Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Komik vedel vopred, že Ronaldov tím zlyhá a jediný gól dá Maroko

Portugalci ani jeden raz nerozvlnia sieť súperovej bránky a v riadnom hracom čase strelia jediný gól Maročania.

11.12.2022 14:00
Gad Elmaleh Foto: ,
Gad Elmaleh s americkou herečkou a modelkou Ashley Bensonovou na snímke z marca 2020, keď fracúzski módni návrhári na prehliadke v Paríži predstavili svoju kolekciu pre sezónu jeseň/zima 2020 - 2021.
debata

Kto by tomu veril pred ich štvrťfinálovým zápasom na MS vo futbale v Katare? Určite zabávač Gad Elmaleh, ktorý to avizoval v predstihu.

Elmaleh, rodák z marockej Casablanky, je obľúbený komik v krajinách, kde sa hovorí po francúzsky. Žije vo Francúzsku, ale na MS drukuje Maroku.

„Chcete dnešnú prognózu?" opýtal sa sám seba v sobotu ráno, niekoľko hodín pred začiatkom zápasu Maroka s Portugalskom, keď bol hosť v štúdiu rozhlasovej stanice RMC.

„Myslím si, že Maročania otvoria skóre celkom rýchlo v prvom polčase, v druhom polčase si udržia náskok. Maroko zvíťazí 1:0," povedal Elmaleh. „Ale nikomu to, prosím, nehovorte!" dodal s humorom.

Pepe Čítajte viac Rovno dajte titul Argentíne, prskal Pepe. Do rozhodcov sa obula aj iná hviezda

Tip mu vyšiel. Jediné, čo neuhádol, bolo to, že jediný gól padne rýchlo. Maročania ho nestrelili v úvode, ale v 42. minúte. V rozhlasovom éteri sa 51-ročný komik zmienil aj o tom, že nepochybuje, že Maroko postúpi až do finále.

Emócie, ktoré Elmaleh prežíva počas MS, sú obrovské. Pozná sa s marockým reprezentačným brankárom Yassinom Bounouom, preto keď Maročania v osemfinále poslali z Kataru domov Španielov, napísal mu gratulačnú esemesku.

„Je výnimočný," pochválil ho v rozhlase za úžasné zákroky. Elmaleh sa zdôveril, že po marockom postupe do štvrťfinále sa rozplakal od šťastia.

Ťažká rozlúčka. Ronaldo v zápase proti Maroku Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Cristiano Ronaldo sa usmieva na fanúšikov pred...

„Pre Maroko je to niečo historické," zdôraznil. „Áno, je to prekvapujúce, ale nie je to výsledok náhody. V tomto tíme je sila a energia," komentoval úspešnú cestu marockých futbalistov v Katare.

Elmaleh získal vo Francúzsku viacero ocenení za svoju tvorbu. Napríklad aj Rad umenia a literatúry, ktorý mu v roku 2006 udelil minister kultúry Renaud Donnedieu de Vabres.

O jeho popularite svedčí to, že vyhral anketu divákov televíznej stanice TF1 o najzábavnejšieho človeka v roku 2007.

Minulý mesiac sa Elmaleh postaral o rozruch. Pôvodom sefardský Žid totiž prestúpil na katolícku vieru. Francúzskych Židov sklamal, pretože sa tešili, že často poukazoval na svoj židovský pôvod vo Francúzsku, kde sa prejavuje veľa antisemitizmu. Niektorí si v prvej chvíli mysleli, že Elmaleh iba žartuje o svojom katolicizme…

Youssef En-Nesyri Čítajte aj Maroko píše dejiny, vyradilo aj Portugalcov! Ronaldov sen sa skončil v slzách

O tom, že sa stal konvertitom, sa zmienil v rozhovore pre televíznu stanicu France 2 s tým, že jeho rodičia sú zo syna sklamaní, ale zobrali to na vedomie.

„Panna Mária si ma vzala pod ochranné krídla," mysticky objasnil, prečo je už katolíkom. „Postupne som sa k nej obracal, začal som ju prosiť, aby mi pomohla pred mojimi hereckými vystúpeniami," dodal. Elmaleh sa venuje hlavne jednoaktovkám (jednoaktovka je divadelná hra s jedným hercom).

Naznačil, že matka si vypočula jeho rozhodnutie s ťažším srdcom ako otec.

A prezradil, čo mu povedala: „Meníš Boha, tak môžeš zmeniť aj rodičov." Oponoval jej takto: „Nemením bohov. Stále verím v toho istého Boha."

debata chyba
Viac na túto tému: #Cristiano Ronaldo #portugalskí futbalisti #marockí futbalisti #Katar 2022