Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Demonštrácia sily. Albión dominoval, vyzve obhajcov titulu

Futbalisti Anglicka zvíťazili v nedeľu nad Senegalom 3:0 a postúpili do štvrťfinále MS v Katare.

04.12.2022 21:50
kane foden Foto: ,
Harry Kane a Phil Foden oslavujú gól do siete Senegalu.
debata (1)

O miestenku v semifinále zabojujú v sobotu (20.00 h) proti úradujúcim majstrom z Francúzska, ktorí si poradili s Poľskom 3:1.

Angličania potvrdili úlohu favorita a už na konci prvého dejstva viedli 2:0 po presných zásahoch Jordana Hendersona a Harryho Kanea.

Ten útočí v Katare na reprezentačný rekord Waynea Rooneyho v najvyššom počte gólov v národnom drese. Kane skóroval na tomto šampionáte prvýkrát.

Giroud Čítajte viac Jeden krajší gól ako druhý. Francúzov potiahol hviezdny Mbappé

Jeho tím sa musel zaobísť bez Raheema Sterlinga, ktorý vynechal duel z rodinných dôvodov. Senegalu nepomohlo ani trojité striedanie v polčase a na konečných 3:0 upravil Bukayo Saka.

Osemfinále MS

Anglicko – Senegal 3:0 (2:0)
Góly: 38. Henderson, 45.+3. Kane, 57. Saka. ŽK: Koulibaly (Senegal), Rozhodovali: Barton – Moran (obaja Salv.), Katie Nesbittová (USA), 65.985 divákov.
Anglicko: Pickford – Walker, Stones (76. Dier), Maguire, Shaw – Henderson (82. Phillips), Rice, Bellingham (76. Mount) – Saka (65. Rashford), Kane, Foden (65. Grealish)
Senegal: E. Mendy – Sabaly, Koulibaly, Diallo, Jakobs (84. Ballo-Toure) – Diatta (46. P. M. Sarr), Ciss (46– Gueye), N. Mendy, Ndiaye (46. Dieng), I. Sarr – Dia (72. Diedhiou)

Oba tímy začali opatrne a ako prví vyvinuli tlak Senegalčania. V 22. minúte minul bránu z blízka Sarr a o chvíľu musel pohotovo zasiahnuť brankár Pickford pri nádejnom pokuse Diu zvnútra pokutového územia.

Neskôr však prebrali iniciatívu Angličania a dokázali zužitkovať svoju prvú veľkú šancu. Kane vysunul po kombinácii v strede ihriska Bellinghama a ten posunul loptu na Hendersona, ktorý nezaváhal.

5. Lionel Messi Dávame do pozornosti Kto je najlepší strelec? Štatistiky MS vo futbale

Práve strojca tejto akcie Kane sa postaral o gól do šatne, keď jeho tím prekazil rozohrávku súpera a išiel do brejku. Bellingham prihral Fodenovi a ten napravo voľnému Kaneovi, ktorý prestrelil brankára.

Senegalský tréner Cisse pristúpil cez polčas k trom striedaniam. Jeho tím však vyslal na začiatku druhého dejstva na súperovu bránu len jednu nepresnú strelu z diaľky. Albion sa opäť gólovo presadil v 57. minúte.

Senegalčanom vzali jeho hráči loptu v strede poľa a po krátkej kombinácii si ju potiahol po ľavom krídle Foden. V pokutovom území našiel pred bránou Saku, ktorý prudkou strelou prekonal Mendyho.

Angličania následne pristúpili k viacerým striedaniam a zvoľnili tempo, no Senegalčanom sa nedarilo dostávať do šancí.

V nadstavenom čase mali ešte niekoľko príležitostí zo štandardných situácií. Priamy kop však skončil v múre a dva rohové kopy nemali potrebnú razanciu. Úradujúci africkí majstri sa tak rozlúčili s MS po štyroch dueloch.

Hviezdni veteráni pred rokmi a na MS 2022 Fotogaléria - 18 fotiek Všetky fotky
Lionel Messi (Argentína, v Katare 5. účasť na...
1 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #anglicko #MS 2022 #Katar 2022