Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Liga majstrov - Štvrťfinále

15.08.2020 o 21:00

Manchester City
1 : 3
(0:1)
Olympique Lyon
Naposledy zmenené pred 4 rokmi
obnoviť
Filter

Lyon vyraďuje po Juventuse Turín aj Manchester City! V semifinále tak uvidíme súboj Lyonu proti Bayernu. V druhom semifinále proti sebe nastúpia Lipsko a PSG.

90+6

Koniec zápasu.

90+5

Walker hlavičkoval z rohu tesne mimo brány.

90+4

Kevin de Bruyne rozohral priamy kop. Loptu nasmeroval tesne pod brvno, ale Lopes zareagoval a parádne ju vyrazil na roh.

90+3

Mendes bez rozmýšľania vbehol do súboja. Obišlo sa to bez karty.

90+2

Dembélé sa opäť hnal dopredu, nakoniec sa ale zamotal a dopustil sa útočného faulu.

90

Cancelo skúsil nacentrovať zo strany, ale vôbec mu to nevyšlo. Obrana Lyonu okamžite upratala loptu do bezpečia.

87

Olympique Lyon dal gól!
Hráči Lyonu pekne zakombinovali. Po strele jedného z hráčov Ederson loptu nie príliš presvedčivým zákrokom vyrazil iba pred seba, kde stál MOUSSA DEMBÉLÉ a poľahky ju dorazil do siete.

87

Striedanie v tíme Olympique Lyon: z ihriska odchádza Karl Toko Ekambi, prichádza Jeff Reine-Adélaïde.

86

Sterling práve spálil obrovskú šancu! Dostal prihrávku pred prázdnu bránu, ale nedokázal ju trafiť. Lopta išla nad brvno.

85

De Bruyne dostal k dispozícii ďalšiu štandardku. Z priameho kopu ale poslal center, ktorý dokázal hlavou zlikvidovať Lopes.

84

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Rodri, prichádza David Silva.

81

Situácia bola ešte skúmaná na videu, ale nakoniec sa o ofsajd nejednalo, takže gól platí.

79

Olympique Lyon dal gól!
Lyon ide opäť do vedenia! Manchester City chyboval pri rozohrávke a lopta sa dostala na úplne osamoteného MOUSSU DEMBÉLÉHO, ktorý zašprintoval a potom aj so šťastím prestrelil Edersona.

76

Gundogan lobom prenášal loptu na ľavú stranu k čiare, kde už čakal Cancelo, lenže ten hlavičkoval iba do autu.

75

Striedanie v tíme Olympique Lyon: z ihriska odchádza Memphis Depay, prichádza Moussa Dembélé.

75

Striedanie v tíme Olympique Lyon: z ihriska odchádza Léo Dubois, prichádza Kenny Tete.

73

Jesus si urobil priestor v šestnástke a následne padol. Pri páde ale vyslal dosť nebezpečnú strelu, ktorú Lopes zlikvidoval.

72

Za loptou sa hnal Depay a tak musel Ederson vybehnúť až za hranicu šestnástky a odkopol loptu do bezpečia.

70

Striedanie v tíme Olympique Lyon: z ihriska odchádza Bruno, prichádza Thiago Mendes.

69

Manchester City dal gól!
Sterling si spracoval dlhú prihrávku, bežal k bránkovej čiare, odkiaľ prihrával späť do vápna. Tam bol v správnom čase na správnom mieste KEVIN DE BRUYNE, ktorý excelentne z prvého dotyku pravou nohou poslal loptu k pravej žrdi – 1:1!

66

De Bruyne zahral ďalší roh Citizens. Loptu však poslal asi meter a pol nad brvno.

64

Žltú kartu dostáva Marcelo (Olympique Lyon).

63

Po veľmi dlhej dobe si zachytal aj Ederson. Preverila ho strela Marcala, ktorý tesne spoza šestnástky mieril práve do miest, kde stál pripravený gólman City.

61

Lyon získal loptu na svoje kopačky, pretože súper zahral rukou. City si ale loptu opäť rýchlo vybojovali a už sú nasťahovaní pred pokutovým územím.

60

De Bruyne poslal loptu z priameho kopu bližšie k ľavej žrdi brány Lopesa, ktorý však ďalším skvelým zákrokom inkasovaný gól nepripustil.

58

Žltú kartu dostáva Rodri (Manchester City).

57

Sterling sa vpredu snažil až príliš a previnil sa útočným faulom.

56

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Fernandinho, prichádza Riyad Mahrez.

54

Ani druhý roh nebezpečenstvo pre bránu Lyonu nepredstavoval. Navyše Fernandinho fauloval Corneta a môže byť rád, že neuvidel druhú žltú a následne aj červenú kartu.

53

City vybojovalo roh, De Bruynovi center vôbec nevyšiel, ale jeden z hráčov Lyonu loptu aj tak radšej odvrátil na ďalší roh.

52

Laporte sa vydal na útočný výlet až k šestnástke, následne prihral do strany Cancelovi, ktorý centroval na druhú stranu. Tam ale nikoho zo spoluhráčov nenašiel.

51

Lyon získal voľný priamy kop z veľkej diaľky. K lopte sa postavil Depay, ale jeho bomba z diaľky mierila iba do protihráča.

50

Fernandinho prihral Walkerovi, ten poslal loptu na De Bruyna,ktorý sa nachádzal na osi ihriska pred pokutovým územím, jeho zadovka mierila úplne mimo a nikoho zo spoluhráčov nenašla.

48

Cancelo bežal s loptou po ľavej strane, následne oklamal súpera a chcel centrovať, ale pribehol k nemu Dubois a zablokoval ho.

46

Začal sa druhý polčas.

Prvý polčas priniesol aktívny, útočný a atraktívny futbal. Favorit z Manchesteru bol aktívnejší ako Lyon a to hlavne na začiatku a v závere polčasu. Napriek tomu Citizens prehrávajú 0:1. Lyon sa dostal do vedenia v 24. minúte, keď veľkú šancu premenil na gól Cornet.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Ďalšia obrovská šanca domácich! De Bruyne poslal dlhý pas, na ktorý si parádne nabehol Sterling. Ten skúšal od žrde oblúčikom poslať loptu lobom do protipohybu brankára, lenže výborne zasiahol jeden z obrancov Lyonu rýchlym sklzom.

45

Nadstavujú sa dve minúty.

44

De Bruyne zahral roh na hlavu dobre postaveného Sterlinga, ktorý ale hlavičkoval vysoko nad.

43

Lopes si pripisuje ďalší úspešný zákrok. Rodri dostal prihrávku do pokutového územia a okamžite strieľal z prvej.

42

Gundoganov center do vápna bol odvrátený jedným z obrancov Lyonu. Lopta sa však vrátila opäť na kopačky Citizens.

40

Lopes zariskoval, rozohral až keď bol Jesus asi meter pred ním, situáciu však zvládol.

39

City zahrávali ďalší priamy kop, ku ktorému sa opäť postavil De Bruyne, ale nič z neho nevyťažili. Brankár Lopes však musel boxovať.

37

Jesus síce šprintoval, ale k lopte sa nedostal. Na druhej strane poslal Lyon dlhý center, pri ktorom sa v hlavičkovom súboji zrazili Fernandinho a jeden zo súperových hráčov. Obaja sú ošetrovaní na hracej ploche.

36

Domáci kombinujú medzi poliacou čiarou a pokutovým územím súpera, do ktorého sa im nedarí preniknúť.

34

Ederson dostal dlhú spätnú prihrávku. Chvíľu loptu podržal, potom rozohral na svojich obrancov, ktorí si medzi sebou prihrávajú.

32

Veľká šanca Manchesteru City! Lopes parádne skočil a zasiahol proti lopte, ktorú nacentroval jeden z domácich. Lopta mu síce vypadla a dostala sa k voľnému Jesusovi, ale ten ju už pred brankárom nedokázal zasiahnuť.

30

Depay poslal center do šestnástky, lenže nikoho zo spoluhráčov nenašiel, lopta pristála u Walkera.

29

Žltú kartu dostáva Fernandinho (Manchester City).

29

De Bruyne zahral priamy kop, z veľkého uhla poslal loptu na bránu. Lopes pohotovo boxoval a pripísal si prvý zákrok.

26

Gól ešte posudzoval systém VAR, ale o ofsajd sa nejednalo a Lyon sa tak právom ujíma vedenia 1:0.

24

Olympique Lyon dal gól!
Dlhý pas z obrany našiel vpredu voľného Ekambiho, ktorý sa do zakončenia nedostal, ale následne MAXWEL CORNET z druhej vlny sa poriadne oprel do lopty a vyslal zatočenú strelu, ktorá pekne zapadla k ľavej žrdi.

21

De Bruyne výborne získal loptu a bežal s ňou cez pol ihriska, nikto mu ju nedokázal vziať. Jeho prihrávka Sterlingovi na ľavé krídlo už až taká dobrá nebola a akcia City sa skončila.

20

De Bruyne si parádne nabehol na pravé krídlo na dlhý center z obrany, ktorý volejom sklepol do behu Jesusovi. Ten ale loptu nestihol a tá sa dostala k súperovi.

19

Sterling dvakrát získal loptu od protihráčov, ktorých prekvapil hlavne svojou rýchlosťou. Následne ale spadol a síce loptu prebral Gundogan, zlou prihrávkou ju zase stratil.

17

Lopes skúšal dlhý nákop dopredu, ale našiel iba Laporteho, ktorý si loptu bez problémov spracoval a nemal problém s rozohrávkou.

15

Autové vhadzovanie Lyonu bolo veľmi dlhé, lopta letela skoro až k bielemu bodu, avšak tam zasiahli pozorní hráči City.

13

Lyon zaujímavo zakombinoval a dostal sa až do pokutového územia súpera.Posledný hráč však loptu stratil v súboji s výborným Cancelom.

12

Žltú kartu dostáva Léo Dubois (Olympique Lyon).

10

Francúzsky tím vybojoval rohový kop. Prízemní strelu z okraja šestnástky musel Ederson svojím prvým zákrokom pokryť.

9

Po pravej strane šprintoval Fernandinho,ktorá následne nacentroval do pokutového územia, ale tam loptu pohotovo odhlavičkoval jeden z obrancov Lyonu.

7

Lyon sa zatiaľ k lopte veľmi nedostáva. Na útočnú polovicu sa dostal iba jedenkrát.

5

Citizens hru upokojili a chvíľu hrali iba v obrane. Následne chcel dlhým centrom preniesť hru až k šestnástke Lyonu, to sa im ale nepodarilo, loptu stiahol Lopes.

4

Lyon po nevydarenom rohovom kope bledomodrých preniesol hru na druhú stranu, ale nepodarilo sa mu preniknúť ani do šestnástky.

3

Obrovská šanca Citizens! Sterling bežal po ľavej strane, nabehol si do vápna a chcel loptu naservírovať pred voľnú bránu Cancelovi, ovšem do prihrávky na poslednú chvíľu strčil nohu Marcal a situáciu zachránil!

2

Manchester City začal veľmi aktívne. Od začiatku sa rýchlo nasťahoval pred šestnástku súpera, kde zostáva už dve minúty.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

Manchester City: Ederson – Walker, García, Laporte, Cancelo – Fernandinho, Gündoğan, Rodri – De Bruyne, Jesus, Sterling.
Náhradníci: Bravo – Doyle, Foden, Zinčenko, Stones, B. Silva, D. Silva, Otamendi, B. Mendy, Mahrez.

Olympique Lyon: A. Lopes – Denayer, Marcelo, Marçal – Dubois, Caqueret, Bruno, Aouar, Cornet – Depay, Toko Ekambi.
Náhradníci: Tătăruşanu – J. Andersen, M. Dembélé, B. Traoré, Tete, Rafael, Reine-Adélaïde, Jean Lucas, Mendes, Cherki..

Manchester City

„Citizens“ po veľmi dobrom výkone v odvvete vyradili Real Madrid a postúpili medzi štyri najlepšie tímy. Favoritom budú proti Lyonu, čiže sa očakáva postup zverencov Pepa Guardiolu medzi štyri najlepšie tímy. K tomu im nebude pomáhať stále zranený Sergio Aguero. Manchester City má ale v tíme množstvo hviezd, ktoré ho vedia zastúpiť.

Olympique Lyon

Francúzsky tím vyradil Juventus. V prvom zápase vyhral doma 1:0 a aj keď v odvete prehral po dvoch zásahov Cristiana Ronalda 1:2, tak to stačilo na postup, čo bolo prekvapenia a o ďalšie sa pokúsi aj teraz, avšak proti Manchestru City to bude ešte náročnejšie. Lyonu sa veľké šance nekladú, o to prekvapivejší by bol prienik do TOP 4, kde už sú PSG, Lipsko a Bayern. Víťaza duelu City – Lyon čaká bavorský veľkoklub, ktorý rozbil Barcelonu 8:2.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Manchester City

Manchester City

  • Ederson
  • Walker
  • García
  • Laporte
  • Cancelo
  • Fernandinho (56. Mahrez)
  • Gündoğan
  • Rodri (84. D. Silva)
  • De Bruyne
  • Jesus
  • Sterling
Olympique Lyon

Olympique Lyon

  • A. Lopes
  • Denayer
  • Marcelo
  • Marçal
  • Dubois (75. Tete)
  • Caqueret
  • Bruno (70. Mendes)
  • Aouar
  • Cornet
  • Depay (75. M. Dembélé)
  • Toko Ekambi (87. Reine-Adélaïde)