Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Liga majstrov - Osemfinále

07.08.2020 o 21:00

Manchester City
2 : 1
(1:1)
Real Madrid CF
Naposledy zmenené pred 4 rokmi
obnoviť
Filter

Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný večer.

Manchester City bol od prvej do poslednej minúty jednoznačne lepším tímom. V hre domácich dominovala jednoduchosť, ladné prevedenie a hlavne ľahkosť na lopte či perfektný pohyb. S tým si Real Madrid nepodaril. Raphaël Varane spravil dve chyby, po ktorých sa trafili Raheem Sterling a Gabriel Jesus. Medzi osem najlepších teda postupujú zverenci Pepa Guardiolu, pre Real Madrid sezóna 2019/20 končí.

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Kevin De Bruyne sa naďalej snaží zo všetkých síl, dnes je to asi najlepší hráč. Tentoraz ho dvojica obrancov Realu zastavila, avšak jednoduchý odkop pre hostí nerieši nič.

90+2

Kevin De Bruyne sa v strede poľa krásne uvoľnil, poslal loptu na pravé krídlo. Bernardo Silva ju nedokázal spracovať na hracej ploche.

90+1

Manchester City drží loptu na útočnej polovici ihriska. Aby Real Madrid strelil ešte dva góly, tak potrebuje zázrak. Domáci od začiatku podávajú skvelý výkon.

90

Nadstavujú sa 4 minúty.

89

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Rodri, prichádza Nicolás Otamendi.

88

Rodri má kŕče a ostáva na trávniku. Pomáha mu Federico Valverde. Tieto momenty pomáhajú domácim, keďže hra sa kúskuje.

87

Aymeric Laporte vyhral hlavičkový súboj v malom vápne, aj keď rukami strčil na zem súpera. Faul to ale nebol a následne loptu dostal preč Kevin De Bruyne.

86

Loptu si postavil David Silva a takmer sa postaral o nádherný gól. Jeho strela išla smerom pod brvno, nakoniec prešla tesne ponad bránku.

85

Kevin De Bruyne bol postrčený na trávnik tesne pred pokutovým územím Realu Madrid, fauloval ho Toni Kroos a Manchester City získal perfektnú pozíciu na strelu z priameho kopu.

84

Gabriel Jesus sa nedostal k nákopu do vápna hostí. Akciu okamžite založil Thibaut Courtois, no jeho vyhodenie na krídlo si nenašli Ferland Mendy ani Marco Asensio.

83

Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Daniel Carvajal, prichádza Lucas Vázquez.
Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Luka Modrić, prichádza Federico Valverde.
Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Eden Hazard, prichádza Luka Jović.

82

Daniel Carvajal znova stráca loptu pri šestnástke. Tentoraz to zobral na seba David Silva, ale cez prehustený priestor sa k strele nedostal.

81

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Raheem Sterling, prichádza David Silva.

80

Žltú kartu dostáva Luka Modrić (Real Madrid CF).

79

Rohový kop sa neujal podľa predstáv hosťujúceho celku. Lopta vypadla zo šestnástky až k Courtoisovi ju odkopol obranca Kyle Walker.

78

Casemiro vymyslel center pred päťku, odvrátil ho Kyle Walker a ďalšiu snahu Realu prerušil odkopom na roh pred Mendym striedajúci Bernardo Silva.

77

Ferland Mendy obdržal presný pas na ľavé krídlo, na center to nemal, a tak prihral dozadu. Real Madrid sa po dlhom čase usadil na útočnej polovici.

76

Real Madrid sa v posledných minútach nevie dostať cez poliacu čiaru. Domáci majú fantastický pohyb a sú skôr v každom jednom súboji. Znova to skúsil Gabriel Jesus, z diaľky pálil nepresne.

75

Tentoraz vymyslel neskutočne zlú malú domov Daniel Carvajal a takmer to bol tretí zásah. V poslednej chvíli skvele zareagoval a včas pred Gabrielom Jesusom odkopol loptu Thibaut Courtois.

74

Manchester City je po druhom góle ešte viac dominantné ako doteraz. Ďalšiu akciu ale ukončil ofsajd, v ktorom sa nachádzal Gabriel Jesus.

73

Kyle Walker poslal prudkú strelu spred pokutového územia, jeho tiahly pokus bol dobrý, no Thibaut Courtois dokázal proti nemu zareagovať.

72

V pokutovom území Realu Madrid spadol po zákroku Raheem Sterling a domáci si pýtali pokutový kop. Ten ale neprichádza.

71

Raheem Sterling sa zľava dostal do šestnástky, kde boli dokonca piati hráči Manchestru City proti trojici obrancov. Nakoniec sa zamotal Bernardo Silva a zrazeným pokusom získal roh. Mohol z toho ale vyťažiť oveľa viac.

70

Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času. Už je jasné, že predĺženie neuvidíme a Real Madrid potrebuje dva góly na postup. Jeden mohol pridať Luka Modrić, ale spred päťky zakončoval iba do Edersona.

69

Manchester City dal gól!
Raphaël Varane dnes Realu Madrid zamietne postup. Aspoň zatiaľ to tak vyzerá, pretože chybu spravil pri prvom góle a aj teraz, keď poslal hroznú malú domov. Thibaut Courtois sa k lopte nedostal, GABRIEL JESUS ju poľahky poslal do siete.

67

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Philip Foden, prichádza Bernardo Silva.

66

Kevin De Bruyne poslal z rohového kopu nízky center, Karim Benzema loptu z prvej žrde odkopol dostal poľahky do bezpečia.

65

Striedať bude aj domáci tréner, do hry príde portugalský reprezentant Bernardo Silva. Medzitým predviedol skvelý zákrok Thibaut Courtois. Na konci rýchlej akcie bol Gabriel Jesus, ktorý sa otočil okolo Militaa a mieril pod brvno.

64

Znova to na strane Realu Madrid vyzeralo na zaujímavú kontru. Karim Benzema si našiel odrazenú loptu na hranici pokutového územia, no technický pokus nasmeroval priamo do Edersona.

63

Karim Benzema mal znova proti sebe oboch stopérov, ale dokázal si loptu posunúť do streleckej pozície. Strieľal prudko pravačkou, Aymeric Laporte tento pokus zablokoval.

62

Fernandinho dnes ešte neprehral asi ani jeden súboj. Tentoraz ale po jeho víťaznej hlavičke fauluje na útočnej polovici ihriska Gabriel Jesus.

61

Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Rodrygo, prichádza Marco Asensio.

60

Hodina stretnutia je za nami. Manchester City aj naďalej predvádza lepší futbal ako Real Madrid, skóre je ale nerozhodné.

59

Centroval práve Kevin De Bruyne, nízky pas nezakončil João Cancelo. Loptu odvrátil do bezpečia Éder Militao.

58

Kevin De Bruyne si nabehol na veľmi dobrú prihrávku medzi dvoch obrancov Realu. Takmer šiel sám na Courtoisa, lenže Daniel Carvajal a Raphaël Varane ho dobehli. Prvý menovaný bek loptu vypichol na roh.

57

Thibaut Courtois dlhým nákopom našiel iba Fernandinha, ktorý vyhral hlavičku pred Benzemom a Walker okamžite prihrával k Edersonovi, čím hru upokojil.

56

Karim Benzema si naviezol loptu zľava na hranicu pokutového územia, čo išlo až príliš ľahko. Francúz potom vystrelil vysoko nad Edersonovu svätyňu.

55

Casemiro spravil svoju druhú veľkú chybu v rozohrávke. Manchester City mal razom sľubnú šancu, no Thibaut Courtois dobre vyštartoval proti Sterlingovi a čisto mu loptu vypichol.

54

Toni Kroos napriahol spred pokutového územia, kde dostal veľa priestoru na zakončenie. Jeho strelu zablokoval dobre postavený Fernandinho.

53

João Cancelo sa postavil do cesty Rodrygovi, ktorý skončil na trávniku. Hraničnú situáciu sa rozhodca Felix Brych rozhodol nepískať, päťku rozohráva Ederson.

52

Gabriel Jesus si pomáhal ofenzívnym faulom. Brazílsky útočník je napriek aktivite domácich hráčov dnes pomerne neviditeľný.

51

Ani Daniel Carvajal centrovanou loptou neuspel. Jeho pas síce prešiel, potom boli pripravení obrancovia Manchestru City a loptu poslali preč.

50

Rodrygo sa na pravom krídle dostal k centru, veľmi dobre proti lopte zakročil João Cancelo a zrazil ju mimo hracej plochy.

49

Real Madrid začína akciu zo zadných radov, pas na ľavé krídlo sa neujal, pretože Ferland Mendy mal veľmi náročnú pozíciu na spracovanie.

48

Kevin De Bruyne z rohového kopu znova skúsil priamo ohroziť bránku a takmer z toho gól bol. Aj na druhý pokus jeho krajan Thibaut Courtois na čiare vytiahol skvelý reflex.

47

Do veľkej šance sa po zaváhaní defenzívy dostal Raheem Sterling, ktorému krásny pas za Carvajala poslal Kevin De Bruyne. Anglický krídelník zakončil k žrdi, Thibaut Courtois loptu potlačil na roh.

47

Raheem Sterling a João Cancelo zahrozili na ľavej strane šestnástky súpera, avšak prihrávka pred bránku od druhého menovaného skončila odkopom, postaral sa oň Éder Militao.

46

Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal. Výkop obstaral Gabriel Jesus a my sa môžeme tešiť na ďalších určite nesmierne zaujímavých 45 minút.

46

Začal sa druhý polčas.

Úvodné dejstvo prinieslo veľmi dobrý futbal, oveľa aktívnejším a lepším tímom bol domáci Manchester City, ktorý po veľkej chybe Varaneho išiel do vedenia, keď sa trafil Raheem Sterling. Vyrovnať však dokázal Karim Benzema, a tak Real Madrid potrebuje už iba jeden gól na predĺženie. Pred zmenou strán je všetko otvorené.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Kevin De Bruyne takmer šokoval Real Madrid. Domáci získali v závere polčasu rohový kop a Belgičan to kopol priamo do bránky. Thibaut Courtois v poslednej chvíli na čiare zareagoval.

45

Nadstavuje sa 1 minúta.

44

Rodrygo poslal sprava parádny pas medzi stopérov hostí. Karim Benzema zakončoval vo veľkej šanci z voleja priamo do Edersona. Vzrušenie zbytočné, nakoľko Francúz bol v ofsajde.

43

Eden Hazard nabral rýchlosť na ľavom krídle, jeho center na Benzemu presný nebol. Podobná situácia na druhej strane, keď Sterling objavil pasom iba nohu Carvajala.

42

João Cancelo sa na krídle dostal s loptou za autovú čiaru, vhadzoval tak Daniel Carvajal, avšak Manchester City po zlej rozohrávke Courtoisa loptu získal späť. Philip Foden zakončil z hranice šestnástky iba tesne vedľa.

40

Päť minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme v závere nejaký gól do šatne?

39

Kevin De Bruyne individuálne prenikal k šestnástke. Na jeho ceste bol potiahnutý za trenky, rukou tam spravil jasný faul Daniel Carvajal. Nepískalo sa.

38

Kyle Walker centroval už po prerušení hry. Krátko predtým fauloval Raheem Sterling a Ferlanda Mendyho, aj keď ruky boli na oboch stranách.

37

Casemiro si dal loptu ďaleko do nohy a zbytočne o ňu prišiel. Prekazil rodiacu sa kontru hostí. Vzápätí mohol prísť trest, avšak Thibaut Courtois výborne zasiahol pri strele od Cancela. Tá pred Belgičanom skončila, bola poriadne nebezpečná.

36

Manchester City po pravom krídle nevymyslel prihrávku do šestnástky, lopta sa vrátila k stopérom, odkiaľ začína ďalšia postupná akcia.

35

Znova bol pri lopte Eden Hazard. Najskôr predviedol krásne spracovanie, potom ho fauloval Kyle Walker. Hostia rozohrali na krátko a mohli prejsť do šance. Benzema prihrával do otvoreného priestoru v šestnástke, kde bežal práve Hazard. Francúz sa ale nachádzal v ofsajde.

34

Eden Hazard sa zo stredu poľa nerozbehol, takticky ho fauloval Fernandinho. Real Madrid preto začína ďalšiu akciu zo zadných radov.

33

Kyle Walker veľmi dobre vystihol rozohrávku hostí a potiahol kontru svojho tímu. Keby prihral po pravej ruke, tak Raheem Sterling sa môže dostať do dobrej pozície, lenže obranca zaváhal a nakoniec pálil z diaľky vysoko nad.

31

Akcia po ľavom krídle znova nepriniesla úspech. João Cancelo poslal loptu ďaleko od svojich spoluhráčov v pokutovom území Realu Madrid.

30

Ferland Mendy a Kevin De Bruyne sa stretli v súboji rameno na rameno pri bránkovej čiare. Faul tam určite nebol, riešil sa roh. Nakoniec bude päťku rozohrávať Thibaut Courtois.

29

Manchester City sa po inkasovanom góle snaží vrátiť späť k svojej hre. Loptu drží v polovici ihriska.

28

Real Madrid dal gól!
João Cancelo sa po ľavom krídle dostal k centru, ale objavil iba rukavice Courtoisa. Hostia rýchlo prešli dopredu, na pravom krídle dostal priestor na center Rodrygo a na malom vápne si cez trojicu obrancov spravil k hlavičke priestor KARIM BENZEMA. Namieril k žrdi, Ederson nedočiahol.

27

Real Madrid sa ako keby snažil donútiť hráčov Manchestru City, aby sa vytiahol vysoko napádať a potom prekopnúť loptu dopredu, no zatiaľ to nevyšlo ani raz. Navyše po chybe Varaneho hostia inkasovali.

26

Karim Benzema sa nedostal k nákopu na hrot ofenzívy, následne fauloval. Manchester City teda môže pokračovať v kombinácii.

24

Raheem Sterling nedostal ideálnu loptu za obranu Realu Madrid, ako prvý bol pri nej Thibaut Courtois. Výkopom našiel obrancov domáceho mužstva.

Strely: 5 – 3

23

Kyle Walker vhadzoval na pravom krídle. Domáci hru otočili doľava, následne sa usadili na útočnej polovici ihriska.

22

Po rozohrávke na krátko centroval Rodrygo, v súboji mladíkov na ďalší roh zrazil loptu Foden. Následne to vyšlo, nakoľko Eden Hazard strieľal ľavačkou k žrdi. Tam včas spadol Ederson.

21

Karim Benzema dostal loptu medzi stopérov, vyhol sa ofsajdu a z hranice pokutového územia zakončoval. Prudkú strelu mu Ederson vyrazil na rohový kop.

20

Dvadsať minút zápasu je za nami. Manchester City je zatiaľ jednoznačne lepším tímom, Real Madrid sa do zápasu ešte nedostal.

19

Raheem Sterling sa neskutočne dostal cez trojicu hráčov Realu Madrid do pokutového územia, kde mal obrovskú šancu, v poslednej chvíli mu loptu sklzom vypichol Casemiro, ale teraz Sterling úplne znemožnil obrancov.

18

Daniel Carvajal poslal sprava dobrý center na zadnú žrď, pred Karimom Benzemom loptu stiahol zo vzduchu Ederson.

17

Karim Benzema si zbehol za obranu na dlhý pas, avšak ešte pred francúzskym útočníkom posunul loptu k Edersonovi obranca Kyle Walker.

16

Raheem Sterling dostal priestor pred šestnástkou a skúsil to technicky. Len tesne minul brvno, lopta spadla na hornú sieť.

15

Prvý strelecký pokus hostí vyslal Luka Modrić. Jeho zakončenie z diaľky išlo vysoko nad bránku Edersona.

14

Real Madrid sa dnes poriadne zahráva, pretože často a riskantne drží loptu pri šestnástke. Teraz o ňu takmer prišiel Éder Militao ako posledný hráč, nakoniec ho Raheem Sterling fauloval.

13

Fernandinho prečítal výkop Courtoisa, prihral hlavou na krátko Walkerovi a ten hru upokojil. Domáci držia loptu na svojej polovici. Doposiaľ hrajú zodpovedne a bez chyby.

12

Philip Foden si robil priestor v šestnástke, strelu z dobrej pozície zablokoval Éder Militao a Raphaël Varane zrazil pokus, ktorý vyslal z hranice pokutového územia Ilkay Gündoğan. Domáci sú lepším tímom.

11

Ederson posla výborný pas na pravé krídlo, Raheem Sterling si ale nestiahol zo vzduchu, kde dominoval obranca Éder Militao.

10

Najhorší možný začiatok pre Real Madrid, najlepší pre Manchester City. Každopádne, na pozícii hostí sa nič nemení. Aj naďalej potrebujú dva góly, tým pádom by sme šli do predĺženia.

9

Manchester City dal gól!
Hostia spravili v rozohrávke obrovskú chybu, ktorú „Citizens“ potrestali. Raphaël Varane o loptu prišiel na hranici šestnástky, zobral mu ju Gabriel Jesus a prihral pred päťku okolo Courtoisa, kde bol voľný RAHEEM STERLING. Ten sa nemohol pomýliť.

9

João Cancelo si chcel hodiť loptu po krídle do otvoreného priestoru, veľmi skoro jeho zárodok akcie čistým zákrokom prerušil Rodrygo a Real Madrid začína kombináciu z vlastnej polovice.

8

Kevin De Bruyne bol na konci prvej rýchlej akcie „Citizens“. Jeho zakončenie spred pokutového územia zrazil na rohový kop obranca Éder Militao.

7

Philip Foden sa vybral napádať rozohrávku Realu Madrid a prinieslo to úspech, nakoľko Thibaut Courtois odkop poslal iba k obrancom domácich.

6

Fernandinho takmer spravil chybu pri rozohrávke, stihol prihrať na Walkera skôr ako mu do prihrávky vložil nohu Karim Benzema. Ani domáci sa nebudú ponáhľať.

5

Daniel Carvajal potiahol loptu po krídle a prihral ju do pokutového územia. Karim Benzema sa chcel silou predrať do zakončenia, cez dvojicu stopérov neprešiel.

4

Nákop na pravé krídlo sa zo strany hostí neujal, od svojej bránky bude môcť rozohrávať gólmana Ederson.

3

Daniel Carvajal preniesol hru doľava. Eden Hazard prešiel k šestnástke, potom sa otočil a prihral smerom dozadu. Real Madrid naďalej kombinuje, ale ďaleko do Edersona.

2

Real Madrid drží loptu na svojej polovici ihriska. Veľa dotykom s ňou mali Thibaut Courtois aj obaja stopéri. Nakoniec Éder Militao nakopol iba mimo hracej plochy.

1

Domáci Manchester City nastupuje v tradičných belasých dresoch, hostia majú netypické ružové prevedenie. Karty sú rozdané jasne. „Citizens“ majú lepšiu pozíciu, hostia však neberú nič iné iba postup.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

Manchester City: Ederson – Walker, Fernandinho, Laporte, Cancelo – De Bruyne, Rodri, Gündoğan – Foden, Jesus, Sterling.
Náhradníci: Bravo – Zinčenko, Stones, D. Silva, B. Silva, Otamendi, Mahrez, Harwood-Bellis, García, Doyle, Palmer, Bernabé.

Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Militao, Varane, F. Mendy – Kroos, Casemiro, Modrić – Rodrygo, Benzema, E. Hazard.
Náhradníci: Aréola, Altube – Valverde, Vinícius Júnior, Marcelo, L. Vázquez, Jović, Nacho Fernández, B. Díaz, Isco, Hernandez, Asensio..

Manchester City prvý zápas proti Realu Madrid na Santiago Bernábeu vyhral 2:1, takže má do odvtedy oveľa lepšiu pozíciu. „Biely balet“ pricestoval na anglickú pôdu s nutnosťou presadiť sa aspoň dvakrát. Avšak, počítať nemôže so Sergiom Ramosom, ktorý dostal červenú kartu. Aj napriek tomu bude táto odveta na Etihad Stadium nesmierne zaujímavá.

Manchester City

Zverenci Pepa Guardiolu po reštarte Premier League ustrážili druhé miesto. Pred tretím Manchestrom United mali náskok 15 bodov, na prvý Liverpool stratili 18 bodov. V záverečných piatich kolách „Citizens“ všetky duely so skóre 21:1 vyhrali. Škvrnou však je vypadnutie v semifinále FA Cupu proti Arsenalu. Na duel s Realom Madrid podľa všetkého nebude k dispozícii zranený Sergio Agüero. Do klubu ale prišiel stopér Nathan Aké aj krídelník Ferrán Torres.

Real Madrid CF

„Los Blancos“ po dvoch rokoch získali majstrovský titul v La Lige, bol to už ich 34. v histórii, čo je jednoznačný rekord. Po reštarte odohrali jedenásť zápasov, desať z nich vyhrali a až posledný remizovali. To už ale mali istotu prvenstva. Predviedli fantastickú spanilú jazdu, pri ktorej ich ťahal napríklad kapitán Ramos. Preto je jeho absencia obrovskou stratou. S tímom ale ako morálna podpora cestoval. Tréner Zidane do nominácie nezaradil Jamesa ani Balea. Walesan sám povedal, že nechce hrať.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Manchester City

Manchester City

  • Ederson
  • Walker
  • Fernandinho
  • Laporte
  • Cancelo
  • De Bruyne
  • Rodri (89. Otamendi)
  • Gündoğan
  • Foden (67. B. Silva)
  • Jesus
  • Sterling (81. D. Silva)
Real Madrid CF

Real Madrid CF

  • Courtois
  • Carvajal (83. L. Vázquez)
  • Militao
  • Varane
  • F. Mendy
  • Kroos
  • Casemiro
  • Modrić (83. Valverde)
  • Rodrygo (61. Asensio)
  • Benzema
  • E. Hazard (83. Jović)