Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Európska liga - Osemfinále

05.08.2020 o 18:55

FC Kodaň
3 : 0
(1:0)
Istanbul Başakşehir FK
Naposledy zmenené pred 4 rokmi
obnoviť
Filter

Druhý polčas v Telia Parku napokon ponúkol dva presné zásahy, o oba sa postaral domáci celok a to opäť zásluhou Winda, ktorý premenil penaltu a skóre na 3:0 uzavrel Falk! Kodaň tak jednoznačne zvládla domácu odvetu a na úkor Istanbulu Başakşehiru postupuje do štvťfinále Európskej ligy.

Ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok večera!

90+3

Koniec zápasu.

90+2

O všetkom je už rozhodnuté, zápas sa len dohráva.

90+1

V druhom polčase sa nadstavujú 3 minúty!

90

Başakşehir zvládol rohový kop a získava lopty na svoje kopačky. Na dva góly to však už zrejme nevyzerá.

89

Ďalší zrazený pokus domácich a nasledovať bude rohový kop. Hostia si už môžu užiť záverečné minútky v tohtoročnej edícii Európskej ligy.

88

Kodaň ešte mohla pridať ďalší gól! Oviedo zakončoval v pokutovom území z menšieho uhla, ale jeho pokus ide mimo troch žrdí hosťujúcej brány!

87

Žltú kartu dostáva Karlo Bartolec (FC Kodaň).

87

Turecký celok je už na pokraji vypadnutia. Pre čerstvého majstra to zrejme bude veľké sklamanie, boli tu ambície ísť v Európskej lige ďalej.

86

Po zrazenej lopte zahrávala Kodaň rohový kop, ale súper si s touto situáciou poradil. Domáci sa snažia teraz čo najdlhšie operovať na polovici súpera.

85

Veľká šanca pre hostí! Višća si výborne nabehol za obranu súpera, dostal sa pred bránou k lopte, ale jeho zakončenie smeruje nad bránu domáceho celku!

84

Striedanie v tíme FC Kodaň: z ihriska odchádza Rasmus Falk, prichádza Karlo Bartolec.
Striedanie v tíme FC Kodaň: z ihriska odchádza Pep Biel, prichádza Bryan Oviedo.

84

Žltú kartu dostáva Eljero Elia (Istanbul Başakşehir FK).

83

Postup dánskeho celku je už čoraz reálnejší. Stále do Kodaň drží doma na nulu a aj to je veľmi podstatný moment celého stretnutia.

82

Na strelenie dvoch gólov to ešte síce je, ale hostia sa už dlhšie nedostali k lopte a tureckému celku dochádzajú aj potrebné sily. Zrejme to však Başakşehir ešte skúsi otvoriť.

81

Aktuálne je pri lopte domáci celok, ktorý pohodlne kombinuje na polovici súpera a získava tak cený čas v závere zápasu, ktorý sa vyvíja pre domácich ideálne.

80

Približne desať minút zostáva do konca tohto stretnutia v Telia Parken. Momentálne je postupujúcim celokom Kodaň, ktorá vyhráva v súčte oboch zápasov 3:1!

79

Striedanie v tíme Istanbul Başakşehir FK: z ihriska odchádza Enzo Crivelli, prichádza Fredrik Gulbrandsen.

78

Istanbul Başakşehir sa ešte tlačí smerom dopredu, hostia potrebujú streliť dva góly a postúpia do štvrťfinále. Dnes to však tureckému tímu v ofenzíve vôbec nevychádza.

77

Hostia zahrávali rohový kop, po ktorého rozohrávke sa na hranici pokutového územia dostal do zakončenia Višća, mieril však vysoko nad bránu súpera.

76

Následne smeroval center do pokutového územia domácich, loptu si však do svojich rukavíc prebral brankár Johnsson, ktorý ju už rozohráva na svojich spoluhráčov.

75

Zakrátko turecký celok znova kombinoval na útočnej polovici a získava autové vhadzovanie pred pokutovým územím súpera.

74

Pekný útočný výpad hosťujúcehi celku, ale Caiçarov prízemný center len preletel okolo domácej brány, nikto zo spoluhráčov nedokázal loptu zachytiť!

73

Başakşehir sa snaží o prechod na polovicu svojho dnešného súpera, ale je to bez želaného efektu. Kodaň teraz ubrala zo svojej aktivity a necháva hrať súpera.

Kodaň dala gól!

72

Už dlhšiu dobu držia loptu na svojich kopačkách domáci futbalisti, ktorí pohodlne kontrolujú dianie na ihrisku. Uvidíme, či príde ešte ďalšie zaujímavé momenty či už na jednej alebo druhej strane.

71

Striedanie v tíme Istanbul Başakşehir FK: z ihriska odchádza İrfan Can Kahveci, prichádza Berkay Özcan.

70

Teraz prišlo k realizácii spomínaného rohového kopu, loptu od svojej brány do bezpečia vyboxoval brankár Günok, ktorý už trikrát musel loviť loptu zo siete v tomto zápase.

69

Striedanie v tíme FC Kodaň: z ihriska odchádza Nicolai Boilesen, prichádza Pierre Bengtsson.

68

Táto kombinácia domáceho celku smeruje k rohovému kopu. Kodaň si s jeho rozhrávkou nikam neponáhľa, domáci sa postupne približujú k postupu do štvrťfinále Európskej ligy.

67

Veľa nechýbalo a Falk mohol pridať svoj druhý gól v tomto zápase! Domáci futbalista sa cez Škrtela dostal až pred brankára Günoka, ale prekonať sa mu ho už nepodarilo!

66

Istanbul Başakşehir pokračuje vo svojom menšom nápore, k lopte sa potom dostal Elia, ale nový muž na ihrisku mieril veľmi slabo a len do stredu brány. Günok si tak stále drží čisté konto.

65

Kahveci získal loptu a poslal presný prízemný center pred bránu domácich, k odrazenej lopte sa potom na hranici pokutového územia dostal Crivelli, ale zakončil len veľmi nepresne.

64

Ten už stihol turecký celok rozohrať, ale nič zaujímavého to neponúklo. Hostia za takéhoto stavu na postup potrebujú streliť dva góly, majú pred sebou veľmi náročnú úlohu.

63

Başakşehir sa okamžite po rozohrávke v stredovom kruhu pustil do útoku a po zrazenej lopte získavajú hostia rohový kop.

62

Kodaň dala gól!
Je tu tretí gól domáceho celku a o postupujúcom sa zdá byť už rozhodnuté! Hostia stratili na svojej polovici loptu, k nej sa napokon dostal RASMUS FALK a z hranice pokutového územia to namieril presne k tyčke – 3:0!

60

Hodina zo stretnutia v Telia Parken je už minulosťou. Kodaň vyhráva nad Başakşehirom 2:0 a v súčte oboch zápasov je to 2:1 pre dánsky celok, ktorý tak zatiaľ postupuje do štvrťfinále!

59

Toto bola pekná spolupráca hosťujúceho celku, po peknej narážačke posielal Ba loptu do domáceho pokutového územia, ale Višća už nestihol túto loptu spracovať.

58

Centrovanú loptu do pokutového územia si defenzíva domácich postrážila, pri lopte však aj naďalej zostáva turecký celok.

57

Başakşehir sa usadilo na útočnej polovici a po nedovolenom zákroku získava priamy kop z celkom zaujímavej pozície. Domáci sa tak teraz budú musieť brániť.

56

Smerom dopredu sa tak viacej musia tlačiť hostia z Turecka. Času však do konca druhého polčasu ešte zostáva veľa, snáď uvidíme aj ďalšie zaujímavé momenty.

55

Už je teda jasné, že dnes sa v Kodani predlžovať nebude. V súčte oboch zápasov vyhráva dánsky celok 2:1 a je v tejto chvíli postupujúcim do štvrťfinále.

54

Striedanie v tíme Istanbul Başakşehir FK: z ihriska odchádza Mahmut Tekdemir, prichádza Eljero Elia.
Striedanie v tíme Istanbul Başakşehir FK: z ihriska odchádza Mehmet Topal, prichádza Danijel Aleksić.

54

Striedanie v tíme FC Kodaň: z ihriska odchádza Robert Mudražija, prichádza Jens Stage.
Striedanie v tíme FC Kodaň: z ihriska odchádza Mikkel Kaufmann, prichádza Mohamed Daramy.

53

Kodaň dala gól!
Loptu si na biely bod postavil autor prvého gólu JONAS WIND a bezpečne ju posiela do opačnej strany, než sa hodil brankár Günok – 2:0!

52

Bola nariadená penalta pre Kodaň! Hosťujúci Topal zahral v pokutovom území rukou a je tu penalta pre domácich, ktorí môžu streliť veľmi dôležitý gól!

51

Turecký celok však teraz kombinuje len na svojej polovici ihriska a navyše čelí vysokému napádaniu zo strany súpera.

50

Domáci Mudražija zastavil nedovolene Topala. Hostia rozohrávajú loptu v strede ihriska a pokúšajú sa usadiť na útočnej polovici. Domáca defenzíva však stále pracuje úspešne.

49

Kodaň získava autové vhazdovanie na útočnej polovici a po jeho rozohrávke sa však už k lopte dostáva Başakşehir. Turecký celok sa snaží založiť rýchly útočný výpad.

48

V týchto chvíľach lieta lopta z jednej strany na druhú, sú tu aj zbytočné nepresnosti. Uvidíme, kedy prídu prvé zaujímavé momenty v druhom polčase.

47

No a domáci futbalisti sa okamžite púšťajú do útoku a defenzíva súpera mala čo robiť, aby hneď v úvode druhého polčasu ustála veľký nápor.

46

Druhý polčas v Telia Parken je už v plnom prúde, výkop patril domácemu celku. Ani jeden z trénerov nestriedal.

46

Začal sa druhý polčas.

Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!

Úvodné dejstvo v Telia Parken je už minulosťou. Kodaň mala fantastický vstup do zápasu, keď už v 4. minúte zásluhou Winda otvorila skóre a tak zmazala manko z prvého stretnutia v Turecko. Momentálne je teda v súčte oboch zápasov stav vyrovnaný 1:1 a tak nás ešte určite čaká zaujímavý druhý polčas, možno aj prípadné predĺženie či penalty. Nechajme sa však prekvapiť, druhý polčas sa začína približne o 19:57.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

V prvom polčase sa nadstavuje 1 minúta!

44

Hosťujúci Višća vpadol do pokutového územia, ale z uhla zakončil len do obrancu a vybojoval pre svoj celok aspoň rohový kop! Jeho rozohrávka však Başakşehiru nevyšla.

43

Kodaň sa už sústreďuje hlavne na bránenie tesného vedenia, veľa času do konca prvého polčasu nezostáva.

42

Başakşehir to však ešte nevzdáva, pokúša sa prenikať na útočnú polovicu a zakladať nebezpečné útočné výpady.

41

Dostávame sa do záverečnej časti prvého polčasu. Zatiaľ to teda vyzerá, že si Kodaň tesné vedenie do prestávky udrží.

40

Mohlo byť vyrovnané! Hosťujúci Crivelli sa dostal v pokutovom území súpera k centrovanej lopte, ale nedokázal presne zakončiť!

39

Dlho netrvalo a pri lopte sú opäť hostia. Başakşehir sa snaží do polčasu vyrovnať, tento gól by ich posunul do štvrťfinále. Bude to pre oba celky ešte náročný duel.

38

Ešte pred jeho realizáciu sa späť do hry vrátil Zeca. Napokon sa k odrazenej lopte na hranici pokutového územia dostal Caiçara, ale mieril nad bránu domáceho celku.

37

Kodaň zatiaľ pokračuje s 10 hráčmi. Sledovali sme individuálnu akciu od Kahveciho, ktorý vybojoval pre svoj celok rohový kop.

36

Domáci Zeca napokon potrebuje aj opateru lekárov. S chladiacim vrecúškom na tvári napokon odchádza za postranú čiaru, zrejme sa však do hry opäť vráti.

35

Hra sa musela prerušiť, na ihrisku zostáva ležať kapitán domáceho celku Zeca. Ostrými zákrokmi sa v posledných chvíľach veru nešetrí.

34

Výborné čítanie hry teraz predviedol Mudražija, ktorý upratal loptu presným sklzom do bezpečia. Turecký tím ešte pokračuje v kombinácii na útočnej polovici.

33

Zakrátko sa znova hostia dostávajú k lopte, nedarí sa im však v súvislom prechode na útočnú polovicu. Kodaň už zrejme bude chcieť zvyšok prvého polčasu prečkať bez gólovej ujmy.

32

Nepresná kombinácia futbalistov Başakşehiru, lopta končí za postranou čiarou a bude to len odkop od Johnssonovej brány.

31

Lopta sa dostáva na kopačky tureckého tímu, ktorý stále nevie nájsť recept na prekonanie súperovej defenzívy. Uvidíme, čo nám teda ešte zvyšok prvého polčasu ponúkne.

30

Polhodina zo stretnutia na Telia Parken je už minulosťou. Kodaň po výbornom vstupe zmazala jednogólové manko z predchádzajúceho zápasu a momentálne platí v celkovom súčte skóre stav 1:1!

29

Ďalšiu útočnú akciu musí domáci celok zakladať od svojho brankára Johnssona, ktorý zatiaľ nemusel riešiť žiadnu závažnú situáciu pred svojou bránou.

28

Prízemný center na päťku odvrátili hostia do bezpečia, ale aj naďalej sa budú musieť brániť pri nápore svojho dnešného súpera.

27

K lopte sa dostal Kaufmann, ale jeho pokus zblokovala obrana súpera za postranú čiaru. Domáci rýchlo rozohrali aut a pokračujú vo svojom útočnom ťažení.

26

Kodaň sa po dlhšej dobe presúva na útočnú polovicu a snaží sa tam niečo vymyslieť za pomoci krátkych prihrávok. Turecký celok tak musel prepnúť do defenzívy.

25

Başakşehir za krátku dobu znova operuje na útočnej polovici. Domáca defenzíva si tak na nedostatok práce sťažovať nemôže, hostia sa snažia čo najskôr vyrovnať.

24

Hosťujúci Ba sa dostal k odrazenej lopte na hranici pokutového územia, ale jeho projektil smeroval tesne nad bránu domácich.

23

Na druhej strane sa zrodil rýchly protiútok, po ktorom sa do zakončenia dostal Wind, ale autor zatiaľ jediného presného zásahu v tomto prípade mieril nepresne.

22

Postupne sa už hostia vrátili na útočnú polovicu, ale nedarí sa im prekonať obrané múry súpera. Kodaň si tak stále drží tesné vedenie o jeden gól.

21

Sorensen poslal k zemi Škrtela a tak hostia pokračovali vo svojom útočnom ťažení. Kodaň však už súpera vytlačilo preč zo svojej polovice ihriska.

20

Za súčastného stavu by sa muselo predlžovať. Stačí však, aby v tomto zápase padol ešte jeden gól na hociktorej strane a predlžovať sa už určite nebude.

19

Opäť sa to vracia do starých koľají. Častejšie je pri lopte hosťujúci celok, ktorý však aj naďalej márne dobíja defenzívu súpera.

18

Ten bol rozohratý nakrátko a tak sledujeme kombináciu hostí na útočnej polovici. Kodaň na nič nečaká a okamžite vysoko napáda súperovu rozohrávku.

17

Başakşehir založil postupný prechod na útočnú polovicu a ten domáci prerušili len za cenu nedovoleného zákroku. Turecký celok má výhodu priameho kopu.

16

Domáci futbalista Sorensen pri snahe získať loptu neštastne padol na zem a zrejme bude potrebovať ošetrenie od lekárov. Hra však bude pokračovať ďalej.

15

Túto útočnú snahu hosťujúceho celku potiahol Clichy, ale jeho prihrávka už presná nebola a tak sa nikto z jeho spoluhráčov k lopte nedostal.

14

K lopte sa tak už dostávajú po krátkej pauze hostia, ktorí sa snažia presunúť na útočnú polovicu. Başakşehir stále nič prevratného nevymyslel, všetko sú to len veľmi nepresné strelecké pokusy.

13

Veľa nechýbalo a domáci mohli navýšiť svoje vedenie! Center do pokutového územia sa dostal na Jensena, ktorého zakončenie výborným zákrokom pokryl brankár Günok!

12

Po dlhšej dobe tu bol útočný výpad zo strany domáceho celku, Tekdemir sa previnil nedovoleným zákrokom a tak Kodaň získava priamy kop na útočnej polovici.

11

Úvodná desaťminútovka tohto stretnutia v Dánsku je už minulosťou. Kodaň výborne vstúpila do stretnutia, zmazala manko z prvého zápasu, ale stále je pod veľkým tlakom súpera.

10

Na hranici pokutového územia sa k odrazenej lopte dostal Caicara, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný domácou obranou do bezpečia.

9

Kahveci sa snažil spracovať ťažký center od spoluhráča, napokon sa však už do zakončenia nedostal. Hostia naďalej kombinujú na útočnej polovici.

8

Kodaň sa po strelenom gole prevažne bráni, tlak súpera sa stupňuje, ale stále sa Başakşehir nedostal do žiadnej zaujímavej situácie. Sme však ešte len v úvode celého stretnutia.

7

Dlho netrvalo a turecký celok je znova pri lopte. Hostia sa už stihli rýchlo otriasť z inkasovaného gólu a pokúšajú sa vymyslieť niečo zaujímavé, z čoho by mohlo skórovať.

6

Başakşehir sa pokúsa o rýchly gólovú odpoveď a zahrával svoj prvý rohový kop v tomto zápase. S centrovanou loptou si však domáca defenzíva dokázala poradiť.

5

Vynikajúci štart dánskeho celku to dohto odvetného zápasu, v celkovom súčte skóre to je 1:1 a začína sa tak prakticky odznova. Uričte nás teda čaká ešte zaujímavý osemfinálový súboj.

4

Kodaň dala gól!
A máme tu otvárací zásah tohto stretnutia, ktorý prichádza v štvrtej minúte! Domáci založili rýchlu útočnú akciu, pred bránu hostí smeroval presný center a ten JONAS WIND upratal hlavou do siete – 1:0!

3

Prvý strelecký pokus následne registrujeme aj na druhej strane, z väčšej diaľky sa pokúsil o strelu Clichy, ale jeho pokus ide tesne nad brvno Johnssonovej brány.

2

Hostia si dlho loptu neužili a ihneď ju na svoje kopačky získali domáci futbalisti. Kodaň založila rýchly útok a po ňom sa do zakončenia dostal Wind, ktorý mieril vedľa brány súpera.

1

Prvý polčas na Telia Parken je už v plnom prúde, výkop patril hosťom z Turecka, ktorý odohrajú toto stretnutie v tmavých dresoch, domáci nastupujú v bielych dresoch.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Obe mužstvá sú už spoločne s rozhodcami zápasu prítomné na hracej ploche, prvý polčas sa tak čoskoro začne, prajem príjemný športový zážitok!

Úvodné zostavy:

FC Kodaň: Johnsson – Varela, Nelsson, Bjelland, Boilesen – Mudražija, Zeca © – Biel, Wind, Falk – Kaufmann

Náhradníci: Grytebust – Bengtsson, Papagiannopoulos, Stage, Daramy, Bartolec, Oviedo

Istanbul Başakşehir FK: Günok – Clichy, Epureanu, Škrtel, Caiçara – Kahveci, Topal, Tekdemir © – Crivelli, Ba, Višća

Náhradníci: Babacan, Kivanc – Gulbrandsen, Elia, Behich, Ponck, Uçar, Özcan, Inler, Aleksić, Kaplan

Rozhodca: Orsato – Manganelli, Giallatini (všetci Taliansko)

Prajem príjemný športový večer všetkým fanúšikom futbalu! Dlhé čakanie na dohrávanie dvoch európskych pohárových súťaží sa skončilo, dnes sa bude pokračovať v dohráve Európskej ligy, kde budeme svedkami odvety osemfinálových stretnutí. Avšak, v dvoch prípadoch sa však prvý zápas odohrať nestihol, preto sa odohrá len jedno stretnutie a to na neutrálnej pôde v Nemecku. Lepšiu východiskovú pozíciu má pred týmto zápasom turecký Istanbul Başakşehir FK, ktorý vyhral na pôde Kodane 1:0, ale určite nás v Telia Parken čaká ešte zaujímavé stretnutie. V základnej zostave čerstvého tureckého majstra nechýba Martin Škrtel, tesne pred úvodným výkopom sa znova prihlásime.

Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia mužstvá FC Kodaň a Istanbul Başakşehir FK. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 18:55.

Po prestávke spôsobenou pandémiou koronavírusu sa už dohrali ligové súťaže a tak sa o slovo opäť prihlásia dve najprestížnejšie európske klubové súťaže. Od stredy sa bude pokračovať v Európskej lige, kde sú na programe odvtedy osemfinálových stretnutí. Avšak, v dvoch prípadoch sa však prvý zápas odohrať nestihol, preto sa odohrá len jedno stretnutie a to na neutrálnej pôde v Nemecku. Pochopiteľne sa bude súťaž dohrávať bez prítomnosti divákov.

Prvé stretnutie, ktoré sa odohralo v Turecku nebolo nijak zaujímavé. Napokon padol len jeden gól a to v 88. minúte, keď domáci Višća premenil penaltu a Istanbul Başakşehir v zostave aj s našim Martinom Škrtelom zvíťazil najtesnejším možným rozdielom.

FC Kodaň v uplynulej sezóne obsadila druhé miesto v najvyššej futbalovej súťaži v Dánsku a tak sa domácim obhajoba titulu nevydarila. Istanbul Başakşehir naopak mal veľký dôvod na radosť, keďže súťaž v Turecku vyhral a tak sa správne naladil na dohrávku Európskej ligy.

Nôž na krku majú futbalisti FC Kodaň, ale ešte nič nie je pre dánsky celok stratené. Sledujte náš online prenos!

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:55.

FC Kodaň

FC Kodaň

  • Johnsson
  • Varela
  • Nelsson
  • Bjelland
  • Boilesen (69. Bengtsson)
  • Mudražija (54. Stage)
  • Zeca (C)
  • Biel (84. Oviedo)
  • Wind
  • Falk (84. Bartolec)
  • Kaufmann (54. Daramy)
Istanbul Başakşehir FK

Istanbul Başakşehir FK

  • Günok
  • Clichy
  • Epureanu
  • Škrtel
  • Caiçara
  • Kahveci (71. Özcan)
  • Topal (54. Aleksić)
  • Tekdemir (C) (54. Elia)
  • Crivelli (79. Gulbrandsen)
  • Ba
  • Višća