Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Liga majstrov - Osemfinále

18.02.2020 o 21:00

Borussia Dortmund
2 : 1
(0:0)
Paríž Saint-Germain
Naposledy zmenené pred 4 rokmi
obnoviť
Filter

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.

Držanie lopty: 48 % : 52 %.
Strely na bránu: 3:3.
Strely mimo: 7:5.
Rohy: 3:3.
Ofsajdy: 2:3.
Fauly: 13:11.

Druhý polčas ponúkol skvelý futbal a napokon sa z tesného víťazstva radujú domáci. Tých dostal do vedenia svojim prvým gólom v drese Dortmundu v Lige majstrov nórsky supertalent Erling Häland, hostia ale nezložili zbrane a po peknom prieniku Mbappého a jeho prihrávke vyrovnal Neymar. Hneď vzápätí ale krásnou strelou dostal Borussiu svojim druhým gólom v zápase do vedenia Häland a napriek šanciam PSG v závere už domáci tím toto vedenie udržal. Do Paríža tak pôjde s jednogólovým náskokom, súčasne však i s inkasovaným gólom, takže PSG môže na postup stačiť i výhra 1:0.

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Na Neymarov center z rohu si na prednej tyči nabehol Thiago Silva, prudkou hlavičkou ale loptu nasmeroval tesne nad brvno Bürkiho brány.

90+2

Neymar si vymenil loptu pred šestnástkou Dortmundu so Sarabiom a potom ju posunul k Marquinhosovi. Brazílčanova strela z hranice pokutového územia zrazil jeden z brániacich domácich hráčov tesne mimo vlastnej brány.

90+1

Domáci hráči rozohrali priamy kop na krátko po zemi, ich kombinácia ale nemala dlhé trvanie. Häland si totiž spracovával prihrávku pred šestnástkou PSG v ofsajdovom postavení.

90

Nadstavený čas sú dve minúty.

90

Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Jadon Sancho, prichádza Marcel Schmelzer.

90

Reyna vysunul pomedzi dvojicu hráčov hosťujúceho tímu Guerreira, ktorého podrazil pri pokuse o kľučku Marquinhos. Priamy kop pre Borussiu z ľavej strany útočnej polovice.

89

Žltú kartu za protesty proti odpískaniu Gueyeho faulu dostáva Marco Verratti (Paríž Saint-Germain). I on vynechá odvetný zápas v Paríži.

88

Hostia sa naďalej tlačia dopredu, ich útoky sú ale plné nepresností. Po ďalšej strate lopty dokonca stiahol Gueye na trávnik pred šestnástkou Dortmundu Witsela, ktorý si rád posedí pár desiatok sekúnd na trávniku.

87

Žltú kartu za držanie prenikajúceho Reynu dostáva Thomas Meunier (Paríž Saint-Germain). Meunier vynechá kvôli žltým kartám odvetu v Paríži.

85

Sancho potiahol loptu do šestnástky PSG a prihrávkou doprava vysunul do nábehu Hakimího. Ten obstrelil brankára Navasa, zamieril ale mimo jeho brány a na zadnej tyči nebol na dorážku nikto v žltočiernom.

84

Neymar dobrým defenzívnym zákrokom obral v strede poľa o loptu Cana, hrací predmet sa ale vrátil po niekoľkých desiatkach sekúnd na kopačky domácich. Tí vyrážajú do rýchleho protiútoku.

83

Oba tímy si teraz striedajú v strede poľa kontrolu nad loptou a ani jeden z nich nie je schopný založiť kvalitnejší útok.

81

Nakoniec sa to Parížanom podarilo a bola z toho veľká šanca! Nákop na zadnú tyč sklepol jeden z hráčov PSG na prednú, kde sa k lopte pretlačil i trochu so šťastím Neymar a z ľavej strane trafil pravú tyč Bürkiho brány.

80

Hostia majú loptu stále pod kontrolou, cez výborne organizovaných obrancov Dortmundu sa ale nie a nie dostať do nebezpečnej streleckej pozície.

79

Hostia sa hneď po výkope usadili na polovici Dortmundu a postupnou kombináciou sa snažia dostať k šestnástke domácich.

77

Dortmund dal gól!
Domáci rýchlo odpovedajú na vyrovnávajúci gól PSG a nádherným gólom sa dostávajú do vedenia! Reyna potiahol loptu na polovicu hostí, kde ju prihral pred šestnástkou hostí ERLINGOVI HÄLANDOVI. Ten si ju spracoval a tvrdou strelou poslal nechytateľne do pravého horného rohu Navasovej brány. Krásny gól!

77

Striedanie v tíme Paríž Saint-Germain: z ihriska odchádza Ángel Di María, prichádza Pablo Sarabia.

75

Paríž dal gól!
Je vyrovnané! Mbappé sa na pravom krídle dostal cez dvojicu Zagadou – Reyna a prihrávkou do bránkoviska posunul pred odkrytú bránu k NEYMAROVI, ktorý utiekol Piszczekovi. Brazílčan už potom nemal problém zblízka doraziť loptu do odkrytej brány Dortmundu.

75

Häland dostal výbornú kolmicu za obranu hostí, loptu si ale v šestnástke PSG predkopol priďaleko a vybiehajúci brankár Navas mu ju dokázal vyraziť spod nôh.

74

Domáci sa usadili na polovici hostí, ich obliehanie pokutového územia hostí ale skončilo nevydareným centrom Hakimího. Jeho nákop chytil pripravený brankár Navas.

73

Držanie lopty v 2. polčase: 55 % : 45 %

72

Dlho však akcia hostí netrvala a po zisku lopty vyrazil po pravej strane dopredu Sancho. Jeho prienik ale zastavil Marquinhos, ktorý s menšími komplikáciami založil útok svojho mužstva.

71

Hostia hneď po inkasovanom góle získali rohový kop, Neymarov center ale dokázala obrana Borussie odvrátiť zo svojej šestnástky. K odrazenej lopte sa potom znovu dostali hráči PSG.

Erling Häland strieľa svoj prvý gól v Lige majstrov v drese Borussie Dortmund.

69

Dortmund dal gól!
Domáci otvárajú skóre! Sancho prihrávkou na pravú stranu vysunul Hakimího, ktorý z prvej prihrával do stredu šestnástky. Odtiaľ pálil z prvej Guerreiro, jeho strelu ale zablokoval Marquinhos za seba. Svoj kanoniersky čuch na góly však preukázal ERLING HÄLAND, ktorý bol pri lopte ako prvý a zblízka ju dorazil do siete.

67

Striedanie v tíme Borussia Dortmund: z ihriska odchádza Thorgan Hazard, prichádza Giovanni Reyna.

67

Hakimí si pred šestnástkou PSG naviedol loptu z pravej strany na os ihriska a peknou strelou zakrútil loptu tesne nad Navasovu bránu.

66

Mbappé si narazil loptu s Neymarom a následne si nabehol na jeho prihrávku do šestnástky, jeho tvrdú strelu ale vyrazil brankár Bürki. Di María potom nemohol pokračovať v akcii, pretože si loptu spracoval rukou.

65

Mbappé konečne dostal dobrú prihrávku do šestnástky Dortmundu, dostal sa už do veľmi ostrého uhla. Jeho strelu z tejto pozície domáci brankár Bürki bez problémov vyrazil.

64

Neymarov pas na rozbehnutého Mbappého ale zastavil v sklze Piszczek. Hostia už sú zoradení na svojej polovici ihriska a domáci tak musia útočiť „do plných“.

63

Kurzawa sa opäť dral v strede poľa k lopte, tentokrát sa k nej ale dostal len vďaka faulu na Piszczeka. Häland sa potom snažil prejsť cez obrancov PSG individuálne, to sa mu ale nevydarilo a domáci musia po strate lopty rýchlo bežať dozadu.

62

Kurzawa vystihol prihrávku domácich, obišiel v strede poľa Piszczeka i Witsela a na koniec svojej akcie … prihral loptu do prázdneho priestoru, kde sa dokotúľala do autu.

61

Dortmund má loptu pevne pod kontrolou, avšak predovšetkým v strede poľa. Zápas začína prechádzať hlavne k taktickému obrazu a ani jeden z tímov nechce urobiť chybu.

59

Žltú kartu za zranenie Witsela na trávnik a následný faul lakťom na protihráča dostáva Neymar (Paríž Saint-Germain).

58

Hostia si následne bez väčších problémov poradili s centrom Borussie z rohového kopu a loptu odkopli do stredu poľa. Tam sa jej však zmocnili domáci, ktorí zakladajú svoj postupný útok.

57

Nakoniec domáci loptu získali a okamžite prišiel nákop na rozbehnutého Hälanda. Tomu už vo vlastnom pokutovom území odkopol loptu na rohový kop Marquinhos.

56

Hostia naďalej kombinujú na polovici BVB, avšak len v úctivej vzdialenosti od brány Dortmundu. Domáci dnes bránia skutočne výborne.

55

Hostia postupne začínajú vyrovnávať po aktívnom vstupe Dortmundu do druhého polčasu hru a teraz sa usadili na polovici domáceho tímu.

54

Žltú kartu za šliapnutie Witselovi na nohu dostáva Idrissa Gueye (Paríž Saint-Germain).

54

Hostia tentokrát chceli zaskočiť domácich rozohrávkou po zemi do krídla, tá sa im ale vôbec nevydarila a navyše prišli o loptu.

53

Hummels podrazil pred vlastnou šestnástkou prenikajúceho Mbappého. Priamy kop pre PSG zo zaujímavej pozície.

51

Domácí tím je ale zatiaľ v druhom polčase výrazne aktívnejší a hlavne úspešnejí v osobných súbojoch. Po nepresnej rozohrávke sa hráči Borussie znovu zmocnili lopty a ich útok zakladá z vlastnej polovice Hummels.

50

Häland obral Kimpembeho o loptu a hneď si z pravej strany navádzal loptu na strelu, ňou ale trafil len obrancu PSG.

49

Can výborným pasom pomedzi obrancov PSG vysunul do pokutového územia domácch Hakimího, ktorý z ostrého uhla na pravej strane napálil loptu do brankára Navasa.

48

Guerreiro chcel rýchlo prihrávkou za obranu na pravej strane vysunúť do šestnástky Hazarda, ten si ale túto prihrávku spracovať nedokázal.

47

PSG rýchlo stratilo loptu na vlastnej polovici a Dortmund sa tak okamžite ocitol na polovici súpera. Mbappé však nakoniec obral o loptu Piszczeka a vyrazil dopredu.

46

Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu stredaniu.

46

Začal sa druhý polčas.

Druhý polčas sa začne približne o 22:00.

V prvom polčase mali miernu územnú prevahu hostia, omnoho viac nebezpečných situácií sme ale videli pred bránou PSG. Domáci hrozili z rýchlych protiútokov, naopak výbornou hrou v obrane dovolili hosťom len dve strely. Dlhé postupné útoky Parížanov sa totiž rozbíjali na obranných líniách Dortmundu a napr. Mbappého v prvom polčase skvelým výkonom vygumoval Hummels. Uvidíme, s čím nastúpia oba tímy do druhého dejstva.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 44 % : 56 %
Strely na bránu: 1:0
Strely mimo: 5:2
Rohy: 1:1
Ofsajdy: 2:1
Fauly: 8:3

45

Prvý polčas sa skončil.

44

Prvú žltú kartu zápasu dostáva za prerušenie rýchleho protiútoku PSG podrazením Di Maríu Axel Witsel (Borussia Dortmund).

43

Sanchov center na prednú tyč odhlavičkoval až do stredu poľa Thiago Silva. Tam sa lopty zmocnili hostia a vyrazili smerom k pokutovému územiu BVB.

42

Hazardov center z ľavej strany zablokoval Marquinhos, ktorý sa ešte zúfalým spôsobom snažil zachrániť hostí pred rohovým kopom. To sa mu však nepodarilo.

41

Di María sa pokúsil o individuálny prienik cez stred domácej obrany, doslova si však naňho počkal Zagadou, ktorý ho čistým zákrokom telom odtlačil od lopty.

40

Bürkiho odkop od brány spracoval Meunier, ktorý založil ďalšiu postupnú kombináciu hostí. Tí začínajú získavať územnú prevahu, doteraz z nej ale nedokázali vyťažiť vôbec nič.

39

Borussia teraz navyše vytlačila hráčov PSG na ich polovicu, kde ich vysoko napádajúci ofenzívni hráči Dortmundu naďalej držia.

38

Parížania sa vrátili svojim postupným útokom na polovicu Dortmundu, z ich strany ale nie je vidieť absolútne žiadnu streľbu. Domáci tím zatiaľ bráni veľmi disciplinovane a nepúšťa hostí do streleckých príležitostí.

36

Can prihrávkou na ľavú stranu šestnástky vysunul do zaujímavej pozície Sancha, ktorý loptu ešte oblúčikom posielal na Hälanda. Ten však nedokázal hrací predmet zasiahnuť a ten tak skončil až za bránkovou čiarou.

35

Držanie lopty: 49 %: 51 %
Strely: 5:1
Strely na bránu: 1:0

34

Häland si posunul loptu doľava okolo Thiaga Silvu a z hranice pokutového územia PSG vystrelil, namieril ale len do bočnej siete Navasovej brány.

33

Parížania sa teraz s rozohrávkou vôbec neponáhľajú a loptu si posúvajú v blízkosti stredovej čiary.

32

Hummels veľmi riskantnou malou domov pred napádajúcim Mbappém posunul loptu k brankárovi Bürkimu. Ten ju na poslednú chvíľu dokázal rozohrať, jeho odkop na polovicu PSG ale skončil u hráčov hosťujúceho celku.

Sancho si vymenil strany s Hazardom. Angličan hrá teraz na ľavom krídle a Hazard útočí sprava.

31

Neymara obral Hazard o loptu a hneď ju posunul dopredu na Hälanda. Tomu pri pokuse o kľučku odkopol loptu do autu Verratti.

30

Hostia sa nasťahovali na polovicu domácich, kde rozvíjajú svoj postupný útok. Krátkymi prihrávkami sa postupne približujú k pokutovému územiu BVB.

28

Sancho získal loptu v stredovom kruhu a zaviezol ju k šestnástke hostí. Tam ju posunul doprava a Hakimího výborný center sprava na zadnú tyč musel pred Guerreirom na poslednú chvíľu odhlavičkovať Kimpembe.

27

Sancho si prevzal loptu na ľavej strane, naviedol si ju na pravačku a cez dvojicu obrancov vystrelil k vzdialenejšej tyči. Brankár PSG Navas jeho strelu výborným zákrokom vyrazil.

26

Emre Can znovu fauloval v strede poľa, keď tentokrát po odohraní lopty podkopol Di Maríu. Domáci záložník si už skutočne koleduje o žltú kartu.

25

Sancho si na ľavej strane narazil loptu s Guerreirom a následne sa uvoľnil za obrancu PSG. Jeho strieľaná prihrávka do bránkoviska ale skončila len v rukaviciach brankára Keylora Navasa.

24

Na opačnú stranu nakopol loptu Marquinhos, ani tak rýchly hráč, akým je Mbappé, ale nemal šancu tento pas spracovať. Lopta tak skončila u domáceho brankára Bürkiho a od neho začína ďalší domáci postupný útok.

23

Hneď potom však získal Dortmund priamy kop. Na Sanchov center na zadnú tyč si nabehol Hummels, ktorý však bol v momente prihrávky v ofsajde.

22

Hakimí prenikol za obranu hostí a prihrávkou sprava našiel na hranici šestnástky voľného Cana. Ten si loptu navádzal na strelu, veľmi diskutabilným zákrokom v pokutovom území ho ale o loptu obral Verratti. Hlavný rozhodca necháva hru plynúť ďalej.

21

Ten si loptu pomedzi domácich hráčov navádzal pred šestnástkou na strelu, napokon sa k nej ale nedostal. Domáci po zisku lopty rýchlo otáčajú hru na opačnú stranu.

20

Navas musel pod tlakom napádajúceho Hälanda loptu odkopnúť do stredu poľa, odkiaľ sa okamžitou prihrávkou dozadu k nemu vrátila. Druhý pokus o rozohrávku sa kostarickému brankárovi vydaril viac a jeho nákop spracoval Neymar.

19

Dlhá kombinácia domácich skončila Zagadouovou nepresnou prihrávkou, po ktorej zostrelil na hraciu plochu Can Neymara. I tentokrát sa nedovolený zákrok zaobišiel bez karty.

17

Parížania potom vytlačili domácich na ich polovicu, o loptu ich však pripraviť nedokázali. Hráči Borussie si tak prihrávajú loptu už takmer dve minúty bez prerušenia.

16

Hakimí sa snažil prekľučkovať z pravej strany cez Kurzawu, to sa mu ale opäť nepodarilo. Táto dvojička je zatiaľ zrejme najčastejšou v zápase.

15

Witsel skočil v strede poľa na nohu Neymarovi. Hostia sa potom nasťahovali na polovicu domácich a postupným útokom sa snažia znovu priblížiť k ich šestnástke.

14

Hostia získali rohový kop, ktorý rozohral centrom do šestnástky Dortmundu Neymar. Jeho nákop ale nebol príliš vydarený a domáca obrana ho bez väčších problémov odvrátila do bezpečia.

13

Postupný útok Dortmundu pokračoval ďalej. Domáci hráči sa priblížili k pokutovému územiu a nakoniec sa odhodlal k strele zo strednej vzdialenosti Guerreiro. Nepresným pokusom po zemi výrazne minul Navasovu bránu.

12

Domáci sa po predošlej aktivite PSG snažia trochu upokojiť hru a loptu držia na svojich kopačkách v strede poľa. BVB sa zatiaľ nedarí prebiť sa do nebezpečných pozícií pri šestnástke hostí.

11

Neymar zakrútil loptu z priameho kopu veľmi tesne mimo ľavej tyče domácej brány.

10

Prvýkrát v zápase sa futbalovo predviedol Neymar. Peknou kľučkou si pred šestnástkou Borussie obhodil Piszczeka a Guerreiro ho následne podrazil. Priamy kop pre PSG zo vzdialenosti cca 25 metrov od Bürkiho brány.

9

Verratti pekným oblúčikom za obranu Dortmundu chcel vysunúť do šestnástky domácich Mbappého, ten ale na túto prihrávku vybiehal z jasného ofsajdu.

8

Hostia však vysokým presingom dostali domácich pod veľký tlak a napokon musel Sancho po mizernej Hakimího prihrávke loptu odkopnúť pred napádajúcimi hráčmi PSG aspoň do autu.

7

Parížania sa potom postupne prekombinovali k šestnástke Dortmundu. Útok PSG sa pokúsil zrýchliť pasom na Kurzawu na ľavé krídlo Verratti, Kurzawa ale loptu nedokázal spracovať a hrací predmet mu odskočil do autu.

6

Hazard si nabehol na pas Cana na ľavé krídlo a cez Meuniera sa dostal k centru, jeho nákop bol ale veľmi nepresný a skončil až za bránkovou čiarou na opačnej strane.

5

Hostia sa za veľkého piskotu domácich fanúšikov dostali k postupnej kombinácii na polovici Dortmundu, napokon ale Hummels vystihol kolmicu na Mbappého a posunul ju malou domov svojmu brankárovi Bürkimu.

4

Dortmund je v úvode zápasu výrazne aktívnejší a znovu pripravil hostí v strede poľa rýchlo o loptu. Bürki ju po malej domov nakopol na hrot útoku domáceho tímu, Thiago Silva ale vyhral súboj s Hälandom a loptu získal na kopačky hostí.

3

Hakimí sa následne ocitol po prihrávke na pravú stranu v ofsajdovom postavení. Loptu vráti do hry odkopom z miesta previnenia proti pravidlám brankár PSG Navas.

2

Borussia vyrazila do rýchleho protiútoku. Po pravej strane viedol loptu k šestnástke Hakimí, tentokrát čistým sklzom mu ale loptu odkopol do autu Kurzawa.

1

Výkop zápasu mali domáci, ktorí sa pri svojej prvej rozohrávke okamžite dostali pod tlak napádajúcich Parížanov. Kurzawa v prvom súboji o loptu pri autovej čiare podrazil Hakimího, Dortmund tak bude rozohrávať po faule.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Dortmund bude hrať v žltočiernej kombinácii, PSG v bielych dresoch.

Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.

Úvodné zostavy:

Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek ©, Hummels, Zagadou – Hakimí, Can, Witsel, Guerreiro – Sancho, T. Hazard – Häland.
Náhradníci: Hitz – Dahoud, M. Götze, Schmelzer, N. Schulz, Akanji, Reyna.

Paríž Saint-Germain: Navas – Meunier, Silva ©, Kimpembe, Kurzawa – Gueye, Marquinhos, Verratti – Di María, Mbappé, Neymar.
Náhradníci: S. Rico – Kehrer, Cavani, Icardi, Sarabia, Kouassi, Draxler.

Rozhodca: Lahoz – Devís, del Palomar (ESP).



Vzájomné zápasy

Oba kluby sa v európskych pohárových súťažiach doteraz stretli len v jedinom ročníku. V sezóne 2010/2011 stáli proti sebe v skupinovej fáze Európskej ligy a oba vzájomné zápasy sa skončili nerozhodnými výsledkami – v Dortmunde 1:1 a v Paríži 0:0.



Paríž Saint-Germain

Parížania podľa očakávania hladko smerujú za ďalším francúzskym titulom. Na čele majú pred druhým Marseille v tejto chvíli náskok 10 bodov. Posledných 13 ligových zápasov za sebou neprehrali, v sobotu ale prekvapivo zaváhali na pôde predposledného Amiens v divokej prestrelke, ktorá skončila výsledkom 4:4.

PSG jasne ovládlo skupinu A, v ktorej boli jeho súpermi Real Madrid, Club Bruggy a Galatasaray Istanbul. Zo šiestich zápasov vyhrali päť a body stratili len pri remíze 2:2 v Madride. Dva góly v tomto zápase boli ich jedinými inkasovanými v skupinovej fáze, v zvyšných piatich zápasoch totiž udržali vždy čisté konto.

Zápasy PSG v skupine A:
PSG – Real Madrid 3:0
Galatasaray – PSG 0:1
Club Bruggy – PSG 0:5
PSG – Club Bruggy 1:0
Real Madrid – PSG 2:2
PSG – Galatasaray 5:0



Borussia Dortmund

Borussia stále bojuje o nemecký titul, na prvý Bayern však v Bundeslige stráca z tretieho miesta štyri body. Jej ligová forma je ale veľmi dobrá, keď z piatich ligových zápasov v kalendárnom roku 2020 vyhrala štyri a prehrala len pri gólovej prestrelke v Leverkusene (3:4).

Do osemfinále Ligy majstrov postúpil Dortmund ako druhý tím ťažkej skupiny F, v ktorej boli jeho súpermi FC Barcelona, Inter Miláno a Slavia Praha. S bilanciou tri výhry – jedna remíza – dve prehry napokon postúpil s trojbodovým náskokom pred tretím Interom Miláno.

Zápasy Dortmundu v skupine F:
Dortmund – Barcelona 0:0
Slavia Praha – Dortmund 0:2
Inter Miláno – Dortmund 2:0
Dortmund – Inter Miláno 3:2
Barcelona – Dortmund 3:1
Dortmund – Slavia Praha 2:1

Vitajte pri on-line prenose z osemfinále Ligy majstrov medzi Borussiou Dortmund a Parížom Saint-Germain. Stretnutie sa začne o 21:00.

Borussia Dortmund

Borussia Dortmund

  • Bürki
  • Ł. Piszczek (C)
  • Hummels
  • Zagadou
  • Hakimí
  • Can
  • Witsel
  • Guerreiro
  • Sancho (90. Schmelzer)
  • T. Hazard (67. Reyna)
  • Häland
Paríž Saint-Germain

Paríž Saint-Germain

  • Navas
  • Meunier
  • Silva (C)
  • Kimpembe
  • Kurzawa
  • Gueye
  • Marquinhos
  • Verratti
  • Di María (77. Sarabia)
  • Mbappé
  • Neymar