Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Anglická Premier League

01.02.2020 o 16:00

Newcastle United
0 : 0
(0:0)
Norwich City
Naposledy zmenené pred 4 rokmi
obnoviť
Filter

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.

Držanie lopty: 43 % : 57 %.
Strely na bránu: 5:4.
Strely mimo: 4:10.
Rohy: 8:12.
Ofsajdy: 3:0.
Fauly: 10:15.

Nezáživný zápas napokon gól nepriniesol a končí logickým výsledkom 0:0. Hostia boli aktívnejší a mali územnú prevahu, drvivá väčšina ich útokov sa však rozbíjala o hlboko hrajúci obranný blok domáceho tímu. Napriek tomu sa museli niekoľkokrát činiť obaja brankári, ktorí museli predviesť niekoľko výborných zákrokov na udržanie čistého konta. Väčším sklamaním je však tento výsledok pre hostí, ktorých strata na 17. miesto sa opäť zväčšila. Na Bournemouth strácajú už sedem bodov. Newcastle je aktuálne na 10. mieste.

90+5

Koniec zápasu.

90+4

Posledný nákop hostí do šestnástky Newcastleu poslal brankár Krul, ktorého pas však nedokázal zasiahnuť ani jeden z jeho spoluhráčov. Lopta tak skončila za bránkovou čiarou a každú chvíľu budeme počuť záverečný hvizd hlavného rozhodcu.

90+3

I Dudov center z rohového kopu vyriešila domáca obrana a Haydenov pokus o rýchly protiútok ukončil taktickým faulom v strede poľa Buendía.

90+2

Buendíov center domáca obrana odvrátila do bezpečia, lopta je ale znovu na kopačkách hosťujúcich hráčov. Tí sa stále tlačia dopredu.

90+1

Hostia pokračujú v obliehaní pokutového územia Newcastleu. Hernández sa snažil o individuálny prienik z ľavej strany, jeho útok ale zastavil odkopom lopty do autu Lazaro.

90

Bude sa hrať ešte štyri minúty.

89

Striedanie v tíme Norwich City: z ihriska odchádza Lukas Rupp, prichádza Mario Vrančić.

88

Hostia sa po zisku lopty usadili pred pokutovým územím Newcastleu, vidíme však len klasický scenár. Domáci stoja zoradení v obrannom bloku a nedávajú hosťom absolútne žiadnu možnosť na prienik.

87

Pokus Seana Longstaffa o prienik z ľavého krídla ukončil čistým obranným zákrokom Aarons. Následne ale zle rozohral a domáci sa k lopte znovu dostali.

86

Striedanie v tíme Norwich City: z ihriska odchádza Alexander Tettey, prichádza Onel Hernández.

85

Center od rohovej zástavky doletel tentoraz na hlavu Fernándeza, ktorého hlavičku padajúcu vysokým oblúkom do brány Norwicha musel vyraziť brankár hostí Krul na ďalší rohový kop.

84

Na center z neho si vyskočil Lascelles, jeho hlavičku ale zrazil chrbtom jeden z brániacich hráčov Norwicha na ďalší rohový kop.

83

Hanley si trochu neporozumel so svojim brankárom Krulom a tesne pred ním odhlavičkoval nákop Fernándeza na rohový kop domácich.

82

Rose zasiahol sklzom do nohy Aaronsa. Ten zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.

81

Hostia sa znovu tlačia dopredu, obranu domácich ale nie a nie preraziť. Domáci sa stíhajú presúvať za prihrávajúcimi si hráčmi Norwicha zo strany na stranu.

80

Žltú kartu za zásah Buendíu sklzom do členka dostáva Nabil Bentaleb (Newcastle United).

79

Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Allan Saint-Maximin, prichádza Danny Rose.

78

Hra sa teraz trochu zasekla v strede poľa, kde sledujeme jeden súboj o loptu za druhým. Ani jeden z tímov nemá teraz nad touto časťou ihriska kontrolu.

76

Norwich sa potom dostal spod vysokého napádania domácich hráčov a úspešne rozohral. „Kanárici“ sa nasťahovali na polovicu Newcastleu, kde sa znovu snažia nájsť medzery v obrannom postavení domácich.

75

Zimmermann zastavil Saint-Maximinovu kolmicu na rozbehnutého Almiróna, následnú rozohrávku ale pokazil. Na poslednú chvíľu získal odkopom do Joelintona pre hostí aspoň autové vhadzovanie Tettey.

73

Pukki vystihol rozohrávku domácich a posunul loptu k Dudovi. Ten ho vysunul do šestnástky Newcastleu, jeho strelu po zemi ale Dúbravka vyrazil. Lopta sa však pri tomto zákroku odrazila od jedného z obrancov Newcastleu, ktorý ju na poslednú chvíľu odkopol v sklze pred bránkovou čiarou k Dudovi a slovenský reprezentant dorážkou z prvej namieril do bočnej siete.

72

Počet prihrávok: 279:340
Presnosť prihrávok: 84 % : 83 %

71

Hostia získali rohový kop, center z neho však opäť dokázala obrana Newcastleu vyriešiť. Hráči Norwicha však zostávajú pri lopte a kombinujú okolo šestnástky domáceho celku.

69

Domáci trafili z priameho kopu múr Norwicha, následne ale znovu vybojovali loptu pod svoju kontrolu. Saint-Maximin si prevzal loptu na ľavej strane a naviedol si ju na pravačku. Jeho tečovaná strela skončila tesne mimo Krulovej brány.

68

Almirón si spracoval prihrávku pred šestnástkou Norwicha, kde ho zbytočným faulom podrazil zozadu Hanley. Priamy kop pre Newcastle z výbornej streleckej pozície.

67

Striedanie v tíme Norwich City: z ihriska odchádza Todd Cantwell, prichádza Emiliano Buendía.

66

Center z rohu doletel na hlavu Joelintona, ten ale bol v záklone a loptu tak nasmeroval výrazne mimo Krulovej brány.

65

Saint-Maximin nakoniec vystrelil zo strednej vzdialenosti, jeho pokus však zrazil na rohový kop Rupp.

64

Newcastle sa vôbec prvýkrát v druhom polčase usadil na polovici Norwicha. Saint-Maximinov pokus o sólový prienik po ľavej strane úspešný nebol, domáci ale pokračujú v obliehaní obrany „kanárikov“.

63

Hostia po ubránení rohového kopu vyrazili do rýchleho protiútoku, ktorý skončil prihrávkou na Pukkiho do pokutového územia. Ten z ľavej strany šestnástky domácich prestrelil Dúbravkovu bránu.

62

Center Saint-Maximina z ľavej strany zasiahol Hanley na prednej tyči v sklze tak, že loptu nasmeroval k žrdi vlastnej brány. Gólman Krul pohotovo zareagoval a výborným zákrokom loptu vyrazil.

61

Držanie lopty v 1. polčase: 46 % : 54 %
Držanie lopty v 2. polčase: 32 % : 68 %

60

Newcastle po zisku lopty rýchlo zaútočil, jeho útok ale zakončil Saint-Maximin len slabou strelou do stredu brány na pripraveného Krula.

59

Duda z rohu nacentroval do stredu pokutového územia Newcastleu, kde sa pretlačil k lopte Hanley. Ten loptu zasiahol, jeho prudká hlavička sa ale od zeme odrazila nad domácu bránu.

58

Pukki posunul v šestnástke Newcastleu loptu ku Cantwellovi, ktorý spadol pri zasekávačke proti obrancovi. Cantwell sa dožaduje faulu, padať ale ešte začal skôr, ako sa ho obranca vôbec dotkol.

57

Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza Isaac Hayden, prichádza Sean Longstaff.

56

Ritchie sám i vystrelil, loptu ale poslal vysoko nad Dúbravkovu bránu.

55

Duda podrazil pred vlastnou šestnástkou Haydena. Priamy kop tak získava i Newcastle a z tejto pozície sa dá už i vystreliť priamo na bránu.

54

Striedanie v tíme Newcastle United: z ihriska odchádza DeAndre Yedlin, prichádza Valentino Lazaro.

54

Na Dudov center si najlepšie vyskočil na prednej tyči Byram, hlavou ale loptu len jemne tečoval a tá doletela za bránkovú čiaru až takmer pri rohovej zástavke na opačnej strane.

53

Dudov center dokázala obrana Newcastleu, konkrétne Ritchie, na dvakrát odhlavičkovať na rohový kop. Ten už beží rozohrať slovenský futbalista.

52

Žltú kartu za podrazenie Byrama sklzom do členku dostáva DeAndre Yedlin (Newcastle United). Priamy kop pre Norwich z ľavej strany útočnej polovice.

51

Newcastle agresívnym napádaním vytlačil hostí na ich polovicu, o loptu ich ale stále neobral. Po faule Bentaleba na Dudu navyše dali Norwichu čas a priestor na rozohrávku.

50

Domáci sa však na útočnej polovici dlho neohriali a po faule Ritchieho na Aaronsa sa museli znovu rýchlo zatiahnuť dozadu. Podarilo sa im to a tak musia hostia útočiť „do plných“.

49

Cantwellov nákop na Pukkiho skončil u Martina Dúbravku. Ten loptu vykopol do stredu poľa, kde ju vybojoval pre Newcastle vo vzdušnom súboji Joelinton.

48

Dudovi sa rozohrávka štandardnej situácie vôbec nevydarila a mizerným centrom nakopol loptu až za bránkovú čiaru na opačnej strane ihriska.

47

Newcastle o loptu rýchlo prišiel a hostia tak mohli zaútočiť. Cantwellov center z ľavej strany obrana domácich odhlavičkovala, v súboji o odrazenú loptu na pravej strane ale fauloval Clark Aaronsa. Priamy kop pre Norwich City.

46

Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.

46

Začal sa druhý polčas.

Druhý polčas sa začne približne o 17:05.

Obraz hry v prvom polčase plne odpovedal dôležitosti zápasu a ani jeden z tímov nechcel príliš riskovať. Videli sme tak minimum vyložených gólových príležitostí, pokiaľ však už nejaká prišla, tak skvele zasiahli obaja brankári Dúbravka a Krul. Miernu územnú prevahu mal Norwich, ktorý sa tlačil viac dopredu, cez dobre organizovanú obranu Newcastleu sa ale do streleckých pozícií dostával sporadicky. Nezostáva nám tak nič iné, len dúfať, že druhý polčas prinesie zaujímavejší priebeh a i nejaké góly.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 46 % : 54 %
Strely na bránu: 2:3
Strely mimo: 1:3
Rohy: 2:7
Ofsajdy: 2:0
Fauly: 2:8

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Center z pravej strany odhlavičkoval Hanley k Saint-Maximinovi, ktorého strelu musel v sklze zraziť nad svoju bránu Aarons.

45+1

Prvý polčas akoby sa už len dohrával. Newcastle drží loptu na svojich kopačkách v strede poľa, napriek minimálne napádajúcim hosťom sa ale domáci dopredu príliš neženú.

45

Bude sa hrať ešte dve minúty.

44

Prvú žltú kartu zápasu za podrazenie Saint-Maximina ostrým sklzom zozadu Todd Cantwell (Norwich City).

43

Bentaleb pristavil loptu na strelu Ritchiemu, ktorý však nedokázal prestreliť prehustený priestor pred bránou Norwicha. Po zisku lopty vyrazil okamžite do rýchleho protiútoku na druhú stranu Cantwell, čistým sklzom mu však loptu vypichol Hayden.

42

Brankár Norwicha Krul pokazil rozohrávku a Yedlina, ktorý sa už tlačil k lopte musel nakoniec potiahnuť na trávnik Byram. Priamy kop pre Newcastle takmer presne k pravého rohu pokutového územia hostí.

41

Ani siedmy rohový kop Norwicha nepriniesol žiadnu nebezpečnú situáciu pred Dúbravkovu bránu. Loptu získali domáci, po nepríjemnej malej domov ju ale pred napádajúcim Pukkim musel odkopnúť do autu brankár Dúbravka.

40

Za McLeanovým nákopom spred šestnástky Norwicha sa rozbehol Pukki, tesne pred ním ale odohral loptu na rohový kop domáci kapitán Lascelles.

39

Po dlhšej dobe zaútočil domáci tím. Z jeho útočnej akcie však neprišlo žiadne nebezpečenstvo pre bránu hostí a nakoniec ju ukončil mizerným centrom priamo do rúk brankára Krula Almirón.

38

I tentokrát center Dudu od rohovej zástavky odvrátili obrancovia Newcastleu, domáci sú ale teraz pod veľkým tlakom. Hostia im prakticky nepožičiavajú loptu a nútia ich brániť sa v hlbokom bloku.

37

Dudov center obrana Newcastleu síce vyriešila, do odrazenej lopty sa ale oprel Byram, ktorého strelu zrazil Fernández na rohový kop.

36

Dudova tečovaná strela zo strednej vzdialenosti spadla na hornú sieť Dúbravkovej brány. Ďalší rohový kop pre Norwich City.

34

S domácim hráčom to zatiaľ nevypadá dobre. Saint-Maximin odchádza veľmi pomaly krívajúc za autovú čiaru a jeho pokračovanie v tomto zápase je otázne.

33

Domáci si s centrom z rohu poradili, loptu ale následne znovu získali hostia. Vo vzdušnom súboji s Tetteym potom veľmi zle došliapol na nohu Saint-Maximin a zostáva ležať na trávniku.

32

Aaronsov center odvrátila obrana domácich za šestnástku k Tetteymu, ktorého strelu zrazil jeden z obrancov Newcastleu na rohový kop.

31

Ritchie nepresným pasom na Joelintona nakopol loptu priamo ku gólmanovi Norwicha Krulovi. Od neho začína rozohrávka ďalšej postupnej kombinácie hostí.

29

Pukki si nabehol na kolmicu za obranu domácich, spolu s ním sa ale dokázal vrátiť Lascelles, ktorý mu jeho zakončenie zablokoval. Aarons sa na pravej strane dostal k lopte, ktorú poslal do bránkoviska, tam ju ale nikto nezasiahol a Dúbravka tak zasahovať nemusel.

28

Odrazenú loptu však získali naspäť hostia, ktorí pokračujú v obliehaní obrany Newcastleu. Až na Joelintona sú všetci hráči domáceho tímu maximálne vo vzdialenosti cca 30 metrov od svojej brány.

27

Pukki sa pokúsil o sólový prienik cez prehustenú obranu domácich, to sa mu sa ale nepodarilo a ani jeho center do šestnástky z pravej strany nebol presný.

26

Tempo hry v posledných minútach trochu opadlo a z tribún sa začína ozývať slabý piskot.

24

Almirón zaviezol loptu z vlastnej polovice až k pokutovému územiu Norwicha, kde ju posunul k Saint-Maximinovi. Center z ľavej strany však obrana Norwicha zablokovala a domáci musia prejsť do postupného útoku.

23

Strely: 2:3
Strely na bránu: 1:2

22

Newcastle drží loptu pod kontrolou na svojej polovici a s rozohrávkou sa príliš neponáhľa. Hostia domácich v tejto chvíli prakticky nenapádajú.

21

Lascelles skvelou kolmicou vysunul do nábehu na pravom krídle Yedlina, na ktorého center si na zadnej tyči nabehol ideálne Joelinton. Jeho prudkú hlavičku skvelým zákrokom vyrazil brankár Krul a Almirón, ktorý sa rovnako hlavou snažil zblízka o dorážku, tesne minul bránu hostí.

20

Joelinton pri nábehu na center z pravej strany predskočil Hanleyho, ten mu ale i tak dokázal hlavičkové zakončenie zraziť do autu. Domáci sa po autovom vhadzovaní usadzujú pri šestnástke Norwicha.

19

Norwich znovu získal loptu pod svoju kontrolu a znovu sa nasťahoval na polovicu svojho súpera. I tentokrát sa však jeho útok rozbil o obranné línie Newcastleu.

18

Center z rohu sa odrazil od niekoľkých hráčov v pokutovom území Newcastleu k voľnému Zimmermannovi, ktorý z otočky vypálil vysoko nad Dúbravkovu bránu.

17

Dudov center z pravej strany odhlavičkoval Yedlin za šestnástku k Pukkimu, ktorý okamžitým halfvolejom namieril pod brvno domácej brány. Dúbravka ďalším výborným zákrokom vyrazil jeho strelu nad svoju bránu.

15

Ritchie rozohral roh na krátko na Saint-Maximina, ktorého center z pravej strany doletel priamo do rukavíc pripraveného brankára hostí Krula.

14

Domáci sa vôbec prvýkrát v zápase dostali na dlhšiu dobu na polovicu Norwicha. Po centri Saint-Maximina, ktorý zrazil Byram, bude nasledovať rohový kop Newcastleu.

13

Joelinton svojim napádaním znovu obral hostí o loptu, tentokrát však pokus o rýchly protiútoku zastavil Duda taktickým faulom na Haydena.

12

Yedlinov center z pravej strany odkopol zo svojej šestnástky Hanley, lopta sa ale odrazila na ľavú stranu k Ritchiemu. Ten centroval do šestnástky na Joelintona, ktorý spadol vo vzdušnom súboji s kapitánom Norwicha Hanley. Faul sa nepískal.

11

Joelinton vybojoval v strede poľa loptu pre svojich spoluhráčov, ktorí sa snažia o prienik na útočnú polovicu. Zápas sa zatiaľ odohráva vo veľmi opatrnom duchu.

10

Norwich sa znovu usadil na polovici Newcastleu, kde rozvíja svoju postupnú kombináciu. Domáci sú zatiahnutí veľmi hlboko v obrannom bloku.

8

Za nákopom Haydena si nabiehal na pravom krídle Yedlin, toho ale čistým spôsobom odtlačil od lopty Byram. Hra bude pokračovať odkopom od brány Norwicha.

7

McLean chcel zaskočiť obranu Newcastleu kolmicou na rozbehnutého Cantwella, jeho úmysel ale dobre prečítal Dúbravka. Ten včas vybehol zo svojej brány a loptu chytil.

6

Hostia vstúpili do zápasu omnoho aktívnejšie a Newcastleu zatiaľ loptu príliš nepožičali. Domáci ich však teraz aktívnym napádaním vytlačili aspoň na ich polovicu.

5

Duda nacentroval z rohového kopu na prednú tyč, kam si ideálne nabehol Byram. Jeho prudkú hlavičku vyrazil skvelým reflexívnym zákrokom Martin Dúbravka.

4

Hosťujúci brankár rýchlo rozohral na opačnú stranu, kde sa jeho spoluhráči znovu usadili pri šestnástke Newcastleu. Center z pravej strany nakoniec zrazil hlavou k Dúbravkovi Yedlin.

3

Ritchie potiahol loptu po ľavej strane k šestnástke Norwicha, kde ju posunul k Saint-Maximinovi. Ten si ju naviedol na pravačku a z hranice šestnástky po zemi vystrelil, loptu ale bez väčších problémov chytil brankár Norwicha Krul.

2

Norwich vysokým presingom získal loptu rýchlo naspäť na svoje kopačky a prechádza do postupnej kombinácie na polovici Newcastleu.

1

Výkop zápasu mali hostia, ktorí loptu okamžite nakopli loptu dopredu. Tam ju však Pukki nedokázal vybojovať a hrací predmet tak skončil na kopačkách domácich.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Nabil Bentaleb dnes debutuje v Premier League.

Domáci budú hrať v tradičných čiernobielych dresoch, hostia v červených.

Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.

Úvodné zostavy:

Newcastle United: Dúbravka – Yedlin, F. Fernández, Lascelles ©, Clark, Ritchie – Almirón, Bentaleb, Hayden, Saint-Maximin – Joelinton.
Náhradníci: Darlow – Lejeune, Schär, S. Longstaff, Lazaro, Atsu, Rose.

Norwich City: Krul – Aarons, Zimmermann, G. Hanley ©, Byram – Tettey, McLean – Rupp, Duda, Cantwell – Pukki.
Náhradníci: Fährmann – Drmić, Buendía, O. Hernández, Trybull, M. Vrančić, Lewis.

Rozhodca: Atkinson – Hatzidakis, Smart.



Vzájomné zápasy

Vzájomná bilancia hovorí mierne v prospech Newcastleu, ktorý z 15 zápasov proti Norwichu v Premier League vyhral sedem. Norwich sa z výhry radoval päťkrát a trikrát sa vzájomný zápas skončil remízou. „Kanárici“. Až na jednu výnimku platí v súbojoch týchto dvoch celkov heslo „Môj dom, môj hrad“, domáce tímy totiž okrem jedného zápasu v Norwichi, ktorý vyhral Newcastle, na vlastnom trávniku neprehrávajú. Prvý vzájomný zápas v tomto ročníku vyhral Norwich doma 3:1.

Posledných 5 vzájomných zápasov v Premier League:
23.11.2013: Newcastle – Norwich 2:1
28.1.2014: Norwich – Newcastle 0:0
18.10.2015: Newcastle – Norwich 6:2
2.4.2016: Norwich – Newcastle 3:2
17.8.2019: Norwich – Newcastle 3:1



Norwich City

Nováčik je 14 kôl pred koncom v ťažkej situácii. Tím, do ktorého prišiel na hosťovanie z berlínskej Herthy Ondrej Duda, je na poslednom mieste tabuľky so ziskom 17 bodov a na 17. West Ham stráca už šesť bodov. Nutne tak potrebuje začať vyhrávať, za celý doterajší priebeh ročníka totiž vyhral len štyri zápasy. V posledných piatich zápasov získal päť bodov, čím sa svojim konkurentom v boji o záchranu aspoň trochu priblížil, stále to ale zatiaľ nestačilo. Norwich má podobne ako domáci problém so strieľaním gólov, jeho najlepší strelec Teemu Pukki má však na konte 11 z 24 gólov svojho tímu. Jeho obrana je najhoršou v lige (47 inkasovaných gólov) a vonku je najhorším tímom súťaže, keď v 12 zápasoch vonku získal len 5 bodov.

Posledných 5 ligových zápasov:
Norwich – Tottenham 2:2
Norwich – Crystal Palace 1:1
Manchester United – Norwich 4:0
Norwich – Bournemouth 1:0
Tottenham – Norwich 2:1



Newcastle United

Newcastle, v drese ktorého chytá slovenský reprezentačný brankár Martin Dúbravka, je v tabuľke na 14. mieste, pred 18. Bournemouthom má však sedembodový náskok. Dnes má tak zrejme ideálnu šancu svoj náskok navýšiť. Jeho aktuálna forma je pomerne dobrá, v lige totiž po troch prehrách za sebou nasledujúce tri zápasy neprehral a dokonca doma zdolal Chelsea (1:0). Newcastle má však celkovo v tejto sezóne veľký problém so strieľaním gólov, len tri tímy ich totiž strelili menej ako on (24 strelených gólov). Na domácom trávniku sú „straky“ veľmi silné a dokonca sú siedmym najlepším tímom v tabuľke domácich zápasov.

Posledných 5 ligových zápasov:
Newcastle – Everton 1:2
Newcastle – Leicester 0:3
Wolverhampton – Newcastle 1:1
Newcastle – Chelsea 1:0
Everton – Newcastle 2:2

Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Newcastle United – Norwich City. Stretnutie 25. kola anglickej Premier League sa začne o 16:00.

Newcastle United

Newcastle United

  • Dúbravka
  • Yedlin (54. Lazaro)
  • F. Fernández
  • Lascelles (C)
  • Clark
  • Ritchie
  • Almirón
  • Bentaleb
  • Hayden (57. S. Longstaff)
  • Saint-Maximin (79. Rose)
  • Joelinton
Norwich City

Norwich City

  • Krul
  • Aarons
  • Zimmermann
  • G. Hanley (C)
  • Byram
  • Tettey (86. O. Hernández)
  • McLean
  • Rupp (89. M. Vrančić)
  • Duda
  • Cantwell (67. Buendía)
  • Pukki