Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Kvalifikácia ME - Skupina E

16.11.2019 o 18:00

Azerbajdžan
0 : 2
(0:2)
Wales
Naposledy zmenené pred 4 rokmi
obnoviť
Filter

V druhom polčase už napokon žiadny gól nepadol a tak si Wales po výhre 2:0 pripisuje tri body do tabuľky. To teda znamená, že Wales preskakuje v tabuľke Slovensko a my sme sa tak ocitli na štvrtom mieste. Verme však, že po zápase s Chorvátskom, ktorý sa začne o necelú hodinu to už platiť nebude! Ďakujem vám za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok sobotného večera.

90+5

Koniec zápasu.

90+5

Žltú kartu dostáva Rabii Matondo (Wales).

90+3

Azerbajdžan tak ani dnes v domácom prostredí nezíska prvé víťazstvo v tejto kvalfikácii.

90+2

Tento zápas sa však už prakticky len dohráva. O všetkom je už rozhodnuté, žiadne prekvapenie sa nezrodí.

90+1

Tak ešte pät minút navyše sa bude nadstavovať v druhom polčase!

90

Žltú kartu dostáva Connor Roberts (Wales).

90

Žltú kartu dostáva Badavi Husejnov (Azerbajdžan).

89

Riadny hrací čas tohto stretnutia sa už čoskoro naplní. Uvidíme, či ešte hlavný rozhodca Deniz Aytekin z Nemecka bude niečo nadstavovať.

88

Wales to predsa len ešte skúša v útoku, ale nedokáže sa presadiť cez pozornú defenzívu súpera.

87

Striedanie v tíme Wales: z ihriska odchádza Ethan Ampadu, prichádza Will Vaulks.

86

V krátkej dobe sme sledovali rýchle útočné výpady z oboch strán, ale nič zaujímavého nám to neponúklo.

85

Azerbajdžan zahrával priamy kop, ale brankár Hennessey ani v tomto prípade nemusel zasahovať. Už to teda vyzerá, že si Hennessey udrží v dôležitom zápase čisté konto.

83

Záver zápasu v Baku sa už pomaly, ale isto blíži. Nič nenasvedčuje otmu, žeby sme mohli byť ešte svedkami prípadnej drámy.

82

Striedanie v tíme Azerbajdžan: z ihriska odchádza Dimitrij Nazarov, prichádza Džávid Husejnov.

82

Striedanie v tíme Wales: z ihriska odchádza Daniel James, prichádza Rabii Matondo.

81

Žltú kartu dostáva Joe Morrell (Wales).

80

Necelych desať minút ostáva do konca tohto kvalifikačného stretnutia. Zatiaľ všetko nasvedčuje tomu, že Wales získane povinné a hlavne dôležité tri body do tabuľky.

78

Hostia sa ešte skúšajú presadiť v útoku, ale v druhom polčase sa im nedarí hlavne vo finálnej fáze. Aj strelecké pokusy sú zo strany Walesu veľmi nepresné.

77

Rohový kop napokon nič zaujímavého neponúkol. K lopte sa tak už dostáva Wales, ktorý sa v týchto chvíľach nemusí nikam ponáhľať.

76

Domáci získavajú rohový kop, k strele sa pred pokutovým územím dostal Šejdajev, ktorého pokus bol zblokovaný do bezpečia.

75

Moore sa po úvodnom góle stále pokúša opäť strelecky presadiť, ale ani v tomto prípade nemieril presne a bude to len ďalší odkop od brány Balajeva.

74

Wales aj naďalej kombinuje na útočnej polovici, ale ťažko sa presádza cez obranu súpera.

73

Presne potom nedokázal namieriť ani Moore, čiže Balajev sa chystá k rozohrávke od svojej brány.

72

Nový muž na ihrisku Ramsey sa skúsil presadiť individuálne, čo sa mu aj podarilo, ale jeho strelecký pokus bol zblokovaný do bezpečia.

70

Temp hry s pribúdajúcim času začína poriadne opadať. Domáci už nie sú tak aktívni ako v úvode druhého polčas a ani nechcú napádať rozohrávku súpera.

69

Azerbajdžan sa po faule dostal k lopte, ale v tejto chvíli sa nemôže dostať ďalej ako za polovicu ihriska.

68

Žltú kartu dostáva Ramil Šejdajev (Azerbajdžan).

66

Po dlhšej dobe tu je útok domácej reprezentácie. Nazarov to po peknom prechode pred pokutové územie vyskúšal tvrdou strelou, ale presne nemieril.

65

Wales je pri lopte, nikam sa však neponáhľa. Hostia majú v tejto chvíli dostatočne nahraté a chcú čo najdhšie držať loptu na svojich kopačkách.

64

Striedanie v tíme Azerbajdžan: z ihriska odchádza Araz Abdullajev, prichádza Agabala Ramazanov.

62

Čas v druhom polčase plynnie ďalej, Wales sa pomaličky približuje k povinnému víťazstvu. My však ešte verme, že niečo zaujímavé uvidíme, či už na jednej alebo druhej strane.

61

Z hry nedávno odstúpil kapitán Walesu Bale. Zrejme ho Ryan Giggs chce pošetriť na stretnutie s Maďarskom.

60

V Baku ubehla hodina z tohto kvalifikačného stretnutia. Wales aj naďalej vyhráva o dva góly a je na najlepšej ceste získať veľmi dôležité tri body.

59

Striedanie v tíme Wales: z ihriska odchádza Gareth Bale, prichádza Aaron Ramsey.

59

Nasledoval ešte rohový kop hostí, Balajev si však stiahol centrovanú loptu do svojich rukavíc. Azerbajdžan tak už múže skúsiť znova nadviadzať na svoju nedávnu aktivitu.

58

Toto však už bolo zo strany Wilsona oveľa nebezpečnejšie! Hosťujúci reprezentnat vyslal výbornú strelu na bránu domácich, ale Balajev dokázal svoj celok podržať.

57

Takže sme teraz po dlhšej dobe mohli sledovať aj útok zo strany hostí. Wilson sa však nedokázal presadiť individuálne a tak je teda lopta opäť na kopačkách Azerbajdžanu.

55

Prekvapujúca aktivita domácich v druhom polčase pokračuje, Rahimov narobil problémy obrane Walesu, ale ani v tomto prípade si domáci žiadnu veľkú šancu nevypracovali.

54

Obrana Walesu musela byť na pozore, Mustafazada sa snažil o nebezpečnú prihrávku do voľného priestoru, ale Davies včas zasiahol.

53

Azerbajdžan už znova operuje s loptou na svojich kopačkách a skúša tak opäť preniknúť na útočnú polovicu. No uvidíme, či ešte domáci dokážu tento zápas zdramatizovať.

52

Na druhej strane takisto hostia zahrávali rohový kop a dokonca aj dostali loptu do siete. Tento gól však platiť nemôže, bol tu faul na brankára.

51

Bol tu ďalší rohový kop domáceho tímu, ale aj v tomto prípade si defenzíva hostí celú situáciu pred svojou bránou postrážila.

50

Ani postupný útok domácim nič nepriniesol, Rahimov sa skúšal následne presadiť individuálne, ale len odovzdal loptu na kopačky súpera.

49

Azerbajdžan od začiatku druhého polčasu pridáva na svojej aktivite a pokúša sa aj naďalej hroziť. Wales však zvláda svoje povinnosti v defenzíve úspešne.

48

Sledovali sme rohový kop domáceho celku, hostia si však dali pozor na centrovanú loptu na vzdialenejšiu tyč.

47

Druhý polčas v Baku je už v plnom prúde, domácich čaká náročná úloha, ak chcú potešiť svojich fanúšikov. Preto už domáci tréner spravil prvú zmenu v zostave ihneď do druhého polčasu.

46

Striedanie v tíme Azerbajdžan: z ihriska odchádza Anton Krivocjuk, prichádza Tamkin Chalilzade.

46

Začal sa druhý polčas.

Obe reprezentačné mužstvá sú už spoločne s rozhodcami stretnutia späť na hracej ploche, druhý polčas sa tak čoskoro začne!

Úvodné dejstvo v Baku nám ponúklo dva presné zásahy. Wales napĺňa úloh favorita a domácich do žiadnej výraznejšej šance nepustil. Za hostí sa postupne presadili Moore a H. Wilson, takže hostia majú nakročené za veľmi dôležitím víťazstvom. Pred nami je však ešte druhý polčas, ktorý sa začne približne o 19:01.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

Napokon sa nadstavuje 1 minúta!

44

Prvý polčas je skoro na konci, ostáva dohrať poslednú minútu z riadneho hracieho času. Uvidíme, či sa ešte bude niečo nadstavovať.

43

Predsa len sledujeme útočnú snahu domácich pred koncom prvého polčasu. Wales sa teda teraz sústreďuje na defenzívu.

42

Zatiaľ teda nič nenasvedčuje tomu, žeby Azerbajdžan mohol ešte toto stretnutie zdramatizovať. Nesmieme však zabúdať, že tu je ešte celý druhý polčas.

41

Domáci zahrávali rohový kop, ale center od rohovej zástavky nebol vôbec vydarený. Hennessey sa opäť chystá k rozohrávke lopty od svojej brány.

40

Žltú kartu dostáva Dimitrij Nazarov (Azerbajdžan).

38

Uvidíme, či sa ešte Azerbajdžan podarí do polčasovej prestávky skorigovať tento nepriaznivý stav. Treba však určite dodať, že domáci už nemajú o čo moc hrať.

37

Po dlhšom čase tu bol útok zo strany domácej reprezentácie. Celé to však pokazil Mustafazade, ktorý sa len previnil útočným faulom a tak je už lopta na kopačkách Walesu.

36

Pomaličky sa nám blíži záver prvého polčasu. Wales zatiaľ pohodlne napĺňa úlohu favorita a smeruje za veľmi dôležitými troma bodmi. Musí však ešte zvládnuť zvyšok tohto stretnutia.

34

Wales dáva gól!
Teraz sa však už v Baku skóre po druhýkrát mení! Wales vyvíjal veľký tlak a bol za to odmenený, keď sa peknou strelou prezentoval James, ale trafil len konštrukciu brány. K odrazenej lopte sa však dostal HARRY WILSON a ten ju už upratal do siete – 0:2!

34

Azerbajdžan sa potom snažil takisto vymyslieť nebezpečnú akciu, ale Hennessey sa už pripravuje len k ďalšiemu odkopu od svojej brány.

33

Mohlo to byť 0:2! Fantastickú prácu odviedol teraz James, ktorý vysunul do čistej šance Moora, ale ten na brankára Balajeva recept nenašiel! Moore teda svoj tím po druhýkrát nepotešil, naopak domáci brankár výrazne svoj celok podržal.

32

Rozohrávky priameho kopu sa ujal Wilson, následný Lockyerov hlavičkový pokus bol však nepresný. Čoskoro ale domáci loptu strácajú a tak hostia znova útočia.

31

Domáci Mustafazada poslal nedovolene k zemi svojho súpera a tak Wales získava priamy kop na útočnej polovici. Je to z celkom zaujímavej vzdialenosti od domácej brány.

30

Polhodina v Baku je odohratá, favorit z Walesu stále vyhráva najtesnejším možným rozdielom.

29

Ten už Bale stihol rozohrať a našiel hlavu Mooreho. Jeho spoluhráč však svoj druhý presný zásah v tomto zápase nepridal, Balajev si pripisuje ďalší úspešný zákrok.

28

Momentálne prebieha tlak hostí a Wales získava po zrazenom centri rohový kop.

27

Po ďalšom postupnom útoku Walesu sa k hlavičke v pokutovom území dostal Bale, ale mieril len do miest, kde stál pripravený brankár Balajev.

26

Škoda tejto pokazenej prihrávky od Mooreho. Autor zatiaľ jediného gólu mal dostatok čas aj priestoru, ale napokon len loptu odovzdal svojmu súperovi.

25

Dlhšiu dobu, prakticky po strelenom góle, sme nič zaujímavého nevideli. Sledujeme však útočné snaženie na oboch stranách, chýba ale tomu väčší náboj.

24

Sme už za polovicou úvodného dejstva. Predbežné skóre 0:1 v Baku sa nemení, ale určite môžme povedať, že to je stále otvorené na oboch stranách.

23

Hra sa nám však postupne vyrovnáva a čoraz viac si v defenzíve musia dávať pozor aj hostia. Wales veľmi dobre vie, aké ma pre neho toto stretnutie váhu.

22

Následne sa zrodil aj rýchly protiútok domácich, ale ten nebol dotiahnutý do zdárneho konca a tak bude Hennessey rozohrávať loptu od svojej brány.

21

Ale domáci sa začali púšťať do vysokého napádania súperovej rozohrávky a to robí Walesu značné problémy. Azerbajdžan tak dáva jasne najavo, že toto stretnutie ešte nevzdáva.

20

Do útoku sa po dlhšej dobe dostali domáci reprezentanti, ale nepodarilo sa im nič prevratného vymyslieť. Znova tak máme možnosť sledovať útočnú snahu hostí.

19

Útočná snaha Walesu je teraz prerušená postraným rozhodcom, ktorý signalizuje ofsajd.

18

Wales sa však zakrátko dostáva znova k lopte a už sa aj presúva na útočnú polovicu. Hostia sú teda hladní po druhom góle, ktorý by im priniesol ešte väčší pokoj na kopačky.

17

Sledovali sme postupný útok hosťujúcej reprezentácie, ktorý vyvrcholil len nevydareným centrom do pokutového územia od Lockyera.

16

Momentálne je pri lopte práve Wales, ktorý sa pokúša vymyslieť niečo nebezpečné. Azerbajdžan nechce inkasovať ďalší gól a tak sa sústreďuje na pozorné bránenie svojho dnešného súpera.

15

Štvrťhodina v Baku je už minulosťou, hostia ako favorit zápasu vyhrávajú o jeden gól. Wales dnes musí jednoznačne uspieť na pôde Azerbajdžanu, ak ešte stále chce pomýšľať na postup.

14

Žltú kartu dostáva Ethan Ampadu (Wales).

13

Azerbajdžan si už takisto pripisuje do štatistík svoj prvý rohový kop v tomto zápase. Ten však nič zaujímavého neprináša a lopta je už na kopačkách hostí.

12

Domáci sa teda snažia o čo najrýchlejšiu odpoveď. Garajev centroval do pokutového územia Walesu, ale lopta našla len futbalistov súpera.

11

Na prvý gól v tomto zápase sme teda nemuseli dlho čakať. Presne toto Wales potreboval, rýchlo sa ujať vedenia. Stále je však do konca stretnutia dostatok času.

10

Wales dáva gól!
No a po ňom sa ujíma vedenia! Domáca reprezentácia si nedala pozor na zadnú tyč, kde smeroval výborný center na hlavu KIEFFERA MOORA a ten otvára skóre tohto stretnutia – 0:1!

9

Wilson sa poriadne opredl do tejto strely a prinútil domáceho brankára Balajeva vytiahnúť prvý vážnejší zákrok! Wales ešte získava výhodu rohového kopu.

8

Na druhej strane sa potom zrodil aj útok domácej reprezentácie, ale ten si hostia takisto dokázali postrážiť. Momentálne útočnú kombináci vymýšľa práve Wales.

7

Sledovali sme postupný útok hosťujúcej reprezentácie, ale v rozhodujúcej chvíli nedokázal Davies prihrať presne a tak je pri lopte opäť domáci celok.

6

Kvality súperovej defenzívy teraz preveril domáci Garajev, ale aj s ním si obrana Walesu dokázala poradiť. Azerbajdžan však aj naďalej môže operovať na súperovej polovici ihriska.

5

Zatiaľ je to z oboch strán len také úvodné oťukávanie. Uvidíme, kedy sa dočkáme aj prvej zaujímavejšej príležitosti na jednej či druhej strane.

4

Individuálne sa snažil potom presadiť na druhej strane Krivocjuk, ale aj on bol od lopty včas odstavený súperovou obranou.

3

Po prvýkrát na seba v tomto zápase upozornil Bale. Pokúšal sa presadiť individuálne, ale až do pokutového územia sa s loptou nedostal.

2

Štadión v Baku je celkom slušne zaplnený. Početnú skupinku na tribúnach tvoria aj fanúšikovia Walesu, ktorí určite stále veria v postup svojho celku na európsky šampionát.

1

Prvý polčas tohto stretnutia sa už naplno rozbehol, výkop patril domácim, ktorí odohrajú toto stretnutie v červených dresoch. Hosťujúca reprezentácia nastupuje v červených.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Obe reprezentačné mužstvá sú už spoločne s rozhodcami stretnutia prítomné na hracej ploche, zaznú ešte štátne hymny a prvý polčas sa tak čoskoro začne! Prajem príjemný športový zážitok.

Prajem príjemný futbalový večer! Aj dnes sa môžme tešiť na ďalšie kvalifikačné zápolenia, do budúceho utorka sa už celá kvalifikácia o Euro 2020 dohrá. V niektorých skupinách ešte stále nie je o postupujúcich rozhodnuté a podobne to je aj v našej E skupine. Wales od 18:00 odohrá stretnutie na pôde Azerbajdžanu a ak chce byť stále v hre o postup, musí jendoznačne získať tri body. Určite však hostí nič ľahkého nečaká, Azerbajdžan v poslednej dobe vo veľkom trápi favoritov a tak sme zvedaví, ako to napokon dopadne. Toto stretnutie z pozície rozhodcov povedú páni z Nemecka, konkrétne to sú Deniz Aytekin – Eduard Beitinger, Rafael Foltyn – Christian Dingert. Zatiaľ si prezrite zostavy oboch celkov, tesne pred úvodným výkopom sa znova prihlásime.

Úvodné zostavy:

Azerbajdžan: Balajev – Pašajev, Mustafazade, B. Husejnov, Krivocjuk – Garajev ©, R. Almeida – Abdullajev, Nazarov, Rahimov – Šejdajev

Náhradníci: S. Agajev, Mahammadalijev – Alijev, Renat Dadašov, D. Husejnov, A. Husejnov, D. Mahmudov, Ramazanov, Chalilzade

Wales: Hennessey – Roberts, Mepham, Lockyer, B. Davies – H. Wilson, Ampadu – Bale ©, Morrell, James – Moore

Náhradníci: A. Davies – J. Lawrence, Gunter, Levitt, Matondo, Ramsey, Roberts, Smith, Vaulks, A. Williams, Vokes

Rozhodca: Deniz Aytekin – Eduard Beitinger, Rafael Foltyn – Christian Dingert (všetci Nemecko)

Vítam všetkých priaznivcov futbalu pri sledovaní tohto online textového prenosu. V ňom sa spoločne zameriame na stretnutie, v ktorom proti sebe nastúpia reprezentačné mužstvá Azerbajdžanu a Walesu. Zápas a tak aj tento prenos sa začína o 18:00.

V týchto dňoch prebiehajú záverečné kvalifikačné súboje o postup na ME vo futbale. Jednotlivé reprezentačné výbery čakajú posledné dve stretnutia a v niektorých skupinách to ešte budú veľmi tvrdé boje o miestenku na európsky šampionát. Podobne to je ešte aj v našej kvalifikačnej skupine E. Od 18:00 je naplánovaný súboj medzi Azerjbajdžanom a Walesom.

Azerbajdžan:
Tento tím už dávnejšie stratil možnosť na postup. Prakticky od začiatku kvalifikácie bol Azerbajdžan pasovaný do úlohy outsidera a jednotlivé výsledky tomu dali za pravdu. Predsa len však Azerbajdžan dokázal prekvapiť, keď remizoval s Chorvátskom 1:1. Za zmienku stoja aj tesné prehry s Walesom (2:1) a s Maďarskom (1:0). Po tomto stretnutí ešte čaká Azerbajdžan záverečný súboj v skupine so Slovenskom.

Wales:
Naopak s Walesom sa počítalo, že bude do konca kvalifikácie bojovať o postup a to sa takisto naplnilo. Momentálne má táto reprezentácia na svojom konte 8 bodov a nachádza sa na štvrtom mieste. Na Slovensko Wales stráca dva body, na Maďarsko štyri body a na vedúce Chorvátsko bodov šesť. Po tomto stretnutí čaká Wales ešte súboj s Maďarskom. Situácia pre Wales je teda jasná, potrebuje získať čo najviac bodov a dúfať, že konkurenti bodovať nebudú.

Jednoznačným favoritom tohto stretnutia je teda Wales. Situácia v E skupine je ešte poriadne komplikovaná a tak je to pre hostí veľmi podstatné stretnutie, z ktorého potrebujú tri body. Uvidíme, ako to napokon celé dopadne, sledujte náš online prenos!

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.

Azerbajdžan

Azerbajdžan

  • Balajev
  • Pašajev
  • Mustafazade
  • B. Husejnov
  • Krivocjuk (46. Chalilzade)
  • Garajev (C)
  • R. Almeida
  • Abdullajev (64. Ramazanov)
  • Nazarov (82. D. Husejnov)
  • Rahimov
  • Šejdajev
Wales

Wales

  • Hennessey
  • Roberts
  • Mepham
  • Lockyer
  • B. Davies
  • H. Wilson
  • Ampadu (87. Vaulks)
  • Bale (C) (59. Ramsey)
  • Morrell
  • James (82. Matondo)
  • Moore