Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Prvá obeť nemeckej blamáže. Bierhoff sa lúčil slovami ľútosti

Riaditeľ Nemeckého futbalového zväzu (DFB) Oliver Bierhoff v pondelok rezignoval zo svojej funkcie. K tomuto kroku pristúpil v reakcii na neúspech nemeckej reprezentácie, ktorá vypadla v skupinovej fáze na druhých MS za sebou. Bierhoff opustil DFB po osemnástich rokoch.

06.12.2022 09:28
Oliver Bierhoff Foto: ,
Oliver Bierhoff pred odchodom z Kataru.
debata (5)

Nemci prekvapivo prehrali na MS v Katare s Japonskom 1:2 a po remíze 1:1 so Španielmi im nestačili ani tri body zo záverečného duelu E-skupiny proti Kostarike (4:2).

Účasť v osemfinále im ušla o skóre. Tento neúspech budú analyzovať tréner Hansi Flick a viceprezident zväzu Hans-Joachim Watzke.

„Nechávam priestor na napredovanie novým smerom. Niektoré naše riešenia neboli tie pravé a nikto ich neľutuje viac než ja,“ citovala Bierhoffa agentúra DPA.

„Za štyri roky sme nedokázali stavať na úspechoch z minulosti a nedali sme fanúšikom dôvod na radosť,“ dodal funkcionár, ktorý zastával pozíciu riaditeľa od roku 2018.

Od svojho príchodu do zväzu v roku 2004 bol pri nemeckom triumfe na MS v Brazílii 2014 a šiestich účastiach v semifinále na MS a ME za sebou. Meno jeho nástupcu zatiaľ nie je známe.

Scvrkli sme sa na trpaslíka. Ohlasy z Nemecka Fotogaléria - 20 fotiek Všetky fotky
 „Debakel je spečatený. Odchod z majstrovstiev...
5 debata chyba
Viac na túto tému: #Oliver Bierhoff