Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Liga majstrov - Semifinále

30.04.2019 o 21:00

Tottenham Hotspur
0 : 1
(0:1)
AFC Ajax
Naposledy zmenené pred 5 rokmi
obnoviť
Filter

Veľké prekvapenie je na svete. Ajax Amsterdam vyhráva prvé semifinálové zápolenie na White Hart Lane proti Tottenhamu Hotspur. Hrdinom sa stal v pätnástej minúte Donny van de Beek. Holandský tím predviedol priam úžasný výkon v prvej polhodine. Potom síce Spurs logicky prebrali ofenzívny opraty, no Ajax nerobil v defenzíve chyby a všetko ubránil. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem dobrú noc.

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Dušan Tadić si telom pokryl loptu v strede ihriska, fauloval ho Juan Foyth a Ajax môže guľatý nezmysel vyviesť po ušetrení niekoľkých sekúnd znova dopredu.

90+2

Ajax Amsterdam priam perfektne zvláda záver stretnutia. Tottenham sa nevie poriadne dostať na loptu, nie to ešte do vápna súpera.

90+1

Lucas Moura sa dostal k odrazenej lopte pred vápnom Ajaxu. Z prvej nasmeroval svoj pokus poriadne nepresne vedľa brány Onanu.

90

Nadstavujú sa 3 minúty. Posledná šanca pre Tottenham aspoň vyrovnať stretnutie a neísť do odvety s prehrou.

89

Po následnej kombinácii Spurs na útočnej polovici prišla nepresná prihrávka. Od vlastnej brány mohol odkopávať André Onana.

88

Dele Alli sa dostal k prihrávke vedľa šestnástky súpera. Okamžite bol pri ňom Nicolás Tagliafico a poslal loptu na aut. Tottenham sa nevie dostať do vápna domácich.

87

Striedanie v tíme AFC Ajax: z ihriska odchádza Hakím Zijach, prichádza Klaas-Jan Huntelaar.

86

Noussair Mazraoui dopadol rovnako, ako Moussa Sissoko pred chvíľou. Ani jeho lopta sa neujala. Spred malého vápna ju odstránil Davinson Sánchez.

85

Moussa Sissoko mal na pravej strane veľmi veľa voľného priestoru, no nevyťažil z neho nič. Centrovanú loptu si v malom vápne stiahol zo vzduchu André Onana.

84

Lucas Moura po pravej strane potiahol loptu do vápna súpera, jeho center pred bránu obrancovia Ajaxu rýchlo odkopli. Ďalší center späť Brazílčan predlžoval nepresne na Llorenteho.

83

Christian Eriksen poslal presný center do skupinky bielych dresov. Toby Alderweireld ale loptu nasmeroval nepresne mimo priestor troch žrdí Onanu.

82

Donny van de Beek fauluje niekoľko metrov pred vlastnou šestnástkou, priamy kop vhodný na center vybojoval Lucas Moura. Centrovať bude Christian Eriksen.

81

Ajax prišiel o loptu pred šestnástkou súpera. Rýchlo prešli dopredu domáci, avšak Noussair Mazraoui odkopol prihrávku do vápna amsterdamského tí­mu.

80

Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Kieran Trippier, prichádza Juan Foyth.

79

Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Danny Rose, prichádza Ben Davies.

78

David Neres obdržal presnú prihrávku pred malé vápno, kde ostal úplne sám a z prvej ľavačkou obstrelil Trippiera. Na jeho pokus nemal nárok ani Hugo Lloris, zastavila ho žrď.

77

André Onana teraz poriadne naťahuje čas, White Hart Lane začína pískať, avšak hlavný rozhodca sa tomu nevenoval, čo je dosť zaujímavé, pretože Kameručan fakt dlho váhal.

76

Spurs získali rohový kop. Christian Eriksen poslal center iba do malého vápna, kde si so situáciou poradil brankár André Onana.

75

Pätnásť minút do konca riadneho hracieho času. Dokáže Tottenham Hotspur niečo vymyslieť a doviesť zápas aspoň do remízového konca?

74

Fernando Llorente vyšiel ako víťaz hlavičkových súbojov v strede ihriska, nakoniec nepresne prihrával odrazenú loptu Dele Alli.

73

Ajax strávil posledné desiatky sekúnd znova na útočnej polovici ihriska. Teraz sa mu ale nedarilo poslať loptu na bránu Llorisa.

72

Donny van de Beek sa nedostal k prihrávke medzi obrancov Spurs do šestnástky. Tú ešte zachytil Dušan Tadić, avšak dvojicu bielych dresov pred sebou neprestrelil.

71

Fernando Llorente v snahe získať loptu v strede ihriska fauloval, na zemi sa ocitol záložník Donny van de Beek. Ajax sa snaží držať loptu na svojich kopačkách.

70

Danny Rose si zľava nabehol do šestnástky, vo vzduchu proti nemu dominoval brankár André Onana. Krajný obranca Spurs navyše fauloval.

69

Tottenham Hotspur sa cez dobrý presing hráčov Ajaxu ťažko dostáva z vlastnej polovice. Nie je síce pod tlakom, avšak dopredu mu to nejde.

68

Dušan Tadić sa nedostal ku kolmici za obranu súpera, od lopty mal poriadne ďaleko. Hugo Lloris tak rozohráva na svojich obrancov.

67

Moussa Sissoko si v strede poľa v hlavičkovom súboji pomohol nedovoleným zákrokom. Nicolás Tagliafico dostal od Francúza úder rukou do oblasti tváre.

66

Striedanie v tíme AFC Ajax: z ihriska odchádza Lasse Schöne, prichádza Noussair Mazraoui.

65

Prudký center z ďalšieho priameho kopu takmer zasiahol Fernando Llorente. Španielsky útočník si nabehol pred malé vápno, no loptu tesne minul. Tá okolo neho preletela k Onanovi.

64

Žltú kartu dostáva Jöel Veltman (AFC Ajax).

63

Lucas Moura sa síce dostal do hlavičkového zakončenia cez dvoch obrancov Ajaxu, lenže po centri Rosea nedal loptu smer ani razanciu. André Onana opäť chytá bez problémov.

62

Dele Alli tentoraz poslal ešte lepší center do malého vápno. Znova naň nedočiahol Fernando Llorente, skvele to pred vlastnou bránou vyriešil Jöel Veltman.

61

Kieran Trippier neposlal sprava presný center. Jeho loptu si nenašiel Fernando Llorente, brankár Ajaxu André Onana už áno.

60

Lucas Moura a ani Fernando Llorente sa nedostali k centru na ľavú stranu ihriska. Lopta skončila za postrannou čiarou, vhadzovať môže obranca Jöel Veltman.

59

Akcie Tottenhamu sa zatiaľ z veľkej časti rozbíjajú o obranu Ajaxu ako voda o skaly. Holandský tím zvláda duel zatiaľ veľmi dobre. Aj napriek niekoľkým príležitostiam domácich.

57

Naďalej pokračuje nemastný-neslaný druhý polčas. Aspoň jeho doterajšia väčšina. Ajax zmenil taktiku a namiesto útočenia sa zatiahol do obrannej ulity.

56

Danny Rose poslal zľava loptu pred šestnástku, odkiaľ prešla doprava. Kieran Trippier poslal výborný center pred bránu, no Dele Alli hlavičkou zakončiť vysoko nad.

55

Tottenham sa v týchto chvíľach nevie dostať k niečomu, čo by mohlo pripomínať plynulú akciu, pretože Ajax výborne bráni stred poľa.

54

Matthijs de Ligt nepustil za seba nákop pred šestnástku Ajaxu, loptu nasmeroval aspoň do autu za čiaru. Spurs môže kombinovať v strede poľa.

53

Tottenham prešiel po pravej strane do rýchlej akcie. Kieran Trippier poslal aj dobrý center, ale André Onana si výborne povybehol a loptu zachytil.

52

Po veľkej chybe v rozohrávke Spurs mohol prejsť Ajax do šance. Hakím Zijach však poslal nepresný pas pred bránu. Následne nezakončil Dušan Tadić a spomínanému Zijechovi loptu v sklze odstrelil na malom vápne Danny Rose.

51

Christian Eriksen sa dostal k odrazenej lopte do šestnástky. Síce ešte nezakončil, no tá sa odrazila znova a Dele Alli poslal jedovku z voleja. Pokus sa od trávnika odrazil do náručia Onanu.

50

Kieran Trippier potiahol loptu cez priestor na pravej strane iba kúsok za poliacu čiaru, okamžite ho tam dobre dostúpil Brazílčan David Neres.

49

André Onana výborne vyriešil center do jeho šestnástky, loptu zachytili nad hlavami ostatných protihráčov a rýchlo rozohral dopredu.

48

Lasse Schöne odvrátil loptu smerujúcu do šestnástky Ajaxu na rohový kop. Nízky center na prednú žrď dostali hostia odkopom hneď do bezpečia.

47

Donny van de Beek zakončoval spred veľkého vápna. Technické zakončenie po trávniku len tesne minulo priestor troch žrdí brány Llorisa.

46

Tottenham Hotspur sa okamžite po rozohrávke dostal do šestnástky súpera, kde sa ešte k strele nedostal Fernando Llorente, ale Dele Alli z osi už áno. Fantasticky tento pokus zablokoval Matthijs de Ligt.

46

Začal sa druhý polčas.

Ajax mal priam fantastickú zhruba celú prvú polhodinu stretnutia, počas ktorej aj otvoril skóre, o čo sa postaral Donny van de Beek. Zo svojho výborného výkonu ale poľavil a Tottenham začal byť aktívny, čo pramenilo do niekoľkých šancí, no nie gólu. Veľkou škvrnou bolo zranenia Jana Vertonghena. Druhý polčas sa začne zhruba o 22:09.

45+5

Prvý polčas sa skončil.

45+5

Moussa Sissoko ukončil prvý polčas nepresnou tvrdou strelou vysoko nad bránu. Pozor si museli dať jedine fanúšikovia za bránou.

45+4

Tottenham Hotspur získal pred šestnástkou súpera priamy kop. Do vápna priletel dobrý center, avšak Toby Alderweireld mieril zaujímavým hlavičkovým pokusom tesne nad priestor troch žrdí. Lopta skončila na vrchnej sieti.

45+3

Danny Rose sa chcel individuálne dostať do šestnástky z ľavej strany. Na jej hranici skvele zasiahol Jöel Veltman. Tottenham však stupňuje aktivitu.

45+2

Lopta sa dlho pohybovala vo vápne hostí, na bránu Onanu nešla žiadna. Nakoniec vypadla doprava, odkiaľ nepresne centroval krajný bek Kieran Trippier.

45+1

Lucas Moura a Dele Alli sa pokúsili dostať loptu do šestnástky súpera sprava, avšak nepresnú prihrávku si našiel iba kamerunský brankár s minulosťou v Barcelone André Onana.

45

Nadstavuje sa 5 minút.

44

David Neres sa svojou rýchlosťou natlačil do vápna Tottenhamu. V ňom nedokázal zakončiť a po kontakte so súperom navyše aj spadol. Hlavný rozhodca nepíska, Davinson Sánchez nefauloval.

43

Kieran Trippier poslal z rohového kopu prudký center do malého vápna. Defenzíva Ajaxu dostala loptu do bezpečia, vyboxoval ju André Onana.

42

Lucas Moura sa dostal individuálne do šestnástky, kde si to chcel ešte prehodiť cez jedného obrancu. Zozadu mu loptu na roh vypichol Jöel Veltman. Faul tam nebol, aj keď ho domáci chceli.

41

Tottenham Hotspur po striedaní zmenil systém, nakoľko už nehrá na troch stopérov, no iba na dvoch a klasických štyroch obrancov. Uvidíme, či mu to smerom dopredu pôjde lepšie.

40

Lucas Moura dobehol prihrávku do šestnástky súpera. Z bránkovej čiary prihrával pod seba, avšak skvele zasiahol brankár André Onana.

39

Striedanie v tíme Tottenham Hotspur: z ihriska odchádza Jan Vertonghen, prichádza Moussa Sissoko.

38

Jan Vertonghen sa vrátil do hry, ale nebol to ideálny nápad. Okamžite mu takmer odpadol a prišlo mu veľmi zle. Ihrisko navyše neopúšťa sám, ale členovia realizačného tímu mu musia pomôcť do šatne. Toto je poriadne zlá správa pre celý Tottenham.

37

Jan Vertonghen je za postrannou čiarou a vyzerá byť pripravený vrátiť sa do hry. Musel si však vymeniť dres a ešte komunikuje so štvrtým arbitrom.

36

Ajax prešiel dopredu po ľavej strane, odkiaľ aj priletel center do malého vápna. Ten vo vzduchu chytil brankár Hugo Lloris.

35

Lekári pokračujú v snahe zastaviť krvácanie úplne. To už ustúpilo, stále tam sú nejaké náznaky. Možno z toho budú aj vybité zuby. Jan Vertonghen odchádza z ihriska po vlastných.

34

Jan Vertonghen to schytal poriadne tvrdo do nosa, kde má aj tržnú ranu. Nehráme už takmer štyri minúty, čo sa určite odzrkadlí na nadstavenom čase. Belgičan vypľúva krv.

33

Stále sa nehrá. Zatiaľ čo Toby Alderweireld je v úplnom poriadku, tak Jan Vertonghen krváca a lekári sa snažia zastaviť tento proces, čo sa nedarí úplne najlepšie.

32

Poriadne zle je na tom hlavne belgický obranca Jan Vertonghen. Tomu sa z hlavy pustila krv, no je jej poriadne veľa. Takéto momenty nevidíme radi. Podľa všetkého mu vo vzduchu ranu do tváre rukou uštedril André Onana.

31

André Onana nevybehol proti centru do šestnástky úplne najlepšie. Vo vzduchu sa zrazili hneď niekoľkí hráči. Odrazenú loptu poslal do hráčov pred sebou Danny Rose. Potom hlavný rozhodca hru prerušil, keďže Toby Alderweireld a Jan Vertonghen potrebujú ošetrenie.

30

Ajax dnes vôbec prvýkrát prepadol v strede poľa. Christian Eriksen sa chcel rýchlo rozbehnúť dopredu. Okamžite ho aj za cenu žltej karty zastavil ľavý obranca z Argentíny Nicolás Tagliafico.

29

Ajax sa chcel dostať dopredu po ľavej strane, kde sa to nepodarilo Davidovi Neresovi. Loptu mu ale rukou zastavil Kieran Trippier.

28

Tottenham vysunul pressing a získal loptu do svojej moci. Následnú kolmicu za obranu si však postrážil brankár André Onana.

27

Daley Blind je dnes jediným slabým článkom Ajaxu. Teraz vyprodukoval chybu v rozohrávke, ktorú vystihol Fernando Llorente. Ten si neporadil s prihrávkou doľava.

26

Po centri z priameho kopu sa k hlavičke dostal Fernando Llorente. Tento pokus smeroval mimo troch žrdí. André Onana ostal bez práce.

25

Po dlhom výkope Huga Llorisa sa k lopte dostal Lucas Moura. Faulom na neho si pomohol obranca Ajaxu Daley Blind. Priamy kop vhodný na center pre Spurs.

24

To je priam až neuveriteľné, akú nádhernú narážačkovú kombináciu teraz Ajax vymyslel. Štyria hráči vo vápne Spurs sa tvárili, ako keby tam súperi ani neboli. Donny van de Beek mal stopercentnú šancu, na hranici malého vápna fantasticky zasiahol Hugo Lloris.

23

Ajax znova nasťahovaný s loptou na útočnej polovici ihriska. Dva centre po sebe sprava neprešli až do vápna súpera. Hostia hru vrátili o Onanovi.

21

Donny van de Beek si pomohol v strede ihriska faulom. Ajax po niekoľkých minútach prvýkrát prišiel o loptu tak, že ju Tottenham mohol sprostredkovať dopredu. Doteraz sa Spurs bránili hlavne odkopmi.

20

Centrovaná lopta vypadla zo šestnástky domácich. David Neres sa pokúsil zakončiť, trafil obrancov pred sebou. Odkop hráčov Spurs vrátil guľatý nezmysel Ajaxu.

19

Ajax pokračuje v priam fantastickom a nesmierne disciplinovanom výkope. Hostia získali priamy kop na krídle, keď fauloval Danny Rose. Center na zadnú žrď hlavičkoval Jöel Veltman do Davinsona Sáncheza. Ten zráža na rohový kop.

18

Davinson Sánchez musel riešiť ďalší nebezpečný center, tentoraz sprava. Loptu odkopol na aut. Pre kolumbijského obrancu je to inak veľmi zaujímavý zápas, keďže do Londýna prišiel práve z Ajaxu. V tomto tíme hrali na domácej strane aj Jan Vertonghen, Toby Alderweireld a Christian Eriksen.

17

Po ďalšej veľmi peknej kombinácii centroval do päťky David Neres. Dušan Tadić sa však k lopte nedostal, na roh ju odkopol Danny Rose. Následný pas od rohovej zástavky nebol presný.

16

Gólový moment ešte musel odobriť systém VAR, zásah platí, takže Ajax Amsterdam vyhráva na White Hart Lane. Neuveriteľné. Mladý tím z Holandska po vyradení Realu Madrid aj Juventusu šokuje ďalej.

15

Ajax Amsterdam dal gól!
Obrovská radosť na strane hostí a skvelá akcia! David Neres dostal loptu na krídle. Poslal ju na os, kde fantastickú kolmicu za obrannú líniu do šestnástky predviedol Hakím Zijach. DONNY VAN DE BEEK sa razom ocitol sám pred Llorisom, s čím si fantasticky poradil.

14

Hakím Zijach vybojoval loptu pred vápnom Spurs. Strelu poslal do dvoch obrancov pred sebou. Odrazený pokus síce zachytil David Neres, no v ofsajde.

13

Dušan Tadić sa na ľavej strane nepresadil, ešte však poslal loptu na nabiehajúceho spoluhráča. David Neres centrom objavil iba biele dresy.

12

Ajax teraz výborne vysunul pressing a takmer loptu vo vápne domácich aj získal. V poslednej chvíli odkopol aspoň do autu Victor Wanyama.

11

Ani jeden tím sa zatiaľ nevie dostať k nejakej plynulej akcii. Ako som už písal, oba celky si dávajú na zadné vrátka poriadne veľký pozor.

10

Lucas Moura to skúsil individuálne. V strede poľa bol pretlak hráčov v čiernych dresoch, preto jeho ofenzívna akcia nemala dlhé pokračovanie.

9

Fernando Llorente a Dele Alli poriadne popreháňali rozohrávajúcich hráčov Ajaxu. Tí sa dostali pod tlak, loptu ale nestratili.

8

Tottenham Hotspur sa po pravej strane dostal iba niekoľko metrov za polovicu ihriska. Lopty sa zmocnili hostia. Oba tímy si zatiaľ dávajú veľký pozor v zadných radoch.

7

Ajax sa po pravej strane dostal len niekoľko metrov za polovicu. Prihrávku vystihol a odkopol do bezpečia ľavonohý futbalista Danny Rose. Následný pas späť si našiel Hugo Lloris.

6

Po faule v strede poľa dostali domáci výhodu. Dele Alli poslal loptu na ľavú stranu šestnástky, tam sa k nej nedostal nabiehajúci Danny Rose.

5

Davinson Sánchez poslal center sprava na rohový kop. Center do vápna odvrátil Fernando Llorente a Lasse Schöne strieľal z diaľky veľmi nepresne nad bránu Llorisa.

4

Hostia rozohrávajú z vlastnej polovice ihriska. Tottenham sa snaží napádať rozohrávku protivníka, čo nevedie k zisku lopty. Následne dostal čas André Onana.

3

Hugo Lloris síce poslal odkop iba k hráčom súpera, avšak Tottenham sa znova dostal späť k lopte. Jan Vertonghen ju nakopol dopredu, kde Fernando Llorente hľadal na pravej strane Lucasa Mouru. To sa nepodarilo.

2

Ajax sa snažil držať na lopte a kombinovať v strede ihriska. Po pokuse prejsť dopredu ľavou stranou získali loptu domáci hráči Spurs.

1

Hostia z Amsterdamu mali výkop semifinálového stretnutia. Nastupujú naň v čiernych dresoch, zatiaľ čo domáci Tottenham Hotspur má biele. Favorit je jasné, no Ajax už prekvapil až-až.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Úvodné zostavy:

Tottenham Hotspur: Lloris © – Alderweireld, D. Sánchez, Vertonghen – Trippier, Eriksen, Wanyama, Rose – Alli, F. Llorente, Lucas Moura.
Náhradníci: Gazzaniga – Dier, Walker-Peters, Moussa Sissoko, Foyth, Davies, Skipp.

AFC Ajax: Onana – Veltman, de Ligt ©, Blind, Tagliafico – van de Beek, Schöne, F. de Jong – Zijach, Tadić, Neres.
Náhradníci: B. Varela – Sinkgraven, Huntelaar, Mazraoui, Magallán, Dolberg, de Wit..

Prvá semifinálová dvojica Ligy majstrov 2018/19 je dosť prekvapivá. Nečakalo sa, že takto ďaleko by sa Tottenham alebo Ajax mohli dostať. Jeden z nich dokonca prenikne do madridského finále, kde ho bude čakať FC Barcelona alebo Liverpool.

Tottenham Hotspur

Londýnsky klub sa nachádza na treťom mieste Premier League, kde má 70 bodov a len dvojbodový náskok pred štvrtou Chelsea. Spurs v poslednom kole doma prekvapivo prehrali s West Hamom. V Lige majstrov začali zverenci Mauricia Pochettina dvomi prehrami v základnej skupine B proti Interu Milánu a Barcelone, potom remizovali s PSV Eindhoven a následne vyhrali proti Interu aj PSV a remizovali s Barcou, takže „kohúti“ získali 8 bodov a postúpili z druhej priečky len o skóre pred talianskym klubom. Tottenham v osemfinále poľahky prešiel cez Borussiu Dortmund, ktorú porazil 3:0 a 1:0. Vo štvrťfinále to bolo o niečo ťažšie. Proti Manchestru City prišla výhra 1:0 a potom divoká prehra 3:4, no aj tá posunula Londýnčanov do semifinále. V LM sa päťkrát presadil Harry Kane, ale ten je zranený. Prípadné finále by ale stihnúť mohol. Hrať pre karty nemôže najlepší hráč klubu v tejto sezóne Son. Zranení sú Aurier, Winks a Lamela.

AFC Ajax

„De Godenzonen“ sú rozhodne najpríjemnejším prekvapením tejto sezóny La Ligy. Slávna amsterdamská akadémia znova vyprodukovala skvelých hráčov, ktorých dala v správny moment dokopy a môže byť z toho ešte väčší úspech, ako už je. Ajax síce favorit nie je, no to nebol ani v predošlých vyraďovacích kolách, keď po výsledkoch 1:2 & 4:1 vyradil v osemfinále Real Madrid a nad Juventusom zas uspel po remíze 1:1 a výhre 2:1. Holandský tím vyhral inak Ligu majstrov v histórii štyrikrát. Nesmierne zaujímavé je, že v tejto sezóne začínal už v druhom predkole. Tam vyradil SK Sturm Graz, v treťom Standard Lutych a vo štvrtom Dynamo Kyjev. V skupine skončil druhý za Bayernom Mníchov, získal 12 bodov. S bavorským veľkoklubom dvakrát remizoval. Dušan Tadić strelil v LM už šesť gólov. Pre zranenie chýbajú len Mazraoui a Bandé.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 21:00.

Tottenham Hotspur

Tottenham Hotspur

  • Lloris (C)
  • Alderweireld
  • D. Sánchez
  • Vertonghen (39. Moussa Sissoko)
  • Trippier (80. Foyth)
  • Eriksen
  • Wanyama
  • Rose (79. Davies)
  • Alli
  • F. Llorente
  • Lucas Moura
AFC Ajax

AFC Ajax

  • Onana
  • Veltman
  • de Ligt (C)
  • Blind
  • Tagliafico
  • van de Beek
  • Schöne (66. Mazraoui)
  • F. de Jong
  • Zijach (87. Huntelaar)
  • Tadić
  • Neres