Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Španielska LaLiga

18.12.2019 o 20:00

FC Barcelona
0 : 0
(0:0)
Real Madrid CF
Naposledy zmenené pred 4 rokmi
obnoviť
Filter

To je odo mňa z tohto El Clásica všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.

Držanie lopty: 52 % : 48 %.
Strely na bránu: 2:4.
Strely mimo: 3:6.
Rohy: 2:6.
Ofsajdy: 1:2.
Fauly: 5:17.

Prvýkrát od novembra 2002 končí ligové El Clásico bezgólovou remízou. Dnešný zápas priniesol stovkám miliónov futbalových fanúšikov na svete zrejme veľké sklamanie a i domáci fanúšikovia dávajú piskotom najavo svoj názor. Domáci sa cez skvele organizovanú obranu Realu Madrid nedostali v druhom polčase absolútne k ničomu, ani hostia ale v taktickom boji toho dopredu veľa nepredviedli. Narozdiel od Barcelony však boli aspoň výrazne strelecky aktívnejší a strelili jeden gól zásluhou Balea, ktorý však nebol kvôli ofsajdu prihrávajúceho Mendyho uznaný. Na pozíciách oboch tímov v tabuľke sa tak dnešným zápasom nič nezmenilo. Barcelona je o skóre na prvom mieste pred druhým Realom a obaja majú pred treťou Sevillou náskok 5 bodov.

90+5

Koniec zápasu.

90+4

Vidal po strate lopty v stredovom kruhu podrazil Kroosa. Hostia sa s rozohrávkou príliš neponáhľajú a loptu si posúvajú predovšetkým v strede poľa.

90+3

Madridčania vytlačili domácich hráčov až pred ich šestnástku a napokon ich donútili i k chybe v rozohrávke. Nepresný pas Modrića na rozbehnutého Benzemu ale skončil až u brankára Barcelony ter Stegena.

90+2

Barcelona kombinuje na útočnej polovici, cez sformovanú obranu Realu sa jej ale zatiaľ nedarí dostať sa do streleckej pozície. Hostia v druhom polčase nedovolili Barcelone v útoku vlastne vôbec nič.

90+2

Žltú kartu za zrazenie prenikajúceho Fatiho na trávnik dostáva Daniel Carvajal (Real Madrid CF).

90

Bude sa hrať ešte päť minút.

89

Messi obišiel Kroosa v strede poľa a hnal sa k šestnástke Realu, pred ňou ale obral po jeho prihrávke výborným sklzom o loptu Casemiro Suáreza. Hostia rýchlo otáčajú hru.

88

Benzema si nabehol na ľavú stranu šestnástky na pas Modrića, prihrávkou do druhej vlny ale vytlačil Rodryga mimo streleckej pozície. Domáci po zisku lopty okamžite vyrážajú do útoku.

87

Fati centrom z rohového kopu na zadnú tyč našiel Suáreza, ktorý však v súboji s obrancom Realu usmernil loptu výrazne mimo Courtoisovej brány.

86

Roberto prišiel na pravom krídle o loptu a Real rýchlo otočil hru. Bale si nabehol na prienikovú prihrávkou pomedzi obrancov Barcelony, loptu si ale predkopol priďaleko a tá skončila až u brankára ter Stegena.

85

V strede poľa ju získali hráči v bielom, v podstate hneď ju ale po faule Rodryga i strácajú. Barcelončania musia začať svoj útok znovu až z vlastnej polovice, pretože ich hostia neúnavne nadávajú.

84

Lenglet i Bale sú našťastie na nohách a odchádzajú za autovú čiaru. Loptu vráti do hry odkopom od svojej brány gólman Barcelony Marc-André ter Stegen.

83

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Antoine Griezmann, prichádza Anssumane Fati.

82

Pri nábehu na center Mendyho z ľavej strany sa zrazili hlavami Lenglet a Bale. Obaja zostávajú ležať na trávniku a musia byť ošetrení.

81

Griezmann sa nedohodol so spoluhráčmi a kolmicou pomedzi obrancov Realu poslal loptu priamo za bránkovú čiaru. Brankár Courtois sa s odkopom od svojej brány neponáhľa.

80

Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Federico Valverde, prichádza Luka Modrić.

80

Striedanie v tíme Real Madrid CF: z ihriska odchádza Isco, prichádza Rodrygo.

79

Rakitić rozohral priamy kop centrom do šestnástky, jeho nevydarený nákop ale vyriešila obrana hostí bez väčších problémov.

78

Žltú kartu dostáva Sergio Ramos (Real Madrid CF). Ten po páde na trávnik rukou stiahol na zem Messiho, ktorý ho chcel obísť.

77

Barcelončania majú v tejto chvíli loptu na svojich kopačkách, avšak len v blízkosti stredového kruhu. Hostia sú pripravení v obranných blokoch na vlastnej polovici a Madridčania tak musia útočiť „do plných“.

76

Žltú kartu za podkopnutie Griezmanna zozadu dostáva Isco (Real Madrid CF).

75

Barcelona hneď odpovedala svojou gólovou príležitosťou. Vidal v rýchlom útoku posunul loptu na ľavú stranu šestnástky k Suárezovi, ktorý loptu zakrútil mimo Courtoisovej brány.

74

Gól neplatí! Mendy bol v momente prihrávky v ofsajde. Pokračujeme tak za stavu 0:0.

73

Real Madrid strieľa gól, ešte sa ale bude preskúmavať! Mendy si nabehol z ľavej strany do šestnástky na prihrávku Valverdeho za obranu Barcelony a z prvej prihrával pred bránu na Garetha Balea. Ten z prvej poslal loptu k ľavej tyči. Čiarový rozhodca hneď zdvihol zástavku a gól preskúmava VAR.

72

Až teraz sa otvoril de Jongovi po kolmej prihrávke od spoluhráča priestor na strelu, z hranice pokutového územia ale vystrelil len po zemi do stredu brány na pripraveného Courtoisa.

71

Barcelona sa postupným útokom dostala na polovicu Realu Madrid, domáci si ale zatiaľ len posúvajú loptu zo strany na stranu. Hostia bránia veľmi dobre.

70

Žltú kartu za tento zákrok na Griezmanna dostáva Gareth Bale (Real Madrid CF).

69

Carvajalov prízemný center do bránkoviska odkopol Lenglet. Za loptou sa potom rozbehol Griezmann, ktorého vysokou nohou v súboji o loptu zasiahol do nohy Bale.

68

Hostia po zisku lopty vyrazili do bleskurýchleho protiútoku. Valverdeho prihrávku na Balea na ľavú stranu najprv zastavil vracajúci sa hráč Barcelony, lopta sa ale vrátila k Valverdemu, ktorý ju dokázal na druhýkrát prestrčiť k Walesanovi. Ten strelou z prvej už zvnútra barcelonskej šestnástky namieril len do bočnej siete ter Stegenovej brány.

67

Messi trafil len múr z hráčov Realu Madrid. Odrazenú loptu získali Barcelončania, ktorí prechádzajú k postupnému útoku okolo šestnástky Realu.

66

Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Suáreza pred vlastnou šestnástkou dostáva Casemiro (Real Madrid CF). Casemiro nebude hrať kvôli žltým kartám v ďalšom zápase. Teraz navyše získava Barcelona priamy kop, ktorý zo vzdialenosti 26 metrov od brány Realu rozohrá Lionel Messi.

65

Carvajal nacentroval z pravej strany na zadnú tyč na Benzemu, ktorý z ťažkej pozície minul hlavou ter Stegenovu bránu.

64

Suárez sklepol center do šestnástky hlavou ku Griezmannovi, ktorého strelu z pravej strany zablokoval Varane. Casemiro po zisku lopty vyrazil dopredu, nepresnou prihrávkou na pravé krídlo na Balea ale rýchly protiútok Realu úplne zbrzdil.

63

Pas na rozbehnutého Griezmanna zastavil Varane, ktorý loptu posunul malou domov svojmu brankárovi Courtoisovi. Ten ju odkopol na polovicu Barcelony, kde sa jej zmocnili domáci hráči.

62

Strely: 2:13

61

Baleovo ďalšie dlhé autové vhadzovanie do šestnástky Barcelony odhlavičkoval domáci obranca ku Kroosovi, ktorého strelu zablokoval Lenglet.

60

Griezmann si obhodil obrancu a pri tom si spracoval loptu rukou, hra ale pokračovala ďalej. Messimu pri spracovávaní jeho prihrávky lopta odskočila a Suárezovi následne zabránil v zakončení z dobrej streleckej pozície ostrým sklzom Sergio Ramos.

59

Ďalšiu nepresnú Valverdeho strelu zastavili domáci obrancovia a rýchlo otáčajú hru.

58

Po viac ako dvoch minútach je hra obnovená. Striedajúci Vidal sa hneď zapojil do hry a z pravého krídla nebezpečne centroval pred bránu Realu, brankár Courtois si ale dal pozor a loptu chytil.

56

Niektorí fanúšikovia vhodili na trávnik ďalšie lopty, ktoré zbierajú usporiadatelia. Hra je tak v tejto chvíli prerušená.

55

Striedanie v tíme FC Barcelona: z ihriska odchádza Nélson Semedo, prichádza Arturo Vidal.

55

Kroosov center na zadnú tyč odhlavičkoval Lenglet. Rýchle prenesenie hry hostí na pravú stranu sa nevydarilo a lopta skončila v aute.

54

Valverdeho strelu zo zhruba 30 metrov zrazil Rakitić na rohový kop. Na tie vedie Real v tejto chvíli 6:1.

53

Barcelona sa snažila o postupnú rozohrávku od brankára ter Stegena, tá sa jej ale vôbec nevydarila a loptu získal Real. Ten znovu kombinuje na polovici Barcelony.

52

Útoky oboch tímov sa v druhom polčase zatiaľ pomerne pravidelne striedajú. Na polovici súpera teraz kombinoval Real Madrid a jeho útok skončil po tom, čo center Isca do šestnástky chytil brankár Barcelony ter Stegen.

51

Messi prenikol po ľavej strane do šestnástky Realu a prihrávkou cez dvojicu obrancov chcel loptu posunúť nabiehajúcemu Griezmannovi, pred ním ju však odkopol do autu Ramos.

50

Messi získal loptu na vlastnej polovici a obišiel dvojicu protihráčov v strede poľa. Jeho akciu zastavil taktickým faulom Casemiro.

49

Madridčania sa znovu nasťahovali pred šestnástku Barcelony. Po prihrávke Isca na ľavej strane centroval do pokutového územia domácich Mendy, loptu však znovu odhlavičkoval do bezpečia Gerard Piqué.

48

Piqué odhlavičkoval center z vlastnej šestnástky a Griezmann, ktorý bol v prvom polčase prakticky neviditeľný, vyrazil po pravej strane do útoku. Jeho prienik ukončil čistým sklzom a vypichnutím lopty do autu Mendy.

47

Real hneď po výkope pripravil domácich o loptu a usadil sa na útočnej polovici. Isco sa pokúsil o individuálny prienik po ľavom krídle, jeho prihrávku do šestnástky ale zrazil na rohový kop Semedo.

46

Výkop druhého polčasu mala Barcelona. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.

46

Začal sa druhý polčas.

Druhý polčas sa začne približne o 21:02.

V prvej polovici prvého dejstva bol aktívnejší Real Madrid, ktorý si však napriek veľkej aktivite dlho nemohol vytvoriť vyloženú gólovú príležitosť. Šancu na gól mal až Casemiro po rohovom kope Kroosa v 17. minúte, jeho hlavičku však odhlavičkoval na bránkovej čiare obranca Piqué. Hra sa potom postupne vyrovnala, a v druhej polovici prvého polčasu sa hral omnoho otvorenejší futbal a s niekoľkými výbornými gólovými príležitosťami na oboch stranách. Messiho strelu od odkrytej brány však vykopol z prázdnej brány Sergio Ramos a na opačnej strane potom Valverde krásnou strelou tesne minul bránu Barcelony. Verme teda, že v druhom polčase uvidíme viac zaujímavých momentov a i góly.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 51 % : 49 %
Strely na bránu: 1:4
Strely mimo: 1:4
Rohy: 1:4
Ofsajdy: 1:0
Fauly: 3:7

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

Bude sa hrať ešte jednu minútu.

45

Žltú kartu za zastavenie prenikajúceho Isca nedovoleným spôsobom dostáva Clément Lenglet (FC Barcelona).

45

Griezmannov center zľava doletel na Suáreza, ktorého prihrávku do bránkoviska odkopol v sklze Varane.

44

Center Mendyho z ľavej strany odhlavičkoval Lenglet za šestnástku k Valverdemu, ktorého strelu z voleja z prvej chytil brankár ter Stegen.

43

Vysokým presingom teraz napádali súpera Barcelončania a úspešne. Courtois musel pred blížiacim sa Suárezom loptu odkopnúť len na polovici domáceho tímu.

42

Real hneď otočil hru na opačnú stranu, nič viac ako nepresný center Balea z pravej strany ale nakoniec zo svojho útoku nevyťažil.

41

Messi nádherným oblúčikom za obranu Realu Madrid našiel ideálne z ľavej strany nabiehajúceho Albu, ktorý z prvej jemne tečoval loptu. Jeho zakončenie po zemi skončilo veľmi tesne Courtoisovej brány.

Gareth Bale si vymenil pozíciu s Iscom a hrá v posledných minútach z ľavej strany. Isco sa presunul na pravé krídlo.

40

Žltú kartu za sotenie Casemira zozadu na trávnik dostáva Luis Suárez (FC Barcelona).

39

Baleovu strelu zablokoval Roberto priamo do rúk vlastného brankára ter Stegena. Ten loptu rozohral po zem na spoluhráčov v obrane, ktorí sa hneď ocitli znovu pod tlakom napádajúcich hostí.

38

Za piskotu domácich fanúšikov získali loptu pod svoju kontrolu znovu Madridčania. Tí sa našťastie pre domácich hráčov vytlačili sami na vlastnú polovicu, odkiaľ musia založiť svoj nový útok.

37

„Biely balet“ tak prechádza do ďalšieho postupného útoku na polovici Barcelony. Mendy sa nepokúsil o center z ľavej strany, namiesto toho loptu prihral pred šestnástku Kroosovi, ktorý svojou strelou výrazne minul ter Stegenovu bránu.

36

Messiho center z rohu odhlavičkoval do autu na prednej tyči stojaci Karim Benzema. Po Messiho autovom vhadzovaní sa Argentínčan nedohodol s Robertom a ten loptu prenechal obrancom Realu.

35

Casemiro prišiel pred vlastnou šestnástkou o loptu, našťastie preňho domácich jeho spoluhráči Barcelončanov zastaviť. Semedov prienik potom zastavil odkopom lopty do autu Semedo.

34

Držanie lopty: 56 % : 44 %

33

Barcelončania teraz držia loptu na polovici Realu, postupnou kombináciou im to ale dnes veľmi nejde. Madridčania domácich opäť vytlačili na ich polovicu.

32

Na opačnej strane napriahol k skvelej strele zo strednej vzdialenosti Valverde a ľavú tyč ter Stegenovej brány minul len o centimetre.

31

Albov center z ľavého krídla vyrazil pred Robertom brankár Courtois na Messiho, ktorého strelu z prvej odkopol pred vlastnou odkrytou bránou v páde Sergio Ramos. Skvelý defenzívny zákrok madridského kapitána!

30

Kroosov nákop brankár ter Stegen vyboxoval mimo svojej šestnástky a center z krídla potom sám chytil. Rýchla rozohrávka sa mu ale nevydarila a Real sa stihol zoradiť do obranného postavenia na vlastnej polovici.

29

Real, ktorý je v posledných minútach aktívnejší, tak opäť prešiel do útoku a vďaka zablokovanému centru Mendyho získava ďalší rohový kop.

28

Semedo si narazil loptu s Robertom a nabehol si na jeho spätnú prihrávku do šestnástky, peknú akciu Barcelony ale ukončil asistent rozhodcu ofsajdovým verdiktom.

27

Na Kroosov center z rohového kopu si odskočil od svojho strážcu Varane, hlavou zo záklonu však loptu poslal mimo domácej brány.

26

Benzema prenikol do pokutového územia z pravej strany a jeho prihrávku do bránkoviska vyrazil brankár ter Stegen. Ten potom výborným zákrokom vyrazil i Casemirovu strelu zo strednej vzdialenosti k ľavej tyči na rohový kop.

25

Na Baleov center z ľavej strany si nabehol Sergio Ramos, madridský kapitán ale loptu usmernil hlavou výrazne mimo domácej brány.

24

Isco si na ľavej strane narazil loptu s Benzemom, jeho center však odvrátil Lenglet len do autu. Baleovo dlhé autové vhadzovanie potom odhlavičkoval jeden z brániacich hráčov Barcelony zo svojej šestnástky.

23

Brankár Kataláncov ter Stegen tak loptu len nakopol do stredu poľa, kde potiahol Roberta k zemi Mendy. Domáci však výhodu nevyužili a po nepresnej prihrávke Rakitića získavajú loptu Madridčania.

22

Barcelona získala po dlhšej dobe loptu pod svoju kontrolu, Real však svojich súperov opäť vytláča vysokým napádaním až k ich šestnástke.

21

Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie prenikajúceho Isca Ivan Rakitić (FC Barcelona). Real rozohral po faule na útočnej polovice na krátko po zemi a prechádza do postupného útoku.

19

Benzemov oblúčik z ľavej strany odhlavičkoval Piqué a obrana Barcelony následne vyriešili i Baleov center z opačnej strany. Pri nábehu na ďalší nákop sa dostali do šarvátky Varane a Alba a oboch kohútov upokojuje hlavný rozhodca.

18

Ďalší Kroosov center z rohu tentokrát odhlavičkoval prvý brániaci hráč na prednej tyči. Hostia však získali odrazenú loptu a sú v tejto chvíli iniciatívnejším tímom. V jednom zo súbojov v šestnástke potom zasiahol nohou Lenglet Varanea do stehna, hra ale pokračuje bez prerušenia.

17

Real rozohral rohový kop na krátko a po centri z pravej strany sa pretlačil pri zadnej tyči k hlavičke Casemiro. Loptu letiacu k vzdialenejšej tyči vyhlavičkoval na bránkovej čiare Piqué.

17

Casemirovu strelu zo strednej vzdialenosti zrazil jeden z brániacich hráčov Realu na rohový kop.

16

Isco obišiel elegantnou kľučkou na ľavom krídle Semeda, i z jeho ľavačky ale prišiel nie príliš vydarený center. Piqué ho odhlavičkoval do autu a po vhadzovaní pokračuje Real v postupnom útoku.

15

Hostia vysokým presingom obrali domácich o loptu, okrem jedného Mendyho centru z ľavej strany sa však nedostali zatiaľ k ničomu.

14

Zápas sa zatiaľ odohráva v opatrnom duchu. Okrem Benzemovho streleckého pokusu spred niekoľkých minút sme nevideli ešte ani jednu strelu a hra sa odohráva prevažne v strede poľa.

13

Madridčania zatiaľ napádajú veľmi vysoko, brankár ter Stegen ale dokázal tentokrát cez napádajúcich súperov rozohrať presným odkopom na útočnú polovicu. Hráči Realu tak zacúvali dozadu do obranného postavenia a Casemiro napokon loptu v strede poľa získal.

12

Albov prízemný center z ľavej strany zablokoval v šestnástke Carvajal v sklze a domáci po tomto defenzívnom zákroku obrancu Realu reklamujú ruku. Ten sa však lopty rukou vôbec nedotkol a hra tak pokračuje ďalej.

11

Kroos podržal loptu pred šestnástkou Barcelony a prihrávkou na jej hranici ju chcel posunúť Iscovi. Ten v súboji s Piquém spadol, loptu ale ešte posunul doprava na Benzemu, ktorého strelu z prvej po zemi bez problémov chytil nemecký gólman Barcelony ter Stegen.

10

…rýchlu protiakciu Barcelony ale ukončil de Jong veľmi nepresným centrom z ľavého krídla. Sergio Ramos, na ktorého barcelonskí diváci pískajú ešte viac, ako na ostatných hráčov Realu, zakladá útok Realu.

9

Valverde zachytil odkop ter Stegen a založil postupný útok Realu. Lopta sa dostala na ľavú stranu k Mendymu, ktorého center však obrana Barcelony odvrátila a domáci štartujú na opačnú stranu…

8

Možný rýchly protiútok Barcelony zastavil taktickým zadržaním de Jonga v strede poľa Casemira. Barcelončania rozohrali po faule prihrávkou dozadu a loptu majú na kopačkách opäť domáci obrancovia spolu s brankárom ter Stegenom.

7

Ďalší pokus Realu o založenie postupného útoku bol tentokrát výrazne úspešnejší. Mendy si nabehol na ľavé krídlo na pas zo stredu poľa, cez Semeda sa ale nedostal a po malej domov od portugalského pravého obrancu Barcelony rozohráva brankár Barcelony Marc-André ter Stegen.

6

Po nevydarenej rozohrávke Barcelony získal loptu Ramos, ktorý bez veľkého váhania nakopol loptu za barcelonskú obranu. Tam ale nebol nikto v bielom a lopta sa dokotúľala až za bránkovú čiaru.

5

Messi nádherným pasom na ľavú stranu šestnástky našiel ideálne Jordiho Albu, ktorý ešte vracal loptu nabiehajúcemu Suárezovi. Neobsadený Uruguajčan však hrací predmet nespracoval a Barcelončania sa k nemu dostali až takmer pri autovej čiare.

4

Hostia vytlačili aktívnym presingom domácich na ich polovicu, o loptu ich však obrať nedokázali. Barcelončania sa tak po Piquého rozohrávke vrátili na polovicu Realu, ich kombinácia ale zatiaľ prebieha len v úctivej vzdialenosti o Courtoisovej brá­ny.

3

Barcelona tak prvýkrát útočí. Suárezovi sa pokus o individuálny prienik nevydaril, loptu však udržal pod kontrolou a po prihrávke dozadu prechádzajú Katalánci k postupnej kombinácii plnej krátkych prihrávok.

2

Prvý nákop Ramosa na pravé krídlo na Balea vyriešil odkopom lopty do autu Alba. Ľavý obranca Barcelony potom odohral do autu i autové vhadzovanie Realu a akcia hostí napokon skončila po faule Isca na Lengleta v hlavičkovom súboji.

1

Výkop El Clásico mali Madridčania. Tí začínajú svoj prvý útok za veľkého piskotu barcelonských fanúšikov rozohrávkou od vlastných obrancov.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Barcelona bude hrať v tradičnej červenomodrej kombinácii, Real Madrid v bielych dresoch.

Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu za pôsobivého chorea domácich tribún.

Úvodné zostavy:

FC Barcelona: ter Stegen – N. Semedo, Piqué, Lenglet, Alba – Roberto, Rakitić, F. de Jong – Messi ©, L. Suárez, Griezmann.
Náhradníci: Neto – Busquets, Arturo Vidal, C. Pérez, Aleñá, Fati, Umtiti.

Real Madrid CF: Courtois – Carvajal, Varane, Ramos ©, F. Mendy – Valverde, Casemiro, Kroos – Bale, Benzema, Isco.
Náhradníci: Aréola – Vinícius Júnior, Nacho Fernández, Jović, Rodrygo, Modrić, Militao.

Rozhodca: Hernández – Bengoetxea, Fernández.



Vzájomné zápasy

Vzájomná bilancia hovorí mierne v prospech Barcelony, ktorá vyhrala nad Realom Madrid 96-krát. Real porazil Barcelonu 95-krát a 51 zápasov sa skončilo remízou. Barcelona je výrazne lepšia v posledných sezónach. V LaLige prehrala s Realom Madrid naposledy ešte v apríli 2016 (1:2), takže aktuálne ťahá sériu šiestich zápasov proti Realu bez prehry, z ktorých štyri výhrala. Pokiaľ započítame všetky súťaže, tak Real naposledy vyhral nad Barcelonou v Superpohári v roku 2017 (vonku 3:1, doma 2:0). V minulej sezóne vyhrala oba zápasy Barcelona – doma jasne 5:1 a vonku 1:0.

Vzájomné ligové zápasy za posledné tri sezóny:

2016/2017:
Barcelona – Real Madrid 1:1
Real Madrid – Barcelona 2:3

2017/2018:
Real Madrid – Barcelona 0:3
Barcelona – Real Madrid 2:2

2018/2019:
Barcelona – Real Madrid 5:1
Real Madrid – Barcelona 0:1



Real Madrid CF

Madridčania sú v tabuľke LaLigy na druhom mieste len o skóre za svojim katalánskym rivalom a podobne ako on v poslednom kole po niekoľkých výhrach za sebou len remizovali. Real prehral v sezóne len raz, a to na Mallorce v polovici októbra (0:1). Od tohto zápasu si na svoje konto pripísal päť výhier a dve remízy, pričom tú druhú v nedeľu vo Valencii (1:1). Útok Realu je po Barcelone druhým najproduktívnejším tímom v lige (33 gólov) a Karim Benzema sa delí o prvé miesto v tabuľke strelcov s Lionelom Messim (12 gólov). Po Atléticu Madrid má však i druhú najlepšiu obranu, keď za 16 zápasov inkasoval len 12 gólov. Vonku je „Biely balet“ druhým najlepším tímom ligy, keď v ôsmich zápasoch na cudzích ihriskách získal 15 bodov.

Posledných 5 ligových zápasov:
Eibar – Real Madrid 0:4
Real Madrid – Real Sociedad 3:1
Alavés – Real Madrid 1:2
Real Madrid – Espanyol 2:0
Valencia – Real Madrid 1:1

Nebudú hrať:

  • Marco Asensio (zranenie kolena)
  • Eden Hazard (zranenie členka)
  • Marcelo (zranenie lýtka)
  • James Rodríguez (zranenie kolena)
  • Lucas Vázquez (zranenie prstu na nohe)



FC Barcelona

Katalánci vstupia do dnešného zápasu ako líder španielskej LaLigy, súťaž však vedú len o skóre pred Realom Madrid. Pred treťou Sevillou majú náskok štyri body a práve tento zápas k dobru. Po rozpačitom vstupe do sezóny sa Barcelona rozohrala do výbornej formy a od konca septembra prehrala v LaLige jediný zápas – na začiatku novembra na pôde Levante (1:3). Aktuálne ťahá Barcelona sériu piatich ligových zápasov bez prehry, pričom len v poslednom kole na ihrisku Realu Sociedad stratila body pri remíze 2:2. Ako je už v posledných rokoch zvykom, tak Barcelona je najproduktívnejším tímom ligy (43 strelených gólov) a Lionel Messi najlepším strelcom súťaže, aj keď kvôli zraneniu na začiatku sezóny sa o prvú priečku delí s Karimom Benzemom (12 gólov). Barcelončania v tejto sezóne doma nestratili ešte ani bod.

Posledných 5 ligových zápasov:
Barcelona – Celta Vigo 4:1
Leganés – Barcelona 1:2
Atlético Madrid – Barcelona 0:1
Barcelona – Mallorca 5:2
Real Sociedad – Barcelona 2:2

Nebudú hrať:

  • Ousmane Dembélé (zranenie stehna)
  • Arthur (zranenie triesel)

Vitajte pri on-line prenose z prvého El Clásica v tejto sezóne španielskej LaLigy. Zápas FC Barcelona – Real Madrid CF sa začne o 20:00.

Vážení športoví priatelia, zápas FC Barcelona – Real Madrid je odložený na 18. december 2019. Želáme krásny zvyšok víkendu.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.

FC Barcelona

FC Barcelona

  • ter Stegen
  • N. Semedo (55. Arturo Vidal)
  • Piqué
  • Lenglet
  • Alba
  • Roberto
  • Rakitić
  • F. de Jong
  • Messi (C)
  • L. Suárez
  • Griezmann (83. Fati)
Real Madrid CF

Real Madrid CF

  • Courtois
  • Carvajal
  • Varane
  • Ramos (C)
  • F. Mendy
  • Valverde (80. Modrić)
  • Casemiro
  • Kroos
  • Bale
  • Benzema
  • Isco (80. Rodrygo)