Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kolabujúci fanúšikovia, sanitky v akcii. Maročania spôsobili ošiaľ

Historický prvý postup afrického tímu do semifinále MS vo futbale spôsobil problémy. Desiatky fanúšikov Maroka skolabovalo pred bránami štadióna Al Janoub, kde sa v stredu odohrá druhý semifinálový duel medzi Francúzskom a Marokom.

13.12.2022 19:45
744343241 Foto:
Marockí fanúšikovia zaplnili priestor pred štadiónom Al Janoub.
debata

Skupiny priaznivcov Maroka potrebovali lekársku pomoc po kolapse v horúčave, keď stáli niekoľko hodín v rade na semifinálové lístky duel proti Francúzsku. Levi z Atlasu sú vôbec prvým africkým tímom medzi kvartetom najlepších tímov na MS vo futbale.

Fanúšikovia čakali na šancu získať voľnú vstupenku na semifinálový zápas. Lístky rozdala Marocká futbalová federácia (FRMF) v spolupráci s Medzinárodnou futbalovou federáciou (FIFA) a katarským organizačným výborom.

Platy semifinalistov z Argentíny a Chorvátska Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
20. Germán Pazella - Argentína
Ročný plat: 4...

„Na štadióne sme kúpili zvyšok nepredaných vstupeniek a rozdali sme ich našim fanúšikom. Sú tu v Katare a majú túžbu vidieť národný tím,“ povedal prezident FRMF Fouzi Lekjaa.

Ich priaznivci čakali niekoľko hodín a niektorí sa ešte večer utáborili s dekami a stoličkami a striedali sa v spánku na zemi. Mnohí plánujú podporiť tím v Katare, aj keď sa im nepodarí získať lístok.

Vzhľadom na obrovský počet fanúšikov, ktorí cestovali na Blízky východ, tisíce priaznivcov Maroka sa zrejme na semifinále nedostanú.

WCup Qatar Soccer Čítajte viac FIFA narazila na odpor. Infantino dostal košom od veľkoklubov

Athletic uvádza, že niekoľko Maročanov bolo potrebných odviesť sanitkami na lekárske ošetrenie po tom, ako stáli v rade na lístky. Tie mali byť k dispozícii od 10:00 h do 12:00.

Spoločnosť Royal Air Maroc pridala ďalších 30 letov z Casablanky do Dauhy, aby zabezpečila tisíckam ďalších fanúšikov Maroka účasť na semifinále.

Niektorí z nich zamierili priamo z letiska na štadión Al Janoub, aby sa pokúsili zabezpečiť lístky, ale organizácia pred štadiónom nešla úplne podľa plánu.

5. Lionel Messi Dávame do pozornosti Kto je najlepší strelec? Štatistiky MS vo futbale

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #francúzska futbalová reprezentácia #MS v katare #marocká futbalová reprezentácia