Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky
Liga majstrov - Skupina G

27.11.2018 o 18:55

CSKA Moskva
1 : 2
(1:0)
FC Viktoria Plzeň
Naposledy zmenené pred 5 rokmi
obnoviť
Filter

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.

Plzeň v druhom polčase otočila nepriaznivo sa vyvíjajúci zápas a víťazí 2:1. Svoju nepremenenú penaltu napravil krásnym vyrovnávajúcim gólom Procházka a v závere strhol víťazstvo na stranu hostí Hejda. CSKA v závere zatlačilo Plzeň, do jasnej gólovej príležitosti sa už ale nedostalo. Plzeň sa tak bodovo dotiahla na CSKA a vďaka lepším vzájomným zápasom sa dostáva na tretie miesto skupiny.

90+3

Koniec zápasu.

90+3

Loptu ešte vracal do pokutového územia Nababkin a za loptou bežal Becao. Skvelým vybehnutím ho vychytal brankár Hruška.

90+3

Posledná minúta zápasu. Akinfejev nakopáva loptu dopredu, Sigurdsson ale hlavičkový súboj nevyhral.

90+2

Žltú kartu za zdržovanie hry dostáva Jan Kopic (FC Viktoria Plzeň).

90+1

Čermák dostal pod obrovský tlak rozohrávajúcich hráčov CSKA, ktorí takmer vo vlastnom pokutovom území stratili loptu. Napokon si ale s pomocou brankára Akinfejeva poradili.

90

Bude sa hrať ešte tri minúty.

90

Obranca Černov sa vysunul na hrot, kde ho hľadal centrom Vlašić. Obrana Plzne loptu odvrátila len k Bistrovićovi, ktorého zrazená strela končí v náručí brankára Hrušku.

89

Domáci bleskovo zaútočili, kým obrana hostí ešte nebola zoradená a z cca 25 metrov to vyskúšal Jefremov, jeho strela letí nad.

88

Hostia naťahujú čas pri každej rozohrávke. Diváci teraz pískajú na brankára Hrušku, ktorý naťahuje čas pri kope od brány.

87

Všetci hráči Plzne sú pritlačení k vlastnému pokutovému územiu. Žamaletdinov ale nedostal presnú prihrávku do pokutového územia a Hejda loptu odkopol. Podobne dopadol i pokus Jefremova z ľavej strany.

86

Bistrović posielal kolmý pas cez stopérov na Kučajeva, Hubník bol však pri lopte ako prvý. Svojim odkopom ale loptu len vrátil späť domácim.

84

Vypadá to, že Plzeň už sa zameria len na obranu. Takmer všetci hráči Plzne sú na obrannej polovici a čakajú na kombináciu CSKA.

81

Viktoria Plzeň dala gól!

Rohový kop rozohraný nakrátko nacentroval do pokutového územia Hrošovský a jeho center našiel LUKÁŠA HEJDU, ktorý zo záklonu z bezprostrednej blízkosti dokázal loptu usmerniť mimo dosah brankára Akinfejeva. Plzeň sa dostáva do vedenia!

80

Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Tomáš Chorý, prichádza Jakub Řezníček.

80

Ku kurióznej situácii došlo pri striedaní Čalova. Na trávnik vbehol fanúšik, ktorý sa vyfotil s Čalovom, keď bol ešte na ihrisku. Čalov sa dokonca napriek obrovskej zim pri selfie s fanúšikom usmieval.

80

Striedanie v tíme CSKA Moskva: z ihriska odchádza Fjodor Čalov, prichádza Timur Žamaletdinov.

78

Sigurdsson centroval z pravej strany, Čalov ale dnes veľmi do vzdušných súbojov nechodí a pretože nešiel ani do tohto, tak loptu získal Hubník.

77

Loptu ale hneď získali späť a po spätnej prihrávke k Hubníkovi môžu prejsť do ďalšieho postupného útoku. Ten zakončil prízemnou strelou z hranice pokutového územia Řezník, Akinfejev chytá.

76

Hostia sa snažia trochu upokojiť hru a pomalšou kombináciou podržať loptu na svojich kopačkách. Po nákope na Chorého na hrote ale loptu strácajú.

74

Plzeň v útoku veľmi rýchlo stratila loptu a hráči v bielom sa musia rýchlo vrátiť, pretože domáci prechádzajú bleskovo do útoku. Ich akciu napokon zastavil Havel odkopom na tribúnu.

73

CSKA Moskva prebralo v posledných minútach opäť iniciatívu a tlačí Plzeň. Sigurdssonovu strelu zo zhruba 25 metrov vyrazil brankár Hruška.

72

Striedanie v tíme CSKA Moskva: z ihriska odchádza Ivan Obljakov, prichádza Konstantin Kučajev.

71

Čalov sa nepresadil sám cez Hejdu, ale našiel prihrávkou na pravú stranu úplne voľného Sigurdssona, ktorý v priamom súboji s brankárom Hruškom neuspel.

70

Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza Milan Petržela, prichádza Milan Havel.

69

Černák fauloval v strede ihriska Fernandesa. Lopta pre domácich.

68

Na Obljakovov center si vyskakoval Jefremov, jeho hlavička ale neprešla cez obrancov Plzne na bránu. Následne strieľal Becao spoza šestnástky, ale i jeho strela bola zblokovaná.

67

Znovu Vlašić centroval, tentokrát z opačnej strany a tesne pred Jefremovom na zadnej tyči odhlavičkoval loptu na roh Řezník.

66

Dnes skvele hrajúci Vlašić obišiel na ľavej strane obrancu a nacentroval. Aj keď jeden z obrancov Plzne loptu zluftoval, tak k nebezpečnej situácii nedošlo, pretože za ním nebol nikto v červenom.

65

Hra sa po posledných živých minútach trochu upokojila. CSKA prechádza do postupného útoku.

64

Plzeň musí dnes zvíťaziť a tak otvára v druhom polčase svoju obranu. Vlašić to teraz skúšal dvakrát po ľavej strane, ale cez obrancov Plzne neprešiel. Strelu Bistrovića potom zblokoval obranca Hubník.

62

Na druhej strane centroval Fernandes v ideálnej výške pre nabiehajúcich hráčov. Čalovovi i Vlašićovi chýbali centimetre na to, aby center zasiahli. Následná strele Jefremova letí mimo.

61

Hrá sa teraz výborný zápas vo vysokom tempe. Hostia mali dva rohové kopy za sebou, ani jeden z nich ale nebol nebezpečný pre bránu Akinfejeva a podobne skončila i strela Čermáka z cca 20 metrov.

59

Žltú kartu dostáva Patrik Hrošovský (FC Viktoria Plzeň).

59

Ďalší útok domácich. Čalov rýchlo zaútočil, potiahol loptu po ľavej strane a prihrával cez bránkovisko, kde loptu tesne minul pred prázdnou bránou Obljakov. To bola šanca!

58

Na druhej strane chcel veľmi rýchlo odpovedať Vlašić z voleja, ale Hruška jeho bombu pod brvno vyrazil.

56

Viktoria Plzeň dala gól!

Je vyrovnané! Kopic nádherne vysunul za obranu na pravej strane Kovaříka, ktorý prihral do pokutového územia. Prvý hráč jeho prihrávku ešte nestihol, ale z druhej vlny sa k lopte dostal nabiehajúci a hlavne neobsadený ROMAN PROCHÁZKA, ktorý strelou z prvej vymietol všetky pavučiny v pravej šibenici Akinejevovej brány.

54

Pohľad na moskovské Lužniki naznačuje, že Vianoce sa už blížia. Na reklamných tabuliach sa už drží sneh a sneží čím ďalej, tým silnejšie.

53

Chorý strieľal spoza šestnástky po priklepnutí Kovaříka. So strelou do stredu nemal Akinfejev problémy.

52

Podobnú situáciu teraz zastavil čiarový rozhodca zdvihnutou zástavkou. Ofsajd Plzne.

51

Po dlhom nákope za obranu domácich sa dral za loptou Patrik Hrošovský, lopta mu ale unikla a tak ani z tejto akcie neprichádza nebezpečná situácia.

50

Zatiaľ je to z oboch strán hlavne boj, v druhom polčase už bolo možné vidieť niekoľko veľmi tvrdých zákrokov v strede poľa na oboch stranách.

48

Oba tímy už skúsili prvýkrát v druhom polčase zaútočiť, ani jedna strana sa nedostala do nebezpečnej príležitosti.

46

Oba tímy cez prestávku striedali. Príchod Kopica je jasným povelom k ofenzívnejšej hre Plzne.

46

Striedanie v tíme CSKA Moskva: z ihriska odchádza Georgij Ščennikov, prichádza Dmitrij Jefremov.
Striedanie v tíme FC Viktoria Plzeň: z ihriska odchádza David Limberský, prichádza Jan Kopic.

46

Začal sa druhý polčas.

Druhý polčas sa začne približne o 19:58.

Domáci tím bol v prvom polčase aktívnejší a nebezpečnejší. Do vedenia sa dostal už v 10. minúte po premenenej penalte Vlašića. Penaltu kopali i hostia, Procházku ale vychytal Akinfejev, ktorý tak udržal tesný náskok domácich. Plzeň toho v prvom polčase veľa nepredviedla a ak chce v dnešnom zápase zvíťaziť, tak bude musieť v druhom polčase poriadne zabrať.

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+3

Posledný rohový kop Plzne v prvom polčase skúšal zasiahnuť hlavou Hubník, jeho hlavička zo záklonu ale nemierila na bránu.

45+2

Fernandes si nabiehal za oblúčikom Ščennikova, stál ale v ofsajde.

45+1

Domáci sa už snažia dohrať prvý polčas na polovici Plzne a nikam sa neponáhľajú s útokom.

45

Bude sa hrať ešte dve minúty.

45

Za centrom z rohového kopu sa dral Řezník i Hubník, tesne pred nimi v bránkovisku odkopol loptu Nababkin.

44

Roman Procházka kopol svoju penaltu slabo po zemi k pravej tyči, kam sa hodil i brankár Akinfejev a penaltu vyrazil.

43

Až teraz prišiel prekvapivý moment. Na kolmú prihrávku zo stredu si nabiehal do pokutového územia Řezník, ktorého podrazil pri spracovaní Ščennikov. Penalta pre Plzeň!

43

Hostia v ďalšej postupnej kombinácie. V ich kombináciách ale nie je žiadna myšlienka ani moment prekvapenia.

42

Nababkin centroval na Čalova, ktorý sa pri výskoku zrazil s Hejdom. Tečie mu krv z nosa, po ošetrení ale bude pokračovať.

41

Čalovovi na hranici pokutového územia odskočila lopta a Hejda ju rezolútne odkopol ak k brankárovi Akinfejevovi. Ten zakladá ďalší útok CSKA.

40

Hostia sa chceli presadiť postupnou kombináciou, loptu ale rýchlo stratili. Domáci sa okamžite vyrútili dopredu a obliehajú pokutové územie hostí.

39

Rohový kop CSKA len preletel na druhú stranu a loptu má Plzeň.

38

Čalov si pekne prebral kolmú prihrávku Vlašića, jeho pokus z ľavej strany z ostrého uhla bol zrazený na roh.

36

Žltú kartu dostáva Roman Hubník (FC Viktoria Plzeň).

36

Rohový kop sa nevydaril, po ňom sa ale dral za prihrávkou do pokutového územia zabudnutý Hejda. Pred ním zasiahol Becao.

36

Center Kovaříka letel na bližšiu tyč, kde ho hlavou škrtol Procházka. Nikto iný loptu nezasiahol, Plzeň ale kope ďalší roh.

35

Hubník našiel presným pasom na pravú stranu Petrželu, ktorého center zblokoval Černov na ďalší roh Plzne.

34

Rohový kop ale nepriniesol žiadnu nebezpečnú situáciu a hostia sa museli s loptou vrátiť až na vlastnú polovicu.

33

Procházkovu strelu vyboxoval bez väčších problémov brankár Akinfejev na rohový kop.

32

Na druhej strane trochu zbytočne podkopol Vlašić Kovaříka bez lopty. Priamy kop Plzne z dobrej streleckej pozície.

31

Sigurdsson mohol zaútočiť, rozhodol sa ale počkať na Čalova, ktorý však zbytočne kľučkoval a loptu stratil.

30

Kovaříkov center sa k nabiehajúcemu Chorému nedostal. Útočník Plzne zatiaľ veľa súbojov nevyhral.

29

Na ďalší pas Fernandesa si nabiehal do pokutového územia Čalov, ktorého trochu pomasíroval na chrbte Hejda. Loptu Čalov nezasiahol a tak ju chytil Hruška. Penaltu rozhodca tiež neodpískal.

28

Strely: 6:0
Strely na bránu: 2:0

27

Krásna prihrávka Čalova cez všetkých brániacich hráčov pristála presne na nohe nabiehajúceho Ščennikova, ktorý tiesnený obrancom Plzne trafil len bočnú sieť.

26

Center z pravej strany letel na hlavu nabiehajúceho Chorého, na poslednú chvíľu ho pred ním chytil brankár Akinfejev. Domáci ale loptu bleskovo stratili a opäť kombinujú hostia.

25

Po krátkom ošetrení Hubníka hra pokračovala nákopom Plzne. Řezník loptu stratil a snažil sa získať priamy kop, rozhodca ale faul neodpískal.

24

Žltú kartu dostáva Fjodor Čalov (CSKA Moskva). Vo vzdušnom súboji trafil lakťom do hlavy obrancu Plzne Hubníka.

23

Domáci majú zatiaľ zápas pevne pod kontrolou a opäť sú nasťahovaní na útočnej polovici. Hráči Plzne im kombináciu fakticky platonickým presingom výrazne uľahčujú.

22

Vlašić na pravej strane obišiel Hrošovského a jeho strela z pravej strany končí nad Hruškovou bránou.

21

Fernandes po zisku lopty mohol vysunúť do samostatného úniku Čalova, ten ale dostal prihrávku na päty.

21

Obljakov sa zamotal v stredovom kruhu a hostia ho o loptu obrali. Obrana CSKA sa ale sformovala bleskovo a tak musia útočiť do plných.

20

Rohový kop domácich nepriniesol žiadne nebezpečenstvo, domáci sú ale stále pri lopte a kombinujú.

19

Na druhej strane po Čalovovom centri strieľal z otočky Obljakov. Hruška skvelým zákrokom vyráža.

17

Řezník sa po prihrávke na pravú stranu opäť nachádzal v ofsajde. Ofsajdové pasce domácich zatiaľ skvele vychádzajú.

16

Hostia loptu dlho neudržali a musia sa rýchlo vrátiť. Našťastie pre nich sa Čalov zamotal pred pokutovým územím vo vlastných kľučkách.

15

Fernandes si narazil loptu s Vlašićom na pravej strane a ten mu loptu vrátil do nábehu. Jeho následný center našiel nabiehajúceho Ščennikova, ktorého hlavička letí tesne nad Hruškovu bránu.

14

Kovařík centroval z ľavej strany, jeho center ale našiel len spoluhráča v ofsajde, konkrétne to bol Řezník.

13

Žltú kartu dostáva Ivan Obljakov (CSKA Moskva). V strede poľa trafil skĺzom Petrželu.

12

Teraz skúsil Hejda nakopnúť loptu na Chorého, ktorý sa na chvíľu dostal pred Becaa, loptu si ale predkopol príliš ďaleko a tak sa k nej ako prvý dostal Akinfejev,

11

Hostia držia loptu, obrancom sa ale do nábehov spoluhráči neponúkajú.

10

CSKA Moskva dala gól!

NIKOLA VLAŠIĆ poslal penaltu presne k ľavej tyči. Hruška, ktorý zostal stáť v strede brány, nemal žiadnu šancu.

9

Z ničoho nič sa CSKA dostáva k penalte! Po centri Fernandesa sprava sa lopta odrazila k Ščennikovovi, ktorého podrazil Petržela v pokutovom území.

8

Ani domáci sa zatiaľ nikam neponáhľajú a kombinujú prevažne v strede poľa. Napádanie hostí nie je veľmi agresívne a tak majú obrancovia dostatok času na rozohrávku.

7

Hostia získali loptu a snažia sa o založenie útoku z vlastnej polovice. Kovařík nakopol loptu na Petrželu, ktorý si ale k zisku lopty pomohol faulom.

6

Na zemi leží po faule Aleš Čermák, ktorý musí byť ošetrený. Bude ale pokračovať v zápase.

5

Domáci sú zatiaľ aktívnejší a hostia majú s ich pohybom zatiaľ veľké problémy.

4

Prvá strela zápasu. Čalov posunul loptu Bistrovićovi, ktorý strieľal spoza šestnástky z prvej. Strela mu ale nesadla a letela mimo.

3

Séria niekoľkých súbojov v strede poľa končí faulom Procházku na Sigurdssona. Domáci sa ale zatiaľ netlačia dopredu a kombinujú na vlastnej polovici.

2

Hostia získali loptu a pokúsili sa bleskovo prejsť do útoku, útok ale zastavila nepresná prihrávka.

1

Zápas rozohral výkopom domáci útočník Čalov a okamžite prichádza prvý nákop domácich dopredu. Hubník odkopol loptu do autu.

1

Stretnutie sa práve začalo.

Oba tímy už sú na ihrisku a zápas sa o chvíľu začne. Domáci v červených dresoch, hostia v bielych. Počasie v Moskve je mrazivé, teplota je pod nulou a sneží.

Úvodné zostavy:

CSKA Moskva: Akinfejev © – Nababkin, Becao, N. Černov – Mário Fernandes, Vlašić, Bistrović, Ščennikov – Sigurdsson, Čalov, Obljakov.
Náhradníci: Pomazun – Jefremov, Nišimura, Kučajev, Bijol, Gorďušenko, Žamaletdinov.

FC Viktoria Plzeň: A. Hruška – Řezník, Hejda, R. Hubník ©, Limberský – Hrošovský, Procházka – M. Petržela, Al. Čermák, J. Kovařík – Chorý.
Náhradníci: Kozáčik – Bucha, Hořava, J. Kopic, Pernica, M. Havel, Jakub Řezníček.

Rozhodca: Makkelie – Diks, Steegstra (všetci Holandsko).

Skupinu G zatiaľ vedie po štyroch kolách s deviatimi bodmi dvojica AS Rím – Real Madrid, ktorá sa stretne vo večernom zápase tejto skupiny. CSKA Moskva má 4 body a Plzeň 1. V prípade, že CSKA Moskva dnes nevyhrá, tak si Real Madrid a AS Rím zaistia postup už pred vzájomným zápasom a ich zápas pravdepodobne rozhodne len o víťazovi skupiny. CSKA Moskva potrebuje na udržanie nádeje na postup zvíťaziť a musí sa spoliehať na priazeň ďalších výsledkov vo zvyšných zápasoch. Plzeň je už bez šance na postup, avšak ešte má šancu na jarné pokračovanie v Európskej lige. Na to však potrebuje dnes v Moskve zvíťaziť.

FC Viktoria Plzeň

Jediný český zástupca v skupinovej fáze s niekoľkými slovenskými hráčmi na súpiske zatiaľ v lige nepredvádza vôbec presvedčivé výkony. Plzeň je síce druhá, ale po dvoch remízach v posledných dvoch zápasoch im vedúca Slavia odskočila už o štyri body, pričom hlavne remíza doma s dvanástym Příbramom bola jednoznačne stratou.

V Lige majstrov je Plzeň v skupine G posledná so ziskom jedného bodu a už stratila i teoretickú šancu na postup do jarnej fázy, stále ale bojuje o tretie miesto, ktoré by jej zaručilo aspoň jarné pokračovanie v Európskej lige. Keďže doma v prvom zápase remizovali s CSKA Moskva 2:2, tak musia dnes na to, aby si túto šancu udržali, zvíťaziť. Chýbať im však kvôli zraneniam budú dve veľké opory – záložník Daniel Kolář a útočník Michael Krmenčík, ktorý bol v tejto sezóne najlepším strelcom Plzne.

Predošlé zápasy:
Plzeň – CSKA Moskva 2:2
AS Rím – Plzeň 5:0
Real Madrid – Plzeň 2:1
Plzeň – Real Madrid 0:5

CSKA Moskva

Domáci tím sa po nepresvedčivom úvode v domácej súťaži konečne dostáva do správnych obrátok a po sérii úspešných zápasov sa posunul na aktuálne 3. miesto. Na druhý Krasnodar stráca CSKA len 3 body, na prvý Zenit Petrohrad už ale strácajú domáci osem bodov a tak sa im titul v ruskej lige začína výrazne vzďaľovať. V posledných piatich zápasoch získali 10 bodov a posledné dva zápasy vyhrali (porazili i lídra Zenit), takže ich formu môžeme označiť ako pomerne dobrú.

Čo sa týka Ligy majstrov, v tej je už nádej CSKA na postup prakticky len v rovine teórií. Domáci síce porazili doma Real Madrid, následne ale vôbec nezvládli dvojzápas s AS Rím (0:3, 1:2), čo ich dostalo mimo postupové pozície. So ziskom 4 bodov sú tak na treťom mieste skupiny a pokiaľ si chcú uchovať aspoň teoretickú šancu na postup, musia dnes bezpodmienečne zvíťaziť. Domácim ale bude chýbať celkom dosť hráčov – kvôli zraneniu určite nenastúpi obranca Vasin a ďalší obranca Magnusson sa v minulom zápase vykartoval. Neisté sú štarty Achmetova, Dzagojeva, Hernándeza či Sigurdssona.

Predošlé zápasy:
Plzeň – CSKA Moskva 2:2
CSKA Moskva – Real Madrid 1:0
AS Rím – CSKA Moskva 3:0
CSKA Moskva – AS Rím 1:2

Vitajte pri zápase piateho kola skupinovej fázy Ligy majstrov medzi CSKA Moskva a FC Viktoriou Plzeň.

Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:55.

CSKA Moskva

CSKA Moskva

  • Akinfejev (C)
  • Nababkin
  • Becao
  • N. Černov
  • Mário Fernandes
  • Vlašić
  • Bistrović
  • Ščennikov (46. Jefremov)
  • Sigurdsson
  • Čalov (80. Žamaletdinov)
  • Obljakov (72. Kučajev)
FC Viktoria Plzeň

FC Viktoria Plzeň

  • A. Hruška
  • Řezník
  • Hejda
  • R. Hubník (C)
  • Limberský (46. J. Kopic)
  • Hrošovský
  • Procházka
  • M. Petržela (70. M. Havel)
  • Al. Čermák
  • J. Kovařík
  • Chorý (80. Jakub Řezníček)