Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Kvalifikácia ME - Skupina A

11.10.2019 o 20:45

Česká republika
2 : 1
(1:1)
Anglicko
Naposledy zmenené pred 5 rokmi
obnoviť
Filter

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.

Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 45 % : 55 %.
Strely na bránu: 8:4.
Strely mimo: 6:1.
Rohy: 6:2.
Ofsajdy: 0:2.
Fauly: 16:10.

Česi sa touto výhrou výrazne priblížili k postupu na EURO 2020. Bodovo sa dotiahli na Anglicko, za ktorým ale zaostávajú kvôli vzájomným zápasom. Tretie Kosovo má osem bodov. Štvrtá Čierna Hora remizovalo s Bulharskom v súbežne hranom zápase 0:0 a oba tímy majú po troch bodov. Bezgólovou remízou tak prišli už i o teoretickú šancu na postup.

Čechom sa podarilo dokonať obrovskú senzáciu, úplne zaslúžene totiž porážajú obrovského favorita Anglicko! Zápas pritom začali katastrofálne, keď rýchlo prehrávali po Kaneovej premenenej penalte. Rovnako rýchlo ale prehrávali a dokázali ustáť i v niektorých chvíľach veľký anglický tlak. Svojou aktivitou neustále hrozili Angličanom, ktorých výrazne prestrieľali a nakoniec dokázal jednu z ich príležitostí premeniť svojim premiérovým reprezentačným gólom v premiérovom reprezentačnom zápase Ondrášek. Angličania sa ešte snažili o vyrovnanie, cez skvele hrajúcu českú obranu sa ale v závere už k ničomu nedostali a prvýkrát po 43 kvalifikačných zápasoch bez prehry tak nezískajú v dueli kvalifikácie ani bod.

90+5

Koniec zápasu.

90+5

Česi sa ešte dostali do rýchleho protiútoku, ktorý vyriešil Zmrhal zľava centrom na Kopica. Hráč Viktorie Plzeň si loptu potiahol na stred, namieril však len do stredu brány.

90+4

Ďalší nákop Pickforda odhlavičkoval Souček a loptu odkopol až do šestnástky Anglicka Král.

90+3

Ondrášek je napokon v poriadku a po krátkom ošetrení sa okamžite zapája do obrany českého tímu. Česi odkopli Pickfordov nákop naspäť na polovicu Anglicka.

90+2

Žltú kartu dostáva Jordan Henderson (Anglicko).

90+2

Nakoniec sa im to podarilo, avšak akcia končí po zásahu Jordana Hendersona lakťom do tváre Ondráška.

90+1

Angličania sa konečne dostávajú do záverečného tlaku. Souček odhlavičkoval dva Rashfordove centre, Česi sa ale stále nemôžu dostať k lopte.

90

Nadstavený čas sú štyri minúty.

90

Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Lukáš Masopust, prichádza Jaromír Zmrhal.

89

Na Angličanoch začína byť viditeľná frustrácia z vývoja zápasu. Česi držia loptu na polovicu súpera a s prehľadom kombinujú.

88

Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Declan Rice, prichádza Tammy Abraham.

87

Keane vo vzdušnom súboji trafil Ondráška. Ten sa ťažko dvíha z trávniku, bude ale pokračovať v zápase.

85

Česko dalo gól!
To je debut ako zo sna! Masopust prenikol z pravej strany do šestnástky Anglicka a prihrávkou takmer z bránkovej čiary našiel v strede pokutového územia nepochopiteľne neobsadeného ZDEŇKA ONDRÁŠKA, ktorý loptu z prvej poslal po zemi k ľavej tyči Pickfordovej brány. Vo svojom prvom reprezentačnom zápase tak strieľa i svoj prvý reprezentačný gól!

84

Barkleyho center chytil domáci gólman Vaclík.

83

České fauly začínajú s ubúdajúcimi silami domácich hráčov pribúdať. Ďalším nedovoleným zákrokom zastavil Král prienik Rosea po ľavej strane.

82

Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Jakub Jankto, prichádza Jan Kopic.

81

Barkley milimetrovým pasom z pravej strany poslal za českú obranu Harryho Kanea, ktorý si loptu posunul do pravej strany. Dobre ale proti nemu vybehol brankár Vaclík, ktorého Kane trafil.

80

Barkley hľadal svojim centrom Maguirea, ktorý však prehral hlavičkový súboj so Součkom. Odrazenú loptu ale získali Angličania, ktorí pokračujú v postupnej kombinácii.

79

Bořil zrazil k zemi na pravom krídle Sterlinga. Priamy kop Anglicka takmer z autovej čiary.

78

Po rohu sa snažil hlavičkovať Masopust, lopta sa ale odrazila k brankárovi Pickfordovi, ktorý ju pred Ondráškom na hranici bránkoviska chytil.

77

Král si narazil loptu na pravej strane s Daridom a prenikol do anglického pokutového územia. Strelou k ľavej tyči potom donútil Pickforda k ďalšiemu výbornému zákroku.

76

Sterlingov prienik skvelým defenzívnym zákrokom zastavil Bořil, ktorého navyše Sterling zrazil v českej šestnástke k zemi. Krídelníkovi Manchesteru City sa dnes veľmi nedarí.

75

Trippier podrazil na ľavom krídle Jankta, ktorý sám rozohral následný priamy kop. Centrom na zadnú tyč hľadal Čelůstku, ten ale na prudký pas nedosiahol.

74

Center zľava odvrátili Angličania k Daridovi, ktorého strela sa zastavila pri Ondráškovi v pokutovom území. Ten sa chcel otočiť okolo Keanea, lopta mu ale odskočila a v súboji s obrancom Anglicka navyše spadol.

73

Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Jadon Sancho, prichádza Marcus Rashford.

72

Striedanie v tíme Anglicko: z ihriska odchádza Mason Mount, prichádza Ross Barkley.

71

Masopust prestrčil loptu pomedzi nohy Ricea, potom sa ale dostal medzi obrancov Anglicka, ktorý mu center zablokovali do autu.

70

Brabec sa na chvíľu z pozície stredného obrancu vysunul dopredu a v strede poľa vyhral hlavičkový súboji s Jordanom Hendersonom. Rozohrávka na Ondráška sa mu však nevydarila a útočiť môžu znovu hostia.

69

Rose trafil pri prieniku po ľavej strane Coufala do boku. Český obranca zostáva ležať na trávniku, zdá sa ale, že bude v poriadku.

68

Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Raheem Sterling (Anglicko).

68

Janktov center nebol tak vydarený, ako tie predošlé a Angličania loptu napokon odhlavičkovali. Sterling sa potom dostal k lopte odsotením Coufala a napriek pískaniu hlavného rozhodcu sa snažil o zakončenie.

67

Striedajúci Ondrášek potom získal pre Česko rohový kop. Na rohy domáci vedú v tejto chvíli 5:1.

66

Jordan Henderson strieľal spoza šestnástky, slabú strelu ale dokázal Vaclík poľahky chytiť. Český brankár potom rýchlo rozohral dopredu.

Pre tridsaťročného útočníka Dallasu Zdeňka Ondráška je to reprezentačná premiéra.

65

Striedanie v tíme Česká republika: z ihriska odchádza Patrik Schick, prichádza Zdeněk Ondrášek.

64

Sterling skvelým centrom z ľavej strany hľadal Kanea, ktorý skúšal zakončenie cez nohu. Hrací predmet ale tečovať nedokázal a napokon ho chytil pripravený Tomáš Vaclík.

63

Angličania naďalej držia loptu pod svojou kontrolou a znovu sa tlačia na českú polovicu.

62

Kane obišiel Čelůstku a prihrávkou poslal do nábehu za obranu Sancha. Tomu sa našťastie pre Čechov lopta zamotala medzi nohami a Brabec mu ju na poslednú chvíľu dokázal odkopnúť.

60

Center z rohového kopu obrana hostí odvrátila k Coufalovi, ktorého veľmi nepresná strela skončila na tribúne za Pickfordovou bránou.

59

Masopust sa dostal k lopte na pravom krídle a takmer z rohu šestnástky vystrelil. Jeho nádherná strela padala z výšky za chrbát brankára Anglicka, Jordan Pickford ju preto musel výborným zákrokom vyraziť.

58

Albion získal ďalšiu štandardku, ktorú hostia rozohrali centrom na zadnú tyč na Maguirea. Ten sa k lopte dostal, kvôli Sterlingovmu útočnému faulu ale nemôže pokračovať v útoku.

57

Kane kolmicou za obranu skvele vysunul za českú obranu Sterlinga, proti ktorému okamžite vyštartoval brankár Tomáš Vaclík. Sterling sa pokúsil o kľučku, Vaclík mu ale skvelým zákrokom loptu vypichol a zakončenie Angličanov napokon vôbec neprišlo.

56

Hostia sú v týchto chvíľach jednoznačne aktívnejší a domáci sa začínajú dostávať pod veľký tlak. Nákop Rosea ale presný tentokrát nebol a loptu odkopol brankár Vaclík.

55

Mount sa tlačil po ľavej strane, fauloval však pritom pravého obrancu Coufala. Česi sa s rozohrávkou neponáhľajú.

53

Angličania sa pokúsili o ďalší signál, ani tentokrát sa im ale nevydaril a loptu daroval českým hráčom.

52

Souček sa znovu zapojil do hry, rozhodne ale nie spôsobom, ktorým chcel. Na vlastnej polovici fauloval prenikajúceho Sterlinga, čím dal Angličanom priamy kop.

51

Česi sú ale stále schopný zaútočiť. Masopust dobrou prihrávkou po prieniku do otvorenej obrany posunul loptu na strelu z hranice anglickej šestnástky Součkovi, ten však vystrelil vysoko nad anglickú bránu.

50

Angličania postupne preberajú iniciatívu a znovu sa usadzujú k postupnej kombinácii na českej polovici.

49

Sancho pekne obišiel na pravej strane Bořila, potom mu ale loptu čistým sklzom vypichol k vlastnému brankárovi Brabec.

48

Král potiahol loptu na anglickú polovicu a medzi obrancami našiel Daridu, ktorý sa odhodlal k strele zo strednej vzdialenosti. Nepresný pokus končí na tribúne za Pickfordovou bránou.

47

Angličanom sa rozohrávka nevydarila a pod tlakom napádajúcich českých hráčov poslali loptu do autu. Česi ju potom vrátili do hry a posunuli dozadu k brankárovi Vaclíkovi.

46

Výkop druhého polčasu mali Angličania. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.

46

Začal sa druhý polčas.

Druhý polčas sa začne približne o 21:46.

Štatistiky 1. polčasu:

Držanie lopty: 48 % : 52 %
Strely na bránu: 4:1
Strely mimo: 3:1
Rohy: 3:1
Ofsajdy: 0:2
Fauly: 9:6

Česi začali veľmi zle, keď hneď v úvode zápasu dali Angličanom penaltu a tú skvelý penaltový strelec Kane bez problémov premenil. Prakticky hneď ale dokázal odpovedať na anglický gól po rohovom kope Brabec a Česi sa rozohrali k veľmi dobrému výkonu. Domáci si vytvorili ešte niekoľko ďalších nádejných situácií, ani jednu z nich už ale nedokázali premeniť. Angličania v prvom polčase trochu zaostali za očakávaním a uvidíme, ako zareagujú na tento vývoj v druhom polčase.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Bude sa hrať ešte jednu minútu.

45

Janktov prudký center obrana Anglicka odvrátila a Sancho na pravej strane okamžite vyštartoval dopredu. S ním sa vrátil Bořil, ktorý mu center zrazil na rohový kop.

44

Sterling skočil v strede poľa na nohu prenikajúcemu Coufalovi. Český obranca požaduje žltú kartu, Sterlingovi ju ale hlavný rozhodca odpustil.

43

Česi sa od cca 30. minúty stretávajú s loptou len výnimočne, Angličanom ale chýba priamočiarosť, ktorou by sa mohli presadiť hlavne na krídlach.

42

Trippier si nabiehal za nákopom Rosea z ľavej strany, vybiehal však z ofsajdovej pozície, a tak v akcii nemohol pokračovať.

41

Masopust vo vzdušnom súboji zasiahol loptu rukou. Albion sa s rozohrávkou veľmi neponáhľa a obranná štvorica si hrací predmet posúva pred vlastnou šestnástkou.

40

Schick vypichol skvelým sklzom Sanchovi prihrávku na Kanea a po ľavej strane potiahol loptu na útočnú polovicu. Jeho center potom doletel až na zadnú tyč k Masopustovi, ktorému sa ale strela vôbec nevydarila a stočila sa až takmer k rohovej zástavke.

39

Angličania sa však lopty rýchlo zmocnili a znovu prechádzajú v strede poľa do postupnej kombinácie.

38

Pickford trochu zazmätkoval po malej domov a lopta mu odskočila od nohy. To chcel okamžite využiť napádajúci Patrik Schick, ktorý proti nemu vybehol, Pickford ale nakoniec dokázal loptu odkopnúť aspoň do autu.

36

Nákop na rozbehnutého Sancha nebol presný a Česi sa znovu zmocňujú lopty. Čelůstka hľadal nákopom za obranu Anglicka Schicka, proti nemu ale dobre vybehol brankár Pickford, ktorý bol pri lopte ako prvý.

35

Česi ich veľmi nenapádajú, loptu si tak stále posúvajú na vlastnej polovici.

34

Angličania sa po dlhej dobe usadili na českej polovici, kde pobudli pár desiatok sekúnd a nakoniec sa sami prihrávkami dozadu z nej i dostali.

33

Sancho skvelou prihrávkou našiel na hranici pokutového územia Čechov Kanea, ktorý však už cez obrancov domáceho tímu vystreliť nedokázal.

32

Darida našiel svojim nákopom do šestnástky Schicka, ktorý ale v záklone hlavičkoval priamo do rúk pripraveného brankára Pickforda.

31

Prienik Coufala zastavili Angličania len za cenu faulu. Česi získavajú priamy kop z pravej strany útočnej polovice.

30

Strely: 6:1

29

Hostia sa zmocnili lopty a s pokojom si ju posúva obranná štvorica Anglicka pred vlastnou šestnástkou.

27

Pravý obranca Atlética Madrid už pomaly kráča za autovú čiaru, zdá sa však, že bude pokračovať v zápase.

26

V strede poľa sa v súboji o loptu zrazili Darida a Trippier. Práve anglický futbalista zostal ležať na trávniku a už k nemu bežia zdravotníci hosťujúceho celku.

25

Zatiaľ výborne hrajúci Bořil našiel prihrávkou na ľavé krídlo Jankta, tomu sa však vôbec nevydaril center. Nákop len preletel celou šestnástkou až na opačnú stranu do autu.

23

Bořil sa pokúsil o individuálny prienik, ktorý zakončil pravačkou. Slabý pokus bez problémov chytil pripravený Jordan Pickford.

22

Tempo zápasu po aktívnom úvode trochu opadlo, preto vidíme i naďalej pomerne veľa nepresností. Jordan Henderson teraz odovzdal nepresnou kolmicou do šestnástky loptu domáceho brankárovi Vaclíkovi.

21

Na oboch stranách teraz sledujeme sériu nepresností. Po nepresnom nákope na Masopusta skončila lopta v aute a vhadzovať budú Angličania.

19

Jankto potiahol loptu k pokutovému územiu, kde sa pokúsil o kolmé vysunutie Coufala. Ten však nemal šancu túto prihrávku dostihnúť a lopta skončila za bránkovou čiarou.

18

Domáci pokračujú v aktívnom výkone a znovu majú loptu pod kontrolou. Angličania ich však vysokým presingom vyhnali až na ich polovicu k brankárovi Vaclíkovi.

17

Česi mohli po rohu znovu skórovať! Janktov center na zadnú tyč doletel k Patrikovi Schickovi, ktorý ale nedokázal usmerniť loptu v páde na anglickú bránku.

16

Masopust vybojoval svojim prienikom po pravom krídle rohový kop.

15

Česi prechádzajú do postupného útoku a usadzujú sa na útočnej polovici.

14

Angličania skúsili rozohrať signálom po zemi, súhra im ale nevyšla. Sterling nedokázal kolmicu za obranu spracovať.

13

Brabec zhruba 25 metrov od vlastnej brány podrazil Kanea, Angličanom tak dáva priamy kop v nebezpečnej streleckej pozícii.

11

Darida poslal z krídla výborný center do anglickej šestnástky, ktorý urobil hosťom veľké problémy, napokon ale dokázali loptu odkopnúť až na českú polovicu.

10

Žltú kartu za faul na prenikajúceho Schicka dostáva Danny Rose (Anglicko).

9

Česko dalo gól!
Česi rýchlo odpovedajú! Center Jankta z rohového kopu predĺžil Čelůstka na vzdialenejšiu tyč, kde loptu doklepol kolenom do odkrytej anglickej brány JAKUB BRABEC.

9

Žltú kartu za protesty dostáva Jakub Jankto (Česká republika).

8

Janktovu strelu z ľavej strane zrazil jeden z anglických obrancov doprava. K lopte sa napokon dostal Coufal, ktorého skvelú strelu k ľavej tyči vyrazil Pickford na rohový kop.

5

Anglicko dalo gól!
HARRY KANE rutinérsky premenenou penaltou otvára skóre! Brankár Vaclík sa hodil do pravej strany a kanonier Tottenhamu poslal loptu s istotou do stredu brány.

4

Sterling sa rozbehol s loptou po ľavom krídle a pred bránkoviskom si zasekol Masopusta, ktorý ho pri jeho kľučke podrazil. Penalta pre Anglicko!

Oproti oficiálnemu rozostaveniu došlo k zmene v anglickej zostave. Jadon Sancho sa postavil od začiatku na pravé krídlo, Raheem Sterling na ľavé.

2

Za centrom Bořilom si nabiehal do anglickej šestnástky Schick, tomu ale v obkľúčení medzi obrancami Albionu lopta odskočila k brankárovi Pickfordovi.

1

Výkop zápasu mali Česi. Ich prvú útočnú akciu vedie po ľavom krídle Bořil.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Česi budú hrať v červených dresoch, Angličania v bielych.

Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.

Pred samotným zápasom ešte prebieha oficiálna rozlúčka so štvoricou bývalých českých reprezentantov – Petrom Čechom, Jaroslavom Plašilom, Davidom Lafatom a Danielom Kolářom.

Mason Mount (Chelsea FC) bude v dnešnom zápase debutovať v drese anglickej reprezentácie.

Angličania neprehrali 43 kvalifikačných zápasov za sebou.

Úvodné zostavy:

Česká republika: Vaclík – Coufal, Čelůstka, Brabec, Bořil – T. Souček, Král – Masopust, Darida ©, Jankto – Schick.
Náhradníci: O. Kolář, Pavlenka – Kúdela, Krejčí, Ondrášek, Kalvach, Hušbauer, Krmenčík, Zmrhal, Řezník, J. Kopic, Simič.

Anglicko: Pickford – Trippier, M. Keane, Maguire, Rose – J. Henderson, Rice, Mount – Sterling, Kane ©, Sancho.
Náhradníci: Pope, D. Henderson – Alexander-Arnold, Mings, Chilwell, Joe Gomez, Barkley, Tomori, Winks, Rashford, T. Abraham.

Rozhodca: Skomina – Praprotnik, Vukan (všetci Slovinsko).

Situácia v kvalifikačnej skupine A

Pred dnešným siedmym kolom zápasov sú na čele Angličania s plným počtom 12 bodov a súčasne majú o zápas menej ako všetky ostatné tímy. Druhé Česko má 9 bodov a tretie Kosovo 8. Štvrtá Čierna Hora a piate Bulharsko majú po dva body a prakticky sú už z hry o postup von. O postup si to tak okrem favorizovaných Angličanov rozdajú zrejme v priamom súboji Česko a Kosovo. Okrem tohto zápasu sa dnes v rovnakom čase (od 20:45) bude hrať i duel Čiernej Hory a Bulharska.

Vzájomné zápasy

Českí a anglickí futbalisti sa proti sebe dnes postavia štvrtýkrát, avšak až v tejto kvalifikácii sa jedná o súťažné zápasy. Z predošlých troch zápasov vyhrali Angličania dva a jeden sa skončil remízou. Angličanov dnes čaká vôbec prvý zápas na českej pôde po rozdelení Československa. Prvý zápas na začiatku tejto kvalifikácie vo Wembley sa skončil jasným triumfom Albionu 5:0.

Anglicko

Angličania zatiaľ postupujú kvalifikáciou bez najmenšieho zaváhania a napriek účasti na finálovom turnaji Ligy národov vedú skupinu A bez straty jediného bodu so skvelým skóre 19:4. V každom kvalifikačnom zápase navyše strelili aspoň 4 góly. Od vlaňajších MS v Rusku, kde Anglicko obsadilo štvrté miesto, prehral Albion len v úvodnom zápase Ligy národov so Španielskom a potom až v semifinále s Holandskom. Dnes sú tak Angličania jasným favoritom a čokoľvek iné ako zisk troch bodov, by bolo pre nich obrovským sklamaním.

Zápasy Anglicka v kvalifikačnej skupine A:
Anglicko – Česká republika 5:0
Čierna Hora – Anglicko 1:5
Anglicko – Bulharsko 4:0
Anglicko – Kosovo 5:3

Česká republika

Česi predvádzajú v tomto roku veľmi nevyrovnané výkony, i tak ale držia priebežné postupové druhé miesto. K tomu im pomohli predovšetkým výhry 3:0 soma i vonku proti Čiernej Hore, pretože z Kosova si v dôležitom zápase v septembrovom kvalifikačnom termíne nepriniesli ani bod kvôli prehre 1:2. Dnes sú proti Angličanom jasným outsiderom a akýkoľvek bodový zisk našich západných susedov by bol obrovským úspechom.

Zápasy Českej republiky v kvalifikačnej skupine A:
Anglicko – Česká republika 5:0
Česká republika – Bulharsko 2:1
Česká republika – Čierna Hora 3:0
Kosovo – Česká republika 2:1
Čierna Hora – Česká republika 0:3

Vitajte pri on-line prenose zo zápasu kvalifikačnej skupiny A medzi Českou republikou a Anglickom. Stretnutie sa začne o 20:45.

Česká republika

Česká republika

  • Vaclík
  • Coufal
  • Čelůstka
  • Brabec
  • Bořil
  • T. Souček
  • Král
  • Masopust (90. Zmrhal)
  • Darida (C)
  • Jankto (82. J. Kopic)
  • Schick (65. Ondrášek)
Anglicko

Anglicko

  • Pickford
  • Trippier
  • M. Keane
  • Maguire
  • Rose
  • J. Henderson
  • Rice (88. T. Abraham)
  • Mount (72. Barkley)
  • Sterling
  • Kane (C)
  • Sancho (73. Rashford)