Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Dôležitý gól v jubilejnom zápase. Messi potiahol Argentínu do top osmičky

Futbalisti Argentíny postúpili do štvrťfinále MS 2022 v Katare.

03.12.2022 21:57
Katar šport futbal MS2022 osemfinále Argentína... Foto: ,
Lionel Messi oslavuje gól do siete Austrálie v katarskom Al Rajáne na MS 2022.
debata (1)

V sobotňajšom osemfinálovom stretnutí zdolali Austráliu 2:1 gólmi Lionela Messiho a Juliana Alvareza. Austrálčania znížil v 77. minúte po vlastnom góle Enza Fernandeza, ale vyrovnať už nedokázali.

Argentínčania nastúpia v piatok 9. decembra v zápase o postup do semifinále proti Holanďanom, ktorí zdolali USA 3:1.

Pre kapitána Argentíny Messiho to bol 1000. oficiálny zápas v kariére, strelil v ňom 789. gól a vôbec prvý vo vyraďovacej fáze majstrovstiev sve­ta.

Osemfinále MS

Argentína – Austrália 2:1 (1:0)
Góly: 35. Messi, 57. Alvarez – 77. E. Fernandez (vl.), ŽK: Irvine, Degenek. Rozhodovali: Marciniak – Sokolnicki, Listkiewicz (všetci Poľ.), 45.032 divákov.
Argentína: E. Martinez – Molina (80. Montiel), Otamendi, Romero, Acuna (71. Tagliafico) – Fernandez – De Paul, Mac Allister (80. Palacios) – Alvarez (71. Lis. Martinez), Messi, Papu Gomez (50. Laut. Martinez)
Austrália: Ryan – Degenek (72. Karacic), Souttar, Rowles, Behich – Leckie (72. Kuol), Baccus (58. Hrustic), Mooy, McGree (58. Goodwin) – Duke (72. Maclaren), Ir­vine

Depay USA Čítajte viac Prvým štvrťfinalistom je Holandsko. Američanom strelilo tri góly

Argentína bola v zápase favorit a v prvom polčase sa to snažila potvrdiť. Austrálčania však súpera nepúšťali do prečíslení a dávali si pozor na individuálne chyby. Ich náznaky protiútokov sa často končili už v zárodku a skôr vyčkávali na chybu súpera.

Tej sa v prvom polčase nedočkali, naopak v 35. minúte inkasovali. Argentínčania rozohrali rýchlu ofenzívnu akciu, v ktorej Otamendi priťukol loptu Messimu a ten krížnou strelou zvnútra šestnástky obstrelil brankára Ryana – 1:0.

Tesný náskok dodal Argentíne sebavedomie a aj v úvode druhého dejstva sa snažila diktovať hru. Nádeje Austrálie na prekvapenie výrazne klesli 57. minúte. Argentíne sa vyplatilo napádať rozohrávku súpera dvomi hráčmi a riskantnú prihrávku brankára Ryana potrestal Alvarez – 2:0.

Dušan Vlahovič gesto Čítajte viac Nechajte moju pýchu na pokoji! Srbská hviezda pobúrila gestom

V 65. minúte sa Messi dostal k efektnej individuálnej akcii, v ktorej si poradil s viacerými hráčmi, ale nedokázal presne zakončiť.

Austrálčania sa nedostávali do ofenzívnych akcií a súper im často hrozil protiútokmi. V 76. minúte sa však dostali do ojedinelej šance a strelu Goodwina nešťastne tečoval do siete Enzo Fernandez – 2:1.

Austrálčania ožili, ale s pribúdajúcim časom museli čoraz viac riskovať. Ich obranca Behich sa v 81. minúte prezentoval individuálnou akciou, v ktorej ho nezastavila štvorica hráčov, no jeho zakončenie tečoval Lisandro Martinez.

Argentína mohla viackrát pridať gólovú poistku, ale Lautaro Martinez nevyužil viacero príležitostí. Na 2:2 nevyrovnal v siedmej minúte nadstaveného času Kuol, keď v šestnástke z otočky neprekvapil brankára Martineza.

Auf Wiedersehen. Nemci potupne odišli z Kataru Fotogaléria - 19 fotiek Všetky fotky
Nemeckí futbalisti na ceste na katarské letisko.
1 debata chyba
Viac na túto tému: #Argentína #MS 2022 #Lionel Messi #Katar 2022