Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Španielska LaLiga

16.07.2020 o 21:00

Real Madrid CF
2 : 1
(1:0)
Villarreal CF
Naposledy zmenené pred 4 rokmi
obnoviť
Filter

Real Madrid dnes rozhodol o majstrovskom titule. Villarreal mohol v závere vyrovnať, ale každopádne to by aj tak bolo jedno, pretože Barcelona prehrala. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc.

Real Madrid je majstrom Španielska v sezóne 2019/20. Získal svoj 34. titul v histórii klubu.

90+6

Koniec zápasu.

90+5

Barcelona dostala proti Osasune gól na 1:2, ale pre Real Madrid je dôležitejšie to, že Ferland Mendy sa zľava dostal do šestnástky, vytiahol si Asenja a Marco Asensio trafil prázdnu bránku. Gól ale nakoniec neplatí, pretože ešte krátko pred akciou Benzema prihral po kontakte ruky s loptou.

90+3

Real Madrid mal teraz neuveriteľné šťastie. Center sprava spadol do malého vápna a lopta sa odrazila na bránku, Thibaut Courtois ju skvele vytesnil. Belgičan ležiac v páde odkopol z čiary dorážku Bruna Soriana a do tretice prázdnu bránky z metra minul Vicente Iborra.

90+2

Casemiro zahral tesne pred svojou šestnástkou rukou a Javier Ontiveros poslal tvrdú strelu do stredu bránky. Brankár Thibaut Courtois ju vyrazil na rohový kop.

90+1

FC Barcelona stále remizuje proti Osasune 1:1. Villarreal sa v tomto zápase bude snažiť v závere vyrovnať, avšak teraz prerušil akciu hostí faulom Valverde.

90

Nadstavuje sa 6 minút.

88

Santi Cazorla kopol center z rohu do malého vápna, kde lopta spadla. V poriadnej mele ju hostia nezakončili, to zvládol až zakrátko Sofian Chakla. Z voleja mieril nad. Bola to však dobrá šanca.

87

Thibaut Courtois a Raphaël Varane sa pri centri do päťky Realu Madrid nedohodli. Pre brankárom posunul loptu obranca domácich, ale tá skončila ďaleko od bránky. Bude to roh.

86

Žltú kartu dostáva Isco (Real Madrid CF).

85

Isco zahrával priamy kop na útočnej polovici ihriska. Jeho center si nenašiel Vinícius Júnior, ale defenzíva Villarrealu loptu dostala preč.

84

Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Luka Modrić, prichádza Federico Valverde.
Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Toni Kroos, prichádza Isco.
Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Daniel Carvajal, prichádza Lucas Vázquez.

83

Villarreal dal gól!
Mario Gaspar centroval z pravého krídla a VICENTE IBORRA predviedol veľmi peknú hlavičku k vzdialenejšej žrdi, kde už Thibaut Courtois nedočiahol. Záver preto bude ešte veľmi napínavý.

82

Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza André Anguissa, prichádza Manu Trigueros.

81

Karim Benzema individuálne do pokutového územia Villarrealu neprešiel, následne strieľal z diaľky Toni Kroos a jeho prudké zakončenie trafilo brvno bránky Asenja.

80

Vinícius Júnior naviezol loptu do šestnástky súpera, kde skúsil technický pokus, ten mu Sofian Chakla zrazil na rohový kop. Následný pas sa neujal.

79

Teraz sa chvíľu nehrá, pretože nasleduje prestávka na osvieženie.

78

Okamžite po góle pokračujú protesty hráčov Villarrealu. Úprimne, ono to naozaj vyzeralo tak, že ani sami rozhodcovia nevedeli, čo mali po tom nevydarenom signále medzi Ramosom a Benzemom robiť. Každopádne, gól na 2:0 je už právoplatný.

77

Real Madrid dal gól!
KARIM BENZEMA si s penaltou poradil. Loptu poslal po svojej ľavej ruke k žrdi, kde išiel aj Sergio Asenjo, ale na loptu nedosiahol.

76

Penalta sa bude opakovať. Pri lopte je tentoraz Karim Benzema. Poriadne kuriózne momenty.

75

Sergio Ramos sa zahral na Lionela Messiho, posunul loptu a Karim Benzema ju napálil ako Luis Suaréz do siete, lenže francúzsky útočník si nabehol do šestnástky skôr, ako sa Ramos dotkol lopty. Rozhodca prisúdil loptu hráčom Villarrealu, ale teraz sú protesty a rieši sa, že čo sa ide diať.

74

Penalta ešte nie je stopercentná, pretože ju rieši systém VAR. Sergio Ramos už pripravený kopať.

73

Sergio Ramos sa ako stopér vybral do šestnástky súpera a presne na jej hranici ho fauloval Sofian Chakla, ktorý bral najskôr loptu a potom nohu. Znova je to trochu kontroverzné, ale dotyk kopačiek prišiel presne na bielej čiare, čiže penalta to bude.

72

Javier Ontiveros si síce sprava naviezol loptu pred šestnástku súpera, lenže jeho jednoduchí strela šla do miest, kde sa nachádzal Thibaut Courtois. Bol to prvý pokus hostí medzi tri žrde.

71

Ferland Mendy končí na trávniku, dosť tvrdo ho po odohratí lopty trafil André Anguissa. Karta udelená nebude, Real môže rozohrávať z vlastnej polovice.

70

Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času v tomto zápase. Dokáže ešte Villarreal so stretnutím niečo urobiť?

69

Nakoniec to Thibaut Courtois rozchodí a bude pokračovať v hre. Ten úder kolena Quintillu do hlavy Belgičan každopádne vyzeral veľmi zle.

68

Rozcvičovať sa už začal náhradný brankár Alphonse Aréola, pretože Courtois určite stále vidí nad hlavou množstvo hviezdičiek.

68

Žltú kartu dostáva Xavier Quintilla (Villarreal CF).

67

Xavier Quintilla dostal kolmicu do šestnástky súpera, kde išiel proti lopte brankár Thibaut Courtois. Hráč hostí zasiahol belgického brankára kolenom do hlavy a píska sa útočný faul. Čo je však horšie tak to, že Courtois vyzerá veľmi zle a potrebuje ošetrenie.

66

Sergio Ramos chcel preniesť hru na útočnú polovicu ihriska, avšak Luka Modrić nemal vo vzdušnom súboji nárok, a tak znova môže kombinovať Villarreal.

65

Villarreal začína kombináciu z vlastnej polovici ihriska. Domáci síce vyvinuli presing, ale k zisku lopty to neviedlo.

Barcelona vyrovnala zápas s Granadou na 1:1, presadil sa Lionel Messi.

63

Po faule od Luku Modriča prichádza priamy kop pre Villarreal. Ten zakončil vysoko nad bránku Javier Ontiveros. Brankár Thibaut Courtois tentoraz nemusel zasahovať.

62

Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Eden Hazard, prichádza Marco Asensio.
Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Rodrygo, prichádza Vinícius Júnior.
Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Manu Morlanes, prichádza Santi Cazorla.
Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Manu Morlanes, prichádza Vicente Iborra.

61

Hodina stretnutia za nami. Druhý polčas sa ešte len rozbieha, v posledných minútach mal ale viac z hry Real Madrid.

60

Ferland Mendy sa zľava veľmi pekne dostal okolo dvojice protihráčov do šestnástky, jeho zakončenie si našiel Asenjo. Nenadviazal tak na gól proti Granade.

59

Nemecký záložník nakoniec spoluhráčov nenašiel, defenzíva hostí loptu odvrátila preč a vhadzovať bude obranca Ferland Mendy.

58

Javier Ontiveros si počínal nedovolene vedľa svojho pokutového územia. Toni Kroos tak môže centrovať pred bránku Sergia Asenja.

57

Pau Francisco Torres sa pokúsil o dlhú loptu za obranu domáceho celku. Na spoluhráčov to bolo poriadne nepresné, znova bude rozohrávať Thibaut Courtois.

56

Xavier Quintilla centroval z rohu iba do miest, kde sa nachádzal Thibaut Courtois, ktorý loptu stiahol. Výkop na ľavé krídlo už ale Karim Benzema nespracoval.

55

Raphaël Varane odvrátil center z priameho kopu pred bránku Realu Madrid. Villarreal ešte získal roh.

54

Žltú kartu dostáva Luka Modrić (Real Madrid CF).

54

Daniel Carvajal dostal krásnu kolmicu od Modriča k šestnástke. Krajný obranca si skvele posunul loptu okolo Torresa a z rohu päťky strieľal. Sergio Asenjo jeho pokus vyrazil, Hazard sa k dorážke nedostal.

53

Ferland Mendy si chcel spracovať loptu na hruď, lopta ho trafila do brady a ušla mu. Domáci ešte zabojovali, získali loptu naspäť do svojej moci.

51

Eden Hazard a Ferland Mendy si na ľavom krídle nerozumeli, loptu získali hostia a pokúsia sa prejsť na útočnú polovicu. Moisés Gómez si však nespracoval pas na pravé krídlo.

50

Eden Hazard sa síce dostal k prihrávke do šestnástky, ale bol vytlačený von. Real Madrid sa usadil na útočnej polovici, kde kombinuje.

49

Manu Morlanes poslal pas za obranu súpera, avšak Gerard Moreno nemal k lopte bližšie ako dvojica Daniel Carvajal a Thibaut Courtois.

48

Daniel Carvajal si našiel center do pokutového územia Realu Madrid a loptu dostal preč. Villarreal však začína druhé dejstvo aktívne.

47

Villarreal bude musieť v druhom polčase pridať. Momentálne drží loptu v strede ihriska a snaží sa niečo vymyslieť, ale domáci sú stiahnutí na svojej polovici.

46

Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Rubén Peña, prichádza Bruno Soriano.
Striedanie v tíme Villarreal CF: z ihriska odchádza Samuel Chukwueze, prichádza Javier Ontiveros.

46

Začal sa druhý polčas.

FC Barcelona po prvom polčase doma proti Osasune prehráva 0:1.

Nebol to žiadny festival šancí, ale Real Madrid má zápas plne pod kontrolou a po góle Benzemu vyhráva. Domáci majú tri body a tým pádom titul vo svojich rukách, avšak jednogólový náskok vie byť zradný, takže sa nechajme prekvapiť ako zápas dopadne.

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+3

Z priameho kopu priletel pred bránku Realu dobrý center. Sergio Ramos a Sofian Chakla sa tlačili k lopte, minuli ju obaja, nedotkol sa jej nik a rozohrávať bude Thibaut Courtois.

45+2

Sergio Ramos síce vyhral hlavičkový súboj na svojej polovici ihriska, lenže Samuel Chukwueze skončil na trávniku, pretože ho kapitán Realu zasiahol rukou do krku.

45+1

Nadstavujú sa 3 minúty.

45

Držanie lopty: 61% – 39%

44

Rodrygo zachytil pas na pravé krídlo a centroval do päťky po trávniku. Casemiro a Karim Benzema sa do zakončenia nedostali, Sofian Chakla odkopol na roh.

43

Real Madrid znova pri lopte na svojej polovici ihriska. To však nie je pre domácich žiadny problém, pretože Villarreal ju nevie získať. Po prechode dopredu bol na krídle faulovaný Hazard, previnil sa Mario Gaspar.

41

Tentoraz sa pre zmenu usadil na útočnej polovici Villarreal, avšak Manu Morlanes poslal zlú prihrávku na ľavé krídlo, kde sa k lopte nedostal Xavier Quintilla.

40

Gerard Moreno síce získal v strede ihriska loptu, ale bolo to za pomoci faulu. Znova na trávniku skončil Eden Hazard.

39

Samuel Chukwueze potiahol akciu Villarrealu pred šestnástku a do nej poslal skvelú kolmicu, no výborne zablokoval loptu pre Gómeza obranca Daniel Carvajal.

38

Center z rohového kopu sa nepodarilo domácim hráčom zakončiť, hostia sa ubránili, ale smerom dopredu neprešli. V strede poľa však fauloval Casemiro.

37

Rodrygo si na pravom krídle veľmi pekne narazil loptu a poslal ju do päťky, kde tentoraz chýbal Karim Benzema. Obranca Sofian Chakla aj tak zbytočne odvrátil na roh.

36

Eden Hazard dnes veľmi nie je v hre, ale toto bol už druhý alebo tretí faul na jeho osobu. Prišiel v strede ihriska, takže Real Madrid zakladá postupnú akciu.

35

Raphaël Varane poslal nepresný pas na ľavé krídlo, krajný bek Ferland Mendy sa k lopte nedostal, a tak môže akciu začínať Villarreal.

34

Casemiro mal problém s rozohrávkou na vlastnej polovici ihriska, nakoniec dostal loptu na ľavé krídlo, kde bol voľný Ferland Mendy. Real môže ísť dopredu.

33

Nehralo sa dosť dlho, viac ako dve minúty, takmer tri, takže na nadstavení sa to určite odzrkladí. Teraz už ale pokračujme v hre.

30

Chvíľu sa hrať nebude, pretože nasleduje prestávka na osvieženie.

29

Real Madrid dal gól!
Hostia spravili obrovskú chybu v rozohrávke, razom z toho bolo prečíslenie. Luka Modrić poslal loptu do voľného priestoru v šestnástke hostí a KARIM BENZEMA zakončil neomylne pomedzi nohy Asenja.

28

Gerard Moreno faulovaný v strede ihriska, takticky ho poslal na trávnik Raphaël Varane. Defenzíva Realu Madrid sa stíha teraz bez problémov sformovať.

Fauly: 1 – 3

27

Pri postrannej čiare na polovici Realu Madrid sme videli veľa súbojov na malom priestore. Nakoniec bol Morenom faulovaný Daniel Carvajal.

26

Moisés Gómez zrazil center Rodryga do pokutového územia. Real si našiel odrazenú loptu a pokračoval v akcii, no Raphaël Varane nakoniec poslal nepresný pas pre Modriča.

25

Real Madrid drží loptu na svojej polovici ihriska, pretože Villarreal vysoko vysunul presing. Napriek tomu hostia nezískali guľatý nezmysel do svojej moci.

24

Rubén Peña sa sprava dostal do pokutového územia, kde videl, že voľný je Samuel Chukwueze. Kým ale mladík dostal loptu, tak pri ňom boli traja hráči Realu Madrid.

Strely: 6 – 0

23

Karim Benzema si znova počínal nedovolene, tentoraz fauloval v súboji v strede poľa, kde bol faulovaný Sofian Chakla.

22

Daniel Carvajal centroval sprava do malého vápna. Karim Benzema sa cez dvojicu obrancov Villarrealu nedostal k hlavičke a navyše sa nachádzal v postavení mimo hry.

21

Ferland Mendy si nespracoval pas na ľavé krídlo, lopta mu ušla za čiaru. Hráči Realu Madrid napriek tomu okamžite zabrali a znova môžu kombinovať.

20

Real Madrid drží loptu vo svojej moci na útočnej polovici ihriska. Do šestnástky sa teraz nedostáva, ale Villarreal sa pohybuje bez lopty.

19

Toni Kroos zahrával priamy kop centrom pred päťku. Do zakončenia sa tlačil hlavne Sergio Ramos, defenzíva Villarrealu loptu dostala preč.

18

Žltú kartu dostáva Sofian Chakla (Villarreal CF).

Veľmi dôležitá správa pre Real Madrid, ale zatiaľ je ešte priskoro na predčasné závery. Barcelona prehráva doma od 15. minúty proti Osasune 0:1. Trafil sa José Arnáiz.

17

Luka Modrić mal priestor na strelu, a tak to skúsil z nejakých 30 metrov. Sergio Asenjo vyrazil loptu na roh. Center Kroosa zakončoval tesne nad brvno v dobrej možnosti Raphaël Varane.

16

Raphaël Varane a Daniel Carvajal nedostali loptu od svojej šestnástky, a tak ju centroval pred bránku Gerard Moreno, lenže spoluhráčov nenašiel.

15

Real Madrid je od úvodu aktívnejším tímom. Je jasné, že chce potvrdiť rolu favorita a už dnes získať majstrovský titul.

14

Xavier Quintilla mohol vhadzovať po zisku lopty. Villarreal nakoniec len odkopol loptu a po pase naspäť zakončovať nepresne z voleja Karim Benzema.

13

Karim Benzema si hodil loptu medzi troch obrancov Villarrealu, v šestnástke hostí mu ušla. Získal ju ešte Rodrygo, lenže toho zastavil ofsajd.

12

Ferland Mendy si chcel hodiť loptu po ľavom krídle, tam si na neho dal veľký pozor Moisés Gómez. Real nakoniec zakončil akciu, Casemiro z diaľky mieril vysoko nad.

11

Eden Hazard bol faulovaný na útočnej polovici ihriska, kde ho na zem poslal Sofian Chakla. Z priameho kopu tak centroval Toni Kroos, defenzíva hostí odvrátila loptu preč.

10

Daniel Carvajal akciou sprava nepochodil, o loptu prišiel. Villarreal to tiež skúsil po pravom krídle, avšak Mario Gaspar otočil hru iba smerom dozadu.

9

Sofian Chakla poslal pas na pravé krídlo, kde sa k lopte nedostal Samuel Chukwueze. Vhadzovať môže Ferland Mendy.

8

Karim Benzema si v pokutovom území súpera našiel pas do Modriča, avšak zakončenie mu nevyšlo ideálne a Sergio Asenjo nemal so zákrokom žiadny problém.

7

Luka Modrić si zbehol k šestnástke, pokus prihrať pätičkou na spoluhráčov mu nevyšiel. Odkopávať do bránky môže Sergio Asenjo.

6

Real Madrid kombinuje opäť v zadných radoch, zatiaľ čo Samuel Chukwueze je v poriadku a pýta sa späť do hry.

5

Samuel Chukwueze ostáva ležať na trávniku pri šestnástke súpera, kde sa faul nepískal, ale nigérijský hráč má zdravotné problémy a potrebuje ošetrenie.

4

Daniel Carvajal si parádne nabehol na krásny pas od Sergia Ramosa do šestnástky. Krajný bek sa snažil prehodiť Asenja, ten si dal pozor a prekvapenie nedopustil.

3

Casemiro preniesol hru na pravé krídlo, potom sa lopta vrátila k stopérom. Zo zadných radov začínajú akciu aj „Los Blancos“.

2

Villarreal je pri lopte v strede ihriska, postupne sa snaží prejsť dopredu, no Real Madrid je so všetkými hráčmi v permanencii a bráni.

1

Domáci Real Madrid nastupuje v tradičných bielych dresoch, hostia majú žlté prevedenie, čo je typické zas pre nich. Ak „Biely balet“ vyhrá, bude oslavovať svoj 34. titul v histórii.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Ramos ©, Varane, F. Mendy – Kroos, Casemiro, Modrić – Rodrygo, Benzema, E. Hazard.
Náhradníci: Aréola – Isco, Asensio, Bale, B. Díaz, M. Díaz, Nacho Fernández, Jović, L. Vázquez, Vinícius Júnior, Militao, Valverde.

Villarreal CF: Asenjo – M. Gaspar ©, Chakla, Francisco Torres, Quintilla – Anguissa, Morlanes – Peña, Moisés Gómez, Chukwueze – G. Moreno.
Náhradníci: Andrés Fernández – Albiol, Baena, Cazorla, Ratiu, Iborra, Lozano, A. Moreno, Niño, Ontiveros, B. Soriano, Trigueros.

Real Madrid CF

Ak Real Madrid vyhrá, tak bude oslavovať svoj 34. titul v histórii. Na čele tabuľky La Ligy má pred FC Barcelona náskok štyroch bodov. Potrebuje teda dva body, aby mal istotu. Zverenci Zinedina Zidana po reštarte vyhrali všetkých deväť odohratých duelov, keď postupne porazili Eibar, Valenciu, Real Sociedad, Mallorcu, Espanyol, Getafe, Bilbao, Alavés a naposledy aj Granadu. Najlepší strelec Karim Benzema sa v lige postaral o 19 gólov.

Villarreal CF

Villarreal sa nachádza na piatom mieste, kde má 57 bodov a musí ešte bojovať o EL, keďže šieste Getafe má 54 bodov, rovnaký počet vlastní aj siedmy Real Sociedad. Práve s týmto súperom v poslednom kole „žltá ponorka“ prehrala. Predtým vyhral práve nad Getafe, ale celkovo po reštarte vyhral šesť z deviatich duelov, raz remizoval. Najlepší strelec Gerard Moreno sa postaral o 16 gólov.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Real Madrid CF

Real Madrid CF

  • Courtois
  • Carvajal (84. L. Vázquez)
  • Ramos (C)
  • Varane
  • F. Mendy
  • Kroos (84. Isco)
  • Casemiro
  • Modrić (84. Valverde)
  • Rodrygo (62. Vinícius Júnior)
  • Benzema
  • E. Hazard (62. Asensio)
Villarreal CF

Villarreal CF

  • Asenjo
  • M. Gaspar (C)
  • Chakla
  • Francisco Torres
  • Quintilla
  • Anguissa (82. Trigueros)
  • Morlanes (62. Cazorla)
  • Peña (46. B. Soriano)
  • Moisés Gómez
  • Chukwueze (46. Ontiveros)
  • G. Moreno