Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ronaldo? Vo svete ikona, v Brazílii len tučko kráčajúci po ulici, šokuje Kaká

Napriek tomu, že Brazília je päťnásobným majstrom sveta a jedným z najväčších favoritov prebiehajúcich MS v Katare, viacerí obyvatelia juhoamerickej krajiny futbalistom nefandí.

09.12.2022 15:34
Ronaldo, Kaká Foto:
Ronaldo (vpravo) a Kaká (vľavo) na tribúne počas zápasu Brazílie a Švajčiarska.
debata

Aspoň to tvrdí niekdajšia hviezda „kanárikov“ Kaká.

Bývalý hráč AC Miláno či Realu Madrid sa pre BeIN Sports pozastavil aj pri vzťahu časti svojich krajanov k bývalému spoluhráčovi, legendárnemu Ronaldovi.

Ten získal zlato na svetovom šampionáte ako tínedžer v roku 1994 a potom na MS 2002 už ako jedna z kľúčových postáv národného tímu. Strelil osem gólov vrátane dvoch do siete Nemecka pri finálovom víťazstve 2:0.

Chorvátsko, Brazília Čítajte aj ONLINE: Brazília náskok neudržala. Do semifinále mieria Chorváti

Jeho status ikony vraj však viacerých Brazílčanov nezaujíma, povedal v štúdiu pred anglickými exreprezentantmi Johnom Terrym a Garym Nevillom. Mnohí Brazílčania vraj okolo držiteľa Zlatej lopty prejdú bez povšimnutia.

"Je to čudné povedať, no veľa Brazílčanov nepodporuje národný tím. Občas sa to stane. My Brazílčania si niekedy nedokážeme uznať svoj talent.

Keď vy cudzinci uvidíte Ronalda prechádzať sa po ulici, poviete si len: ‚Vau!‘ Pretože znamená niečo výnimočné. No u nás je to o niečom inom. V Brazílii je to len tučný muž kráčajúci po ulici," poukázal Kaká na rozdiel vo vnímaní Ronalda domácimi a zahraničnými fanúšikmi.

5. Lionel Messi Dávame do pozornosti Kto je najlepší strelec? Štatistiky MS vo futbale

„Samozrejme, že Ronaldo veľa ľudí zbožňuje, to platí aj pre mňa. No vnímam to tak, že v zahraničí k nemu prechovávajú väčší rešpekt ako doma,“ zdôraznil na adresu 46-ročného bývalého útočníka, strelca 62 reprezentač­ných gólov.

Slávny Ronaldo kedysi a dnes. To je ale rozdiel! Fotogaléria - 15 fotiek Všetky fotky
Ronaldo Luís Nazário de Lima sa rád ukazuje na...
debata chyba
Viac na túto tému: #brazílski futbalisti #MS vo futbale 2022 #Katar 2022