Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Na Španielov sa to doma sype. Králi? Kdeže, sme iba žobráci

Šok, fiasko, zlyhanie... Aj takéto výrazy používajú španielske i zahraničné média na utorkové zlyhanie s Marokom. Reagujú tak na prekvapujúce vypadnutie futbalových majstrov sveta spred 12 rokov v osemfinále svetového šampionátu v Katare.

06.12.2022 19:50
Luis Enrique Foto: ,
Tréner Španielska Luis Enrique s kapitánom Sergiom Busquetsom po rozlúčke s MS.
debata (4)

Marca (Špan.): Španielske fiasko, párty sa končí. Maročania nás poslali domov. Pravidlo majstrovstiev sveta číslo jeden: skôr či neskôr prídu pokutové kopy.

Rovnako ako v Mexiku 1986, Kórei a Japonsku 2002 a Rusku 2018 sú pre nás konečnou. Nebesá sa otvorili príliš skoro. Od výhry s Kostarikou to s nami išlo z kopca.

AS (Špan.): Zbohom, majstrovstvá sveta. Zomreli sme podobne ako v Rusku. Presne ako pred štyrmi rokmi Španielsko padlo po pokutových kopoch.

Hra tisícky prihrávok nabúrala do steny. Katar opúšťame po jedinom víťazstve 7:0 nad Kostarikou. Vtedy sme si mysleli, že sme králi ale ukázalo sa, že sme iba žobráci.

Maroko, štvrťfinále Čítajte viac Marocká rozprávka pokračuje! Španielsko zlyhalo v rozstrele

El País (Špan.): Sarabia, Soler a Busquets zlyhali a je koniec. Vyrovnaný zápas mužstva, ktoré držalo loptu a tímu, ktorý čakal na nebzpečné protiútoky rozhodla až lotéria.

La Furia Roja od roku 2010, kedy sa stala majstrami sveta, nepostúpila ďalej ako do štvrťfinále.

Naopak Maroko začalo písať novú stránku svojej histórie. Premiérovo sa medzi najlepšou osmičkou stretne buď s Portugalskom alebo Švajčiarskom.

A Bola (Port.): Prekvapenie: Maroko vyradilo suseda, ktorého delí Stredozemné more, Španielov po pokutových kopoch a ide do štvrťfinále.

5. Lionel Messi Dávame do pozornosti Kto je najlepší strelec? Štatistiky MS vo futbale

BBC (Angl.): Hakimi hrdinom Maroka. Ani 120 minút nedokázalo rozdeliť dve mužstvá a tak priśli tri zahodené španielske penalty a koniec pre jedného z favoritov.

"Tušil som to, lebo Španieli hrali len na jednu kartu,“ tvrdí expert Guillem Balague.

Goal (Angl.): Hakimi poslal Maroko do štvrťfinále po vzore Antonína Panenku. Muž, ktorý sa narodil v Madride, poslal domov Španielov.

Sky Sports (Angl.): Maroko šokovalo Španielsko a zahrá si v osemfinále majstrovstiev sveta. Po skóre 3:0 na pokutové kopy vyhodili majstrov sveta z 2010. Favorit zlyhal v útoku i na bielom bode.

cristiano ronaldo Čítajte viac Vykopli ho z Manchestru. Teraz už Ronalda nechcú ani Portugalčania

Przeglad Sportowy (Poľ.): Marocký horor, Španieli idú domov! Historický postup je realitou.

Reprezentácia africkej krajiny zvládla hru nervov a v Katare zostáva. Marocký gólman Bono sa stal nočnou morou Španielov. Neuveriteľné, čo pri pokutových pokopch stváral.

Idnes.cz (ČR): Futbalisti Maroka sa postarali o prvú senzáciu v osemfinále majstrovstiev sveta. Vyradili Španielov, ktorí nedali gól ani v rozstrele.

Maroko je iba štvrtou africkou krajinou, ktorá si na svetovom šampionáte zahrá vo štvrťfinále. Predtým to zvládli iba Kamerun (1990), Senegal (2002) a Ghana (2010).

Eufória Maročanov a smútok Španielov po osemfinále Fotogaléria - 11 fotiek Všetky fotky
 Achraf Hakimi premieňa postupovú jedenástku.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #Katar 2022