Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Frajer

Fantastico, grandioso, perfetto... Také bolo tohtoročné Giro d'Italia. Bavilo od začiatku až do konca. Spôsobom, že slávnejšia Tour de France sa mohla iba červenať.

26.05.2018 16:33
Taliansko Cyklistika Giro d'Italia 19. etapa... Foto: ,
Christopher Froome oslavuje v cieli víťazstvo v piatkovej kráľovskej 19. etape Giro d'Italia 2018.
debata (17)

V polovici decembra – keď sa prevalila kauza „Salbutamol“ – bolo jasné, že Christopher Froome by mal dostať trest. Nič sa nezmenilo. Britský šampión, alebo niekto z jeho blízkeho okolia, spravil chybu. A mal by pykať.

Bolo by však totálne nespravodlivé spájať Froomovu suverenitu s konštantným dopovaním. Nie, to určite nie! Tento 33-ročný cyklista je výnimočným zjavom a nepotrebuje k tomu žiadnu zakázanú podporu. Mimochodom – nezabúdajme – že Salbutamol nie je žiadny krvný doping.

Videli ste to jeho piatkové sólo?

Ak sme sa v apríli nadchýnali nad extra triedou Petra Sagana na Paríž – Roubaix, tak (ak sme aspoň trošku objektívni fanúšikovia) musíme pred Froomom skloniť hlavu. Zaútočiť v nehostinných horách 80 kilometrov pred cieľom a doviesť únik do zdarného konca – tomu sa hovorí cyklistické nebo.

Pre väčšinu z nás, ktorí sme tento šport objavili až s príchodom fenomenálneho Slováka na scénu, to bola ukážka totálnej cyklistiky. Takto to kedysi robieval slávny Eddy Merckx. A len málokto veril, že v dnešnom pretaktizovanom pelotóne sa to ešte niekomu môže podariť.

Nuž, môže. Frajerovi Froomovi.

Giro d'Italia má svojho ružového víťaza. Kauza Salbutamol však naďalej leží na zelenom stole a stále existuje možnosť, že Brita potrestajú. Potom sa možno nájdu aj takí, ktorí spochybnia jeho veľký a zaslúžený taliansky triumf.

Froome im už odpovedal. Na Colle delle Finestre.

17 debata chyba
Viac na túto tému: #Chris Froome #názor #Giro d´Italia 2018