Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky
Anglická Premier League

21.01.2020 o 21:15

Chelsea FC
2 : 2
(1:0)
Arsenal FC
Naposledy zmenené pred 4 rokmi
obnoviť
Filter

To je odo mňa z londýnskeho derby všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.

Držanie lopty: 59 % : 41 %.
Strely na bránu: 8:2.
Strely mimo: 5:0.
Rohy: 17:5.
Ofsajdy: 2:1.
Fauly: 11:6.

Chelsea napriek viac ako hodinovej presilovke nedokázala dotiahnuť dobre rozohrané londýnske derby do víťazného konca a z dnešného zápasu získala len bod. Arsenal dopredu, i kvôli dlhému oslabeniu, toho veľa nepredviedol, obe jeho strely ale skončili gólmi. Chelsea mala pritom v niektorých chvíľach obrovský tlak a „kanonierov“ držal v reálnej šanci na body výbornými zákrokmi len brankár Leno. Vrcholom dnešnej drámy bola napokon posledná desaťminútovka. Chelsea dostal do vedenia kapitán Azpilicueta, hostia sa však po inkasovanom góle vrhli do útoku a ich kapitán Bellerín rýchlo vyrovnal. Futbal dnes opäť dokázal, že nemá logiku a napriek tomu, že Chelsea bola objektívne lepším tímom, si Arsenal odváža zo Stamford Bridge bod za remízu, ktorá má pre hostí určite príchuť víťazstva. Chelsea po tomto výsledku zostáva na štvrtom mieste tabuľky a pred piatym Manchesterom United má šesťbodový nákok, United ale bude hrať až zajtra s Burnley. Arsenal je po tretej remíze za sebou na desiatom mieste.

90+5

Koniec zápasu.

90+4

Emersonov center z rohu odhlavičkoval Bellerín a hostia následne loptu odkopli do stredu poľa. Zápas sa zrejme každú chvíľu skončí.

90+3

Azpilicuetov center z pravej strany zrazil Guendouzi na rohový kop. Domáci majú zrejme poslednú šancu na víťazný gól.

90+2

Hudson-Odoi potiahol loptu po ľavej strane k šestnástke a pekne si zasekol Bellerína, nepresným centrom však zakrútil loptu za Lenovu bránu. Nemecký gólman Arsenalu sa s rozohrávkou nikam neponáhľa.

90+1

Saka sa snažil o individuálny prienik po ľavom krídle, Azpilicueta ho ale vytlačil do rohu a nakoniec ho i obral o loptu. Saka však pre hostí získal touto akciou niekoľko desiatok cenných sekúnd.

90+1

Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Gabriel Martinelli, prichádza Joe Willock.

90

Nadstavený čas sú štyri minúty.

89

Domáci mohli hneď odpovedať svojim gólom! Center Hudson-Odoia z prvej z pravej strany doletel napriek teču obrancu Arsenalu na prednú tyč k Batshuayiovi, ten ale loptu jemným dotykom usmernil zblízka len mimo Lenovej brány.

87

Arsenal FC dal gól!
Hostia i svojou druhou strelou na bránu v zápase vyrovnávajú! HÉCTOR BELLERÍN si prevzal loptu na pravom krídle, pred šestnástkou si ju naviedol na ľavačku a cez obrancu vystrelil. Svojou prízemnou strelou zakrútil loptu k pravej tyči, kam už zasahujúci brankár Arrizabalaga nedosiahol.

86

Hostia sa napriek oslabeniu vrhli do útoku a tlačia sa teraz k šestnástke Chelsea. Domáci sa musia zatiahnuť dozadu.

84

Chelsea dala gól!
Domáci sa dostávajú do vedenia! Chelsea rozohrala rohový kop na krátko a lopta sa dostala na ľavom krídle k Hudson-Odoiovi, ktorý ju nacentroval na hranicu bránkoviska. Hostí zmiatol Abraham, ktorý bol na prednej tyči v ofsajde, lopta ale letela okolo neho a k bližšej tyči ju pohotovo tečoval CÉSAR AZPILICUETA.

83

Tammy Abraham si nabiehal za nákopom z vlastnej polovice, Holding ho ale čisto od lopty odtlačil. Následne ešte vletel do reklamného panelu, zdá sa ale, že sa mu našťastie nič nestalo.

82

Emersonov center z rohu odhlavičkovali obrancovia hostí a Martinelli sa podobne, ako pri svojom góle, rozbehol dopredu. Domáci obrancovia si však už tentokrát dali pozor a Martinelliho vytlačili do autu.

81

Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Nicolas Pépé, prichádza Rob Holding.

80

Jorginho nádherným oblúčikom do šestnástky nakopol loptu na Barkleyho, ktorý chrbtom k bráne nasmeroval loptu k pravej tyči. Leno však zákrokom zápasu dokázal loptu vyraziť tesne mimo vlastnej brány.

79

Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Willian, prichádza Michy Batshuayi.

78

Chelsea sa naďalej tlačí do útoku, hráči Arsenalu ale hrajú vo veľmi hlbokom bloku okolo vlastnej šestnástky a nedávajú domácim žiadny priestor na prienik.

77

Na center Jorginha z priameho kopu si nabehol v šestnástke ideálne Abraham, i on ale loptu nasmeroval len do stredu brány do rúk brankára Lena.

76

Žltú kartu za držanie prenikajúceho Mounta za dres dostáva Matteo Guendouzi (Arsenal FC). Priamy kop pre Chelsea z ľavej strany útočnej polovice.

74

Willian si z ľavého krídla naviedol loptu do šestnástky a už zvnútra nej vystrelil cez Mustafiho, strela ale letela len do stredu brány. Gólman Arsenalu Bernd Leno ju tak dokázal vyraziť.

73

Po dlhšej dobe majú loptu na polovici súpera pevne pod kontrolou domáci hráči. Barkleyho center sprava vracal ešte pred bránu zo zadnej tyče Willian, lopta sa ale dostala len k Mustafimu, ktorý ju odkopol do stredu poľa.

72

Pépé sa na pravej strane prekľučkoval k šestnástke Chelsea a prihrávkou pomedzi obrancov vysunul do pokutového územia Lacazettea. Ten zoči-voči brankárovi Arrizabalagovi uspel a strelil gól, v momente Pépého prihrávky bol ale vo výraznom ofsajde, a tak jeho zásah nebol uznaný.

71

Center Pépého z rohu domáci odhlavičkovali a následne odkopli loptu na polovicu hostí. Tí ju dokázali vybojovať pod svoju kontrolu a tlačia sa naspäť pred šestnástku Chelsea.

70

Martinelli prenikol za obranu Chelsea po ľavom krídle a pri šestnástke pripravil pozíciu na center Sakovi. Ten svojim nákopom trafil len Azpilicuetu, od ktorého sa lopta odrazila za bránkovú čiaru.

69

Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza N'Golo Kanté, prichádza Mason Mount.

68

Kanté nechtiac zasiahol v súboji o loptu rukou do brucha Torreiru, ktorý ešte zostáva sedieť na trávniku. Nebude sa však jednať o nič vážneho, na ihrisko totiž nebežia ani lekári Arsenalu.

67

Chelsea má od inkasovaného gólu výraznú územnú prevahu. Kanté si nabiehal do šestnástky na kolmicu Hudson-Odoia, lopta mu ale pri kľučka odskočila a skončila v náručí brankára Lena.

66

Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Mateo Kovačić, prichádza Ross Barkley.

65

Domáci sa okamžite natlačili na polovicu súpera. Zo strednej vzdialenosti vypálil Rüdiger, ten ale namieril len do stredu brány na pripraveného Lena.

Gólové zakončenie Martinelliho bolo vôbec prvou strelou Arsenalu v zápase.

63

Arsenal FC dal gól!
Hostia v oslabení vyrovnávajú! Center z rohu domácich odhlavičkoval Mustafi a lopta sa ešte na polovici Arsenalu dostala ku GABRIELOVI MARTINELLIMU. Ten sa rozbehol do otvorenej obrany Chelsea a v strede ihriska mu pomohol uniknúť domácim hráčom pošmyknutím sa N'Golo Kanté. Martinelli sa tak dostal za obranu Chelsea a svoj dlhý samostatný únik zakončil strelou po zemi okolo vybiehajúceho brankára Arrizabalagu.

62

Strely: 11:0
Strely na bránu: 3:0

60

Willian výbornou kolmicou zo stredu poľa vysunul do nábehu na ľavé krídlo Abrahama, toho ale skvelým defenzívnym zákrokom zastavil na pozícii stredného obrancu hrajúci Granit Xhaka.

59

Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Lacazettea v nádejnom rýchlom protiútoku dostáva Andreas Christensen (Chelsea FC).

58

Azpilicueta si predsa len narazil na pravej strane loptu s Hudson-Odoiom a nabehol si na jeho spätnú prihrávku do šestnástky Arsenalu. Strieľaný center do bránkoviska chytil brankár hostí Leno.

57

Postupnou kombináciou na krátke prihrávky sa však Chelsea približuje k pokutovému územiu Arsenalu. Hostia sa zaťahujú hlboko do obrany a nedávajú domácim možnosť nabiehať si do voľných priestorov.

56

Zápas v druhom polčase nemá vysoké tempo. Loptu majú pod kontrolou domáci, zatiaľ ale kombinujú len v úctivej vzdialenosti od brány Bernda Lena.

55

Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Mesut Özil, prichádza Matteo Guendouzi.

54

V druhom polčase sa hra poriadne pritvrdila. V krátkom časovom slede sme videli v strede poľa niekoľko tvrdých súbojov, ktoré skončili odpískaním faulov.

52

Opakované zábery ukázali, že ani nie v priebehu pol minúty zasiahol Saka loptu rukou hneď dvakrát a hlavný rozhodca mohol minimálne v jednom prípade pokojne nariadiť penaltu. Hra však pokračuje ďalej rozohrávkou hostí.

51

Chelsea zatlačila hostí do obrany a dvakrát za sebou zasiahli brániaci hráči Arsenalu loptu veľmi diskutabilným spôsobom vo vlastnej šestnástke. Domáci reklamujú opäť hru rukou, znovu ale hra pokračuje ďalej.

50

Arrizabalaga rozohral nepresne a nechýbalo veľa, aby sa lopta dostala k Lacazetteovi. Christensen mu na poslednú chvíľu veľmi riskantným sklzom vo vlastnom pokutovom území loptu vypichol.

49

Domáci potom vytlačili hostí na ich polovicu a dokonca ich donútili i k malej domov na brankára Lena. Tomu sa našťastie pre hostí pod tlakom podarilo rozohrať a Arsenal tak môže znovu zaútočiť.

48

Arsenal z následného protiútoku získal rohový kop. Mesut Özil ho rozohral centrom do stredu pokutového územia, loptu však domáci bez väčších problémov odhlavičkovali do bezpečia.

47

Po prihrávke Kovačića z pravej strany sa dostal k lopte v strede pokutového územia Kanté, ktorý z otočky trafil Mustafiho ruku. Hlavný rozhodca znovu nechal hru pokračovať ďalej.

46

Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.

46

Začal sa druhý polčas.

Druhý polčas sa začne približne o 22:19.

Po prvom polčase vedie domáca Chelsea zaslúžene 1:0. Do vedenia ju dostal Jorginho, ktorý premenil penaltu nariadenú po faule Davida Luiza na Abrahama. Skutočným vinníkom tejto situácie bol ale svojou mizernou malou domov Mustafi. Domáci každopádne boli v prvom polčase aktívnejším tímom, naopak hostia nepredviedli smerom dopredu vôbec nič, dokonca ani len nevystrelili. V druhom polčase tak čaká Arsenal veľmi ťažká úloha – ak si chce odviezť zo Stamford Bridge aspoň bod, tak musí v oslabení streliť domácim aspoň jeden gól.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 49 % : 51 %
Strely na bránu: 3:0
Strely mimo: 3:0
Rohy: 10:3
Ofsajdy: 1:0
Fauly: 5:3

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Nákop Mustafiho na Pépého zasiahol pri spracovávaní lopty vo vlastnej šestnástke rukou Rüdiger. Napriek protestom hostí necháva hlavný rozhodca Stuart Attwell hru pokračovať bez prerušenia.

45+1

Dlhá kombinácia Chelsea pokračuje. Domáci si prihrávajú loptu v strede poľa a smerom dopredu akoby ani nechceli hrať.

45

Bude sa hrať ešte dve minúty.

44

Chelsea sa snaží dohrať prvý polčas na polovicu Arsenalu, kde domáci kontrolujú loptu. Postupnou kombináciou sa približujú k šestnástke hostí.

43

Emerson nacentroval z rohu na Rüdigera, ktorý prudkou hlavičkou poslal loptu vysoko nad bránu Lena.

42

Pépého center zastavil Kanté, ktorý hru otočil na opačnú stranu. Hudson-Odoi preniesol hru na Williana na ľavé krídlo, ten však z ostrého uhla trafil len Bellerína.

41

Arsenal má teraz územnú prevahu a i napriek oslabeniu drží loptu s prehľadom na svojich kopačkách. Bellerín po pravej strane potiahol loptu k šestnástke Chelsea a založil útok hostí.

40

Bellerín sa pekne uvoľnil na pravom krídle, jeho center však pred nabiehajúcim Lacazetteom zastavil Azpilicueta. Ten loptu pod tlakom odkopol len na polovicu Arsenalu.

39

Pépé nacentroval na prednú tyč, odkiaľ loptu odhlavičkoval do bezpečia Jorginho. Odrazenú loptu získali hostia, ktorí pokračujú v postupnom útoku.

38

Arsenal sa od vylúčenia Davida Luiza prvýkrát dostal k šestnástke Chelsea a po zablokovanom Pépého centri získava i rohový kop.

Na pozíciu vylúčeného Davida Luiza v obrane Arsenalu dočasne zacúval zo stredu poľa Granit Xhaka.

37

N'Golo Kanté si nabiehal za kolmicou Hudson-Odoia za obranu Arsenalu, vybiehal však z ofsajdovej pozície. Na striedačke Arsenalu sa medzitým pripravuje na príchod na trávnik Rob Holding.

35

Strely: 7:0
Strely na bránu: 3:0

34

Arsenal znovu získal loptu, znovu ju ale v podstate len vrátil domácim. Tí sa dopredu príliš neponáhľajú a prihrávajú si v strede poľa.

33

Hostia odkopli loptu nepresným nákopom na Lacazettea až k brankárovi Arrizabalagovi, ktorý ju hneď vrátil na spoluhráčov na útočnej polovici. Tí pokračujú v obliehaní šestnástky Arsenalu.

32

Hudson-Odoi si narazil na pravej strane šestnástky loptu s Kantém a z prvej sám zakončoval, Leno však jeho strelu k pravej tyči vyrazil mimo svojej svätyne.

31

Emersonov center hostia zrazili na roh. Chelsea ho rozohrala na krátko a hostia domácich nakoniec vytlačili až na ich polovicu, odkiaľ zakladá nový útok obranná štvorica modrých.

30

Domáci sa znovu usadili na polovici Arsenalu a postupnou kombináciou sa snažia nájsť okná v obrannom postavení hostí. Tých, ak nedostane niekto z domácich hráčov červenú kartu, čaká viac ako hodinové oslabenie…

28

Chelsea dala gól!
Domáci otvárajú skóre! JORGINHO strelou umiestnenou presne k ľavej tyči poslal loptu do siete. Brankár Leno síce stranu vystihol, Jorginho ale vystrelil tak dokonale, že gólman Arsenalu už na loptu napriek všetkej snahe nedosiahol.

27

Hráči Arsenalu ešte diskutujú s hlavným rozhodcom, ten ale nemal žiadny dôvod zmeniť svoj verdikt a napokon poslal Davida Luiza definitívne pod sprchu.

26

Mustafi katastrofálnou malou domov vysunul do nábehu Tamyho Abrahama, ktorý obišiel na hranici pokutového územia vybiehajúceho brankára Lena. Abraham už potom chcel zakončovať, do nohy ho ale pri snahe o vypichnutie lopty trafil David Luiz, ktorý za tento zákrok dostáva zaslúženú červenú kartu. Chelsea bude navyše kopať penaltu!

25

Až po viac ako minúte sa hostia dostali na polovicu domácich, usadiť sa tam ale nedokázali a po nepresnom nákope na Lacazettea odkopol loptu naspäť na ich polovicu Christensen.

24

Arsenal sa snaží o rozohrávku, vysoký presing Chelsea mu ale robí obrovské problémy. Hostia sa tak s loptou stále pohybujú len na vlastnej polovici.

23

Domáci rozohrali roh na krátko a do pozície na center z ľavej strany sa dostal Hudson-Odoi. Jeho pas tentokrát skončil ďaleko za Lenovou bránou.

22

Pépého prihrávku do stredu útočnej polovice vystihol Kanté a okamžite otočil hru. Lopta sa dostala na ľavú stranu k Willianovi, ktorého center zablokoval Bellerín na rohový kop.

21

Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Pépého zozadu Emerson (Chelsea FC).

19

Na dlhé autové vhadzovanie si nabehol do šestnástky Chelsea Martinelli, ten ale nedokázal loptu spracovať na hracej ploche a do hry ju tak vráti až domáci brankár Arrizabalaga.

18

Arsenal sa po dlhšej dobe usadil na polovici domácich, jeho dlhá kombinácia ale skončila len Azpilicuetovým blokom Sakovho centru.

16

Chelsea získala ďalšie dva rohové kopy za sebou. Druhý z nich rozohrala na krátko a po narážačke s Willianom centroval z ľavej strany Hudson-Odoi. Jeho nákop k prekvapeniu všetkých hráčov spadol na brvno Lenovej brány.

15

Hudson-Odoi sa po rozohrávke na krátko dostal k centru z pravej strany, ktorý hlavou sklepol na hranicu bránkoviska Rüdiger. Tam zasiahol loptu hlavou Abraham, hrací predmet ale zblízka usmernil priamo do rúk pripraveného Bernda Lena.

14

Kovačić krásnym pasom na pravé krídlo hľadal rozbehnutého Emersona, pred ním však loptu odhlavičkoval na ďalší rohový kop Chelsea Martinelli.

13

Tempo hry zatiaľ nie je príliš vysoké. Ani jeden z tímov neotvára príliš hru a až na niekoľko rohových kopov sledujeme skôr boj o stred poľa.

12

Hostia sa po predošlej aktivite snažia upokojiť hru kombináciou medzi obrancami na vlastnej polovici. Sami sa ale dostali pod tlak nepresnými prihrávkami a Mustafi nakoniec dostal loptu odkopom do napádajúceho Abrahama aspoň do autu.

11

Emersonov center spadol až na zadnú tyč na Christensena, ktorého hlavička v predklone preletela cez celé bránkovisko mimo vzdialenejšej tyči Lenovej brány.

10

Ešte pred samotnou rozohrávkou rohového kopu sa dostali do šarvátky v šestnástke Azpilicueta a Torreira. Obom hlavný rozhodca dohovára.

9

Mustafi sa po krátkom ošetrení vrátil do hry. Na trávniku medzi tým prebiehala kombinácia Chelsea. Abraham si nabehol na oblúčik za obranu Arsenalu, jeho pätičku na Azpilicuetu ale zrazil na rohový kop vracajúci sa Xhaka.

7

Po prihrávke z pravej strany na hranicu šestnástky strieľal z prvej Kovačić, svojou ranou ale trafil len blokujúceho Mustafiho do najcitlivejších mužských partií. Hra je prerušená.

6

Prvý center Pépého z rohu odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Chelsea na ďalší roh a ani druhý Pépého pokus úspešný nebol. Domáci loptu dostali zo svojej šestnástky a napokon ju i získali pod svoju kontrolu.

5

Brankár Chelsea trafil odkopom po malej domov Lacazettea, ktorý zrazil loptu k svojmu spoluhráčovi. Jeho center do šestnástky zablokoval Christensen na rohový kop hostí.

4

Chelsea získala prvý rohový kop. Center od rohovej zástavky brániaci hráči Arsenalu odhlavičkovali a domáci zacúvali s loptou na vlastnú polovicu.

3

David Luiz podkopol zozadu po strate lopty v stredovom kruhu Abrahama. Ten sa len veľmi ťažko dvíha z trávnika, našťastie sa mu ale nestalo nič vážneho.

2

Martinelli kolmicou na ľavú stranu vysunul do nábehu Saku, tomu sa ale center do šestnástky vôbec nevydaril a loptu nakopol až do autu na opačnej strane.

1

Výkop zápasu mal Arsenal. Emerson hneď vypichol hosťom na ľavej strane loptu, do rýchleho brejku sa ale kvôli čistému sklzu Bellerína nedostal.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Oba tímy budú hrať vo svojich tradičných dresoch – Chelsea v modrých, Arsenal v červených.

Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.

Úvodné zostavy:

Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta ©, Christensen, Rüdiger, Emerson – Kanté, Jorginho, Kovačić – Hudson-Odoi, T. Abraham, Willian.
Náhradníci: Caballero – M. Alonso, Barkley, Batshuayi, Mount, K. Zouma, Pedro.

Arsenal FC: Leno – Bellerín ©, Mustafi, David Luiz, Saka – Torreira, Xhaka – Pépé, Özil, Martinelli – A. Lacazette.
Náhradníci: E. Martínez – Holding, D. Ceballos, Willock, Nketiah, Maitland-Niles, Guendouzi.

Rozhodca: Attwell – Hussin, West.



Vzájomné zápasy

Oba kluby sa v Premier League doteraz stretli v 55 vzájomných zápasoch a vzájomná bilancia hovorí veľmi tesne v prospech Arsenalu, ktorý vyhral proti Chelsea 20 duelov. „The Blues“ vyhrali 19-krát a 16-krát sa vzájomný zápas týchto dvoch londýnskych klubov skončil remízou. Arsenalu sa na Stamford Bridge dlhodobo nedarí, poslednú výhru na pôde Chelsea si totiž pripísal ešte v októbri 2011 (5:3). Z posledných siedmich vzájomných zápasov na Stamford Bridge vyhrala Chelsea šesť a len jeden sa skončil remízou. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne na ihrisku Arsenalu vyhrala Chelsea 2:1.

Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
17.9.2017: Chelsea – Arsenal 0:0
3.1.2018: Arsenal – Chelsea 2:2
18.8.2018: Chelsea – Arsenal 3:2
19.1.2019: Arsenal – Chelsea 2:0
29.12.2019: Arsenal – Chelsea 1:2



Arsenal FC

Po príchode Mikela Artetu na lavičku „kanonierov“ došlo k hernému zlepšeniu, na výsledkoch sa ale herná zmena zatiaľ veľmi neprejavila. Arsenalu patrí až 10. miesto tabuľky so stratou 10 bodov na 4. Chelsea, paradoxne tak má bližšie k pásmu zostupu ako k Lige majstrov (náskok 7 bodov na 18. Aston Villu). Z posledných šiestich zápasov prehral Arsenal jediný, súčasne však ale len jeden vyhral a až štyrikrát remizoval. Dnes navyše nemôže počítať s najlepším strelcom Pierre-Emerickom Aubameyangom, ktorý si odpykáva trest za červenú kartu zo zápasu s Crystal Palace. Na ihriskách súperov vyhral Arsenal z 11 zápasov len dva, posledných päť zápasov vonku za sebou ale neprehral.

Posledných 5 ligových zápasov:
Bournemouth – Arsenal 1:1
Arsenal – Chelsea 1:2
Arsenal – Manchester United 2:0
Crystal Palace – Arsenal 1:1
Arsenal – Sheffield 1:1



Chelsea FC

Chelsea má v poslednom období veľmi nevyrovnanú formu, napriek tomu si drží štvrtú priečku v tabuľke. Pred piatym Manchesterom United má päťbodový náskok. Z posledných ôsmich zápasov prehrala Chelsea štyri, pričom ani jeden z nich nebol proti tímu zo špičky tabuľky. Jej útok je štvrtým najproduktívnejším v súťaži (39 strelených gólov) a vedie ho Tammy Abraham, ktorý je s 13 gólmi na 6. mieste tabuľky strelcov. Doma sa Chelsea v poslednej dobe veľmi nedarí a v tabuľke domácich zápasov jej patrí až 9. miesto.

Posledných 5 ligových zápasov:
Chelsea – Southampton 0:2
Arsenal – Chelsea 1:2
Brighton – Chelsea 1:1
Chelsea – Burnley 3:0
Newcastle – Chelsea 1:0

Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Chelsea FC – Arsenal FC. Stretnutie 24. kola anglickej Premier League sa začne o 21:15.

Chelsea FC

Chelsea FC

  • Arrizabalaga
  • Azpilicueta (C)
  • Christensen
  • Rüdiger
  • Emerson
  • Kanté (69. Mount)
  • Jorginho
  • Kovačić (66. Barkley)
  • Hudson-Odoi
  • T. Abraham
  • Willian (79. Batshuayi)
Arsenal FC

Arsenal FC

  • Leno
  • Bellerín (C)
  • Mustafi
  • David Luiz
  • Saka
  • Torreira
  • Xhaka
  • Pépé (81. Holding)
  • Özil (55. Guendouzi)
  • Martinelli (90+1. Willock)
  • A. Lacazette