Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ošiaľ a ovácie v Tokiu. Japoncov vítali, akoby boli majstri sveta

Futbalistom japonskej reprezentácie sa dostalo neuveriteľného privítania od fanúšikov po návrate z MS v Katare. Ázijský tím vypadol už v osemfinále po penaltovom rozstrele s Chorvátskom, no priaznivci napriek tomu zaplnili letisko v Tokiu.

08.12.2022 19:30
742972894 Foto:
Futbalisti Japonska na letisku v Tokiu po návrate z MS v Katare.
debata (1)

Na Medzinárodnom letisku Narita v Tokiu bola hlava na hlave a tréner Hadžime Morijasu a jeho zverenci sa mohli cítiť ako hrdinovia. Pozrite si, aký dav ich čakal po návrate z Kataru:

Návrat japonskej reprezentácie z MS v Katare.

Japonskí futbalisti dostali od fanúšikov množstvo kvetov a dav mohutnými výkrikmi prejavoval svojim hrdinom vďaku. „S individuálnymi schopnosťami a tímovým úsilím naši hráči dokázali, že môžeme byť konkurencieschopní na globálnej scéne,“ uviedol tréner Morijasu na prvej tlačovej konferencii po návrate do Japonska.

Ponúkol aj svoj pohľad na posledný duel s Chorvátskom, v ktorom jeho tím po remíze 1:1 po riadnom hracom čase a predĺžení prehral 1:3 na strely zo značky pokutového kopu.

„Nemyslím si, že hráči podľahli tlaku. Futbalisti, ktorí odohrali 120 minút, aj tí, ktorí išli na penalty, boli odvážny. Chcel by som ich pochváliť za ich snahu,“ skonštatoval Morijasu.

Collage Maker-08-Dec-2022-04.39-PM Čítajte viac Najhorší kouč v kariére. Argentínčan útočil na trénera Holandska

Japonsko bolo pred šampionátom zaradené do takzvanej skupiny smrti spolu s Nemeckom, Španielskom a Kostarikou. V úvode šokovalo majstrov sveta z roku 2014, keď otočilo v druhom polčase nepriaznivý vývoj a zdolalo Nemecko 2:1.

V druhom síce nečakane zakoplo s Kostarikou (0:1), no v rozhodujúcom stretnutí senzačne zdolalo Španielsko 2:1 a dostalo sa medzi 16 najlepších tímov na svete.

Bez ohľadu na osemfinálové vypadnutie Japonci prekvapili svet, keď vyhrali E-skupinu a poslali domov favorizovanú reprezentáciu Nemecka.

Kedysi a dnes. Najlepší kanonieri histórie MS Fotogaléria - 26 fotiek Všetky fotky
Just FONTAINE – Francúzsko
Najlepší strelec:...
5. Lionel Messi Dávame do pozornosti Kto je najlepší strelec? Štatistiky MS vo futbale

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Tokio #japonská futbalová reprezentácia #MS v Katare 2022