Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Európska liga - Semifinále

17.08.2020 o 21:00

Inter Miláno
5 : 0
(1:0)
Šachtar Doneck
Naposledy zmenené pred 4 rokmi
obnoviť
Filter

Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc.

V piatok (21.8.) o 21:00 sa vo finále Európskej ligy 2019/20 v Kolíne nad Rýnom stretnú FC Sevilla a Inter Miláno.

Inter Miláno sa v druhom polčase gólovo odtrhol z reťaze a Šachtaru Doneck uštedril debakel 5:0. Dvakrát sa trafili Romelu Lukaku aj Lautaro Martínez, jeden gól pridal Danilo D'Ambrosio.

90+0

Koniec zápasu.

90

Roberto Gagliardini mal po centri z rohu obrovskú možnosť. Hlavičkoval prudko, na čiare sa blysol Andrij Pjatov. Nakoniec sa píska Talianov útočný faul.

89

Victor Moses poslal loptu do pokutového územia, Sebastiano Esposito sa nepresadil, no získal aspoň roh.

88

Taliansky tím drží loptu na svojej polovici ihriska a jednoducho si ju posúva z nohy na nohu. O všetkom je rozhodnuté.

86

Inter Miláno si už záver stretnutia vychutná. Mohol to byť poltucet. Sebastiano Esposito potiahol loptu v situácii dvoch proti jednému. Eriksenovi neprihral, zasekol si obrancu aj brankára a v obrovskej možnosti trafil bočnú sieť.

85

Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Romelu Lukaku, prichádza Sebastiano Esposito.
Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Marcelo Brozović, prichádza Stefano Sensi.

83

Inter dal gól!
„Nerazzuri“ pôjdu do piatkového finále proti Seville výborne naladený. ROMELU LUKAKU bol dnes dlho skvele bránený, ale v závere ožil. Znova dostal loptu do behu, Davit Chočolava ho nezastavil ani rukami. Belgičan ušiel pred Pjatova a prekonal ho.

82

Júnior Moraes sa znova nedostal k lopte, odvrátil ju pred ním Diego Godín. Inter sa potom zahrával s rozohrávkou, no zvládol to.

81

Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Lautaro Martínez, prichádza Christian Eriksen.

80

Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Danilo D'Ambrosio, prichádza Victor Moses.

79

Ak niekto pochyboval o postupe Interu Miláno doteraz, tak už to aj jemu musí byť jasné, že Šachtar dnes svoju púť skončí. Záver by sa mal len dohrávať.

78

Inter dal gól!
Lautaro Martínez prestrčil loptu do pokutového územia tak, že ROMELU LUKAKU bol úplne voľný a po trávniku trafil k žrdi. Andrij Pjatov bol znova prikrátky. Belgičan sa trafil v EL desiatykrát po sebe, čím zlepšil svoj rekord.

76

Vzhľadom na to, že Šachtar Doneck dnes smerom dopredu neponúkol vôbec nič a že Inter má náskok už troch gólov môžeme konštatovať, že zverenci trénera Conteho sú jednou nohou vo finále.

75

Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Marlos, prichádza Jevhen Konopljanka.

74

Inter dal gól!
LAUTARO MARTÍNEZ bude na 99 percent hrdinom tohto semifinále, nakoľko sa presadil už druhýkrát. Znova prišla chyba v rozohrávke Šachtaru a Argentínčan zamieril spred pokutového územia technicky k žrdi. Andrij Pjatov ostal bez šance.

73

Cristiano Biraghi sa rozbehol po ľavom krídle, do otvoreného priestoru dostal presnú loptu. V akcii nemohol pokračovať, zastavil ho ofsajd.

72

Romelu Lukaku dostal dobrú loptu do behu a z hranice pokutového územia strieľal cez jedného z obrancov. Andrij Pjatov išiel rýchlo na trávnik a dokázal loptu zastaviť.

71

Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Inter má všetko vo svojich rukách, Šachtar sa ešte pokúsi niečo vymyslieť. Podarí sa to?

70

Marlos centroval na zadnú žrď, kde loptu jeho spoluhráči minuli a Diego Godín ju prepustil mimo ihriska. Rozohrávať môže Samir Handanovič.

69

Roberto Gagliardini tentoraz fauloval na vlastnej polovici ihriska a Šachtar Doneck získal priamy kop vhodný na center.

67

Roberto Gagliardini navážal loptu k vápnu súpera. Vyzeralo to na zaujímavú kontru, lenže nakoniec taliansky futbalista zbytočne fauloval.

66

Striedanie v tíme Inter Miláno: z ihriska odchádza Ashley Young, prichádza Cristiano Biraghi.

65

Inter spravil veľmi dôležitý krok smerom k postupu do finále. Šachtar toho dopredu neukázal veľa a ak sa to nezmení, tak postup milánskeho tímu bude čoskoro realitou.

64

Inter dal gól!
Romelu Lukaku síce center z rohového kopu netrafil, ale na zadnej žrdi pri malom vápne si Mykola Matvijenko nedal pozor, čo využil ku gólovej hlavičke DANILO D'AMBROSIO.

63

Šachtar Doneck teraz zvýšil ofenzívny obrátky, po veľkej šanci ale prešiel dopredu Inter a taliansky tím získal rohový kop.

62

Dodô necentroval, Šachtar presunul hru na ľavé krídlo. Až potom prišiel pas presne na malé vápno, kde defenzíva Interu zabudla, že tam je aj Júnior Moraes. Ten sa dostal k hlavičke a doslova trafil Handanoviča.

61

Ashley Young poslal loptu k šestnástke súpera, kde bojoval Lautaro Martínez, no Davit Chočolava ho zastavil čisto.

60

Hodina zápasu je za nami. Inter vyhráva aj naďalej najtesnejším rozdielom, zatiaľ čo Šachtar ešte Handanoviča poriadne nepreveril.

59

Striedanie v tíme Šachtar Doneck: z ihriska odchádza Alan Patrick, prichádza Manor Solomon.

58

Žltú kartu dostáva Taison (Šachtar Doneck).

57

Romelu Lukaku znova dostal zlú prihrávku. Dnes ju ani raz neobdržal do otvoreného priestoru, tentoraz ho zastavil Serhij Kryvcov.

56

Romelu Lukaku sa snažil zakončiť center po trávniku, ktorý mu poslal Lautaro Martínez. Vo vápne Šachtaru sa nedostal k lopte ako prvý.

55

Inter pri lopte v strede poľa. Snaží sa kombinovať a znova hrá pokojne, smerom dopredu sa vôbec neponáhľa.

54

Dodô si nedokázal spracovať loptu na pravom krídle, pred ním ju na aut posunul Ashley Young.

52

Júnior Moraes podľa všetkého v strede poľa fauloval, ale nakoniec sa píska naopak a rozohrávať môže Davit Chočolava.

51

Romelu Lukaku sa uvoľnil na hranici pokutového územia a okolo Chočolavu mieril technicky na vzdialenejšiu žrď, ktorú tesne minul.

50

Romelu Lukaku naskakoval na centrovanú loptu po rohovom kope, odvrátil ju Serhij Kryvcov. Vzápätí ešte strieľal Lautaro Martínez, lenže Andrij Pjatov na všetko videl.

49

Andrij Pjatov bol vyššie z bránky a to chcel využiť Lautaro Martínez. Pokúsil sa o oblúčik, avšak ukrajinský gólman jednou rukou vyrazil na roh.

48

Danilo D'Ambrosio zrazil strelu vo svojej šestnástke. Zdalo sa, že rukou, ale penalta sa pískať nebude.

47

Romelu Lukaku v snahe dostať sa k dlhému nákopu pred šestnástku súpera fauloval, rozohrávať bude Davit Chočolava.

46

Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, takže oba celky nastupujú tak ako duel aj odštartovali.

46

Začal sa druhý polčas.

Lautaro Martínez je zatiaľ jediným strelcom a Inter má lepšie výhliadky na finále Európskej ligy. Futbal to ale nie je oslnivý, takže hlavne nezaujatí fanúšikovia nemôžu byť spokojní.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

Nadstavuje sa 1 minúta.

44

Nakoniec dostal Marcos Antônio druhú šancu a tentoraz z hranice šestnástkového poloblúka mieril iba niekoľko centimetrov nad brvno bránky Handanoviča.

43

Marcos Antônio chcel vystreliť spred šestnástky, okamžite mal pred sebou trojicu hráčov Interu, a tak prihral smerom dozadu.

42

Dodô si nespracoval loptu na pravom krídle, tá mu ušla za postrannú čiaru a vhadzovať môže Ashley Young.

40

Aj napriek tomu, že tempo hry sa pomaličky dvíha, tak množstvo času sledujeme opatrný futbal, ktorý fanúšikov nemôže baviť.

38

Ashley Young dnes prvýkrát v ofenzívnej akcii, jeho loptu pred bránku Šachtaru si našiel Andrij Pjatov a ukryl v rukaviciach.

37

Romelu Lukaku predĺžil loptu za seba do krídla, kde bežal aj Nicoló Barella, lenže k prihrávke sa nedostal.

36

Júnior Moraes si síce našiel center do pokutového územia Interu, no spomedzi dvoch obrancov v náročnej pozícii mieril vedľa bránky Handanoviča.

35

Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme do prestávky ešte nejaký presný zásah?

34

Nicoló Barella poslal prudkú strelu z rohu pokutového územia a mieril veľmi dobre. Andrij Pjatov teraz svoj tím zákrokom podržal.

32

Danilo D'Ambrosio obdržal veľmi ťažký pas na pravé krídlo, k lopte sa nedostal. Dobre ho bránil aj Mykola Matvijenko.

31

Rohový kop sa neujal, pretože nízky center do malého vápna dokázala defenzíva Interu odkopom poslať preč.

30

Júnior Moraes sa prvýkrát dostal do náznaku šance. Na päťke ho hľadal Dôdo, v poslednej chvíli odvrátil loptu Diego Godín. Bude to roh.

29

Marlos si potiahol loptu z krídla pred šestnástku, nedokázal vystreliť a ani presne prihrať. Inter posiela odkop preč.

28

Diego Godín síce ako prvú trafil loptu, ale do súboja išiel veľmi tvrdo, a tak sa píska jeho faul na Alana Patricka.

26

Obrovská šanca pre Inter! Center zľava si našiel na malom vápne Danilo D'Ambrosio, ale zrazil sa s ním Romelu Lukaku. Lopta sa odrazila tesne vedľa bránky, dorážal ešte Lautaro Martínez, lenže tomu sa mával ofsajd.

25

Nicoló Barella poslal sprava prízemný a nebezpečný center. Lopta sa odrazila od trávniku, Davit Chočolava ju odkopol.

24

Marcos Antônio a Dodô sa snažili zakombinovať na pravom krídle, prvý menovaný poslal zlú prihrávku, a tak lopta skončila mimo ihriska.

23

Alessandro Bastoni zablokoval center pred bránku Interu. Šachtar je s loptou naďalej usadený na útočnej časti hracej plochy.

22

Šachtar Doneck sa držal s loptou pred šestnástkou Handanoviča, po zlej prihrávke môže slovinský gólman rozohrávať od vlastnej bránky.

21

Danilo D'Ambrosio a Davit Chočolava sa nepríjemne zrazili hlavami. Taliansky hráč má krv na obočí, obranca Šachtaru skončil na trávniku. Obaja budú v poriadku.

20

Lautaro Martínez si pekne potiahol loptu do pokutového územia súpera, kde ešte prihrával pred bránku, ale tam sa nachádzal Davit Chočolava.

19

Inter dal gól!
Úvodný presný zásah stretnutia prichádza z prvého zakončenia. Andrij Pjatov rozohral zle. Jeho pas si našiel Nicoló Barella, prihral doprava, odkiaľ centroval Danilo D'Ambrosio a LAUTARO MARTÍNEZ hlavou z hranice päťky otvára skóre.

18

Lautaro Martínez si pekne nabehol do pokutového územia, v poslednom momente mu lopta ušla a netrafil ju, keďže ho dobre tieňoval Serhij Kryvcov.

16

Naďalej pokračuje veľmi opatrný úvod zápasu z jednej aj druhej strany. Doteraz neprišla žiadna strela.

15

Šachtar Doneck je v posledných minútach opticky aktívnejším tímom, loptu však jeho hráči držia ďaleko od bránky Handanoviča.

14

Nicoló Barella získal loptu v strede poľa. Romelu Lukaku potiahol loptu k veľkému vápnu Šachtaru, no potom nepresne prihrával.

13

Takticky fauluje Danilo D'Ambrosio, pretože inak by cez neho do otvoreného priestoru ušiel obranca ukrajinského tímu Mykola Matvijenko.

12

Diego Godín zastavil pas na krídlo Šachtaru, loptu poslal mimo hracej plochy, a tak môže vhadzovať Mykola Matvijenko.

10

Desať minút zápasu je za nami. Inter má loptu oveľa častejšie ako Šachtar, avšak sledujeme veľmi opatrné stretnutie.

9

Andrij Pjatov môže po nepodarenej akcii Interu rozohrávať od vlastnej bránky, vyriešil to prihrávku na stopérov.

8

Romelu Lukaku dostal na hrot ofenzívny veľmi ťažký pas, ku ktorému sa nedostal. Belgičan nedokázal pokračovať v akcii.

7

Šachtar Doneck získal loptu na vlastnej polovici ihriska a postupne zakladá ďalší protiútok. Dnes sa Šachtar zatiaľ nedostal k ohrozeniu Handanoviča.

6

Danilo D'Ambrosio sa presunul do ofenzívnejšej pozície a získal priamy kop. Prudký center na zadnú žrď minuli dvaja futbalisti Interu Miláno.

5

Taison tentoraz na krídle faulovaný nebol, o loptu prišiel bez nedovoleného zákroku od Danila D'Ambrosia.

4

Alan Patrick končí na trávniku, kde ho poslal Nicoló Barella. Šachtar tak bude rozohrávať z vlastnej polovice ihriska.

3

Šachtar Doneck sa k lopte ešte poriadne nedostal. Na druhej strane, Inter zatiaľ nevymyslel nič.

2

Taliansky tím sa snaží kombinovať na útočnej polovici ihriska, čo sa mu zatiaľ nedarí. Úvod duelu je opatrný.

1

Inter nastupuje v tradičných modro-čiernych dresoch a je určite papierovým favoritom, zatiaľ čo Šachtar Donetsk vo svetlých dresoch môže prekvapiť.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

Inter Miláno: Handanovič © – Godín, de Vrij, Bastoni – D'Ambrosio, Barella, Brozović, Gagliardini, Young – R. Lukaku, Lautaro Martínez.
Náhradníci: D. Padelli – Biraghi, Valero, Candreva, Eriksen, S. Esposito, Moses, Pirola, Ranocchia, Alexis Sánchez, Sensi, Škriniar.

Šachtar Doneck: Pjatov © – Dodô, Kryvcov, Chočolava, Matvijenko – Antônio, Stepanenko – Marlos, Patrick, Taison – Júnior Moraes.
Náhradníci: Trubin – Bolbat, Bondar, Cipriano, Tetê, Dentinho, Fernando, Maycon, Konopljanka, Kovalenko, Solomon, Pichaljonok..

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Inter Miláno

Inter Miláno

  • Handanovič (C)
  • Godín
  • de Vrij
  • Bastoni
  • D'Ambrosio (80. Moses)
  • Barella
  • Brozović (85. Sensi)
  • Gagliardini
  • Young (66. Biraghi)
  • R. Lukaku (85. S. Esposito)
  • Lautaro Martínez (81. Eriksen)
Šachtar Doneck

Šachtar Doneck

  • Pjatov (C)
  • Dodô
  • Kryvcov
  • Chočolava
  • Matvijenko
  • Antônio
  • Stepanenko
  • Marlos (75. Konopljanka)
  • Patrick (59. Solomon)
  • Taison
  • Júnior Moraes