Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Francúzi hlásia, že cieľ je už splnený. Zidane musí čakať

Tréner francúzskej futbalovej reprezentácie Didier Deschamps postupom do semifinále majstrovstiev sveta v Katare splnil minimálny cieľ, ktorý dostal od národnej federácie, čo by mohlo znamenať, že vo funkcii zostane aj po skončení šampionátu.

12.12.2022 11:52
ME 2016, Portugalsko, Francúzsko, finále Foto: ,
Francúzsky tréner Didier Deschamps.
debata

Prezident Francúzskej futbalovej federácie (FFF) Niel Le Graet ešte pred turnajom povedal, že ak sa „Les Bleus“ dostanú do semifinále, Deschamps sa bude môcť sám rozhodnúť, či chce pokračovať na lavičke národného tímu.

„Ak bude cítiť motiváciu pokračovať, nebude o tom ani diskusia, pretože si to zaslúži,“ vyhlásil Le Graet pred mesiacom.

Keď sa Deschampsa po skončení štvrťfinálového duelu proti Angličanom (2:1) novinári opýtali na jeho budúcnosť, odvetil:

„Všetko má svoj čas. Je skvelé dosiahnuť ciele stanovené prezidentom. Užívam si, čo sme dosiahli. Som šťastný, že sme medzi štyrmi najlepšími tímami na svete. Momentálne premýšľam len o stredajšom semifinále,“ povedal Deschamps podľa webu denníka Marca.

Kylian Mbappé Čítajte viac Kane mohol byť hrdinom, zlyhal. Mbappého rehot rozdelil fanúšikov

V prípade, že Deschamps bude pokračovať na lavičke francúzskeho tímu, na vytúženú funkciu si bude musieť počkať jeho niekdajší spoluhráč z reprezentácie a Juventusu Turín Zinedine Zidane.

Práve o bývalom trénerovi Realu Madrid, ktorý je momentálne bez angažmánu, mnohí špekulujú, že by sa jedného dňa mohol stať nástupcom Deschampsa pri francúzskej reprezentácii.

Denník Le Parisien medzičasom informoval, že Deschamps zostane vo funkcii až do majstrovstiev Európy v roku 2024 v Nemecku.

Futbalové porovnanie: Slovensko - Chorvátsko Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
Zlatá chorvátska futbalová generácia má hodnotu...
debata chyba
Viac na túto tému: #Didier Deschamps #francúzski futbalisti