Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky
Fortuna liga

09.08.2020 o 18:00

FC DAC Dunajská Streda
6 : 0
(3:0)
ŠKF Sereď
Naposledy zmenené pred 4 rokmi
obnoviť
Filter

Tri góly napokon v MOL Aréna padli aj v druhom polčase, Dunajská Streda dnes počas celého stretnutia dominovala a po výhre 6:0 sa dostáva na čelo fortunaligovej tabuľky. Do streleckej listiny sa v druhom polčase ešte zapísali Davis, Kalmár a skóre zápasu uzavrel svojim druhým presným zásahom Balić. Sereď si síce tiež dokázala vypracovať pár zaujímavých šancí, ale Jedlička svoje čisté konto nestratil.

Ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu a úspešný štart do nového pracovného týždňa!

Držanie lopty: 59 % : 41 %.
Strely na bránku: 10:5. Strely mimo: 7:4. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 12:7.

90+2

Koniec zápasu.

90+1

Dunajská Streda dala gól!

Predsa len sa MOL Aréna dočkala aj šiesteho gólu! Dunajská Streda stihla založiť v krátkom nadstavenom čase ešte jeden útočný výpad, Méndez našiel presnou prihrávkou v pokutovom území ANDRIJA BALIĆA a ten posiela loptu do siete – 6:0!

90

V druhom polčase sa nadstavujú 2 minúty!

89

Riadny hrací čas druhého polčasu sa čoskoro naplní. Čakáme na údaj o nadstavenom čase.

88

Striedajúci Sharani mohol pridať šiesty gól! Domáci futbalista získal loptu, krásne sa uvoľnil v pokutovom území, ale v stopercentnej šanci zakončil trestuhodne vedľa súperovej brány!

87

Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Zsolt Kalmár, prichádza Martin Bednár.

86

Sme už v samotnom závere tohto zápasu. Tri body zostanú v Dunajskej Strede, ktorá dnes Sereď jednoznačne prevalcovala.

85

Fábry našiel pri rýchlom prechode do útoku voľného Méndeza, ktorý následne vyslal spoza pokutového územai tvrdú strelu, ktorú Kanurić vyrazil pred seba a následne loptu do bezpečia odpratal Michalík.

84

Dnešné stretnutie sleduje 5450 divákov.

83

Hrá sa už teda len o konečnú podobu výsledku tohto stretnutia. Dunajská Streda by však určite ešte chcela streliť aspoň jeden gól, ktorý by ju v tabuľke vyniesol na prvé miesto.

82

Približne desať minút zostáva do konca druhého polčasu, možno sa však ešte bude niečo nadstavovať. O víťazstve domácich je už v predstihu rozhodnuté.

81

Striedanie v tíme ŠKF Sereď: z ihriska odchádza Filip Duranski, prichádza Denis Potoma.

80

Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Eric Ramírez, prichádza Zuberu Sharani.

80

Iván svojou aktivitou vybojoval rohový kop pre Sereď. Pretiahnutý center však len preletel pokutovým územím a nasledovať bude odkop od Jedličkovej brány.

79

Na druhej strane potom pohrozila aj Sereď, ale centrovanú loptu si domáca defenzíva postrážila. Hostia však zakrátko skúšajú opäť zaútočiť.

78

Ramírez našiel v pokutovom území Andzouana, ktorý sa ocitol vo veľkej šanci, ale na poslednú chvíľu pred ním zasiahla hosťujúca obrana a tak domáci futbalista vyprodukoval len slabé zakončenie!

77

Hosťujúci Šumský poslal loptu na voľného Ivána, ten následne v pokutovom území však zbytočne stratil loptu a tak si v tomto prípade Sereď nič zaujímavého nevypracovala.

76

Toto bol však pekný útočný výpad domáceho celku, Blackman našiel presnou prihrávkou na hranici pokutového územia Ramíreza, ale ten zakončil veľmi slabo a rovno do náručia brankára Kanurića.

75

Dunajská Streda sa snaží o prechod na útočnú polovicu, ale celé je to teraz zo strany domácich pomalé.

74

Sereď mohla skórovať! Na hranici pokutového územia domácich sa k odrazenej lopte dostal Duranski, ktorý to mieril k tyčke, ale brankár Jedlička vynikajúcim zákrokom vyrazil loptu do bezpečia! Nasledoval ešte rohový kop, ale ten hostia rozohrali veľmi zle.

73

Center od rohovej zástavky doputoval na hlavu Michalíka, ale jeho zakončenie ide tesne nad Jedličkovu bránu!

72

Po nedovolenom zákroku získala Sereď priamy kop na polovici súpera, centrovaná lopta bola tečovaná a smeruje na rohový kop.

71

Oba celky sa tak na malý moment vydýchli, vypočuli si aj pokyny od trénerov a dianie v druhom polčase môže pokračovať ďalej.

70

Rohový kop domáceho celku nič zuajímavého neponúkol, aj v druhom polčase je tu krátka prestávka na občerstvenie.

69

Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Erick Davis, prichádza Jorge Méndez.
Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Sidney Friede, prichádza Andrej Fábry.
Striedanie v tíme FC DAC Dunajská Streda: z ihriska odchádza Marko Divković, prichádza Yhoan Andzouana.

68

Tento center domácich musela Sereď zraziť na rohový kop. Pred jeho realizáciou ešte prebehne striedanie v domácom tábore.

67

Zaujímavý prízemný center smeroval pred hosťujúcu bránu, o zakončenie sa pokúšal Kalmár, ale v páde nedokázal presne zakončiť.

66

Dunajská Streda stále pokračuje vo svojej aktivite a snaží sa pridať ďalšie presné zásahy.

65

Striedanie v tíme ŠKF Sereď: z ihriska odchádza Senad Jarovič, prichádza Roko Jureškin.

64

Rovnaký víťazstvo 5:0 zaznamenal včera aj Slovan Bratislava, keď zdolal Nitru. Uvidíme, či sa to DAC podarí prekonať, ak áno pôjdu po prvom kole na čelo tabuľky.

63

Dunajská Streda dala gól!

Piaty výbuch gólovej radosti v MOL Aréne! Domáci získali loptu po zle zahratom rohovom kope súpera, následne sa rýchlo presunuli do útoku, do pokutového územia smerovala presná prihrávka na ZSOLTA KALMÁRA a kapitán domácich prekonáva Kanurića – 5:0!

62

Sereď získala rohový kop, ale jeho realizácia bola zo strany hostí veľmi zlá a pri lopte je už tak Dunajská Streda, ktorá sa pokúša čo najrýchlejšie zaútočiť.

61

Hodina zo stretnutia v MOL Aréne je už minulosťou. Dunajská Streda jednozančne kráča za ziskom troch bodov a výborným vstupm do nového ročníka.

60

Dunajská Streda dala gól!

Štvrtý gól v sieti hosťujúceho celku! Toto bola veľmi pekná útočná akcia domáceho celku ERICK DAVIS si pred pokutovým územím narazil loptu s Divkovićom a následne parádne zakončil presne k tyčke – 4:0!

59

Ale stále je to typický futbal medzi šestnástkami. DAC to však určte neprekáža, má dostatočne nahraté z prvého polčasu.

58

Sereď sa pokúša o vysoké napádanie súperovej rozohrávky, ale domáci stále s loptou na kopačkách a postupne sa presúvajú na útočnú polovicu.

57

Aj naďalej sledujeme častejšiu kombináciu domáceho celku, ale skôr sme v takej hluchej pasáži tohto stretnutia. Snáď čoskoro uvidíme ďalší zaujímavý moment či už na jednej alebo druhej strane.

56

Ramiréz pri nahe získať loptu fauloval Moronga a Sereď bude rozohrávať v strede poľa. Hostia reklamovali žltú kartu pre domáceho futbalista, ale zaobišlo sa to bez trestu.

55

Rohový kop dokázala Sereď bez problémov ubrániť, ale loptu si dlho na svojich kopačkách neudražala. Opäť tak sledujeme aktivitu domácich futbalistov.

54

Po zrazenom centeri pred Kanurićovu bránu bude DAC zahrávať rohový kop. Hosťujúci celok sa tak musí aj naďalej brániť.

53

Posutpune sa už domáci presúvajú na útočnú polovicu a snažia sa svojou aktivitou ohroziť bránu súpera. Na presný zásah v druhom polčase zatiaľ čakáme, najbližšie k nemu mali hostia.

52

Dunajská Streda sa snaží o prechod na útočnú polovicu, ale hostia výborne obsadzujú stred poľa. Do kombinácie domácich sa zapája aj brankár Jedlička.

51

Sereď mala šancu na zníženie! Iván našiel svojou prihrávkou Šumskeho, jeho následný center dopadol na hlavu Pankaričana, ale jeho zakončenie tesne míňa Jedličkovu bránu!

50

Zrodil sa rýchly brejk hosťujúceho celku, pred pokutovým územím domácich potom zakončoval Iván, ale nemieril presne.

49

Žltú kartu dostáva Ľubomír Michalík (ŠKF Sereď).

48

Zakrátko sa domáci celok znova dostáva k lopte a snaží sa o postupný prechod na polovicu súpera. Snáď aj v druhom polčase ešte uvidíme nejaké zaujímavé momenty.

47

Na hranici pokutového územia získali domáci futbalisti priamy kop, zodpovednosť na svoje plecia zobral Kalmár, ale jeho zakončenie putovalo len do rukavíc brankára Kanurića.

46

Druhý polčas v MOL Aréne je už v plnom prúde, výkop mal domáci celok, ktorý sa okamžite presúva na útočnú polovicu.

46

Striedanie v tíme ŠKF Sereď: z ihriska odchádza Martin Slaninka, prichádza Filip Pankarićan.
Striedanie v tíme ŠKF Sereď: z ihriska odchádza Filip Tatranský, prichádza Nicolas Šumský.
Striedanie v tíme ŠKF Sereď: z ihriska odchádza András Mészáros, prichádza Ľubomír Michalík.

46

Začal sa druhý polčas.

Oba celky sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!

Úvodné dejstvo v MOL Aréne je už minulosťou. Dunajská Streda vynikajúco vstúpila do tohto zápasu, keď sa sedem minút strelila hneď tri góly a zásluhou Ramiréza, Balića a Divkovića vyhráva nad Sereďou 3:0! Počas celého prvého polčasu domáci hrali aktívne a neustále hrozili, pár zaujímavých šancí mali však aj hostia, ktorí hrozili hlavne z rýchlych brejov.

Uvidíme, čo nám ponúkne druhý polčas, ktorý sa začne približne o 19:02.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

V prvom polčase sa nadstavuje 1 minúta!

44

Riadny hrací čas prvého polčasu sa čoskoro naplní. Uvidíme, koľko sa ešte bude nadstavovať.

43

Nebezpečná situácia v pokutovom území hostí, kde Kalmár až dvarkát zakončoval, ale vždy trafil len obrancu. Potom z hranice pokutového územia pálil Ramírez, ale tiež len do súperovho obrancu.

42

Na druhej strane potom zaútočili aj hostia, ale lopta končí pri brankárovi Jedličkovi a ten ju už rýchlo rozohráva na svojich spoluhráčov.

41

Toto bol pekný útočný výpad domácich, futbalisti v žltých dresoch zakombinovali pred pokutovým územím súpera, ale Schaferova tvrdá strela smerovala vedľa Kanurićovej brány.

40

Približne päť minút zostáva do konca úvodného dejstva v MOL Aréne. Dočkáme sa do prestávky ešte presného zásahu?

39

Na druhej strane Sereď kombinovala pred pokutovým územím, Tatranský našiel svojou prihrávkou Ivána, ale jeho zakončenie zblokovala domáca obrana do bezpečia.

38

Domáci Schafer centroval pred pokutové územie hosťujúceho celku, ale obrana súpera odvrátila loptu do bezpečia. Dunajská Streda stále pokračuje vo svojom nápore.

37

Opäť sledujeme kombináciu domáceho celku, ktorý sa snaží o ďalší prechod na polovicu súpera. Uvidíme, čo nám prinesie zvyšok prvého polčasu.

36

Na druhej strane sme sledovali rýchly útok domáceho celku, ale centrovaná lopta nebola presná a nasledovať bude len odkop od Kanurićovej brány.

35

Slaninka pomedzi nohy Rodolfa Blackmana dostal loptu v pokutovom území na nepokrytého Ivána, ale jeho zakončenie z ideálnej pozície ide nad Jedličkovu bránu!

34

Aj tento útok hostia dokázali ubrániť a po zisku lopty sa snažia o rýchly prechod na útočnú polovicu. DAC sa tak v tejto chvíli musí brániť.

33

Opäť sme sledovali individuálnu akciu domáceho Divkovića, ale ani v tomto prípade sa v pokutovom území súpera nedokázal presadiť a tak sa zatiaľ po druhýkrát do streleckej listiny nezapisuje.

32

Sereď však postupne vystrkuje rožky a nenápadne si hostia vedia vypracovať zaujímavé situácie. Uvidíme, či hostia dokážu v tomto zápase skórovať a možno tak ešte zdramatizovať jeho vývoj.

31

Polhodina v MOL Aréne je už minulosťou. Po skvelom úvode vyhráva Dunajská Streda nad Sereďou 3:0!

30

Zaujímavá príležitosť pre Sereď! Domáca obrana trocha zrejme podcenila situáciu, Mészáros sa v pokutovom území dostal k lopte, ale dlhšie váhal so strelou a následne z otočky napálil loptu len do Kružliaka!

29

Následne sme na druhej strane sledovali útočný výpad hostí, k lopte sa dostal Iván, ale spoza pokutového územia z dobrej pozície vyslal len slabú strelu, s ktorou Jedlička nemal žiadne problémy.

28

Toto bola veľmi pekná akcia domácich, Divković prenikol s loptou do pokutového územia, ale jeho následná spätná prihrávka sa stala korisťou pre hosťujúcu obranu.

27

Dianie v prvom polčase už pokračuje ďalej, pri lopte je domáci celok, ktorý v priebehu sedem minút zdemoloval svojho súpera. Uvidíme, čo nás všetko v tomto zápase ešte čaká.

26

Hlavný rozhodca tohto zápasu Peter Kráľovič dal pokyn na krátku občerstvovaciu prestávku. Oba celky si tak na malý moment môžu vydýchnuť.

25

Nasledoval ešte rohový kop hosťujúceho celku, ten však domáci zvládli ubrániť, aj keď to opäť zaváňalo nebezpečenstvom. Sereď sa zrejme trocha prebúdza a ešte skúša s týmto výsledkom niečo spraviť.

24

Veľmi rušno teraz bolo pred domácou bránou! Mészáros vystrelil spoza pokutového územia a jeho tvrdú strelu musel vyraziť brankár Jedlička. Následne Iván centroval naspäť pred bránu a po Jarovićovej hlavičke musel na bránkovej čiare zasahovať jeden z domácich obrancov!

23

Medzičasom sa dostávame za polovicu úvodného dejstvo. Domáci pokračujú vo svojom presvedčivom výkone a kontrolujú dianie na ihrisku.

22

Za obranu hosťujúcej obrany smerovala pekná prihrávka, Ramírez si však pomohol faulom a tak nemohol v útočnej akcii pokračovať. Loptu na svojej polovici rozohráva Sereď.

21

Sledovali sme peknú kombináciu domáceho celku pred pokutovým územím súpera, ale v rozhodujúcej chvíli včas zasiahla obrana súpera. Dunajská Streda zakladá ďalší útok zo stredu ihriska.

20

DAC sa snaží o prechod na útočnú polovicu, ale Sereď teraz výborne obsadzuje stred poľa. Hosťujúci celok sa však znova ocitá pod veľkým tlakom.

19

Po veľmi dlhej dobe sa hra presunula na polovicu domáceho celku, ale tam sa Sereď nedokázala dostať do žiadnej šance a opäť tak sledujeme kombináciu futbalistov v žltých dresoch.

18

Domáci však predsa len ubrali trocha zo svojej aktivity, ale podstatné je, že stále sú pri lopte a skúšajú niečo vymyslieť pomocou postupnej rozohrávky smerom dopredu.

17

Sereď sa musela brániť pri ďalšom nápore súpera, loptu dostáva do stredu ihriska. DAC na nič nečaká a okamžite sa znova pokúša útočiť.

16

Včera sa zrodilo hneď dve vysoké víťazstvá, keď Slovan vyhral v Nitre 5:0 a Žilina usepla v Senici 4:0. Aj v MOL Aréne to dnes vyzerá na gólové hody.

15

Na obraze hry sa stále nič nemení, domáci sú pri veľkej chuti a držia loptu na svojich kopačkách. Svoj prípadný ďalší útok však musí DAC zakladať až od svojho brankára Jedličku.

14

Fantastický úvod Dunajskej Stredy v tomto zápase, domáci vyhrávajú o tri góly a vyzerá to, že Sereď dnes schytá pekný debakel.

13

Dunajská Streda dala gól!

Sereď je zrelá na uterák! Hostia sa ani nespamätali z druhého inkasovaného gólu a brankár Kanurić už po tretíkrát loví loptu zo svojej siete, keď Davis presným centrom našiel úplne voľného MARKA DIVKOVIĆA a ten len jemne trafil loptu a tá doputovala do brány – 3:0!

12

Dunajská Streda dala gól!

Druhý veľký výbuch radosti v MOL Aréne! Dunajská Streda v krátkom slede pridáva aj druhý gól, keď Kalmár odcentroval do pokutového územia súpera, tam sa potom k odrazenej lopte dostal ANDRIJA BALIĆ, loptu si prehdil na ľavačku a presnou strelou prekonáva Kanurića – 2:0!

11

Sereď sa pokúsila o rýchly brejk, ale domáci výborne obsadili stred poľa a tam si vybojovali loptu späť na svoje kopačky.

10

Dunajská Streda sa snaží pokračovať vo svojej aktivite, znova sú pri lopte domáci futbalisti a postupne sa opäť presúvajú na útočnú polovicu.

9

Na rade sú teda hostia, ktorí musia doťahovať náskok svojho dnešného súpera. Uvidíme, ako tento rýchly gól ovplyvní zvyšok zápasu, favorit zápasu je momentálne na koni.

8

Dunajská Streda dala gól!

MOL Aréna sa raduje, domáci futbalisti sa veľmi rýchlo ujímajú vedenia! DAC Dunajská Streda sa výborne usadila na polovici súpera, Kalmárov center našiel zle pokrytého ERICA RAMÍREZA a jeho hlavička zapadla presne do siete – 1:0!

7

Do pokutového územia hostí teraz smeroval prízemný center, na ktorý sa snažil reagovať Divković, ale napokon lopta končí u brankára Kanurića, ktorý ju už rýchlo rozohral na svojich spoluhráčov.

6

Aj naďalej sa striedajú rýchle útoky na oboch stranách. Prácu tak majú defenzívy aktérov tohto zápasu, musia sa vyvarovať každému jednému zaváhaniu, ktoré by súper mohol potrestať.

5

Rodolfo Blackam našiel presným centrom pred bránou súpera Kalmára, jeho následná hlavička z nádejnej pozície ide tesne nad Kanurićovu bránu!

4

Sereď sa pokúsila o rýchly prechod na útočnú polovicu, ale domáci sa previnili nedovoleným zákrokom. Hostia získali priamy kop, ale po jeho zlej realizácii bude nasledovať odkop od Jedličkovej brány.

3

K lopte sa už dostáva domáci celok, ktorý sa okamžite presúva na útočnú polovicu. Sereď prerušila rodiace sa nebezpečenstvo odkopom lopty za postranú čiaru.

2

Určite treba aj konštatovať, že štadión v Dunajskej Strede je veľmi slušne zaplnený. Nemôže však zo známych dôvodov byť kompletne zaplnené hľadisko.

1

Prvý polčas v MOL Aréne je už v plnom prúde, výkop patril hosťujúcemu celku, ktorý dnes nastupuje v bielych dresoch, domáci futbalisti v odohrajú zápas v žltej farbe.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Nasledovala ešte minúta ticha a tak už nič nebráni tomu, aby bol zahájený prvý polčas.

Pred úvodným výkopom tu bola ešte gratulácia domácemu funkcionárovi.

Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!

Prajem príjemný športový večer všetkým fanúšikom futbalu! Dnes je na programe dohráve prvého kola nového ročníka Fortuna ligy a v MOL Aréne na seba narazia FC DAC Dunajská Streda a ŠKF Sereď. Podľa vypísaných kurzov je favoritom domáci celok, ale úvodné zápasy môžu vždy priniesť aj prekvapenia. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa znova prihlásime.

Úvodné zostavy:

FC DAC Dunajská Streda: Jedlička – Rodolfo, Müller, Kružliak, Davis – Friede, Schafer, Kalmár ©, A. Balić – Divković, Ramírez

Náhradníci: Száraz – Fábry, Andzouana, Malý, Méndez, Bednár, Sharani

ŠKF Sereď: Kanurić – Morong, Ba, Hučko ©, Slaninka – Tatranský, Duranski – Iván, Špehar, Mészáros – Jarovič

Náhradníci: Yakubu – Mehić, Jureškin, Pankarićan, Šumský, Potoma, Michalík

Rozhodca: Peter Kráľovič – Milan Štrbo, Martin Vitko – Anton Ihring

Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FC DAC Dunajská Streda a ŠKF Sereď. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 18:00.

Len nedávno sa skončila uplynulá sezóna našej Fortuna ligy a po krátkej pauze je tu jej ďalší ročník! Odohrá sa v nezmenenom formáte, po rozdelení súťaže bude prvá šestka bude hrať o postup a tá druhá o udržanie sa v súťaži. Menoslov účastníkov sa takisto nezmenil.

FC DAC Dunajská Streda:
Domáci futbalisti sa v uplynulej sezóne umiestnili na končenom treťom mieste a DAC ešte čaká aj predkolo Európskej ligy. Dunajská Streda v posledných rokoch patrí medzi favoritov súťaže a aj v tomto ročníku určite DAC bude chcieť hrať o čo najvyššie priečky. V príprave Dunajská Streda odohrala dva zápasy s účastníkmi Ligue 1, najprv senzačne zdolala Marseille 2:1, ale potom podľahla Nice vysoko 0:6.

ŠKF Sereď:
Hosťujúci futbalisti bojovali v minulej sezóne o udržanie sa a boje v skupine o záchranu napokon Sereď zvládla a v konečnej tabuľke obsadila 10. miesto. Záchrana bude zrejme hlavným cieľom hostí aj v tejto sezóne, to však neznamená, že Sereď by nemohla prekvapiť. V príprave odohrala Sereď až štyri zápasy s bilanciou dve výhry a dve prehry.

Hneď na úvod sezóne sa veľmi ťažko určuje pozícia favorita. Verme, že uvidíme kvalitné stretnutie, sledujte náš online prenos!

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

FC DAC Dunajská Streda

FC DAC Dunajská Streda

  • Jedlička
  • Rodolfo
  • Müller
  • Kružliak
  • Davis (69. Méndez)
  • Friede (69. Fábry)
  • Schafer
  • Kalmár (C) (87. Bednár)
  • A. Balić
  • Divković (69. Andzouana)
  • Ramírez (80. Sharani)
ŠKF Sereď

ŠKF Sereď

  • Kanurić
  • Morong
  • Ba
  • Hučko (C)
  • Slaninka (46. Pankarićan)
  • Tatranský (46. Šumský)
  • Duranski (81. Potoma)
  • Iván
  • Špehar
  • Mészáros (46. Michalík)
  • Jarovič (65. Jureškin)