Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ľahká brazílska samba. Favorit utancoval Kóreu a je vo štvrťfinále

Súperom Chorvátska vo štvrťfinále majstrovstiev sveta budú futbalisti Brazílie. Päťnásobní majstri sveta nedali v osemfinále najmenšiu šancu Juhokórejčanom, ktorých zdolali vysoko 4:1.

05.12.2022 21:52
brazílski futbalisti Foto:
Brazílska radosť, juhokórejský smútok. Takto to vyzeralo počas celého zápasu.
debata (1)

V zápase o postup medzi najlepšie kvarteto turnaja sa stretnú s Chorvátmi.

Po dvojzápasovej absencii zapríčinenej zranením sa do zostavy Brazílie vrátil Neymar a odohral 80 minút. V 13. minúte gólom z pokutového kopu zvýšil na 2:0, čím dosiahol svoj 76. gól v reprezentácii.

Na brazílskeho rekordéra Pelého tak už stráca iba jeden presný zásah. Ďalšie góly Brazílčanov, ktorí už nasadili do hry všetkých 26 hráčov zo súpisky, zaznamenali Vinicius Junior, Richarlison a Lucas Paqueta.

brazília, kórea Čítajte viac ONLINE: Brazílsky uragán. Superfavorit rozdrvil Južnú Kóreu

Osemfinále:

Brazília – Kórejská republika 4:1 (4:0)
Góly: 7. Vinicius, 13. Neymar (z 11 m), 29. Richarlison, 36. Paqueta – 76. Paik Seung-Ho.
Rozhodovali: Turpin – Danos, Gringore (všetci Fr.), ŽK: Jeong Woo-yeong, 43.847 divákov.
Brazília: Alisson (80. Weverton) – Militao (63. Dani Alves), Marquinhos, Silva, Danilo (72. Bremer) – Casemiro – Paqueta, Neymar (80. Rodrygo) – Raphinha, Richarlison, Vinicius (72. Martinelli)
Kórejská republika: Kim Sung-kju – Kim Moon-hwan, Kim Min-jae, Kim Young-gwon, Kim Jin-su (46. Hong Chul) – Hwang In-beom (65. Paik Seung-ho), Jeong Woo-yeong (46. Son Jun-ho) – Hwang Hee-chan, Lee Jae-sung (74. Lee Kang-In), Son Heung-min – Cho Gue-sung (80. Hwang Ui-Jo)

Brazília bola jednoznačný favorit zápasu a potvrdila to už v 7. minúte. Z prvej vážnejšej šance otvoril skóre Vinicius Junior, keď technickou strelou zužitkoval Raphinov center z pravej strany – 1:0.

V 11. minúte Jeong Woo-yeong fauloval Richarlisona a Neymar strelou k ľavej žrdi zužitkoval penaltu – 2:0.

Brazílčania hrali sebaisto, vytrvalo kombinovali a boli neustále ofenzívne nebezpeční. V 17. minúte sa k slovu dostali aj Kórejci, keď Hwang Hee-chan skúsil strelu spred šestnástky, ale brankár Alisson efektným zákrokom podržal svoj tím.

Po polhodine hry bolo už 3:0 po tom, čo Richarlison elegantne skrotil loptu pred šestnástkou a následne zblízka zakončil rýchlu kombináciu s Marqinhosom a Thiagom Silvom. Po sérii ďalších pokusov o ofenzívu pridali Brazílčania aj štvrtý gól.

Najhoršia jedenástka MS vo futbale 2022 Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Aj títo nešťastníci sa zmestili do najhoršej...

V 36. minúte sa presadil Paqueta pohotovou strelou zvnútra šestnástky – 4:0. Brazílčania mali viacero zaujímavých príležitostí aj v nadstavenom čase, ale skóre už nezmenili.

Kórejci už dve minúty po zmene strán ukázali, že sa ešte nevzdali, ale Son Heung-min nepotrestal Marquinhosovu chy­bu.

V 54. minúte potešila oko diváka akcia Raphinhu, ktorý sa v šestnástke pohral s dvojicou súperov, ale brankár zmaril jeho strelu.

Dominik Livakovič Čítajte viac Modrič mu prehováral do duše. Japoncov zastavil majster v penaltovom fachu

V 68. minúte bolo rušno pred Alissonom po viacerých odrazených loptách, brankár Brazílie si však napokon poradil.

V 76. minúte sa Kórejci dočkali, keď Paik Seung-Ho presnou strelou spoza šestnástky prekvapil Alissona – 4:1. Aj ďalší priebeh priniesol niekoľko zaujímavých situácií, ale skóre sa už nezmenilo.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Neymar #Vinícius Junior #brazílski futbalisti #MS vo futbale 2022 #Katar 2022 #juhokórejskí futbalisti