vystúpil Marcelo a upratal ju do bezpečia.

1

Prvý polčas semifinálového stretnutia je už v plnom prúde, výkop patril Bayernu, ktorý odohrá toto stretnutie v červených dresoch, Lyon nastupuje v tmavých.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!

Prajem príjemný neskorý športový večer všetkým fanúšikom futbalu! Dnes spoznáme druhého finalistu tohtoročnej edície Ligy majstrov. Včera sa do finále dosal francúzsky PSG, ktorý vyradil Lipsko 3:0 a druhý finalista vzíde z dvojice Olympique Lyon a Bayern Mníchov. Hrá sa len na jedno stretnutie a tak je ťažké určiť jednoznačného favorita, ale určite po tom debakli môžme sa mierneho favorita označiť Bayern. Verme tak, že uvidíme zaujímavé a kvalitné stretnutie. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa znova prihlásime.

Úvodné zostavy:

Olympique Lyon: A. Lopes – Denayer, Marcelo, Marçal – Dubois, Caqueret, Bruno, Aouar, Cornet – Depay ©, Toko Ekambi

Náhradníci: Tătăruşanu – J. Andersen, Rafael, M. Dembélé, B. Traoré, Mendes, Reine-Adélaïde, Jean Lucas, Tete, Cherki

Bayern Mníchov: Neuer © – Kimmich, J. Boateng, Alaba, A. Davies – Th. Alcântara, Goretzka – Perišić, T. Müller, Gnabry – Lewandowski

Náhradníci: Ulreich – Odriozola Arzallus, Süle, Pavard, Javi Martínez, Coutinho, Cuisance, Lucas Hernández, Tolisso, Coman, Zirkzee

Rozhodca: Mateu – Cebrián, del Palomar (vš. ESP)

Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá Olympique Lyon a Bayern Mníchov. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 21:00.

Záverečný turnaj v Lisabone, kde sa dohráva tento ročník Ligy majstrov sa blíži k svojmu koncu. V hre už zostáva len štvorica najlepších, prvé semifinále sa odohrá v utorok, to druhé v stredu.

Spoznali sme už prvého finalisti, bude nim francúzsky celok PSG, ktorý porazil Lipsko 3:0!

Olympique Lyon:
Francúzsky celok sa umiestnil v Ligue 1 až na siedmom mieste a prehral vo finále pohára. Súťaz vo Francúzsku sa však vôbec nedohrávala a tak mal Lyon pred Ligou majstrov veľmi dlhú pauzu. Po jej obnovení sa však postaral o veľké prekvapenia, ked najprv v odvete osemfinále vyradil favorizovaný Juventus Turín (1:0 a 1:2) a v štvrťfinále, kde sa už hralo len na jeden zápas vyradil ďalšieho favorita Manchester City po výsledoku 3:1.

Bayern Mníchov:
Nemecký celok je vo vynikajúcej forme, v Bundeslige znova zaknihoval titul a určite má aj v Lige majstrov len tie najvyššie méty. Aj Bayer ešte dohrával odvetu semifinále, kde pohodlne zdolal Chelsea 4:1, v prvom zápase zvíťazil 3:0 a postúpil do azda najsledovanejšieho štvrťfinále s Barcelonou. Čo sa udialo v tomto zápase bolo niečo neuveriteľný. Bayern zdemoloval Barcelonu vysoko 8:2 a zaslúžene postúpil do semifinále.

Hráči bavorského veľkoklubu sú určite veľkým favoritom nie len tohto zápasu, ale aj ašpirantom na zisk trofeje. Lyon však už dvakrát ukázal, že ho netreba podceňovať a keďže sa hrá len na jedno stretnutie, môže to byť veľmi zaujímavé. Sledujte náš online prenos!

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Olympique Lyon

Olympique Lyon

  • A. Lopes
  • Denayer
  • Marcelo
  • Marçal (73. Cherki)
  • Dubois (67. Tete)
  • Caqueret
  • Bruno (46. Mendes)
  • Aouar
  • Cornet
  • Depay (C) (61. M. Dembélé)
  • Toko Ekambi (67. Reine-Adélaïde)
Bayern Mníchov

Bayern Mníchov

  • Neuer (C)
  • Kimmich
  • J. Boateng (46. Süle)
  • Alaba
  • A. Davies
  • Th. Alcântara (82. Tolisso)
  • Goretzka (82. Pavard)
  • Perišić (63. Coman)
  • T. Müller
  • Gnabry (75. Coutinho)
  • Lewandowski